új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A víz alatti tokot gyártó cég valószínűleg nem számított ennyire jó reklámra: Tajvan északkeleti részén, Ilan megyében sodort a partra a víz egy kagylókkal borított tokban egy fényképezőt, melyről a felbontás után kiderült, hogy a gép működőképes állapotban van. A gépről, amely 250 kilométert sodródott a tengerben, sikerült lementeni a fotókat. A képeket a Facebookra töltötte fel Park Lee tajvani pedagógus, aki a megosztásoknak köszönhetően meg is találta a gép gazdáját. Cubakhara Szerina japán egyetemista búvárkodás közben vesztette el a fényképezőjét 2015 szeptemberében, most visszakaphatja a gépet és az elveszettnek hitt fényképeit is.

    K EPA20180329121
    Fotó: Park Lee
  • Lélegzetelállító és döbbenetes látványt nyújtanak a dízelbotrány miatt visszahívott Volkswagenek és Audik tömött sorai ebben a kaliforniai autótemetőben, érdemes végigkattintani a Reuters friss képeit:

  • Ezt most csak úgy itt hagyom: Stefan Zweig, a XX. század első felének nagy humanistája így emlékezett vissza az 1914-es Nagy Gyűlöletre:

    „Őszintén éreztek, s úgy vélték, őszintén is cselekszenek. Ezt nem lehet elvitatni e költőktől, professzoroktól, e gyorsan forralt hazafiaktól. Csakhamar érezni lehetett, milyen borzasztóságot műveltek, amikor a háborút magasztalták, s a gyűlölet orgiáit szították. A hadviselő népek 1914-ben eleve fel voltak zaklatva; a legvadabb rémhírt nyomban készpénznek vették, a legképtelenebb rágalmat elhitték az ellenségről. Németországban tucatjával akadtak, akik megesküdtek volna, hogy a háború kitörése előtt arannyal megrakodott automobilokat láttak Franciaországból Oroszországba vonulni. És jöttek a mesék kiszúrt szemekről, levágott kezekről – az ilyesmi minden háborúban elkezd terjedni már a harmadik-negyedik napon, és tele vannak vele az újságok. Nem tudták ezek a szerencsétlen balgák, hogy a hadviselés technikájához az ellenfél katonáiról terjesztendő rágalmak is hozzátartoznak ugyanúgy, mint a lőszer meg a repülőgép, és hogy háború idején rendszerint mindjárt az elején, ezeket is előveszik a fegyvertárból. A háború a józan ésszel és az igazságérzettel egyszerűen összehangolhatatlan. A háborúhoz a felkorbácsolt érzelmek is nélkülözhetetlenek, lelkesedés kell saját ügyünk iránt, gyűlölet az ellenséggel szemben.

    Emberi természetünk mármost nem tűri, hogy az eltúlzott érzelmek hosszú életűek legyenek – áll ez egyénekre és népekre egyaránt; s a hadügyi szervezet jól tudja ezt. Szüksége van tehát a hnagulatkeltésre, az izgalom állandó doppingjára, és ezt a felkorbácsolósdit – ha jó, ha rossz lelkiismerettel, ha őszintén, ha csak szakszerű rutinnal – az értelmiségieknek kell szolgáltatniuk; költőkre, írókra, újságírókra vár a feladat. Verték is a gyűlölet dobját olyannyira, hogy a végén a dobhártyák repedeztek tőle, és belereszkedtek a szívek. Engedelmesen szolgáltak szinte mindannyian – Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Oroszországban, Belgiumban – a háborús propagandát, s ezzel a tömeghisztériát és a tömegőrületet, holott az lett volna a dolguk, hogy józanítsanak.

