új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Obama és Obamáné egy darabig a teljes komolyságukat megőrizve osztogattak csokikat és cukorkákat a Fehér Ház Halloweenjára összesereglett kisgyerekeknek, de az amerikai elnök egy Ferenc pápának öltözött baba látványát már nem bírta, és nevetőgörcsben tört ki:

  • Alexander Donskoi volt polgármester miután letöltötte a három év börtönbüntetését, szexmúzeumot nyitott, most pedig új vállalkozásba kezdett: nyitott egy éttermet, amiben minden vécéből van. Még a tányérok is. 

    Pénteken nyílt meg a főváros egyik forgalmas turista negyedében a Crazy Toilet Cafe (Őrült Vécé Kávézó), amiben megtapasztalhatja a vendég azt, amire minden ember vágyott: milyen lehet vécéből enni. Jó, nem rendes vécéből, csak vécé formájú tányérból. De a székek valódi vécékből vannak, a falakon a gyerekrajzok szereplői mind kis szardarabok, és az ételek is úgy néznek ki, mintha szart enne az ember. 

    Amikor arról kérdezték a tulajdonost, hogy milyen vendégekre számít, arra tippelt, hogy valószínűleg a vendégei egyszeri látogatók lesznek, nem visszatérő vendégek. Viszont számít koprofíl emberekre is (olyanok, akik vonzódnak az ürülékhez), de nem tart tőlük.

    Ránézés alapján nehéz felismerni az ilyen embert, így természetesen szívesen látom őket, amíg normálisan viselkednek. Ez egy furcsa étterem, szóval természetes, ha furcsa emberek jönnek majd be. 

    (Via)

  • Ez a kisfiú, húgával együtt szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis szülei amellett, hogy tech-őrültek és mérnökök, még nagy Mad Max rajongók is. Így készítettek egy kis meglepetést két kiskölyöknek Halloween alkalmával. A járgány megszólalásig hasonlít az eredetire, annyira élethűre készítették, hogy négy motor hajtja és gázpedálja is van. A szülők csináltak is egy fotósorozatot, ahol a két gyerek Maxet és Furiosát alakítja.

  • A Gubacsi-lakótelep
    A Gubacsi-lakótelep
    Fotó: REPLAN 5. csoport - vezető: Dankó Zsófia DLA / epiteszforum.hu

    Alig akartam hinni a szememnek, amikor Géza szólt, hogy a Wekerletelep már selejtezőkörben kiesett a Városnegyed-bajnokságból. Ha nem tudnák, ez az Urbanista és az Otthontérkép közös játéka, ahol Budapest legnépszerűbb lakókörnyékét keressük. 2012-ben nagy meglepetésre a József Attila-lakótelep söpört le mindenkit a porondról, de szorosan ott volt a nyomában a Wekerletelep és Újlipótváros is.

    Most szándékosan úgy alakítottuk ki a selejtezők csoportjait, ahogy azt a nagy nemzetközi kupáknál szokták: hogy az igazán nagy ágyúk ne üssék ki egymást az elején. Így a két szomszéd, a JALT és Wekerle külön csoportba került. Legnagyobb meglepetésünkre az utóbbi nem jutott tovább! Egy olyan városnegyed ütötte ki, amelyik a 2012-es bajnokságban nem is indult (ott ugyanis ajánlani kellett az indulókat). Ez pedig a 

    Gubacsi-lakótelep!

    Ha nem hallott volna róla, ne szégyellje. A budapestiek többsége sem ismeri ezt a szocreál, vagyis még javában a panelkorszak előtt épült lakótelepet. Az eredmény persze egyáltalán nem reprezentatív, ez csak egy ártatlan játék, de figyelemfelkeltésre nagyon jó: vannak még érdekes, izgalmas helyek a fővárosban, amit nem ismerünk.

    Az utolsó selejtezőkör amúgy tart még: most épp a csepeli városrészek közt keressük a legnépszerűbbet!

    A lakótelepről és annak fejlesztési lehetőségeiről itt van egy terv az Építészfórumon, amit Dankó Zsófia DLA és csapat készített a Replan kutatás során - onnan származik a fenti illusztráció is.

