új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • JLaw pénzt gyűjt, méghozzá egy korrupcióellenes szervezetnek, egy szerencsés adakozóval pedig elmegy egy kaliforniai borkóstolóra is, amivel kapcsolatban csupa bulis dolgot ígér. A kalapozáshoz egy jópofa videót is készítettek, amiben a színésznő borjellemzések és a filmjeiről írt kritikák részleteit próbálja meg megkülönböztetni egymástól. Három perc jópofaság.

  • Nem éppen a világ legrafináltabb tolvaját érték tetten Szombathelyen. A felvétel szerint szerdán hajnalban az elsők között érkezett, mit érkezett, mászott be négykézláb az amúgy jól szituáltként leírt férfi a pékségbe, és el akart emelni egy kenyeret, de ekkor rászóltak, mire elejtette, és kisomfordált.

     Via: Nyugat.hu

  • Egy olyan országban, ahol autót csak kiváltságos polgárok vezethetnek (és ők is csak háromféle engedéllyel személyszállításra, üzemanyag-beszerzésre és katonai célokra), és az autó hiánya talán a legkevésbé égető probléma az emberek mindennapjaiban, egészen más lehet buszra várni egy nagyvárosban.

    Az AFP fotósa ezt az egyszerű, hétköznapi cselekvést fotózta a főváros utcáin.

  • A Fidesz frakciónál és a liberálisoknál is beütött a nyár, a kormánypárt csütörtökön kora délután a következő szöveget jelentette meg, amit aztán szó szerint átvett aztán az MTI:

    OS 

    A Fidesz-frakció közleménye

    Budapest, 2017. augusztus 16., szerda (OS) - Vona Gábort nem a magyarok megélhetése érdekli, hanem a hatalom és a pénz - reagálás Vona Gábor (Jobbik) nyilatkozatára

    Vona Gábor utcafórumai és aláírásgyűjtése egyaránt csak szemfényvesztés és választási adatgyűjtés. Miközben utcafórumokon prédikál az embereknek, megengedhetetlen stílusban sértegeti a nyugdíjasokat és emberszámba sem veszi őket. 

    Ha Vona Gábort valóban érdekelné a magyarok megélhetése, fizetése és jövője, akkor támogatta volna a munkából élőket segítő adócsökkentéseket, a béremeléseket, és a migránsok betelepítését célzó alaptörvény-módosítást. Ezzel szemben Gyurcsányékkal és a szocialistákkal együtt nem ezt tette, a pártját pedig kilóra eladta egy milliárdosnak. Vona Gábort valójában nem érdekli a magyarok megélhetése és jövője, csak a hatalom és a pénz számít neki.

    Kiadó: Fidesz-frakció

    Megnéztem volna annak a kommunikációs főnöknek az arcát, aki néhány órával később észrevette, hogy ők a migránsok betelepítését célzó módosítást terjesztettek be, nem pedig a betelepítést megakadályozó tv-tervezetet.

    A másik közleményt, szintén az OS-en keresztül a Magyar Liberális Párt jegyzi:  

    A Magyar Liberális Párt közleménye 

    A BBK vezérigazgatójának távoznia kell

    A közelmúlt súlyos botrányai súlyos erkölcsi és komoly anyagi veszteségeket okoztak a Budapesti Közlekedési Központnak és a fővárosnak is. A Magyar Liberális Párt szerint az elektronikus jegyrendszer körül kialakult káosz után a BKK vezérigazgatójának távoznia kell. Egy auditálás nélküli, félkész szolgáltatási rendszerben gyűjtötték a budapestiek személyes adatait, ami az indulás pillanatában magagában hordozta a katasztrófa lehetőségét. Ez a katasztrófa be is következett, hiszen az érzékeny adatokkal játszi könnyedséggel élhettek vissza illetéktelenek. 

    Ugyanez a gondatlanság jellemezte a BKK vezetését a budapesti közbringa rendszerrel (BUBI) kapcsolatban is. Több ezer regisztrált felhasználó személyes- és bankkártya adatai kerültek illetéktelen kezekbe.

    Ezek után nem meglepő, hogy az elektronikus jegyrendszer közbeszerzési eljárásával kapcsolatban is súlyos problémára derült fény. A botrány kirobbanásakor ez egymásnak gyakran ellentmondó, sértett, szakmaiatlan nyilatkozatok tovább rombolták a cég amúgy is kétes megítélését.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

    BBK vagy BKK? Nem mindegy?

