új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sok az "állítólag" ebben a sztoriban, de azért elmesélem. Állítólag egy fiatal vietnámi férfi mindig otthon hagyta a személyijét, amikor elment inni a haverokkal, és így sosem tudta igazolni, hogy már elég idős a piáláshoz. Állítólag a sokadik alkalom után fogta magát, és rátetováltatta a kezére a dokumentumot, hogy sose felejtse el. Aztán az erről készült képek elkezdték körbejárni a vietnámi közösségi médiát is.

    ID-card-tattoo
    Fotó: Oddity Central

    Az Oddity Central szerint a tetkó tényleg létezik, mert sikerült felkutatni a tetoválóművészt, aki annyira nem büszke a munkájára, mert szerinte is elég bénán sikerült.

  • Kanye West és Kim Kardashian 5 éves lánya, North West a WWD magazin Beauty Inc. különszámának a címlapjára került, nem is tudok ehhez mit hozzáfűzni:

  • Deák Bill Gyula tavaly ünnepelte hetvenedik születésnapját és pályafutásának ötvenedik évfordulóját, de rendületlenül dolgozik tovább: 2019. december 14-én a budapesti MoM Sportban ad koncertet Rossz vér címmel.

    billecske.png

    A magyar blueskirály életművének legismertebb dalai csengnek majd fel.

    Bill kapitány koncertjének repertoárjában a mára már legendássá vált Rossz vér című album dalai köré épülve többek között hallhatjuk a Kőbánya blues-t, illetve megelevenedik Torda alakja is az István a Királyból.

  • Jonathan Glazer (Szexi dög, Under The Skin) rendezte ezt az Apple Watch legújabb reklámját, amiben Inka Titto táncos mozog parádésan a felhők között.

  • uploads%252Fstory%252Fthumbnail%252F91856%252Ff9319fd9-e8b0-4736

    Ez az úr éppen egy kültéri medence bejegesedett felszínét törte szét, amikor megindult alatta a víz, és ő egy igazi jégkalózként (van egy ilyen című film egyébként) kicsit szörfözött rajta, és még a sörét is meg tudta menteni közben:

     (Mashable)

  • "Minden kedves gimnáziumi zenekarnak jobb bemutatkozást kívánunk" – írták a Rossz versek alkotói, amikor a Facebook-oldalukon közzétették a film egyik kimaradt jelenetét.

    A gólyabáli jelenetben egy kellemetlen felkonf után láthatjuk a hetedikesekből alakult Fél Liter Ingyen zenekar hasonlóan kellemetlen fellépését, amely során "az iskola büszkeségei" a Réka című dalukat adják elő.

    "A gólyabáljelenet ahhoz a szekvenciához tartozik, amely Merthner Tamás és zenekara pályafutását mutatja be. Mi nagyon szerettük, de végül nem kerülhetett be a filmbe" – írták a videó alatt a film készítői.

  • Most komolyan elkezdtem reménykedni benne, hogy nálunk is leesik a hó.

  • 1-0-s hátrányból kezdte meg csütörtökön az Európa Liga-párharcot az orosz Zenit a török Fenerbahce ellen, úgyhogy kellett a biztatás a csapatnak, hogy kiharcolják a továbbjutást. A szurkolók minden tőlük telhetőt megtettek, a stadion felé tartó csapatbusz már a stadiontól messze lélegzetelállító hangulatban haladhatott, a szurkolók ugyanis görögtűzzel álltak sorfalat a stadionhoz vezető úton a csapatnak.

    Ha nem is feltétlenül csak ennek köszönhetően, de a Zenit továbbjutott, hiszen végül 3-1-re nyertek.

    vlcsnap-2019-02-22-09h37m26s946
  • A Németország = nácik és Hitler elképzelésen nem nagyon sikerült túllépnie annak az amerikai egyetemi edzőnek, aki hitlerezéssel fenyítette be egyik német sportolóját, most meg magyarázkodhat helyette az iskola.

    Az történt, hogy az Independence Community College amerikaifutball-csapatát irányító Jason Brownnak kicsit elege volt már abból, hogy a Németországból érkezett Alexandros Alexiou-t folyton fegyelmezni kell, és kezdi eljátszani az utolsó esélyét is, szóval küldött neki egy sor üzenetet, hogy mennyire nem oké, ahogy viselkedik. Mindezt azzal nyomatékosította, hogy

    én vagyok az új Hitlered, szedd rendbe az életed

    üzenettel zárta a kifakadást. 

