új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az életben csak néhány dolog biztos. Ilyen például a halál, a Reszkessetek betörők karácsonykor és az internet pandák iránti szeretete.

    Ez valószínűleg azért van, mert a pandák nagyok, aranyosak és végtelenül bénák, ami rengeteg vicces helyzetet szül. Ilyen például az a videó is, ahol a kis bocsok gondozója egyenként próbálja meg tejjel etetni az állatokat, de ők láthatóan azt szeretnék, hogy ez a folyamat inkább ötösével történjen.

    A pandák viaskodását itt lehet megnézni:

    A pandabocsok csak a tejet akarják
  • Bár a Szilícium-völgy nagy többségebevallottan irtózik a gondolattól, hogy Donald Trumból elnök legyen, akad azért, aki támogatja a Paypal-alapító és Gawker-gyilkos Peter Thielen kívül is. Ahogy mi is megírtuk, pénteken derült ki, hogy Palmer Luckey, az Oculus VR alapítója súlyos összegekkel pénzel egy Clinton-ellenes mémgyárat.

    Luckey azzal lett Amerika egyik leggazdagabb fiatal vállalkozója, hogy részt vett a lakossági virtuális valóság terén úttőrőnek számító Oculus Rift nevű VR-szemüveg fejlesztésében, most pedig a céget felvásároló Facebooknál dolgozik.

    Most, hogy kiderült, hogy Trump kampányát pénzeli, ráadásul ezen belül is annak egy igen kevéssé szalonképes változatát, a VR-közösség felháborodásában elkezdte vadul támogatni Clintont. Néhányan bejelentették, hogy akkor ők meg a demokrata jelöltnek adnak pénzt, több független fejlesztő pedg közölte, hogy felfüggesztik a fejlesztést az Oculus Riftre.

  • 37 millió forintnak megfelelő arany csempészésével vádolják azt a férfit, aki a Kanadai Királyi Pénzverdéből állítólag a végbelébe rejtve csempészett ki aranyat.

    A 35 éves Leston Lawrence bírósági ügye a héten zajlott, ahol többek között arra is fény derült, hogy valóban ki lehet-e kerülni a biztonsági rendszert, ha a végbelünkben tároljuk az aranyat (bár abba bele se merünk gondolni, ezt hogy tesztelhették).

    A teszt kimutatta, a kapu jelez ilyen esetben, azonban a kézi vizsgálat már nem, így tudta egyébként a férfi is kicsempészni a rögöket.

    A pénzverde dolgozója a bank egy munkatársának lett gyanús, miután látta, hogy hatalmas mennyiségű pénz gyűlt össze a számláján ugyanattól az aranyfelvásárlótól. A gyanúja csak még tovább nőtt, mikor rájött, a férfi a pénzverdénél dolgozik.

    Ő értesítette a rendőrséget, akik a férfi széfében több rögöt és egy tubus vazelint találtak.

    Lawrence-t kirúgták, a pénzverde pedig megerősítette a biztonsági rendszerét. A férfi egyébként tagadta a vádakat.

  • A New York Timesról lehet tudni, hogy demokrata beállítódású. Az Egyesült Államokban pedig a médiapluralizmus némileg máshogy működik, mint Európában. Ráadásul Donald Trump megosztó személye miatt eddig is láthattunk a szokottnál markánsabb állásfoglalásokat.

    A lap nem óvatoskodott, az egyszerűen "Hillary Clinton for president" címen futó írás rögtön azzal indul, hogy a támogatásuk a Clinton "intellektusa, tapasztalata és bátorsága iránti tiszteletben gyökerezik". Ahogy írják, egy normális választási évben szépen egymás mellé állítanák a két jelöltet, és összehasonlítanák őket, ez viszont nem egy normális választási év, mert nincs mit összehasonlítani. Szerintük az egyik oldalon ott van a nagy tapasztalattal és pragmatikus elképzelésekkel rendelkező Clinton, a másikon viszont csak egy semmi konkrétat nem közlő, de az égből a csillagokat is leígérő Donald Trump áll.

    A cikk egyértelművé teszi, hogy nem puszta véleménynyilvánításról van szó, kifejezetten az a lap célja, hogy meggyőzzék a bizonytalankodkat, akik vonakodnak egy demokratára, egy Clintonra, az elit egy tagjára szavazni. Szerintük nem pusztán arról van szó, hogy Clinton a kisebbik rossz, mert legalább nem Trump, hanem hogy a négy évtizede a közt szolgáló volt First Lady a legalkalmasabb ember arra, hogy választ találjon napjaink kihívásaira, a terrortól a globalizálódó gazdaság kihívásain át a növekvő elitellenességig.

