Fizet a Deezer a több tízmillió magyar stream után

2019. május 23., 14:00 Módosítva: 2019.05.23 14:58
8

Megegyezéssel zárult az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület) és a Deezer internetes streaming zeneszolgáltató több mint fél évtizede indított próbapere. Az egyezséget a Fővárosi Törvényszék jogerős végzésével jóváhagyta, írja az MTI. A megállapodással lehetővé válik, hogy az érintett előadók még az idén hozzájussanak elmaradt jogdíjaikhoz. A Deezer egy összegben fizeti meg a 2012 októbere és 2018 áprilisa között Magyarországon letöltött több tízmillió stream után járó jogdíjat. Az egyezség kiterjed a 2019. december 31-ig tartó időszakra is - közölte az EJI.

Tovább

A toplista elejére röpítette a Vengaboyst a Strache-botrány

2019. május 22., 16:44 Módosítva: 2019.05.23 16:03
61

A holland eurodance csapat valószínűleg soha nem gondolta volna, hogy a We're going to Ibiza című daluk 20 évvel a megjelenése után bármilyen slágerlistán is szerepelni fog, sőt, egyenesen az első helyet csípi majd meg. Pedig megtörtént, és mindezt annak az Ibizán készült videónak köszönhetik, ami Heinz-Christian Strache alkancellár bukását okozta.

Egy német humorista, Jan Böhmermann még szombaton posztolta ki a Twitterre ezt a számot. Ő az, aki állítólag hetekkel azelőtt tudott a leleplező videóról, mielőtt az nyilvánosságra került volna, és mindenki találgatja, hogy volt-e valami szerepe abban, hogy a felvétel végül kiszivárgott. 

Azóta We're going to Ibiza lett az egyik kedvenc dala azoknak, akik nem szimpatizáltak a botrányba keveredett politikussal, Strache lemondása után állítólag több mint 5000 ember énekelte ezt a slágert Bécs utcáin, az iTunes osztrák listáján pedig az első helyig sikerült feljutnia.   

Natalie Portman kifakadt Moby életrajza miatt

2019. május 22., 15:47 Módosítva: 2019.05.23 09:20

Moby megírta második önéletrajzi könyvét. A Then It Fell Apart című könyv oldalain a zenész többek között arról ír, hogy 33 éves korában összejött az akkor 20 éves Natalie Portmannel, miután találkoztak egy austini koncerten. A pár állítólag rengeteget bulizott New Yorkban, és Moby a Harvard Egyetemen is meglátogatta éppen ott tanuló barátnőjét. 

Éjfélkor felvitt a kollégiumi szobájába és egymás mellett feküdtünk abban az aprócska ágyban. Miután elaludtam, óvatosan kibontottam magam az öleléséből, és taxival visszamentem a szállodába

- írja Moby, aki arról is mesél, mennyire nagyon szorongott ebben a kapcsolatban.

Szerettem volna egyedül lenni. Pánikrohamaim voltak attól, hogy egy olyan nő társaságában lehettem, aki fontos volt számomra.

A pár állítólag csak néhány hétig találkozgatott, mert Portman találkozott valaki mással. 

A színésznő nem tagadja, valóban volt olyan időszak, amikor együtt lógtak, de meglepte, hogy a zenész az ismeretségüket úgy értékelte mintha jártak volna. Emlékei szerint csupán arról volt szó, hogy egy idősebb férfi megpróbált közelebb kerülni egy lányhoz, aki éppen akkor végzett a középiskolában, ráadásul Moby az életkorát sem adta meg helyesen. 

Azt mondta, hogy 20 éves voltam. De ez nem igaz, tinédzser voltam, akkor lettem 18 éves. A kiadó pedig nem nézett utána a tényeknek, olyan mintha direkt hagyták volna benne ezeket a részleteket. Nagyon zavar, hogy ezzel a történettel akarja eladni a könyvet. Sok a tárgyi tévedés és a kitaláció.

