új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Érkeznek az első budapesti kerületi eredmények. A főváros budai oldala eddig színtisztán narancssárga volt, mindegyik kerületet fideszes polgármester és képviselő-testület irányította. Most két helyen az első eredmények alapján vezet az ellenzék: a III. kerületben az ellenzéki összefogás szocialista jelöltje, Kiss László 52 százalékra vezet Bús Balázzsal szemben, a főváros legnagyobb lélekszámú kerületében, a XI. kerületben pedig a DK egészségpolitikusa, dr. László Imre volt kórházigazgató előzi meg 49 százalékkal Hoffmann Tamás regnáló polgármestert. A feldolgozottság még nem magas, bármi lehet a végeredmény.

  • Kicsivel 5 százalékos feldolgozottság alatt a Szentgyörgyvölgyi Péter-Tüttő Kata párharc 50,8-44-re áll, vagyis úgy tűnik, viszi a kerületet a regnáló fideszes polgármester. 

    Az V. kerület előzetesen izgalmasnak tűnt, sokáig baloldali vezetésű kerület volt (Steiner Pál, MSZP), aztán jött a Rogán-éra 2006-tól. Rogán 2014-től már nem indult, mert nem lehetett egyszerre a parlamentben is, így a Fidesz ekkor már Szentgyörgyvölgyi Pétert indította, aki magabiztosan nyert.

    A tavaszi EP-választáson 45 százalékot kapott a Fidesz, ami Budapesten jó eredménynek számított a kormánypártnak. Emellett az is ronthatta az ellenzék esélyeit, hogy a közös jelölt Tüttő Katával (korábbi XII. kerületi önkormányzati képviselő) kapcsolatban az volt a fő kérdés, mennyire zavarja majd a választókat, hogy élettársa volt Leisztinger Tamás oligarchának, aki potenciálisan érintett olyan belvárosi ingatlanügyletekben, amelyeket az ellenzék kampányában aggályosnak nevezett. 

  • A feldolgozottság közel 24 százaléknál jár, és ez alapján Egerben a várost 2006 óta vezető fideszes Habis Lászlóval (43,58%) szemben a jobbikos Mirkóczki Ádám (47,79%) vezet, aki hivatalosan az Egységben a Városért Egyesület színeiben indult.

    Eger az a város, ahol gyanúsan sok független és civil jelölt indult, azonban a három jelölt közül csak az Egri Városvédők Egyesülete színeiben induló Pócs Alfréd áll legalább 5 százalékon.

    A választási kampány egyébként Egerben is erősre sikerült, nemrég kiszivárgott egy hangfelvétel Oroján Sándortól, a Fidesz egri szervezetének ügyvezető alelnökétől, aki kendőzetlen őszinteségről beszélt a NER természetéről.

  • 80 százalékos feldolgozottság mellett tényleg toronymagasan vezet Veres Pál, az ellenzék jelöltje Miskolcon: 28 ezer szavazatával közel 7,5 ezer szavazat előnyben van a Fidesz jelöltjéhez képest, Alakszai Zoltánnak ugyanis eddig csak 20,5 ezer szavazata van.

    A város minden egyes szavazókörét is 60 százalék körüli aránnyal nyeri az ellenzéki összefogás, azonban Veres a sajtótájékoztatóját csak a végleges eredmények kihirdetése után fogja megtartani. Nemsokára részletesen is be fogunk számolni erről, mint ahogyan arról is, milyen a hangulat a helyi Fidesz eredményváróján.

  • Újpesten szavazatszámra ugyanúgy áll a regnáló fideszes polgármester Wintermantel Zsolt és ellenzéki kihívója, Déri Tibor, igaz, a feldolgozottság még alacsony, 7 százalékos. A két jelölt egyaránt 47,91–47,91 százalékon van jelenleg.

  • A közös ellenzéki jelölt, Szücsné Posztovics Ilona 49,2 százalékon áll jelenleg, míg a fideszes Schmidt Csaba 46,38 százalékot kapott. A feldolgozottság 93,33 százalékon áll. 

