új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mert közösségi jógával adtunk tökéletes hátteret a Snapchat-videóknak és az instagramos szelfiknek. Kedd délutánra az Avala jóga és a Vinyasa Flow Jóga Egyesület hirdetett közösségi mozgást, amire saccra százan el is mentek, a híd teljes hosszát megtöltve. 

    Az arra járó külföldiek pedig azt hitték, hogy az önkormányzat direkt, jófejségből adta át a hidat a köznek. Miközben az egész azért van, mert dacolva a logikával és a józan paraszti ésszel nem akkor akadálymentesítettük a dél-budai villamosok vonalát, amikor a fonódó miatt amúgy is évekre széttúrtuk a várost.

  • Megvan a jelenet, amikor a főhős kis híján lekési a repülőgépét, de átrohan az egész reptéren, aztán az ajtót is becsukják és már a kifutópályára fordulna a gép, de hősünk nem adja fel, beáll a hajtóművek elé és addig nem hagyja elindulni, amíg fel nem engedik a fedélzetre? Nem csoda, ha valami hasonló beugrott, márt évente átlag 2,31 filmben szerepel ez a jelenet a teljesen szakszerű – akár századvéges kutatásban is használható – becslésem szerint.

    Nos, az Adolfo Suarez Madrid-Barajas repülőtéren egy utas hétfőn tényleg megcsinálta, bármennyire is hihetetlennek hangzik ez abban a korban, amikor az ember pislogva nézhet a kukába a dezodorja után, ha a reptéri ellenőrzésnél kiszúrják, hogy nagyobb, mint 100 ml. Meg abban a korban, amelyikbenaz emberrel a cipőjét is levetetik és kézenállva sétáltatják, hogy meggyőződjenek arról, nem terrorista és nem az övcsatjával készül megölni a pilótát. 

    A férfi időben becsekkolt, aztán valahol eltévedt. Először kimászott a repülőterek ismert kukac alakú karjának tűzkijáratán. Aztán leugrott nagyjából 2,5 méter magasból, majd megpróbált elkötni egy csomagszállító járművet, végül leintette a gépet. A legmeglepőbb pedig az, hogy tényleg felszállhatott a fedélzetre és elvitték a Kanári-szigetekre. Megérdemli.

    Ilyen csak a filmekben történik? Hát nem!

    Igazából kicsit úgy tűnik, mintha a Ryanair gerillamarketingje lenne, hisz nagyon jófej dolog felvenni egy ennyire elszánt és gyökér utast, de a Local.es-nek a reptér megerősítette a hírt. A szóvivőjük elmondta, hogy azonnal megszólaltak a szirénák, ahogy lelépett a férfi a kifutóbetonjára és már mentek felé a biztonságiak, de azért olyan nagyon ők nem siethettek a majd' egy perces videó alapján.

  • Egy olvasónk küldte az alábbi, kicsit homályos, de azért még éppen kivehető fotót a Liszt Ferenc reptér egyik pénzváltójának euróvételi- és eladási áráról. 

    Igen, a kép tanúsága szerint ebben a bódéban

    az euró vételi ára 245 forint, míg eladási ára 341 forint.

    Mindeközben az euró mai árfolyama 310 forint. Meglepődni mondjuk nem kell, verseny híján így szokott működni a piac, az érdekes része inkább az, hogy egy kicsit azért talán maguk a pénzváltósok is szégyellik: a fotót küldő olvasónk szerint ha meglátják, hogy valaki kamerával jár a közelben, lekapcsolják a táblát. Reméljük, a Szigetre érkező külföldieknek lesz annyi eszük, hogy nem itt váltanak maguknak pénzt. 

    UPDATE: egy másik olvasónk a posztra reagálva megírta, hogy nem a monopolhelyzet okozza a brutális árakat, ennek a láncnak minden tagjában így áraznak, ha 250 ezer forint alatti összeget váltunk. Ráadásul tényleg nem engedik, hogy kép készüljön, a levélíró beszámolója szerint a biztonsági őr tőle megpróbálta elvenni a fényképezőgépét is, amikor az üzletet próbálta fotózni. 

  • Sokszor jelennek meg hírek kisebb-nagyobb játékpakkokról, amiket a mostani számítógépeinken tudunk játszani, de rég volt ekkora válogatás, mint amiről most írt a The Verge: 2000 Amiga játék jelent meg, amiket ezen a linken lehet elérni. A legtöbben a Commodore 64-ről ismerhetjük ezeket a játékokat, köztük olyanokat, mint a Double Dragon, Street Fighter, Batman, Lemmings (de úgy néz ki, hogy például a The Secret of Monkey Island vagy az Elite nincs a feltöltött játékok közt).