Moby arról is ír, hogy megpróbált összejönni Lizzy Granttel, akit a világ csak Lana Del Reykent ismert.

Rövid, szőkített haja volt, úgy nézett ki mint egy gyönyörű tünde. Amikor együtt ültünk a zongora mellett, megcsókoltam, ő pedig visszacsókolt, aztán abbahagyta. Megkérdeztem, hogy mi a baj, amire azt válaszolta, úgy hallotta, másokkal is ezt csinálom. Szerettem volna azt mondani, hogy ez nem igaz, de nem tettem.

Az önéletrajzi könyvben Portman és Del Rey mellett feltűnik Bono, David Bowie, Russell Crowe, David Lynch és igen, így közölte Moby a világgal, hogy fogadásból egy bulin hozzányomta csupasz péniszét Donald Trumphoz. 

via Guardian 

Demeter Szilárd könyvet ír Little G. Weevil életéről

2019. május 20., 11:56 Módosítva: 2019.05.20 14:39
34

A jövő évi Könyvhétre életrajzi regény készül Little G. Weevil (azaz Szűcs Gábor) magyar származású, de az Egyesült Államokban élő blues-zenészről, amelynek szerzője Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója lesz, derült ki egy hétfői közleményből.

Tovább

A szadomazo kalóznak öltözött Madonna sem mentette meg az Eurovíziót

2019. május 19., 01:29 Módosítva: 2019.05.20 12:01
1162

Véget ért az Eurovíziós Dalfesztivál, amelyet Duncan Laurence nyert Hollandiából. Tíz év után először Magyarország nem jutott be a döntőbe, miután a két éve 8. helyezést elérő Pápai Joci Az én apám c. dala nem bizonyult elég erősnek. Az eredmény alapján a versenyt jövőre Hollandiában rendezik meg, ahol több mint 40 éve nem járt az Eurovízió. Az idei verseny tévé- és stúdiótechnika szempontjából egészen elképesztő volt, még Madonna is fellépett, de pár szadomazo szerkós izlandin kívül túl sok emlékezetes dolog nem történt zenei értelemben.

Tovább

Tyler, the Creator visszatérhet az Egyesült Királyságba

2019. május 18., 17:23 Módosítva: 2019.05.20 10:38
5

Négy év után visszatérhet az Egyesült Királyságba az Odd Future-alapító amerikai rapper, Tyler, the Creator, írja a Guardian. A Tyler Gregory Okonma néven született  28 éves rappert erőszakos(nak vélt) dalszövegei miatt tiltották ki 2015-ben a szigetországból, abban az évben, amikor nálunk is fellépett.  

Tovább

Enrique Iglesias szerzőtársa cáfolja Jolly plágiumvádját

2019. május 17., 09:53 Módosítva: 2019.05.18 14:35
1

"Többfelől hallottunk a plágiumvádról, bár hivatalosan nem keresett fel minket sem Jolly, sem a jogi képviselője" – közölte a menedzsere útján a Borssal a norvég Matoma, akit Enrique Iglesiasszal együtt nemrég plágiummal vádolt meg a magyar Jolly Sandro.

Bár Jolly,  azaz Tarcsi Zoltán, korábban azzal fenyegetőzött, hogy hamarosan jogi útra tereli az ügyet, a norvég előadó ügyvédje, Andrew Jackson a lappal most azt közölte, tudomása szerint Jolly még semmilyen jogi lépést nem tett.

Tovább

Egy popmetál szupergroup lett a Nagy-Szín-Pad! győztese

2019. május 17., 07:04 Módosítva: 2019.05.17 22:02
2132

A Useme nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt csütörtökön este a fővárosi Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három zenekar mérte össze tudását, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek.