    Schmidt Csaba 2010-ben fölényesen verte MSZP-s ellenfelét. Schmidt elődje, Bencsik János volt, aki 1990-től kezdve az összes választást megnyerte. 

  • 10 százalékos feldolgozottság mellett magasan vezet Budaörs polgármestere. Wittinghoff Tamás jelenleg 75,43 százalékon áll, míg kormánypárti kihívója, Czuzcor Gergely csak 24,57 százalékon. 

    Wittinghoff Tamásról, aki a rendszerváltás óta vezeti a várost, nemrég szexvideót tettek közzé. Wittinghoff, akiről állítása szerint az előző önkormányzati választás után készült a felvétel, feljelentést tett, és nem lépett vissza az indulástól. 

  • 23,91 százalékos feldolgozottságnál több mint 20 százalékponttal vezet Gyöngyösön Hiesz György, a DK–Momentum–MSZP közös jelöltje a fideszes Klausmann Viktorral szemben. Hiesz 55 százaléknál van, Klausmann 35 százaléknál, a jobbikos Kévés Tamás pedig közel 10 százaléknál.

    Gyöngyös különösen érdekes helyszín, mert hagyományosan szocialista városnak számít, de öt évvel ezelőtt Hiesz mindössze 457 szavazattal tudta csak megverni a fideszes Tatár Lászlót. Idén a Fidesz Tatár helyett a volt tévés Klausmann Viktort indította, akiről nemrég kiderült, hogy 2015-ben öt évre eltiltották a cégvezetéstől.

    2015-ben, egyik vállalkozásunk nehéz pénzügyi helyzetbe került. Az elindult rendezési eljárásban részt vettünk, viszont a jogi szakértők szerint is egy érthetetlenül szigorú határozatot kaptunk. Miután a cégvezetési feladatokat folyamatosan kollégáimnak adtam át, a határozat már nem befolyásolta későbbi vezetői munkám. Ahogyan most sem hátráltatja, hiszen elsősorban az egyesületre és az alapítványra koncentrálok, melyeket sikerrel vezetek. Nekem és a vezetésemmel működő szervezeteknek semmilyen tartozása senki felé nincs. Nem voltam soha büntetett, nem szereplek adóslistán, közügyektől eltiltás alatt sem állok, nem álltam. Az elmúlt három évben néhány parkolási, egy közlekedési bírságot kaptam, amit időben kifizettem. Gyöngyösre koncentrálok, hogy egy okos, aktív testülettel végre kiemelhessük a várost a csendes depresszióból és a fejlődés útjára állíthassuk!

    – reagált az ügyre szeptemberben a Szerencsekerék volt műsorvezetője.

  • 21 százalékos feldolgozottságnál 49-49 százalékon áll a fideszes Sára Botond és az összellenzéki jelölt, Pikó András csatája. 

    A VIII. az a kerület, ahol hagyományosan a legalacsonyabb a részvétel Budapesten, ez most sem volt másképp (38,31%). A kerület régebbi vezetése balliberális volt volt, még 2006-ban is az SZDSZ-es Csécsei Béla nyert, aki 1993-tól vezette a kerületet. 2010-ben aztán rommá nyerte magát rendpárti programjával a pályafutását a MIÉP-ben kezdő fideszes Kocsis Máté.

    Ő egészen addig volt polgármester, amíg nem kapott országgyűlési mandátumot, ekkor időközivel utódja, Sára Botond nyert, de nagyon alacsony részvétel (21%) mellett. Sárának nem sok ideje volt még bizonyítani, az lehet a fő ereje, hogy Kocsis programjának folytatójaként tekintenek rá. Pikó András civil, de a Momentum támogatásával lett jelölt, korábban a Klubrádióban dolgozott műsorvezetőként. 

  • 23,91 százalékos feldolgozottság mellett Borkai Zsolt vezet 45,16 százalékkal, Glázer Tímea pedig 42,65 százalékon áll. Ez a szavazatok számában úgy néz ki, hogy Borkai 5927 szavazatot gyűjtött eddig, míg Glázer Tímea 5598-at. 

