új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Amikor először megpillantottam a Dallasból lemásolt South Fork Ranch-kaput a magyar-szlovén határnál lévő Csömödér közelében, azt hittem valami poénról van szó, és titokban megnyílt valami Disneyland-szerű vidámpark, ahol egy Ray Krebbs-imitátorral lehet lovakat lasszózni, vagy egy öreg Jock hasonmással viszkizni, miközben a háttérben Jockey és Samantha ordibál egymással.

    20180618 142540
    Fotó: Fehér János

    Erről azonban szó sincs, egyszerűen csak valakinek teljesen beakadt a nyolcvanas évek végén mindenkit a tévé elé ültető Dallas-sorozat. De teljesen. A helyiek szerint ráadásul a Ewing Kft.-é a terület. Azt beszélik, hogy az osztrák tulajdonos elég fura dolgokat művel a dallososkodáson túl is. Mindenféle egzotikus állatot összegyűjtött , állítólag még gepárd is járt, majd hullott el a magyar South Forkon.

  • Nincs tanulság, csak annyi, hogy finom, de nehéz megenni.

  • Mindez az egyesült államokbeli Georgia állam Flowery Branch nevű városában történt. Matt Sanders  az apját akarta meglátogatni apák napja alkalmából, de miután beült a kocsijába, észrevette hogy a házban hagyta a telefonját. Mire visszaért, a törölközős  éppen elhajtott, így Sandersnek esélye se volt megakadályozni a lopást. A férfi azt mondta, nem is igazán a kocsi elvesztése fáj neki, hanem az, hogy a nő Bear nevű kutyáját is elvitte, ezért 5000 dollárt ajánlott fel annak, aki visszahozza az ebet.

  • Facebook-oldalán jelentette be a Grand Mexican Warlock, hogy  "szétszélednek" - hogy örökre, vagy csak egy időre, azt egyelőre nem akarják előre eldönteni. A csapat 2009-ben alakult, három nagylemezt jelentetett meg, de mivel tagjai egy sor más projektben is érdekeltek, ezért egyre kevesebb lett az Idő, így jobbnak látták, ha

    nem várjuk meg, míg szép lassan leereszt a lufi, inkább kipukkasztjuk most.

    Azért még pár koncerten el lehet őket csípni: június 21-én a Fishing on Orfűn, július 5-én az ópusztaszeri Woodstock az Ugaron fesztiválon, de Budapestre, az Akváriumba is terveznek egy búcsúkoncertet 2019 januárjára. 

  • Különös drónra lett figyelmes a román határrendészet az ukrán-román határ román oldalán, Máramarosszigeten. A határőrök vasárnap figyeltek fel a Tisza fölött átröptetett csomagszállító drónra, amely egy máramarosszigeti utcán ért földet. A határrendészek követték a drónt, és sikerült elkapniuk a csomag átvételére érkező férfit. 

    Kiderült, hogy a szállítmány 990 csomag ukrán gyártmányú cigarettából állt, amelynek értéke mintegy 800 ezer forint. A Tisza fölött átröptetett csempészcigaretta-szállítmány címzettjét őrizetbe vették - közölte hétfőn a határrendészet közleményére hivatkozva az Agerpres hírügynökség. 

  • Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben, áll a város külképviseleti irodájának közleményében. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az egyik pályán 2x4, a másik négyen pedig 2x5 játékos rúghatja majd a labdát. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat. 

    A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinpark. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

  • Így néz ki ma az 1929-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Thomas Mann német író Los Angeles nyugati szélén, Pacific Palisades városban lévő villája. A német állam megvásárolta Mann egykori kaliforniai villáját, ahol az író 1942-től 1951-ig élt, miután elmenekült a náci Németországból.

    Itt születtek kései művei, többek közt a József és testvérei tetralógia utolsó kötete, a József, a kenyéradó, a Doktor Faustus és A kiválasztott. Frank-Walter Steinmeier német elnök hétfőn avatja fel a Mann egykori otthonában kialakított emlékházat.

  • A kőbányai rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki még március 25-én egy kőbányai bevásárlóközpontban egy babakocsiból ellopott egy pénztárcát.

