új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem vicc, a hivatalos honlapján is megnézhető a Gotta Catch 'Em' All (Szerezd meg hát mind) című esemény.

    A demokrata elnökjelölt korábbi kampánybeszédében is viccelt már a Pokémonnal, hétvégén pedig az ohioi Lakewood egyik PokéStopjánál várja támogatóit,  Madison Parkban.

    A republikánus jelölt, Donald Trump is beszélt a játékról: azt mondta, örülne, ha lenne ideje játszani.

  • Július 14-én Hajdúszoboszlón megrendezték a X. Magyarország legerősebb rendőre országos bajnokságot - számolt be a Police.hu.

    nyom 2
    Fotó: Police.hu

    A rendőrök az ország több pontjairól érkeztek, hogy megmérkőzzenek egymással.

    Öt kategóriában mérték össze erejüket:

    • láncos guggolás (200 kilogramm)
    • egykezes nyomás (70 kilogramm)
    • kombájnkerék cipelés (250 kilogramm)
    • autótartás keretben (200 kilogramm)
    • kamionkerék felhúzás (300 kilogramm).

    Eredmények:

    I. Bíró Sándor r. őrmester, Dabasi Rendőrkapitányság

    II. Lukács Krisztián r. főtörzszászlós, Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság

    III. Majoros Árpád r. főtörzsőrmester, Ózdi Rendőrkapitányság

    IV. Nagy László c.r. zászlós, Tiszafüredi Rendőrkapitányság

    Bíró Sándor harmadik alkalommal indult, és tavaly is ő nyert. Még több kép itt.

  • Az újraindított Csodanő/Wonder Woman képregénysorozathoz csinált borítókat John Cho, aki ismert és közkedvelt rajzoló. A füzet 3. száma után viszont otthagyta a képregényt kiadó DC Comicsot, mert szerinte cenzúrázták a munkáját – írja a Guardian. Cho azt álíltja, hogy Greg Rucka, a sorozat írója felelős ezért.

    "MINDENKI imádja a Wonder Woman borítóimat, mindenki azt akarja, hogy csináljam tovább. Greg Rucka AZ EGYETLEN, akinek gondja van a munkámmal, ő az, aki folyamatosan megváltoztatná és cenzúrázná a rajzaimat, az első pillanattól kezdve" – írta Cho egy sajtóközleményében.

    Ruckát több újság is megkereste, de nem akarta kommentálni az ügyet. A cenzúra egyébként azt jelenti, hogy az eredeti borítóterven látszódott Wonder Woman bugyija, a megjelent borítón viszont úgy vágták a képet, hogy a hősnő feneke lecsúszik a képről, ezért a bugyi sem látszik.

    Ez az egész sztori, azért meglepő, mert korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy cenzúrázzanak egy képregényt hasonló okból. A legtöbb nagyobb példányszámmal kiadott képregényben minden agyonszexualizált, tárgyiasító pózt megengedtek, a szuperhősnőkről folyamatosan leszakadt róluk a ruha, ha harcoltak. Ráadásul Wonder Woman régebben kifejezetten sokat harcolt fallikus szimbólumokkal, például rakétákkal és torpedókkal.

    Az ellentábor a közelmúltban lett egyre hangosabb, egyre többen követelik azt, hogy a szuperhősnők ne frusztrált kamaszfiúk vágytárgyaiként legyenek ábrázolva, hanem erős (és felöltözött!) nőként, akikre a női olvasók is kíváncsiak lehetnek és akár pozitív példaképként is szolgálhatnak a kislányoknak. Az, hogy Cho munkáját gyakorlatilag ellehetetlenítettek, azt jelezheti, hogy a kiadók szép lassan leállhatnak a tárgyiasító nőábrázolással.

  • Javítják az utat Alcsútdoboznál a miniszterelnök Nárcisz nevű kutyájának otthont adó hatvanpusztai majorság irányába. A munkálatokat végző nehézgép elfoglalja az egyik sávot, ezért a forgalom feltorlódhat.

  • Rendhagyó módját választotta a Bókay Gyermekklinika, hogy összeszedje a megfelelő mennyiségű pénzt egy mobil videóbronchoszkópra, amivel sok vizsgálatot tudnának leegyszerűsíteni és ezáltal a gyermekeket megkímélni. 

    A közösségi finanszírozású projektben a megszokott módon különféle csomagokat lehet megvásárolni, ami valamilyen ajándéktárgy, és összegenként egyre nagyobb esély arra, hogy besorsolják az adakozót valamelyik sárkányhajó csapatba, amelyeket Szuper Levente, illetve Steinmetz Ádám vezet.

    Ha adakozni szeretne, ezen a linken teheti meg!

  • Az indiai Datta Phuge 2013-ban azzal került be a hírekbe, hogy 70 millió forittal egyenértékű összegért vett meg egy 3 kiló aranyból készült "inget", vagy legalábbis ingre hasonlító valamit. 

