új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Sorteddnél voltak olyan gonoszak, hogy összeállítsanak egy rövid videót a Trónok harca halott szereplőiről, ami alá bevágták Wiz Khalifa See You Again című számát, amit még Paul Walker emlékére csinált.

    Én végigkönnyeztem. 

    FIGYELEM: INNENTŐL SPOILEREK

  • Nem sokkal azután, hogy a gyűlölt amerikai fogorvos, Walter Palmer kilőtte Zimbabwe kedvenc oroszlánját, Cecilt, a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park a szomorú hír után most egy elképesztően kedves videóval szerette volna kicsit felvidítani a látogatóit és a többi állatbarátot. A felvételen a park egyik újszülött elefántja látható, amint a körülötte repkedő madarakkal bolondozik – az internet pedig megőrül érte.

  • Kedves Xéniák, boldog névnapot. A görög név vendéget és idegent jelent, érdekes, hogy mindkettőt, pedig vannak helyzetek, amikor az idegent nem vendégnek tekintik és ennek egyértelműsítésére milliókat költenek.

    Főként az oroszok és a délszlávok között népszerű a név, itthon nincs az első száz között. És ezen nem segített a Xénia-láz sem, de majd most hátha:

  • Na jó, nem csak úgy izzanak fel, minden mágia megmagyarázható tudománnyal: a lámpába egy kis Tesla-tekercs van építve, amiatt gyúlnak ki drót nélkül a fénycsövek, ahogy a videóban látható hölgy közelíti őket a lámpához. A lámpát Vedat Ulgen designer tervezte, és a tekercs és a két fénycső mellett leginkább diófa lapokból áll, amiket úgy helyeztek el, hogy többféle pozícióban is bele lehessen rakni a fénycsöveket a lámpába. Szép, szép, de azért otthonra nem kéne. (Gizmodo)

  • Az egykori Nirvana dobosának zenekara, a Foo Fighters annyira népszerű Olaszországban, hogy az egyik kisváros, Cesena lakói ezer zenészt és rajongót csődítettek össze, hogy eljátszák az együttes 1999-es Learn to Fly című slágerét. Az egészen elképesztő buliról és előadásról kisfilm is készült, amit a szervezők azzal a céllal juttatnak el Dave Grohlékhoz, hogy lássák, mennyien szeretik ott őket, és így elmenjenek hozzájuk is koncertezni.

    Ember, ez elképesztő! És még azt mondják, hogy a rock'n'roll halott... Hát a lószart!

    – írta az egyik kommentelő a videó alatt.

    A zenekar egyelőre még nem reagált az üzenetre.

  • Rendőrt hívott a szomszéd arra a 81 éves férfira Connecticutban, aki saját kertjében meztelenül sétált és félreérthetetlen mozdulatokkal meghódított egy bokrot. A szomszéd – aki ahhoz képest, hogy felháborodott, elég sokat időzött a jelenetet nézve – fel is vette videóra, hogy megmutassa a kiérkező rendőröknek – írta a The Smoking Gun.

    A rajtakapott öregúr elnézést kérve befutott a házába, de hiába: a rendőrök előállították, 10 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, pere augusztusban kezdődik. 

    A férfi egyébként balzsamozóként dolgozott egykor, ki tudja, talán idős napjaira ezért is került hozzá inkább közelebb a növények világa.

  • Mint korábban mi is megírtuk, 18 év után feltámad a Dragon Ball című legendás anime, egy új sorozattal. Ennek örömére (mármint a hír örömére, nem korábbi cikkünk örömére) a Deerstalker Pictures nevű ausztrál amatőrfilmes csapat készített egy rövidfilmet, ami lent megtekinthető. Songoku csap össze Dermesztővel, de nem nagyon megy neki, és Krillin sem tud sokat segíteni, szerencsére a Zseniális Teknős közbelép. Semmit nem értett az előző mondatból? Vigasztalódjon egy nagyon rossz szóviccel: Miből van a sárkány? Dragon Ból.

  • Egy norvég fiú, Herman Andreas Brunbäck Larsen 9 évesen próbált üzenni a világnak egy palackba rejtett üzenettel még 2004-ben. Az üzenete a következő volt:

    Egy fiú vagyok, aki szeretett ugrálni a trambulinon. Hermannak hívnak és kilenc éves vagyok.

    A próbálkozás nem volt hiába, nyolc évvel később ugyanis egy hajókázó svéd család Göteborgtól északra megtalálta Herman palackját, ami sértetlenül feküdt néhány szikla közt. 

    Sara Hoffman, a család tagja 2012-ben már megosztott az üzenetről egy képet Facebookon, akkor azonban nem sokan osztották tovább, most azonban megint megpróbálkozott és a kép 9 ezer megosztást kapott. 

