új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tim Miller rendező, akinek legutóbbi nagy dobása a Deadpool című film volt, Magyarországon járt. Erről a Digic Pictures Facebook-oldaláról értesültünk. Ez az a magyar animációs stúdió, ami a legmenőbb videójátékokhoz készít animációs kisfilmeket, illetve átvezető videókat.

    Ők varázsolták bele például Kevin Spacey-t, a  Call of Duty: Advanced Warfare-be, de az Assassin's Creed nagyszerű trailerei is főleg Budapesten készültek.

    Tim Miller jelenleg James Cameronnal együtt azon dolgozik, hogy igazi folytatást készítsen a Terminátor második részéhez. A Digic Pictures rendszeresen dolgozik filmeken is, ezért nem lenne meglepő, ha a Terminátor folytatásában is jutna valamilyen szerep a budapesti csapatnak.

  • Peruban! A képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter épp átveszi a díszdoktori címet Orestes Cachay Bozától, a San Marcos Egyetem rektorától Limában:

    Mindezt nem sokkal azután, hogy Szijjártó újra megnyitotta Limában a 2006-ban bezárt magyar nagykövetséget.

  • A nőstény kutya a Központi Hírszerző Ügynökség képzésén vett részt, de néhány hét után egyre kevesebb lelkesedéssel csinálta a feladatokat. Próbálták játékkal és étellel motiválni, de ettől sem teljesített jobban a teszteken, így végül úgy döntöttek, hogy kiteszik a programból. Ilyen esetekben van rá lehetőség, hogy a kutya a trénerének családjához kerüljön, és Lulu esetében is ez történt. Nem ez mostanában az első ilyen eset, az ausztrál rendőrség nemrég azért bocsátott el egy kutyát, mert túl kedves volt. (CIA)

  • Ha igen, akkor szerencséje van, Svédországban ugyanis vasárnapig licitálhatnak egy szép nagy, 26,5 kilogrammos példányra.

    Nem ez ráadásul az egyetlen érdekesség vele kapcsolatban, hanem az is, hogy a legöregebb ismert meteorit, a svéd-finn határon 1910-ben megtalált Muonionalusta egyik darabja.

    Ott "csupán" nagyjából egymillió évet töltött el, de a valódi életkorát 4,5 milliárd évre teszik a szakértők.

    Az aukciót tartó oldal szerint nagyjából 200 ezer koronáért fog majd elkelni a meteorit, ami nagyjából 6,5 millió forintnak felel meg.

    (Local)

  • Ön mit tenne akkor, ha azt látná egy Burger Kingben, hogy egy gyereket szekálnak a társai? Jó eséllyel le se tojná! Viszont, ha egy szétlapított Woopert kapna, akkor aztán tuti kiverné a balhét – legalábbis ez derült ki a Burger King és a NoBully.org együttműködésének hála.

    A kísérlet során gyerekszínészek eljátszották azt a kifejezetten gyakori (és igen szomorú) helyzetet, amikor a gyerekek kipécézik egyik társukat és folyamatosan szekálják, megalázzák és erőszakoskodnak vele. A Burger King és a NoBully.org arra volt kíváncsi, hogy mihez kezdenek a vevők ebben a helyzetben, és csak hogy legyen valami kontraszt, a jelenetet látó vásárlók egy ököllel péppé vert hamburgert kaptak. A kísérlet borzalmas eredménnyel záródott:

    a vásárlók 95 százaléka kiakadt a szendvicse minőségén, de mindössze 12 (!) százalékuk állt ki a szekált gyerek mellett.

    Tanulságos kísérlet, illetve minden tisztelet azoknak, akik képesek voltak felül emelkedni a szendvicsükön, és segíteni annak, akinek arra szüksége volt:

  • Pár napja írtunk róla a Kerékagyon, hogy néhány éven belül Budapestről is eltüntetnek  a hátizsákos bringafutárok, a helyüket pedig átvehetik a teherkerékpárok. Igaz azok alighanem elektromos rásegítésűek lesznek, ezek meg itt hagyományos meghajtásúak gondolom, de azért jobb ha hozzászokunk a látványukhoz:

     (via copenhagenize.com)

  • Mindennek vége - ez volt az első dolog, ami eszembe jutott, amikor megláttam, hogy a svéd Omnipollo főzde hamburgeres, sült krumplis IPA-n dolgozik. Pedig én aztán nem tartom magamat konzervatívnak ezen a téren, szívesen kóstolok meg minden elborult kézműves sört. 

