Ismét angolul énekel Kiss Tibi

2016. június 6., 12:57 Módosítva: 2016.06.07 09:46
708

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Quimby: egy hónap alatt a harmadik dalt hozzák ki, a magyar nyelvű Forradalom és Tükrök olcsón után a most megjelent  Heaven Goes to Hell ismét angol nyelvű szerzemény.  

A dal először a Stenken hallható, a felvételt a zenekar próbatermében, illetve stúdiójában rögzített zenélős videóval is megtámogatták. 

Tovább

Húsz tagú zenekar bontja le az A38-at

2016. június 6., 09:49 Módosítva: 2016.06.06 12:01
88
Az egyszemélyes szobaprodukciók korában igazi felüdülés, amikor egy introvertált tini helyett egy húszfős zenekar lép fel, soraiban a kor leginnovatívabb hangszereseivel és a svéd titán Mats Gustafssonnal a kormánynál. Hétfő este egy szokatlan formáció, a Fire! Orchestra lép fel az A38-on.

A Fire!, Mats Gustafsson triója már járt az A38-on három évvel ezelőtt. Ennek a formációnak a nagyzenekari változatával térnek ma vissza, hogy újra belengessék az A38 hajót. Gustafssonon kívül Johan Bertling nagybőgős valamint a Wildbirds & Peacedrums dobosa, Andreas Werliin alkotja a zenekar magját, amit a mai koncerten további 17 zenész egészít ki.

dsf2690
Fotó: Earthwindand.com

 

Tovább

A piacon néztük meg Dél-Afrika nemzeti kincsét

2016. június 5., 13:08 Módosítva: 2016.06.30 16:44
48

Ugyan a többségnek lehet jóval többet mond Amon Tobin, Todd Terje, vagy akár DJ Koze neve is, az idei Budapest Essentialsön az igazán hozzáértő arcok leginkább Black Coffee fellépését várták. Az egy kézzel keverő dél-afrikai DJ először lépett fel Magyarországon, és egészen szürreális volt afrikai house-t hallgatni a Klauzál téri vásárcsarnokban egy világító Spar-felirat mellett.

A Black Coffee név mögött a 40 éves Nkosinathi Innocent Maphumulo áll, aki voltaképpen az egyik legnagyobb sztárnak számít Dél-Afrikában, és az egyik legfontosabb figurája a globálisan is terjedő afro-house-nak meg úgy en bloc a kontinens elektronikus zenéjének. Már gyerekkorától kezdve zenéléssel akart foglalkozni, azonban 13 évesen történt vele egy súlyos baleset, ami örökre megváltoztatta az életét. Ő is ott volt 1990-ben a Nelson Mandela szabadulását ünneplő tömegben, amikor egy elszabadult autó belehajtott tömegbe. Maphumulo komoly sérüléseket szenvedett, voltaképpen lebénult a bal karja.

Tovább

Kell valami a hűvös nyárestékre is

2016. június 5., 08:35 Módosítva: 2016.06.05 18:54
5

Két kifejezetten nyári albumot is ajánlunk az eheti Hét lemezében: az LGBT-közösség kedvenc lányduója, a Tegan and Sara új lemezének nagyon jól állnak a hűvös nyári esték, a Classixx új anyaga meg a forró, délutáni jachtozásokhoz passzol a leginkább, de jó eséllyel a Balaton Sound arcai is rápörögnek majd. A Smith Westerns romjain alakult Whitney pedig egy magányos, hangyásodni kezdő öreg fickóról írt lemezt. De nem szomorút, fülig vigyorgósat.

Tovább

Negyven év után ismét a Várkert Bazárban bulizhattunk

2016. június 4., 19:05 Módosítva: 2016.06.30 16:42
29

Amon Tobin? Hát, ő olyan, hogy nagyon-nagyon sok furcsa hangot tesz egymás után, egyszer brutális tempóban, máskor meg teljesen belassítva, vagy éppen tök egyszerre – próbáltam körülírni a Lánchídon úgy éjfél körül, hogy mire számíthatunk nagyjából egy óra múlva. Éreztem, hogy ez a megfejtés nem egy spanyolviasz-recept, de gondoltam, úgyis magáért fog beszélni, ha egymásra talál a pszichedelikus komolyzene és a nukleáris drum & bass.

