új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Csodálatos sajtóközleményt kaptunk a Magyar Hollywood Tanácstól. Ebben beszámolnak arról, hogy 92 éve született Tony Curtis, a mátészalkai gyökerekkel rendelkező hollywoodi filmsztár. "Mátészalkán büszkék a városhoz köthető filmes mogulok sikereire, így a terveik között szerepel egy, a „Hollywood bölcsője” tematika köré szervezett turisztikai projekt megvalósítása".

    Ennek roppant kellemes előkészítéseként az elmúlt napokban Mátészalka Város Önkormányzata és a Magyar Hollywood Tanács közös küldöttséggel járt az USA nyugati partján. Felkeresték Tony Curtis özvegyét, Jill Curtis-Webert, aki üdvözölte a mátészalkai turisztikai projekt ötletét, és egy férje személyes tárgyaiból, emlékeiből álló kiállítási anyagot is felajánlott a városnak.

    Találkoztak Andrew Friedmannal, "Los Angeles korábbi vezető politikai személyiségével", a Bais Naftoli zsidó közösség világi vezetőjével is. A beszámoló szerint a sikeres ügyvéd, Magyarország elismert támogatója lelkesedéssel beszélt családja, elsősorban néhai édesapja Mátészalkához fűződő rokoni kapcsolatairól.

    Dr. Hanusi Péter polgármester meghívását örömmel fogadta, szívesen megtekintené a Fény Városát, Hollywood Bölcsőjét, Mátészalkát 

     - áll a közleményben. A beszámoló azzal zárul, hogy a küldöttség „Tony Curtis lábnyomában” címet viselő útja rendkívül hasznos volt a tervezett turisztikai fejlesztések előkészítése szempontjából. Hát kell ennél jobb hír mára?

  • Mert azt nem fog tudni. Igazából ezzel nem pandákban lévő adósságot vennénk, csak ezt jobb névnek találta az állam, mint a kínai jüanban denominált kötvény elnevezést. És azért nem vehet majd ebből, mert hiába akarunk újra kibocsátani ilyet, csak kínai intézményi befektetők vehetnek majd, írja az MTI.

    Olyan túl sok értelme nincs mondjuk, tavaly áprilisban már bocsátottunk ki egymilliárd jüannyi, 6,25 százalékos kamatozású, hároméves jüankötvényt. Most meg majd kétmilliárd jüannyit tervezünk, az államadósság szempontjából mindkettő  annyire kis összeg, hogy nem is érdemes vele foglalkozni.

    Inkább csak egyfajta dörgölőzés ez. Vagy hát adjuk át a szót Varga Mihálynak, aki a tavalyi nagy dobásról elmondta, hogy

    a tranzakcióra elsősorban nem finanszírozási, inkább piacmegismerési céllal került sor

  • Sajó kolléga szerint akik így július közepén is azzal menőznek, hogy még sohasem hallották a Despacito című számot, azok egyszerűen hazudnak. Egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza van, mert Luis Fonsi és Daddy Yankee nyári megaslágere rekordot döntött: ez lett legtöbbet streamelt szám a világon. A Despacitót eddig 4,6 milliárdszor játszották le különböző streamingplatformokon. A rekordot egyébként eddig Justin Bieber Sorry című dala tartotta. Luis Fonsi már nyilatkozott is, elmondta, hogy a streaming mennyire fontos ahhoz, hogy a zenéje a világ minden sarkába eljusson. Hát eljutott.

  • A BRFK szerint már egy éve használatban vannak ezek a szalagok, amiket keresztbe átvetve hordanak bizonyos esetekben a budapesti rendőrök.

    20140146 1757524437621464 8347784956753819755 n

    A szalagon rajta van, hogy Police meg hogy BRFK. Az Átlátszó küldött kérdéseket a fentebbi fotó miatt, ami nemrég kezdett terjedni a Facebookon. 

    Miért olyan a szalag, mintha éppen egy lezárt területet jelző kordonszalagot raktak volna a rendőreinkre, és főleg, miért olyan, mintha szépségkirálynő-választáson kapták volna? Rengeteg kérdés.

