új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A gazdái tehették az utcára Bencét, a tacskót, aki már a lebénulás határán állt. A Kisalföld.hu azt írja, az utcán talált kutyát a győri menhelyen fogadták be. A kutyát meg kellett műteni, hogy járni tudjon; ennek a költségeit két hét alatt szedték össze önkéntes állatbarátok.

    A kerekes tacskó állapota az orvosok szerint napról napra javul; a videó tanúsága szerint már most is egész ügyesen elboldogul a pótkerekekkel.

  • Nyilván senki nem gondolta komolyan, hogy az Oculus Rift VR-szemüvegre csak játékok meg látványos 3D-s filmek lesznek, és pont pornó nem. A Complex feladta pár gyanútlan tesztalanyra a szemüveget, betolta rá a felnőtt tartalmat, és lefilmezte őket. Fiúk-lányok vegyesen, hát, nem feltétlenül az élvezettől visonganak közben. Érdemes figyelni az önkéntelen kézmozdulatokat is.

      

    Először néznek pornót Oculus Rift szemüvegen át

    Ön szívesen belenézne egy Oculus Rift-pornóba?

  • Nagyon távoli nyelvrokonainknál az óvoda is nagyon más. Az oroszországi Jamali-Nyenyec Autonóm Körzetben elő 26 ezer nyenyec közül sokan ma is nomádként élnek, emiatt sok gyerek kimarad az iskolai felkészítésből, ami nagy hátrányt jelent az iskolába kerülve. Ebből a gondolatból született meg a nomád óvodák ötlete, a kezdeményezés tavaly indult el. A nyenyec a magyar egyik legtávolabbi rokona: az uráli nyelcsaládból ötezer éve vált ki szamojéd alapnyelv, amelyből a nyenyec ered. A szamojéd nyelvcsaládnak ez az egyetlen tagja, amelyet nem fenyeget a kihalás közvetlen veszélye. A nomád életmódhoz idomuló oktatási rendszer nélkül azonban ez is eltűnhet.

  • A képet a Japán Meteorológiai Szolgálat infravörös adataiból és az EUMETSAT fotójából készítették három különböző adatforrásból. Diamondra és Eunice önmagukban nem túl erősek, de gyönyörű képet lehet készíteni róluk. A két ciklon 28-án 1500 kilométer távolságra volt egymástól. Hasonló sebességgel mozognak, így valószínűleg már nem kerülnek közelebb egymáshoz.

    Az ikerciklon ereje egyre csökken, hamarosan eltűnnek majd. 

  • Most bukkantunk rá egy sokéves, nyaraláson készült képre: a lezser, ugyanakkor erőt sugárzó fotón a közismert politikus Fukuyama Amerika válaszúton c. könyvét tartja a kezében. De felismeri őt?

    1
    Fotó: internet

    Felismeri, ki van a fotón?

  • Halálos munkabaleset előzte meg Martin Scorsese amerikai rendező új filmjének, egy Japánban játszódó kosztümös drámának a forgatását Tajvanon, de a tragédia ellenére a produkció munkálataival nem állnak le.

    A Scorsese-film forgatásának előkészületeinél egy bontás alatt álló épület állványzata omlott le csütörtökön a Chinese Culture and Movie Center nevű egykori filmstúdióban. A balesetben egy munkás életét vesztette, kettő súlyosan megsérült. 

    A filmstáb egy tajvani tagja, David Lee - Ang Lee tajvani rendező egykori munkatársa - közölte a CNA tajvani hírügynökséggel, hogy a tragédia ellenére nem állnak le a forgatással. Scorsese értesült a balesetről, de úgy döntött marad Tajvanon a forgatás.  A rendező már Tajvanon van, de nem tudni, hogy ott volt-e a helyszínen a baleset idején.

    Az amerikai rendező Endo Suszaku, az egyik legnépszerűbb 20. századi japán író világhírű regénye, az 1966-ban megjelent Némaság alapján forgatja új filmjét két jezsuita pap megpróbáltatásairól a 17. századi Japánban. A főbb szereplők között van Liam Neeson és Andrew Garfield. A forgatás a héten kezdődik. 

  • Ross Parry négy éve fotózza a Chemin de fer de Petite Ceinture sínrendszerét. A Párizsban itt-ott felbukkanó sínrészletek az 1800-as évek közepétől a város pályaudvarait kötötték össze Párizs falain belül, de a körgyűrű a város terjeszkedésével, és alternatív útvonalak párhuzamos kiépítésével hamar funkcióját vesztette: 1934 óta nem használják. 

