új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • De tényleg nem, a saját népszavazós blöffjébe belebukott brit miniszterelnök eléggé várhatja már a szerdát!

  • A 168 Óra videóján jól látszik, ahogy a tanártestalkatú, kopaszodó férfi félelemkeltő kockás ingben és saruban szinte ráront a fekete inges őrre, aki miután magát védve kénytelen egy finom mozdulattal őt odébbterelve védeni magát,  hirtelen a szeméhez kap: Megütött! A kockás megütött!

    Érdemes az eredeti videót tovább nézni, a kamupankráció legszebb hagyományait viszi tovább a Városliget Zrt. által megbízott őrző-védő csapat. A felvétel még vasárnap éjjel készült, azóta az őr mellett álló Tóth Csaba nyilatkozott, hogy folyamatosan sérülnek az emberei. Innen is jobbulást kívánunk!

    Screen Shot 2016-07-12 at 22.17.17.png
  • Kedd este 10 van, és percek óta nem történt érdemi munka az Index newsroomjában, mert az esti ügyelet az Insane Cherry nevű Youtube-júzer videóiból adagolja túl magát. A művész tökélyre vitte a könnyűzenei klasszikusok állathangokkal történő feldolgozását, legutóbbi mesterműve a Chop Suey! de-, majd rekonstruálása kutyákkal, kecskékkel, cicákkal. Íme:

    De van még ott, ahonnan ez jött, Seven Nation Army is, meg What If God Was One of Us, nem is beszélve a Trónok harca főcímzenéjéről. És itt a teljes életmű - jó, azért érezni, hogy Insane Cherry a We Will Rock You-nál még eléggé kereste a hangját. (Forrás: Laughingsquid)

  • Elérte Magyarországot is az Európán végigsöprő hidegfront. Szombathelyre három centis jeget hozott a képet látható szupercella, olvasói beszámolók szerint viharkárok keletkeztek a városban, több helyre kivonultak a tűzoltók. 

    neszter-img20160712192719.jpg-2016-07-12-20-09-49
    Fotó: Turi Eszter / Időkép
  • Jeremy és Eliana Bookbinder azt tették, amire a cserkész esküjük kötelezte őket, vagyis megpróbáltak segíteni egy bajba jutott, sérült állaton. A Virginia állambeli Camp Mariottban egy túrázó tájékoztatta a két cserkészt, hogy egy sérült sólyom van néhány mérföldnyire a tábortól. A Bookbinder-ikrek ezért a szabadnapjukon elindultak, hogy megkeressék az állatot. Eliana meg is találta a törött szárnyú, röpképtelen és néma madarat, amelyről a helyszínen megállapította, hogy az egy fehérfejű rétisas. Vagyis az Egyesült Államok leghazafiasabb ragadozója, aki még a címerre is rákerült.

    13533022 1805631426324515 6072585484210985088 n
    Fotó: Facebook

    Ekkor megkérdezte a táborvezetőjét, a cserkészparancsnokot, hogy bevitetné egy vadkórházba, ahol állatorvosok segíthetnének rajta. Képet is küldött a madárról, aki annyit írt neki vissza, hogy ne fogja be a rétisast, és ne hívja az állatmentőket. Eliana a testvérével együtt mégis dacolt a szabállyal: a nemzeti park állatorvosa pedig arra kérte őket, hogy vigyék be a kórházba az állatot.

    Amikor megtették, amire kérték őket a cserkészparancsnok közölte, ki vannak rúgva a csapatból. Egyrészről arra hivatkozott, hogy megszegték a parancsot, másrészről arra, hogy szövetségi törvény ellen vétettek, amikor egy veszélyeztetett faj példányát gyűjtötték be. 

    Utóbbi viszont téves állítás: a rehabilitációnak köszönhetően a fehérfejű rétisas populációja jelentősen növekszik, ezért 2013-ban levették a szövetségi tiltólistáról. 

    (Washington Post)

  • Az LCD Soundsystem 2011-ben népszerűsége csúcsán tartotta meg búcsúkoncertjét (legalábbis az első búcsúkoncertjét) tízezrek előtta New York-i Madison Square Gardenben.

    Hogy miért vonultak vissza, amikor két évtizednyi szívás és ismeretlenség után végre berobbantak? Ezt számos cikk és egy dokumentumfilm is taglalja, a nagyobb kérdés inkább az, hogy ha már abbahagyták a csúcson, akkor idén mégis mi a francért tértek vissza?

    Valószínűleg ez a banda tagjaiban is felmerült a skóciai T in the Park fesztiválon. Itt ugyanis nagyjából akkora közönség előtt játszhattak, mint amekkora a rengeteg hangszerrel fellépő zenekar stábja lehet. 