    Ez a mostani vállalás úgy fest, hogy hamburgert és krumplit dobtak a cefrébe, vagy legalábbis a képen az látszik, hogy hamburgerzsemlét és sült krumplit biztosan, én tényleg csak remélem, hogy a hús és a sajt kimaradt belőle. 

    Fotó: Omnipollo/Facebook

    Az Omnipollónak mondjuk eddig is voltak extrémnek tűnő húzásai, például csináltak már sajttortás stoutot is, de ez a mostani nem tűnik könnyen megbocsáthatónak. 

  • Bierpinsel névre hallgat, 47 méterre magasodik egy metrómegálló fölé és 1976-ban adták át. A Ralph Schüler és Ursulina Schüler-Witte tervezte burjánzó gombaszörnyben három szinten működtek mindenféle éttermek és lokálok, de állítólag bárki bármit nyitott itt, az csődbe jutott. Most a Sotheby's hirdeti eladásra, akinek van 3,2 millió eurója vagyis durván egymilliárd forintja, az már kattinthatja is a diszkógömböt a város felett. Persze akinek nincs annak is érdemes végignézni a hirdetés képeit, elég klasszak.

  • Kedden számoltunk be róla, hogy egy buszvezető tüntet a Rákóczi úton, hogy felhívja a kerékpárvezetők figyelmét: ebben a buszpársávban nem lehet bringázni.

    A helyzet kedden
    A helyzet kedden
    Fotó: Bődey János / Index

    A dolog azóta is tart, sőt egy rakás rendőrnek ad munkát: ott állnak, és udvariasan figyelmeztetik az arra kerekezőket, hogy a tüntető úrnak igaza van, tessék kimenni ebből a sávból.

    Az egészet a Critical Mass Facebook-posztjában magyarázzák el részletesen, ahol az is kiderül, merre érdemes tekerniük azoknak, akik a Keletitől szeretnének eljutni az Erzsébet hídig.

  • Ha már Texasban jár az F1 a hétvégi Amerikai Nagydíj miatt, igyekeznek a környéken mindenféle hasznos programot szervezni a pilótáknak. A jelek szerint a a Mercedes a NASA-hoz nézett be Houstonba, ahol ruhapróba is volt.

    22637275 1527123600714832 7517020940773883904 n
  • Csodálatos összeesküvés-elmélet terjeng a Twitteren Melania Trumpról egy napokban megjelent felvétel miatt: rengetegen meg vannak győződve, hogy múlt pénteken nem is a first lady állt Donald Trump mellett egy sajtótájékoztatón, hanem a hasonmása.

    Az egész őrület azzal indult, hogy egy Joe Vargas nevű felhasználó kiposztolta az alábbi videót az eseményről, és hozzátette: „Ez nem Melania. Félelmetes belegondolni, hogy eddig elmentek, és azt próbálják beadni nekünk, hogy ez ő a tévében. Vajon mi minden másban hazudtak nekünk.”

    Trump egyébként a videón arról beszél, hogy a felesége, aki éppen ott áll mellette, nagyon fontosnak talál egy bizonyos témát, és aktívan részt is vesz majd benne. 

    A posztot azóta 53 ezren osztották meg és 84 ezren kedvelték, készült egy rakás összehasonlító kép is, de a legjobb érv a Melania-dublőr ellen az alábbi posztban olvasható: „Hol találnának még egy nőt, aki megjelenik vele különféle helyeken?”

  • Egyelőre még nem teljesen világos, hogy mi zajlik a szemünk előtt, de mintha a kormányban valaki a fejébe vette volna, hogy egy csapásra megállítja a népességcsökkenést, de valamilyen fura terv részeként ezt a témát a KDNP csapatára bízták.

    És ez volt az a pont, amikor egész - egyébként remek - kezdeményezés közröhejbe is fulladt. Nem túlzok. Harrach Péter és a KDNP-s apukacsapat például éppen aznap állt ki sajtótájékoztatón népességfogyásról és nőkről, meg szexi jövőképről beszélni, amikor párttársuk, Aradszki András a parlamentben a sátánról és a fatimai harmadik titokról beszélve készült feltárni a bevándorlás hátterét.

    Hipnotikus utazás Soros, Sátán és a KDNP világába

    És ezzel teljesen tévútra is vitte a kérdést. Már a fenevad áll szemben a tudománnyal, ami jól jelzi, hogy mennyire gondolják komolyan ezt az egészet. Akárhogy is, a KDNP azóta is az irracionális és a kutatásokkal megalapozott tények között lavíroz.

