új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Visit Berlin – a német főváros turisztikai szervezete – és a várost irányító szenátus kampányt indított, hogy valahogy rávegye az embereket arra, viseljenek maszkot a koronavírus-járvány terjedésének lassítása és az idősek védelme érdekében  – írja a CNN

    berlin maszk beintes

    A berlinieknek azonban úgy tűnik, nem kenyere a finomkodás, a hirdetés szereplője egy idős nő, aki maszkot visel, középső ujját pedig a magasba emeli. A plakát a következőket hirdeti: 

    Mi betartjuk a szabályokat.

     A kampány fotója kedden jelent meg az egyik helyi lapban, a közösségi médiában futótűzként terjedt a kép.

  • Szergej Goskov nyerte el a londoni Természettudományi Múzeum pályázatának fődíját egy szibériai tigrisről készült képével. A veszélyeztetett nagyragadozó éppen átölel egy hatalmas mandzsúriai jegenyefenyőt, hogy megjelölje vizeletével. Az orosz fotós 11 hónapot várt, mire sikerült lekapnia ezt a pillanatot. 

    A szibériai tigrisek egyedszáma a múlt század közepén 20-30-ra csökkent, de az elmúlt évtizedek védelmi programjainak köszönhetően a populáció lassan nőni kezdett, és ma már eléri a félezret. Az egyik ilyen természetvédelmi területen, a Tigrisek Földje Nemzeti Parkban készült a felvétel. Szergej Gorskov maga is a vadonban nőtt fel, élete nagy részében egy puska távcsövén keresztül nézett a vadállatokra, ám egy afrikai utazásakor egy leopárddal való találkozás megváltoztatta az életét: azóta dolgozik természetfotósként.

  • Arató Györgyit 9 évvel ezelőtt, 30 évesen diagnosztizálták rosszindulatú emlődaganattal. Most könyvet írt, hogy segítsen a sorstársainak. 

    Bár dietetikusként dolgozott, korábban nem foglalkozott daganatos betegekkel. Betegsége miatt kezdett felkutatni könyveket, cikkeket a témában, és azt tapasztalta, hogy magyar nyelven egyszerűen nincs speciálisan ezzel a betegséggel foglalkozó kiadvány, amely korrekt, megbízható információkat adna át. Amit talált, az vagy nagyon általános, vagy nagyon szélsőséges volt, vagy pedig el akart adni valami „csodamódszert”.  A kórházi folyosókon beszélgetve szembesült vele, hogy mennyi tévhit, városi legenda kering a betegek közt. Rengeteg diéta és étrend-kiegészítő létezik, amik nemhogy nem segítenek, de kifejezetten ártalmasok lehetnek.

    Ezért fogott könyve megírásába,  ügyelve, hogy az ismereteket közérthetően, „konyhanyelven” fogalmazza meg. A konyha nyelve szó szerint is visszaköszön művéből, mivel annak  második fele egy receptgyűjtemény, amelynek segítségével az érintettek az éppen aktuális állapotukhoz tudják igazítani az étrendjüket.

  • Már Semmelweis Ignác is figyelmeztetett a kézmosás fontosságára – emlékeztetőül: őt nevezik az anyák megmentőjének, mert szorgalmazta az orvosoknál a klórmeszes vízben való alapos kézmosást – a koronavírus megjelenése miatt pedig valószínűleg többet hallottuk Győrfi Páltól és Müller Cecíliától, hogy mennyire fontos a kézmosás, mint azelőtt egész életükben.

    Hogy ennél ne álljon meg a dolog, a kézmosásnak már világnapja is van, amelyet 2008-ban indította útjára több nemzetközi szervezet, köztük az UNICEF is, amelynek magyar bizottsága 2009-ben szervezett először programot. 

    Korábban az Index is megírta, hogy hogyan kell normálisan kezet mosni, sőt, itt egy cikk arról is, hogy a kézfertőtlenítő miért nem helyettesíti a kézmosást.

  • Nem valami Harry Potter-féle történetről van szó, hanem arról, hogy a székesfehérvári polgármester bejelentette Facebookon, hogy Pixa jóvoltából tanulhatnak zenéről, digitális technikákról, az új média szinte teljes eszköztárának segítségével a diákok. 