  • Olvasónk, Dávid kért segítséget tőlünk, miután ma ellopták a laptopját és a pénztárcáját. Az ilyen megkeresésekkel általában nem tudunk mit kezdeni, de Dávid most egy kamerafelvételt is csatolt a leveléhez, ugyanis a saját irodájában lopták meg.

    A lopás a budapesti, Vitkovics Mihály utcai, mára bezárt Coffice-ban történt, délután 2 és fél 3 között. Dávid vezette a helyet korábban. Az ellopott 15 colos MacBook Pron rengeteg személyes adat van, a pénztárcában pedig sok készpénz. "Jelenleg nincs munkám, ez a pénz volt a fedezetem a következő hónapokra, amíg el nem helyezkedek" – írta olvasónk.

    Tegyen valami jót, ismerje fel a tolvajt és hívja fel a rendőrséget!

  • Az amerikai Colorado államban betört egy kecske egy irodába. Az állat látszólag élvezte a rosszalkodást, mert később újból megjelent és betört egy újabb üvegajtót.

    A kecske nem lopott el semmit. (BBC)

  • Ahogy nemrég megírtuk, a régió legfontosabb filmes eseményén, a szarajevói filmfesztivál versenyprogramjában mutatják be Szabó Virág rövidfilmjét, a Wellnesst, és Kölcsey Levente Zabigyerek című alkotását – utóbbinak a fesztiválon lesz a világpremierje, eddig csak a Színművészeti Egyetem vetítésein volt látható. Most az is kiderült, hogy Simonyi Balázs dokumentumfilmje, az Ultra is bekerült a fesztivál versenyprogramjába. Az Ultra a  Spartathlonról, a világ egyik leghíresebb ultramaratoni futóversenyéről, és ennél sokkal többről szól, itt lehet elolvasni a kritikánkat róla.

    A fesztivált 2017. augusztus 11. és 18. között rendezik meg Bosznia-Hercegovina fővárosában, az Ultra jelenleg is nézhető az HBO GO-n.

  • Nem olyan sokára, augusztus kilencedikén indul az idei Sziget fesztivál, aminek teljes programját már hetek óta lehet tudni, ebben viszont hosszú heteken szerepelt egy üres időpont. Most végre kiderült, hogy kiket láthat a közönség augusztus 13-án, vasárnap a nagyszínpadon: a Hurts-öt!

    Adam Anderson és Theo Hutchcraft visszajáró vendégek az országba, néhány nappal ezelőtt az EFOTT-on adtak koncertet, de jártak már korábban kétszer is a Szigeten, a Volton, egyszer pedig a Strand fesztiválon is. 

  • Cigányolga mikroblogger szerencsés ember, nemrég például eljutott Csepelre egy Edda-koncertre, ahol egyszer csak azt vette észre, hogy Pataky Attila a zenekar leglíraibb dalát egyszerűen átírta rímre, értelemre való tekintet nélkül:

    … hogy a múltat ki nem tépheti szívéből…” helyett most már így van: “… hogy a magyarságot ki nem tépheti szívéből…”. Igaz, hogy dupla annyi szótag, de hát mi másra teremtette a magasságos, kegyelmes, jóságos Isten a nyolcadokat, ha nem erre?"

    Ha egyedül van, próbálja csak elénekelni a magyarsággal! Ugye mennyire rémisztően hangzik?  Dehát mi ez annak, aki rendszeresen földönkívülieknek adhat koncertre.