    000 Del6190332
    Fotó: Strdel / AFP

    Most viszont sajnos azért cikkezik róla ismét a világsajtó, mert agyonverték egy pénzügyi jellegű nézeteltérésből fakadóan. A rendőrség szerint 12-en támadtak rá kövekkel és késekkel csütörtök este.

    A gyilkosságot 22 éves fia is végignézte, de őt megkímélték a támadók. A tettesek egy szülinapi bulira hívták áldozatukat, ám amikor megérkezett, rögtön nekiestek.

    A férfi pénzkölcsönzésből szedte meg magát Puné városában, ahol csak aranyember becenéven emlegetették, miután gyakran viselt színarany öltözéket.

    Hogy miért feltűnősködik, arra egy korábbi interjúban csak annyit mondott: mások egy Audit vagy Mercedest akarnak venni, ha meggazdagodnak, neki az arany jön be. Sajnos úgy tűnik, ez utóbbira másoknak is fűlött a foguk.  

  • Ritka Pokémonokra vadászol? Gyere a Muncie Állatmenhelyre, és vidd el az egyik kutyánkat az útra!

    – ezt írta egy szórólapra az egyik amerikai állatmenhely, és óriási sikerük lett, már több mint 27 ezren osztották meg a bejegyzésüket. Ráadásul nem csak az interneten sikeres a kampány, a Pokémon Go játékosok tényleg elözönlötték a helyet, a kutyákat annyit sétáltatják, mint még soha.

    (BoredPanda)

  • Egy turistanő Svédországban látogatott meg egy vikingekről szóló múzeumot, amikor öt férfi körbeállta, rádobtak egy nagy hálót és elrabolták. Hiába kiabált, hogy engedjék el, pár perc múlva már egy fémbilincs kattant a nyakán és egy pódiumon állt nagyjából száz ember előtt, a rablói pedig megpróbálták eladni rabszolgának.

    Az egyik férfi azt állította róla, hogy remek rabszolga, aki feltalálja magát a konyhában, jól főz. A nő csinos külsejét is dicsérte"

    – ezt már egy helyi rendőr mondta a sajtónak, ugyanis a nő nem értékelte, hogy a megkérdezése nélkül megpróbálták eladni rabszolgának, ezért feljelentést tett.

    A múzeum megpróbálta tisztázni a helyzetet, kiadtak egy közleményt arról, hogy a rablasért meg a bilincselésért egy városról-városra járó színházi csoport felelős, akik a régi viking hagyományokat próbálják szórakoztatóan előadni az érdeklődőknek. Ilyen viking hagyomány a rabszolga-kereskedelem is, innen van a csoport neve is, ők az Északi Rabszolga-kereskededelmi Nemzetközi Társulat. A Facebookon már 751 lájkjuk van. Az elrabolt nő mindenesetre feljelentést tett zaklatásért, a rendőrség pedig nyomozásba kezdett.

    És az ügy még meg sem állt itt!

    Ugyanis a svéd hagyományőrző szubkultúra feminista aktivistái (ez egy dolog) most megpróbálják kiközösíteni a botrányos férfitársulatot, szerintük ők szexisták, akik sértik a vikingek jó hírnevét. "Már így is elég problémánk van abból, hogy a szélsőjobboldali csoportok átvesznek viking szimbólumokat tőlünk" – mondta Caroline Holmberg, aki a hagyományőrző viking nők egyik képviselője.

    Azonban az Északi Rabszolga-kereskededelmi Nemzetközi Társulat ezt a kritikát sem fogadta el. Azt mondják, hogy amit ők csináltak, az csak egy csak egy vicces performansz volt. A szexizmusvádat sem érzik jogosnak, azzal védekeznek, hogy férfiakat is el szoktak rabolni.

    (TheLocal)

  • A szombati óriási eső miatt a veszprémi Szentháromság térről az Arénába helyezte át a Jamie Cullum koncert helyszínét a Veszprémfest. A helyszínváltozásból fakadóan pedig újra kaphatóak jegyek a brit jazzművész koncertjére - bár korlátozott számban. Szóval, ha az utolsó utáni pillanatban ébredt, még van rá esélye, hogy meghallgassa élőben például ezt a számot:

    Jamie Cullum a Pointless Nostalgic és a Twentysomething nevű albumaival robbant be a jazzéletbe, és rövid időn belül az egyik legismertebb előadó lett - eddig azonban még sajnos nem lépett fel Magyarországon.

    Aki azonban már látott tőle koncertfelvételt a Youtube-on (például ezt), az tudhatja, hogy a 36 éves brit sztár amellett, hogy vérprofi muzsikus, egy őrült nagy gyerek is, aki szeretetre méltóan pattog a színpadon, rohangál a hangszerek között, és úgy lázba hozza a közönségét, mintha nem is kifinomult jazzkoncerten, hanem popkoncerten lennének.

