Friss kommentek

comment:com

Obama fotósával dokumentáltatták egy képzeletbeli elnök egy napját
Zseniális marketinghúzással vezetik fel a House of Cards május 31-én érkező ötödik évadát: az a Pete Souza dokumentálta a sorozat Frank Underwood elnökének egy napját, aki az Obama-féle Fehér Ház hivatalos fotósa is volt (és ő fényképezhette Ronald Reagant is, nem mellesleg).

Megtapsoltuk a vagina belsejét

10 órája Módosítva: 2017-05-28 09:11:51
211

Nem vagyunk biztos abban, mit látunk. A főcím lement, a zene szól, majd valami hússzínű, picit lüktető anyagot nézünk. A kamera elindul kifele, és az embereknek lassan leesik: A L-amant Double, Francois Ozon legújabb filmje egy vagina belsejével kezdődött, ráadásul egy nőgyógyászati eszközön keresztül. A cannes-i újságírók röhögnek, felhőkölnek, majd elkezdünk tapsolni. Pedig a vaginabelső csak az első kép egy nagyon-nagyon szórakoztató, izgalmas, röhejes filmből, ami ránézésre a kilencvenes évek pszichothrillereit, belülről pedig az igazi európai művészfilmeket idézi. Mintha Brian De Palma (Alibi test, Femme Fatale) legszebb napjait néznénk.

Tovább

Kiderült egy csomó minden a Star Wars – Az utolsó Jedikről

tegnap, 21:41 Módosítva: 2017-05-27 22:18:00
447

Rian Johnson rendező most először beszélt a történetről, és elárulta azt is, hogy nem fog Donald Trumpra utalgatni benne, és nem számol olyan szerelmi szállal sem, mint amilyen Han Solo és Leia között volt annak idején.

Tovább

Az Oscar-díjas Holdfény rendezője is dicsérte a magyar filmet

tegnap, 07:30 Módosítva: 2017-05-27 18:35:24
60

A cannes-i vetítések alatt jönnek-mennek az emberek: bármekkora tisztelettel is adózik a Riviéra a filmművészet csúcstermékei iránt, ha valaki un egy filmet, vagy rájön, hogy inkább már sorba kellene állnia a következő vetítésre, simán kijön a film közepén. Ez hatványozottan igaz a kisfilmekre, ahol ha lemegy az a film, ami igazán érdekelt valakit, fogja magát és kijön két film közt.

Így volt ez a kisfilmek versenyének első blokkjában is: mire az utolsóként, negyedikként vetített magyar filmet elkezdték, már csak a kezdőközönség kb. háromnegyede volt bent. De ezt bánhatták, mert a blokk legjobb filmjéről maradtak le.

Tovább

Cannes-ban nem csak szupermodellek fogdossák egymást

tegnap, 07:29 Módosítva: 2017-05-28 07:55:09
186

A Cannes-i Filmfesztivál nem csak arról, szól, hogy az ember világhírű színészekkel és modellekkel bulizik: jó, persze, a legszerencsésebbnek erről szól, de van egy nagyon kemény rendszere a fesztiválnak.

Kapaszkodjon meg, most két perc alatt rengeteg újdonságot fog megtudni:

Tovább

Pedro Almodóvar fejével valami nagyon súlyos dolog történhetett

május 26., 16:12 Módosítva: 2017-05-26 23:08:19
2

Például ráesett. Legalábbis úgy tűnik, aláírt azzal a céggel, amit pár napja még nem győzött ekézni.

Tovább

Liam Neeson ezúttal Mély Torok lesz

május 26., 12:36 Módosítva: 2017-05-26 15:32:59
5

De persze nem a pornófilmben, hanem a Richard Nixon amerikai elnök bukásához vezető Watergate-ügyben. Diane Lane, Marton Csokas, Michael C. Hall, Tom Sizemore és Noah Wyle is szerepelni fog egy egykori tényfeltáró újságíró filmjében.

Tovább

Állítólag mégsem rabolták el igazi kalózok a Disney kalózait

május 26., 11:30 Módosítva: 2017-05-26 14:09:28
1

Bár a hekkerek azt állították, megszerezték A Karib-tenger kalózai új részét, és váltságdíjat követeltek érte, a Disney igazgatója úgy tudja, csak üres fenyegetésről volt szó.

Tovább

Márpedig cuki állataink nekünk is vannak

május 26., 07:12 Módosítva: 2017-05-26 19:20:37
455

A filmnézők ritkán örülnek annak, ha betör egy új trend a mozikba, és egy csomó olyan film készül, amelyik egyértelműen erre a hullámra ül fel. De egy kivétel mégis van: a magyar természetfilm.

