új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • És a sztorinak ezzel nincs vége: a kiérkező római járőrök egy 70 éve házas párt találtak a házban, a 84 éve Jole-t és 94 éves férjét, Michele-t. A párt nem támadta meg senki, egyszerűen csak nem tudtak megnyugodni, miután szomorú híreket olvastak.

    A rendőrök azért kihívták a mentőket, hogy megvizsgálják a párt, és amíg az megérkezett, főztek nekik spagettit.

  • A jarokelo.hu bejelentője szerint Rákoscsaba és Rákoscsaba-Újtelep megállóhelyen is ilyen modern esőbeállók vannak:

    6b5f65f5e829f822476988a8ca43045034316a55
    Fotó: Bana Roland / jarokelo.hu

    Nem is kellett több, csak fél év, hogy a vasút találjon valami megoldást. Hát, elég barkácsra sikeredett, de azt nem mondhatjuk, hogy semmi.

  • Igen, a lift. Nem, nem hagyták ki belőle, csak éppen használni nem lehet, legalábbis mától. A békéscsabai MÁV-állomást irdatlan mennyiségű közpénzből alakították át, hogy ne úgy nézzen ki, amitől egy igényesebb délkelet-pakisztáni kisváros is elszégyellné magát. Ez eddig rendben is, liftet is kapott, ahogy azt az EU-elvárások szerint kapnia kellett.

    13939582 10154447658503493 1191643326984395630 n
    Fotó: Olvasónk, Tamás

    A közpénzek bőkezű csordogálása azonban itt úgy szakadt meg, mint Sarka Kata házassága: gyorsan és kíméletlenül. A MÁV, mint a liftajtón ma lefotózott papírról kiderül, nem rendelte meg azok karbantartását, karbantartás nélkül pedig egy lift nem működhet. Így aztán azokat szépen le is zárták, a békéscsabai utazóközönség pedig rég látott egysége küldheti el a jó édes 35 milliárdjába az érintetteket.

  • Ha ön is azok közé tartozik, aki szerint a lufihajtogatás mindössze családi napokon fellépő bohócok egyszerű mutatványa, ami semmilyen művészeti értékkel nem bír, akkor engedje meg, hogy bemutassuk Masayoshi Matsumoto japán művészt, aki nagyon életszerű figurákat készít úgy, hogy csak lufikat használ. Egy alkotáshoz általában több tucat lufit használ fel, vagyis a hajtogatás mellett sokkal komplexebb alkotási folyamatról van szó.

    12348063 721901534607642 7879995600058005065 n
    Fotó: Masayoshi Matsumoto / Facebook

    Az elkészült műveit a Facebook oldalán osztja meg a közönséggel. Van itt minden: pulyka, tukán, főnix és bagoly is.

  • Megdöbbentő riport jelent meg egy erdélyi falunapról. Az apró település, Kommandó ugyanis a következő kis paródiával szórakoztatta a közös fröccsözésre, focizásra, céllövöldézésre, zenélésre összegyűlt falusiakat.

    Szíriai fagylaltos furgonokba bújt migránsok érkeztek a falu határába, áttörték a Grenzkommando vámot. A szolgálatos határőrök végül sikeresen megállították az illegális fuvarozókat, előállították a határt törvénytelenül átlépő szíriaiakat. Azok spontán tüntetésbe kezdtek, eurót, Németországot és nőket követelve. A hatóságok azonban kitartottak, feltoloncolták őket a kommandói gőzös szerelvényére, és elküldték „Merkel nagymamájukhoz”.

    A 3szek.ro híre szerint "a kommandói fiatalok által megrendezett paródia több mint kétszáz érdeklődőt vonzott, vígan nézték az eseményeket". Tehát azt, hogy könnyed paródiában gúnyolódnak olyan embereken, akiknek lebombázták a lakhelyüket, akik már a kórházakban sem lehetnek biztonságban, mert azok is sorban kapnak bombatalálatot, és akik nyomorúságos helyzetük elől Európában keresnek menedéket.

    Sokkoló, hogy mindezt a lap úgy tálalja, mintha a világ legtermészetesebb vicce lenne, hogy az emberek céllövöldézés és tűzoltóverseny mellet mások tragédiáján szórakoznak.

  • Egy 31 éves kínai turista életre szóló élményeket szerzett Németországban. Egy nap ellopták a pénztárcáját és mivel csak mandarinul beszélt, ezért egy hidelbergi hivatalba került a rendőrség helyett, ahol nem feljelentést tett, hanem menedékjogi kérelmet nyújtott be. Ezt követően bekerült a rendszerbe és onnantól kezdve nem volt megállás. 

    Egy menekülteket szállító buszon Dortmundból Dülmenbe szállították, ahol nagyon kitűnt a tömegből. A férfi viszont nem igazán csinált túl nagy ügyet a dologból, a beszámolók szerint kifejezetten udvariasan viselkedett végig. Mikor egy segítő egy fordító applikáció segítségével elkezdett vele kommunikálni, akkor kiderült, hogy

    nem menekült ő csak egy turista, akivel elbánt a rendszer.