    Ezután az azóta 20 évessé lett Hermant is könnyen sikerült megtalálni, aki azt mondta,

    még mindig szeret trambulinozni.

    A férfi azt is megígérte, hogy a nyáron meglátogatja a svéd családot. 

    (VIA)

  • Nagy mázli, hogy a videó végén összefoglalják az üzenetet, máskülönben a legtöbb nézőnek alighanem torkán akadna a kreativitás. De tényleg az vesse rájuk az első követ, aki küldött már ennél érthetőbb videóüzenetet Czunyiné dr. Bertalan Juditnak és dr. Kaposi Józsefnek, hogy szabályozzák már újra ezt az 50 órás kötelező közösségi szolgálatot, mert a mostani rendszer úgy rossz, ahogy van.

    A hasznos50 projektet az Így dolgozunk mi nevű, különböző startupok által támogatott projekttáborban rakta össze 16 diák, ahol ha jól értem, nagyjából arra tréningelték őket, hogy legyenek társadalmilag aktívak, és álljanak ki a számukra fontos ügyekért. Az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálat meg a mostani formában eléggé kiakasztja őket.

  • Gyerekkoromban volt egy feltekerhető befőttes gumival meghajtott repülőmodellem, akkor azzal lehetett menőzni a környéken, hogy elrepült 20-30 métert. Hosszú-hosszú ideig senki sem tudott jobb, könnyebb szerkezetet mutatni. Most itt van, megláttam a távol-keleti ipar újabb repülőcsodáját. 

    Mindeközben Nepálban

    Update:

    Nem biztos, hogy a sarki kínainál találok majd a gépből. Moby nevű olvasónk kiderítette, hogy a szivacsos lapokból összállított modell a Su-27 mása, és 185 dollárba kerül.

  • A belvárosi állatorvosi rendelő alatt talált rá Ágnes, aki ezt írta: 

    A ma délelőtti órákban ez a tündéri kis mineszotai törpemalacka sétált a Belvárosi Állatorvosi Rendelő előtt! Kérnénk ha valaki felismeri, és hiányzik neki, a rendelőben érdeklődhet utána! Én Margitkának neveztem el...nagyon aranyos!.. Egy megosztással hátha előkerül a gazdika!( ha esetleg mégse..akkor boldog élete lesz)

  • Ha jól számolom 16 Twizzler büszke tulajdonosa lett Micah, akit alvás közben etettek meg a barátai. Elképesztő emberi jelenlét kellhetett hozzá, hogy ne ébresszék fel a srácot a nevetésükkel, így jár nekik a nap teljesítménye titulus.

    Így szívatták meg amikor elaludt

    Nekem egyébként hatalmas megnyugvást jelent, hogy ébredés után a srác megeszi a finomságokat, és nem kidobja őket. Köszönöm, Micah.

  • Vicc az igazából nincs, vagy legalábbis én nem ismerem, de simán lehet, hogy volt. Semjén Zsolt és Eduardo Rózsa-Flores ugyanis együtt járt a szociológia szakra, és úgy képzelem, a mai miniszterelnök-helyettes és a 2009-ben elhunyt Rózsa-Flores (aki bolíviai-magyar katona, színész, író, költő és publicista, a KISZ ELTE-s titkára, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület alapító tagja, a Jobbik.net szerkesztője, a Kapu és a Leleplező című folyóiratok munkatársa, az Ellenkultúra.info alapító-főmunkatársa, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke is volt) bolondoztak néha a szünetben, és alaposan átbeszélgették egy cigifüstös folyosón a Manipuláció szociálpszichológiája című órán tanultakat. Erre a kurzusra ugyanis együtt jártak valamikor a nyolcvanas években, erről mesélt Síklaki István szociálpszichológus, az ELTE Társadalomtudományi kar nagyszerű oktatója, a kari lapban.

  • Ha igen, van ilyesmire is mód:  

     
    négyéves csúcsra emelkedett a júliusi gazdasági hangulat az euróövezetben!

    Pedig az elemzők azt hitték, hogy még romlani is fog. Közben az ESI (Economic Sentiment Indicator) a nagyobb euróövezeti országok közül Németországban (+1 pont), Franciaországban (+0,8 pont) és Hollandiában (+0,4 pont) nőtt, gyakorlatilag stagnált Spanyolországban (+0,3 pont) és Olaszországban (-0,1 pont) az MTI szerint. Na, elemzőkéim, erre varrjatok gombot!

    Ez elég jó hír, tekintve, hogy a mi gazdaságunk nagyjából egy anyahajóhoz odakötött gumicsónakhoz is hasonlítható.

    Ahol, a gyengébbek kedvéért, az anyahajó az EU, nem mi. 