    Bár úgy tűnhet, a cikk idáig Clinton igazi dicshimnusza, az valójában még csak ezután következik: egy megfontolt, szorgalmas, az esetleg becsúszó hibáiból is ritka nagy alázattal tanuló, jogvédő honanya képe rajzolódik ki, aki sose rest pártvonalakon átívelő együttműködést kovácsolni, ha az Ügy úgy kívánja. Mindezt államfőhöz méltó határozottsággal, de a kollégák szavát is meghallva. Még olyan mondatok is elcsattannak, mint az, amelyik azért méltatja Clinton, mert mást mond egy ügyben, mint korábban:

    Néhányan talán opportunizmusként értékelik az eltolódását, de mi értékeljük, hogy megérkezett a jó álláspontra.

    A cikk Clinton emailbotránya mellett se megy el szó nélkül: a volt külügyminiszter rossz döntést hozott, amelyet jogosan követett szigorú vizsgálódás, de ennek végeztével lehet végre az elnökséggel járó valódi kihívásokra koncentrálni.

    És ezeknek a kihívásoknak a fényében Trump a maga igazi, kisképernyős, valóságshow-s méretére zsugorodik,

    – zárul a cikk.

    A lap azt ígéri, a következő publicisztikában kifejtik azt is, miért tartják Trumpot a legrosszabb jelöltnek, akit a két nagy párt bármelyike produkált a modern amerikai történelemben.

  • Szelfi egy hatalmas pitonnal. Ugye milyen jól hangzik? Valószínűleg ezt gondolta az az indiai férfi is, aki egy közel 4 méteres példánnyal akart fotózkodni, de végül csúnyán pórul járt.

    A pitont éppen négyen cipelték le egy dombon, mikor a férfi telefonnal a kezében odament egy menő kép reményében.

    Menő kép végül nem lett, belilult váll annál inkább, ugyanis a piton nem volt kooperatív kedvében és jó nagyot harapott a férfiba. Szerencsére a pitonok nem mérges kígyók, de a harapásuk így is nagyon fájdalmas tud lenni.

  • Biztos önnel is előfordult már, hogy bemászott egy lezárt hotel területére, felszaladt az ötödik emeletre, és egy erkélyről leugrott a földszinti medencébe, fején egy kamerával.

    Na jó, nem biztos, de mindegy is, mert van, aki már megcsinálta, hogy ön a fotelben terpeszkedve is tudjon szédülni:

  • Az elsőt nyilván mindenki tudja, az a nyelv az, amelyiket hamarosan az EU egyetlen tagországában sem tartják számon hivatalos nyelvként. A brexit ellenére is az angol lesz a favorit, ez nyilvánvaló, az alapfokú oktatásban uniós szinten az idegen nyelvet tanulók 97 százaléka tanul angolul – ez 17 millió diákot jelent. – írta az MTI, az EU statisztikai hivatalának pénteken megjelent adatai alapján.

    A második már kétesélyes, hely már nem ennyire egyértelmű, de azért így is tetemes előnye van az ötmillió diák által tanult franciának a némettel szemben, amit hárommillióan választanak. A dobogó után ez a helyzet:

    • 4. spanyol, kétmillió diák
    • 5. orosz, 500 ezer
    • 6. olasz, 200 ezer

    A németet Luxemburg után – ahol a francia és a luxemburgi mellett ez a félmilliós ország hivatalos nyelve is – Magyarországon tanulnak legtöbben németet idegen nyelvként. 

    Nem állunk viszont ilyen jól a nyelvet tanulók arányában. Az alapfokú oktatásban lévőknek csak 59 százaléka tanul idegen nyelvet – hiszen alsóban ez nem kötelező. Portugáliában, Belgiumban, Szlovéniában ez a mutató 50 százalék alatt van, viszont 90 százalék felett Horvátországban, Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban, Franciaországban és Lengyelországban. 100 százalékos a mutató Máltán, Cipruson és Luxemburgban.

  • Kedden adott hírt a houstoni állatkert Facebookján a sörényes hangyász páruk gyerekének megérkezéséről.

    14352618 10154635833282526 6979285682510151435 o
    Fotó: Facebook

    A képen Rio, a kéthetes sörényes hangyászkölyök bujkál, aki szeptember 3-án született Olive és Pablo gyermekeként.  A kicsi hangyászok az első két hetet az anyjukon lógva töltik, és még az elkövetkező 12 hónapban hasonló helyeken fog tartózkodni. Édes.

  • Tegnap megnyitott a mindenki által csak KÖZÉP néven ismert BME Középülettervezési Tanszék kiállítása a Műcsarnokban, ugyanis éppen most 70 évesek.

    A kiállítás nem annyira saját magukról, mint inkább a hazai középületekről szól, ami ugye elég tág fogalom az irodaháztól a ravatalozóig. Ami a legizgalmasabb az egészben, hogy nem csak vittek anyagot a múzeumba a látogatóknak, hanem várnak is tőlük!

    Kultur%C3%A1lis %C3%A9s M%C5%B1v%C3%A9szeti k%C3%B6zpont 003
    Fotó: Nyírterv archív / Wikipedia

    Ugyanis nagyon kíváncsiak, kinek melyik a kedvenc középülete. Ezt részint a helyszínen is le lehet adni, de akár fel is lehet tölteni.

    A kiállítást mindenféle előadás meg beszélgetés kíséri, ahogy az már lenni szokott,  részleteket a Közép honlapján találni.

  • miss-sloane-movie-trailer-jessica-chastain-0

    A kétszeres Oscar-jelölt színésznő a Miss Sloane című thrillerben alakít majd lobbistát, aki semmilyen eszköztől nem riad vissza, ha felbérelik egy melóra, és a kliens érdekeit kell érvényesíteni. Pont mint a TV2 vagy a kormánymédia holdudvarának többi része az Origótól a Ripostig, ha éppen azzal bízzák meg őket, hogy lejárassanak valakit. Csak sokkal szarabbul néznek ki közben. A filmet december 9-től vetítik a mozik.

    Miss Sloane (2016) előzetes #1
  • Nem csak terrorveszélyt jelentő, távoli világokból érkező, eltérő vallásúakkal lehet baja az embernek. Ha ellenség kell, jó a székely is, így volt ez még akkor is, amikor Trianon még csak egy palota volt Versailles-ben, nem pedig a magyar nemzethalál szimbóluma.

    Kevéssel a világháború előtt, 1914 januárjában ezt írta az Esti Újság egy szegedi lapszemléjében:

    "Cselédhiány a Tisza mentén – kínai kulik kellenek

    Nagy feltűnést keltett egy 11 tagú feketezsinóros-ruhás csoport Szegeden. A Szeged és Vidéke tudósítója beszélt a csoport vezetőjével, aki ezt mondta:

    „Gazdasági cselédeket keresünk, mert Szentes vidékén már üresek a tanyák. A földek elnéptelenednek. Legutóbb Nagyváradon jártunk sikertelenül, most Szegeden keresünk munkás kezeket. Aratásra, szántásra még kapunk embert és gépek is vannak, de állandó gazdasági népre van szükségünk. Néhány éve indult meg a parcellázás, sok cseléd kisbirtokosnak ment. Ott aztán egy év alatt elvesztette azt, amit nálunk összegyűjtött. De a letört kisbirtokos, ha már belekóstolt abba, hogy saját földjén gazdálkodjék, nem tud más cselédjévé szegődni.”

    „A mi tönkrement gazdasági népünk ezrével ment boldogulást keresni Amerikába. Aztán ott bányákba kerülnek földbirtok helyett. Amikor aztán visszasírják hazájukat, már használhatatlan emberroncsok.

    A cselédhiány pótlására hoztak nekünk Oláhországból csángókat, államköltségen, meg székelyeket Erdélyből. De a magyar csak a maga fajtáját szereti.

    Meg aztán sem a csángó, sem a székely nem földnép, idegenek a mi zsíros talajunkhoz. Csak addig maradtak nálunk, amíg összekuporgattak egy kis pénzt és mentek vissza Erdélybe, vagy kivándoroltak Amerikába.”

    „Öt éve megkérdezték tőlünk, akarunk-e magunknak kínai kulit. Akkor nem vettük komolyan, de most nincs más mód a cselédhiány megszüntetésére.

    Ember kell, dolgos kéz, ha sárga is. Talán csak megtanul egyszer magyarul a kínai kuli.

    Ha még egy évig így kell küzdenünk, akkor mi fogjuk kérni a kormánytól, hogy telepítsen a földekre sárgákat. Parlagon nem hagyhatunk ezer holdakat a Tisza mentén, ahol minden rög aranyat terem.”

    A gazdák még több városban is keresnek cselédeket a szentesi tanyákra."