  • A múlt heti, pizsamagatyás, hastetoválásos Joker után most a DC-képregényfilm többi karakteréről is tudunk mutatni képeket. Sajnos még mindig nem tudjuk eldönteni hogy ez most akkor jó film lesz, vagy egy szörnyű gagyi, mint a Fantasztikus négyes volt.

    A szereplők: Will Smith (Deadshot), Jared Leto (The Joker), Margot Robbie (Harley Quinn), Joel Kinnaman (Rick Flagg), Jai Courtney (Captain Boomerang), Viola Davis (Amanda Waller), Cara Delevingne (June Moone/Enchantress), Adewale Akinnuoye-Agbaje (Waylon Jones/Killer Croc), Jay Hernandez (Chato Santana/El Diablo), Adam Beach (Christopher Weiss/Slipknot), Karen Fukuhara (Tatsu Yamashiro/Katana) és Raymond Olubowale (Nanaue/King Shark).

    Mondjuk ez egy elég fasza névsor.

  • A Twitch éveken át az a platform volt, amin keresztül a videójátékosok tolták ki a kontentot, pontosabban azt, ahogy játszanak mondjuk a Counter Strike-kal, mindezt élőben, hogy az idétlenebb júzerek okulhassanak, látod, Jóska, így lőttelek seggbe az előző pályán, amikor egy közepes méretű fikusz mögé bújtál fedezékbe.

    Screen Shot 2015-10-30 at 13.25.25.png

    Nemrég viszont rájöttek, hogy az internet népének tudásszomja kielégíthetetlen, így elkezdtek más irányba elmenni, és kísérletképpen élőben sugározták, ahogy egy pali fest. 50 000 felhasználó meg úgy tapadt a képőernyőre, mintha kötelező lenne. Az Adobe-bal közös, Twitch Creative nevű platformra gyorsan kerítettek még tartalmat, és most már akár élőben követhetjük le egy kép retusálását photoshopban, de van csatornája egy dán bőrdíszművesnek és egy páncéling-késztőnek is. Lenyűgöző a dolog, érdemes belekattintani. 

  • V&G

    Kijött a Brutális történelem című ismeretterjesztő sorozat első promója, amiben a műsorból ugyan semmit nem mutatnak meg, de mi tudjuk, hogy lesznek benne kemény részek - talán ezt sugallja Ganxsta Zolee jelenléte is, aki a punkfrizurás műsorvezető, Vályi Pista kollégánk mellett bohóckodik kötéllel, karddal, hasonlókkal. A főleg a középkor történelmét érdekesen boncolgató műsor hamarosan jön a Spektrumra. A videót itt lehet megnézni.  

  • A történet röviden: szarvasborjú testvérek születtek, de egyikük beteg lábbal. Nem bírta tartani a tempót az anyjával és testvérével, ezért magához vette egy embercsalád, mielőtt a természetben széttépték volna a medvék. 

    A gida megszerette az embercsaládot, játszott a cicákkal, kutyákkal és az emberekkel is, ám miután meggyógyították a lábát, visszavitték az igazi szüleihez. Nem mondom el mi történt, nézze meg a videót: 

    A megmentett szarvasborjú története
  • A veretlenül, szeptember elején visszavonuló ökölvívó, az amerikai Floyd Mayweather Miamiban nekivágott az éjszakának. A sztriptíztáncosok alig várták ezt a pillanatot. A buli végén söpörni lehetett a bankjegyeket a földön. 50 ezer dollár van a Money becenévre hallgató bokszoló kezében.

    FloydMayweather
    Fotó: instagram.com
  • Kibelezett emberi torzó, levágott gyerekfej, agyvelő, szemgolyó, egy kupica vér. Igazi horror, a borzalom és a gusztustalanság magasiskolája.  Kábé ez az a látvány, ami fogadja az embert, ha belép Joyce Martias mexikóvárosi édességboltjába Halloween magasságában. Én tuti, hogy a közelébe sem engedném a kölykömet ennek a zombiizének, de a mexikói gyerekek odavannak érte és óriási élvezettel csámcsognak egy-egy gumicukorból készült levágott fülön.