  • Íme a legfrissebb adatok:

    • Karácsony Gergely: 40265 szavazat (49,47%)
    • Tarlós István: 36942 (45,39%)
    • Puzsér Róbert: 3588 (4,41%)
    • Berki Krisztián: 595 (0,73%)
  • 31,37 százalékos feldolgozottságnál eléggé úgy tűnik, hogy a várost eddig is vezető Balaicz Zoltánnak nem kell összepakolnia a városházán, a Fidesz jelöltje ugyanis a szavazatok 70 százalékát kapta eddig. Az ellenzéki jelölt, Keresztes Csaba 22,61 százalékon áll, rajta kívül a Mi Hazánk jelöltje, Kiss Ferenc 4,12 százalékot, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület jelöltje pedig 3,25 százalékot kapott. 

  • Egyelőre öt százalék alatt áll a feldolgozottság, de jelenleg 51,45 százalékkal vezet a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, Kolozs Csaba, a város jelenlegi vezetője, dr. Gémesi György pedig csak 39,85 százalékon áll.  

    Gödöllő polgármestere a rendszerváltás óta vezeti a települést, a választásokat 70 százalék körüli aránnyal nyeri, a 2014-es önkormányzati választáson például 78,5 százalékot kapott.

    Pár nappal a választások előtt Orbán Viktor több olyan városba is ellátogatott, ahol úgy érezte, szükség van a jelenlétére, az egyik állomás pedig pont Gödöllő volt

  • Behozhatatlannak tűnő hátrányban van Mátraverebélyen a leginkább a kamupártgyanús szervezeteiről ismert Seres Mária. A férjével több kétséges politikai szervezetet, többek között a Seres Mária Szövetségesei (SMS) nevű pártot gründoló, magát civilnek feltüntető politikusnő több százmilló forint kampánytámogatást szedett össze az elmúlt választásokon, az indulás fő célja korábbi jelöltjei szerint éppen ezek a pénzek voltak.

    A szabolcsi Seres Mária 2014-ig volt a megosztott, félig cigány lakosságú, komoly szociális problémákkal küzdő Mátraverebély polgármestere, ahová nem sokkal a választások előtt érkezett. A legutóbbi választásokon azonban kikapott, és most sem fogja tudni visszaszerezni a települést: 33 százalékos feldolgozottságnál fölényesen, 62 százalékkal vezet a vele szemben függetlenként induló Nagy Attila.

    Seres Mária politikai vállalkozásáról tavasszal a Gulyás Márton-féle Partizán mutatott be tényfeltáró-leleplező videót.

  • A IX. kerületben nagyon vezet Baranyi Krisztina Bácskai János fideszes polgármester előtt – értesült a Hvg.hu a polgármesteri hivatalból. Azt is mondták a lap forrásai, hogy az önkéntesek szerint az eddig megszámolt öt szavazókörben az ellenzéki főpolgármester-jelölt nyert.

    A közös ellenzéki jelölt Baranyi győzelme nem nagy meglepetés, a IX. kerületet nagyon sokáig balra húzott, 1990-től 2010-ig az SZDSZ-es, majd független Gegesy Ferenc vezette, aki 2014-ben csak 3 százalékkal kapott ki a fideszes Bácskaitól, akinek népszerűségét azóta a parkolási botrányok is rombolhatták. 

    A Ferencvárosban képviselőként dolgozó, korábban az Együtt színeiben politizáló, majd független Baranyi Krisztina előválasztáson vívta ki az ellenzéki jelölti szerepet, a pártok eredetileg egy momentumos jelöltet szerettek volna helyette. 

  • Miután egy hétig egyeztettem a szombathelyi polgármesterjelölttel az eredményvárón való részvételről, több mint fél órája várakozom egy K und K. huszárlaktanyából átalakított többfunkciós épület – képviselői irodától a Vitézi Rend megyei szervezetén át Waldorf-óvodáig van itt minden – előtti sötét utcán.