  • De ahelyett, hogy egy kocsi elé sétálna valahol Psyduck után kajtatva, inkább készített (a kampánycsapata) egy kis kampányvideót, ahol Hillary Clintont zárja kis piros lasztiba. 

    A leírás szerint a Hillarymon jellemzője, hogy

    • gyakran hazudik az amerikai népnek
    • szereti cinkelni "a rendszert"
    • és szupertitkos emaileket megosztani 

    a fejlettebb állapota pedig a munkanélküli (értik, mert nem nyeri meg az elnökválasztást). Azért sajnálom, hogy lusták voltak egy igazi Clinton pokemont rajzolni, úgy azért jobban ütne a dolog. 

  • Trágyalével teli gödörbe esett egy körülbelül háromszázötven kilós szarvasmarha szerda délután egy hortobágyi telepen - írja a BM Katasztrófavédelem Facebookján.

    tehenke
    Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

    A tűzoltók dugólétra, mentőkötél és csáklya segítségével szabadították ki a jószágot a gödörből.

    Megúszta:

    tehenke2
    Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
  • A cseh főváros közelmúltban elfogadott új fejlesztési terve szerint több mint 200 új parkot terveznek létrehozni Prágában.

    Az 1,1 millió lakosú városban jelenleg 714 gondozott park van!

    Ennek a többsége a Moldva nyugati oldalán található, így a most kialakítandó parkokat inkább a keleti részre tervezik.

    És hogy hogyan fér el majd a városban 200 új park? Na nem a városhatár kiszélesítésével, hanem gondozatlan zöld területeken, illetve romos, elhagyatott épületek helyén alakítják majd ki őket. 

    Most komolyan, hülyék ezek a csehek?! Az eszükbe sem jutott, hogy letérkövezzék ezeket a területeket? Vagy kiöntsék betonnal és parkolót csináljanak belőlük? Hogy a múzeumok áttelepítéséről már ne is beszéljünk! Ezeket semmit nem tanulnak tőlünk, sosem lesz így belőlük a régió legilliberálisabb állama.

  • Egy barátunk küldte az alábbi képet egy arizonai autópályáról. 

    Sok magyarázat nem kell a képhez: "Ne játssz Pokémon Góval vezetés közben."

    Ha Amerikában vezet, legyen különösen óvatos, lehet, hogy a sofőrök fele éppen pokémonokat próbál elkapni az autójával.

  • Bakró Feri kollégánk hamarosan egy nagyobb anyaggal is jelentkezik a ma megnyílt helyről, de addig is átdobott pár telefonnal lőtt felvételt, ha már egyszer ott járt a Suhanj! Fitness megnyitóján.

    Mint írja, a Suhanj! Alapítvány nem csak mozgássérülteknek alakította ki az edzőtermet, a céljuk épp az volt, hogy épek és sérültek együtt mozoghassanak.

    A terem látássérülteket és mentális betegségekkel küzdőket is vár, teljesen akadálymentesített. Ez a speciális kialakítás mellett olyan egyszerű megoldásokat is jelent, amit bárki más is követhet, minden különösebb beruházás nélkül: mondjuk, hogy nincsenek forgóajtók vagy alacsony a recepciós pult.

    A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

  • "A jegyárusítás leállt, már csak a jeggyel rendelkező vendégeket engedik be" - közölték a szervezők, akik hozzátették: mindenki készüljön meleg ruhával mert nagyon hűvösek a bánki éjszakák.

    "Az emberek olyan jó fejek, hogy megveszik a jegyet a fesztiválra – ebből jön a legtöbb bevétel. Abban a pillanatban, hogy ők úgy döntenek, nem érdekeljük őket, nem lesz többé fenntartható a Bánkitó. Ez egy nonprofit fesztivál, amit 90 százalékban önkéntesek szerveznek, most is százötvenen segítenek nekünk, sőt mi magunk is csak költségtérítésért dolgozunk, és a zenekarok is kevesebbet kérnek, vagy akár ingyen jönnek” - mondta Schönberger Ádám fesztiváligazgató az Indexnek korábban. 

