új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 2018 nyarán mutatják be a mozikban az Ocean's Eleven című film női szereplőkkel elkészített remakejét, amiben a szuperbűnözőkból álló csapat, a puccos New York-i MET-gáláról fognak valami igen drágát igen trükkös módon ellopni. Gary Ross filmjéhez most megjelent az első plakát:

    Azok után, hogy tavaly a női főszereplőkkel újraforgatott Szellemirtók nem aratott túl nagy sikert, így az Ocean's 8-ben szereplő színészeknek már most kezelniük kell ezt a helyzetet, Sandra Bullock például már bizonygatta a film létjogosultságát meg azt is elmondta, hogy valójában nem is rebootról van szó, sokkal inkább egy spin-offról.

    A csapat tagjai:

    • Sandra Bullock
    • Cate Blanchett
    • Rihanna
    • Anne Hathaway
    • Helena Bonham Carter
    • Mindy Kaling
    • Awkwafina
  • Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke vitázott csütörtök éjszaka az RTL Klubon, Baló György műsorában (akit Kéri Barna helyettesített betegség miatt). A KDNP-s politikust, aki a kedden 142 igen és 3 nem szavazattal elfogadott Soros-terv elleni országgyűlési határozati javaslat egyik beterjesztője, az utóbbi időben egyre többet látjuk nyilvános vitákban szerepelni, ami a kormánypártok többi politikusára nem annyira jellemző. Úgy tűnik, mintha azt tesztelnék a fiatal, még gyűrődésmentes Hollikkal, hogy lenne-e esélye mondjuk az ötödik kerületben Juhász Péter ellen a tavaszi választásokon.

    Nos, 5:50-nél Hadházy olyan gyomrost vitt be Holliknak, ami alapján kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy ráfér még némi kiképzés a Habony-művekben:

    A fenti jelenet szövegkönyve:

    Hadházy (hamiskás félmosollyal): Én hadd kérdezzek már egyet a képviselő úrtól, és látszólag távol áll a témától, de majd megmagyarázom, hogy miért. Mondja meg nekem legyen szíves, hogy melyik évben vezették be önök az egészségügyi reformot.

    Hollik (értetlenkedve ráncolja homlokát): Milyen reformot? Mire gondol?

    Hadházy (ba-dumm-ts): Ez egy jó válasz, mert nincs. Azért kérdeztem, mert nincs, nem vezettek be semmilyen egészségügyi reformot.

    Hollik (kétségbeesetten próbál menteni): Azt kérdezi, hogy mikor? 2010 óta például, ööö, aaa várólistákat 2017-re egyharmadával csökkentettük.

    A teljes műsor itt tekinthető meg.

  • Ezúttal a Jimmy Choo-t is birtokló Michael Kors nevű vállalat jelentette be, hogy 2018 végére teljes mértékben felhagy az állati szőrmék használatával.

    Michael Kors, a vállalat vezetője elmondta, a fejlődő technológiáknak köszönhetően már állati szőrme nélkül is megteremthető a luxuskinézet, ezt pedig februárban meg is mutatják majd a nagyközönségnek.

    A Humane Society International elnöke, Kitty Block üdvözölte a döntést, mellyel a cég többek közt a Guccihoz, az Armanihoz és a Hugo Boss-hoz csatlakozott, valamint kiderült az is, hogy a szervezet tevékenyen részt is vett a szőrmementes irányelvek kialakításában. 

    A vásárlók manapság olyan divatos luxusruházatot akarnak, ami a szociális értékeikkel is megegyezik, ez a döntés pedig ebből a szempontból vezetővé teszi a céget.

    - tették hozzá.

    Ön szerint ez

    (Sky News)

  • v2ozqsanrv301

    Lehet beszélgeti kellene a gyerekkel, még mielőtt komolyabb baj lesz. (via Reddit)

  • Ezek a rafinált olaszok! Sőt, szicíliaiak!!! Viagrande városkában nem is spórolni akartak ezzel a megoldással, hanem van arrafelé egy olyan szabály – mesélte a Szicíliában élő ismerősöm, Nóri –, hogy ha az embernek lejárt a kötelezője, akkor nem parkolhat közterületen. Nos, a kisautó tulajdonosa törvénytisztelő állampolgár: ha nem parkolhat az utcán, hát nem parkol az utcán. Hanem:

    25348357 1996989587183785 1834430665947415044 n
    Fotó: Szalai Nóri
  • Ebben a posztban tettük fel nemrég a kérdést, hogy vajon milyen kitűző van Orbánon a brüsszeli bejelentkezésén, amelyen elmondta, hogy a gonosz EU ellen meg kell küzdeni, de szerencsére a nemzeti konzultáció erőt ad ehhez.

    orban
    Fotó: newsroom

    Igyekeztem követni a szavazást, már az elején beállt az az arány, hogy olvasóink (kisebbik) fele szerint ez EU-párti kitűző, a másik fele megoszlott a Soros-Trollkodás-Belpolitikai üzenet között.

    A megfejtés, legalábbis szerkesztőségi villámtanácsunk szerint az Európai Tanács logója, ami a poszt alján látható kék háttérrel. De addig is foglaljuk össze:

    Orbán Viktor egy uniós kitűzővel küzdött az unió ellen.

    Oké.

    Bréking frissítés: EU-s ügyekben járatos olvasónk szerint Orbán nem önszántából hord ilyet, hanem a személyzet így tudja megkülönböztetni a fontos embereket a többiektől, "a nagy eseményeken, ahol sokan vannak nagyonVIP-k, mindig kidíszítik valamivel őket", írta. Köszönjük.

    Screen Shot 2017-12-15 at 16.50.22.png
  • New York egyik legnagyobb hip hop rádiójában járt Black Thought, a Roots zenekar MC-je, ahol pedig megmutatta, hogyan is kell teljesen szabad stílusban rappelni. A 10 perces előadást nézve egyáltalán nem tűnik, hogy az egész rögtönzés. Úgy jönnek egymás után a rímek és gondolatok, mintha heteket dolgozott volna rajta. 

  • A miniszterelnök Brüsszelből jelentkezett be egy videóüzenetben, elmondja az elmondandót, köszöni a magyaroknak a nemzeti konzultációs megerősítést, visszaverni a rohamokat, áldott karácsonyt, hajrá magyarok, ilyesmik.

    orban
    Fotó: newsroom

    Viszont ahogy néztem, én nem tudtam levenni a szemem a hajtókáján figyelő kitűzőről. Mi lehet vajon ez? Fidesz-narancs? Soros feje? Magyarország? Aztán szerkesztőségileg megfejtettük a rejtélyt, maradjanak velünk, pár poszt múlva lerántjuk a leplet, addig is szavazzanak.

  • A mai napon megjelent Eminem új lemeze a a Revival (RƎVIVAL). Korábban már írtunk arról, hogy milyen különös marketinggel kezdte el felvezetni a rapper az albumot, illetve arról is beszámoltunk már, hogy milyen sztárokkal készített közös számot.

    Eminem legutóbb 2013-ban adott ki lemezt, az elég nagy siker volt, ugyais a Marshall Mathers két Grammy-díjat nyert, illetve több, mint 2 millió példány fogyott belőle. 

  • December 10-én látták ezt a porördöghöz hasonlatos jelenséget a Tátra Nemzeti parkban, Lengyelországban. A ritka látványhoz erős örvénylő szél és porhó szükségeltetett.

  • McVegan néven dobott piacra egy húsmentes hamburgert a McDonald's néhány héttel ezelőtt és mikor az ember azt gondolná, hogy egy ilyen ötlet halálra van ítélve, akkor a valóság pont az ellenkezőjét bizonyítja be. 

    Hosszas tesztelés után dobták piacra Svédországban és Finnországban a szendvicset, hogy a megfelelő szójaízt kapják a vásárlók és úgy tűnik, hogy sikerült telibe találni, ugyanis december 28-tól már nem szezonális különlegesség lesz a McVegan, hanem felkerül az alapmenübe, a Big Mac és a McRoyal mellé.

    A siker egyik oka állítólag az, hogy a húsmentes burger olcsóbbra sikerült, mint a rivális gyorsétteremlánc vegaburgere. Arról nincs szó, hogy a svéd és a finn piac után máshol is kipróbálja majd a cég az újítást.

  • Talán emlékeznek, az Index tavaly, az érettségi előtt facebookosította a történelmet, hogy kicsit életszagúbb tudáshoz segítsük az Y-, Zs- vagy egyszerűbben csak Fb-generációt.