Tovább

Madonna mégis fellép az Eurovízió döntőjén

2019. május 16., 16:28 Módosítva: 2019.05.16 23:31
129

Most már hivatalos, hogy Madonna is fellép hétvégén az Euróvíziós dalfesztivál döntőjén Tel-Avivban. Először április elején jelentették be, hogy az énekesnő két dalt fog előadni a május 18-i döntő során, egy klasszikust és egy új számát. Aztán kiderült, hogy a fellépés kérdésessé vált, mert az egyik dal, amit elő akar adni, politikai tartalmú, ami viszont nem összeegyeztethető a szervezők politikamentességet hirdető szabályzatával.

Tovább

Szívből szóló, őszinte hakni

2019. május 16., 15:57 Módosítva: 2019.05.17 10:25
72

Köszönhetünk egy csomó mindent a legendás bajszú, zenei producerként gyakorlatilag slágert slágerre halmozó Giorgio Morodernek: a nyolcvanas évek giccses popzenéjét, hogy popzenekart faragott a Blondie-ból, hogy megalkotta az elektronikus tánczene alapjait, az I Feel Love-ot, a Love To Love You Baby-t, a Végtelen történet, a Sebhelyesarcú, az Éjféli expressz filmzenéit. Úgyhogy megérdemli végre az életben, hogy egy elég nagy létszámú kísérőzenekarral együtt turnézzon, és haknizzon egy óriásit, ahogy Budapesten is tette.

Tovább

A Queen egy fillért nem keresett a Bohém rapszódiával

2019. május 16., 13:23 Módosítva: 2019.06.13 09:06
332

A Bohém rapszódia a tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt, a bevételi adatok alapján 903 175 016 dollárnál tart (kb. 265 milliárd forint), és mivel 53 millióból készült, meg a marketingre elköltött kb. 80 millióból, így abszolút nyereségesnek számít. 

Elvileg. 

Brian May szerint ugyanis a zenekar egy fillért nem keresett a filmmel.

Tovább

A lakótelep néha westernfilmmé változott

2019. május 15., 18:31 Módosítva: 2019.05.17 13:52
774
Zenéről, fociról, irodalomról és vonatokról beszélgetve jártuk be Vas megye székhelyét az Anima Sound System alapítójával. Prieger Zsolt nemcsak Szombathelyen, hanem egyúttal a saját életén is körbevezetett minket. Pofonok, indiánozások, világgá menések, legendás koncertek és egy nagymama, akiből sugárzott a rock'n'roll. „Az én városom”, második rész.

“Elég József Attilás, nem?” – kérdezi Prieger Zsolt, miközben egy elhagyatott, szürke utca irányába mutat a vonat ablakából. Az Anima Sound System alapítója nem véletlenül lágyul el az ismerős házakat látva, ezen a környéken éltek ugyanis a nagyszülei, így kissrácként gyakran vakációzott itt.

Mialatt a vonat befut a szombathelyi állomásra, a szerelvényünk elhalad egy gyalogos vasúti felüljáró alatt, ami szintén rengeteg emléket hív elő Priegerből, aki vasutas nagyapjával akkoriban gyakran bámulta onnan az alattuk elrobogó vonatokat.

„Máig tisztán él a fejemben a kép, ahogy a vonatok elhúznak a lábaim között. Nekem ez akkoriban olyan élmény volt, mint lenézni a Brooklyn hídról.” Mivel a sínek fölötti híd vezetett arra a kolóniára, ahol a vasutascsaládok, így a nagyszülei is, éltek, gyerekként Prieger Zsolt gyakran közlekedett azon. „Nagyapámmal közös programunk volt, hogy esténként elmentünk a hírlapért, de az újság valójában csak egy alibi volt, igazából csak össze akart futni kicsit a vasutas cimborákkal. Útközben gyakran megálltunk ezen a felüljárón, és csak lestük a vonatokat” – emlékszik vissza.