Tovább

Már rég tartania kellett volna a koncertnek, mire bejelentették, hogy elmarad

2016. június 4., 16:29 Módosítva: 2016.06.30 16:42
113

Irtózatos balszerencse-sorozat sújtja már két éve a Budapest Essentials fesztivált: tavaly két előadó is mondta le a koncertjét a városi fesztiválon. La Roux arra hivatkozott, hogy szerencsétlenül nyitotta ki a szálloda ablakát, beverte a fejét, ezért nem léphetett fel a Margitszigeten lézengő, bő százfős közönség előtt, Duke Dumont pedig beteget jelentett.

Szerencsétlen balesetek vagy betegségek bárkivel előfordulnak, a probléma inkább a lemondások kommunikálásával volt: a La Roux koncert elmaradása legalább a koncert kezdetének időpontjában derült ki a színpadra felsétáló szervezőtől, az idei, Eiffel térre szervezett Todd Terje lemondását viszont akkor közölték a közönséggel, amikor az eredeti kiírás szerint már másfél órája játszania kellett volna. A napijegyeket visszaváltják, a bérleteseket kárpótolják. 

Tovább

Cigireklám helyett valami egészen más

2016. június 4., 08:23 Módosítva: 2016.06.04 20:19
13

Két olyan klip is van az eheti válogatásunkban, amit türelemmel kell végignézni, szóval csak az vágjon bele ebbe a nagy kalandba, amit Videódiszkónak hívnak, aki bírja! The Strokes, The Avalanches, Blonde Redhead, és még pár finomság következik.

Tovább

Nem lesz Anthrax és The Cult FEZEN-en

2016. június 3., 17:21 Módosítva: 2016.06.03 23:16
39

Mégsem lép fel az Anthrax és a The Cult a székesfehérvári FEZEN nagyszínpadán. A szervezők közleményt adtak ki, amiben azt írják, hogy nagyjából egyszerre jelezte a két zenekar, hogy az élő szerződés ellenére mégsem tudnak fellépni a fesztiválon.

Tovább

Madonna bíróság elé állt egy kürtszó miatt

2016. június 3., 17:09 Módosítva: 2016.06.15 16:18
15

Madonnát egy több, mint 25 éves sláger, a Vouge miatt perelték be. A panasz az volt, hogy az énekesnő és producere, Robert Pettibone nem fizettek azért, hogy felhasználjanak egy részletet a Salsoul Orchestra Love Break című nótájából - olvasható a Hollywood Reporter beszámolójában.

Tovább

A legelkötelezettebb rajongók tartják el a zeneipart

2016. június 3., 10:53 Módosítva: 2016.06.03 17:18
203

Egy angol kutatás szerint gyökeresen átváltozott a zenére költő rajongók összetétele. Arra jöttek rá, hogy a teljesen zenevásárló közönség 17 százaléka felelős a bevételek 61 százalékáért. Vagyis egy kis csoportnak aránytalanul nagy befolyása lett az egész iparra.

Korábban a kevésbé elkötelezett zenehallgatók is többet költöttek, a hardcore rajongók viselkedése pedig kiszámíthatóbb volt. Manapság akiknek nem annyira fontos a zene, azok tökéletesen elvannak a YouTube által nyújtott kínálattal, a rajongók viszont szívesen fizetnek, hogy széles kínálatot érhessenek el megbízható minőségben.

Tovább

Ópiáttúladagolásban halt meg Prince

2016. június 2., 18:53 Módosítva: 2016.07.07 18:24
103

A rendőrség orvosszakértői vizsgálatokra hivatkozva hivatalosan is megerősítette, hogy Prince ópiáttúladagolásban halt meg - írja a BBC az AP-re hivatkozva. Prince április végén 57 éves korában halt meg saját otthonában.