    A helyzetet megnehezítette, hogy Dortmundban a menekülteket fogadó állomáson azonnal elvették tőle az útlevelét és a vízumát így nem igazán tudta igazolni saját magát. Mikor egy kínai étteremből érkező tolmács segítségével sikerült a dolog végére járni, akkor sem ment minden simán, mert az illetékes hatóságok nem találták a rendszerben a férfi vízumát. Mint látható a német rendszerben is ott vannak a hibák.

    Végül boldog lett a történet vége, meglettek a papírok, és a férfi folytathatta az útját Franciaországba és Olaszországba, ami az eredeti terv volt, a röpke 12 napos kitérő előtt.

    (MTI)

  • Vasárnap éjjel fejenként 25 ezer lejes (csaknem 1,75 millió forintos) bírságot kapott Kolozsváron négy uberes sofőr, és hat hónapra a rendszámtáblájukat is elvették, amiért illegálisan végeztek személyszállítást. Ez önmagában még nem is lenne érdekes, de az Uber után időkben Magyarországon nosztalgiát válthat ki belőlünk az, hogyan jutottak el addig, hogy megbírságolják őket. Történt ugyanis, hogy vasárnap egy Uber-sofőr összeszólalkozott egy taxissal, aki először pár kollégájával körbeállta az uberes kocsit, amiért az uberes betelefonált a rendőrségre, hogy zaklatják. A taxisok közül ezért többen bosszúból a rendőrségre vitették magukat más uberes sofőrökkel, ahol ott helyben feljelentést tettek ellenük. (Transindex)

  • Bár éneklésnek talán kissé túlzás nevezni. Valakik ugyanis 230 filmes részletből vágták össze a Pretty Fly (For a White Guy) című Offspring-klasszikus énekrészét. Természetesen Mel Gibsontól, Rák uramon át, egészen David Hasselhoffig egy rakás ismerős arc feltűnik. Csak győzzük elég erővel a hasfájós nevetést.

  • Gyerekek hívták fel egy szicíliai kikötő parti őrének figyelmét, hogy egy magatehetetlen kiscica hánykolódik a tengerben. A férfi azonnal vízbe ugrott és kimentette az állatot, de az addigra már alig adott életjelet.

    Végül a vízi mentők szájon át lélegeztetéssel és szívmasszázzsal mentették meg, amiről videó is készült.

    Kiscica mentés az olasz partoknál

    A cica azóta felépült és Marsala kerületi irodájában talált otthonra, ahol a befogadói a Charlie nevet adták neki. (Yahoo)

  • Untitled-1
    Fotó: Filmdzsungel TV

    A Dunavirágról akart forgatni Tóth Zsolt Marcell természetfilmes és csapata, amikor belebotlottak ebbe a cuki hódcsaládba a hétvégén a Lupa-szigetnél:

    Mint a természetfilmes elmondta, a Duna mentén elszaporodott hódok olyannyira megszokták már az ember közelségét, hogy beköltöztek a lakott területekre is, és nem riadnak meg akkor sem, ha kamerával közelítenek feléjük.

  • Lehet, hogy a Nág Pancsami nevű, kígyóknak szentelt hindu ünnepen semmi szokatlan nincs abban, hogy a kígyót valaki a szájába dugja. De első és második ránézésre is összeszorul az ember gyomra ettől, amit ez a kígyóbűvölő csinál. A kígyófesztivál csak most kezdődik Bhopalban.

  • Hétfőtől kézbesíti a posta az októberi népszavazásról szóló értesítőket. A névjegyzékben összesen 7 994 600 magyarországi lakóhellyel rendelkező, és körülbelül 260 ezer határon túli, magyarországi lakhellyel nem rendelkező választópolgár szerepel .

    Aki a szavazás napján nem tartózkodik lakóhelyén vagy Magyarországon, de élni kíván a szavazási jogával, a www.valasztas.hu oldalon kérheti átjelentkezését vagy külképviseleti névjegyzékbe vételét az NVI-től.

  • Szilvásváradon az ún. bazársor előtt minden van, ami egy ilyen bazársortól elvárható: Kínában gyártott műanyagdolgok Fátyolvízesés felirattal, rovásírással gravírozott feles poharak, mókás hűtőmágnesek, kézművesnek hazudott gyári gipszbigyók, satöbbi.

    De még ezek között is gyöngyszem a fafaragó művész standja, ahol a tálak, falidíszek, sétapálcák, Nagy-Magyarország-os felvágottkínálók és egyéb használati tárgyak között ezekre a míves ütőkre bukkantunk. A filctollal ráfirkantott szövegek:  

    Anyós lecsendesítő

    Gyerek modor módosító

    Csajom ellen

    Férjem ellen

    Hisztizés ellen

    A filctoll miatt olyan, mintha ez a remek poén csak utólag jutott volna az alkotó eszébe, de reméljük, hamarosan megjelennek a vésett feliratos, akasztóval ellátott ütők is, esetleg a helyben, rendelésre készülő, névvel ellátott személyesebb darabok is.