Tovább

Index20: Diplo nemi életének nyomában

2019. május 15., 17:39 Módosítva: 2019.05.16 09:58
46

Idén 20 éves az Index, és ennek örömére összeszedtünk egy csomó érdekes, izgalmas vagy szimplán csak szórakoztató történetet a szerkesztőség életéből. Engem az a marha megtisztelő feladat ért, hogy írjam meg annak a remek kis napnak a történetét, amikor lázas betegen arra kényszerítettek a saját főnökeim, hogy

egy közepesen ismert magyar énekesnőt hívjak fel, és kérdezzem meg tőle, hogy igaz-e a pletyka, hogy egy amerikai sztár DJ meglepetésbulija azért maradt el Budapesten, mert fellépés helyett vele töltötte az éjszakát.

A sztoriról kiderült, hogy full kamu, de én tisztességesen megpróbáltam utánajárni, kizárólag azért, hogy a saját kollégáim megszívassanak.

Eredetileg ezt a cikket adtam le publikálásra, az érdekesség kedvéért – az énekesnő nevén kívül – semmit sem változtattunk meg a cikkben, hanem minden bekezdés után odaírtuk, hogyan is vertek át a saját munkatársaim, mentoraim, barátaim, indexes harcostársaim. 

Tovább

A Z generáció megteremti a saját sztárjait, majd fel is falja őket

2019. május 15., 14:43 Módosítva: 2020.05.16 00:20
1924

Már ezerszer elmondta mindenki, hogy az internet alapjaiban változtatta meg a zenefogyasztási szokásainkat azzal, hogy fizikai adathordozók és lejátszók helyett ma már bármit, bárhol, bármennyiszer meg tudunk hallgatni. Azonban hiába nyitott új utakat a 2000-es években a MySpace, az iPod-forradalom és a torrentezés, valami még évekig nem tűnt el a zeneiparból: ez pedig az olyan közvetítők szerepe, mint a zenei újságírók, rádiós és tévés szerkesztők, nagy kiadók vagy a lemezboltok. A zeneipar dinoszauruszai látszólag alkalmazkodtak a trendekhez, azonban egyre valószínűbb, hogy elkéstek, és erről ki más tehetne, mint az a Z generáció (tehát az 1995-1996 után születettek), akik már tényleg beleszülettek az internet, a közösségi média és a streaming világába.

Ez a korosztály az első, amely képes komplett popsztárokat, színtereket, műfajokat kitermelni a digitális világból úgy, hogy abba gyakorlatilag nincs beleszólásuk a szórakoztatóipar korábbi ízlésformálóinak és sztárcsinálóinak.

A Z generáció már most elkezdte feje tetejére állítani a popipart, és nagyon úgy tűnik, hogy a következő nagy világsztárok előbb fognak mémoldalakat üzemeltetni, mint demókat küldözgetni a kiadóknak.

Tovább

A belügy megfúrt egy Edda-borítót

2019. május 15., 10:10 Módosítva: 2019.05.16 09:22
104

Ki gondolta volna, hogy az átkosban (ez a komenizmus időszaka Magyarországon, amit szocializmusnak is szoktak nevezni) az állambiztonsági szerveknek arra is volt idejük, hogy rockzenekarok albumainak borítóterveit értékeljék. Sajnos nem esztétikai szempontok mentén, pedig igény lett volna arra is, hanem ideológiailag. Így fordulhatott elő, hogy az eredetileg Még kér a nép címre keresztelt 8. Edda-lemez címét és borítóját is letiltották 1989 májusában. Végül ez jelent meg:

1
Tovább

Nem jutott tovább Pápai Joci az Eurovízió döntőjébe

2019. május 14., 23:10 Módosítva: 2019.05.16 07:44
4941

Pápai Joci nem jutott tovább az idei Eurovíziós Dalfesztivál keddi, első elődöntőjén, így magyar versenyző nélkül megy majd le a verseny szombati döntője Tel-Avivban.