    A dolog még szomorúbb, hogy ha az LCD Soundsystemnél összehasonlíthatatlanul sokkal rosszabb, de ugyanennyivel népszerűbb Calvin Harris közönségéhez viszonyítjuk a dolgot:

  • Az ázsiai országban ugyanis tombol a buddhista szélsőségesség, aminek ékes bizonyítéka, hogy hétfőn Bagan városában őrizetbe vettek egy spanyol turistát, mert Buddha képmása volt a combjára tetoválva. A rendőrséget buddhista szerzetesek értesítették a szentségtörésről, ami szerintük abban áll, hogy a láb a test legkevésbé szent helye, így az oda tetovált Buddha sok hívőt sérthet. A szerencsétlen spanyolt ezután a fővárosba, Rangunba vitték a rendőrök, majd felrakták egy Thaiföldre tartó repülőgépre.

  • A fideszes Nyitrai Zsolt az Egri Bikavér Ünnep megnyitóján beszélt arról pár napja, hogy hamarosan hungarikum lehet az Egri Bikavér. Már a színpadon állt, amikor eszébe jutott, hogy a szájában felejtette a rágóját.

    Gyorsan kellett cselekednie, de Nyitrai nyomás alatt is elegáns megoldást választott. Felemelte kezét, eljátszott egy köhögést, és közben kikapta a rágógumit, amit nem törődve a matériával, belehelyezett az öltönyzakója zsebébe. Íme: 

    A könnyed mozdulatot a Heol.hu olvasóriportere szúrta ki, jár neki egy bravó!   

  • Vajon mikor terjednek el a kockadinnyék? A képen látható dinnyéket nem módosították genetikailag, a magyarázat ennél sokkal prózaibb. Dobozban nevelték a gyümölcsöt, azért lett ilyen. Praktikus, könnyen szállítható.

    Forrás: The New York Times

  • Klág Dávid kollégánk éppen most van a készülő Viszkis-film forgatásán, és onnan küldték ezt a képet Ajpek Orsival, hogy megmutassák: 

    így fog kinézni a Viszkis, azaz Ambrus Attila a róla készülő filmben. A rendező Antal Nimród, a főszereplő pedig Szalay Bence. 

  • Ez a merseyside-i tanárnő megható levélben vigasztalta Ben Twistet, a 11 éves autista tanítványát. Ben egy különleges igényű gyerekeknek fenntartott iskolába jár. Az osztálytársai közül idén csak ő futott neki az év végi kötelező vizsgáknak, de sajnos nem sikerült átmennie.

    Nagyon szeretném, hogy megértsd, mert nagyon fontos, hogy ezek a tesztek csak a személyiséged egy kis szeletét tudják megmérni.

    - írta Mrs. Clarckson Bennek, aki nagyon büszke a fiú fejlődésére. És hogy mit nem mérnek a vizsgák?

    • A művészi tehetségedet
    • A csapatmunkára való készségedet
    • A növekvő függetlenségedet
    • A kedvességed
    • Hogy ki tudod-e fejezni a véleményed
    • Hogy milyen tehetséged van a sporthoz
    • Hogy tudsz-e barátságokat kötni és megtartani
    • Hogy fel tudod-e mérni, mennyit fejlődtél
    • Az alkotói és tervezői készségedet
    • A zenei tehetséged

    - sorolta a tanárnő. 

    Ben szülei persze végtelenül meghatódtak, a levelet Ben anyukája rakta ki Twitterre.

    (Telegraph)

  • Az ausztrál Jazmina Daniel egészen új szintre emelte a Disney- és Pixar-filmek iránti rajongást, profi sminkesként kedvenc hőseit (Mulan, Az oroszlánkirály, Szenilla nyomában, A kis hableány, Cápa stb.) rajzolja fel az ajkára. Méghozzá nem is akárhogyan:

    A sminkes többi munkáját az Instagramján lehet lecsekkolni.

  • Ahogy egyre többekben tudatosul a nyugati világban, hogy van itt ez a Kína nevű távoli ország, ami hamarosan a nyakunkra fog nőni és bele fog szólni, hogy mit lehet a világban és mit nem, úgy egyre többen kezdenek el érdeklődni az iránt, hogy mit gondolhatnak a kínai emberek. Ez utóbbi kiderítésének pedig elég szórakoztató, bár nem feltétlenül reprezentatív mintáját adják a kínai keresők adataira támaszkodó sztereotípia-térképek, amelyek a közelmúltban nagy népszerűségnek örvendtek az információs szupersztrádákon.

