új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hétfőtől teljesen felújítják a Corvin mozi nézőterét, a vörös foteleket is lecserélik. A moziszékeket alapvetően kidobásra szánják, de aki szeretne magának egy moziszéket, az pénteken 10 és 12 óra között ezer forintért vehet egyet, írja a Mozivilág alapján a Hvg.hu.

    A mozi tárolni nem tudja a székeket, és az elszállításról is a vásárlóknak kell gondoskodni.

  • Az Indexben kifejezetten szeretjük az olvasói leveleket, mert pár tucat anyázásra és helyesírási hibára való figyelemfelhívásra mindig jut egy-egy igazi szakmázós levél. Általában a hadászatban jártas olvasóink szakmai leveleit szeretjük a legjobban, amikor megtudjuk például, hogy a ravasz nem ravasz, hanem elsütőbillentyű (azt hiszem), azonban arra még én sem voltam felkészülve, ami ma az emailjeim között fogadott:

    Szia Dávid,

    Az új Captian Marvel-es posztereken látható cica nem cica, hanem egy Flerken, ami egy földi macskára hasonlító földönkívüli lény. A szájában éles fogú csápok laknak, valamint rendelkeznek zsebuniverzummal, amely képes tárgyak tárolására (valahogy úgy, mint Hermione táskája a Harry Potter filmekben). Több infó itt.

    Üdv,

    Ádám

    Ádám nevű olvasónk bizonyára erre a posztomra gondol, amely igazából annyiról szól, hogy a hamarosan megjelenő Marvel Kapitány c. film karaktereihez készült egy csomó poszter. És az egyik poszteren van egy aranyos kiscica.

    Na, de most nagyon úgy tűnik, hogy a Goose (ami angolul libát jelent) nevű macska nem is egy macska, hanem egy flerken. És Ádámnak 100%-ban igaza van, ez a cica tényleg egy flerken, a flerkenekről pedig valóban közismert, hogy

    • nagyon hasonlítanak a cicákra, pedig földönkívüliek,
    • hatalmas csápok vannak a szájukban,
    • képesek dimenzionális transzportációra,
    • és megértik az emberi beszédet.

    Ezt nem én mondom, hanem a hivatalos Marvel-wiki, szóval tessék elhinni. A hibáért pedig mélységesen elnézést kérünk, soha többet nem macskázunk le egy nyilvánvaló flerkent!

  • Szent Antal ünnepe van, azaz állatok védőszentjének napja: Barcelonában (is) szokás szerint ma megáldották a kutyákat és az egyéb házi kedvenceket:

    Szent Antal korabeli források szerint 105 évig élt és hosszú élete nagy részét remeteségben töltötte. Egy misén meghallotta Máté evangéliumát és arra a felismerésre jutott, hogy ez bizony neki szól: "Ha tökéletes akarsz lenni, add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között… Aztán gyere, és kövess engem!".

    Antal eladta mindenét, fogta magát és kivonult az emberek közül: először csak a falu végére, majd a sivatagba egy sírboltba, onnan egy üres katonai táborba, végül pedig a  Szuezi-öböl partján, a Kolzim-hegy lábánál egy barlangba. A hardcore aszkéta életet élő Antalt a sátán többször is megpróbálta, de sikerült ellenállnia a támadásoknak. (Az ördög cseltevései ellen egy fegyver van: az alázat. Állítólag ez volt Antal legfőbb taktikája a gonosz próbálkozásaival szemben.) Az akkoriban egyre menőbb remeteség miatt eleve közismert Antal ezek hírére még népszerűbb lett, bölcsessége csodájára jártak az emberek. Sokan imáiba ajánlották magukat, míg mások hozzá hasonló szerzetesi útra akartak lépni és őt kérték fel lelki vezetőnek. Szóval hamar igazán híres lett, és ahol éppen táborozott, ott mindenfelé remeteségek nőttek ki a földből.

    Antal 356-ban halt meg és - mivel azt kérte testvéreitől, hogy titokban temessék el - így sírja kétszáz évig ismeretlen volt, de aztán előkerült. Ereklyéit ma Arles-ben, a Szent Julien-templomban őrzik. Állítólag két nemes meggyógyult ezektől, és hálájuk jeléül egy kórházat építettek, ahol a hasonló kórban szenvedőket gyógyították. A betegség az anyarozs okozta gyulladás volt, amit aztán Szent Antal hathatós segítsége nyomán "Szent Antal tüzének" neveztek el. Így lett aztán Antalból a szerzetesek pátriárkáján túl a bőrbetegek védőszentje is, továbbá patrónusa a háziállatoknak és a kedvtelésből tartott kisebb jószágoknak. 