  • Megvehető minden idők egyik leghíresebb bikinije. Ursula Andress viselte a Dr. No című James Bond-filmben. Régi darab, mármint a kétrészes dressz, még 1962-ben, Jamaicában, egy nyugat-indiai varrónő szabta a svájci színésznő testére. Kijönni így óceánból, mint Ursula, talán csak a Halle Berry tudott a 2002-es Halj meg máskor című Bond-sagában. Mondjuk, az a bikini is pompázatos. Akinek van 300 ezer dollárja történelmi bikinire, az versenybe kerülhet. Mindenki másnak marad a film, az óceán, és a képsor, ahogy Honey Ryder, azaz Ursula Andress kilép a habokból...

    Ursula Andress
    Ursula Andress
    Fotó: Eon Productions
  • Ejq-EGpWkAEFzHF

    Egy amerikai belföldi fapados járattal utazott volna egy nő, de a kapuhoz érve a földi kiszolgálók nem akarták tovább engedni, mivel szerintük túl kevés ruha volt rajta. A nő tényleg nem volt visszafogott szűk ceruzaszoknyájában és leginkább melltartónak beillő felsőjében, de nagyjából ennyi bőrfelület a vörös szőnyeges felvonuláson is kilátszik a szuperszexi nők testéből.

    Az indoklás szerint azért nem akarták felengedni az utast a fedélzetre, mert öltözéke nem felelt meg a légitársaság által meghatározott dress code-nak, ami tiszta, ápolt és ízléses megjelenést jelent. Az persze nem határozható meg egzakt módon, mi ízléses és mi nem az. Nem is jutottak dűlőre. A nőt végül a pilóta segítette ki, kölcsönadva a pólóját, így a nő egy férfipólóban tette meg az utat New York és Chicago között. Az utas az egész esetet videóra vette és felpakolta a Twitterre. Utólag a légitársaság elnézést kért az eset miatt. 

    Jogosan tagadta meg a légitársaság a beszállást?

  • Medvenyomokra figyeltek fel a miskolci Lyukóvölgyben, a Magyar tanyán – közölte a miskolci városháza. A  BOON írja, hogy a sáros, vizes talajon könnyen felismerhetőek voltak a lábnyomok, illetve az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak az egyik kerítésen.

    A medve jelenlétére utaló jelekről értesítették a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait.

    Az önkormányzat felkérte a rendőrség és a polgárőrség és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársait, hogy járőrözésük során hívják fel a környéken élők figyelmét a lehetséges veszélyekre.

    A Nemzeti Park szakemberei tájékoztatást nyújtottak arról, hogyan érdemes a medvék jelenlétében viselkedni. Az állatoktól mindig távol kell maradni, még akkor is ha bocsok. A kismedvék jellemzően nem járnak egyedül, a legtöbbször pedig a kölykeiket védelmező anyamedvék támadnak emberre.

  • Mindenkinek megakad a szeme a A Dél-Amerikában honos skarlát íbiszek harsány  tollruháján, most azonban másért is érdemes meglátogatni őket, nemrég ugyanis új fiókával gyarapodott a budapesti állatkertben élő család. Az ő tollai még sötétek.

    A fiókák kezdetben szinte teljesen fekete tollazata idővel átalakul, és először barnás, szürkés, és fehéres tollak jelennek meg a fiatal állatokon, a skarlátvörös tollak később jönnek. 

  • A Twitteren írta meg az Európai Bizottság elnöke, hogy egyik alkalmazottjának pozitív tesztje miatt ő is azonnali hatállyal elhagyja az Európai Tanácsot és karanténba vonul.  Annak ellenére teszi ezt, hogy saját tesztje negatív lett.

  • Új szintre lép a pandémia elleni védekezés az Európai Parlamentben. A testület az október 19. és 22. közötti ülésszakban sem Strasbourgban, sem Brüsszelben nem gyűlik össze, a képviselők videókonferencián fognak ülésezni. A bejelentést David Sassioli, az EP elnöke tette a Twitteren.

    Sajnálattal kell bejelentenem, hogy a plenáris ülést nem Strasbourgban tartjuk meg, hanem távolléti formában veszünk részt rajta.

    A helyzet Franciaországban és Belgiumban súlyos, és utazás veszélyes.

    Strasbourg az Európai Parlament székhelye marad, és minden lehetőt megteszünk, hogy visszatérhessünk.

    Az EU alapító szerződései alapján a Parlament székhelye Strasbourg, ahol szokás szerint tizenkét három és fél napos plenáris ülést tartanak egy évben. A fennmaradó időben a képviselők Brüsszelben dolgoznak, ami évek óta viták tárgyát képezi.