    Ma hivatalosan a területükre lépni is tilos lenne (veszélyes is), a rozsdás sínpárok mégis a városi felfedezők kedvenc fotótémája Párizsban.

  • A Munkácsyt és korát, a 19-20. század fordulójának magyar művészetét bemutató tárlaton három tucat Munkácsy-kép látható a magyar Nemzeti Galéria és Pákh Imre magángyűjtő jóvoltából. Munkácsy mellett Paál László, Szinyei Merse Pál, de például Bihari Sándor, Mészöly Géza és Vaszary János munkái is láthatók. Itt van Hans Temple Munkácsy-portréja is 1887-ből. A két szinten található kiállítótérben összesen majdnem száz magyar festményt állítottak ki kínai környezetben.

    A kiállítás előtt közvetlenül Baán László megállapodást írt alá a festőakadémia elnökével, Vang Ming-minggel arról, hogy Magyarországra hozzák Csi Paj-si kínai festő műveit.  Az 1957-ben 93 éves korában Pekingben elhunyt művész alkotásait nagyszabású kiállítás keretében mutatják majd be. Méretét, a bemutatott műveket tekintve ez lesz az eddigi legnagyobb külföldi bemutatkozása.

  • De hiába, mert péntektől lehet csak kapni őket, ráadásul nem tudni, pontosan mikor. Az alkotójuk Tyler Stout, a linket, ahonnan meg lehet őket rendelni (a piros 60, a zöld 110 dollár lesz) majd itt jelentik be.

    Untitled.png
  • Kim Sears, a skót teniszező menyasszonya mindenhova elkiséri leendő urát, így most is ott van az Australian Openen, ahol Andy Murray bejutott a döntőbe. A meccs első szettje nagyon szorosan alakult, sőt a cseh Tomás Berdych 7:6-ra nyerte az első játszmát. Kim Searst éppen a legrosszabbkor kapta el a kamera, amikor nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette Murray ellenfelének elszántságát. Az a bizony szó is elhagyta az ajkát, a Telegraph közvéleménykutatása alapján valami ilyesmit mondhatott: B..meg már, te elb...ott cseh. Aztán persze vidáman mosolygott, amikor Murray 3-1-re megnyerte a meccset és bejutott a döntőbe.

  • A választ magától talán sosem találná ki: ez itt egy modell, ahol a gömb a Napunkat szimbolizálja, a kis kék golyók pedig hozzá képest arányaiban akkorák, mint a Naphoz képest a Föld. Azaz a Napba pont annyi Föld férne bele, ahány golyó van ebben a műanyag gömbben.

    v7EBMSP.png
  • Nem vacakol a havazás. (Itt találtuk)

  • A Buzzfeed videóján remekül követhető a női szépségideál változása az ókori Egyiptomtól egészen napjainkig. A videó nagyon jól megmutatja, melyik nőtípus lenne most megfelelő az akkori nőideálnak. A  másik tanulság az, hogy míg régen évszázadokig tartotta magát a szépségideál, ma már minden évtizedben más a divat, azaz ugyanannak a nőnek teljesen máshogy kellene kinéznie most, mint tíz évvel ezelőtt.

    Ami megnyugtató, hogy túl vagyunk a kórosan sovány, deszka-korszakon, és ismét divat a fenék és a mell, bár sajnos a combok közötti rés, azaz a thigh gap is. De mint arra a Buzzfeed is rámutat, ma már a remek sebészeti beavatkozásoknak köszönhetően semmi sem jelenthet gondot.

  • Szerencsés bicikli baleset

    A Tajvanon játszódó jelentben nem is tudom mi a legfurcsább. Azt hiszem az, hogy mindenki tök természetesnek veszi az egészet. Az autóvezető, a bringás, de a taxis is, akit csak a kocsija érdekel. És akkor a gyalogosról még nem is beszéltünk, aki simán megindul a végén a forgalommal együtt.

  • Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának csütörtöki közgyűlésen jelentették be, hogy legkésőbb 2016 végéig átadják a Haladás FC új stadionját. Többek között ajándékbolt, múzeum, büfék, sky-boxok, VIP- és médiaszektor és bemelegítőterem is lesz a létesítményben. Ötszáz fős sportcsarnok is épül a stadion mellett. Az új szombathelyi aréna az UEFA IV-es előírásainak felel majd meg, ami legalább 8 ezer férőhelyet jelent.