Az MTI azt írja, a fentanil fájdalomcsillapító véletlen túladagolása okozta Prince halálát a hivatalos halottkémi jelentés szerint. A fentanil egy szintetikus opiát, amely ötvenszer erősebb a heroinnál. A csütörtökön közzétett halottkémi jelentés szerint a fentoniltartalmú fájdalomcsillapítót az énekes saját maga vette be, de hogy mikor, azt nem tudni. A halottkémi jelentés balesetnek minősíti a világsztár halálát.

Korábban már felmerült, hogy  halálát a súlyos gyógyszerfüggősége okozta. Amerikai lapértesülések szerint a halála előtti estén Prince csapatából azzal kerestek meg egy opiátfüggőségre specializálódott kaliforniai orvost, hogy súlyos egészségügyi vészhelyzetben kellene segítenie.  Az idegenkezűséget és az öngyilkosságot az énekes halála után lebonyolított vizsgálatok alapján kizárták, miután aboncolás során egyikre utaló nyomot sem találtak. 

Tovább

16 év után tért vissza az előző évtized kultzenekara

2016. június 2., 11:06 Módosítva: 2016.06.02 12:36
30

Ha valaki nem volt annyira képben 2001 körül a furcsább popzenével, még akkor is belefuthatott az új-zélandi The Avalanchesba, vagyis pontosabban a két remek klipjükbe: a fura esztrádműsorra emlékeztető Frontier Psychiatristbe, vagy az albumuk címadó dalát adó, kövér bányászt táncoltató Since I Left You-ba.

Ezekből elég jól lejött, hogy milyen is a The Avalanches stílusa: több száz, különböző felvételekből összeeszkábált hangkollázsok voltak, amikből ellenálhatatlan popdalok lettek. Ez igaz volt az egész albumjukra, a Since I Left You mára már a 2000-es évek egyik csúcsteljesítményéként tartják számon.

Tovább

Elment az eszünk a Black Sabbathtól

2016. június 2., 11:05 Módosítva: 2016.06.03 07:25
1226

A Black Sabbath karrierjét két nagy szakaszra szokás bontani: az első, klasszikus érára, amiben Ozzy Osbourne énekelt (egészen 1979-es kirúgásáig), illetve arra a tulajdonképpen a mai (klasszikus) felállásig tartó másodikra, amiben Ronnie James Dio, Ian Gillan, Tony Martin, Glenn Hughes és Ray Gillen is mikrofon elé került a heavy metalt megteremtő zenekarban. Az igazi hardcore rajongók persze csak az ozzys éveket tekintik legitimnek, a Sabbath akkor Sabbath, ha a valamelyik idióta újságíró által Sötétség hercegének elnevezett Osbourne énekel benne.

Pedig a második, időben hosszabb, lemezek számát tekintve termékenyebb korszak is produkált jó dolgokat, Dio tehetsége megkérdőjelezhetetlen volt, a Heaven and Hell vagy éppen a Mob Rules pedig semmivel sem volt rosszabb, mint a Vol 4 vagy a Technical Ecstasy. Tony Martin Headless Crossja is óriási anyag volt, és mögötte Cozy Powell dobolt, az azóta elhunyt rockisten, aki a turné budapesti állomásán olyat játszott a BS-ben, hogy felnőtt férfiak zokogtak a nézőtéren, hiszen dobolásról szövögetett álmaimat olyan módszeres könyörtelenséggel verte rommá, mint a cájgot a Die Young alatt. Gillan és Gillen sokkal felejthetőbb volt, és alig eladható, a Sabbath pedig 1995-ben megszűnt lemezeket kiadó zenekarnak lenni.

Tovább

Egy csomóan saját magukba szerelmesek

2016. május 30., 15:05 Módosítva: 2016.05.30 20:53
151

Fazakas Fanni volt a tavalyi Klipszemle egyik nagy felfedezettje: a lányról soha senki nem hallott előtte, a Klipszemlére a semmiből érkezett a Summer Syndrome, amiben ő csinálta a zenét, a klipet, a látványtervezést, szereplőnek pedig a barátnőit kérte fel, úgyhogy Kostil Danilát, Horváth Viktort és Szimler Bálintot maga mögé utasítva ő kapta a legjobb rendező díját. 