    Ezután még ment egy kört a dolog, aminek a vége az lett, hogy a német diákot kivágta a csapattól, mert folyton engedetlen, és összegyűlt egy csomó büntetőpontja, szóval az ösztöndíjának is búcsút inthet. 

    A történtek és az üzenetek kiszivárogtak, és megírták a helyi lapok, így ez egyetem rendkívüli ülést hívott össze az ügyben. Azt is közölték, hogy nem értenek együtt Brown edző szavaival, aki amúgy belátta, hogy hülyeséget csinált. 

    Brown és az Independence Community College amúgy a Netflix dokusorozatában, a Last Chance U-ban szerepelt, a műsorban olyan csapatok szezonját kísérik végig, ahol problémás játékosokat szednek össze, és adnak nekik új esélyt. 

  • Charles Finch, a New York Times újságírója varratta fel magára a NASA marsjáró roverének, az Opportunitynek szívbemarkolóan érzelmes utolsó üzenetét, mielőtt végleg elhallgatott: lemerül az elemem és kezd besötétedni.

    tattoo.png

    Azt most hagyjuk, hogy az ominózus utolsó üzenet valójában azért nem szó szerint így szólt, csak nagyjából ez volt az információtartalma. A baki ott van, hogy ez bizony nem az Opportunity  (hiányoznak róla például a jellegzetes, hatalmas napelemtáblák), ellenben szinte tökéletes, stilizált ábrázolása a Curiosity  marsjárónak, még a kerekek barázdáinak mintája is stimmel.

    (via)

    UPDATE: Később egy twitteres kommentben Finch tisztázta, hogy nem az ő tetoválása, csak a fotót tette közzé kicsit félreérthető szöveggel. A két rover ettől még persze nem cserélődik vissza.

  • A Balaton-felvidéket sajnos nem ismerem túlságosan, így eddig Csobánc várát se láttam, csak a nem túl távoli sümegiben voltam. Viszont Fényes Lóránd – akinek mostanában több drónfotóját is megmutattam itt – szerencsé(m)re csinált egy olyan fantasztikus chillout drónvideót siklóernyősökkel és naplementével, amit bámulni tökéletes időtöltés egy nehéz munkahét utolsó óráiban.

    Amúgy Csobánc a kevésbé ismert tanúhegyek egyike, ha ilyenekre gondolunk, valószínűleg inkább a Badacsony jut eszünkbe, de állítólag innen parádés a kilátás, szép időben akár a pécsi tévétoronyig, vagy akár a több mint kétezer méter magas osztrák Schneebergig is el lehet látni.

    fenyeslorand
    Fotó: Fényes Lóránd
  • Az idén 100. életévét betöltő Bálint György interjút adott a Magyar Hangnak, amiben elmondja, hogy ha nem is kapta meg a XVI. kerülettől a díszpolgári címet, rengeteg elismerést kapott.

    Számos elismerést, díjat kaptam, és díszpolgára vagyok Gyöngyösnek és Budapestnek is. Semmi hiányérzet, neheztelés, rossz érzés nincs bennem az egésszel kapcsolatban, hiszen épp az ügy kapcsán rengeteg szeretetteljes üzenetet kaptam, több település is díszpolgári kinevezésben részesítene. Sőt, tegnap egy kis csomagot hozott a postás, amelynek feladója „A nép” volt. Kis díszdobozka, abban pedig egy kézzel készített kitüntetés érkezett, ami nekem mint a XVI. kerület díszpolgárának szól egy szívhez szóló levéllel.

    Bálint gazda elmondja azt is, hogy a legkedvesebb elismeréseit nem plakettek formájában kapta, hanem az emberektől kedves, szeretetteli megnyilvánulásokban. Két ilyen történet is az eszébe jut: 

    Az egyik egy dió. Annak a fának az első gyümölcse, amit itt, a kerületi könyvtár udvarán ültettek a tiszteletemre. Ezt azzal érdemeltem ki, hogy temérdek könyvet vittem oda, és létrejött egy kis olvasókör is, rendszeressé váltak az eszmecserék kertészeti témákban. A könyvtár látogatói ráadásul arra is rájöttek, hogy sokkal jobb kint, a kertben olvasgatni, ahol a diófa is növekedett. A diót egy kedves könyvtáros hölgy hozta el nekem, kis fehér szalaggal átkötve.

