új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sok mindenre felkészítik a rendőröket kiképzése során, arra azonban aligha térnek ki a tankönyvek, hogy mit tegyenek, ha ötvenéves asszonyok születésnapi bulijához hívják ki őket és ott egyenruhába öltözött sztriptíztáncosoknak nézik őket.

    Két rendőr járt így a délnyugat-németországi Berndorfban, ahol a a buliban lévő tíz asszonyok ahelyett, ijedten lehalkították volna az I will survive-ot a rendőrökre ugrottak, ölelgették őket, szelfizgettek velük – írta az Independent.

    Talán már az It's raining men ment, amikor a nyomuló asszonyok végképp biztosak voltak benne, hogy rendelt fiúk jöttek a bulira, mert a rendőrök a házigazda telefonszámát kérték. Ez a protokoll része volt, de innentől már senki nem hittel el húszéves rendőrnek és ötvenes kollégájának, hogy ők nem rúdtáncolni jöttek ide, hanem bizony intézkedést foganatosítani, hogy a zenelejátszó készülék mielőbb lehalkításra kerüljön.

    Végül csak a rendőrautó láttán győződtek meg arról, hogy valóban rendőrökről van szó. Zaklatási ügy szerencsére nem lett a félreértésből.

  • A Baltemore-i rendőrség máris megtalálta a legtökéletesebb elrettentő reklámot a Pokémon Go és a vezetés káros párosításának illusztrálásához.

    Néhány rendőr hétfőn este éppen a járdán beszélgetett, amikor nagy sebességgel egy pick up rohant a mellettük álló járőrkocsiba. Az autó továbbgurult, majd 50 méter után megállt, addig a rendőrök is komótosan odaértek. Amikor a sofőr kiszállt, megmutatta, hogy mekkora hülye, mert vezetés közben a telefonján játszott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rendőrök nem lőtték le.

    via Hvg.hu

  • Nem állítom, hogy péntek óta megállás nélkül a Megadeth koncertjének elmaradásával kapcsolatos találgatásokat vizsgáltam volna német precizitással, viszont így is sikerült több tucatnyi verziót és találgatást elcsípnem. Egy forgatókönyvvel azonban senki nem számolt, ami ismerve Mustaine zsuzsiskodásait, talán a legvalószínűbb. 

    Bőgős eltörte a lábát, lábujját, valamijét. Mustaine felmérte, hogy ha fellépnek mindenhol dicshimnuszokat fognak zengeni a tökös, hős bőgősről, ahogy az történt Dave Grohl vagy Axl Rose esetében. Rájött, hogy ebben a történetben ő maximum másodhegedűs tud lenni, és egy lemondással elébe ment a bőgős gipszes mennybemenetelének. 

    Mit gondol? 

    Miért maradt el a Megadeth koncertje?

  •  Több százan gyűltek össze, hogy Somló Tamásra emlékezzenek szerda este a Tabánban. A 68 éves zenész hosszú betegség után kedd hajnalban hunyt el.

    A zenészt ábrázoló molinó előtt gyertyagyújtással róhatták le tiszteletüket a rajongók szerda késő délután a Tabánban. Az MTI tudósítása szerint a megjelentek csendesen beszélgettek és hallgatták, dúdolták a hangszórókból szóló jól ismert LGT-, Omega- vagy saját szerzeményű Somló-dalokat.

    A kevésbé ismert dalaiból szemezgetett a Stenk.

    Zsolnai Endre, az esemény főszervezője a program kezdetekor elmondta, hogy a molinó mellé elhelyezett mikrofonok segítségével bárki megoszthatja a zenészhez kapcsolódó élményeit, anekdotáit az egybegyűltekkel, de várják a régi zenészbarátokat is, egy esetleges közös zenélésre. Az emlékezők közt feltűnt mások mellett Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa, Bornai Tibor zenész, dalszövegíró és Pajor Tamás zenész is.

