új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ártalmatlanok, de randák és büdösek: ezerlábú invázióról panaszkodnak Buzsákon. A Somogy megyei településen az utóbbi hetekben tömegével jelentek meg a fekete gilisztának látszó, kifejezetten kellemetlen szagú ízeltlábúak. A nevük sem túl bizalomgerjesztő, ők a vaspondrók, akik szegények valójában csak megfelelő telelőhelyet keresnek a hideg közeledtével.

    A kis klímamenekültek szeretnének bejutni a házakba, a lapáttal és ecetes vízzel felszerelkezett helyiekkel a túlélésért folytatott harcról a Kapos Pont drámai videóriportot is készített: katt.

  • Odesszában a helyhatósági választásokon hétezren Darth Vader, a Csillagok háborúja hírhedt főgonoszának pártjára szavaztak a vasárnapi választáson, idézi az MTI az Ukrán Választók Bizottsága (KIU) nevű civil szervezetet. 

    Darth Vader Blokja néven a tömörülést idén márciusban jegyezték be, vezetője Volodimir Szkripec. A városi tanács-választásra összeállított "pártlistájukon" 48 személy szerepel, akik közül 44 Darth Vader néven szerepel, csak apai keresztnevük (otcsesztvo) különbözik. Rajtuk kívül szerepel még a listán például Mester Volodimirovics Yoda.

    A párt még így se jut be a városi önkormányzatba, mert a mintegy hétezer voks az összes szavazatnak csak a 2,74 százalékát teszi ki, a bejutási küszöb pedig 5 százalék.

    Ukrán hírforrások korábban beszámoltak arról,hogy vasárnap Odesszában az egyik szavazókörnél őrizetbe vették Csubakkát, a párt egyik jelöltjét, mert nem volt hajlandó megmutatni iratait a rendőröknek, egy Darth Vader jelmezt viselő férfinak pedig nem engedték, hogy szavazzon, mert nem vetet le a sisakját.

    Alig több mint 46 százalékos volt országosan a részvétel az ukrajnai helyhatósági választásokon. (MTI)

  • A képen látható napszemüveges illető a rendőrség gyanúja szerint hazafelé már bicajjal ment, csak sajnos a máséval. A police.hu-ra két hónap után feltett felvétel még augusztus 25-én készült, amikor valaki ellopott egy lelakatolt Kross Hexagon X6-ot egy Bocskai úti társasház elől. Úgy tűnik, ő az a valaki:

    20152910090042
    Fotó: Police.hu

     Ha felismeri, hívja a rendőrséget a 06-1-381-4300/140-en.

  • Az elmúlt hónapokban cifrábbnál-cifrább címlapokkal sorozták meg Magyarországot, pontosabban a magyar kormányt a nyugati, de leginkább a brit sajtóban. 

    Ami az elmúlt hetekben hozzászoktatott minket ahhoz, hogy már-már normális, ha nagy vezető anyagokban Magyarországon szörnyülködnek, az most Ausztria lakóit szoktathatja hozzá ugyanehhez. Péntek esti címlap az Independenten:

    Ez nem emberséges. Úgy kezeljük őket, mint a birkákat. Ausztriai horror

    inde
  • Egy halloweeni eseményt reklámozott a nyolc méteres, 160 kilós felfújható tök, amikor elszabadult Arizona egy forgalmas utcáján, elállva az autók útját. A tök az útja felénél beakadt egy villanyoszlop alá, majd hamar kiszabadult és tovább gurult. Ekkor még úgy tűnt, hogy ő egy szabad tök lesz, de megállították. 

    Odamentünk az eredeti helyére, és nem volt ott. 40 percig autóztunk a környéken, mire megtaláltuk.

    - mondta Patrick Sparkes, a Big AZ reklámcég munkatársa. Állítása szerint igen meglepődött, amikor felhívták, hogy elszabadult a tök. 

     

    Mivel a tök nehéz, és le volt kötözve, az erős szelet hibáztatják a balesetért. A menekülése során senki nem sérült meg, de több utcalámpát is tönkretett, amiket azóta megjavítottak. 

    A tököt elszállították, de vissza fogják helyezni az eredeti helyére. 

  • Csütörtök este vendégelte Harrison Fordot Jimmy Kimmel a műsorában, ahol mindenki Star Wars karakternek öltözött, kivéve Ford, mert ő inkább egy kutyának, ami egy hotdog jelmezt visel. Kimmel, miután elmondta Fordnak, hogy mennyire örül, hogy életben van (Harrison Fordnak márciusban volt repülőgép balesete), egyből faggatni kezdte a Star Warsról, viszont Ford nem árult el sokat. 

    harrison ford
    Fotó: Youtube.com

    Mit kellene mondanom? És miért mondanék bármit? Azt akarom, hogy a közönség megtapasztalja, ne tőlem hallják.