    Ezen felbuzdulva a szerkesztőség egy rész önjelölt dalszövegíróként küldte be a levelezőlistára a rosszabbnál rosszabb jobbnál jobb Edda-parafrázisokat:

    Attila szerint például a Kör közepén állok, mai értelemben egyszerűen csak: Trianon közepén állok

    Richárd marad ennél a számnál: érzi, hálátlan lett Sorosa

    Zsolt is aktualizálta az Edda-korszakot: Mindent itt hagyok, mit Brüsszel adhatott

    Bálint nem bír elszakadni a megélhetési zenészek vidám hétköznapjait bemutató őszinte vallomásoktól: ha egyszer odébbállok, falunapokról majd hiányzok

    János talán zenekaralapításba kezd, mert egy egész versszakot írt: álmodtam egy Szíriuszt magamnak/itt állok két ufo előtt/adj hitelt a szavaimnak, jeeee,/a zálogházamból jövök

    Gábor, asszociációja talán senkit nem lep meg: Szavazód voltam 

    Bálint klasszikus szóviccként értelmezi Pataky váltását: Alelnököd voltam, amit nem most, hanem korábban talált ki Novák Előd, a Jobbik exalelnökének kálváriáját látva.

    Bence szerint viszont utánanézett a kérdésnek, és szerinte inkább az inputtal volt gond, mert Edda-koncertfelvételek visszanézése után arra a megállapításra jutott, hogy Pataky azt szokta énekelni: "A magyar múltat ki nem tépheti. " Mindezt stílusosan piros-fehér-zöld pólóba öltözve.

    És hát itt a csepeli koncert felvétele is, Pataky tényleg magyar múltat énekel.

    De sebaj, ha a múlt lehet magyar, lehet cigány is.

    Ha önöknek is vannak ötletei a legendás zenekar szövegeinek aktualizálására, osszák meg velünk, a legjobbakból külön cikket írunk!

  • poljanski

    „Tizenhat szakasz után fáradnak tűnnek a lábaim" – írta Instagramon posztolt képe mellé a Tour de France-on tekerő bringás, Pawel Poljanski.

    Nem vitatkozunk vele, és az biztos, hogy Leonardo da Vincinek is tökéletesen elég lett volna egy bringásláb anatómiai megfigyeléseihez. Az érhálózat tökéletesen kirajzolódik.

    After sixteen stages I think my legs look little tired 😬 #tourdefrance

    Paweł Poljański (@p.poljanski) által megosztott bejegyzés,

    A lábposztoknak már hagyománya van, három éve egy másik lengyel, Bartosz Huzarski mutatta meg elhasznált lábait, a Tour előtt meg Antoine Duchesne sajnálkozott, hogy hiába szálkásította le magát, nem versenyezhet, míg Robert Förstemann gigantikus combjaival sokkolt.

  • Nem fogom az életrajzát részletezni, aki olvasgatni szeretne, kattintson ide. Az alábbi kis videó sokkal többet elárul Brian Mayről, mint a száraz tények. Az Extreme Get the funk out című számának gitárszólóját elemzi határtalan lelkesedéssel és párás tekintettel, majd a végén hozzáteszi, hogy akármennyit gyakorolna, soha nem tudna Nuno Bettencourt nyomába érni.

    Már legalább tízszer néztem meg, de képtelen vagyok megunni. Boldog születésnapot, Brian May!

  • A BKK Facebook-oldala szerint lezárták a II. kerületi Fillér utcát, mert az egyik házról potyog a vakolat. A veszélyelhárítás idején a 149-es busz terelve jár, nem áll meg a Fény utcai piac, az Ezredes utca, a Garas utca, a Rókushegyi lépcső és a Gondozási Központ megállónál. 

  • Megérkezett a magyar feliratos előzetes a Borg/McEnroe-hoz, ami a két teniszlegenda, Björn Borg és John McEnroe legendás 1980-as wimbledoni döntőjéről, és a két teniszező rivalizálásáról szól. McEnroe-t Shia Labeouf alakítja, Borgot pedig az izlandi származású, de Svédországban felnőtt Sverrir Gudnason, akinek ez lesz az első komoly filmszerepe.

    A beharangozó szerint a film arra koncentrál majd, "hogyan válik a világ két legjobb teniszjátékosa saját karrierje foglyává már a húszas évei elején. Történet két sportolóról, akiket az elüzletiesedett teniszipar egymással hadakozó képregényfigurákká próbált silányítani". Az előzetesből kiderül, hogy társadalmi kérdések is szóba kerülnek, például az, hogy a tenisz a mai napig a gazdagok sportjának számít, amiben nehezen érvényesül egy szegényebb sorból származó, de tehetséges gyerek.