Tovább

A gazdag nyugat-európaiak borzasztó emberek, igaz-e?

május 26., 07:11 Módosítva: 2017-05-26 14:32:11
51

Cannes-ban az egyik igazán megbabonázó érzés az, hogy a filmeket mi, azaz az újságírók látjuk először a világon. (Jó, vannak stábtagok, marketingesek, forgalmazók, akik előttünk látják, de biztos nem ilyen körülmények között.) Egy rendes filmrajongó beleborzong, hogy látni fog most egy filmet, aminek még előzetese sincs, maximum egy sajtófotót adtak ki belőle, a rendező nem nyilatkozott róla, a színészek szintén nem promózták rogyásig. 

És ha valamikor ez a 2017-es Cannes-on érezhető volt, akkor az új Michael Haneke-film előtt. Szinte szagolni lehetett a teremben, hogy ez valami óriási lesz, valami olyan, ami alapjaiban fog megrengetni minket. Azt már tudtuk előre, milyen színészek lesznek benne (Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz, Toby Jones), hol fog játszódni (Calais), és nagyon nagy vonalakban, hogy milyen témát fog érinteni (egy gazdag család). Minden más lutri. Simán azt érezhettük, hogy itt, a szemünk előtt fog történni valami, amiról majd hónapokig fogunk beszélni.

Tovább

Jack Sparrow visszatért, és megküzd a szellemlegénységgel

május 25., 19:40 Módosítva: 2017-05-27 17:56:35
303

Tizennégy évvel ezelőtt, az első Karib-tenger kalózai bemutatójakor még úgy éreztem, hogy a végtelenségig el tudnám nézni Jack Sparrow kapitány kalandjait, de azért egy ötödik részre már alapból is fenntartásokkal ül be az ember, pláne a szériát ellaposító előző film emléke után. A több országban és magyarul is Salazar bosszúja címmel (az eredetiben Dead Men Tell No Tales – A Holtak Nem Beszélnek) futó új rész ugyan nem folytatja a lejtmenetet, és jó irányba kormányozná vissza az összesen több mint 3,7 milliárd dollárt termelő franchise-t, mégsem mérhető az első filmekhez, amiknek a hangulatát sem tudja maradéktalanul megragadni.

Tovább

A Múmia angol premierjét is elhalasztották

május 25., 17:17 Módosítva: 2017-05-25 20:15:21
0

Nem csak a Wonder Woman, hanem a Tom Cruise főszereplésével készült Múmia című film angol premierjét is elhalasztják. A Warner Bros.-hoz hasonlóan a Universal is közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy mélyen megrázta őket a manchesteri tragédia híre, és együtt éreznek az áldozatok hozzátartozóival. Rájuk való tekintettel elhalasztják a Múmia bemutatóját egy héttel, így az új időpont június 1.

A Múmia június elején érkezik a mozikba, és ha minden jól megy, a következő években egy rakás másik szörnyfilm követi, hogy aztán a Bosszúállókhoz hasonlóan összeálljanak egy nagy csapattá.

Tovább

Gyönyörű lesz Luc Besson víziója

május 25., 15:54 Módosítva: 2017-05-26 11:36:36
402

Végleges trailert kapott Luc Besson új filmje, a Valerian és az ezer bolygó városa, ami egyszerűen lenyűgözőnek ígérkezik. Pedig nem gondoltam volna, hogy egy színes-szagos űr sci-fiért rajongani tudok, de engem már az első, tavaly decemberi előzetes is levett a lábamról.

Bár Besson előző filmje a Scarlett Johnasson főszereplésével készült Lucy nem volt éppen a rendező legjobban sikerültebb filmje, a Valeriannal állítólag az Ötödik elem világához tér majd vissza a francia rendező. Luc Besson filmjében a két főszereplőt Dane DeHaan (Az erő krónikája, Öld meg kedveseid, A csodálatos Pókember 2.) és Cara Develgine alakítja, aki eddig inkább a kifutóról volt ismert, de szerepelt a Papírvárosokban és a Suicide Squadban is. A parancsnokukat pedig Clive Owen testesíti meg. Rajtuk kívül szerepelni fog még a filmben Ethan Hawke, John Goodman, Herbie Hancock, Kris Wu, sőt Rihanna is.

Tovább

Hamvas lányokkal bazsalyog a pernahajder Colin Farrell

május 25., 14:51 Módosítva: 2017-05-26 10:58:38
234

A The Beguiledot, magyar címén a Csábítást nézni olyan, mintha egy kielégítő könyvet olvasnánk a strandon: leköti a figyelmünket, izgulunk is rajta egy kicsit, aztán következő nap előveszünk egy másikat. Sofia Coppola filmje elhagyja azt a fajta kísérletezést, ami miatt a Marie Antoinette vagy az Elveszett jelentés annyit jelentett sokaknak, cserébe egy olyan polgárháborús thrillert kapunk tőle, amit mindenki meg fog érteni. Szép alakítások, szép ruhák, szép képek, csak a felszín alá menni felesleges.