  • Nem is nagyon kell ehhez semmit hozzátenni, a gép feltalálójának egyértelműen jár mindenféle Nobel-díj.

    Hiánypótló találmány: Narancshámozógép
  • A néhai Nirvana-frontember özvegye, Courtney Love természetesen nagyon büszke, pedig csupán egy négymásodperces videócskáról van szó, amin a 23 éves Frances Bean Cobain a Jimmy Eat World nagy slágerét, a The Middle-t játssza egy Fred Flinstone-jelmezben.

    "Tudom, hogy apád is nagyon büszke lenne rád, bogaram. Borzasztóan szeretlek" – kommentálta a felvételt az Instagramon Courtney Love.

    Ez itt egyébként a dal eredetije:

  • Ha eddig nem volt világos képe arról, hogy a rendőrséget csicskáztató, kopaszokkal operáló őrzővédő-céggel őrzött liget projekt ellen tiltakozó, őrökre támadó, gyomronvágást kiprovokáló, saját gyermekét szolgálaton kívüli rendőrrel megrúgató ligetvédők kik is valójában, akkor most már egyértelmű lesz. A Magyar Hírlap szerint ugyanis "a Városliget átalakítása ellen tiltakozók most már nem olyan kényesek a kezdeményezésük korábban sokat hangoztatott civil voltára, mivel gyűléseiken újabban az ellenzéki politikai pártokat is szívesen látják."

    • a tiltakozás immár politikai jelleget öltött,
    • pedig csak beteg fákat vágnak ki, több lesz a zöldfelület
    • még egy "semmire sem hasznosítható ecetfa" kivágása ellen is tiltakoztak,
    • és ezután a gyomnövények eltávolítása ellen is, következetesen tiltakozni fognak
    • A Városliget felújításának biztosaként Baán László szívesen egyeztetne bárkivel, de a tiltakozók eddig nem keresték a konszenzus lehetőségét.

    A Városligeti tiltakozás

     

  • Egy friss felmérés szerint majdnem kétszer annyi ideig válogat egy átlagos brit zenéket, filmeket, sorozatokat és digitális könyveket a nyaralására, mint amennyit a csomagolással tölt, írja a Telegraph.

    Az átlag brit négy óra 16 percet tölt azzal, hogy tökéletesen összeválogassa az utazáshoz szükséges digitális szórakoztatóipari termékeket, miközben "csak" két és fél órát vesz igénybe, hogy mindent rendesen bepakoljon a bőröndjébe. Ötből két brit még azelőtt elkezd fájlokat válogatni, hogy egyáltalán eszébe jutna becsomagolni.

    A 35 év alattiak 33 százaléka előbb tölt filmeket és zenéket, mint alsógatyát hajtogat, miközben az 55 év fölöttieknek csak 17 százaléka tartja fontosabbnak, hogy rendesen pakoljon a tabletjére, laptopjára vagy okostelefonjára ezt-azt. Egy átlagos nyaralás előtti digitális vásárlás

    • 13 dal
    • egy hangoskönyv
    • egy e-könyv
    • és egy tévéepizód

    megvásárlásából áll a briteknél.

    A felmérést egyébként a kifejezetten digitális tartalomra szakosodott Audible rendelte meg, ezt azért érdemes tudni.

    Ön mivel kezdi a nyaralást?

  • A téma:

    Ki mondta? Donald Trump vagy Jézus?

    A dolog azért nehéz, mert – mint az közismert – Trump támogatói egyben a legmélyebben hívő keresztények is Amerika-szerte, legalábbis saját bevallásuk szerint. Ergo elég nehéz lehet szétválogatni, hogy a két kedvencük közül pontosan melyiktől is származik egy-egy idézet, hiszen amúgy is szeretnek-szerettek mind a ketten hasonló témákról beszélni, mint szegénység, szeretet és hasonlók. Erre tessék.

  • Arannyal persze könnyű betemetni az árkokat.

  • Ugye ön is a légi tankolásra gondolt? Ezen a minivideón az látszik, ahogyan egy F14-es amerikai katonai repülőt próbálnak üzemanyaggal ellátni egy Boeing KC-135 Stratotankerből. Hát valószínűleg nem ez lesz a légitankolás oktatófilmje.

    http://enrique262.tumblr.com/post/139554511762/us-navy-f-14-vs-kc-135
  • Ha jól értjük a technikai részleteket, akkor egy nagyon jó felbontású és baromi gyors HDR-es kamerát raktak össze a mérnökök, vagyis a kamera ugyanazt a látványt különböző sebességgel is rögzíti, és az így adódó fénykülönbségekből rakja össze a végeredményt.

    NASA’s new High Dynamic Camera Records Rocket Test