Tovább

Komoly tömegjelenetek voltak Majka veszprémi koncertjén

2019. május 14., 09:15 Módosítva: 2019.05.15 03:04
2906

Majka szombaton ingyenes koncertet adott Veszprémben a Gizella Napokon, és az esemény annyi embert megmozgatott, hogy jóval többen érkeztek a helyszínre, mint amennyien biztonságosan elfértek volna. A szervezők ezért másfél órával a koncert előtt úgy döntöttek, hogy senkit nem engednek be, de már előtte is csak kisebb csoportokban juthattak be a nézők – írja a Bors. A rapper aznapi Instagram-posztja alatt egyes kommentelők azt állítják, hogy nem nyolckor, hanem 10 perccel a koncert előtt volt a lezárás, de tény, hogy sokan lemaradtak a koncertről. 

Amikor közölte a rendőr, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindult a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan. Hát, ennyit nem ér egy koncert sem, most egy darabig az ilyet kihagyjuk

– idéz a lap egy édesanyát.  

A Bors szerint az Óváros tér egyes számítások szerint körülbelül ötezer fő befogadására al­kalmas, és körülbelül háromezren rekedtek kint. Az ügyben megkeresték a veszprémi önkormányzatot, de ők eddig nem válaszoltak a kérdéseikre.

A koncert után értesültünk arról, mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, s hogy sokan a színpad közelébe sem fértek. Na­gyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen

– nyilatkozta Majka a Borsnak.

A cikk megjelenése után a szervezők a Facebook-oldalukon ezt a közleményt posztolták: 

A Gizella Napok keretein belül, május 11-én Majka és zenekara adott ingyenes koncertet a Szentháromság téren. A koncertet megelőző hetekben, a rendezvény minden hivatalos kommunikációs csatornáján feltüntettük, hogy a koncert biztonságos lebonyolítása érdekében, ha szükség van rá, korlátozni fogjuk a Szentháromság térre való bejutást. A koncert kezdése előtt 10 perccel meg is telt a nézőtér, amit a biztonsági előírásoknak megfelelően a rendezvényre felkért biztonsági szolgálattal és a rendőrséggel közösen le is zártunk. A kint rekedt rajongókra ügyelve folyamatosan felülvizsgáltuk a létszámot és a távozók fejében időről-időre újra megnyitottuk a nézőteret. A résztvevők létszámát mindig a biztonsági előírásoknak megfelelő kereten belül tartottuk, ennek köszönhetően a koncerten semmilyen, a résztvevők biztonságára veszélyes helyzet nem alakult ki.

Kiadják az összes dalt, ami elhangzott Woodstockon: másfél napnyi zene

2019. május 13., 15:10 Módosítva: 2019.05.14 12:29
420

Egy 38 lemezes díszdobozban adják ki azt a 433 számot, amelyek elhangzottak élőben az ötven évvel ezelőtt megrendezett Woodstock fesztiválon. A mindössze 1969 példányban kiadott doboz tele lesz mindenféle relikviával, és lesz benne 276 olyan dal, ami még sosem jelent meg lemezen.

Tovább

Adócsalással vádolják a szupermodellt, aki az Eurovíziót vezeti

2019. május 13., 13:47 Módosítva: 2019.05.14 12:43
61

Kétmillió eurós (648 millió forintos) adótartozása van Bar Refaeli izraeli szupermodellnek, a héten kezdődő Eurovíziós Dalfesztivál műsorvezetőjének – állapította meg vasárnap egy izraeli bíróság.

Tovább

Összeállt a Nagy-Szín-Pad döntőseinek névsora

2019. május 13., 11:23 Módosítva: 2019.05.17 16:29
1

A Follow the Flow, a Bluebay Foxes és a Useme jutott be a Nagy-Szín-Pad! idei döntőjébe. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutatójának záró versenyét május 16-án, csütörtökön rendezik az Akvárium Klubban.