Tovább

Száz éve utáljuk egymást folyamatosan

május 25., 11:13 Módosítva: 2017-05-25 15:00:23
14
Megbocsátható-e a gyilkosság, ha mást ölünk meg, és megbocsátható-e, ha saját magunkat?

Lehetséges-e olyan helyzet, amikor nem mi vagyunk felelősek azért, ha véget vetünk valaki életének, és lehet-e, hogy a saját életünkért nem csak saját magunk felé tartozunk felelősséggel?

Tovább

Három évig biztos nem lesz sztrájk Hollywoodban

május 25., 10:55 Módosítva: 2017-05-25 12:16:36
1

A hollywoodi írócéh (WGA) szerdán bejelentette, hogy tagsága túlnyomó többsége elfogadta a stúdiókkal kötött új hároméves megállapodást. A Writers Guild of America (WGA) tagságának 99 százaléka szavazott a 2020 májusáig életbe lépő megállapodásra, a több mint 3600 szavazatból mindössze harmincan voksoltak ellene.

writers-guild-strike
Tovább

A Sicario írója lábon lőtte magát új filmjével

május 25., 10:02 Módosítva: 2017-05-25 17:05:41
50

Taylor Sheridan neve valószínűleg nem sokaknak ismerős, pedig az elmúlt években sokszor lehetett találkozni vele: színészként kezdte, például a Veronica Marsban és a Kemény motorosokban, aztán váltott, és elkezdett írni. Először letette az asztalra a Sicariót, amit nagyon sokan szerettek, köztük mi is, aztán jött az A préri urai (tisztes nevén Hell or High Water): ez mindössze a második forgatókönyve volt, amiért már Oscarra is jelölték.

Tovább

Elhalasztották a Wonder Woman londoni bemutatóját a manchesteri támadás miatt

május 25., 09:25 Módosítva: 2017-05-25 10:57:32
2

A Warner Bros. elhalasztotta a Wonder Woman londoni premierjét a Manchesterben történt terrortámadás miatt. Hétfő este robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjének végén, a robbanásban legalább 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek. Mint közleményükben tudatták, együtt éreznek az áldozatok hozzátartozóival. "Tekintettel a jelenlegi helyzetre, nem tartjuk meg a londoni premiert, és a hozzá kapcsolódó sajtóeseményeket" - fogalmazott a filmstúdió. A film mostanra tervezett bemutatóját május 31-re halasztották, az amerikai premiert viszont csütörtökön megtartják.

A női szuperhős filmnek nemcsak a főszereplője lesz nő - az izraeli Gal Gadot játssza -, de a rendezője is, A rémről ismert Patty Jenkins. A filmben szerepel még Chris Pine (Star Trek) és Robin Wright (House of Cards), sőt a Trainspotting Spudja, Ewen Bremner és a Harry Potter-filmek Lupin professzora, David Thewlis is.

A mozikban június 1-től vetítik majd a filmet.

Tovább

Nem lennél inkább egy barátságos, családbarát Pókember?

május 25., 08:02 Módosítva: 2017-05-25 12:38:46
0

Megjött az eddigi legteljesebb előzetes az új Pókember-filmhez, melyben Tom Holland igazi high-tech szuperhőst alakít, Robert Downey Jr. segítségével.

Tovább

Meghalt a Shop-stop Caitlinje

május 24., 15:04 Módosítva: 2017-05-25 10:07:14
216

Kevin Smith kultfilmjében Lisa Spoonauer játszotta a főhős, Dante régi nagy szerelmét, Caitlin Bree-t. 44 éves volt, a halála okát nem hozták nyilvánosságra.

Tovább

A Kincsem most már minden idők legtöbb magyar bevételét hozó filmje

május 24., 12:59 Módosítva: 2017-05-25 09:32:02
2730

Herendi Gábor filmje elsőként lépte át a 500 millió forintos álomhatárt, ennyit még magyar film sose hozott be.

Tovább

Nyilatkoztak a botrányba fulladt cannes-i premieren történtekről a magyar filmesek

május 24., 11:27 Módosítva: 2017-05-25 08:45:38
67

Az Out című film bemutatója után az alkotók közül kedden hajnalban többeket is a rendőrök vittek el, Kristóf György rendező és a stáb most közleményben reagált az esettel kapcsolatban elhangzottakra.

Tovább

Jövőre forgathatják a Top Gun folytatását

május 24., 09:55 Módosítva: 2017-05-24 13:07:22
121

A dátum még nem biztos, de maga a folytatás már igen, ezt maga Tom Cruise mondja.

