új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Elég rémisztő látvány tárult azok elé az indonéziai rendőrök elé, akik Jáva szigetén rontottak egy 55 éves férfi otthonába.

    650, bezacskózott, lefagyasztott tobzoskát foglaltak le a rendőrök, akik a szomszédok bejelentésére jöttek ki, mert gyanúsan sok hűtőládája volt a gyanúsítottnak. Ez igaz, olyannyira, hogy a férfi épp ezzel védekezett: a tobzoskák nem az övéi, csak egy barátja kérte meg, hogy tárolja, mert neki sok fagyasztója van – írta a BBC.

    De miért kell tobzoskákat ölni? Amiért a legtöbb állatot: húsáért, bőréért és a tobzoska esetében a pikkelyeiért, amiért a hagyományos orvoslás van oda. Kiszárítva, olajban kisütve vagy emberi vizeletben megfőzve fogyasztandó, például síró kisbabák lenyugtatására. És persze maláriára mindenféle idegbetegségre meg ki tudja mire. Védett állat, ennél fogva még nagyobb üzlet levadászni ezt a hangyaevőt, amely a ragadozó emlősök rokona, valamikor 75 millió éve, még a dinoszauruszok kihalása előtt vált el legközelebbi rokonaitól, a macska- és kutyaalakúaktól.

  • Nem nagyon, mondhatni egyáltalán nem szoktunk pártközleményeket kitenni, de most teszünk egy próbát. Megnézzük, mennyire érdekli önt egy péntek esti Fidesz-közlemény. Egyrészt látjuk majd a kattintásszámot, másrészt szavazhat is a poszt végén.

    "A baloldal fejezze be a félrebeszélést! - Reagálás az MSZP és a DK nyilatkozatára

    A baloldal hazudik a kvótákról és a kényszerbetelepítésről. A brüsszeli döntések túl nagy kockázatot jelentenek, hiszen Magyarország és a magyar családok jövője a tét. A baloldalnak félre kellene tennie a pártpolitikát és őszintén megmondani végre, hogy igent vagy nemet mondanak-e a kényszerbetelepítésre! A miniszterelnök mai javaslatai egy erős, a határait megvédeni képes Európáról szólnak, legkevésbé sem egy olyan, bevándorlókkal teli Európáról, amit a brüsszeli döntéshozókkal egyetértve az MSZP és a DK akar, akik már kormányzásuk alatt is a bevándorlók betelepítését tervezték."

    Na, most hogy elolvastam...

  • Villámcsapás és pókcsípés után mérges kígyó harapását is túlélte egy floridai férfi, írja az MTI. A 31 éves Kyle Cook az elmúlt négy évben egy villámcsapást, majd egy mérges pók csípését is túlélte, aztán a napokban a közép-floridai Lakelandben, a családja által bérelt ház kertjében támadta meg egy kígyó.

    A férfi éppen befejezte a kaszálást, amikor meghallotta egy csörgőkígyó jellegzetes hangját. A kétméteres, keleti gyémánthátú csörgőkígyó alig egy méternyire volt csak tőle. Cook megpróbált elhátrálni az útjából, de megreccsent a lába alatt egy gally és a zajra a kígyó azonnal támadott. A bokáján harapta meg a férfit, aki szerencsére megúszta az életveszélyes balesetet.

    Mi más juthatna az ember eszébe erről, mint Nordberg esete a Csupasz Pisztolyból.

  • Kanye West, amerikai rapper, akit legtöbben talán onnan ismernek, hogy ő az a zenész, akit 700 millió forintra perelt be Presser Gábor. Most azonban nem erről lesz szó, hanem arról, hogy az extravagáns zenész amerikai turnéja elindult, ahol nem mindennapi élmény várja a rajongókat.  

    A rapper legújabb lemezének, a Life of Pablo turnéján csak amerikai és kanadai sportcsarnokokban lép fel. Mikor az első fellépés helyszínére megérkeztek a rajongók, akkor meglepődve tapasztalták, hogy sehol sem találják a színpadot.  

    Aztán mikor elkezdődött a koncert világos lett, hogy Kanye Westnek esze ágában sincs egy hagyományos színpadról koncertet adni. Helyette egy tetőről lelógatott platformról nyomta végig a számokat.

    Az egészen egyedi élményről még itt van néhány fotó és videó.

  • Elképesztő, hogy repül az idő: 25 éves a Tilos Rádió. Ezt egy 2 napos, ingyenes bulival ünneplik a Dürerben. A műsort élőben is követheti a Facebookon, de mivel a Facebook élőzések urlje mindig más, a legegyszerűbb, ha az esemény oldalán nézi meg, mi újság éppen. Itt azt is megtalálja, milyen programokkal készült a (szerintem) legjobb magyar rádió. Paizs Mikivel szólva: Hajrá Tiloska!

  • Ma van a Lila Nap, aminek keretében lilába öltözve mutathatjuk ki támogatásunkat a szivárványszínű fiatalokkal kapcsolatban. 

    Ha ez elterjed, nagy gondban lesznek a pomáziak az iskola kerítésével kapcsolatban.

  • Egy magát "Valódi Muszlimoknak" nevező csoport húzott egy bátrat, és óriásplakátokra írta fel ezt a mondatot Amerika több városában, például Chicagóban és Phoenixben is, írja a Daily Mail brit bulvárlap. (Ennél persze durvábban is lehetne fordítani a You suck-ot, mondjuk úgy, hogy Lúzerek vagytok, vagy Faszok vagytok.)

    A plakátállításban egy Sound Vision nevű alapítvány segített, ezt honlapukon büszkén hirdetik is, és arra kérnek mindenkit, hogy az akciót terjesszék ki minél több városra.

    A plakátokon egy Korán-idézet is szerepel, mégpedig az, hogy Az élet szent.

  • A vejfangi férfi attól ijedt meg, hogy olyan tánc közben készült róla a fotó, amit jellemzően idős kínai nők szoktak táncolni, ezért dühében kitépte a közeli optikai kábeleket. Ezzel ugye az a baj, hogy az internet valóban ilyesmiken keresztül terjed, de ennyire egyszerűen nem lehet hatástalanítani az egészet. A rendőrség becslése alapján nagyjából 4 millió forintnak megfelelő jüannyi kárt okozott, ezért letartóztatták. A Nanfang nevű angolnyelvű kínai lap arról számolt be, hogy nem találtak az eseményről az interneten olyan képeket, amin a férfi is szerepel, de persze ettől még lehetnek. (Kotaku)

  • Az Aurórában szombat este lovagkereszt-készítő workshopot tartanak azok számára, akiket felháborított Bayer Zsolt kitüntetése, de nincs plecsnijük, hogy visszaküldjék Áder János köztársasági elnöknek. Az alapanyagot és a tudást biztosítják a helyszínen, a többi a résztvevők kreativitására van bízva. Lesz showműsor is, majd pedig a Szkojáni Charlatans, a Bangó és a New Klezmer Disco csap a húrok és a lemezek közé.

  • Csodás dolgokat rejt az internet, ilyen csoda például az is, hogy a Qatar Airways megengedi, hogy utasai felvigyék a járatok fedélzetére a hobbicélból tartott sólymukat.

    De maximum hat sólyom engedélyezett csak repülőnként, eggyel sem több.

    giphy.gif

    És akkor még képzelje el, amint épp ön a hetedik lúzer sólyommal a karján boardingnál :(

  • A 20 éves férfi a tartályba lemászva elhányta magát, aztán pedig egy óráig nem tudott kijönni. "Elég vékonynak tűntem ahhoz, hogy lemásszak, de ahhoz már nem bizonyultam elég vékonynak, hogy vissza is másszak" - mondta. Ezen kívül azt is elárulta, hogy egyből pánikolni kezdett, ahogy leért, mert nem bírja a zárt tereket. Állatok is voltak a tartályban, és meg is csípték. A felkarján is megsérült, ezért most kórházban van és antibiotikumos kezelést kap, ráadásul még a mobil sem lett meg, amit a barátja kérésére indult el megkeresni. (BBC)

  • A franciaországi burkinibotrány új fejleménye a Twitteren végigsöprő ötlet, miszerint inkább tiltsák be a feszülős fürdőnadrágot, vagyis inkább az ilyet viselő kövér férfiakat, mivel sokan offenzívabbnak találják a látványukat, mint a muszlim nőkét testüket eltakaró ruhában a strandokon.

    A tweetekhez az alapötletet egy szatirikus cikk szolgáltatta, amelyben a muszlim nők azt követelték, tegyék illegálissá kövér férfiak számára, hogy testükre feszülő kisgatyát viseljenek fürdéshez. (Telegraph)

  • A Björklöven nevű hokicsapat meg nem nevezett játékosa azt mondta, nem emlékszik, mi történt szombat este az östersundi Marité nevű klubban. A tanúk beszámolója alapján a férfi részegen ráakaszkodott két nőre és megfogta a mellüket. Az ügyben eljáró rendőrnyomozó, Mikael Lundberg szerint nem bizonyítható, hogy a férfi zaklatta a nőket, mert a nőknek "hatalmas mellük volt", ezért elkerülhetetlen volt a férfi a mellükhöz érjen, amikor a vállukba kapaszkodott.

    Sven-Erik Alhem, aki korábban szintén nyomozóként dolgozott, azt mondta a Localnak, hogy "elképesztőnek találja", hogy valaki ezzel az érveléssel álljon elő 2016-ban. Alhem szerint a nyomozónak objektivitásra kell törekednie, és nem szabadna spekulálnia. "Ez az egész teljesen abszurd" - mondta. Alhem szerint kilencvenes években Svédország sokat fejlődött abban, hogy kiirtsák a szexizmust az igazságszolgáltatási rendszerből, ezért is meglepő neki ez az érvelés, ami ellen szerinte a két nőnek fellebbeznie kell.

    A játékost mindezek ellenére a klubja felfüggesztette. Az edző érvelése szerint azért, mert nincs rendben "ha valaki annyira részeg, hogy nem tudja, hogy mit csinál". (Independent)

  • Nehéz magyarázatot találni, hogy az olyan filmek, mint az Ant-Man vagy a Spancserek sztárja miért nem öregedett egy percet sem 25 év alatt. Előkerült egy reklám 1991-ből és Paul Rudd van a főszerepben, aki tényleg alig változott 25 év alatt. Ez még Keanu Reeves-hez képest is komoly teljesítmény.

    Maga a reklám a Super Nintendót igyekszik népszerűsíteni és benne van minden klisé, ami ilyenkor menőnek számított.

  • A videón az is látszik, hogy az egyik nő kétszer is füstöt fúj a gyerek felé, és a második alkalommal a gyerek elfordítja a fejét. Az idahói rendőrök kiskorú veszélyeztetése miatt előzetes letartóztatásba helyezték a két nőt. A nyomozás még tart, úgyhogy további részleteket a rendőrség nem árult el. A rendőrség azután figyelt fel a videóra, hogy Facebookon sokan kezdték felháborodott kommentek mellett osztani. (Independent)

  • elefant

    Assam, a Fővárosi Állatkert 16 éves elefántbikája a maga 4,6 tonnájával igazán tiszteletet parancsoló állat, de az önfeledt labdázást és pancsolást azonban nem veti meg. Az állatkert Facebookja jóvoltából mi is megnézhetjük, hogyan.

  • clk

    Lassan a 20-as évei végén járhat az a korosztály, aki még tisztán emlékszik a sötét '90-es évek egyik meghatározó jelenségére, a Hupikék törpikék-kazettákra. Ezek a gyereklemezek voltaképpen akkor aktuális magyar slágerek törpösített feldolgozásai voltak. Az internet szerint 1996 és 2009 között összesen 13 ilyen album szabadult rá a magyar lemezpiacra, de azóta nem történt semmi. Most úgy néz ki feléledt a koncepció Rogán Antalnak köszönhetően, mert valaki átdolgozta a Császár Előd-féle FLM '95-ös slágerét, méghozzá egészen bravúros dalszöveggel.

    Íme a Feltalálok még!

    A legjobb sort azért külön is kiemelnénk:

    Vízióm, hogy kint legyen az én Vizóm

  • Már egy hete esz a penész: a mellékelt fotókat a Munkácsy utcában lőttem. 

    - ezzel a mondattal kezdődött Zoltán levele, én meg nem értettem, mit dühöng, mert ránézve a mellékelt bélyegképre úgy tűnt, hogy valahol a kertvárosban egy pedáns kiskerttulajdonos a háza előtt szépen lekerítette az előkertet/árkot.

    Aztán megnyitottam a fotókat és továbbolvastam a levelet:

    A Flinstone-kerítések a Podmaniczky utcánál kezdődnek és a Lendvay utcáig tartanak, gondolom ott a fokozott védettség miatt nem vihették tovább. Szerintem botrányos, ha érdekel, nézd meg a helyszínen, mellbevágóan gusztustalan.

    Na igen, így már tényleg más a helyzet, hiszen benn járunk Terézvárosban, Pest egyik belső kerületében, ahol kiskertek utoljára 150 évvel ezelőtt voltak. Ráadásul a fejlesztés több sarkon át húzódik, szóval nem is valami magánakcióról van szó. Mondjuk a "mellbevágóan gusztustalan" azért enyhe túlzás, de sikerültnek azért én sem nevezném.

    Legalábbis itt nem.

    Hogy tetszik a terézvárosi Flintstone-kerítés?

  • A Nárcisz Asztaltársaság a Magyar Hospice Alapítvány és a vendéglátóhelyek közös kezdeményezése, aminek keretében az éttermek egy éven keresztül heti egy menü árának felajánlásával támogatják alapítványuk tevékenységét. Az alapítók olyan ismert éttermek, mint a Larus, a Nobu, a Pomo D'oro, az Ürömi Hütte, vagy éppen a Michelin-csillagos Borkonyha, akik folyamatosan segítik a Hospice Alapítvány munkáját.

    Ez a pár éve indult kezdeményezés ma már olyan sikeres, hogy egy betegszoba egész éves fenntartását tudja megoldani az Alapítvány és ezzel évente közel 30 gyógyíthatatlan betegnek és családjának segít szakszerű, szeretetteli ápolással, fájdalomcsillapítással, lelki támasszal az élet legnehezebb szakaszában.

    Az alapítvány idén 25 éves, ez alkalomból rendeznek egy születésnapi kerti vacsoráját, ahol az éttermek készítenek egy-egy fogást. A vacsorára itt lehet jelentkezni, ára 20 ezer forint, amelynek teljes összege a Hospice Alapítványt támogatja.

  • A nyugatabbra is egyre ismertebb Farbwechsel kiadóhoz tartozó Alpár egyik dalának hangsoraiból készített táskát a magyar Müskinn divatkmárka.

    Alpár egyike a fővárosi analóg techno színtérnek, és az alkotói folyamatának egyik része, hogy véletlenszerű gép generálásból készült motívumra építi fel később a zenéit, adja hozzá a szólamokat.

    A Müskinn kollekciója hasonló elv alapján készült, minden szólam egy-egy fizikai anyag: PVC-fólia, bőr, cérna, kötél és szivacs. A zenében hallható sávok változása alapján készültek el a táskák, így úgy épülnek egymásra, váltakoznak különböző anyagok, ahogy a zenében kapcsolódnak egymáshoz a szólamok.

  • Szuperhősnek, pontosabban kettő hibridjének öltözve apasztotta meg egy férfi az egyik salamancai közért sörkészleteit, írja a WIVB New York állambeli hírportál. A férfi 36 dobozos Bud nevezetű, amerikai típusú sörpótló italt vitt el a boltból, majd magát semmitől sem zavartatva kisétált. A fején Amerika Kapitány maszkjával, a testén Batman ruhájával. Ő nem az ő hős, akire a salamancaiaknak szükségük van, ő az, akit megérdemelnek!

  • Bár láttam már fura eladó ingatlanokat az Urbanista nyolcéves történetében, de azért ezen tényleg megütköztem. Amikor először megnyitottam a hirdetést. Azt hittem, csak valami vicces kép van feltöltve hozzá, aminek semmi köze nincs a kecóhoz. Aztán mikor végigpörgettem az egész galériát, gyanús lett, hogy mind a tíz fotón bánya van (a bányászoknak meg szép autói).

    Utána a szövegből kiderült, hogy nem véletlenül: hat különböző kavicsbányát hirdetnek az Otthontérképen az ország legkülönbözőbb pontjairól.