    Amikor Kimmel megkérdezte mindannyiunk kérdését, hogy miért nincs rajta Luke Skywalker a hivatalos poszteren, Ford viccelődött:

    Nem volt Luke-nak szabad hely... Jó, van egy rendes indok is, de nem mondhatom el. Nem mondhatok semmit, de bízz bennem, a film nagyon jó. A stáb, Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, mind elképesztőek. J.J. (a film rendezője) egy hihetetlen filmet készített. Egyáltalán nem fogsz csalódni. 

    Ford egyébként híres a jelmezeiről, a gyerekei születése után kezdett el fura ruhákba beöltözni, amikor halloweenkor vitte őket házról házra, és nem akarta, hogy felismerjék. 

  • Útépítés folyik a győri Bercsényi ligetben, az ide szállított mobilvécék közül az egyik napokkal ezelőtt feldőlt, a kiérkező elszállítók pedig a helyszínen, a járókelők mellett kezdték el kitisztítani a vécét, írja a Kisalföld.

    Az egyik apuka, aki minden nap arra sétáltatja a gyerekét, felháborodva videózta, ahogy a járda mellett mossák magas nyomású vízzel a funkcióját vesztett vécét. 

     A kisalföld.hu munkatársai elküldték a videót a mobilvécét forgalmazó cégnek, akik azt a választ adták, hogy ilyen esetben azonnali hatállyal életbe lép a „havária terv", ami az érintett terület fertőtlenítését jelenti, illetve a magas nyomású, forró vizet adagoló géppel a port kell lemosni a vécéről, mielőtt elszállítanák azt. Ez persze érthető, ha már feldőlt az a vécé, és az egész szaros, legalább poros ne legyen. 

  • Mindig leoltanak a szerkesztőségben, ha állatos képeket akarok posztolni, de ez a két fotó akkor is megéri.

    Mennyire szuper cuki már ez a két jegesmedve, akik integettek egyet a fotósnak? 

    (Valójában két másik medvének intettek, akik nem látszódnak a képen, de akkor is!!?)

    És itt van ez a két komodói sárkány, akik egy területi vitát próbálnak lejátszani épp az indonéziai Rinca szigetén. Mint egy jelenet a készülő King Kong vs Godzilla moziból.

  • A 80 éves Frank Keat tenyésztőként dolgozott, több ezer lova volt élete során. Miután túlságosan legyengült ahhoz, hogy meglátogassa a lovait, az ápolói elhatározták, hogy beviszik hozzá a kórházba az ötéves fajtiszta Early Mornt, akit Keat nevelt 2010 óta.

    Sajnos, nem volt elég jól ahhoz, hogy utoljára meglátogathassa az istállót. A nővérek találták ki, hogy mi lenne, ha Keat tudta nélkül elszállíttatnánk Early Mornt a kórházba.

    − mondta Samantha Russel, az istálló egyik dolgozója.  

    Miután a ló megérkezett, kitolták Keat ágyát a teraszra, ahol üdvözölte őt a lova. Samantha szerint leírhatatlan pillanat volt, Keat nem tudott megszólalni, és szem nem maradt szárazon.

    Keat hétfőn elhunyt.

  • szakall

    Nem? Pedig egy ilyen történetbe csöppent Neil Thomas Douglas, egy Írországba tartó Ryanair járaton. Mit sem sejtve szállt fel a gépre, ahol legnagyobb döbbenetére összefutott saját magával, pontosabban egy férfival, aki kiköpött úgy nézett ki, mint ő. Nem csak az arcuk hasonlított, de vörös hajukat is ugyanúgy fésülték, és ugyanolyan nagy vörös szakállat viseltek. Olyannyire megörültek egymásnak, hogy leszállás után közösen mentek kocsmázni. Cheers! 

  • Jó, nem az egészet, csak egy jelenetet, és nem egyedül volt szinte félpucér, hanem Sean Conneryvel együtt, de ez akkor is vicces. Nem ez az egyetlen furcsaság persze kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteivel kapcsolatban, azt tudták, hogy Jack Nicholson, az egykori önkéntes tűzoltó annyira hatékonyan és szakszerűen tudta beverni az ajtókat a kezébe adott baltával, hogy a Ragyogás forgatásán vagy hatvanat is szétvert? Vagy hogy az Apokalipszis most! egyik jelenetében Martin Sheen valóban hisztéria szélére itta magát, és nekiment Francis Ford Coppolának? A Screenrant videója tele van ilyen érdekességekkel.

  • Ha minden európai mentalitása ilyen lenne, mint ezé a kanadai férfié, egyből megoldódna a menekültkérdés. A videó ismeretlen készítője egy éjszaka hazament, és talált egy idegen férfit az ágyában. De ahelyett, hogy fegyverhez nyúlt volna, békésen meggyőzte a részeg srácot (aki szentül hiszi, hogy ő otthon van), hogy az az ő ágya, majd átkísérte egy másik szobába, hogy ott aludhasson. Probléma megoldva.