    Most a Foreign Policy lépett elő egy újabb adaggal, bár sajnos ez nem térképes, csak szöveges. Azt nézték, hogy ha a legnépszerűbb kínai keresőbe, a Baiduba elkezdik beírni, hogy az amerikaiak(nak) miért, akkor mit ajánl fel automatikus kiegészítésként a legnépszerűbb keresések alapján. Ezek alapján a kínaiak arra kíváncsiak, hogy az amcsik(nak)

    • miért nagy a férfiasságuk?
    • miért utálják Anne Hathawayt?
    • miért parkoltathatják hadihajóikat Hongkongban?
    • miért nem mennek vissza a Holdra?
    • miért nem tiltják be a fegyverviselést?
    • miért nem esznek pontyot?

    Hogy ebből mi derült ki a kínaiakról? Semmi, de attól még szórakoztató.

  • Zenyik Róbert, Medgyessy Gergely és Lőrincz Olivér pénteken hajnalban indult el Hollóházáról, hogy a kék turistajelzésen váltóban egészen a kőszegi Írott-kőig fusson. Az előzetesen 1180 kilométernek számított, de ennél többnek ígérkező táv több mint felét lefutották már, most Fehérvárcsurgónál járnak.

    Fotó: Szaszafoto

    Most élhetik meg a legnehezebb órákat, a kialvatlanságtól is egyre fáradtabbak, de a hőség még nagyobb próbatétel elé állítja őket. Ahogy a futókat kísérő Szász Norberttől megtudtuk, a körülményekhez képest mindhárman jó állapotban vannak, az éjszakai szakaszokon is jól haladnak.

  • Egyelőre nem tudni, hogy az ELMÜ egyik szakija vagy egy előrelátó kisnyugdíjas volt-e az elkövető, de az életveszély elhárításának ez a páratlan megoldása a csillagos egekbe emelte az Ismeretlen Művészt.

    poth attila
    Fotó: @attilapoth / Instagram

    Nehéz eldönteni, hogy ez, vagy pedig a Margit híd hiányos korlátjára erősített Kresz-tábla érdemli-e az aranyérmet, de igazából nem is fontos. A lényeg, hogy Buheraország élt, él és élni fog, mindörökké, Ámen!

  • Nemrég a koromfekete nindzsahotdogokkal rukkoltak elő, most pedig az eddigi talán legfurcsább reklámjukkal, amiben egy nagy bútorozatlan lakásban kelnek életre a dolgok, és hirtelen nagyon trippy lesz minden, például repkedni kezd a szőnyeg, megnyílik a padló stb. Egy élmény ez az egy perc, de tényleg!

    IKEA x HAY — Ypperlig Collection (Teaser) from Morten Kühl Christensen on Vimeo.

  • Nem elég, hogy leverték őket a párkányról, még bűnjellé is váltak a csornai K. Gyula ügyében. A 25 éves férfi június 24-én hajnalban lökte le a földre a balkonládát, benne az ártatlan muskátlikkal, hogy bejusson egy vendéglőbe. Akciójának áldozatául esett egy ablakredőny és egy ablak is, na meg a bevétel.

    n3103294
    Fotó: Police.hu

    De ezzel nem ér véget Gyula bűnlajstroma, ugyanis júniusban háromszor is megpróbált betörni a helyi templomba, de csak egyszer sikerült neki, az ellopott pénzkazettát viszont nem tudta kinyitni, ezért bedobta egy kukába.

    Gyula ráadásul egy virágboltba is betört, de üres kézzel távozott. Pedig igazán eszébe juthatott volna a vendéglősöket kártalanítani egy pár muskátlival. 

  • Rendíthetetlen kutya figyelem

    Attól, hogy minden más állat irtózatosan tapossa a vizet körülötte, neki még nem kell. Jó kutya.

  • Négy nap van az évben, amikor a Nap pont olyan állásban tűnik el a horizonton, hogy hosszában bevilágítja Manhattan legtöbb, szerencsés fekvésű utcáját. Az egyik ilyen épp tegnap volt.

    A jelenségnek neve is van, az angol Stonehenge után csak egyszerűen Manhattanhenge. Ilyenkor néhány percre megáll a forgalom a belvárosban és mindenki kényszeresen próbálja lefotózni a naplementét, mintha nem lenne holnap.

    Valójában az évnek szinte minden napján megvilágít egy-egy kisebb utcát a lemenő nap, de ezeken a kivételes napokon az egész belváros sárga fényárban úszik. Egy nagyon klassz interaktív térkép segít megérteni a jelenséget:

  • Miután Eddie Hall a hétvégi nem olimpiai súlyemelőversenyen megemelte a 465 kilót, a sokszoros anglialegerősebbembere nekifeküdt az ötszáznak is. Engem alapvetően teljesen hidegen hagynak a rekordok, de ez mégis megfogott. Hall kísérletében ugyanis kidomborodik, hogy a fő ellenfél nem egy üres szám, hanem maga a véges teljesítőképességgel rendelkező emberi test. Figyeljék csak!