  • Újabb tüntetést tartottak a rendőri brutalitás ellen Clevelandben tegnap előtt, amikor paprikaspray-vel támadt a békésen haladó tömegre egy járőr. A tömeg válaszként az agresszió helyett más eszközhöz nyúlt: Kendrick Lamar "To Pimp a Butterfly" című albumának slágerének, az Alright refrénjét kezdték el énekelni. 

    we're gonna be alright

      

    azaz "minden rendben lesz".  

    Tüntetők énekeltek a rendőri brutalitás ellen

    Kendrick Lamar, akit a pszichiáterek szerint is egészséges hallgatni, és aki valószínűleg az utóbbi évek egyik legfontosabb hiphop albumát készítette el idén, rendszeresen szóba jön Amerikában, ha tüntetésekről van szó. Legutóbb a Fox News értelmezte félre a három VMA díjra jelölt klipjét, az Alright-ot, amikor megjegyezték, hogy több kárt tett a fekete fiataloknak, mint a rasszizmus, mert egy megrongált rendőrautó tetején lépett fel egy koncertjén. Kendrick válasza erre az volt, hogy

    hogy magyarázhatod bele egy reményről szóló számba, hogy a gyűlöletről szól?

    Lamart 13 VMA díjra jelölték 3 különböző videójával. Az Alright mellett a Bad Blood és a Never Catch Me a másik kettő.

  • Csütörtökön játsszák az Európa Liga-selejtezőinek harmadik köréből az első meccseket, a sorsolással a legnagyobb a skót Aberdeen szívta. És nem azért, mert annyira erős ellenfelet kaptak volna. Az egész kontinenst át kellett utazniuk, hogy eljussanak Kazahsztánba, Almatiba, ahol a helyi Kairat Almati lesz az ellenfél. Mivel négy óra az időeltolódás, 16.45-kor már el is kezdik a csapatok, várhatóan telt ház lesz. 

    A kazahok amúgy a júniusban megrendezett Európa Játékokon részt sem vehettek, az UEFA már másképp gondolta a dolgot, amikor 2002-ben bevette a tagországok közé. 

    A kép a BBC-é.

  • Az utóbbi években sokat romlott a rendőrök megítélése amerikában, állandósulnak az ellenük zajló tüntetések, az egyre gyakoribb alaptalan rendőrgyilkosságok pedig nem segítik ezt. Nem meglepő, ha megoldásokat keresnek a megítélésük javításán, amihez ezúttal jó eszközt találtak: a denveri rendőrsér összefogott a Papa John's pizzériával, hogy 10 dolláros utalványokat osszanak szét azoknak a járókelőknek, akik nem sértik a törvényt akkor, amikor összefutnak a járőrrel. Előnyben részesítik azokat a civileket, akik az adott helyzetben könnyen megsérthetnék a törvényt, de nem teszik (pl: nem bicikliznek a járdán), vagy azokat, akik kisegítenek egy másik embert. 

  • Mert ha látta volna, biztosan nem játszik ilyen elképesztően cuki módon a verebekkel. Vagy mik lehetnek azok a kis szárnyas izék, azokkal na.

  • 1990-ben kapta meg a díjat, ahogy a címben is írtam, az egész életművéért. Abban az évben a fődíjat egyébként a Rosencrantz és Guildenstern halott kapta. A videót a fia, Jancsó Dávid twitterén találtam.

  • Jól indul a nap a londoni nőknek. Történelmi múzeumot nyitottak volna a londoni nőkről és a szerepükről a brit társadalom alakulásában, mindenki szerint jó ötlet volt, a tervet a helyi önkormányzat is támogatta. Majdnem elkészült, az utolsó pillanatban viszont amikor lerántották a leplet a múzeum bejáratáról, sokkolva látták az egybegyűltek a fekete falat és a rajta vérvörösen álló Jack the Ripper Museum feliratot. 

    Mark Palmer-Edgecumbe, a múzeumért felelős volt Google vezető azt nyilatkozta az ügyben, hogy

    ahogy a projekt alakult, egy érdekesebb szemszögből akartuk megközelíteni a témát.

    Az önkormányzatnak a nyilatkozatuk szerint nincs beleszólása a múzeum témájába. A múzeum ellen számos tüntető jelent meg, egy beteg viccnek tekintik a változtatást, és követelik vissza a korábbi terveket. (via: Vice)

  • Eközben Észak-Koreába betört a nyugati divat, vagyis inkább Kína. Állítólag egyre többen nyomulnak dizájnercuccokban, vagy legalábbisdizájner cuccoknak látszó tárgyakban. Úgyis mint Prada és Dior, vagy legalábbis azok Kínában gyártott másai.

    Mi történik itt kérem?