    Egy kanadai férfi talált egy idegent a saját ágyában, de nem rúgta ki, hanem felajánlott neki egy másik ágyat

    A részeg srác, aki próbálja meggyőzni az ágy igazi tulajdonosát, hogy ő pedig a saját ágyában alszik, azért keveredhetett az idegen házba, mert korábban ott lakott, csak részegen elfelejtette, hogy már elköltözött. 

  • Na jó, annyira nem lehet titkos az a tanulmány, amiről az Atv.hu az imént beszámolt. Múlt héten ugyanis elküldte az én e-mailemre is egy magát megnevezni nem kívánó szocialista. Csak megnyitni nem tudtam ezt a csatolt titkos dokumentumot, mert bár a szocialista fekete öves szivárogtató, a csatolmányokhoz ezek szerint nem ért.

    A titkos tanulmányban, mint kiderült, a titokzatos szerzők az MSZP helyzetét és Tóbiás József pártelnök elmúlt egy évét értékelik. Mivel a tanulmányt az MSZP és Tóbiás József rendelte meg, nem kérdés, hogy a szerzők jó képet festenek a dolgok állásáról.

    Csak néhány idézet, ne kattintsanak el!

    • A dokumentum szerint épeszű embernek ma már nem jut eszébe a szocialisták alkonya.
    • Az értékelés szerint átment az az üzenetük, hogy "baloldalt MSZP-nek hívják".
    • Az MSZP-s választók körében megszűnt az átszavazási hajlandóság mind a DK, mind a Jobbik irányába, ugyanakkor a DK szavazók nagy hányada voksolna az MSZP-re a győzelem reményében. 
    • Ha a választókerületi rendszer aktiválásával sikerül átstrukturálni a pártot, és még az óriási "örökséget" is leküzdik, a belső anyag optimista jövőképe szerint képesek lesznek a legesélyesebb kihívóként ráfordulni a két év múlva esedékes választásokra.
    • Az új éra erényei közé sorolják a szerzők azt is, hogy az MSZP elkezdett beszélni a szegénységről.

    Erre szokták azt mondani:

    Aham.

  • 12200810 10207982817957637 858920139 n (1)
  • Úgy tűnik, a WHO jelentése nem rettenthet el mindenkit a kolbászevéstől.

    12196042 1659966484249735 2611346158858274007 n
    Fotó: Nyitrai Zsolt
  • A nyugat.hu cikke szerint a Perint patak feletti híd korlátján egyensúlyozgatnak, elég magasan, miközben a patak medre sziklás, és alig van benne víz. 

  • Tegnapig fogalmam sem volt arról, hogy kik azok a brónik, és még mindig bizonytalan vagyok abban, hogy örülök-e, hogy megtudtam vagy sem. A brónik ugyanis azok a felnőtt férfiak, akik elementáris erővel rajonganak a csillivilli rózsaszín-szivárványos Én kicsi pónim című rajzfilmsorozatért, ami 5-8 éves kislányoknak készült. Egy magyar gimnazista, Kreisz Bettina három éve kutatja a külföldi és magyar brónikat, mert olyanok is vannak, több százan.

    someone-made-a-documentary-about-bronies-male-my-little-pony-fan
    Fotó: BronyCon: The Documentary

    „Az Én kicsi pónim című sorozatot 1982-ben indította a Hasbro. A sorozat célja a műanyag póni figurák népszerűsítése volt, 6-8 éves kislányok körében, a történet iskolai problémákat mesélt el tini lányok szemszögéből. 2010-ben új koncepció született: a sorozatot az egész család számára akarták élvezhetővé tenni, ezért a lányos történeteket hátrahagyva, a barátság erejére helyezték a hangsúlyt. A pónik hangját biztosító szinkronszínészek általában nők, de a karakterek viszonylag nemtelenek a történetekben. Az átalakulás ellenére a sorozat meglehetősen lányos maradt, de valami más megváltozott. A női rajongók száma lecsökkent, és egyre több 16-22 év közötti férfit nézőt vonzott magához a sorozat, akik bronyknak hívják magukat (brother+pony=brony)” - magyarázta Kreisz Bettina, aki az elmúlt három évben részt vett a hazai bróni találkozókon és interjúkat készített 14 bórnival.