  • Szerdán egy közleményben jelentette be a Facebook, hogy átlépték a havi több mint egy milliárd havi felhasználót - írja a Fortune. Így az alkalmazás két évvel azután, hogy leválasztották a messze legnépszerűbb Facebookról, bekerült a három legtöbbet pörgetett applikáció közé. A Facebook így három olyan alkalmazást is birtokol, ami több mint havi egymilliárd rendszeres felhasználót tudhat magáénak. A két említett alkalmazás mellett a Whatsappnak is több mint havi egymilliárd aktív felhasználója van.

  • A pár két év alatt húzta fel a "Tündérek völgyének agyagkastélya" fantázianévre hallgató épületet, ami kizárólag természetes anyagokból, azaz agyagból, szalmából, homokból és fából készült, természetesen a modern festékeket és lakkokat is száműzve. Fűtés tekintetében is a természetesség a fő szempont, minden szobát fatüzeléssel tartanak majd melegen. Az építéssel egy profi építészt bíztak meg, aki tényleg szép munkát végzett.

    Card

    A ház valójában nem igazán kastély, sokkal inkább olyan mintha a Megyéből került volna oda. A tulajdonosok azt remélik, hogy egyszer hotelt csinálhatnak belőle, amihez valójában tényleg minden adott, hiszen nem csak fantasztikusan néz ki, hanem szép környéken is van és relatíve könnyen megközelíthető, Nagyszebentől 40 kilométerre. Mindenesetre az épület már most is nagy népszerűségnek örvend a turisták körében, Facebookon saját oldala van és valaki az esküvőjét is itt tartaná.

    Card

  • De szerencsére jó vastag üvegfal választotta el őket egymástól, így szegény mackó csak fel le úszkált az üveg mögött és reménykedve tátogatta a száját, hátha eltűnik az akadály. Van róla videó is, itt meg lehet nézni:

    Jegesmedve próbált megenni egy gyereket Missouriban
  • Elkobzott egy fiatal pitont az ausztrál rendőrség egy 20 éves férfitől, aki a hátizsákjából kapta elő a vonaton és büszkélkedett vele. A megijedt utasok kihívták a rendőröket, akik a Bread névre hallgató gyémántpitont elvitték egy hüllőparkba. A kígyómutogató ellen védett faj birtoklása és közszemlére tétele miatt emelnek vádat.

    Cnw0SqFUEAAvgHD
    Fotó: NSW Police
  • Baleset történt nem sokkal öt óra utána a Nyugati tér mellett a Podmaniczky utca és a körút sarkán.  A rendőrség azt írta kérdésünkre, hogy „eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2016. július 20-án 17 óra 26 perc körül a Budapest VI., Teréz körút és Podmaniczky utca kereszteződésében két személyautó összeütközött, amelynek során az egyik személyautó felborult. Az elsődleges adatok szerint egy személy sérült meg. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit."

    image
    Fotó: Huszti István / Index
  • A Kemma.hu cikke szerint 4 év után eltűnt Oroszlányból a mintegy 350 tonnányi gumiabroncsból álló szeméthegy, ami egyszer már ki is gyulladt.

    abroncs
    Fotó: kemma.hu

    A veszélyes anyagot lerakó cég nem rendelkezett a telektulajdonosok engedélyével, és mivel felszámolták, a területek kármentesítésére vonatkozó kötelezettséget nem lehetett vele szemben érvényesíteni. A szeméthegyet végül az önkormányzat számoltatta fel, a mentesítés 65 millió forintba került. De bőven visszahozza majd az árát, ugyanis a 20 ezer négyzetméteres területet az ipari park bővítésére használják fel.

    A leghosszabb ideje meglévő, veszélyes szeméthegyek versenyét azonban Oroszlány, hanem Zugló vezeti. A Rákospatak utca 123. alatti, 180 méter hosszú, 45 méter széles és helyenként 6 méter magas szeméthegy 2011 óta bűzölög, elvileg idén október 20-ig kellene felszámolni.

  • sg

    Fantasztikus videó került elő csaknem húsz évvel ezelőttről: Selmeczi Gabriella a Champs együttes Tequila című klasszikusát szaxofonozza, és ebben maga Juhász Előd segít neki, sőt, a végén meg is dicséri a képviselő asszonyt. 