  • Én nem vagyok twitteres. De ott van a Facebook és ott van a Twitter. A múltkor valaki megpróbálta elmagyarázni nekem, hogy mi a WhatsApp és a Snapchat. De hát uraim, fogalmam sincs, hogy ezek mik. De abban teljesen biztos vagyok, hogy a terroristák és a dzsihádisták tudják.

    – ez hétfőn hangzott el a brit parlament felsőházában, a Lordok házában. Aki pedig ezt mondta, az nem más, mint Thomas King, aki csak Lord King of Bridgewater néven lordkodik. Ő egyébként 1989 és 1992 között az Egyesült Királyság védelmi minisztere is volt.

    A képviselők egy olyan törvényről vitatkoztak, ami sokkal több esetben tenné lehetővé a titkosszolgálatnak, hogy engedély nélkül jussanak olyan információhoz, amit elektronikus eszközökön tárolnak. Egészen csodálatosan hozta egyébként össze a Snapchatet és a Whatsappot az Iszlám Állammal. Azt mondta:

    Az Iszlám Állam azért tudott ennyire sikeres lenni Irakban és Szíriában, mert nagyon jó volt a kommunikációjuk. Ehhez pedig nem mást használtak, mint az általam emlegetett két alkalmazást.

    A Snapchattel kapcsolatban egészen nagy hülyeséget mondott King, viszont a Whatsapp tényleg benne lehetett valamennyire a balhéban: Robert Hannigan, az amerikai NSA-hez hasonló brit szervet vezetője a Twittert, a Whatsapp-pot és a Facebookot emlegette, amikor novemberben arról írt egy véleménycikkben, hogy milyen kommunikációs eszközöket használ az IÁ az új tagok beszervezéséhez és a propaganda terjesztéséhez.

    A Vox szerint ezzel az egész üggyel az a baj, hogy King, és a vele egyet értő politikusok úgy beszélnek az internet durva állami  ellenőrzésének szükségességéről, hogy közben bevallottan fogalmuk sincs arról, hogy hogyan működnek egyes kommunikációs csatornák a neten.

  • ESIK A HÓ!

  • Egy szülő számára a legszörnyűbb dolog, ha valami baj történik a gyerekével - ez már önmagában remek horroralapanyag, hát még ha a baj gyerekrabló idegenek formájában érkezik, és így:

    The Hum: Abductions - Trailer

    A parás trailer a The Hum: Abductions című videojáték előzetese, amiben egy édesanyát kell majd irányítani, akinek pár hónapja eltűnt a férje, most meg a gyerekét is elviszi a fény az ajtó mögött. A fejlesztő Thotwise Games a jelek szerint belsőnézetes, elsősorban az ijesztgetős felfedezésre koncentráló horrorjátékot készít, valamikor év közepén jelenik meg PC-re és Macre, és az Oculus Riftet is támogatja majd. További részletek a fejlesztők blogján.

  • Az Austarial Openben még versenyben lévő Novak Djokovics különös reklámban (vírusvideó?) szerepel, egy Abrams tankkal ütöget, amely aztán a szervánál egy löveget lő ki megölve pár nézőt, aztán a szerb teniszezőt sem kíméli.

    Djokovics vs Abrams tank

    via

  • Biztos önnek is vannak megrögzött összeesküvéselmélet-hívő ismerősei a Facebookon, akik minden olyan hülyeséget megosztanak, amik azonnali világmegváltást és pofon egyszerű megoldásokat kínálnak. 

    Mivel előzhető meg a rák? Valójában kik irányítják a világot? Miért nem hozzák nyilvánosságra az ingyenes energiaforrásokat a drága kőolaj helyett?

    Nekem a délelőtti falam a következő megoldásokat kínálja az élet, a világmindenség, meg minden kérdéseire:

    - Csillagemberek vagyunk? - Tudományos bizonyítékát találták annak, hogy idegenek teremtettek minket

    - Már meg is állapodott az RTL és a kormány?

    - Egy természetes recept, ami felhergelte a gyógyszeripart! Megmutatjuk, hogyan készítsd el te is!