    „A kívülállók gyakran homoszexualitással vádolják a bronykat, hiszen a megszokott normákkal, nemi szerepekkel ellentétben ezek a fiatal férfiak vállalják, hogy tetszik nekik egy mágikus beszélő pónikról szóló sorozat. Az elfogadott és mindennapinak számító férfiképbe nem illik bele egy lányosnak ítélt sorozat iránti rajongás, szóval megbélyegzik őket. Azt is vizsgálom, hogy a brónik megjelenése jelezheti-e a maszkulinitás rohamos változását” - mondja a fiatal kutató, aki nagyon szeretne kijutni Amerikába a BronyCon-ra, hogy személyesen is találkozhasson kutatótársaival és a közösség magját képező brónikkal.

    Ehhez anyagi támogatásra van szüksége. Szerintünk az izgalmas téma megéri a támogatást, ha ön is így érzi, akkor Bettinát saját Kickstarter-oldalán támogathatja.

  • Utilitywarrior publikálta az alábbi fényképet:

    tumblr nx060rBOxP1txul28o1 540
    Fotó: utilitywarrior.tumblr.com

    Mondjuk nem pont a pénztárt nyúlta le a kormány, „csak" az emberek megtakarításait, amit aztán elköltött mindenféle másra, de ez nem von le a póló a zsenialitásából.

  • A belga Eddy Merckx-t minden idők legjobb kerékpárosának tartják, mindig és mindenhol nyerni akart (ezért lett a sikerre éhes versenyző neve Kannibál), és ez többnyire össze is jött neki. Eredménylistáját végtelenségig lehetne sorolni, de most elég annyit megjegyezni, hogy öt Tour de France-t is nyert.

    A 70 éves legenda tegnap este Magyarországon járt, a bringákba elektromotorokat építő Varjas István meghívására. Merckx is akar magának egy ilyen biciklit, hogy ahol ő már nem bírja, ott a motor dolgozzon helyette.

    Egy bringaboltba is beugró Merckx a Bikegmagnak arról is beszélt, hogy  a kerékpározásba érdemes befektetni, mert nem volt még olyan térség, ahol ne pörgette volna fel a turizmust egy színvonalas verseny. A belga szerint Magyarországnak is érdemes lenne ebben gondolkoznia.

  • Ezzel a lenyűgöző képpel folytatja a pénteki (na jó, csütörtök éjjeli) Plútó-fotó sorozatát a NASA. Az ügynökség a New Horizons által szeptemberig készített képek közül választ ki egyet-egyet minden héten, hogy ne maradjunk Plútó nélkül, amíg a szonda fotók helyett a műszeres adatokat küld vissza a naprendszer pereméről.

    A fotó akkor készült, amikor a szonda legközelebb repült a bolygóhoz július 14-én. A nap ellenfényében jól látható a bolygó vékony atmoszférája, és az is, hogy még ez a vékony légkör is legalább egy tucat eltérő tulajdonságú rétegből áll.

    Jobbra a bolygó Sputnik nevű jégmezőjét világítja meg a nap, amit 3500 méter magas hegyek és gleccserek tagolnak.

  • Hanem a legújabb, legmenőbb és legergonomikusabb munkaállomás, amivel az egészségtelen ülőmunkát kényelmes ülő-álló-fekvő munkára cserélhetjük. Meg van veszve érte az internet, pedig még csak előrendelni lehet 4900 dollárért (1,3 millió forint, igazán semmiség). Ön dolgozna egy ilyenben heverészve?

  • The Room - Roof scene with Danny

    A The Room című film, amiből a fenti jelenet is származik, NEM paródia, és a hosszú, fekete hajú szereplő, Tom Wiseau nem azért beszél úgy, mint egy Christopher Walkent utánzó cerkófmajom, mert ironikusnak szánja, hanem azért, mert legalább annyira tehetségtelen, mint amekkora egója van. A 2003-ban megjelentetett The Room munkálatairól készült egy könyv is, amit most Roganék megfilmesítenek, sőt, James Franco még Wiseau-t is eljátssza majd. 

  • A színészt, aki a Marvel-univerzumban a Sólymot alakítja, éppen új filmje, a Sandra Bullockkal forgatott Our Brand Is Crisis sajtóturnéján kérdezgette a Collider.com egyik újságírója, amikor valahogy a DC-univerzum egyik zászlóshajójára, az Acélemberre terelődött a szó. A kritikus bevallja, hogy ez az egyik kedvenc filmje, amire Mackie először csak hitetlenkedik, aztán kiröhögi, majd megkönnyebbül, amikor az újságíró benyögi, hogy már nem ír kritikákat.

    Hála az égnek, megmenekültünk  

    – mondja.

  • Ez itt a kettes Halálcsillag tervrajza kérem szépen, és egy francia designer, Carlos Pardo rajzolta meg két évi elég kemény melóval. A mérete A1-es, 400 óra alatt készült el, és meg lehet rendelni.

    death-star-ii-poster-1

    .

  • A Dominikai Köztársaság egyik katonai bázisán ma 613 kg kokaint semmisítettek meg, amit az elmúlt héten kobozott el a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet.