új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Lángoló Gitárok írja, hogy már most minden jegy elment a 2018-as budapesti Metallica-koncertre, amit áprilisban tartanak. Szóval aki egészen eddig azon nyavalygott, hogy drágák a jegyek, annak már nem kell tovább nyavalyognia, mert ha akarna se tudna venni.

  • A Cosa Nostra varázslatos világának felfedezésére invitál egy utazási iroda a szicíliai Trapaniban.

    A látogatókat elvisszük a legérdekesebb és legismertebb helyekre, amelyek a maffiához köthetők.

    – áll az Addiopizzo utazási iroda hirdetésében. A túrák keretében fel lehet keresni néhány maffiavezér szülőhelyét, például Corleonét (Toto Riina és Bernardo Provenzano egykori fellegvára) és Castelvetranót (Matteo Messina Denaro, a Cosa Nostra mostani vezetőjének a városa).

    Két éve a Cosa Nostra egykori vezetőjének, Bernardo Provenzanónak a fiát kérték fel, hogy tartson előadásokat amerikai turistáknak a maffiáról, de a hasonló akciókat nem midnenki tartja túl viccesnek. „A maffia világa egyáltalán nem varázslatos, hanem visszataszító” – reagált Maria Falcone, a szervezett bűnözés által 1992-ben meggyilkolt államügyész, Giovanni Falcone testvére. Az egyik érintett várospolgármestere, felszólította az ügyészséget, hogy blokkolja az utazási iroda honlapját, mert a maffiatúrák az áldozatok és hozzátartozók arculcsapását jelentik – írja az MTI.

  • Amber Vanhecke valószínűleg élete legrosszabb öt napján van túl, miután egy múlt heti, kellemesnek induló kirándulás hamar rémálomba fordult a GPS-e miatt.

    gk

    A lány számtalanszor túrázott már egyedül, arra azonban ő sem tudott felkészülni, hogy a navigációs rendszere először rossz irányba vezette, majd teljesen le is állt. Vanhecke ekkor már nagyjából a semmi közepén volt, nem sokkal később pedig a benzin is kifogyott a kocsijából. 

    Ekkor még sikerült felhívnia a 911-et, de a vonal szétkapcsolt.

    Ekkor éreztem először valódi pánikot.

    - mondta a lány, aki eltűnése másnapján jelzőtüzekkel és kövekből kirakott "segítség" feliratokkal próbálta meg felhívni magára a figyelmet, miután rájött, nem keresi senki.

    HT-Stranded2-5days-MEM-170323 4x3 992
    Fotó: Arizona Department of Public Safety

    A negyedik napon aztán felcsillant a remény, egy teherautó is arra tévedt, de nem sikerült felhívnia magára a figyelmet. 

    Az ötödik napon aztán úgy döntött, elindul kelet felé, hátha valahol lesz térerő és fel tudja hívni a 911-et. Majdnem 20 kilométert kellett gyalogolnia, de végül sikerrel járt – de ismét csak egy kis ideig tartott a hívás.

    Vanhecke ennek ellenére is azt remélte, hogy ezzel végre sikerült felhívnia magára a figyelmet, ami végül így is lett. Egy helikopter kiszúrta a lány autóját, március 17-én pedig, 117 óra után kimentették őt. A lány egyébként egy nappal később tovább folytatta a túrát. 

    (ABC)

  • A 44 éves színésznő csütörtökön, goop nevű honlapján szentelt figyelmet a fent említett tevékenységnek. Olyannyira belemélyült a dologba, hogy Paul Joannides személyében egy szakértővel csinált interjút az análszex rejtelmeiről.

    Éppen emiatt egy kifejezetten informatív és átfogó anyag lett belőle, ami a honlapon megjelenő korábbi tanácsok fényében egészen meglepő.

    Paltrow szerint mára teljesen elfogadott dolog lett, amit Joannides is megerősített. Emellett szó volt még számos más dologról is, például, hogy mikre kell odafigyelni az anális szexnél, valamint hogy miért különösen fontos a védekezés.

    A teljes angol nyelvű beszélgetést itt lehet elolvasni.

  • Ismered azt az érzést, amikor az apád próbál vicces lenni? Amikor a poén annyira, de annyira kínosan rossz, hogy a végén nem bírod ki röhögés nélkül? Ha ezekben a pillanatokban megfordulna a fejedben a gondolat, hogy a te faterodnak van a legfurább humora a földkerekségen, és senki más nincs megáldva ennyire krézi felmenővel, akkor a Boredpanda gyűjteményét nézve most megnyugodhatsz. Még Marilyn Mansonnak sincs könnyű dolga.

  • Váratlan helyről kapott támadást a Heinekennel szemben szabadságharcoló kormány. Az Origo.hu írja, hogy

    "Tiltás ide, tiltás oda, a népszerű holland sör, a Heineken címkéjén a rendszerváltás óta is ott virít az ötágú vörös csillag.

    Ám még mielőtt bárki valami rosszra, pontosabban a holland óriás kommunizmus iránti nosztalgiájára gondolna, fontos leszögezni, hogy a Heineken-féle vörös csillagnak semmi köze sincs az 1917-es oroszországi bolsevik forradalomhoz, sem pedig a kommunista eszméhez. (...) A piros csillagot a középkori szimbolikából vették át. A csillag négy sarka a vizet, a földet, a levegőt és a tüzet szimbolizálja, az ötödik pedig a mágikus erőt, ami itt konkrétan a főzet különlegességére, egyediségére utal. 

    A patinás sör címkéjén tehát már azt megelőzően ott virított a vörös csillag, hogy mint a kommunista eszmeiség szimbóluma Trockijnak, vagy bárki másnak eszébe jutott volna."

    Ez az idézet a "Tudja, honnan származik a Heineken sör vörös csillaga?" című 125 nappal ezelőtti cikkből származik. Azóta megváltoztak a sörfogyasztási szokások.

    (Az Origo cikkét a Heti Válasz szúrta ki.)

  • Az izlandi ligakupa keretében rendezett Fram-Breidablik mérkőzés második félidejében kicsit elromlott az idő.

    A pályán levőknek sem lehetett nagy élmény, de a padon ülőkhöz képest még mindig aranyéletük volt.

    A meccset végül a 70. percben lefújták, a vendégek 1-0-ás vezetésénél (ha valaki nem tudta volna elolvasni az eredményjelzőt).

    Na jó, azért focizni sem lehetett valami nagy élmény.

  • Az elmúlt évben 34 százalékkal növekedett a piac Az Arcview Market Research elemzőcég tanulmánya szerint 2016-ban több mint 6,7 milliárd dollárt (1923 milliárd forintot) adtak ki a használók kannabisztermékekre, a növekedés 17 százalék volt egy év alatt.

    Az amerikai államok több mint felében engedélyezett a marihuána használata orvosi célra vagy bármilyen fogyasztásra. A virágzó üzlet számos befektetőt és vállalkozót vonz, akik több, kannabisszal kapcsolatos terméket piacra dobnak a csomagolástól és italoktól kezdve a tinktúrákon és nyugtatókon át az étvágygerjesztőkig, sőt, állatoknak szánt termékek is kaphatók. Az amerikai marihuánapiacról részletesebben itt írtunk. (MTI)

  • Az első kerekek 6, a hátsók 8 centivel lettek szélesebbek a Forma-1-es kocsikon a 2017-es szezonra, ennek, illetve a megnövekedett leszorítóerőnek köszönhetően 25 százalékkal nagyobb lesz az idei autók tapadása.

    A Renault viszont mintha talált volna némi tartalékot, viccelődött egy user Redditen.

    via Reddit

  • Emberek milliói számára égető a kérdés, vajon mit tegyenek, ha rossz csapatba kerültek, vagy egyszerűen csak nekik megy rosszabbul a játék. 

    Általában azt szokták tanácsolni, hogy ne foglalkozzunk a csapattársainkkal, fókuszáljunk a saját játékunkra, vagy ha nagyon rossz a helyzet, egyszerűen kapcsoljuk ki a gépet. Egy kínai srác azonban most forradalmasította a stresszkezelést, egy elvesztett League of Legends meccs után ugyanis nemes egyszerűséggel 

    átfejelte a monitort.
    moni tor

    Az eset egy internetkávézóban történt, az egészben a legjobb pedig, hogy az ott tartózkodókat egyáltalán nem rázta meg az eset, sőt nem átallottak képeket is készíteni a monitorba ragadt fejű emberről. Végül a hely munkatársai szabadították ki a vérző delikvenst a monitorból, amit aztán ki is kellett dobni.

    (Daily Mail)

  • Meg még egy pár színészt, James Gandolfinit vagy éppen Robert De Nirót. Jó, az Al Pacinója nekem nem jött be, de így is több a jobb utánzás, mint a tré.

  • És ezt nem akárki mondja, hanem maga Sepp Blatter Úr, akivel Szöllősi György készített kétoldalas nagyinterjút a Nemzeti Sportban. Az interjú tartalmát külön cikkben ismertetjük, én a lényegről viszont külön is beszámolnék, hiszen a két éve lemondatott, egykori FIFA-elnök külön kérdést kapott A közös szenvedély című filmről, mely a futballszövetség támogatásával és Blatter tényleges közreműködésével készült. Sőt, Blatter (a filmben Tim Roth alakítja) a film egyik főhőse, két másik FIFA-elnök, Jules Rimet és Joao Havelange mellett.

    17505799 10211819832832200 1366033186 n

    Szerencsére nem fukarkodik a jelzőkkel: "Csodálatos, kivételes mozi A közös szenvedély. Újra felfedezik majd, mert kitűnő film, amely a világbajnokságok történetéről szól" - kár, hogy ezt a kritikusok nem így látták. A filmet annak idején tényleg lehúzták a firkászok, pedig ritka szórakoztató alkotás - a legjobb jeleneteit direkt ki is gyűjtöttem egyszer. De ha másnak nem hisznek, higgyenek Blatter Úrnak, hiszen hívő katolikus és tiszta a lelkiismerete (ezt szintén ő maga mondja az interjúban, tehát biztosan igaz!).

  • Arra a félszigetre még nem érkezett meg a tavasz, Sándor és József oda valami mást vitt.

  • Ki fogok kapni ezért a címért, de, hát ez van a képen.

    A síakrobatikát onnan lehet könnyen felismerni, hogy a versenyzők pörögnek-forognak és trükköznek a levegőben, félcsövekben csúsznak fel-alá, meg ilyenek, de Paul Hannának, a Reuters fotósának sikerült egy egészen különleges képet lőnie az egyik (kínai) versenyzőről a napokban rendezett FIS Freestyle kupán.

    Teljesen olyan a kép, mintha a síző mozdulatlanul állna a levegőben, és inkább függőlegesen ereszkedne lefelé, mint sem átszelné az eget egy trükkös forgás közben.

    A fotós szerint viszont semmi titka nincs a képnek, csak szerencsésen helyezkedett az egyik gyakorlónap végén. Talált egy olyan helyet, ahonnan nem csak a sízőket tudta a képbe komponálni, hanem belefért a háttérbe a távoli domb, és a lemenő nap utolsó fényei is. - Ezek az elemek adják a különleges hangulatot, ami miatt perce óta nézegetem ezt a képet.

  • Örökre felülmúlhatatlan színészi alakítással ajándékozta meg a futballvilágot a Neftohimik Burgasz kapusedzője. Sok béna alakítást láttunk már, de hogy valaki azt próbálja meg elhitetni, hogy a bíró fejelte le, egészen új szint a hülyeségben. Márpedig hősünk a bolgár élvonal vasárnapi meccsét követően pont ezt tette.

    Túl azon, hogy a kivitelezés hihetetlenül átlátszóra sikerült, nem teljesen tiszta, hogy kit próbált meggyőzni az akcióval? Talán azt a bírót, akiről megpróbálta elhitetni, hogy lefejelte őt? Vagy az esetet egy centiről figyelő kollégáját? A tévénézőket, akik utólag nyolcvanszor nézhették meg lassítva a a kabarét?

    De kár is ragozni, mert ahogy az állítólagos tettes kiröhögte, abban minden benne van.

  • Mi is kapunk abból a nagy mennyiségű szaharai porból, amit a hét közepe óta szállítanak Európába az erős mediterrán szelek. A Severe Weather Europe előrejelzése szerint főként Nyugat-Európa részesül az afrikai homokból, de a hazai észlelések szerint Magyarország is bőven részesül az áldásból.

    Ha most kinéznek az ablakon, láthatják is, hogy kissé halványabban süt a márciusi nap, és a horizont felé tekintve is jól láthatók a sárgásra szineződött levegőrétegek. Az előrejelzések szerint még a jövő héten is várható a poros légtömegek Európába áramlása, készüljenek fel a rendkívüli kocsimosásra.

  • A Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál Television Awards versenyében a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában a Silver Hugo-díjat ítélte oda a nemzetközi zsűri a Bartók-film alkotóinak, ami a Zeneakadémiának készült. Négy év alatt ez volt a negyedik rangos díj, amit megnyert a kisfilm.

    A film írója és kreatív producere a Bartók Világverseny kialakítását is jegyző Szabó Stein Imre, rendezője Géczy Dávid. Az operatőr Dobóczy Balázs, a zenész szereplők pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói voltak, a trükkök és speciális effektek Tóth Gergely munkáját dicsérik.

     

  • elf

    Semmi különöset, csak Guinness-rekordot futnak. Jessey Th Elf (elvileg ő az ember) és Hunter Buxbaum (ő meg a vizsla) 15 perc 25 másodperc alatt teljesítették együtt az öt kilométert.

    Eddig sem ember+kutya, sem elf+kutya kategóriában nem tartottak számon futórekordokat, de a Guinness nyit nekik egy új lapot.

    Jessey-t pár éve még Ben Sayles-nek hívták, de bekattant neki, hogy ő igazából elf. Karácsonykor is többször játszott manót, aztán úgy maradt. Két évvel ezelőtt meg egy ötórás műtéten meg is kapta a hegyes füleket, aztán hivatalosan is nevet változtatott.

    Az elfek mellett a triatlon Jessey mániája, úszásból és bicikliből egész jól áll, de futásban még fejlődnie kell, hogy felzárkózzon a nemzetközi mezőnyhöz. Éppen ezért edz gyakran a kutyájával is, sőt már versenyeken is indulnak. 

    (via Runnersworld)

  • Nagyot mentek a télen a zajló Dunáról készült fotók és videók, de közben a Tiszán is volt tél. Hogy miért csak most jött ki róla ez a videó, amit az Urbanistára kaptunk, azt nem tudom. Bevallom nosztalgiát már nem érzek a sok jég után, mikor itt a tavasz, de azért jól nézett ki Szeged folyója az év elején.

  • Már több mint 70 ezer ember látta azt a videót, amit egy férfi vett fel, miközben a dugóban araszolt sorstársaival a Szentendrei úton. A videón az látszik, hogy az előtte álló autós megunva a várakozást, többször is kipattan a kocsijából, és szemetet szed a sávokat elválasztó zöld területről, majd a csomagtartójába rakja.