    A Parlament áthelyezésének támogató egyetlen brüsszeli intézmény kialakítását szorgalmazzák, környezetvédelmi és gazdasági érvekre támaszkodva. Strasbourgban egy átlagos képviselő havonta négy napot tartózkodik, és egy plenáris ülés alkalmával körülbelül kétezer-ötszáz képviselő és asszisztens költözik át a főként erre a célra fenntartott impozáns strasbourgi épületbe.

  • Demján Sándorra emlékeztek Sárszentmihályon. A Fejér megyei településen parkot neveztek el a két éve elhunyt üzletemberről, akinek a tiszteletére a szobrot is emeltek korábbi munkahelye előtt. 

    1015 10

    A börvelyi születésű milliárdos vállalkozó a sárszentmihályi Gorsium AFÉSZ-nál kezdte meg pályafutását, miután 1965-ben diplomázott a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán. 1973-ban távozott a cégtől, ahonnan az elnöki székig jutott. Nevéhez olyan nagyszabású üzletek köthetőek, mint a Skála-Coop, a Pólus és Westend City Center. Magyarországi és nemzetközi sikereinek köszönhetően a halála előtti években egyike volt Magyarország öt leggazdagabb emberének.

    A szoboravatás kapcsán az ötletgazda, a Masterplast Nyrt. elnöke, Tibor Dávid kiemelte:

    Nekem ő testesíti meg a nagybetűs vállalkozót, aki bármilyen körülmények között és bármely korba virágzást képes elindítani mindazon területen, ahol felfokozott, magas szintű cselekvőképességgel alkot. Életútja méltó Széchenyi István, személyes példaképe örökségéhez. Demján Sándor lenyűgöző pályafutásának első önálló vezetői tisztsége Sárszentmihályhoz fűződik. Az egykori Gorsium ÁFÉSZ sikereinek pedig, reményeim szerint, méltó követője a Masterplast ezen a ma már rangosnak számító településem. Ezért határoztuk el, hogy az első igazán nagy Demján-alkotás helyszínén szoborral tisztelgünk emlék, munkássága előtt. remélem, hogy az ő szellemisége sok mai vállalkozót ösztönöz majd korszakalkotó gondolatokra és azok eltökélt megvalósítására.

  • Az igazi kakas..., azaz galambviadal végén az egyik szárnyas belátta, hogy nem övé lesz a fél dió tartalma. 

  • A dehir.hu adta hírül, hogy a vírusszkeptikus Gődény György az Orvosok a tisztánlátásért című konferencián adott elő Debrecenben. A portál az eseményről készült felvételen szúrta ki, hogy a nézőközönségben, ahol egymás mellett szorosan ült mindenki, senki nem viselt maszkot. A nézők ránézésre akár több mint százan is lehettek.

  • Csorbaleves, böjtös töltött káposzta, puliszka, erdélyi szalonna és eperfagyival tálalt kürtőskalács. Ilyen és hasonló ételekkel találkozhatnak azok, akik betérnek az Andrássy úton nyílt új étterembe. A régi receptek és a modern konyhatechnológia ötvözésével újragondolt, különleges magyar, erdélyi és székely gourmet fogások alapanyagai Erdélyből, főként székelyföldi kistermelőktől érkeznek. 

    székely.PNG
    Fotó: Index

    Az étterem séfje, Réti Sebestyén dolgozott korábban Franciaországban és Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön is, így az ott töltött idő élményeihez nyúlt vissza a Szék étlapjának kialakításánál. A menüsor tervezésében partnere volt az étterem székelyudvarhelyi származású ügyvezetője is.

  • A koronavírus nem válogat, így fordulhatott elő, hogy a mostanában az RTL Klub Nyerő Páros című műsorában szereplő Czutor Zoltán is elkapta a kórt. A Belmondo énekese a Blikk szerint 39 fokos lázzal került kórházba. Szerencsére azonban már jobban van, és otthon lábadozik, valamint várja a karantén végét.

  • Az Edge Innovations robotfejlesztéssel és speciális effektekkel foglalkozó kaliforniai részlegén kifejlesztett robotdelfin 250 kilogrammos, 2 és fél méter hosszú, a bőre szilikonból készült. A cég úgy tervezi, hogy az emberek együtt úszkálhatnak majd robotcápáikkal vagy a több millió évvel ezelőtti jura időszakban élt hüllők életre keltett másával. 