  • Dél-Koreában épít új élményparkot az Éhezők viadala-filmeket gyártó Lionsgate filmstúdió, írja a Verge. A Disneylandhez hasonló Lionsgate Movie World a stúdió sikerfilmjeinek helyszíneit fogja megidézni, például

    az Éhezők Vidala arénáját.

    A Lionsgate sajtóközleménye szerint a látogatók átélhetik a filmek jeleneteit.

    A tervek szerint a vámpíros-romantikus Alkonyat mellett a bűvészkedő tolvajokról szóló Szemfényvesztők-filmek és a készülő Robin Hood mozi is külön parkrészt kap majd.

  • Megszámolni sem lehet, hány csavar van ebben a történetben, amire olvasónk, borostyanos hívta fel a figyelmet.

    Augusztus 15-én az MSZP-s Korózs Lajos Rónai Egon vendége volt az ATV-ben. Rónai arról kérdezte Korózst, hogy mit szól ahhoz, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a Jobbik soha nem volt cigányellenes és rasszista párt, csak félreértelmezések történtek. Korózs hirtelen se köpni, se nyelni sem tud, de persze kiderül, hogy a kérdés "álkérdés" volt, hiszen Korózs jó előre felkészült rá, és ekkor felmutat egy "jobbikos" plakátot, amin szerinte "nem a tinédzser korú" Vona látható.

    Hát valóban nem, a kép amit Korózs felmutat, ugyanis a 2014-es jobbik-kampány egyik fotoshopolt plakátja, rajta Vona valamint egy horogkereszt látható: buzik, kommunisták, zsidók és a gyűlölet szavakból kirakva. Korózs még hozzátette, hogy a kép alján nem látható, de "valami szarvasi szervezet" rakta ki.

    Hirtelen mi sem tudtunk se köpni, se nyelni, ugyanis az eredeti, 2014-es választási kampányban készült képen Vona mellett egy szív látható, amit csupa pozitív szóból raktak ki, és hát mit ad isten, ebből szarvas mikroblogger készítette a horogkeresztes és gúnyos verziót.

    Tehát 2014-ben, az akkori kampányban, a jobbik plakátját fotoshopolta Szarvas, amit 2017-ben Korózs bemutat, és valami szarvasi szervezetnek tulajdonít.

    Ez már annyira meta, hogy szinte felfoghatatlan. Nézze meg, az izgalmas rész 10:39-től látható.

  • Sankt Gallenben kell a hely egy szociális intézménynek, ezért a városvezetők úgy döntöttek, hogy arrébb tolják a Jacob-palotát. Az épület 3600 tonna, ezért óránként legfeljebb 4 méteres sebességgel lehet elmozdítani.

  • qksc3ank0pj0zpjtx9uq.gif

    Mindent összetörnek, levernek és felborítanak. Mindig elesnek, felborulnak, elcsúsznak, cserébe több millió dollárba kerül a fejlesztésük.

    Nevessünk rajtuk most, amíg megtehetjük. Pár év kell már csak, hogy nagyot változzon a helyzet. Az önjáró robotok fejlesztésében világelső Boston Dynamics vezetője, Marc Raibert beszélt nemrég a TED színpadán:

    (Gizmodo)

  • Az utóbbi években már megszokott tűzijátékos, konfettis és lézeres őrülettel ("""őrülettel""") ért véget a Sziget fesztivál. "Egy estére elhihettük, hogy az egész világ egy nagy Balaton Sound" – írtuk az utolsó napról szóló beszámolónkban. Így nézett ki a veretés madártávlatból:

  • falon

    A Fangirlquest.com utazós blog két finn bloggere nagyszabású projektbe kezdett: a Trónok harca összes forgatási helyszínét járják most végig. (A blogjuk egyébként ezzel foglalkozik. Filmek és sorozatok forgatási helyszíneit kutatják fel világszerte, legyen az egy eldugott izlandi barlang vagy egy amerikai bevásárlóközpont csobogója).

    Észak-Írországot és Izlandot pipálták ki eddig a listán, Instagramon lehet követni az útjukat, de a helyszíneket térképekkel együtt itt is dokumentálják menet közben.