  • Legutóbb márciusban írtunk a Nyíregyházi Állatparkban született három fehéroroszlán-kölyökről, akkor még így néztek ki:

    Az elmúlt négy hónapban azonban jócskán megnőttek, az állatpark legújabb fotóinak tanúsága szerint már nem sokáig mondhatjuk rájuk, hogy de cuki cicák.

    20228488 1626300534099017 4281254740981673782 n
    Fotó: Nyíregyházi Állatpark
  • A PayPal bejelentette, hogy az európai országokra is kibővíti stratégia együttműködését a Visával, ami lehetővé teszi, hogy a vállalat Visa számlát bocsásson ki a kontinensen. Így a PayPal fiókjukban tárolt pénzüket bármely Visa-kártya elfogadóhelyen is el lehet költeni majd, írja a Portfólió.

    A két cég együttműködése eddig csak Amerikában és a csendes-óceáni térségben volt érvényben, jelentősen leegyszerűsítve mind az online, mind a bolti fizetéseket a PayPal-felhasználók számára.

    Az európai partnerségi megállapodás vica versa is működik: ahol eddig csak PayPallal lehetett fizetni, ott most Visával is lehet. A két vállalat ügyfélbázisuk kölcsönös növekedésében bízik.

  • 20106666 1389429747792794 8557652087996600512 n

    Engem a beerbikeoknál sokkal jobban zavar ez az új jelenség: a belváros járdáit ellepő segwayes turistacsoportok, ahol ráadásul az idegenvezetőn kívül a többiek kezelni sem tudják ezt az eszközt, rágyorsítgatnak, ijesztegetik a gyalogosokat és néha nekik is mennek. A Lánchíd járdáján egész szürreális volt a minap, ahogy agresszívan kerülgették és letolták maguk előtt az embereket.

    – írta Facebook-oldalán a BKK volt vezérigazgatója.

    Vitézy szerint ideje Ausztriához hasonlóan Budapesten is letiltani a járdáról a segwayeseket, hogy csak a közúton és a kerékpárúton közlekedhessenek.

    A segway 20 km/h sebességre képes elektromotoros közlekedési eszköz, semmi keresnivalója a járdán. A legtöbb országban robogóként kezelik a szabályozásban, itthon azonban megengedőbb a jogalkotó és egyelőre gyalogosként közlekedhetnek, tette hozzá. Ehhez a KRESZ-t kellene módosítani.

    Az Országgyűlés Hivatala egyébként a Kossuth térről már kitiltotta a segwayeseket.

  • Na nem itthon, hanem Amerikában. Az Advertising Standards Agency nevű szakmai szervezet ajánlása szerint nem lehetne reklámokban olyan jeleneteket mutatni, amiben a férfi bénáskodik a házimunkával, de aztán a nő könnyedén megoldja helyette a dolgot, vagy olyat, amiben a gyerekek nagy rumlit csinálnak, és a nő egyetlen feladata annak eltakarítása.

    A javaslat kiemeli, hogy nem akarja eltüntetni az összes sztereotípiát, irreális is lenne betiltani annak ábrázolását, hogy mondjuk egy nő takarít, vagy egy férfi barkácsol - csak az olyanokra sújtanának le, amelyek káros képet közvetítenek. (via)

  • A férfi és a nő tökéletesen mumifikálódott testére egy közeli sípálya egyik alkalmazottja talált rá a Diablerets-hegycsoportban, 2615 méter magasan.

    A két tetemet egymás mellett találták meg, szintén remek állapotban fennmaradt cuccaikkal - hátizsákokkal, egy karórával, egy könyvvel és egy üvegpalackkal - együtt, korukra pedig egyelőre a viseletükből tudnak következtetni.