    Spontán szemétszedés a Szentendrei úton

    A Bors megtalálta a szemetet szedő férfit, akiről már a videóban kiderül, hogy egy fiatal operaénekes. Borka Ákos, a Purcell Kórus 27 éves művésze a lapnak azt mondta, hogy

    teljesen spontán jött az ötlet. Épp a Pilisből jöttünk hazafelé a kutyámmal, ugyanis imádok túrázni. Heti többször is megyek, ha tehetem, nincs messze a Pilis és a Börzsöny sem, tehát sokat vagyok a természetben. Érthető, hogy idegesítenek az eldobott üvegek, kupakok, papírok.

    Az operaénekes szerint

    ha egy szemetelő már nem a kuka mellé dobja a sörösüvegét, mert látja, hogy a barátnője menőnek találja a videót, akkor már megérte ez a kis akció.

    Legyen igaza!

  • – gondolta a jogtudatos 15 éves spanyol fiú, de súlyosan csalatkoznia kellett a jogállam működésében. Bár a telefon szülői elkobzása a fiú értelmezésében egyértelműen kimerítette a rossz bánásmód fogalmát, annyira, hogy emiatt érdemes perre is menni, az ügyet megkapó almeriai bíró nem érezte át kellőképpen a problémát. Szerinte az anya „nyilvánvalóan” nem követett el jogsértést, sőt, a bíró még azt is megkockáztatta, hogy így viselkedett felelős szülőként, aki teljesíti a gyermek nevelésével kapcsolatos kötelességeit. Hogy a fiú milyen lelki és egyéb sérüléseket szenvedett el a telefonmentes időszakban, arról nem szólnak a hírek.

  • Nézzék ezt a boldog arcot. Egy olyan ember arca, akinek végre összejött, hogy felülhetett egy Igazi, Fekete Kamion sofőrülésébe, és rámarkolhatott a kormányra. Gyermeki öröm sugárzik ebből a fotóból:

    Donald Trump fuvarosokat és fuvarozócégek vezetőit fogadta a Fehér Házban 23-án, ahol az egészségügyi reformterveiről tárgyalt velük. Ugyanezen a napon szavaztak volna a képviselőházban az Obamacare-t lecserélni hivatott törvényről, ami Trump legfontosabb kampányígérete is volt eddig, de nem sikerült többséget felsorakoztatni a terv mellett, úgyhogy el is halasztották.

    De legalább a kamiont ki lehetett pipálni.

  • Kiadta a toborzással foglalkozó Hays magyarországi leányvállalata az idei Salary Guide útmutatót, amely a 2016-os év alapján tisztázza 13 szakterületen a saját adatbázisuk szerint jellemző béreket. A közölt adatokból leginkább a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok bruttó fizetéseire lehet következtetni, ugyanis a Hays a saját ügyfélkörében végezte a felmérést.

    Az aktuális fejlesztői béreket a különböző pozíciókban az alábbi táblázat foglalja össze:

    forrás: Hays Salary Guide
    forrás: Hays Salary Guide

    A béremelkedés folyamata a tavalyi év második felében lelassult, de továbbra is jellemző, hogy "a piacot a jelöltek dominálják": több a nyitott munkahely mint amennyi jelöltet a piac vagy a felsőoktatás biztosít, ezért csak a passzív álláskeresőket tudják a fejvadászok megfogni. 

    (HWSW)

  • Öt nőstény Benett-kengurunak született utóda a közelmúltban a Nyíregyházi Állatparkban, írja az MTI. A kis kenguruk még télen születtek, de csak három-négy hónapos korban dugják ki először a fejüket az anyjuk erszényéből, tehát csak mostanában lehet őket látni.

    Az Ausztrália déli részén és Tasmániában őshonos Benett-kenguruk kicsinyei egyhónapos vemhesség után jönnek a világra. Ekkor még nagyon fejletlenek, körülbelül egy grammosak, csupaszok, vakok, a farkuk és a hátsó lábaik pedig fejletlenek. A viszonylag erős mellső végtagjaik segítségével másznak be anyjuk erszényébe és ott töltik életük első hónapjait.