    - Így készítsd el otthon a Heisenberg-féle meth-et

    - Letartóztatták a három mellű nőt

  • Valószínűtlenül részletes kép készült Szaúd-Arábiában egy Spongyabob-figuráról, annak ellenére, hogy a röntgenfelvétel előtt egy 16 hónapos gyerek mindent elkövetett azért, hogy a kis figurát soha többet ne lehessen lefotózni, és eldugta a nyelőcsövében. A doktorok először kicsit csodálkoztak, hogy nahát, mire képes egy falánk gyerek és a modern röntgenvizsgálat, például megmutatja, hogy Spongyabob nem is egy kókuszdióban lakik a tenger fenekén, aztán probléma nélkül kiszedték a játékot a gyerekből, aki boldogan él, ha azóta le nem nyelt valami sokkal veszélyesebbet.

    SpongeBob-Cover
  • Annyira szeretem a Peter Green vezette Mental Flosst, hogy tulajdonképpen bármely témakörben elsorolhatná huszonakárhány szó eredetét, örömmel hallgatnám. Ám a sajtokat amúgy is szeretem, szóval ez kifejezetten klassz rész, még akkor is, ha a megfejtés legtöbb esetben ugyanaz: egy földrajzi fogalom.

    Bár a videó angolul van, ha bekapcsoljuk alá a YT-feliratot, könnyen érthető az egész.

  • Valószínűleg úgyis a pokolra kerülök, de vállalom. Szóval Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor is aznap fogja megtartani nagy ívű beszédét az ország állapotáról.

    15.00-kor Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke a Dürer rendezvényházban tart évértékelőt. 

    16.15-kor Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédet tart a Hotel Marriottban.

    És hogy mikor tartja évértékelőjét Orbán Viktor?

    Íme, Havasi Bertalan sajtóiroda-vezető erre vonatkozó tömör és szerény válasza:

    Amennyiben és amikor lesz ilyen rendezvény, annak rendje s módja szerint meg fogjuk hirdetni a szerkesztőségeknek.

  • Elképesztő leletre bukkantak kedden a kutatók belső Mongóliában, egy 200 éves, lótuszülésben mumifikálódott szerzetesre, akinek kiléte egyelőre ismeretlen. A Songinokhairkhan tartományban talált, megdöbbentően jó állapotban fennmaradt szerzetes feltehetően meditáció közben halhatott meg. Feltételezések szerint a szerzetes az 1852-ben született híres mongol láma, Dashi-Dorzho Itigilov tanára lehetett - aki nem mellesleg szintén lótuszülésben, meditáció közben halt meg, és neki is mumifikálódott a holtteste.

    A most megtalált tetemet állatbőrökbe tekerve találták meg, a tudósok Ulanbatorba szállították tanulmányozásra. A múmiát később egy múzeumban állíthatják majd ki, tudósított az esetről a mongol Morning Newspaper alapján a Siberian Times.

    337254-855ae1bc-a730-11e4-84f2-050052afbf33
  • Bár végül elmaradt a történelmi hóvihar, a Juno néven futó havazás miatt azért hat amerikai államban szükségállapotot rendeltek elAz erős széllökésekkel kísért havazás összesen mintegy 60 millió embert érint. A lakosokat felszólították, hogy maradjanak otthon, és a tömegközlekedést - beleértve a New York-it is - felfüggesztették. Ezt használta ki az Youtube-felhasználó, aki nagyszerű drónos felvételt csinált a kihalt New York-i utcákról. (Independent)

  • A mozikban, a sajtóban tavaly már törvényben megtiltotta, az irodalomban viszont engedélyezte a káromkodást Vlagyimir Putyin. „Amguk irodalmárok jobban tudják. Talán, hogy közelebb legyen a néphez, megengedhető” – idézte a TASZSZ az orosz elnököt, akit az Oroszországban meghirdetett Irodalom éve rendezvény megnyitóján kérdeztek a káromkodásról.

    Így tehát Szorokin és Pelevin bármit hősei szájába adhat – bármit mégsem, az ellen is van egy törvény –, így egyszerűbb a dolguk, mint forgatókönyvíróknak, akikre viszont a törvény vonatkozik. Ahogyan a sajtó egészére is. Egy magánszemély sajtóban megjelent káromkodása 2-3 ezer rubel (1 rubel 4,5 forint), egy hivatali személynek viszont már 5-20 ezer rubelt kell fizetnie az orális szabadosságért.

    Ön betiltaná a káromkodást?

  • Ahogy minden hányásban van egy kis répa, úgy minden szövegben van egy kis szexizmus. Ezt ragadta meg, hogy úgy mondjam, a tökénél fogva Papp Réka Kinga civil aktivista, és a HVG-n írt arról az ellentmondásról, ami a mellei és a mondandója között feszül.

    Tudom, hogy kurvajók a lábaim, köszönöm, nem kell efelől felvilágosítania!