    (...) Egyre abszurdabb lett a szellemi zűrzavar. A szakácsnő, aki világéletében nem mozdult el a tűzhely mellől, és a földrajzi atlaszt utoljára az iskolába nyitotta ki, most úgy hitte, Ausztria nem lehet meg a szandzsák, e boszniai kis határterület nélkül. A kocsisok az utcán azon vitatkoztak, mekkora hadijóvátételt kell majd kiróni Franciaországra, ötvenmilliárdot-e vagy százat, jóllehet halvány fogalmuk sem volt, „mennyi” is egymilliárd. Nem volt olyan város, olyan embercsoport, melyet megkímélt volna ez a borzadályos, hisztériás gyűlölet.”

  • Az igazán menők úgy csinálják, mint az az amerikai férfi, aki simán csak lement a kocsijával egy garázsba, és nemes egyszerűséggel felpakolta hátra az egész biciklitárolót.

    segg.PNG

    Az egészről szerencsére videó is készült, úgyhogy végig lehet nézni az egészet, az pedig már csak a hab a tortán, hogy a delikvensnek közben végig látszik a kőműves-dekoltázsa.

  • A hideg, havas márciusi időjárás következtében kicsit késve kezdtek násztáncba a túzokkakasok a felső-kiskunsági pusztákon, de már látványos vetélkedés folyik a dürgőhelyeken. A kakasok külső jegyeinek megváltozása; azaz a nászruha kialakulása és a bajusztollak növesztése már a téli hónapokban megindul, hogy tavaszra teljes pompában virítsanak, írta közleményében a Kiskunsági Nemzeti Park.

    A kakasok idén március 25. után nagy létszámban jelentek meg a központi dürgőhelyeken, ahol hosszabb-rövidebb ideig tartózkodnak. A napokban 20-40 példányos csoportok vetélkedése volt megfigyelhető egy-egy ilyen arénában, míg a tyúkok 40-60 példányos csoportokban külön mozognak a környező gyep- és szántóterületeken, alaposan felmérve a dürgő- és költőhelyek állapotát. Áprilisra már némileg rendeződnek az erőviszonyok és a legtöbb kakas elkülönülten pózol a tyúkok előtt, akik a párzást követően április második felében rakják le tojásaikat.

    Látni akarja a dürrögőket?

    A Kiskunságban a központi nagy dürgőhelyek látogatása a zavarás elkerülése miatt csak szakvezetéssel történhet, de a Kiskunsági Nemzeti Parkban és annak környékén számos lehetőség van találkozni Európa legnagyobb testtömegű madarával.

    A Kiskunság legjelentősebb túzok dürgőhelye Kunszentmiklós külterületén található, így a térségben járók nagy eséllyel megpillanthatják őket. Akik pedig Bugyi településről Kunpeszér felé tartanak, kis szerencsével a műútról is megfigyelhetik a túzokok tavaszi násztáncát, ami a világ egyik legnagyobb élményt nyújtó természeti jelensége.

  • Tavaly szeptemberben arról számolt be a Normafa - Nem park, erdő Facebook-oldal, hogy a környék egykori legszebb tölgyfájának már csak a csonkja látható az Anna-rét felújított játszótrén. A napokban a Normafa - természetesen Facebook közölte a szomorú hírt, hogy a maradékát is kivágták a tölgynek. 

    Március végéig így nézett ki a körbeépített öreg tölgy, miután elpusztult, visszavágták az ágait, és egy darabig így nézett ki:

    Az Urbanista anno utánajárt, hogy mi is lehetett a gyönyörű fa pusztulásának oka, és bár több szakértőt megkérdeztek, pontosan nem lehetett megállapítani, hogy mitől halt meg a fa. De vannak olyan vélemények, amik szerint a tölgy gyökérzete igencsak érzékeny a talajban végbemenő változásokra. És az is biztos, hogy a munkálatok előtt még élt a fa. 

    Az  Építészfórum  korábbi cikkében is arról írtak, hogy a Normafán a felújítás során a természet érdekeit háttérbe szorították, túlságosan városiasan képzelték el a terület megújulását, amit az itteni növényzet is megsínylett. 

    Ilyen volt fénykorában, a felújítás előtt:

  • Új magyar előzetese van a Bosszúállók: Végtelen háborúnak, benne Űrlorddal, Vasemberrel, Pókemberrel és mindenkivel, aki számít:

  • Ez egy játék, most jelent meg, és pécéket kell összeszerelnünk benne, illetve elromlott számítógépeket megjavítani. A legjobb lenne, ha VR-ben működne, és azt is szimulálná, amikor kifújjuk a port a ventilátorból, és instant szilikózist kapunk, vagy amikor a ház éles széle elvágja a kezünket, és külön DLC-ben lehetne letölteni azt, amikor káromkodva próbáljuk beleerőltetni a memóriamodult a helyére, de az kipattan a slotból, bepottyan a ház mélyére, és úgy kell az egész hóbelevancot a feje tetejére állítva kiráznunk belőle. Szóval van még hová fejlődni, de a kezdet határozottan bíztató, íme: 

  • Húsz évvel ezelőtt indult a Magyarországon is népszerű tinisorozat, a Dawson és a haverok. Ennek örömére hívta össze az Entertainment Weekly a szereplőket egy közös fotózásra. A sorozat sztrájai, Katie Holmes, James Van Der Beek, Joshua Jackson, Michelle Williams és Busy Philipps több mint 15 éve nem pózoltak együtt, úgyhogy a rajongók menten a szívükhöz kaptak, és már a folytatásban bíznak, hiszen a Twin Peaks is kapott egyet kicsivel a 25 évforduló után. Amúgy a színészek közül egyértelműen Michelle Williams futotta be a legfényesebb karriert azóta, őt már négyszer jelölték Oscarra.

  • Egy éve jelentette be Theresa May brit miniszterelnök, hogy kezdeményezte az Egyesült Királyság EU-ból való kilépését, ezért a népszavazást megelőzően a brexit mellett a brit sajtótermékek közül talán legvehemensebben kiálló Daily Express évfordulós címlappal jelent meg.

    A címlap a brexit-párti Boris Johnson külügyminisztert idézi, aki szerint a szigetország EU-ból kivezető útjának nemsokára vége,  és ezután pedig dicsőséges kilátások várnak rá. Mindezt viszont valamiért sikerült egy olyan "szép kilátással" illusztrálni, amiben történetesen egy meredek sziklafal is benne van. Ez viszont azért szerencsétlen választás, mert az Egyesült Királyság és az EU jövőbeli viszonyára vonatkozó forgatókönyvek közül az Egyesült Királyság számára leghátrányosabbat pont sziklafal-forgatókönyvnek szokták hívni. Ez alapján az ország elvesztené a korlátlan hozzáférését az EU-s közös piachoz, ami gazdasági szempontból egyet jelentene egy sziklafalról való leugrásnak. (Portfolio)

  • Kuriózumnak számító, 2,7 méter magas Jézus szobrot készített homokból Monostori Ferenc szobrászművész Tinnyén. Ráadásul nem áll meg itt: az alkotást még három másik követi. A Guinness-rekorder, világjáró Monostori célja, hogy felhívja az ország figyelmét a homokszobrászat világára, jövőre homokszobor-fesztivált is szeretne rendezni. A szobor a húsvéti hosszú hétvégén már megtekinthető a Budapest-környéki településen. 

  • Amikor már éppen azt hinné az ember, hogy a jelenlegi magyar televíziózásnál elképesztőbb dolgot nem lehet elképzelni, akkor jön a lengyelek egyik legnagyobb hírcsatornája, a TVP Info, és az egyik beszélgetős, betelefonálós műsorban

    három percig wolfenstein megy a háttérben.

    wolfenstein.PNG
    Fotó: youtube

    Ennél zseniálisabb dolgot azért tényleg nehéz elképzelni, főleg mert mikor észrevették, azt mondták, hogy úgy tűnik, a kollégájuk túl unalmasnak tartotta őket, és elkezdett játszani, csak nem tudta, hogy kint van a képernyőn.

    Azért megkérték, hogy kapcsolja ki, mert szvasztikák is vannak a falon, és így nemsokára a New York Times főoldalán lesznek.