    A másik elismeréssel egy zenekar lepte meg:

    Volt pár éve egy összejövetel, kisebb konferencia, majd koncert a Fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, amelynek 45 hektáros arborétumát az én tanácsaim kikérésével rakták rendbe a kommunizmus évtizedei után az örökös, Károlyi György felkérésére. Az eseményről sajnos elkéstünk egy közúti baleset miatt, mire megérkeztünk, a zenekar már bepakolt a kisbuszba, indulni készültek. Ám egyszer csak odalépett mellém a zenekar menedzsere, és a fülembe súgta, hogy lesz egy kis meglepetés, üljünk be a koncertterembe. Ott aztán a zenekar eljátszotta "az elkésett vendégek tiszteletére" Schubert VI. (C-dúr) szimfóniájának zárótételét. Meghatott, hogy az a sok zenész ahelyett, hogy hazasietett volna, ilyen szeretetben és megtiszteltetésben részesített. Ha ilyenekben lehet részem, nem lehet hiányérzetem.

    A teljes interjút a nyomtatott lapban olvashatja el, további részleteket pedig itt talál.

  • Megint ámokfutó autós okozott kis híján balesetet, mint a múlt héten, amikor gyerekeket szállító busznak kellett satufékeznie egy szabálytalan autós miatt. A Nyugat.hu bemutatott egy videót, amelyet Szombathelyen vettek fel a héten.

    baler.png

    Az autóba szerelt kamerán jól látszik a kocsisor, amely egy kereszteződés előtt torlódott fel. Az út záróvonallal védett, ennek ellenére egy autós tűnik fel, és kis híján balesetet is okoz, majd mint aki jól végezte dolgát, tovább halad a szembejövő sávban.

  • tenor.png

    A mozgalom az amerikai keleti partról indult, és most éppen a brit állatorvosok szövetsége igyekszik megfékezni azzal, hogy kiadott egy közleményt, miszerint emberek, ne legyetek már reménytelenül hülyék, hát a kutyák nem is tudnak autisták lenni. (Jó, nem szó szerinti fordítás, de a lényeg ez.)

    A brit házikedvencek körében amúgy is elég alacsony az oltási arány, a kutyák 25, a macskák 35 százaléka nem kap semmilyen védőoltást. Ja, és egyébként semmilyen vakcina nem okoz autizmust, se állatnál, se embernél.

    (via)

  • Az amerikai metálbanda még 2016-ban, az akkor frissen megjelent Hardwired... To Self-Destruct albumával indult el a WorldWired néven futó világ körüli útra, és a Billboard adatai szerint csak idén januárban 10,3 millió dollárt kerestek, összesen pedig már 155,9 milliónál, azaz forintban olyan 43,7 milliárdnál járnak. Ehhez 1 554 470 jegyet adtak el.

    1990, azaz a turnébevételek számon tartása óta összesen már több mint 600 millió dollárnál (168 milliárd forintnál) és 10 millió eladott jegynél tartanak. Ebben a hónapban pedig kiadtak egy új albumot is: a Helping Hands… Live & Acoustic At The Masonic című koncertfelvétel anyagát egy januári San Franciscó-i fellépésen rögzítették.

    (Louder)

  • A herceg menyasszonya című fantasy egy csodás film, gyereknek, felnőttnek, nyugdíjasnak, bárkinek, az egyik visszatérő szöveg benne pedig az egyik főszereplő, Inigo Montoya (Mandy Patinkin) bemutatkozása és fenyegetése. Montoya évek óta kutatja az embert, aki megölte az apját, és évekig gyakorolta is a szöveget, amit mondani fog neki:

    "Helló. A nevem Inigo Montoya. Megölted az apámat. Készülj a halálra."

    Most pedig Stephanie Wan, a Space Generation Advisory Council űrkutatási tanácsának munkatársa bemutatta egy februári előadásában, hogy ez a szöveg a mintapéldája a marketingnek:

    Ugyanis ebben a szövegben szerepel:

    • egy illedelmes köszönés
    • a megszólaló neve
    • létrehoz egy releváns személyes kapcsolatot
    • és prezentálja az elvárásokat is.

    (Laughing Squid)