Useme
Useme
Fotó: Nagy-Szín-Pad!
Tovább

Megjelent Ed Sheeran és Justin Bieber közös száma

2019. május 10., 08:55 Módosítva: 2019.05.11 08:31
661

Pénteken megjelent az I Don't Care, Ed Sheeran és Justin Bieber közös száma, ami egészen biztos, hogy rogyásig fog szólni idén nyáron az összes rádióból/strandbüféből. Ez az első alkalom, hogy ők ketten közösen énekelnek, bár korábban már kollaboráltak a Love Yourself című dalon, amit Sheeran is írt, és Bieber énekelt.

Tovább

A halak tettek keresztbe a törtütemes fesztiválozásnak Floridában

2019. május 9., 22:53 Módosítva: 2019.05.10 17:40
24

Miami City városi tanácsa a napokban dönti el, hogy az Ultra Music Festival nevű fesztivál visszatérhet-e valaha a Virginia Key szigetre, ahol a szervezők idén egész pofás kis rendezvényt tartottak sok törtütemmel, trappal és kiállásokkal (jelentsenek ezek bármit is). Elsősorban nem azért van veszélyben a fesztiválengedély, mert ekimeghajtású nyikhajok és nyikhajinák randalíroznak naphosszat, hanem azért, mert a szigetet övező tengeri élővilágot a frász töri ki hangos zenétől.

Tovább

Kisebb csoda, de augusztusban jön a Tool új lemeze

2019. május 8., 16:54 Módosítva: 2019.05.09 07:37
32

Tizenhárom év szünet után, augusztus 30-án új albuma jelenik meg a Tool progresszív metál-bandának, ami kisebb csoda azok után, hogy már 2008-ban szó volt arról, hogy lesz új lemezük. 

Tovább

Meat Loaf leesett a színpadról

2019. május 8., 15:14 Módosítva: 2019.05.09 10:40
9

Az énekes a hétvégén a Texas Frightmare Weekend nevű rendezvényen lépett fel, és amikor átvonult a színpadon, a lába megakadt valamiben, ő pedig hiába próbált megkapaszkodni a függönyben, bezuhant a színfalak mögé, és hosszú másodpercekig nem lehetett tudni, hogy rendben van-e. 

Egy szemtanú szerint mielőtt a mentők elvitték volna, Meat Loaf még megköszönte a rajongóknak a részvételt, illetve a helyszín személyzetének a segítséget. Később kiderült, nem úszta meg sérülések nélkül, eltört a kulcscsontja, és egy éjszakára benntartották a kórházban. 

Nem ez az első eset, hogy az énekest fellépés közben baj éri. 2016-ban egy kanadai koncert után olyan csúnyán elesett, hogy kórházba kellett szállítani. 2011-ben Pittsburghben a színpadon esett össze, de gyorsan összekapta magát, és folytatta a showt. 2003-ban a Wembley Arénában ájult el, és akkor mentők szállították el a helyszínről.

Forrás: Fox News

Keith Flint drogokat és alkoholt is fogyasztott halála előtt

2019. május 8., 11:51 Módosítva: 2019.05.09 10:26
246

Az essexi halottkémi hivatal ismertette, mit sikerült kideríteniük az énekes halálának körülményeiről. A toxikológiai vizsgálat kokain, kodein és alkohol nyomát mutatta ki Flint szervezetében, halálát pedig fulladás okozta - írja a Daily Mail.

Az, hogy baleset történt vagy öngyilkos lett, nem sikerült kideríteni, ahogyan a hivatal egyik munkatársa,  Caroline Beasley-Murray fogalmazott, valószínűleg soha nem tudjuk meg, mi járt azon a végzetes napon a fejében. A rendőrség nyomozása szerint az viszont biztos, hogy nem történt idegenkezűség. 