    Elég sokan szabadultak rá most egyszerre az oldalra, szóval lehet, nem érdemes ezzel tölteni az esténket, hanem szépen el kell rakni holnap reggelre egy munkahelyi vagy egyetemi retró játékpartira.

  • Nem utolsó szó-kép-vicc, hogy valaki így keresi az Iszlám Állam címét. Olvasónk, Veréb, így talált rá a Fővárosi Szabó Ervinben a keresőre, és egy pillanatnyi megrökönyödés után viccesnek találta a helyzetet, ezért fotózott.

    Nyilván valaki szakirodalmat keresett.

  • Nem vezetek, éppen ezért nem is iszom kávét, tehát valószínűleg ez az oka annak, hogy nekem nem tűnik akkora baromságnak, hogy New Jersey-ben éppen egy vezetés közbeni kávézást megtiltó jogszabályt akarnak elfogadni. Ugyanígy az okostelefonbabrálás büntetése sem tűnik indokolatlannak. De New Jersey-ben a halk kisebbséghez tartoznék, mert ott úgy látszik elképzelhetetlen az élet anélkül, hogy ne igyanak kávét és küldjenek el még egy dög idegesítő Gru-s vagy pusheenes stickert a Messengeren. 

    Nyilván amellett, hogy nyugdíjas üzemmódba váltva mondom én is magam elé, „régen minden jobb volt” – főként a szintén sok balesetet okozó Pokémon Go előtt –, addig a rendelettervezetet benyújtó John Wisniewski városi tanácsos más érveket is hoz: évente 400.000 autóbaleset okoz az, hogy a sofőrök nem figyelnek oda, mert esznek, kávéznak, pornót néznek stb. Átlagosan pedig 3000 ember hal bele ebbe az évi majdnem félmillió balesetbe. 

    (via FOX29)

  • Agyonlőttek egy 20 éves fiút Pokémon Gózás közben San Franciscóban. A Calvin Riley nevű srác múlt hét szombat éjjel egy barátjával mászkált a városban, amikor a tragédia történt. 

    Az áldozat családjának egy barátja azt nyilatkozta a helyi tévécsatornának, hogy látszólag teljesen ok nélkül gyilkolták meg Riley-t, a támadó odasétált és minden előzmény nélkül rálőtt a pokémonozásba mélyed fiúra, majd elszaladt. Előzőleg a srácok észrevették, hogy valaki figyeli őket a bokrokból, de a sötétben nem tudtak kivenni részleteket, és egyébként is főleg a játékkal voltak elfoglalva. 

    Nem tisztázott, hogy a támadásnak volt-e köze a Pokémon Góhoz, vagy attól függetlenül történt, mindenesetre ez már a sokadik eset, hogy valaki játék közben kerül bajba: többször előfordultak sérülések játék közben, és az is megesett, hogy elhagyatott környékeken fiktív lényekre vadászó fiatalokat kiraboltak. 

    (The Guardian)

  • Az Afganisztánból elmenekülő Azizi család akkor veszítette el egymást, amikor Törökországból Görögországba tartottak a tömeggel. A szülők és két gyerekük együtt maradt, de fiúk, a 14 éves Mahdi elsodródott. Az egész család Svédországba tartott és a szülők hiába keresték mindenhol, hiába kértek segítséget minden fórumon, hogy megtalálják elveszett fiúkat, senki sem tudott nekik segíteni. Aztán a véletlen megoldotta a család problémáját, írja az Aftonbladet svéd bulvárlap.

    Ugyanis a szülők is eljutottak Svédországba, és Máhdi is. Igaz egymástól 140 kilométerre éltek. Mint kisérő nélküli fiatalkorút, Máhdit egy családhoz helyezték el, akik egy nap megkérdezték, hogy nincs-e kedve megnézni egy bicikliversenyt, ő pedig igent mondott. A sors keze, hogy apja is elindult ezen. 

    „Először azt hittem, hogy csak képzelem. Aztán mégis odamentem hozzá, addigra már kiabálta, hogy »Apa, apa!«” – emlékezett vissza a férfi a találkozásra.

    A család ugyan most egyesült, de nem biztos, hogy maradhatnak: Máhdi megkapta az ideiglenes tartózkodási engedélyét, de szülei menekültkérelmét elutasították a svéd hatóságok. A döntés ellen fellebbeztek, ennek eredményét várják. „Nem mehetünk haza, mert a feleségem apja és a tálibok is vadásznak ránk” – ugyanis az afgán pár szerelmi házassága ellentétes a hagyományokkal, emlékeztet a svéd lap. 

  • Ettől még persze nem az, de a lenti videó alkotója ezzel a gondolattal játszott el. A főcímdalnak például stílszerűen Randy Newman Strange Things című számát választotta, ami a Toy Storyban is felcsendült ugyebár. Csak azt sajnálom, hogy azt az izét nem vette bele.