    5f1605311918247ec333723a
    Fotó: youtube
    Jelenleg világszerte mintegy háromezer delfint tartanak fogságban a világ több milliárdos profitot termelő ócenáriumaiban, de befogásuk elleni tiltakozásul sokan távol maradnak ezektől a helyektől. 

    Az Edge Innovations 26 millió dolláros fejlesztésének köszönhetően egy nap a hollywoodi filmekben is használt élethű robotok válthatják majd élő társaikat. A cég  egyebek között olyan szuperprodukciókban működött közre, mint a Szabadítsátok ki Willyt!, a Háborgó mélység és az Anakonda.

    Mostanra csaknem húsz európai országban tiltották be vagy korlátozták a vadállatok szerepeltetését a cirkuszokban.

  • Jobbik 2010:

    A jobbikos Barikád 2010. márciusi címlapja
    A jobbikos Barikád 2010. márciusi címlapja
    Fotó: Barikád / Barikád

    Jobbik 2020:

    Orbán Viktor Heisler András támadásával ismét antiszemitizmust szít

    (...) Elfogadhatatlannak tartjuk azonban, hogy Orbán Viktor kicsinyes és pitiáner politikai érdekei miatt – a vészkorszakot megelőző időket idézve – egy vallási közösség vezetőjét bűnbakként megbélyegezve vonja felelősségre egy tőle teljesen független politikai jelöltállítással kapcsolatban. Innen már csak egy lépés az üldözés és üldöztetés. Szánalmasan átlátszónak, ugyanakkor rendkívül veszélyesnek tartjuk azt az alattomos képmutatást, amellyel a Fidesz elnöke a hibáztatott személy megbélyegzésének machinációjába belecsempészi a magyarországi antiszemitizmus szándékos gerjesztését a kormánypártok hívei felé a köz- és a kormánymédia totális támogatásával.

    Különösen visszás ez egy olyan, a hatalmával folyamatosan visszaélő miniszterelnöktől, akinek kormánya és pártja szinte nyíltan antiszemita kampányt folytatott a Soros György elleni „védekezés” ürügyén, és akinek politikustársai és parlamenti képviselői számos alkalommal tettek, mindenféle következmények nélkül, rasszista és antiszemita kijelentéseket az elmúlt években. Mindezt a miniszterelnök cinkos hallgatásával, mindenféle utólagos megbánás tanúsítása, bocsánatkérés nélkül…

  • Játszma-D05-Werk 1 foto Szvacsek Attila

    Fazakas Péter rendezésében már negyedik hete folyik az új magyar nagyjátékfilm, A játszma forgatása. A játszma a kilenc éve bemutatott A vizsgafolytatása, amelyben az első rész ikonikus karaktereit játszó színészek - Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter – mind visszatérnek.

    Fazakas Péter rendező elmondta, hogy a forgatás előtt kicsit tartott tőle, hogyan fog Kulka János helytállni A játszma főszerepében, de a félelmei már az első közös forgatási napon szertefoszlottak. Kulka csodálatosan teljesít, hatalmas akaraterővel, gyönyörűen dolgozik. „Arra számítottam, hogy többet kell majd Jánossal foglalkoznom, de talán még kevesebb instrukciót igényel, mint a többi színész. Elég a hangulatot megadnom neki, ösztönösen jön belőle minden, az eszközei belülről jövő mély, őszinte gesztusok, úgy jó, ahogy van a jelenetekben.” – hangsúlyozta Fazakas.

    Játszma-D09-Werk 3 foto Szvacsek Attila

    Kulka a forgatásokon kicsit fáradékonyabb, figyelni kell a fizikai határaira, de a minap Fehérvárcsurgón hajnali kettőkor, a vak sötétben, minden erejét megfeszítve szaladt az erdőben, Pilismaróton pedig az éjszaka közepén többször is beleugrott a víztározó hideg vizébe – ő kérte, hogy ne legyen dublőrje, saját maga akarta végigcsinálni.

    Játszma-D13-Werk 1 foto Szvacsek Attila

    „Kulka és az általa megformált Markó is átestek egy óriási traumán, ami az életükbe kerülhetett volna. A játszma történetében nem lehet tudni, hogy Markó pontosan milyen állapotban van: mennyi maradt vissza a betegségéből, mire emlékszik, mire nem, hogyan érzékeli, értékeli a külvilág változásait. Amikor egy színész olyan szerepet játszik, amit magánemberként a saját bőrén már megtapasztalt, az olyan mély tudással, bölcsességgel, egyfajta derűvel tölti fel a filmbeli jelenlétét, ami máshonnan nem eredeztethető. Ez egy kegyelmi állapot, ami óriási pluszt ad az alakításához – én ezt a csodát látom, érzem Kulka játékában.” – összegezte Fazakas Péter rendező.