A Prodigy  frontembere március negyedikén hunyt el. A rendőrséget egyik barátja értesítette, ő volt az, aki rátalált Flintre otthonában. Az énekes felakasztotta magát, és a kiérkező rendőrök már nem tudtak segíteni rajta. 

Fejlődik a magyar zeneipar, de még mindig szívás zenésznek lenni

2019. május 7., 16:47 Módosítva: 2019.05.08 00:14
344

Harmadszor végeztek átfogó kutatást a zeneiparról Magyarországon, elsősorban a 2016-17 közötti változásokra, trendekre, eseményekre helyezve a hangsúlyt.  Az anyagot a Pro Art megbízásából készítette a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ, akik felhasználták többek között a fontosabb jogdíjakat közvetítő cégek adatait is, mint az Artistjus (szerzői), EJI (előadói) és a Mahasz (hangfelvételi jogtulajdonosok). Olyan témákra fókuszáltak, mint a Petőfi Rádió drasztikusan leszűkült zenei repertoárja, a zeneipar jövője, a magyarok zenehallgatási szokásai vagy a sikeres zenei karrier legfontosabb elemei.

Tovább

Izrael kitiltja az országból, aki tüntetni akar az Eurovízió ellen

2019. május 7., 15:01 Módosítva: 2019.05.15 18:51
220

Meg fogják akadályozni, hogy belépjenek Izrael területére mindazok, akik meg akarják zavarni az Eurovíziós Dalfesztivál Tel-Avivban tartott döntőjét – közölte Izrael állam, mivel az esemény a palesztinok függetlenségi mozgalmát támogató Bojkott, Felszámolás, Szankciók nevű csoport célkeresztjébe került.

„Nem akarjuk egyetlen embernek sem megtiltani, hogy belépjenek Izraelbe. De másfelől, ha biztosan tudjuk, hogy olyan anti-Izrael aktivistákkal állunk szemben, akiknek az az egyetlen céljuk, hogy megzavarják az eseményt, használni fogjuk mindazokat a jogi lehetőségeinket, amelyek az Izrael területére való belépéssel kapcsolatosak” – közölte Emmanuel Nahshon, a külügyminisztérium szóvivője.

Tovább

8 év után új albummal tért vissza a Taxidermia zeneszerzője

2019. május 7., 05:01 Módosítva: 2019.05.07 10:28
69

Már javában itt a május, mi viszont az eddigi hónapokhoz hasonlóan most áprilisból is összeszedtük az érdekesebb magyar és külföldi lemezmegjelenéseket. Lesz szó az annak idején a Taxidermia című magyar film zenéjét szerző, nyolc év után visszatérő Amon Tobinról, Nick Murphyről, Anderson.Paak-ról és remek mixtape-pel berobbanó Pivot Gangről, de ajánlunk ír punkot (Fontaines D.C.), svéd folkot (Tallest Man on Earth) és a Sunn O)))-nak köszönhetően egy kis drone-t is. Amit nem ajánlunk, az az új King Gizzard-album, de nem estünk hanyatt az amerikai Arctic Monkeystól (Cage the Elephant) és a kanadai Blink-182-tól (PUP) sem. Viszont legalább kicsit nosztalgiáztunk a Bad Religionnel, illetve mutatunk pár magyar zenét is.

Tovább

Reptéri ellenőrzés miatt gőzölt be Diana Ross

2019. május 6., 16:26 Módosítva: 2019.05.07 15:17
61

"Sértve érzem magam. Még mindig érzem a kezeit a lábaim között" – fakadt ki vasárnap több Twitter-bejegyzésben Diana Ross egy reptéri motozás után.

Tovább

Nem létező fesztiválbelépőkkel csalt ki 740 ezer forintot

2019. május 6., 10:23 Módosítva: 2019.05.06 13:38
77

Egy nemlétező fesztiválbelépőkkel kereskedő, 32 éves székesfehérvári férfival szemben 24 rendbeli csalás miatt emeltek vádat Kaposváron.

Tovább