    (via rusek)

  • 0?c=29647927 0&h=600

    Elképesztő dolgokba lehet belebotlani, ha az ember nekiáll balatoni nyaralókat vadászni egy Urbanista-poszthoz. Az oké, hogy felmerül bennünk, hogy ha már itt a nyár, vegyünk magunknak egy egyenesen strandra nyíló lakást, na de mi az egy balatoni jachtklubhoz képest!

    Én mondjuk gumimatracnál komolyabb járművet nem vezettem a Balcsin, de laikusként nagyon impozánsnak tűnik, hogy vannak benne szép nagy termek, wellness, miegymás + 160 férőhelyes kikötő, meg egy hajószerviz is.

    875 misi az egész (igaz az csak a szövegből derül ki, hogy ebben az áfa nincs benne, de bizti lehet alkudni belőle). 

    Itt vannak képek + infók róla.

    UPDATE: közben kiderült, hogy a jachtklub már nem eladó, hanem épp él és virágzik, ez egy korábbi hirdetés volt.

  • keppar
    Fotó: Ritók Nóra / Facebook

    L. Ritók Nóra, a hátrányos helyzetű gyerekeket felkaroló Igazgyöngy Alapítvány igazgatója minden nap posztol egy képpárt a Facebookra, az elsőt ezzel a szöveggel:

     "Nem tartom normálisnak azt az országot, ami hagyja, hogy gyerekek szenvedjenek szükséget, és közben, mindezt figyelmen kívül hagyva, olyan területekre költ milliárdokat, ami nem a szükségletek szintjén van. Nem bírom a nyomort a stadionok árnyékában. Mától minden nap megosztok egy képpárt. Néma tüntetés ez, tükör a mai Magyarországról."

    A kommentáradat után pontosította, hogy a felvetése nem a szegény és gazdag relációban van, hanem abban, hogy "míg gyerekek nőnek fel teljes esélytelenségben (és nem csökkenő, vagy stagnáló számban, hanem egyre emelkedő arányban), addig nem tartja normálisnak azt az országot, ami a költségvetéséből ilyen arányban fordít stadionra, minisztériumok átköltöztetésére, templomépítésre, a háttérintézmények átszervezésére, az óriásplakát-kampányokra, az értelmetlen, "csakazértis" kisvasutra, a külföldi utaikra, az autóparkukra, a székházaikra, stb." A képpárok posztolásának célja az arányvesztés kihangosítása. A fotók az esélyteremtő munkák során készültek, a gyerekek lakókörnyezetében. 

  • Kedden lopta el négy fiatal Zümit a Fény utcai piacnál, az esetet rögzítette egy térfigyelő kamera is. A Mentőöv Állatvédő Egyesület rendőrségi feljelentést tett az ügyben, és a Facebook posztjukat közel félezren osztották meg.

    zumi
    Fotó: Mentőöv Állatvédő Egyesület / Facebook

    A másfél év körüli ivartalanított szukát egy nappal később találták meg ismeretlenek, akik elvitték állatorvoshoz, így a chipje alapján be tudták azonosítani. Ilyen egy igazi sikertörténet.

    Züminek drukkolunk, hogy túlélje ezt a megrázkódtatást, önöket pedig arra kérjük, vigyázzanak jobban a kutyusaikra!

  • Július végén kerül majd be a japán mozikba a Godzilla: Resurgence című film, amit Hideaki Anno és Shinji Higuchi rendezett, és amit kicsivel később, augusztusban Tajvanon, a Fülöp-szigeteken, Hongkongban és Makaóban is bemutatnak majd. A Resurgence egyébként a Godzilla-franchise 31-darabja, ez pedig a film második trailere. (via)

  • 13659054 10209929034647931 2283323218352248429 n

    Eszter a Facebookra rakta fel a rajzot, ami az édesapja egy palackpostában Kisapostag és Dunaföldvár között talált és most nagyon keresik a készítőjét. A motorra vágyó kisfiúnak meglepetéssel készül, szóval ha felismeri és meg tudja mondani a gyerek nevét, írjon nekem, vagy Eszternek

    Egy Duna menti árterületen a füzesbe volt fennakadva egy palack amiben a rajzot találtuk, kicsit elázva. A keresztneve látszik a rajzon, amit elhomályosítottam biztosíték miatt. Szeretnénk megtalálni az álmodozó kisfiút és egy felejthetetlen napot rendezni neki.