    Fotó: Szvacsek Attila / Film Positive

  • Az év rock albumának választotta a Billboard a Tool zenekar Fear Inoculum című albumát, amely tavaly augusztus végén, a világ körüli turnéjuk közepén jelent meg. Januárban Grammy-díjat is kapott a zenekar. A banda 2006 óta csak most adott ki új albumot, vagyis a rajongók annyira ki voltak éhezve, hogy amikor végül megjelent a lemez, egy hét alatt 270 ezer darabot adtak el belőle. Letaszítva ezzel a Billboard 200 lista éléről Taylor Swiftet, aki heti potom 248 ezer eladott koronggal így a második helyre szorult.

  • Aki járt már Erdélyben, éppen a gyönyörű táj és csend ragadta meg. Ám a sztrádaépítéssel párhuzamosan lassan erről is lemondhatunk. Gyergyóditró és Gyergyóalfalu vezetése petíciót fogalmazott meg a településeken áthaladó autópályatervek módosítása érdekében. Azt szeretnék elérni, hogy minél távolabb kerüljön az út a lakóházaktól.

    Amennyiben így marad a nyomvonal, az autópálya településünket érintő szakasza nagyon közel lesz majd a lakóházakhoz, olyan pont is lesz, ahol alig ötven méter fogja elválasztani a sztrádát az utolsó háztól. Azt szeretnénk elérni, hogy ezen változtassanak, minél távolabb helyezve a nyomvonalat a lakott területtől

    – nyilatkozta a Hargita Népének Puskás Elemér, Gyergyóditró pol­gármestere.

    Az autópálya eddig elkerülte ezeket a nyugodt településeket, a sztráda közelsége Magyarországon azonban már számtalanszor okozott problémát. A csömöriek életét is megkeseríti a zajszennyezés és a szmog, a Kúria korábban félmilliárd forint kártérítést ítélt meg annak a 154 csömöri lakosnak, akiknek a házától 200 méterre robog az M0-s autóút. Törökbálinton is tartottak már demonstrációt, hogy felhívják a figyelmet az M7-es miatti elkeserítő helyzetre. Az M5-ös mellett élő családok a zajterelő fal ellenére szenvednek a hajnali és éjszakai elviselhetetlen zajhatás miatt.

  • Hatalmas tragédia érte a Váci Mentőállomás dolgozóit: elhunyt Linda, a hűséges fekete házőrző, aki tíz évig szolgált az állomásnál.

    A nagyhangú négylábú egy családnál vált feleslegessé évekkel ezelőtt, és csak a mentők segítségére számíthatott, akik befogadták és elképesztő szeretettel gondoskodtak róla a hosszú évek alatt. A szeretetéhes keverék cserébe nem csupán védelmezte az állomást, de bajtársaink is sokszor beszélhették meg vele ügyes-bajos dolgaikat, és a nehéz esetek feldolgozását is sokszor segítette. Ugyan nem simogathatta meg akárki, láthatóan nagyobb bizalommal volt az egyenruhát viselők iránt. Lindus hosszú betegség után, »családja« körében szenderült örök nyugalomba a hét elején. Az életmentők nem tartják kizártnak, hogy idővel új kedvenc vigyázhat majd a mentőállomásra, ám ez még egyelőre elképzelhetetlen. Isten veled, Linda!

    – zárja szívszorító sorait a Mentőszolgálat.

    VÉDELEM NÉLKÜL MARADHAT A VÁCI MENTŐÁLLOMÁS ❗️🖤🚑🇭🇺 Több mint 10 évig szolgálta a Váci Mentőállomás biztonságát Linda, a...

    Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. október 14., szerda
  • Viccnek tűnik, pedig súlyosan veszélyezteti a repülés biztonságát és akár tömegkatasztrófához vezethet az a rakétahátizsákkal (jet pack) repkedő személy, akit már másodszor észleltek Los Angeles felett.

    Egy China Airlines-járat személyzete szerdán délután jelentette a légi irányításnak, hogy észleltek valakit egy jet packkel a hátán, körülbelül tíz kilométerre a Los Angeles-i nemzetközi repülőtértől. Ez még nem lenne meglepő, de a Vasemberként repkedő különccel hatezer láb, azaz 1800 méter magasan akadt össze az utasszállító.