  • Nem is olyan rég adták át a hollandiai Utrechtben a világ legnagyobb kerékpáros mélygarázsát. Belegondolni is nehéz, hogy mekkora forgalom van ott (na jó, azért segítünk), ahol szükség van egy hatezer férőhelyes kerékpár-tárolóra.

    És ez még csak az első ütem! Októberben további 1500 hellyel bővül, 2018-ban pedig a második szárny is kinyit, így összesen 12500 férőhely lesz benne.

    A Bicycle Dutch videója és posztja nem csak azért érdekes, mert tök jól bejárja a félkész létesítményt. Kiderül belőle az is, hogy mivel egy közpénzből épülő, közösségi beruházásról van szó, nem csak a sajtónak rendeztek folyamatosan bejárásokat az építkezés alatt, hanem minden érdeklődőnek. Szimpatikus.

  • Ezt a képet az MTI fotósa, Varga György lőtte Nagykanizsán, a Förhénc-hegyi kápolnánál. A képen egyszerre 2 meteor is látható köszönhetően a hosszú expozíciós időnek. A Perseida meteorraj tetőzésén ugyan már túl vagyunk, de a hét végéig még bőven van lehetőségünk számolni a hullócsillagokat. Na meg kívánni!

  • Rég érkezett már ilyen jó hír: októberben Magyarországra jön a legendás vibrafonos-billentyűs Mulatu Astatke. A zenéje ha máshonnan nem, a Broken Flowers című Jarmusch-filmből lehet ismerős.

    Astatke az etióp népzenét keverte jazzbe, ezzel lényegében létrehozott egy mára egész jelentős, sőt egyre népszerűbb vonalat. Nem tudnék most olyan dolgot mondani, amit ennél a koncertnél sokkal jobban várnék.

  • Senjang egyik sertéstelepén napi edzést tartanak a disznóknak. Hogy az állatok élvezik-e a toronyugrást, nem tudom, de egész biztos, hogy izmosabbak, mint a szűk ólban tartott társaik.

  • sav

    Óránként ~57 ezer kilométert tesz meg a Voyager 2 a világűrben, és már negyven éve úton van. Szóval, messze van.

    Elképzelni sem tudjuk, hogy milyen messze van, ebben segít a Vox videója, ami két New York-i fotós közötti távolsággal próbálja meg felfoghatóvá tenni a felfoghatatlant.

  • Brutális az lelkesedés és rajongás, ami Dél-Koreában a videojátékosat övezi. Nem elég, hogy imádják őket, de még halálra is keresik magukat azzal, hogy egész nap mást se csinálnak, csak játszanak. 

     A Vice hétfőn osztotta meg a fenti videót Facebookon a 2014-es League of Legends világbajnokság döntőjéről, amit a szöuli világbajnoki stadionban tartottak. 40 ezer ember nézte meg a kínai és dél-koreai csapat meccsét élőben, ünnepelte a Sheldon Cooper-féle kockákat, miközben halálra kattintgatták egymást

    A csapatokat és a játékosokat a kommentátor úgy konferálta fel, mintha egy McGregor–Mayweather gálán lett volna. A játékosokról ráadásul külön bemutatóvideókat készítettek, fellépett az Imagine Dragons, a meccs végén pedig tűzijátékkal ünnepeltek. Ja, és a győztes csapat 1 millió dollárt kapott!

    Ez utóbbi egyébként nem is olyan sok: a 2017-es Dota 2 világbajnokság 24 millió dollár összdíjazású volt, a győztes csapat pedig 10 milliót vihetett haza. Sőt, lassan már ott tartunk, hogy akár olimpiai sport is lehetne az esport.

  • A Sparkassen Kupa döntőjében a Nantes legyőzte a Veszprémet, a nyáron igazolt Lubomir Vranjes vezetőedző ettől még egyáltalán nem volt csalódott, sőt.

    A másodállásban kapitány Vranjes a kőkemény kondíció, ezért a megterhelő felkészülés híve.

    "Most egy kicsit visszaveszünk az intenzitásból. Alacsonyabb lesz a hőfok, de ettől függetlenül hatásos. A srácok végre újra érezhetik a lábukat. Elkezdjük a kézilabdát. A következő két hétben labdás edzések lesznek, majd ezután lesz még egy erőnlétre koncentráló időszak. Ezután sem leszünk még teljesen kész, de nagyjából szeptember közepére már Supermaneket szeretnék látni" - ezt a kézicsapat hivatalos honlapján mondta.