    Update: Megvan a kisfiú! Hamarosan beszámolunk a meglepetésről! Éljen az internet!

  • Jáva szigetén újra működésbe lépett a 2300 méteres Bromo nevű vulkán. Sűrű füstöt és hamut köpköd, Fully Handoko pedig ilyen csudaszép képet lőtt róla:

    A Bromo név egyébként a hinduk Brahma teremtő istenének jávai megfelelője. A négykarú és négyfejű istenség most úgy tűnik, hogy jól felhúzta magát valamin, lehet, nem ártana gyümölcs- vagy virágáldozatot bemutatni a lábánál.

  • Egy hete a Fontana dell'Acqua Paolában fürödtek turisták, most egy nő Rómában úgy döntött, eljátsza Édes élet híres jelenetét, és beugrott a Trevi-kútba. A nő Anita Ekberget utánozta és csókokat küldött közönségének.

    A nőt, aki a videók alapján fehér lepedőbe volt öltözve, a rendőrség gyorsan kihúzta a vízből. 

    Az olaszok nem nagyon díjazzák az ilyesmit, Valeria Marini olasz színésznőt például 160 euróra büntették egy hasonló húzásért. Azóta viszont annyian próbálkoznak ezzel, hogy felemelték a büntetést 400 euróra. A Trevi-kutat egyébként most újították fel, nem kevesebb, mint 2,2 millió euróért. 

    (The Local)

  • A napok óta tartó heves esőzések elárasztották az utcákat a kínai Handanban. Ott készült ez a cuki kép:

  • Öthetes vörös macskamedvéket mutattak be szerdán a Nyíregyházi Állatparkban. Mialatt a park állatorvosai megvizsgálták őket, anyukájuk, Ting-ting és apukájuk, Szecsuán idegesen járkáltak a fák ágain, majd amikor véget ért a bemutató, felkapták őket és felszaladtak velük is a fákra.

    sosto
    Fotó: sostozoo / instagram.com

    Európában alig 250 egyed macskamedve van, akik fogságban nagyon ritkán szaporodnak, így Nyíregyházán most nagy az öröm. Eredeti lakóhelyükön az elmúlt 50 évben 40! százalékkal csökkent a számuk, ma csak 10 ezren vannak, mivel Nepálban a bundájáért vadászták, Kínában pedig seprűnek használták a farkát:(((

  • "Itt a világvége, jön a Power Rangers-film" – harangoztuk be a kilencvenes évek gagyi akciósorozatának visszatérését, és még egy vicces, minden érzésünket kifejező gifet is biggyesztettünk a hírhez. A film jövő márciusban kerül majd mozikba, de már láthatóak a feltámasztott csapat jelmezei, például itt ni. Minket rendesen felkavartak.

    Az év elején egyébként gyilkosság vádjával tartóztatták le az egyik ex-Power Rangert, Ricardo Medina Jr.-t, aki valószínűleg egy karddal ölhette meg lakótársát. Ő nyilván nem szerepelne a 2017-es rebootban.

  • Két fontos hírt is közölt az utveszto.com: 2016 a retró éve, illetve szombat óta várja vendégeit a Kiszombori Kukorica-útvesztő Fesztivál. A labirintust egészen augusztus 13-ig lehet kipróbálni az üzemeltető Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör jóvoltából.

    A 16-i Retró napról sajnos már lemaradtunk (amúgy is esett), de a fesztivált kifejezetten érdemes meglátogatni:

    • Július 23-án az Állati Jó Napon,
    • Július 30-án a Honismereti Napon,
    • Augusztus 6-án az Ősmagyar Napon és
    • Augusztus 13-án a KÚSZJ Napon.

    Hétköznap délután 4-8 között, péntek-szombat-vasárnap pedig éjfélig lesznek nyitva.

    Embörtalicskázástól citerakoncertig mindenféle program lesz, szombaton még SZTENDÁP versenyt is tartanak, nagyon érdemes lenézni.