    Az FBI és a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) közösen indított nyomozást az ügyben.

  • Az ország bármely iskolájából lehet jelentkezni a Debreceni Állatkert rajzpályázatára, osztályonként egy átélt vagy elképzelt állatkerti élményeket bemutató alkotással. A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, lehet ceruza, filctoll, zsírkréta, festék, mérete azonban kötött, csak A/4-es lehet.

    A beérkezett alkotások közül a szakmai zsűri közreműködésével kiválasztott első három helyezett, továbbá az intézmény közösségi oldalán megszavazott közönségdíjas pályamunka részesül majd a csoportos állatkerti látogatást és szakvezetést, valamint vidámparki kalandokat magában foglaló díjazásban – tájékoztatta az MTI-t a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

    A pályamunkákat postán lehet elküldeni, vagy személyesen az állatkerti pénztárnál leadni nyitva tartási időben december 11-ig.

    Az intézmény telefonon fogja értesíteni a nyerteseket, ezért kéri, hogy a pályamunka hátoldalán vagy a leadott anyag mellékletében a pontos név és cím mellett telefonos elérhetőség is szerepeljen.

  • Múlt héten jelent meg az Electronic Arts virtuális futballszimulációs játéka, a FIFA 21. A népszerű sportjátékban ezúttal is találkozhatunk magyar labdarúgókkal, különösen ha valaki az Ultimate Team (FUT) módot választja.

    GulácsiPéter
    GulácsiPéter
    Fotó: DeFodi Images / Getty Images Hungary

    A FUT-ban hétről hétre jelennek meg úgynevezett speciális kártyák. Az EA a válogatott mérkőzések alapján készítette el a hét csapatát, amibe bekerült Gulácsi Péter, a magyar nemzeti csapat kapusa. Az RB Leipzig kapuvédője 86-os értékelést (rating) kapott az 1-től 99-ig terjedő skálán, amivel a legjobbak közé sorolták a játék készítői.

  • Új toplistákkal bővítette statisztikai tárházát a YouTube, aminek köszönhetően innentől kezdve már Magyarországon is nyomon követhetjük, hogy mely slágerekért vannak leginkább oda a hazai zenekedvelők.

    Az elmúlt héten – talán sokak meglepetésére – Burai Krisztián & Binhky Tűz és víz című szerzeménye hasított a legjobban: nem kevesebben, mint 565 ezren hallgatták meg:

  • Ridley Scott új filmjében térhet vissza a vászonra Joaquin Phoenix, ezúttal Bonaparte Napoleonként. Az IGN információi szerint a két fél még nem írt alá szerződést, ám elég valószínű, hogy a Joker sztárja kaphatja meg a személyes hangvételű film főszerepét.

    GettyImages-1205285588
    Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

    A tervek szerint a produkció a Kitbag címet viseli majd, ám a gyártás várhatóan csak évek múlva kezdődhet meg. Addig ugyanis a 82 éves rendezőnek a többi forgatását is be kell fejeznie.

  • A nagy-britanniai Birmingham mellett történt egy esős napon, hogy egyszer csak elszabadult 600 ló(erő). A fehér Rolls Royce Ghost sofője bizonyosan nem sokat vezetett ilyen erős autót, mert hogy, hogy nem, utolért egy piros Lamborghini Urust.

    A hátulról érkező Ghostban sokkal nagyobb a kár keletkezett, mint sport SUV-ban, ezért úgy tűnik, a Ghost másnak is nekiment az ütközés előtt. A Rolls Royce sofőrje a karambol után elszaladt, ezért valószínűleg az autó bérelt vagy lopott volt, esetleg a vezetőnek voltak hamis papírjai.

    A két autó összértéke körülbelül 600 ezer font, ami 240 millió forintnak felel meg.

  • A Showtime bejelentette, hogy készítenek egy új tízrészes Dexter minisorozatot, természetesen Michael C. Hall főszereplésével.

    A sorozatot valószínűleg 2021 őszén kezdik sugározni.

  • Lassan hagyományossá váló zenei ajánlónkban ezúttal nem klasszikus zenét játszó csinos hölgyről vagy rockzenét feldolgozó szimfonikus zenekarról lesz szó, hanem egy szimfonikus rockballada metálosításáról, amit ráadásul egy hazai csapat követett el.

    A Within Temptation holland rockzenekar The Whole World is Watching című slágerét a Hardcovered dolgozta át és egészítette ki egy fantasztikus gitárszólóval.