Fanni azóta több mindent csinált, ám most egy új klippel tért vissza, amit a Dansor nevű formációnak készített, és először az ibizai Global TV nevű webtv-n ment le szombaton, most pedig mi mutatjuk itt be a Stenken. 

Tovább

Ismét mentő vitte kórházba Somló Tamást

2016. május 30., 09:02 Módosítva: 2016.05.31 09:20
24

El nem múló csuklása miatt pénteken ismét mentő vitte kórházba Somló Tamást, írja a hétfői BlikkElőző héten Demjén Ferenc beszélt arról a lapnak, hogy Somló gyengének érzi magát, a délutánokat pihenéssel tölti. "Tomi nekem annyit mondott, hogy nem vagyok úgy, ahogy szoktam lenni" – nyilatkozta.

Az információt Benkő László, az Omega billentyűse is megerősítette. "Sajnos hallottam róla, és nagyon aggódom érte, mert ki-be jár a kórházból az utóbbi időben. Az még jobban bánt, hogy nem érem el telefonon, így csak találgatni tudok, mi lehet vele? Mivel sokan szeretik és aggódnak érte, sokan hívták és hívják telefonon, ám hiába, azaz vagy direkt otthon hagyta a mobilját, vagy más kezeli, de eddig nem tudtam elérni. Próbáltam érdeklődni a barátoktól, de sajnos ők is hasonlóképp jártak, mint én, ők sem érik el" – mondta a lapnak Benkő.

Tovább

Quimby-számokat feldolgozni meg minek?!

2016. május 29., 10:32 Módosítva: 2016.06.06 12:57
31

Hiába kérte fel a Quimby a magyar könnyűzene krémjét, hogy porolják le egy-egy számukat, a feldolgozáslemezt az sem tudta megmenteni, hogy a Tudósok, DJ Bootsie és az Ivan & the Parazol is szerepel rajta. Ariana Grandéról ezúttal sem tudtuk meg, hogy ki is valójában, de bemutatunk egy újabb megkésett indie-zenekart (Catfish and the Bottlemen), valamint egy lemezt, ami rögtön 50 ezer dolláros kárt okozott a kiadójának.

Tovább

Miért ilyen állati félelmetesek ezek a kisbabák?!

2016. május 28., 10:50 Módosítva: 2016.05.29 11:03
1

Szép kis termés gyűlt össze az eheti Videódiszkóra. Mindenek előtt Ty Segall garázsrock fenegyerek megmagyarázhatatlanul bizarr kisbabás klipjével kezdünk, aztán megnézzük mit rendezett a The Killsnek Giovanni Ribisi színész, illetve lecsekkoljuk a legújabb amerikai szupergrupp bemutatkozását is. Hiphop téren lesz új Chance the Rapper, Clams Casino és A$AP Ferg, de Adele-t sem hagytuk ki a szórásból.

Tovább

A zene internesönel, a dedikésön a fontos

2016. május 28., 08:01 Módosítva: 2016.05.29 10:15
310

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzik szerinte a zeneiparból, a Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottságának egyik tagja, egykori filmes producer, (nem mellesleg TV2-tulajdonos és kaszinóbáró) Andrew G. Vajna azt válaszolta, hogy

a zenészek!

Tette mindezt legalább 100 zeneipari dolgozó, zenész, menedzser, koncertszervező előtt. Vajna és a Filmalap elnöke, Havas Ágnes azért voltak az első vendégei az idei, sorban negyedik Music Hungary konferenciának, hogy elmondják, mit tanulhat a zeneipar a filmipartól. Lehet, hogy Vajnának semmi köze a zenéhez, de tud egyenes válaszokat adni. Szerinte a zene egy nemzetközi dolog, azt bárki csinálhatja otthon, egyedül, a zongoránál, vagy a számítógép előtt. Amikor egy zenész megkérdezte, hogy miért nincsen alkotói, állami támogatás a filmzenékre, akkor a filmbiztos annyit mondott, hogy de hát minden filmes költségvetésben van elkülönített pénz pont erre. Azt nem lehet csak úgy levegőbe írni.