    A kereszténydemokraták csütörtökön például az év legnyomasztóbb kampányával álltak elő. Képekre írt rövid üzenetekkel kezdték bombázni a társadalmat, hátha ettől bizseregni kezd majd a nők méhe, és visszatér a férfiak önbecsülése is.

    A kampányról sajnos csak azt nem lehet megtudni, hogy kinek szól. Inkább arra mutat rá, hogy mit gondolnak a KDNP nőhibáztatónak tűnő apukái arról, hogy miért nem születnek Magyarországon gyerekek. Megtudhatjuk például, hogy inkább a férfiak azok, akik felelős ember módjára tudnak gondolkodni, akiknek számít a család, a nemzet, és míg ők vállalnának gyereket, a nők nem igazán. A nők gyerekvállalás helyett inkább választják a magányt. Meg a játszótéri kishintát.

    Bezzeg a férfiak! Titokban minden férfinek egy kis rózsaszín cipőcske van a szíve helyén, ha meg nem, akkor elmegy egy olyan stadionba, ahol rajta kívül senki más nincs, és egyedül leül a nézőtérre.

    Mondjuk ez legalább némi realitásról ad tanúbizonyságot, hiszen tényleg nagyon kevesen járnak stadionokba meccset nézni.

    Ami biztos, hogy ha ettől a kampánytól nem indul be a nők szülési kedve, akkor nem bennük van a hiba.

    gyermekvallalas2
  • Fogyaszt, zsírégető, étvágyrontó, természetes 

    - csábít az ízlésesnek nem mondható, Anorex nevű termék doboza a képek szerint, amelyeket olvasónk, Kornélia juttatott el az Indexnek. 

    18447659 256149134853489 6170077928500939552 n.png

    A terméknek saját honlapja és Facebook-oldala is van, Anorex Természetes néven, ahol azzal hirdeti magát, hogy a fogyasztószer "előnyös a divatvilágban", "modellek által ajánlott", illetve hogy a használatával "egy tökéletes tested lehet" (még jó, hogy nem mindjárt kettő). 

    Ha a honlapon közölt információk hitelesek az összetétellel kapcsolatban, akkor egyébként elég ártalmatlannak tűnik a szer (teakivonatokat, papaját, ilyesmiket tartalmaz), hogy tényleg fogyaszt-e, azt mondjuk ennyiből nem lehet megállapítani. Drágának mindenesetre drága, két dobozt (csak most, akciósan!!) 10 ezer forintért mérnek. 

    Az ilyen termékekkel különben még akkor is jobb vigyázni, ha valakinek nem lennének etikai problémái egy súlyos betegség marketinghívószóként történő használatával: a Magyarországi Étrendkiegészítő-gyártók és -forgalmazók Egyesülete szerint az online kapható csodaszerek többnyire ártalmatlanok, de a magyarok tízmilliárdokat költenek el rájuk feleslegesen. 

  • Bevallom, hogy mostanáig én sem. Márpedig így történt, és ezt az EPA-nak dolgozó Juszef Rabi Juszef fotói is bizonyítják.

    A női alakulat az Amerika vezette szövetségek által támogatott arab-kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) része, akik júniusban indítottak hadműveletet, hogy visszafoglalják a várost az Iszlám Államtól. Az Independent egy augusztusi cikke szerint a női alakulatban akkor 210 nő kapott kiképzést, akiket utána kivittek a frontra.

    Egyikük Layla Hussein azt mondta,

    azzal a céllal mennek harcolni, hogy szembeszálljanak az Iszlám Állammal, és megmutassák nekik, a nők erősek.

    A kurd Népvédelmi Egységek (YPG) egyik kiképzője szerint a női harcosok reményt adnak a nőknek a felszabadított városokban. Mint közismert, az Iszlám Állam harcosai az elfoglalt területeken számtalan nőt ejtettek fogságba, akikkel szexrabszolgaként bántak. Egy 18 éves jazidi lány, Farída Khalaf, miután kiszabadult, könyvben írta meg elképzelhetetlen szenvedéseit.

    Rakkában a harcok kedden értek véget, az SDF harcosai az utcákon ünnepeltek. A négy hónapos ostromban 3250 ember halt meg, köztük feltehetően a női alakulat jónéhány tagja is.