Tovább

Szar dolog kelet-európai melósnak lenni

május 24., 07:36 Módosítva: 2017-05-24 19:14:12
128

A szlovákiai születésű Kristóf György első rendezését Cannes-ban, az Un Certain Regard szekcióban mutatták be. Az Out arról szól, hogy egy szlovákiai magyar melós elveszti a munkáját, és a legjobb ajánlat, amit kap, Lettországból érkezik. Úgyhogy útra kel, hogy ott aztán egy csomó magányos félőrülttel hozza össze a sors. (És igen, ez volt az a film, aminek a premierbulija végén furcsamód rendőrök vitték el a stáb több tagját is). 

A vörös szőnyeges premieren forgattunk a filmről, ahol kiderült, hogy a főszereplőt, Terhes Sándort elküldték hetekre egyedül utazni, hogy átélje, milyen a totális magány:

Tovább

Nicole Kidmant nem lehet eleget dicsérni

május 24., 07:35 Módosítva: 2017-05-25 07:34:17
68

Senki meg nem mondaná a filmjei alapján, de a görög Jorgosz Lantimosz egy kifejezetten kedves, kedélyes fickónak tűnik, annak a fajtának, akinek ki lehet önteni néha a lelket, ő meg cserébe meghallgat, van pár kedves szava, aztán viccelődik egy nagyot. Azért mondom, hogy senki nem mondaná meg ezt a filmjei alapján (Kutyafog, A homár), mert azok mind szörnyen fekete humorú, bizarr, visszafogott, erőszakos, rémisztő alkotások, egytől egyig. 

Tovább

A manchesteri merénylet miatt lemondták a Verdák 3 fogadását Cannes-ban

május 23., 15:01 Módosítva: 2017-05-23 21:43:01
1

A manchesteri bombamerénylet miatt a Pixar lemondta a Verdák 3 című animációs film bemutatója utáni fogadást, írja a Variety.

A tegnap esti események fényében, valamint az áldozatok és a merényletben érintettek iránti tiszteletből úgy döntöttünk, nem rendezzük meg a mára tervezett promóciós eseményünket

- állt a cég sajtósának közleményében.

Tovább

Zack Snyder családi tragédia miatt szállt ki Az igazság ligájából

május 23., 12:40 Módosítva: 2017-05-23 15:09:11
2

Snyder sajtósa tegnap este jelentette be, hogy a rendező mégsem folytatja a Londonban forgó Igazság ligája-filmet, mert egy családi tragédia miatt képtelen a munkára koncentrálni. A helyére az a Joss Whedon lép, aki dettó a Warnernél forgatja a Batgirl-filmet.

Tovább

Csak elkészül végre az Űrgolyhók 2?

május 23., 11:55 Módosítva: 2017-05-24 07:58:52
191

Régóta pedzegetik, hogy folytatást kaphat Mel Brooks Űrgolyhók című vígjátéka, ami a Star Wars-filmeket parodizálta elképesztően óvodás, de mégis működő, kissé debil poénokkal. Ilyenekkel: 

Tovább

Rendőrök vetettek véget egy szlovák-magyar film bulijának Cannes-ban

május 23., 10:34 Módosítva: 2017-05-23 23:52:22
478

Hétfő délután mutatták be az idei cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában az Out című szlovák–magyar filmet, amit a Szlovákiában született, de többek között Miskolcon is tanult Kristóf György rendezett. 

Tovább

Csak egy mester képes ekkora giccsre

május 23., 07:16 Módosítva: 2017-05-23 11:57:48
30

Van abban valami szép, amikor gyerekfilmeket készítenek olyan rendezők, akiknek markáns kézjegyük van, ilyen volt az Elliott, a sárkány tavaly, vagy pár évvel ezelőtt A leleményes Hugó Martin Scorsese rendezésében. Az utóbbi főleg eszembe jutott, amikor Todd Haynes (Távol a mennyországtól, Carol) legújabb filmjét, a Wonderstruckot néztem, nemcsak azért, mert ugyanúgy egy Brian Selznick-könyv adaptációja, hanem mert ugyanannyira nehezen passzol össze, hogy milyen egy rendező, és milyen az alapanyag. Mondjuk a kritikai reakciókat nézve lehet, hogy csak nekem van kőből a szívem.

Tovább

Indiában készül a Rambo remake-je

május 23., 05:42 Módosítva: 2017-05-23 11:40:49
99

Az Indiában éppen hatalmas sztárnak számító Tiger Shroff főszereplésével készül a bollywoodi Rambo, jelentették be be Cannes-ban a Hollywood Reporter szerint. A tervek szerint jövőre már mozikba is kerülne az indiai Rambo.

rambo
Tovább