  • Fut most ez a kampány a Facebookon, hogy tölts föl magadról egy 10 évvel ezelőtti képet, mert ezzel finomhangolhatjuk az arcfelismerő szoftverünket, és az így begyűjtött személyes adataidat később eladhatjuk adatelemző cégeknek ötmilliárd dollárért csak. A trendérzékeny Greenpeace is előrukkolt a saját megoldásával – igaz, ők nem egy emberi arcot, hanem egy jéghegyet mutattak be a 10 évvel ezelőtti, illetve mai állapotában.

    (Greenpeace UK Facebook)

  • A Klarna egy svéd online fizetésre specializálódott óriásvállalat, a tavalyi évben 2,5 milliárd dollárra becsülték az értékét, és most egy új részvényes tűnt fel:

    Snoop Dogg

    A milliárdos amerikai rapper, civil nevén Calvin Broadus elmondta a Forbesnak, hogy évek óta jelen van az európai piacon divatmárkákkal, telekommunikációs cégeken keresztül, és egyéb érdekeltségei is vannak.

    Megtetszett amit csinálnak, segítettem őket, és most alig várom, hogy befektethessek. Szélesíteni akarom a portfóliómat, vágod?

    Az nem derült, hogy milyen összegben szerzett részesést Broadus, de a cég új reklámkampányának ő lett az arca. A Smoooth Dogg névre keresztelt kampány keretében Snoop Dogg afgán agarak társaságában lazul egy kanapén. Az angol smooth - sima/laza/könnyed hasonlít a Snoop szóra.

    A smoooth eddig is szerves részét képezte a vállalat imidzsének, így hívják a mobilalkalmazásukat is, és szerettek volna ismét valami olyat kitalálni, ami ezt a könnyedséget, könnyen kezelhetőséget sugallja az ügyfelek felé.

    "Meg akartuk találni a leglazább embert a Földön, így jött Snoop Dogg. Amikor elkezdtünk vele beszélgetni, nagyon lelkes volt, hogy többet megtudjon a techiparról, a fintechről, ezekről, szóval hamar megtaláltuk a közös hangot" – mondta el Sebastian Siemiatkowski a cég igazgatója.

    Snoop már korábban is beszállt cégekbe, például a marihuána kiszállító Eazebe, a Redditbe, és egy díjmentes adok-veszek alkalmazásba is. "Sokat tanultam az üzletről az évek folyamán. Az a fontos, hogy ne kapkodjak és utánanézzek mindennek. Fontos, hogy nagyon kedvelem az alapítókat, és hiszek benne, hogy képesek vezetni a céget." – mondta el a rapper. 

    960x0

    Snoop Dog egyébként arról híres, hogy imád szívni, saját bevallása szerint akár 80 dzsointot is eltol egy nap, csak remélni lehet, hogy jobban elnézik neki az üzlettársai, mint Elon Musknak.

    (Forbes)

  • Egy pár Hawaii partjainál búvárkodott, amikor felfigyelt egy ámbráscet tetemén lakmározó óriás fehér cápára.

    A Deep Blue névre keresztelt példány 2,5 tonnás, körülbelül 20 láb  (7 méter)  hosszú, és a tudósok szerint ötvenéves lehet.

    Videó is készült róla:

    Tavaly negyven év után először láttak fehér cápát a spanyol partoknál.

  • Szerdán pórul járt a bíróságon Bayer Zsolt fideszes sztárpublicista, aki teljes karriert épített fel a vele politikailag egyet nem értő emberek becsmérlésére, ám ezúttal az igazságszolgáltatás szerint túl messzire ment.

    A másodfokú bíróság ugyanis úgy döntött, Bayernek 300 ezer forint kártérítést kell fizetnie, és bocsánatot kell kérnie Hadházy Ákostól azért, mert korábban arról írt: ha már Simicska így bedobta a gecizést, akkor „át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli". Egy hónappal később pedig azon a címen tett közzé bejegyzést, hogy „Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember".

    Bayer a tőle megszokott stílusban reagált a helyzetre blogján, a bocsánatkérést kerek perec elutasította, a pénzről pedig azt írta, 5 forintosokban gyűjti össze, és 

    Egy szép nagy zsákban fogom tanúk jelenlétében behajítani a kertjébe, szedegesse csak össze szorgalmasan, és vegyen zoknit a büdös lábára.

    Ehhez egyébként rajongói segítségét is kérte, mármint hogy hozzanak neki nagyon sok 5 forintost, amiknek ellenértékét ő más pénzegységben visszaadja. A terv azonban felvet néhány (jogi és fizikai) problémát:

    1. Hadházy reakciójában azt közölte, a jegybank rendelete szerint csak 50 darabot köteles 5-ösből elfogadni, így a maradék 299 750 forintot a végrehajtó hozza majd el Bayertől, ha nem fizet rendesen
    2. az MNB honlapja szerint egy 5 forintos 4,2 gramm, ha ezt felszorozzuk 60 ezerrel, hogy kijöjjön a 300 ezer forint, akkor kiderül, hogy az 5-ösökkel teli zsák 

    252 kilót nyomna.