  • Mármint a kép baloldalán lévő valamiről beszélek:

    TZ 20170811 0674

    Elsőre én sem értettem, hogy pontosan mi az, hogy marad a levegőben, és hogyan mozog, de a kérdezés erejével kiderítettem.

    Amit megtudtam:

    • két amerikai művész munkája: Robert Bose, Benjamin Cerf
    • 100 db lufiból áll a cucc
    • este hat és éjfél között volt látható
    • minden nap 8 önkéntes fújta a lufikat, az 12 és fél lufi fejenként
  • A sofőrt sikerült kimenekíteni a lépcsőn ragadt autóból, így senki nem sérült meg, amikor belerongyolt az áruház üvegfalába.

    Fájdalmas pillanatok:

  • A Rockstation blogon jelent meg egy cikk egy magyar metálbogárról. A blog egy Facebook-videót linkelt be, amiben néhány magyar kamaszgyerek vezet be egy gyanútlan bogarat a deathcore világába.

    bogar

    A videó a hibátlan

    höhö, csápol

    szóviccel kezdődik, de a legjobb, hogy a bogár ezután, mintha érezné, hogy most aztán rajta a világ szeme, úgy kezdd el headbangelni, mintha nem lenne holnap.

     A videó nem friss egyébként, 2011-es változat is van belőle a YouTube-on 25 ezres nézettséggel, de a most felkapott verziója múlt héten került fel egy metálos Facebook-oldalra, ahol már 12 milliós megtekintésnél jár.

  • Igen, az ott egy bokréta a DVTK épülő stadionján. Ami azt tökéletesen jelzi, az építkezés jól halad, a legmagasabb pontja már meg is van. Még az is lehet, hogy idén otthon játszhatnak a diósgyőriek, bár a tavaszi költözés a valószínűbb

  • Most valószínűleg önök is azon gondolkodnak, vajon milyen szer hatása alatt kell állni ahhoz, hogy valaki 

    • meztelenre vetkőzzön,
    • betörjön egy szélfarmra és kikapcsoljon egy turbinát,
    • kiszaladjon,
    • majd beüljön több autóba és nyomkodja azok dudáit.

    Egyelőre a rendőrség erről sajnos még nem adott ki információt, úgyhogy ha valaki át szeretné ezt élni, annak még várnia kell, annyi azonban biztos, hogy mindez megtörtént a svéd Hjo városában hétfőn reggel.

    A rendelkezésre álló információk szerint a tettes huszonéves lehet, jelenleg birtokháborítással gyanúsítják. A rendőrség szerint egyébként a kikapcsolt turbina pár helyen áramkimaradást is okozott.

    (Local)

  • emberrrrű

    Lenyűgöző emberi teljesítményt nézhetnek végig ezen a 7 perces videón. Nem találok szavakat. Nem biztos, hogy ez a leghatékonyabb módja az aprításnak, de az biztos, hogy ez a leglátványosabb.

    Ha egyszer egy zombitámadás közepén találnám magamat vele, bátran beállnék mögé. Néhány lépéssel hátrébb. 

    *A videó sajnos magától elindul és hangos is,  úgyhogy nem raktam be ide.* Kattintson és nézze meg!*

  • Egy 1974-es angol lakókocsit pimpelt fel és alakított át mozgó galériává a festő- és mindenféle-, de leginkább életművészként ismert Weiler Péter. Természetesen az ő festményei vannak benne. A járgány a tihanyi artPlaccon debütált, de hamarosan a Strand fesztiválon bukkan fel. Elég jól néz ki.

  • A Nemzetközi Űrállomáson szolgáló @Astro2Fish vállalta be ezt a fontos kísérletet, ami megmutatja, mi történik az űrben, ha egy folyadékkal teli üvegbe szívószálon keresztül levegőt juttatunk (belefújunk).

    A földi gyerekek jól ismerik ezt. Ilyenkor a pohárban a víz bugyborékolni kezd, és mindenkit idegesít az asztalnál. Az űrben viszont, a levegővel helyet cserélve hatalmas buboréksisakként teríti be az arcunkat.