    A Stranger Thingsről egyébként cikkeztünk is a Comment:com-on, és egyenesen az év sorozatának neveztük.

  • Irom Sarmila Csanu 16 éven át tiltakozott az indiai fegyveres erőknek különleges jogköröket adó törvény miatt úgy, hogy nem evett egy falatot sem. Azt kifogásolta, hogy a törvény értelmében felhatalmazás nélkül is letartóztathatnak embereket, és bizonyos helyzetekben agyon is lőhetik őket – írja az MTI.

    Az évek alatt természetesen nem napfényt evett: mesterségesen, egy orvosi szondán át táplálták. Hiába jutott így hozzá a szükséges tápanyag-bevitelhez, a hatóságok rendszeresen azzal vádolták, hogy öngyilkosságot akar elkövetni a tiltakozásával, ezt pedig a bíróságok mindig valós aggálynak találták, így mindig úgy határoztak, hogy őrizetben kell maradnia. Ezt pedig két heti rendszerességgel újra és újra eljátszották.

    Végül 16 év után a törvény maradt, Sarmila kitartása viszont elfogyott. Két hete értesítette már a hatóságokat arról, hogy felhagy az éhségsztrájkkal. Tiltakozásával világhírűvé vált, az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet pedig „lelkiismereti fogolynak” minősítette, ezért pénzt kapott az AI segélyalapjából.

     

  • tisza

    A hétfői cuki hódos posztunkban már említettük, hogy kivirágzott a Duna, most viszont már meg is tudjuk mutatni, hogy mit műveltek a dunai kérészek a Duna mellékfolyóján, az Ipolyon a hétvégén:

  • A teknősök páncélját nem helyes befesteni. Sőt, hiába látszik a dolog ártalmatlannak, kifejezetten káros. Erről volt kénytelen közleményt kiadni a floridai halállomány és a vadonélő állatok védelmére létrejött bizottság – derült ki az MTI szemléjéből.

    A bizottság a Facebookon is posztolt pár képet az egyébként ráadásul rondán kipingált teknősökről, így nem csak természetvédelemből, de kreativitásból is egyest érdemelnek az elkövetők. Hogy azok kik lehetnek, nem tudom, nekem több mint 21 éve van egy pirosfülű ékszerteknősöm, már amikor kaptam elég nagy volt elfért volna rajta egy tenyérnyi tájkép – úgyhogy már 25 éves is lehet – de sem akkor, sem azóta nem jutott eszembe, hogy páncélját befessem.

    13738078 10154336771558349 2522455994981180173 o
    Fotó: facebook.com/MyFWC

    A teknősfestés

  •  Berlini kirándulásán ellopták a pénztárjáját annak a 31 éves kínai férfinak, akit a rendőrség tévedésből egy németországi menekülttáborban helyezett el, írja a Dülmener Zeitung.

    A meg nem nevezett férfi azért fordult a hatóságokhoz, hogy jelentse a lopást, azonban ott nem tudták mit akar. Mivel sem angolul, sem németül nem beszélt, és mert bízott a német rendőrökben, gondolkodás nélkül aláírta az elé tolt papírokat. Ennél nagyobb hibát viszont nem követhetett volna el, mert a hatóságok azt hitték, hogy egy papírok nélküli menedékkérő, ezért elvitték Dülmenbe, egy befogadóközpontba.

    12 napon keresztül próbálta elmondani a történetét, míg végül a Vöröskereszt embereinek gyanús nem lett jó minőségű ruhái miatt. Ekkor derült ki, hogy tévedésből vitték a táborba. A kínai turista azt mondta, hogy nem volt rossz a bánásmód, kapott melegételt és még zsebpénzt is. Nem tett panaszt a bánásmód miatt, sőt, megköszönte a gondoskodást. A Vöröskereszt információi szerint folytatta európai körutazását.

  • az állatkert 150. születésnapjára rendezett ünnepségen, az állatkert főbejárata előtt.

  • Dwayne Johnson befejezte a forgatást a Halálos iramban nyolcadik részében, és mindenkinek megköszönte a segítséget és az áldozatos munkát, kivéve azoknak a "cukorseggű" férfi színészeknek, akik nem hajlandóak profin viselkedni:

    Na de kire gondolhatott? Scott Eastwood? Vin Diesel? Sinka Zsolt?

  • Idén áprilisi volt a rekord, amit ez a 2016 ember átadott a múltnak, nézzék, még videó is készült:

  • Középkori ingatlanok hirdetései után vadászva nem csak bájos zagyvaságokba lehet belebotlani, hanem olyan izgalmas épületekbe is, mint az Úri utca 45. Budán, a Várban.

    A ház egyes részei még az 1300-as években épültek, és ha hinni lehet az UrbFace-nek, elég nagy nevű tulajdonosai voltak, például az erdélyi alvajda. A törökök kiűzése után tipp-topp barokk épületet varázsoltak belőle (mint pár számmal odébb a városházából).