    A pár valószínűleg szakadékba zuhant, miközben kortársaikhoz hasonlóan Bern kantonba próbáltak gyalog eljutni, ez volt ugyanis akkoriban a legrövidebb út.

    Ugyan a pár kilétének hivatalos megerősítésére még várni kell néhány napot, de a pár feltételezett gyermekei már biztosak abban, hogy szüleikről, egy 40 évesen eltűnt cipészről és 37 éves feleségéről, egy tanítónőről van szó.

    (MTI)

  • Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a tavalyi izraeli futballbajnokhoz látogatott, vagyis, mit is beszélek. Egy pillanatra azt hittem, a magyar miniszterelnökről írok! De nem, hanem az izraeli kormányfőről, aki hétfő óta Magyarországon vendégeskedik, és mivel a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Budapest Honvéd szerda este éppen az izraeli bajnokkal mérkőzik meg, őket is meglátogatta.

  • Robogós rablók tulajdonították el erőszakkal egy turista Louis Vuitton táskáját Londonban, a két elkövető ráadásul az akció közben megvágta az áldozat arcát. Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek sztárja egyike volt azoknak, akik a kirabolt, ötvenes éveiben járó férfi segítségére siettek. A színész szóvivője megerősítette, hogy Radcliffe a helyszínen volt, kommentálni azonban nem kívánta a történteket. Az elkövetőket egyelőre nem sikerült elfogni, a nyomozás folytatódik. (via)

  • Egy biztonsági őrként dolgozó robot megelégelte a munkáját, és az első adódó alkalommal vízbe vetette magát. Frappánsan megfogalmazták a Twitteren:

    Repülő autókat ígértek nekünk, ehelyett csak öngyilkos robotokat kaptunk.

    Oké, hogy a robotok elveszik tőlünk a munkát, de ez azért már túlzás.

    Via Verge

  • Tavaly szeptemberben mutatták be a műanyag ötfontost az angoloknál, kedden pedig a brit jegybank kormányzója Winchester városának székesegyházában, bemutatta első testvérét is.

    A tízfontos alapanyagát tekintve megegyezik az ötfontossal, de méretre nagyobb annál. Egyik oldalán szokás szerint II. Erzsébet királynő fiatalabb kori képe látható, a másikon pedig - első nőként - az éppen kétszáz éve elhunyt írónő, Jane Austen látható.

    Az új bankó szeptember 14-én kerül forgalomba, a régi tízesekkel 2018 tavaszáig lehet majd fizetni. 

  • Megvan a Kick-Ass című film első jelenete, a felhőkarcolóról leugró szuperhőssel?, akiről eleinte mindenki azt hiszi, hogy a főszereplő, pedig dehogy?  Nincs? Jó, mutatom:

    Na, ez ismétlődött meg szinte pontosan Memphisben, csak az épület volt kicsit alacsonyabb (10 emelet), és a tragikus sorsú főszereplő öltözött random képregényhős helyett konkrétan Supermannek. Hogy tényleg azt hitte, hogy tud repülni, vagy csak meg akarta adni a módját az öngyilkosságnak, egyelőre nem tudni, mindenesetre nem élte túl. (via)

  • Vannak ugye azok a zenék, amikről az ifjú pár direkt kiköti, hogy az esküvőjükön nem játszhatja se a zenekar, se a DJ, ha a fene fenét eszik se, bárki kéri, bármilyen korrupcilovettát lobogtatva, és/vagy könnyek között részegen rimánkodva. A fivethirtyeight statisztikatudorai állították össze a mérsékelten tudományos igényű toplistát 200 esküvő és több tucat esküvői DJ adatai alapján arról, hogy melyik számokkal esik meg ez legtöbbször.

    Hitték volna, hogy a Chicken Dance (nálunk: Kacsatánc) nyert óriási előnnyel?

    Íme a top10, de a további helyeken is vannak vicces indulók, mint a Gangnam Style, a Cotton Eye Joe, vagy a nagyseggű lányok himnusza, a Baby got Back.

    wedd.png