    Sorra érkeznek a helyi fideszes elit tagjai, Hende Csaba egyenesen a kapuba parkol be. A didergő dohányzók gyorsan letudják a cigit, és csak egy-egy elejtett megjegyzésből hallom, hogy nem elégedetlenek az eddig beérkezett adatokkal. Elvileg minden rendben. Arra is elégedett morgás tör fel a parázsló cigarettavégek mögül, hogy több egyéni kerületből is 60 százalék feletti eredményt jelentettek a fideszes delegáltak.

    A hivatalos feldolgozottsági ráta egyébként még 5 százalék alatt van a városban.

  • 26 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Farkas Ciprián vezet 55,62 százalékkal, Varga Norbert független jelölt a szavazatok 38,79 százalékát kapta meg, míg Gibicsár Imre, a Párbeszéd jelöltje 5,59 százalékon áll jelenleg. 

  • Este nyolc órakor a Baranya megyei Alsószentmártonban még mintegy harminc választó várt arra, hogy leadhassa voksát. A bizottságnak „adminisztrációs nehézségei adódtak”, ezért is van most csúszás.

    Emellett az is gondot jelentett, hogy többen a nap folyamán már próbáltak szavazni, de a „tömeg” miatt valószínűleg úgy döntöttek, hogy a hét órai zárás előtti időszakban térnek vissza, bízva a kisebb „forgalomban”. Sajnos túl sokan gondolkodhattak így, mert estére megint tömeg lett. (MTI)

  • Karácsony Gergely eredményváróján, még urnazárás előtt tettük fel a kérdést DK-s, párbeszédes és MSZP-s politikusoknak.

    Feltettük a legfontosabb kérdést az ellenzéknek
  • Nyíregyházán sikerült úgy beállni a komplett ellenzéknek Jeszenszki András mögé, hogy rajta kívül a polgármesteri pozícióért kizárólag a jelenlegi fideszes polgármester, Kovács Ferenc indul. Hiába van azonban csak két induló, 16,83 százalékos feldolgozottságnál Kovács vezet közel 55 százalékkal Jeszenszkivel szemben.

  • 17,14 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 52,21 százalékával vezet Péterffy Attila, az Ellenzéki Összefogás jelöltje. A Fidesz a városban Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázót, a vízilabda-szövetség korábbi elnökét indította, aki ennél a feldolgozottságnál a szavazatok 41,47 százalékát kapta. 

    Pécsen az LMP külön jelöltet indított dr. Kóbor József személyében, aki a szavazatok 4 százalékát kapta eddig. Rajta kívül két független jelölt, Komáromi István és Pap András 1-1 százalékon áll. 

    A várost eddig fideszes vezetés irányította, Páva Zsolt nyert 2014-ben, viszont a polgármester kezét 2017-ben elengedte a Fidesz, azóta egy fideszesekből álló „stratégiai irányító testület” vitte a város ügyeit. 

     

  • Nagyon úgy néz ki, hogy Hódmezővásárhelyen nyert Márki-Zay Péter a Fidesz támogatta Grezsa Istvánnal szemben, és vele együtt képviselőjelöltjei is jól állnak.

    Ráadásul Márki-Zay Péternek Szegeden is nagy rajongótábora van, az ottani tudósítónk, Presinszky Judit szerint a szegedi Botka-teremben is nagy üdvrivalgás fogadta Márki-Zay részeredményes vezetését.

  • A Mol vezérigazgatójának, Hernádi Zsoltnak az unokaöccse, Hernádi Ádám vezet 56,5 százalékkal Esztergomban. Cserép János, az ellenzéki összefogás jelöltje 28,02 százalékon áll, míg Réfalvi Gergely független jelölt 15,48 százalékot kapott.

    A feldolgozottság aránya 29,63 százalék. 

  • Salgótarjánban 12,5 százalékos feldolgozottságnál az ellenzéki jelölt, Fekete Zsolt vezet (52,18%) a fideszes Szabó Csabával (45,1%) szemben.

    Ugyebár Salgótarján volt az, amit 2014-ben elvitt az MSZP–DK–Együtt tömörülés Dóra Ottóval, azonban a politikus egy évvel később elhunyt, helyét Fekete Zsolt vette át, aki mögé a mostani önkormányzati választáson beállt a teljes ellenzék.