    Nem vagyok bányaipari szakértő, így aztán mostanáig eszembe se jutott, hogy ezeket is ugyanúgy ingatlanhirdetési portálokon nyomják, mint a szoba-konyhás garzonokat. Ha valakinek van pár száz milliója csemegézhet belőlük.

    Ja és szuterén megjelöléséért piros pont, szerintem tök jó poén.

  • Egy kanadai vízvezeték-szerelő ma az internet népének aktuális kedvence, miután kitette Instagramra, hogy milyen autóval furikázik:

    Persze a poén csak zöld pólóval működik, de simán megéri 8-10 egyforma pólót beszerezni a tréfa kedvéért:

  • A rövid videót egy szabadúszó filmes, Moja Reeves készítette, és a Facebook-oldala szerint egy dokumentumfilm része lesz majd. A felvételen dádpusztai Ozora fesztivál nyitónapja látható. Az évek során a nemzetközi pszichedelikus közösség találkozóhelyévé váló fesztivált a videó tanúsága szerint egy olyan nyitóünnepséggel kezdték, ahol egyszerre engedték be a közönséget a központi színpadhoz. Annyi baki azért becsúszott, hogy a hangulatlovasok jó pár fesztiválozót letaroltak futkározás közben. (Moja Film)

    ozora

    .

  • Filmet forgatni kemény és monoton meló, úgy kell koncentrálni mondat közben, hogy legalább 40-50 ember veszi körbe a színészt, úgy kell leszállni a drótkötél segítségével egyáltalán nem ideális körülmények között, mintha valójában menő szuperhős lenne és így tovább. Ezért nem meglepő, hogy ez gyakran nem jön össze, az ebből összevágott gagvideók, pedig gyakran viccesek.

    Most érkezett egy ilyen az idei év eddigi legsikeresebb filmjéről, az Amerika Kapitány: Polgárháborúról. Chris Evans, Robert Downey, Jr., Scarlett Johansson és a többiek káromkodásai és bénázásait lehet megnézni a kicsivel több, mint egy perces videóban.

    Ők is csak emberek.

  • A minnesotai Longville-ben mindenki ismeri Brúnót, aki mérföldeket gyalogol nap mint nap, hogy menetrendszerűen felbukkanjon a város különböző pontjain, és beköszönjön régi ismerőseinek. És így megy ez már legalább egy évtizede. Gazdái hiába próbálták meg kikötni az önállóan közlekedő állatot, Brúnó állítólag kishíján felakasztotta magát a lánccal, annyira menni akart, ezért inkább hagyták őt szabadon lófrálni, méghozzá a helyiek legnagyobb örömére, hiszen a túra után mindig hazatér. Brúnó annyira népszerű a városban, hogy a város kabalaállataként tavaly még egy faszobrot és egy emléktáblát is kapott Longville főutcáján.

  • Egy brit férfi, Davie Little akkorát bulizott Ibizán, hogy reggelre véletlenül vásárolt magának egy nagyon drága és számára teljesen felesleges dolgot - írta meg a Sun.

    13238897 10154153773612141 5192702124476508973 n

    A dj-ként dolgozó Davie zsebében buli közben benyomódott a telefon, ami vett neki egy buszt online 10,6 millió forint értékben. Éjjel az Ushuaia Beachen mulatozott, úgy érezte, ő volt az élet császára, aztán amikor reggel kivette a zsebéből a telefonját, megdöbbenve látta, egy Scania Irizar típusú busz tulajdonosa lett. „Ibiza életeket képes tönkretenni. Ugyanitt, busz eladó" – írta a posztjában.

    14067534 10154397456192141 1404310517353573813 n
  • A szerdai közép-olaszországi földrengés a tésztaételéről híres Amatrice városát érintette a legsúlyosabban: a szerencsétlenség után a kisváros csaknem fele romokban hever, sétálóutcája szinte teljesen megsemmisült. Egy gasztroblogger, Paolo Campana azonban azonban arra kérte az éttermeket szerte a világon, hogy helyezzék az étlapjukra az amatriciana spagettit, ami a földrengés sújtotta városról kapta a nevét, a felszolgált ételek árából pedig tányéronként két eurót ajánljanak fel a város javára. Több mint hétszáz étterem mindjárt a felhívás után csatlakozott is a kezdeményezéshez.