    Nos, egy kortárs író, Hartay Csaba egy határozott lépéssel egészen az őskorig gyalogolt vissza, amikor legfrissebb blogbejegyzésében bemutatta, milyen lett volna az ősemberek kommunikációja, ha a szakóca után nyomban a közösségi médiát találják fel.

    Egyetlen mondatot hadd idézzek:

    Most annyira szívesen ideírnám, hogy régen minden sokkal jobb volt, de az van, hogy a régen az most van.

    A többit pedig megtalálják ide kattintva.

  • Ne csak vegye a ruhákat, hanem adjon is bátran. Például azoknak, akik inkább rászorulnak. Most ezt Budapesten a Belvárosban is megteheti még a hétvégén, a Magyar Vöröskereszt és a Hababa utóbbi Fehér Hajó utcai boltjában gyűjti még az adomány ruhákat, amik végül a Mikulásgyár által fognak célba érni.  

    Ha azon gondolkozott, hogy hova vigye a karácsonyi takarítás közben előkerült felesleges ruhákat, akkor például ide. Kicsit sem fárasztó, csak be kell menni és berakni a gyűjtőládába. 

  • Csütörtökön mutatták be a montreali Gilles Villeneuve versenypálya felújítási terveit – a munkálatokkal a mostani elképzelés szerint 2019-re végeznek, az új paddocképület pedig természetesen világszínvonalú lesz majd.

    A földszinten a garázsok, az irányítóközpont és egyéb irodák lesznek, fölötte folytatódik az irányítótorony, de az első emeleten lesz a sajtószoba és több egyéni lelátóbox, fent pedig a nyitott VIP-lelátó.

    grand-prix-canada-parc-jean-drapeau-3
    Fotó: CNW Group

    A beruházásra tízmilliárd forintnak megfelelő összeget szánnak, a pályának 2029-ig van szerződése a Forma-1-gyel.

    A Hungaroring főépületének látványterve egyébként ilyen a mostani elképzelések szerint.

    hungaroring-paddock
    Fotó: Hungaroring
  • Történelmi hűség
  • Gary Oldman a Darkest Hour című filmben

    Gary Oldman legújabb filmjében, amit a Legsötétebb óra címmel mutatnak majd be a hazai mozik, Winston Churchill bőrébe bújt. Ahogy az előzetesben is látható, a színész teljesen átváltozott a szerep kedvéért. A Hollywood Reporter most a forgatásról közölt nagyobb cikkben megosztott néhány érdekességet, például azt, hogy Churchill állandó szivarozása teljesen kikészítette a színészt. 

    Churchill kedvenc szivarjából Oldman a forgatáson legalább 400-at füstölt el, a film költségvetéséből tehát 20 ezer dollárt (5,3 millió forint) csak erre az egy dologra költöttek el. Azt is elmondta, hogy nikotinmérgezést is kapott a forgatás ideje alatt.

    A szenvedésnek viszont meg lehet az eredménye, Oldman a férfi főszereplői Oscar-díj legnagyobb esélyese, csak Timothy Chalamet szoríthatja meg, aki a Call Me By Your Name-ben tűnt fel.

  • Észak-Korea diktátora 2008 és 2010 között rendszeresen látogatta az Internazionale meccseit, amikor José Mourinho volt az edző, és a klub BL-t is nyert. Jó egy évtizeddel korábban Svájcban élt, ott szerette meg a sportágat.

    200 ezer szurkoló is ott lehet a meccsen, ha az Inter Phenjanba látogat. Paulo Dybala különösen népszerű a városban.

    2016 májusa óta a norvég Jörn Ansersen Észak-Korea kapitánya,  vagyis nem teljesen zárkóztak be.

  • A Trump döntése nyomán újra (vagy inkább: még jobban) fellángolt palesztin-izraeli indulatok váratlan helyzetekbe tudják sodorni a térségben dolgozó fotósokat. Ilyesmi történt a Reuters fotóriporterével is, aki két évtizede dolgozik Jeruzsálemben, és akire az elmúlt napok ramallahi utcai összecsapása közben fogott fegyvert, közvetlen közelről, egy izraeli beépített ügynök. 