    Fekete egyike volt azoknak az ellenzéki jelölteknek, akiket a már jól ismert migránskártyával próbáltak lejáratni. Fenyvesi Gábor helyi fideszes képviselő egy sajtótájékoztatón vonta le az alábbi konklúziót abból, hogy Fekete korábban elutazott Brüsszelbe:

    1. Fekete Brüsszelben a „nyíltan migránspárti“ Dobrev Klára DK-s és Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőkkel találkozott.
    2. A városban „a kampányban hirtelen ivókutak épülnek“, miközben az elmúlt öt évben se vízosztás, se ivókút nem volt Salgótarjánban, és senki sem törődött azzal, hol isznak vizet az emberek a 40 fokban.
    3. Konklúzió (melyet Fenyvesi természetesen kérdés formájában állít): vajon a most épülő ivókutak a migránsok befogadását szolgálják-e?
  • Átmeneti túlterheltség, írják. Mint tavaly, meg azelőtt, meg azelőtt, meg... Kövesse az eredmények alakulását az Indexen!

    UPDATE: már elmúlt, mint a gyíkká változtató átok a Gyalog galoppban.

  • 16,6 százalékos feldolgozottság mellett közel 20 százalékponttal van lemaradva az Ellenzéki Összefogás jelöltje, Lejer Zoltán (34,04%) a város jelenlegi polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia (53,01%) mögött. Szemereyné Pataki Klaudia idén szerepelt a magyar Forbes legbefolyásosabb magyar nőket felsoroló listáján, mégpedig a közéleti kategóriában.

  • A győri ellenzéki eredményvárón riadtan szaladtak össze az emberek, amikor kijött az első részeredmény a városról. Alacsony feldolgozottság mellett jelenleg 45 százalékon áll Borkai Zsolt, amit általános hitetlenkedés fogadott az összegyűltek között. Némileg megnyugodtak az emberek, amikor kiderült, hogy az ellenzéki jelölt, Glázer Tímea csak 8 szavazattal van lemaradva Borkaitól.

  • Törzsi háború folyik az országban: romlottság, karriervágy, törtetés, alkalmatlanság, rendszerszintű rothadás uralkodik. Ezt akartuk leváltani.

    - mondta Puzsér Róbert eredményváró eseményén. 

    Puzsér hozzátette: választás után visszatér a kulturális térbe, nem fog pártot alapítani, mert a hagyományos pártok szerinte megbuktak. Ettől függetlenül a cél marad, 2024-ben pedig újra kísérletet fognak tenni amegvalósítására. Az indulásával új ellenzékiség-referenciát akartak képezni, ami szerinte sikerült is.

    Legyen az az igazi ellenzék, amelyik reális képet ad.

    - mondta. Célja az, hogy hiteles látleletet kell adjon a rendszerről. Puzsér szerint Tarlós István a rendszer helytartója, Karácsony Gergely pedig a háztáji ellenzék csúcsterméke. Saját magát és csapatát viszont a rendszer kihívóiként értékelte. Várják az eredményeket, 5 százalékkal már elégedettek lesznek.

  • A tradicionálisan baloldali Miskolcot 2010 óta a Fidesz és Kriza Ákos vezeti, utóbbi azonban egészségügyi okokra hivatkozva nem indult idén a polgármesteri címért. Helyette a Fidesz–KDNP Alakszai Zoltánt indította, akinek a legnagyobb kihívója Veres Pál, a helyi ellenzéki összefogás jelöltje. 23 százalékos feldolgozottságnál egészen úgy néz ki a helyzet, hogy Veres Pál vezet 55 százalékkal, Alakszai pedig csak 40 százaléknál tart.

    Érdekesség, hogy Miskolcon a Munkáspárt és a Mi Hazánk is indított polgármesterjelöltet.

  • Jönnek be a hódmezővásárhelyi adatok, egyelőre egy-két körzet kivételével Márki-Zay vezet.

    Nagy az öröm - Márki-Zay vezet Hódmezővásárhelyen
    Márky-Zay vezet a körzetek többségében Hódmezővásárhelyen