új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jenny McCarthy, volt Playboy-nyuszi, színésznő, tévés celeb, és nem utolsósorban az oltásellenes mozgalom egyik vezéralakja a minap a Facebook oldalára tett ki egy videót azzal, hogy itt a bizonyíték, a lakásában szellemek kísértenek, ergo azok igenis léteznek. A videót itt lehet megnézni, azt látni rajta, hogy Jenny molyol valamit a tükör előtt, aztán jobbra el, majd a tök üres szobában egyszer csak megszólal a zongora, jól kivehető a dallam. Jenny erre elkezd sikoltozni, hogy VALAKI játszik a zongorán, úristen, mind meghalunk.

    Tényleg kísértet? Vagy valami gagyi horror vírusreklámja? Sokkal jobb: a Google Home okosotthon-vezérlő központ újraindult, és ezt a dallamot játssza minden rebootolásnál. 

  • Akár egy Avengers-film beharangozó plakátja is lehetne, de nem az, egy amerikai viharvadász kapta el a pillanatot a Manhattanre lecsapó zivatarban:

    - A weather photo that had eluded me for far too long! - #Lightning striking the #FreedomTower in #NYC earlier today.....

    WeatherGoingWILD (@weathergoingwild) által megosztott bejegyzés,

  • Speciális festést kaptak a gyári Renault-k a hétvégi Német Nagydíjra, mindkét francia kocsi orrára odakerült ugyanis két csillag és a francia zászló, amivel a második világbajnoki címét szerző francia válogatott előtt tisztelegnek.

    A Renault 2005-06-ban volt világbajnok az F1-ben, jelenleg elég messze állnak egy újabb címtől, úgyhogy marad nekik az, hogy a futball-címekkel díszítsék a kocsit.

  • Ennek örömére hallgassuk is meg az R.E.M.-től a Man on the Moont, ami ugyan a címére rácáfolva csak nagyon érintőlegesen foglalkozik a NASA fantasztikus sikerével, de hát annyi baj legyen.

  • Valószínűleg a világtörténelem egyik legnagyobb powermove-ját húzta elő az az amerikai férfi, aki elhívott randizni egy nőt, majd

    a randi közben ellopta a kocsiját, amivel aztán rögtön elvitte a csaj kereszttesóját egy másik randira.

    Egészen pontosan az történt, hogy a férfi meghívta ebédelni a nőt, akivel még középiskolából ismerték egymást, de aztán kocsi nélkül jelent meg nála, úgyhogy kénytelenek voltak a nő autójával menni.

    Menet közben aztán megálltak egy benzinkútnál, ahová a férfi beküldte a partnerét egy szivarért, mire azonban a nő kiért, se a férfi, se a kocsi nem voltak sehol, úgyhogy felhívta az anyját, aki elment érte a benzinkútra.

    Rövidesen sikerült is bemérniük a GPS-t, így meg is találták az autót egy autósmoziban, benne a férfivel, és a nő kereszttestvérével. Kellemes családi találkozó persze a körülményeket tekintve nem lett a dologból, helyette inkább kihívták a rendőröket, akik letartóztatták a memphisi Casanovát.

    (ABC13)

  • Hát még akkor, amikor a portéka egy Twitteren éppen nagyot hasító videó (9,5 millió nézője van éppen) egy kétéves kiskölyökről, aki egy kutyát apportíroztat. Van a sztoriban egy csavar is, tessék:

  • 37531226 1989888331045194 390122629798821888 n
    Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság / Facebook

    A Kiskunsági Nemzeti Park a Facebookon dicsérte meg a vaskúti Szőlőfürt Vendéglő tulajdonosát, aki teljes körű felújításba kezdett vendéglőjén, de közben a bejárati ajtó felett molnárfecskék raktak fészket és kezdtek költésbe.

    A vendéglős ezután úgy döntött, hogy sebaj, körben felújítják a vendéglőt, a fészek környékét viszont nem bolygatják. Ez így is lett, az épület már elkészült, most a fiókák kirepülésére várnak, hogy befejezhessék a felújítást. Ráadásul a tulajdonos azt mondja, jövőre is várni fogja a fecskék visszatérését és bízik benne, hogy újra fészket raknak majd az eresze alatt.