    Az épület leghíresebb lakói 1932-ben érkeztek, a Zwackék, akik történelmi léptékkel mérve nem sokáig örülhettek új otthonuknak. Előbb a nácik miatt kellett menekülniük, majd az államosítással odalett mindenük.

    Tavaly mi is jártunk az épületben, akkor maguk a leszármazottak meséltek róla, hogy az államosítás után az olasz, majd a török nagykövetség birtokolta a házat. Zwackéknak nem sikerült visszaszereznie, be kellett érniük 775 ezer forintos kárpótlással. Ma több millió euróért kínálják a házat. Izabella elmondta, hogy apja egy kis, földszinti lakást bérelt gyermekkora idillikus helyszíne közelében, és amikor már sokadjára mentek el sóvárogva mellette, rákérdezett:

    Apa, miért nem próbálod visszaszerezni? Kell, hogy legyen valami jogi megoldás!

    a régi sebek nyalogatása helyett mindig a jövőre összpontosító apja annyival zárta rövidre a témát:

    Az már a múlt.

    Nos aki akar, az most beköltözhet az egykori Zwack-házba, ugyanis kiadó: havonta 6 500 eurót, mintegy 2 millió forintot kell fizetni érte.

  • A Harry Potter könyvsorozat 8. részét hatalmas figyelem övezi, a július végén kiadott forgatókönyvet is rengetegen vásárolták meg, csak az Egyesült Államokban és Kanadában 2 nap alatt 2 milliót vásároltak belőle. A 2017-ben Londonban színpadra állított darabra pedig villámgyorsan fogytak el a jegyek. De ezek közül sok nem rajongók, hanem nyerészkedők kezébe került, akik most a különböző erre szakosodott oldalakon igyekeznek kihasználni a darabot övező hisztériát.

    Az Entertainment Weekly beszámolója szerint az árak néhány száz fontnál kezdődnek, a csúcs pedig eléri az 1975 fontot is,

    ami 725 ezer forintnak felel meg.
     

    A Harry Potter könyvosorozat 8. részét, ami az írónő szerint az utolsó, magyar nyelven az év végén tervezik kiadni és ugyanaz a Tóth Tamás Boldizsár fordítja, akinek az eddigi könyvek fordításait is köszönhetjük.

  • A Pokémon-mániában talán az a legszörnyűbb, hogy a vállalhatatlanul giccses főcímzenét ismét milliók kezdték el feldolgozni. Alapvetően erről mélyen hallgatnia kéne az emberiségnek, de itt van ez a csávó, aki kizárólag a '90-es évek végére jellemző hangzásokkal keverte össze a jól ismert intrót, és, hát, az eredmény egészen lenyűgöző. Pokémon Chertől, az Aquatól, a Nine Inch Nailstől vagy az Offspringtól.

  • A fogságban élő pandák általában csak mesterséges megtermékenyítéssel tudnak szaporodni, ezért is annyira különleges Yang Yang, a schoenbrunni állatkert óriáspandája, akit nem szabad összetéveszteni a hasonlóan híres atlantai névrokonával vagy ezzel a kínai színésszel.

    Yang Yang már három kispandának adott életet úgy, hogy előtte egy másik pandával létesített természetes szexuális kapcsolatot. Nemrég összejött a negyedik alkalom is, és a BBC szerint megszületett a negyedik bébi, aminek a nemét egyelőre nem lehet tudni.

    Innen is gratulálunk az ifjú szerelmeseknek!

  • Beszorult a villanyoszlopok közé egy kamion az újpesti Baross utcában, a Székfű Gyula utca közelében. A jármű elzárja a Baross utca forgalmát, amin jelenleg szünetel a közlekedés, ez több autóbuszjáratot is érint. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik – írta a Katasztrófavédelem.

  • Plácido Domingo legendás operaénekes augusztus 10-én szerdán a Papp László Sportarénában tartja meg ingyenes koncertjét. A szervezők a várhatóan kedvezőtlen időjárás és a nagy érdeklődés miatt döntöttek így. 

    Kapunyitás 19 órától, de aki biztosra akar menni, annak valószínűleg érdemes jóval korábban odamenni, mert a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A bejáratnál mindenki helyre szóló belépőt kap majd.

    A helyszínváltozásról kiadott közleményből az is kiderül, hogy a koncerten fellép még:

    • a Domingo által alapított Operalia énekverseny felfedezettje Angel Blue
    • a mester által mentorált washingtoni Ifjú Tehetségek Program résztvevője Micaëla Oeste
    • a magyar szoprán Pasztircsák Polina
    • Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja

    Az esten közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Eugene Kohn vezényletével.

    A koncert 20:30-kor kezdődik.