    Mohammed Torokman így mesélte el a történetet:

    "Néhány száz ember volt aznap az utcán. Gumikat égettek, köveket dobáltak az izraeli katonák felé, minden úgy történt, ahogy már sokszor korábban, de aztán váratlan katonai akció indult. Beépített ügynökök álltak az első sorban tüntetők mögött, akik épp úgy néztek ki, mint mindenki a tömegben: kendő vagy palesztin zászló volt a fejükön, maszk az arcukon. Kb. nyolcan lehettek. Hirtelen fegyvert rántottak, majd a levegőbe kezdtek lövöldözni, miközben hanggránátokat dobtak a tömegbe. A detonáció után azonnal pánik tört ki, a megzavarodott tüntetők közül többet a földre rántottak és lefogtak. 

    Tovább fotóztam akkor is, amikor az akció közben elkezdték elvezetni a leszerelt tüntetőket, az egyik ügynök pedig egy pillanatra rám fogta a fegyverét, miközben egy palesztin tüntetőt rángatott ki a tömegből. Azt ordította nekem, hogy tűnjek el onnan, én pedig sietve így is tettem."  

  • Mozikban a Star Wars legújabb része, Az utolsó Jedik, a film stábja pedig folyamatosan adja az interjúkat. Nem marad ki BB-8, Az ébredő Erőben bemutatkozott droid sem, aki Laura Dernnel volt az ABC reggeli műsorának, a Good Morining Americának a vendége. 

    BB-8 pedig a nagy felhajtástól kicsit lámpalázas lett és kollégájának kellett egy kis lelket öntenie belé. Laura Dern viszont nagyszerű biztató szöveget mondott neki.

    Itt lehet megnézni:

    a

  • #háborúvan #gymlife #workhard #thuglife #nolegday #nincsmegállás #vigyázznyár #cleaneat #cardio #fitnessmotivation #coach 

  • Ezen a sajtótájékoztatón átvágta az 1960-ban és a jelenleg érvényben levő szabályzatok mennyiségét jelképező irattömböket átfogó vörös szalagot, miután beszámolt a kabinet szabályzatcsökkentő törekvéseinek eredményeiről a Fehér Házban. 

    1960-ban mennyivel egyszerűbb volt az élet!

    Egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy milyen vicces montázst lehetne csinálni a két képből, de aztán gyorsan el is hessegettem.

  • Most vasárnap (december 17.) reggel hétkor két futócsapat, a Backpack Running és a CoffeeRUN szervezésében jótékonysági futás indul a budapesti Jászai Mari térről.

    A futók meleg teával, szendvicsekkel, gyümölcsökkel felpakolva startolnak el, hogy aztán az élelmet az utcán élő rászorulókkal osszák meg.

    backpak
    Fotó: Forrás: https://www.facebook.com/backpackrun/

    A közösségi futások szervezéséből kinövő CoffeeRUN és hajnali futásaik során jótékonykodó Backpack Running 8.30-kor majd a Bazilikánál tart tájékoztatót. Az eseményről itt kaphat még további információkat.

  • A glasgow-i Elizabeth Brydon négyéves Labradorja, Chino egy 9 méter magas hídról esett egy sziklás folyómederbe, csoda, hogy túlélte - írja a Sky News. Az állatorvos szerint nagyon szerencsés volt a kutya, hogy élve megúszta a balesetet. A tüdeje összeomlott, és számos zúzódást szenvedett, miután a folyóban éppen alig volt víz és a kövekre esett.

    Elizabeth és Chino a Linn parkban sétált, amikor a kutya hirtelen átugrott egy híd kerítésén, és belezuhant a mederbe. A tulajdonos azt hitte, meghalt a kutya, mert mozdulatlanul feküdt ott. Az állatorvoshoz vitték, ahol kiderült, nem halt meg, de életveszélyes állapotban van. Egy éjszakát bent tartották az állatorvosnál megfigyelésre, de már otthonában lábadozik Chino. 

  • A mindössze 16 éves Ayrton Little kedden posztolta ki a Twitterére ezt a rövid videót, ami akkor készült mikor megtudta, hogy felvették a világ egyik legjobb egyetemére. A videó 11 másodperc feszültségből, 21 másodperc pogózásból, 10 másodperc skandálásból és 11 másodperc újabb pogóból áll, mutatjuk:

    (AP)