    Vigyázat, igazán undorító képek következnek:

  • mindenkinek, akinek jól sikerült a pénteki buli.

    unnamed

    Akinek van kedve, csapathatja tovább is.

  • A válasz: október 31.

    Kunhalmi ezen a napon született 1982-ben, Tisza pedig ezen a napon halt meg 1918-ban. 

  • Egy olasz grafikus, Federico Babina legújabb sorozatában szexelő épületeket rajzolt. Az Archisutra néven futó képek, amelyeknek további részeit is meg lehet nézni Babina saját honlapján, elég szokatlan módon a Káma Szútra pozícióiban ábrázolnak nagy kockaházakat.

    federico-babina-archisutra-designboom-05
    Fotó: Federico Babina

    Az építészet lehet szexi, erotikus, vagy akár pornográf, írta a művész a CityLabnek. Nyilván nem ő az első, akinek ez eszébe jut, Bernard Tschumi sztárépítész és író szerint az építészet egyenesen "a végső erotikus tett".

    Szándékosan vagy véletlenül, de rengeteg épület hordoz metaforikus jelentést vagy szexuális szimbólumokat, egyes épületeknél nehéz lenne nem ilyesmire asszociálni. A rajzokon látható módon ugyan egyelőre nem igazán építkeznek, de a sorozattal Babina megmutatja az építészet funkcionális jellege mellett létező kommunikációs lehetőségeit.

    (CityLab)

  • A Humans című sorozat alkotói elképzelték, mi lenne, ha az emberhez megszólalásig hasonló szintetikus andoridok élnének közöttünk. Vajon mire használnánk őket? Babysitternek? Szakácsnak? Takarítónak? Persze. Meg szexrabszolgának. Van pár előzetesünk az AMC sorozatából itt

  • Mint például ez a mexikói erdő, ahol 50 évvel ezelőtt rejtélyes körülmények között meghalt egy kislány. A gyászolók a helyszínt telepakolták játékbabákkal, amiket benőttek a fák, ettől ilyen rémisztő a hely.

     

    Vagy itt ez a kísértetház, tele zombikkal. De van még köztük elhagyatott sziget a Skyfallból, beléphetünk a Ragyogás bárjábaDrakula kastélyába, vagy ellátogathatunk egy teljesen kihalt faluba is.

     

  • Megfogja néha beszélgetés közben a másik kezét? Utálja, ha kapni kell egy nagy amerikaias ölelést? Nem tudja, hogy megsimogathatja-e az unokahúgát? A testi érintés az egyik legjobban működő bizalomerősítő az embernél ugyanúgy, mint mondjuk a csimpánzoknál, de bonyolult pszichológiája és társas szabályai vannak, hogy kitől kinek ebbe mi fér bele.

    Most egy öt országra kiterjedő kutatásban kérdezték meg 1300 válaszolótól, mennyire érzik komfortosan magukat, amikor valakik megérintik a különböző testtájékaikon. Az ebből készült „hőtérképen” felül a nők, alul a férfiak; és a különböző rokonsági távolságok szerint tálalva az eredmények. Minél sötétebb egy rész, annál inkább tiltott zónának minősül.

    fb6628068.png
    Fotó: Proceedings of the National Academy of Sciences

    Feltűnő, hogy a férfiak mennyire kevésbé viselik az érintést, mint a nők, még a tarkójukhoz sem engednek például idegent. Bár vannak persze komoly kulturális különbségek is ezekben a taktilis viszonyulásokban, de úgy tűnik, mifelénk max a kézfogás, amivel szemben feltehetően senkinek nem lesz komoly fenntartása.

  • De most komolyan, emelje már fel a kezét az, aki nem újítaná meg annak a sorozatnak a szerződését, amit vasárnap esténként még a hatodik évadban is átlag 13 millió amerikai követ élőben, az epizódok első sugárzásától számított három nap alatt meg összes 18,2 millió (felvételről, neten, élőben, tévés ismétlést nézve) , amiből 12 millió a kereskedelmi célcsoportnak is hívott 18-49-es korosztály tagja!

    De tényleg, jelentkezzen nyugodtan, nem bántjuk, csak ki akarjuk röhögni.

    1280