Ne gondold, hogy valaki finanszírozni fog egy filmzenét csak úgy, a semmibe!

Tovább

300 millióból emlékeznek 56-ra a nyári fesztiválok

2016. május 27., 16:55 Módosítva: 2016.06.30 15:47

Az 56-os emlékbizottság 300 millió forintot adott a Sziget Kft.-nek az 56-os emlékév kapcsán, megkérdeztük hát, hogy mit kezdenek majd ezzel az összeggel. Az alábbi választ kaptuk a Sziget sajtóirodájától:  

  • A 300 millió forintot 5 fesztiválon való megjelenésre kapták.
  • A pénzből a teljes körű kivitelezést is meg kell oldani mind az 5 fesztiválon, az összes pénzt erre fordítják.
  • A helyszínek: Sziget Fesztiválköztáraság, VOLT, Balaton Sound, Gyerek Sziget és Strand Nagyon Zene Fesztivál.

Az egyes fesztiválokon több helyszínen idézik meg a forradalom emlékét látványos installációkkal, a kort idéző tárgyakkal, járművekkel, óriás kivetítőkre vetített filmekkel, kortárs művészek által készített nagyméretű alkotásokkal.

Tovább

Mégis jár a pénz a zenészeknek a VIVÁ-s lejátszások után

2016. május 27., 12:58 Módosítva: 2016.05.27 18:30
Technikai problémák miatt veszélybe került a magyar zenészek jogdíja, mert nincsenek adatok arról, hogy mit adott le a Viva. Most jó és rossz hírek egyaránt érkeztek az ügyben, de így is lesz amire 2017-ig kell várniuk a szerzőknek.

Pont egy hete számoltunk be róla, hogy az Artisjus különböző problémák miatt nem tudja kifizetni a zenészeknek a nekik a Viván leadott klipjeik után járó jogdíjat.

Ma levélben értesítettek minket a hírről, hogy 

a VIVA TV ma kijavított adatszolgáltatást küldött az Artisjusnak a problémás 3. negyedévi VIVA-elhangzásokról.

Ez azt jelenti, hogy a 2015-ös év első, második és harmadik negyedévében lejátszott klipek utáni járandóságot június 27-én minden szerzőhöz eljuttatják. Ezzel a közvetlen vészhelyzetet sikerült elhárítani és az Artisjus minden erőforrással a most érkezett adatok feldolgozásával foglalkozik, hogy ne legyen fennakadás. 

Eddig tartanak a jó hírek, a közleményben ugyanis az is szerepel, hogy a 4. negyedév adatszolgáltatását továbbra sem kapták meg és úgy néz ki, hogy a technikai hiba kijavításában azóta sem történt előrelépés. Ha a jövőben ez esetleg megtörténik, akkor a 2015. 4. negyedévi kifizetéseket a 2016-osokkal együtt kaphatják meg a szerzők 2017 májusában.

Tovább

Halott zenészről neveznék el a Fishing nagyszínpadát

2016. május 26., 15:59 Módosítva: 2016.06.30 15:34
3

2013-ban jótékonysági árverés, 2015-ben közönségszavazás döntötte el a Fishing nagyszínpadának nevét, csakúgy, mint idén. Tavaly a fesztivál fellépői által ihletett dalszövegrészletekre lehetett szavazni, végül az Esti Kornél dalcíme, a “Boldogság, te kurva” nyert. Idén viszont új tematika lesz, meghalt zenei legendák lehetnek a legnagyobb koncerthelyszín névadói Orfűn.

Tovább

Brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg az erdélyi fejedelmet

2016. május 25., 17:00 Módosítva: 2016.05.26 14:19
133

Ha azt mondom Báthory (vagy Báthori), akkor egy átlagos magyarnak Báthory István, a keménykezű erdélyi fejdelem és lengyel király neve ugrik be. Egy átlagos külföldinek meg vámpírnőnek tartott Báthory Erzsébet. Az 1500-as évek második felének leghíresebb zeneszerzője azonban nem nekik komponálta a Báthoryakat dicsérő művét, hanem egy fiatal bíborosnak.