    A molnárfecske Magyarországon védett állat, eszmei értéke példányonként 50 ezer forint. A hatályos jogszabályok szerint éppen ezért  fészkei, tojásai és fiókái a kifejlett madarakhoz hasonlóan törvénytelen cselekedet.

    Tehát az épület tulajdonosa tulajdonképpen „csak” a törvény szerint járt el, mégis mindenképpen dicséretes ez a hozzáállás, és ezúton is köszönjük neki!

    - írja a nemzeti park.

  • A népszerű brit természettudós a BBC Radio 4 egyik műsorában pénteken azt tanácsolta honfitársainak, hogy egy időre feledkezzenek meg a brexitről, meg világ minden más politikai történéséről, helyette inkább

    üljenek ki egy csendes helyre, ahol süt a nap, és számoljanak pillangókat.

    Attenborough nem véletlenül pont most hozakodott elő ezzel, éppen pénteken kezdődött az általa elnökölt Butterfly Conservation nevű, a pillangók megmentésére koncentráló szervezet idei nagy pillangószámoló projektje.

    A pillangók számolása amellett, hogy remek kikapcsolódás, még hasznos is, ugyanis a pillangók rendkívül gyorsan reagálnak a környezeti változásokra, így a számuk csökkenése általában azt jelenti, hogy a vadvilágban hamarosan további veszteségek jöhetnek.

    (Politico)

  • A Német Nagydíj első szabadedzésén a Williams két színnel is kikente Lance Stroll kocsiját, hogy a levegő áramlását mindenfelé tudják vizsgálni rajta, a színkombináció pedig egészen vadra sikerült, úgyhogy indítványoznánk, hogy az alapfestés része legyen minden csapatnál legalább egy neonszín.

    Első körön a neonlilát vezetnénk be, de speciális engedéllyel akár olyan szivárványos festés is jöhetne, mint a Real cserehátvédjénél.

  • A tortillát gyakran eszik az emberek csípős szószokkal, a texasi Austinban azonban a tűzoltók múlt héten olyan tortillákkal találkoztak, amik önmagukban is elég forrók voltak. 

    Igen, tudom, hogy ez a szójáték az angollal ellentétben magyarul egyáltalán nem működik, de képtelen voltam kihagyni, felejtsük is el gyorsan és szorítkozzunk a tényekre:

    múlt héten a texasi fővárosban tűz ütött ki egy tortillagyárban, miután kiderült, hogy az új, kísérleti tortillák képesek a spontán öngyulladásra.

    A tüzet szerencsére az épületen kívül sikerült megfékezni, de három nappal később megint kigyulladt ugyanennek a tortillának pár másik doboza, de a tűzoltók megint résen voltak, aztán elővigyázatosságból az összes megmaradt dobozt megsemmisítették (sajnos, pedig esküszöm kevés menőbb dolgot tudok elképzelni, mint a spontán öngyulladó tortilla).

    (Austin Fire Department)

  • Így kell duplázni a hasznot: ugyanazt a szettet csinálták meg a Tottenham idegenbeli mezének, amit a Barcelonának adtak edzőmezeknek.

    Diil1w7XsAAh 08

    Na ezt csinálja utánuk a 2Rule!

    via ESPN FC

  • Egy személyes fotót osztott meg az Instagramon Asia Argento, amely Anthony Bourdain sztárszakács halála előtt alig egy héttel készült. A képen Bourdain és Argento láthatóan boldogan mosolyog egy piros, nyitott sportkocsiban. Az olasz színésznő a kép alá egy Dante-idézetet írt: "Nincs nagyobb fájdalom, mint a nyomor napjaiban elmúlt szép időkre emlékezni."

    Anthony Bourdain június elején lett öngyilkos, Franciaországban találtak rá a hotelszobájában. A tévés szakács haláláért, aki pár éve Budapesten is forgatott, sokan a színésznőt tették felelőssé. Argentót azért támadták az interneten, mert néhány nappal Bourdain öngyilkossága előtt olyan képek jelentek meg róla, amiken egy másik férfival volt látható. A CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.

  • Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nem jókedvéből (bár ki tudja), hanem egy nemes cél érdekében, Szundi Reginald ezzel akarja ugyanis felhívni a figyelmet a menhelyek helyzetére, emellett pedig adományokat is gyűjt a menhelynek és az örökbefogadást népszerűsíti.