  • De lehet hogy az egész ország legszélesebbjét. A tegnap esti ünnepi tekerés előtt Kürti Gábor Kükü és Halász Áron is végignyújtózott rajta a Bartók Béla úton (és egyikük sem hobbit):

    Tudtad, hogy a város (vagy az ország?) legszélesebb kerékpársávja készült el a Bartók Béla úton? Ez civil siker is, amit...

    Közzétette: I bike Budapest – 2017. október 17.

    A sávról és az eseményről a Magyar Kerékpárosklub oldalán olvashattok bővebben.

  • Szerdán felhívást írtam olvasóinknak, hogy küldjenek képeket az őszi erdőkről. Rengeteg képet kaptam, amit ezúton is hálásan köszönök. Most a legjobb 10 + 1 képpel szeretnék kedvet csinálni a hosszú hétvégén való kiránduláshoz:

    Érezzék jól magukat a természetben, szippantsanak nagyokat az őszi avar illatából, és raktározzák el lelkükben a meleget. Az előrejelzések szerint jövő héten már sokkal csúfabb időnk lesz.

  • Azon belül is október közepe az ideális időpont, legalábbis erre utalhat, hogy október 16-19. között minden nap van egy F1-pilóta születésnapja a közelmúltból (vagy épp közeljövőből).

    • Október 16-án a Ferrari pilótaakadémiájának legnagyobb tehetsége, a jövőre minden bizonnyal már a Saubernél vezető Charles Leclerc ünnepel.
    • Másnap, 17-én Kimi Räikkönen partiján lehet bulizni.
    • Október 18-a a mostani Sauber-pilóta Pascal Wehrlein születésnapja.
    • Ma, október 19-én pedig a korábbi F1-es Heikki Kovalainennek jár a köszöntés.
  • Egy furcsa felvételt tett közzé a DailyMail, amin az látszik, hogy egy benzinkútnál két férfi kiszáll a kocsijából és nekitámad egy harmadiknak. Hogy az áldozatot meg akarták-e verni vagy csak kiakarták rabolni (vagy mindkettő), azt nem tudni, viszont nagyon hamar változott a felállás, amikor a megtámadott férfi előkapta a fegyverét:

  • Honnan a fenéből érkezhetett a szürke autó a fehér elé ebben a balesetben? Napok óta nagyjából ez a téma foglalkoztatja az internet erre fogékony részét. A helyszín Szingapúr, egy város, egy kereszteződés, egy fehér autó lassan elindul, semmi zavaró nem látszik, ám ekkor hirtelen belerohan egy szürke járműbe, ami a baleset előtt a videón egyáltalán nem látszik. 

    A megfejtés is meglesz valahol, és talán egy másik dimenzióban már rég megválaszolták a kérdést.

  • Emberi ésszel felfoghatatlan, ami ezen a videón történik.

  • Hihetetlenül bizarr képet töltöttek fel nemrég a Redditre: egy szerencsétlen kígyót épp lenyel egy béka, de nem épp a hagyományos módon:

    One Last Scream Into The Abysssss from WTF

    A remek időzítéssel elkapott pillanatképen látszik, hogy kígyónak mindössze a feje látszik ki a béka szájából, és vélhetően az sem sokáig. A szakértők szerint a béka egy ausztráliai levelibéka, ami akár 10 centisre is megnőhet, és bár elsősorban rovarokat fogyaszt, néha – ahogy a mellékelt ábra is mutatja – becsúszhat egy-két kígyó is a menübe.

    Hiába, van, amikor a nyúl viszi a puskát.

    (via)

  • Mármint az instagramos követői tényleg azt fogják hinni, hogy egy Gulfstream G650-essel indult az aktuális havi álomnyaralásra. Ismerjék meg a PJ Studio nevű moszkvai céget, aminek van egy ilyen repülője, és azzal foglalkozik, hogy bérbe adja fotózásra közösségi médiás kamufényképekhez. 14 ezer rubelbe (kb. 60 ezer forint) fáj egy teljes sorozat profi fotóssal, sminkessel együtt, ami megörökíti, ahogy felszállunk a gépre, mosolyogva vár ránk a stewardess, benyalunk egy pezsgőt, elfogyasztjuk az ebédet, bámulunk ki az ablakon, majd leszállunk. Ilyen képekre tessék gondolni:

    private-jet-photo-shoots2-750x410

    Apró szépséghiba, hogy valójában a gép eközben nem megy sehová, csak áll a hangárban, de hát ezt az Instagram népének nem kell az orrára kötni.  (via Oddity Central)

  • Sőt, igazából az egész országon, ezt a részt Cincinnatiban vették fel.