A fiatal bíborost Báthory Andrásnak hívták, s pár évvel később ő lett Erdély fejedelme. 

A híres zeneszerzőt pedig Palestrinának, s a maga korában őt hívták a zene fejedelmének.

Tovább

Mértékkel lopj, ha kell

2016. május 25., 16:26 Módosítva: 2016.06.08 09:58
32

Szeptemberben új nagylemezzel jelentkezik a Junkies, amelynek előhírnöke a mostani Írj egy dalt! című szám. A lemezt felvezető dalt nálunk mutatja be a zenekar, élőben pedig a Barba Negra Trackben hallhatja majd először a közönség június másodikán, amikor az éppen 15 éves SX7 című lemezüket ünneplik és adják elő.

"Barbaró Attila, a gitárosunk hozta az alapötletet, amin azután rengeteget dolgoztunk, kerék alá tettük, onnan is kivettük, gyakorlatilag végigpróbáltuk mindenhogyan, addig, amíg jónak nem éreztük. Igazából egy kísérleti egér volt a leendő új nagylemezünk soundjához" – mesélt az Indexnek a számról Szekeres András, a zenekar frontembere. 

Tovább

Régen minden olcsóbb volt, de főleg a fesztiválok

2016. május 25., 15:54 Módosítva: 2016.06.30 15:42
77

Az élő zenének még mindig hatalmas szerepe van abban, hogy mennyire lesz sikeres egy zenekar. Itt nemcsak arra gondolok, hogy rogyásig kell turnézni az alapvető ismertségért, hanem hogy fesztiválozni kell, sőt, muszáj, ha Magyarországon meg szeretne élni egy tisztességes banda. Tavaly szakértők és szakmabeliek segítségével elkészült a Zeneipari jelentés, aminek pont ez volt az egyik fő tanulsága, olyanok mellett persze, hogy egyre többen töltenek le, illetve hogy a magyarok a régióbeli csúcshoz képest annyira nem szeretnek koncertekre járni.

De tényleg azért járunk mondjuk kevesebbet fesztiválra, mert drága a belépő? Jó kérdés, és hát nem is biztos, hogy meg tudjuk válaszolni, kivéve, hogyha végigkérdezzük azt a majdnem 10 millió magyart, hogy mikor vett utoljára Sziget-napijegyet. Azt viszont meg tudjuk vizsgálni, hogy hogyan alakultak a különböző, népszerűségben változó, de sokéves hagyományokkal rendelkező fesztiválok jegyárai, hátha ebből valami következtetést le lehet vonni. Érdekes adatok a kultúra világában című cikksorozatunk legújabb része következik.

Tovább

Végleges a Balaton Sound programja

2016. május 25., 11:43 Módosítva: 2016.05.25 17:42
32

Harminc új név csatlakozott a Balaton Soundhoz, ezzel teljes lett az idei, júliusban tartott fesztivál. A már bejelentett Macklemore & Ryan Lewis, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Armin van Buuren, Chris Brown, Steve Aoki, és Ellen Allien mellé csatlakozott:

  • Duke Dumont
  • DVBBS
  • The Chainsmokers
  • Bassjackers
  • Wiley
  • Chocolate Puma
  • Peter Kruder
  • és még sokan mások

Idén lesz Balaton Sound Party Boat is a fesztiválon, ahol már 14 órától indul a buli, 15 órakor kifut a Balatonra, és csak este érkezik vissza.

A Balaton Soundot július 6. és 10. között rendezik meg Zamárdiban.

Idén is lesz Nagyon Balaton

2016. május 24., 17:07 Módosítva: 2016.06.30 17:32
73

Bejelentették az idei Nagyon Balaton fesztiválsorozat teljes programját. A műsor nagyjából hasonlít a tavalyihoz, de a szervezők szerint jóval több ismert fellépő érkezik idén, és újdonság lesz az is, hogy képzőművészek díszítik fel a balatoni vasútállomásokat és köztereket. Természetesen a nagyobb fesztiválok, mint a Balaton Sound vagy a Művészetek Völgye mellett lesznek borhetek, művészeti események és tematikus rendezvények is.