  • A pénteki napilapok címlapjait mutató fotónkról látható, hogy az újságokat beállítottságtól függetlenül a a 66 évesen elhunyt író halálhíre uralja - egyedül a Magyar Hírlapnál gondolták úgy, hogy a vesztünkre törő Brüsszel és a termelési hírek előbbre valók:

  • Az Emmi államtitkára terjedelmes interjút adott a Magyar Időknek, de mi beérjük a két legerősebb bekezdés szó szerinti idézésével:

    Az állam és az egyház szétválasztása mindaddig helyes, amíg arról van szó, hogy az egyik a másik működésébe ne avatkozhasson bele. De a társadalom létét meghatározó területek egymásra vannak utalva. Az együttműködésük nélkül nem tud fennmaradni egy nemzet. És ennek jó példája az a nyugati nihil, amibe egyes államok elmerültek. Ahogy az ember is testből és lélekből áll, az országok esetében a lelket az egyházak képviselik. Ha ezt az együttműködést felborítjuk, annak szörnyű következményei lehetnek. Ilyen például a párhuzamos társadalmak kialakulása, vagy az, hogy a fiatalok jó része nem találja a helyét a társadalomban. Pedig közösséget keresnek, tartozni akarnak valahova. A materializmusba, a genderelméletbe nem lehet belekapaszkodni, ahogy a marxizmusba sem lehetett.

    Pénzügyi-gazdasági szempontból szoktak beszélni kétsebességes Európáról. De valójában lelki-spirituális szempontból is megosztott a kontinens. És ebben Közép- és Kelet-Európának van óriási előnye. Az a lelki többlet, amelyet akár Ukrajnába, Kárpátaljára, Romániába, Erdélybe vagy bármelyik környező országba utazva megtalálunk, óriási kincs. És az értékét akkor érzi igazán az ember, amikor Skandináviára és a Benelux államokra tekint, ahol mindent tagadnak, és a legfőbb „probléma”, hogy külön mosdókat alakítsanak ki a „semleges neműeknek”.

    Remélem, ezen a szép délelőttön ön is érzi magában a magyarságából fakadó lelki-spirituális felsőbbrendűséget, és nem a materializmusba akar kapaszkodni!

    Ezen a reggelen

  • Linus Torvalds finn programozóguru, aki szerényen önmagáról nevezte el a Linux operációs rendszert, rettenetesen kiakadt a Linux Kernel levelezési listán, ahol a rendszeren dolgozó programozók beszélik meg az ügyes-bajos dolgaikat. A mestert az idegesítette fel, hogy - ó, irgalom atyja ne hagyj el! - egyesek a programok kódsorai mögé fűzött magyarázó kommenteket nem olyan szintaxissal írják, ahogyan az neki tetszik. Pardon: ahogy az elrendeltetett. Az agysérült hülyék stílusa, aminek kizárólag LSD-n trippelve van bármi értelme (ezek Linus saját szavai), ilyen:

    /* Ez undorító drogos szar
    * és pusztulnia kell */

    Vagy ilyen:

    /* Ez szintén elég ronda
    * és vizuálisan kiegyensúlyozatlan is */

    Ellenben ez a stílus kifejezetten tetszik Linusnak:

    /* Na, ez egy komment */

    És ezt is képes tolerálni:

    /*
    * Ez szintén egy komment, ami szépen
    * több sorba van törve
    */

    De még ezt is:

    // Ezt írhatod egy sorba, vagy többe, rajtad áll.

    Ez már határeset, de még elfogadható:

    /* Ez egy alternatív többsoros kommentformátum
    ami nem borzalmas, de ezért nem is az igazi */

    Hát ennek megfelelően tessék ezentúl kommentelni. (via The Register)

    resized winter-is-coming-meme-generator-brace-yourselves-the-com
  • Naná, hogy ebben a sportágban is van világrekord, éppen most dőlt meg. Ím:

    A legnehezebb persze a Guinness hivatalos időmérőjének lehetett, hogy kibírta az egészet röhögés nélkül.

  • A Barbie-babákat gyártó Mattel arra szeretné bátorítani a kislányokat, hogy merjenek nagyot álmodni, és bátran kacérkodjanak a gondolattal, hogy egy nap akár politikai vagy egyéb vezető is válhat belőlük. Egy kutatás szerint állítólag csupán a lányok 39 százalékának vannak ilyen ambíciói, ezért a Mattel egy új szettel szeretné javítani az arányt, amelyben az elnök és az alelnök is egy-egy Barbie-baba.

    A gyártó már 1992 óta dob piacra elnök és elnökjelölt babákat, most először azonban két női politikust árulnak egy pakkban. A Barbie-k egyébként nagy változáson estek át az utóbbi két évben: a karcsú, szőke babák után már a színesbőrű, a telt, az alacsony, sőt, a játékfejlesztő Barbie-kat is bevezették. A Mattel mindezt egyébként azzal indokolta, hogy nem akarják uniformizálni a szépséget, a babák alakja és külseje nem mérceként szolgál. Az első Barbie-babát egyébként 1959-ben adták ki, és egy német luxusprostituáltról mintázták.

  • Íme, az idei robotfoci-világbajnokság legszebb megmozdulásai:

      

    Mondjuk reklamálás, színészkedés, meg hiszti nincs, ennyivel már most jobbak a robotfocisták az igaziaknál. A labdakezelés, hát, mondjuk, hogy abban még nem jobbak.