    Azt feltételezzük, hogy ekkora súly kertbe hajítása nehézséget okozna még Bayer Zsoltnak is, annak ellenére, hogy ő - a balliberális újságírókkal ellentétben - nem egy kígyóvállú fehérjehalmaz. 

    Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

  • Melynek az a fő állítása, hogy

    stabil a kormánypártok támogatottsága.

    Nem tudjuk, hogy a subject csak a véletlen műve-e, vagy arra akartak a maguk módján reagálni, hogy a Závecz csütörtöki kutatása szerint az elmúlt hónapban 3%-kal csökkent a Fidesz tábora.

    bbb

    Mindenesetre az biztos, hogy az üzenetet nem az Indexnek szánták, ugyanis megkérdeztük, és a 24.hu és a 444.hu is így kapta meg a közleményt.

    Mi lehet erre a válasz más, mint hogy mi is

    :)

  • gitáros nő

    Egy szólót bárki meg tud tanulni, de attól még nem lesz előadóművész, színpadi jelenlét az vagy van, vagy nincs. Itt eléggé van. Joanna Connor a Twitteren pörög most nagyot, ha lesz koncertjük a környéken, könyörgöm, szóljon valaki.

  • Összesen 10 darab új plakát került ki a netre a hamarosan mozikba kerülő Marvel Kapitányról, a Marvel első női főszereplős szuperhősfilmjéről. Azt nem állítjuk, hogy minden karakterról tudjuk, hogy kicsoda, de abban egészen biztosak vagyunk, hogy príma ötlet volt külön posztert csinálni a cicának is, bármi is legyen a szerepe a filmben.

  • Ismerős az az érzés, amikor átmész a haverodhoz kicsit fifázgatni, mire az első meccsen középpályáról végigviszi a labdát, és gólt lő a legelső percben?

    Na, valakinek sikerült kimaxolnia ezt az érzést Kylian Mbappéval.

  • A vernegyulaizmus legszebb példáit mindannyian ismerjük May Károlytól Kolombusz Kristófig, némelyiket pedig emléktáblákon is megcsodálhatjuk. Nekem speciel Puskin Sándoré volt a kedvencem Budapesten, a róla elnevezett utca elején, országosan pedig Haydn Józsefé Fertődön.

    Fáraday Mihály domborműve a Műegyetm CH épületén
    Fáraday Mihály domborműve a Műegyetm CH épületén
    Fotó: Kotricz Tünde / Köztérkép

    Most azonban komoly kihívóra hívták fel a figyelmemet. Néhány napja töltötték fel a Köztérképre a Műegyetem CH épületének domborműveit. Híres kémikusok és fizikusok portréi sorakoznak itt, szigorúan magyarosított kersztnévvel, Lavoisier Antaltól Hofmann Vilmosig. Sőt az angol Michael Faraday - kit leginkább a róla elnevezett törvényekről és kalitkáról ismerhetünk - családnevére is kapott egy ékezetett. Így már teljesen olyan, mintha magyar nemes lenne:

    Fáraday Mihály.

     

  • marih

    A két dolog egyszerűen nem kompatibilis, nem marad meg a fejünkön rendesen a növény.

    A bejegyzés megtekintése az Instagramon

    Give this superhero a name #subwaycreatures (@celiaskvaril)

    SubwayCreatures (@subwaycreatures) által megosztott bejegyzés,

  • lavi.gif

    Egy helikopterről videóra vették, ahogy egymás után irányított lavinákat indítanak be robbantásokkal a svájci Alpokban. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt hetekben a rekordmennyiségű hó miatt nagyon megnőtt a lavinaveszély az országban.

    Az irányított lavináknál ezzel szemben odafigyeltek a biztonságra, de azért Davosban azt tanácsolták, hogy a robbantások idejére menjenek le a pincébe, az ablakzsalukat pedig zárják be. (CBS)

  • 49896497 1792406864205077 445741090482421760 n.png
    Fotó: Tweed Valley Wildlife Carers / Facebook

    511 kullancs szívta a vérét annak a pitonnak, amelyet egy queenslandi medencében találták meg az állatvédők.

    Szerencsétlen állat annak köszönheti az életét, hogy állatvédők időben felfedezték.

    A kígyók gyakran szednek össze kullancsokat a vadonban, de amint észreveszik őket, megpróbálják lerázni magukról. A Nike névre keresztelt pitonnak ez azonban nem sikerült, vélhetően valamilyen betegségben szenvedhetett, szabad prédát jelentve az élősködőknek. 

    Az állat már jobban van, de egy darabig a helyi rezervátumban fog gyógyulgatni.