Tovább

Felvettünk egy számot, aztán nem csináltunk semmit

2016. május 24., 16:38 Módosítva: 2016.05.24 17:46
221

Szeretünk új magyar zenekarokról posztolni, ezért is éreztük úgy, hogy érdemes most bemutatni a budapesti Signore Crust zenekar első EP-jét, aminek köszönhetően újabb taggal bővül a már így is egyre népesebb fővárosi psych rock színtér.

Tovább

Esperes Ákos az új Rádió1 reggeli műsorvezetője lett

2016. május 24., 15:21 Módosítva: 2016.05.25 11:29
174

Andy Vajna rádiója, ami a Rádió1 nevet kapta meg, tapasztalt rádióst, Esperes Ákost igazolta le a reggeli műsor vezetéshez. Ha a rádió neve ismerős lenne, nem véletlen, korábban volt egy ilyen rádió Budapesten, illetve vidéki rádiók állta össze egyfajta hálózatszerűségbe, ami azóta megszűnt, a frekvenciaengedélyük lejárt, és vagy nem pályáztak a meghosszabbítására, vagy nem kapták meg az engedélyt.

A 96,4 Mhz-en induló új rádióról és a feladatról Esperes Ákos annyit mondott a Stenknek, hogy

  • a reggeli műsorba a programigazgató kérte fel,
  • új kihívásra vágyott, és ez pont annak tűnt,
  • egyelőre az a lényeg, hogy "induljon be a verkli és szóljon a zene",
  • egy felmérés alapján az derült ki, hogy a megkérdezettek 70 százaléka a kedvenc rádiójának mondaná a Rádió1-et, ha az olyan lenne, mint 2011-ben megszűnt elődje. 

A Rádió1 2011-ben szűnt meg, amíg viszont szólt, a mérések szerint piacvezető volt a 15–39 év közötti, budapesti lakosok körében. Esperes Ákos legutóbb a Sláger FM-nél (született Juventus Rádió) dolgozott, de korábban a Rádió1 reggeli műsorát vezette, szóval kvázi hazamegy. 

Rózsaszín fellegek felett, egy óriási cica hátán repültem

2016. május 23., 18:58 Módosítva: 2016.05.23 23:30
188

A tesztváltozat után a végleges verzió is elkészült ahhoz a játékhoz, amelyet a Zombori a legújabb dalához készített. A zenekar úgy gondolta, hogy egyedülálló módon nem klippel vagy lyricvideóval vezeti fel legfrissebb, Rágyújtok megint című szerzeményét, hanem egy cicás játékkal, amelyben a macskaháton repülő énekesnőt földönkívüliek, korsó sörök és mindent lelassító cigaretták között navigáljuk.

rozsaszin

A játék minden eszközön futtatható, Lelkó Attila munkája, és az énekesnő, Csordás Zita rajzai alapján készült. A ragyujtok.hu oldalon ki is lehet próbálni, de előre szólunk, mire ráunnánk, már kívülről fogjuk tudni a dal szövegét is. A számot pedig már a Spotify-on is meg lehet hallgatni.

Tovább

Megint egy vásárcsarnokban bulizhatunk

2016. május 23., 17:37 Módosítva: 2016.06.30 16:34
53

Utolsó, idáig titkolt partihelyszínét is bejelentette a Budapest Essentials. Amit eddig tudni lehetett az az, hogy Amon Tobin a Várkert Bazárban, Todd Terje a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren, DJ Koze pedig az A38 Hajón játszik majd, illetve hogy lesznek bulik a Széchenyi fürdőben és a Bazilika téren is.

A fesztivál szervezői ezúttal az utolsó helyszínről is lerántották a leplet: a Dél-Afrikai Köztársaság house-nagykövete és elsőszámú DJ-je, Black Coffee a Klauzál téri vásárcsarnokban lép majd fel június 4-én, szombat este. Ez egy olyan helyszín, ahol korábban még sosem szervezett bulit senki.

Tovább