    Az ötlet amúgy a francia Rémi Gaillardtól származik, aki két éve decemberben 87 órára költözött be egy ketrecbe, amivel 200 ezer eurót gyűjtött a menhelynek, az akció nyomán pedig rengeteg állatot fogadtak örökbe. A magyar párja egyelőre ennyire nem eredményes, itt lehet adakozni, ha valaki változtatna ezen.

    Szundi két kutyával osztozik a kennelen, kalandjait pedig élőben is lehet követni, a Siófoki menhely ugyanis youtube-on streameli az egészet.

  • Az egyiptomi szövetségnek 50 ezer svájci frankot fizetnie a FIFA-nak, mert a válogatott olyankor játszott barátságos mérkőzést, amikor ezt nem tehette volna meg. A vb-n szerepelt játékosok védelme érdekében ugyanis május 21. és 27. közötti minden csapatnak kötelezően pihennie kell, az egyiptomiak azonban 25-én játszottak egy 1-1-es döntetlent Kuvaittal. 

    Ennél egyébként már csak akkor kaphattak volna nagyobb büntetést, ha nem Coca-Cola terméket isznak a vb-n.

  • Bean rossz volt, elszökött a gazdájától. Ez elég komoly bűn egy kutyánál, úgyhogy ennek megfelelően le is tartóztatták őt a New Jersey-i rendőrök:

    A hatóságok rács mögé dugták a megátalkodott ebet, és csak óvadék fejében kerülhetett szabadlábra: 

    Bean szerencséjére a gazdája megbocsátott neki, és kifizette az óvadékot: egy táskányi süteményt.

  • Most hétvégén rendezik meg a Német Nagydíjat a Forma-1-ben, aminek egyik valaha volt legemlékezetesebb momentuma az, amikor Rob Smedley, Felipe Massa versenymérnöke a következőket mondja a pilótája fülére:

     Fernando gyorsabb nálad. Meg tudod erősíteni, hogy vetted az üzenetet?

    Ezzel az azóta legendássá vált rádióüzenettel jelezték finoman a brazil pilótának, hogy el kellene engednie a csapattárs Fernando Alonsót. 

    Nem ez volt egyébként a Ferrari történetének egyetlen ilyen nyílt csapatutasítása, korábban Rubens Barrichello is kénytelen volt ilyesmit elszenvedni Michael Schumacherrel szemben:

  • Németországban érdekesen alakul a hagyományos nyaralási kellékek inflációja. A drágulás országos átlagban 2,1 százalék volt júniusban, a szezonálisan népszerű cikkek  többségének inflációja viszont alulmúlta ezt, például a hajóutak, a napszemüvegek, a napernyők és a fagylalt ára alig kúszott fel. A focilabdák nemhogy nem kerülnek többe, de közel 3 százalékkal olcsóbbak lettek, talán nem függetlenül a német válogatott leszerepelésétől a világbajnokságon. 

    Két népszerű nyári cikk inflációja ment csak érdemben feljebb az országos átlagnál, az egyik a teniszütőé, a fájdalmasabb pedig a klasszikus német kolbászé. A bratwurst ára  több mint 5 százalékkal lett több, mint tavaly ilyenkor. 

    (Bloomberg)

  • Idő előtt világra jött pingvinfiókát nevelnek inkubátorban a londoni állatkert gondozói, a madár szülei ugyanis véletlenül összetörték a tojását még azelőtt, hogy a fióka kikelt volna. Mivel a 73 gramm súlyú Humboldt-pingvinfióka életképesnek tűnt, a gondozók azonnal az állatkert klinikájára vitték.

    A Rainbow (Szivárvány) névre keresztelt fióka heteket töltött az inkubátorban egy puha játékpingvin társaságában, naponta háromszor kapott összetört halból és vitaminokból álló pingvinturmixot. Tízhetes koráig marad az inkubátorban, amikor már három kilós lesz.

    Az állatkert pingvin óvodájában úszóleckéket kap, majd csatlakozhat a londoni állatkert 80 pingvinből álló kolóniájához egy 1500 négyzetméteres medencében, ami a legnagyobb Nagy-Britanniában. (MTI)