  • A MÁV-Start arculati ötletpályázatot hirdetett a megújuló állomások belső tereinek korszerűsítésére. Mint közleményükben írják,

    úgy szeretnék az utóbbi években modernizált, illetve a jelenleg fejlesztés alatt álló vasúti vonalszakaszok állomásépületeiben ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtani, hogy azok épített környezetét is kényelmesnek, színvonalasnak találják mind az utasok, mind az ott dolgozó munkatársak.

    Az ötletpályázat célja, hogy a nyertes pályamű alapján országszerte egységesen szépülhessenek meg az egyre több vasútállomáson létrejövő MÁV-Start utascentrumok. Ehhez egy arculati kézikönyv összeállítását tervezik, a legjobbnak ítélt pályázó munkája, tervei alapján. A pályázati felhívást itt találja, a terveket szeptember 7-ig kell elküldeni.

  • Tudom, nem mai felvétel, de csak most jött velem szembe. Alice Cooper egyik klasszikusát, a Poisont (Méreg) énekelte pár éve a svájci Montreux-ben. Ahogy az egyik hozzászóló írta: "Too much Poison killed his voice", azaz Cooper hangját a túl sok méreg megölte. 

  • Tökéletesen megértjük a 23 éves Virginia lelki állapotát, aki az 5. kerületi volt munkahelyén nem kapta meg a fizetését. Nyár van, a fesztiválok egymást érik, és különben is jó érzés minden hónap 10-ig megkapni a fizut. Virginia azonban nem kapta meg, és hétfőn elszakadt nála a cérna.

    Rávette a barátját, Bélát, hogy menjenek be délután a céghez. Amikor azonban az egyik alkalmazott közölte, hogy nem kapott engedélyt arra, hogy Virginiát kifizesse, Béla elővett egy gázpisztolyt és megfenyegette a nőt - de ez sem segített, pénz nélkül távoztak az irodából. 

    Virginiát és Bélát még aznap este a lakásukban elfogták a rendőrök, ellenük fegyveresen elkövetett önbíráskodás kísérlete miatt folyik eljárás. Amennyiben a bíróság elítéli őket, akkor nemcsak a fizetés ugrott, hanem a szabadság is.

    Barátnője volt munkahelyén fenyegetőzött
  • A Liberdade, liberdade (Szabadság, szabadság) című, a 18. században játszódó sorozat egyik epizódja volt az első a brazil szappanoperák történetében, amely be mert mutatni egy két férfi közötti szexjelenetet - írja a Humen magazin. A teleregény sztorija szerint a brazil függetlenségi háború alatt két férfi a forradalom hevületében ébred rá, hogy vonzalmat éreznek egymás iránt. A jelenetről egy helyi blogger azt írta a Humen beszámolója szerint: "Egy olyan korban, amikor a kormányunk egyre konzervatívabb lesz, egyre több tévécsatorna tálalja normálisként azt, ahogy én megélem a testem, az érzelmeim és a szexualitásom – szerintem ez nagy győzelem."

  • És ez most nem csak egy újságírói fordulat. Legalábbis a legtöbben valószínűleg nem kötnék össze a művészszínházat a pokémonozással, de a telefonos játékok útjai kifürkészhetetlenek: a neves német rendező, Frank Castorf Svejk-előadásának díszletében is feltűnt egy Pokémon. A Nachtkritik bloggere egyébként nagy lehetőségeket lát a dologban, milyen jó lenne például, ha Hamlet atyjának szelleme is hasonlóképp kerülne színpadra, nem?

  • "Kevesebb mint fél év alatt másodjára blokkolták a WhatsAppot Brazíliában, amiért nem volt hajlandó adatokat szolgáltatni bűnügyi nyomozásokhoz" - írtuk májusban. Akkor még legfeljebb csak sejthettük, hogy a brazil bíróságnak lassan hobbijává válik a WhatsApp betiltása: magyar idő szerint kedden délután pont ugyanezzel az indokkal újra blokkolták a csevegőalkalmazást. De még mielőtt a felhasználók kisírhatták volna magukat, kedd este jött a Legfelsőbb Bíróság döntése, amely visszavonta a blokkolást. A WhatsApp így csaknem négy óráig szívhatta a fogát. Most meg várhatja a következő hasonló mulatságot.