    Ezt a férfit keresi a rendőrség
    Ezt a férfit keresi a rendőrség
    Fotó: Police.hu

    Pár perccel később a Nagy Lajos király útján egy bankautomatából megpróbált pénzt felvenni a sértett bankkártyájával. Az elkövetőről a bankautomata biztonsági kamerája felvételt készített, a férfi 28-30 év körüli, rövid, fekete hajú. Az elkövetéskor sötétkék pulóvert és fekete keretes napszemüveget viselt.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

  • Angelina Jolie, mint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja az észak-iraki Dahúk város közelében levő Domiz menekülttáborban járt vasárnap, ahol mintegy 33 ezer szír menekült él. Egy nappal korábban a porig rombolt Moszulban járt. Nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta,

    amióta az ENSZ-nél dolgozom, nem jártam még olyan súlyos károkat szenvedett helyen, mint Moszul. Itt az emberek mindent elveszítettek, nyomorognak. Nem jutnak gyógyszerhez, kevesek jutnak vezetékes vízhez, alapvető szükségleti cikkekhez. Arra kérem a nemzetközi közösséget, ne felejtse el Moszult, és folytatódjanak az erőfeszítések az újjáépítésére!

    A színésznő most ötödször jár Irakban, szóval valószínűleg tudja, mit beszél.

  • 102076386 ringcontract

    Több mint 33 ezer fontért (12 millió forint) cserélt gazdát Elvis Presley oroszlánfejes aranygyűrűje egy szombati angliai árverésen. Persley első Las Vegas-i szerződése is új gazdára talált 28 ezer fontért.

    A Devizesben működő Henry Aldridge and Son aukciósház szerint a "showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai" közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg, írja az MTI. Az oroszlánfejes gyűrű 14 karátos aranyból készült és az állat szemei gyémántból vannak. Az ékszert 1972-ben viselte Presley otthonában, Gracelandben.

    A rock and roll 1977-ben elhunyt királya mindig is vonzódott az oroszlánhoz, mivel az a "ragadozók királya" és az erő szimbóluma. A gyűrűhöz tartozó eredetiségigazolás szerint, amelyet Jimmy Velvet, a néhai zenész egyik barátja hitelesített, az ékszer megsérült, amikor egyik este Gracelandben Elvis leejtette a padlóra és a Memphis Mafia egyik tagja véletlenül rálépett. A gyűrűt soha nem javították meg. 

  • Két hónapos nyomozás után fogták el a debreceni K. Sándort, aki egy műhely takarítása után a szemetet nem a szeméttelepre, hanem a Fancsika tó partjára vitte. A 26 éves férfi veszélyes hulladékot is hagyott a tó partján, a szemétben motorolajos flakon is volt. Na meg egy forgalomból kivont gépkocsi rendszáma és a forgalmi engedélye is, vélhetően ez sokat segített a rendőröknek.

    N4041184
    Fotó: Police.hu

    Sándor nem ússza meg ejnyebejnyével, a debreceni rendőrség vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyét az ügyészségnek a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

  • "Papa, új barátom van. Brit. Herceg és Harrynek hívják. Egymás között majd csak H-ként emlegessük, nehogy megtudják, kiről van szó" -állítólag így közölte Meghan Markle az apukájával, amikor elkezdett randizni Harry herceggel. A brit herceg telefonon kérte meg Markle kezét az apjától, aki állítólag azt mondta neki, hogy igazi úriember, és ha megígéri, hogy soha nem fogja bántani a lányát, akkor beleegyezik.

    Markle apja egyébként szívproblémái miatt nem vett részt az esküvőn, bár az eseményt megelőzte egy botrány is, kiderült ugyanis, hogy Thomas Markle az esküvő előtt pénzért pózolt fotósoknak. Miután megjelent róla néhány előnytelen fotó, amint éppen sört vásárol, és bejelentkezik egy olcsó hotelszobába, úgy gondolta, fényesít egyet magát, és elvállata, hogy megrendezett paparazzifotókat készítsenek róla, amit az esküvői öltönyét próbálja, és Nagy-Britannia-útikönyvet nézeget. Ma reggel Markle a Good Morning Britain című műsorban nyilatkozott, és azt mondta, ez hatalmas hiba volt, és nagyon bánja, ahogyan azt is, hogy nem vett részt az esküvőn.

  • A Nemzet Szépe győztese, a nagyváradi Fenesi Krisztina ugyanis jelenleg román állampolgár, de már aláírta a szükséges papírokat, várhatóan néhány hónapon belül felveheti a magyar állampolgárságot is.

    A 21 éves, pszichológusnak készülő nagyváradi egyetemistának muszáj volt megkérnie hivatalosan az állampolgárságot, ugyanis anélkül nem indulhatna a Miss Nation Global döntőjében, Balin.