  • afds

    Rendhagyó módját választotta az Etyeki Állatvédő Menhely, hogy eljuttassa az örökbefogadható kutyáit a potenciális gazdikhoz, ugyanis két félmeztelen férfi állt modellt az örökbefogadható kutyákat bemutató képekhez. Ha hölgyismerősének jobban folyik a nyála a monitor előtt, mint egy bernáthegyinek, ne aggódjon, csak épp kutyát tervez örökbefogadni.



    Reméljük senki nem érti félre a felhívást, hogy toporzékolva követelje a kutyához járó férfiakat a menhelynél.

  • Fél kilenckor fogadja a Ferencváros az Újpestet. Nagy Ádám vasárnap délután játszik az Inter ellen a Bolognával, ezért nyilván ránéz majd a netre, hogyan áll régebbi csapata.

    Ezt írta az Instagramra a meccs előtt.

    "Szeretném megköszönni az elmúlt 3 évet, amit a Ferencváros színeiben tölthettem. Nagyon sokat köszönhetek a klubban dolgozó szakembereknek, csapattársaimnak és a fantasztikus szurkolóknak. Sosem fogom elfelejteni az itt töltött időszakot. Magyarországon már csak ez az egy csapat létezik számomra! Sok sikert, és minimum annyi érmet, mint tavaly srácok! Holnap pedig már én is, mint egy vérbeli szurkoló fogok szorítani a Csapatért!"

  • Ugye, mindenki látta a Norwegian Airlines hirdetését, melyben elsőként reagálnak arra, hogy Brad Pitt újra szingli?

    Ha esetleg mégsem, akkor se nézzék meg, mert ez a magyar verzió sokkal jobb, még úgy is, hogy ez a hirdetés - a norvég légitársaságéval ellentétben - csak vicc. 

    (via Chimie)

  • Szeptember 24-én, szombaton ünnepli nyolcvanadik születésnapját Pásztor Erzsi (született: Pápay Erzsébet) Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, illetve érdemes művész. Nem csupán színpadi szerepeiből, filmes és tévés alakításaiból, hanem szinkronhangként is ismerhetjük, de a legtöbbeknek talán mégiscsak a Szomszédok Janka nénije ugrik be elsőként a neve hallatán.

    jankaneni

    Pásztor Erzsit egyébként cseppet sem zavarja, hogy a Szomszédokban nyújtott alakítása miatt mémmé vált az interneten, sőt, kifejezetten örül annak, hogy az emberek még mindig emlékeznek a szerepre, bár ő maga nem használ számítógépet. Közelgő születésnapja miatt a héten Joshi Bharat műsorában is vendégeskedett, ahol többek között az unokájáról és az alkohol miatt megromlott – Holl Istvánnal kötött – házasságáról is mesélt. Isten éltesse a máig derűs művésznőt!

  • Legalábbis ezt szeretné elérni a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, akik hiánypótló dolgot hoztak létre. 

    Az "MKKP GO" névre keresztelt alkalmazás lényege, hogy telefonunk kameráját segítségül hívva felismeri a kormány által kihelyezett plakátokat, majd helyettesíti azokat az MKKP plakátjaival.

    Az app működés közben
    Az app működés közben

    A program egyelőre csak androidon, citylight-tal és óriásplakáttal működik. Akinek a dolog felkeltette az érdeklődését, az itt olvashatja el az eredeti bejegyzést, és töltheti le az alkalmazást.

  • Hogy kicsoda ő? Nem ismeritek? Hohó! Igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan. Bámulatosan tudja változtatni az alakját: ha akarja, olyan, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlít, ahogy ül az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...

    Csukás István legendás mesehősét Pintér Attila és Rajcsők Attila szobrászművészek egy négy és fél méteres, acéllemezekből készült fára ültették - ahol, ha a szellő nem is hintáztatja majd fel meg le, a kisújszállásiaknak valószínűleg szerez néhány szép pillanatot. A szervezők azt írják, a szobor Kisújszálláson, a "Kis-Kossuthtal átellenben kialakított téren" található.

  • Az ukrán politikai élet nem a gyengéknek való, ez most újra bebizonyosodott.

    Történt ugyanis, hogy Volodymyr Parasyuk és Oleksandr Vikul egy televíziós vitában vettek részt csütörtök este, de látszólag a szavak kevésnek bizonyultak Parasyuk számára.

    A képviselő a stúdió elhagyása után ugrott neki ellenfelének, testőröknek kellett visszafogni. Az esetről videó is készült:

    Az ukrán politikusoknak nem elég a vita, verekednének is egy jót