  • Emlékszik még valaki Sickratman dalára, a Buzi-e vagy?-ra? Én még most is rá tudok kezdeni bármikor, hogy "Pöttyös az inged, buzie vagy, fested a hajad? buzie vagy". Most az történt, hogy Lakatos Márk stylist feldolgozta ezt a dalt úgy, hogy kivette belőle a káromkodásokat, így az lett a címe, hogy

    Zsuzsi-e vagy?

      Ez az eredeti:

    Az új verzióhoz készült egy klip is Turán Eszter és Miki357 jóvoltából, amit szerda este már levetítettek a KIOSK nevű helyen, úgyhogy egy csomó híres ember látta már, mindenki másnak péntek reggelig kell várni, amikor

    itt az Indexen

    meg lehet majd nézni, ahogyan Lakatos Márk előadja a számot. A klip egyébként a 5FORLOVE – Rights for love Jogod van a szeretethez! kampány keretében készült, és több mint negyven híresség vállalt szerepet, akik mindenféle vicces szituációban jelennek meg. Tehát ők:

    • Alföldi Róbert
    • Árpa Attila
    • Bangó Margit
    • Élő Márton,
    • Superman
    • Fenyő Iván
    • Gryllus Dorka
    • Hajós András
    • Herczeg Zoltán
    • Kulka János
    • Mautner Zsófi,
    • Müller Péter Sziámi
    • Nagy Ervin
    • Polgár Odett
    • és persze Paizs Miklós Sickratman és még sokan mások.

    A kliphez ilyen beharangozó kis interjúk is készültek arról, hogy mit jelent a résztvevők számára nyitottnak lenni. Ezt válaszolták:

    Klippremier tehát holnap, péntek délelőtt az Indexen. (UPDATE: ITT A KLIP)

  • Klagenfurtban jelenleg is zajlik a strandröplabda Európa-bajnokság. Minden győzelem szép, de felhőtlen lesz-e az öröm, ha ezt a kupát kell a magasba emelni?

    Fotó: Facebook
  • Egy Dono művésznevű animátor készített egy nagyon megható meghajlást Mijazaki Hajao filmjei előtt, létező jeleneteket kivágott, aztán mindenféle 3D környezetbe helyezte őket. Feltűnik itt mindenki a Porco Rosso disznópilótájától kezdve a Chihiro álarcos démonáig, Joe Hisashi filmzenéje miatt meg instant libabőrözés az egész. (io9)

  • A University of Bath könyvtári belépőkártyát ajándékozott Yodának, a bagolynak.

    A madár nemcsak lebzselni szokott az egyetem környékén, hanem egyfajta kidobóemberként dolgozik. Heti kétszer viszik a kampuszra, hogy elijessze a helyi sirályokat a környékről, ezentúl viszont munkaidő után is maradhat majd, hogy elolvasson egy-két könyvet.

     (VIA)

  • Aranyos, szomorkás hangulatú embereknek ajánlom, akik szeretnének aranyosak és szomorkás hangulatúak maradni.

  • Az ember már azt gondolta, hogy nincs feljebb annál, mint egymáshoz rakni a Gangnam Style-t a Linkin Park összes számával az első albumukról, erre valaki megint emelte a tétet.

    A 2000-es évek életérzésből kitörölhetetlen In The End lett összekeverve a Smash Mouth zenekar Allstar c. számával, amit biztosan mindenki ismer, aki legalább egyszer látta a Shreket. Mondani sem kell, a két dal tökéletesen passzol egymáshoz, de még így sem értem miért hallgattam végig.

  • Drónnal repültek 858 méterrel a tengerszint fölé Norvégiában. A videó már a hegycsúcsok miatt is lenyűgöző, hát még, hogy a háttérben nem mindennapi szögből látjuk a Napot. A felvételek Helgelandban, a Donnamann csúcsán. 

    Gyönyörű éjféli napsütés a sarkvidéken

    Ezen a hosszúsági körön nem ritka az éjjeli naplemente, ma például  22 óra után megy le  a nap ott. Ötkor kelt, úgyhogy 16 órán át világos van.

  • Három fotós elképesztően menő videót készített Las Vegasban töltött idejükről. Tapasztalatból tudom, hogy ilyen videót elkészíteni és összerakni hatalmas meló, így nagy respekt a srácoknak, nagyon sok munkaóra lehetett benne.  Andy Vajna pedig igazán csináltathatna ilyen videót Budapestről és a kaszinóiról is! 

    (via)

  • A Manawatuban található Palmerston North Boys’ High School több mint 1500 diákja a maorik tradicionális haka táncával búcsúztatta Dawson Tamatea nevű tanárukat, aki 55 évesen hunyt el álmában. A férfi közel 30 évig volt testnevelés és matektanár az iskolában és nagyon népszerű volt a diákok körében.

    (VIA)