    "A dokumentumok most lettek készen Nagyváradon, amikor legközelebb Budapestre utazom, beadom őket a megfelelő helyre. Várhatóan 2-3 hónapon belül hivatalosan is magyar állampolgár leszek. Ezt azért sürgetem ennyire, mert enélkül nem indulhatnék a Miss Nation Global döntőjén a szabályzat szerint, de egyébként is gondolkodtam már rajta, hogy felveszem, hiszen magyar az anyanyelvem, magyarnak vallom magam."

  • A Rubik-kocka 1974-es feltalálása óta rengeteg variáció készült belőle, de az első, az eredeti, 3*3 oldalas/soros verzió népszerűsége azóta is töretlen. Alighanem ezt ismerték föl a GoCube fejlesztői, akik a Kickstarteren gyűjtöttek pénzt a bluetooth-kapcsolattal felszerelt Rubik-kockára.

    A „gyűjtöttek” szó nem véletlenül van múlt időben. A tervezők 25 000 dollárt kértek a projektre, amiből eddig 358 760 jött össze. Ez testvérek között is 15-szörös túllövés, de a finanszírozási határidőből még 52 nap van hátra. Szóval ha nem jön közbe semmi, még a fejlesztők unokái is bluetooth-os Rubik-kockákat fognak összeszerelni.

    De mire jó ez? Ahogy a fenti videóban is látható, a keretszoftver mindig érzékeli, hogy a kocka milyen állásban van, és tippeket ad a kirakáshoz. Nagy segítség lesz ez mindenkinek, aki meg akarja érteni a kocka kirakása mögötti logikát, és nem akarja manuálisan bejelölni a 3*3-as kocka mind az 54 színes négyzetét egy erre tervezett keretprogramban. Szóval alapvetően azoknak szánják, akik szeretnének profivá válni.

    A GoCube többféle verzióban is kapható, de ezek csak a keretszoftver statisztikai és sebességbeli pontosságán változtatnak, maga a kocka mindegyiknél ugyanilyen lesz. Az alapmodell 69 dollárba kerül, 399-ért ötöt is kaphatunk, állvánnyal és szoftverrel.

    (Kickstarter)

  • A Budapesten forgató színész a Széchenyi (volt Roosevelt) téren csinált egy kis slow motion videót családjával, tánccal és egy kólakígyóval apák napja örömére. Ami egyébként most vasárnap volt, ha valaki nem tudná (én egészen tegnapig nem tudtam, hogy van ilyen).

    PERFECT Father’s Day with the Fam! Jaden missed his flight. But he’ll be here in the morning. :-) 🎥: @jas @pursuethedelicious

    Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés,

    Smith persze nem egy pár másodperces kisvideóért repült Budapestre, hetek óta itt forgatja legújabb filmjét. 

    wsmith
  • A Loch Ness-i szörny a skótok Jetije, Hétszűnyű Kapanyányimonyókja és Repülő Spagettiszörnye: egy misztikus szörny, amit még sosem látott senki. Illetve de, látták. Eddig több mint ezren állították, hogy láttak valamit – csak idén 11-en , de bizonyítékot egyikük sem tudott felmutatni.

    Neil Gemmell, az új-zélandi Otago Egyetem kutatója nemrég Skóciába érkezett, hogy mintát vegyen a tó vizéből. Az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy ezer ember nem tévedhet, így elképzelhető, hogy él valami a tóban.

    Bár Gemmell a kutatása alapvetően a tó élővilágának mélyebb megismerését célozza, egy helyi lakos, Adrian Shine fel fogja használni Gemmell kutatásait saját programjához, a Loch Ness Projekthez. Gemmell megígérte, hogy fél szemmel figyelni fogja, hogy nem bukkan-e rá egy szörny DNS-ére a tó vizében.

    (Phys.org)

  • A Google Maps minden lusta ember kedvence, aki szeretné körbejárni a világot, de lusta fölállni az íróasztala mellől. A térbeli utazást némi idő- és energia-ráfordítással még megoldhatjuk a való életben is, de az időutazáshoz az isten pénze is kevés lenne. 

    Szerencsére elkészült a Google Maps időutazós változata, ami nem olyan részletes, mint a világtérképként használható nagytestvére, de a korszakválasztóval nyomon követhetjük rajta a kontinensek kialakulását és vándorlását az elmúlt 750 millió évben.

    Jó hír, hogy a térképadatok szerint Magyarországot az elmúlt 90 millió évben többször borította víz, mint nem. Szóval ha elég türelmesek vagyunk, és van némi ciklikusság a kontinensvándorlásban és az éghajlatváltozásban, idővel ismét három tenger fogja mosni Magyarország határait. Kívül-belül. És még erőszakos határrevízió se kell hozzá.

    (Dinosaur Pictures)