    (...)

    De egy ideje észrevettem, hogy szándékosan úgy öltözöm munkához (ami többnyire médiaszereplést jelent, de legalábbis emberek közé vonulást), hogy nehogy túl kihívónak találjanak. Szívem szerint csupa miniszoknyában és cicispólóban meg extrém kisestélyikben mászkálnék színes harisnyákkal meg marsbéli magassarkúkkal, pusztán azért, mert ezekben érzem jól magam – de ezt nem teszem, mert attól tartok, akkor nem fognak komolyan venni. Így hát mérlegelek, és mindig visszaveszek. Kádéenpésítek – ez az itthoni szóhasználat.

  • Nyilván nem a Demokrata szemtelenkedik a miniszterelnökkel, hanem persze hogy a Magyar Narancs. A lap kiemelten foglalkozik Angela Merkel jövő heti budapesti látogatásával, és mindezt egy csodálatos címlapképpel vezeti fel.

    A látogatást a lap rejtélyesnek nevezi ugyan, de abban biztos, hogy "nem lesz dádá", vagyis a német kancellár megannyi baloldali álmodozó reményeivel ellentétben nem fogja leteremteni a magyar miniszterelnököt. 

    A Magyar Narancs vezércikke arra jut, hogy

    a Merkel-Orbán találkozó kissé kényszeredett nyalomaszádba torkollik.

    Szerencsére ezt a sommás ítéletet egy alapos ténycikk is alátámasztja a lapban. Eszerint Merkel az egységes uniós kül- és energiapolitika támogatására kéri majd Orbánt, aki cserébe az egyre nehezedő uniós nyomás enyhítését kérheti. 

  • Vagy egy Neptunusz-lementét, röviden neplementét? Tessék, ilyen lenne az ég, ha a Hold helyén a bolygók jelennének meg.

    Mi lenne, ha a Hold helyén a bolygók jelennének meg?
  • A Kalef, Moszkvás, vagyis a Széll Kálmán tér szétbontása sokakban tép fel régen lecelluxozott emlékeket. Ha önből is feltörne egy történet, írja meg nekünk a tema@index.inda.hu címre, hogy csokorba szedhessük őket. Kedvcsinálóul megmutatjuk olvasónk visszaemlékezését egy Moszkva téri srácokról szóló 1991-es újságcikkről. Mindenképp tanulmányozzák a cikket is! Ezt írta Ferenk:

    Egyszer Göbölyös N. László "újságíróval" találkoztunk a Moszkváson, amint épp, hiánypótlónak éppen nem nevezhető, az akkori Doors divathullám meglovagolására írt könyvét dedikálta a Bandikönyvésznél. Pontosabban ő jött oda hozzánk.

    Épp csütörtök volt és gyülekeztünk a józsefvárosi klub Topó koncertjéhez. Kicsit be volt rúgva és előadta az "ő is volt fiatal, de akkor még minden más volt" szánalmat. Jól szórakoztunk rajta és meg is beszéltük, hogy igyekszünk majd nem ilyen arcok lenni 40 körül. (Mérsékelt siker.) Közben fényképezett egy fotós csaj minket. Meg is jegyeztük, hogy nem szeretnénk a Kurírban viszontlátni magunkat.

    Pár nappal később a suli igazgatói irodájában kellett számot adnom életkörülményeimről, mikor a diri elém rakta az aznapi Kurírt. Moszkva téri srácok címen volt benne egy cikk, meg egy fotó amin mosolygunk. A szöveg a teljes hülyeségek és szar dumák keveréke, amin akkor még röhögni sem tudtunk. Az újságíróval pechjére összefutottam a Pecsában, nem sokkal ezután. Kárpótlásként pár Unikomot kértem a nagy "ijedtségre", néhány nyaklevest kilátásba helyezve, ugyanis tényleg nem szerettünk volna újságban szerepelni, még hátul a "tökmindegymivanitt" blokkban sem, úgyhogy tényleg mérges voltam az emberre.

    Volt még egy olyan eset, amikor a Magyar Fórumban pocskondiázták az akkori "magyarseggbemagyarlófasz"-os szövegünket, meg minket, mint volt "KISZ"-es zenekart. Pedig soha nem voltunk tagok, meg szartunk is erre az egész hülyeségre. Ezeknek köszönhetően, viszont már kamaszkorunkban tapasztalhattuk, hogy mire számíthatunk újságírás ügyben, és mennyire vegyük készpénznek, amit olvasunk.