új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Századvég bántóan elnémult tótumfaktumának, G. Fodor Gábornak összejött az, aminek ma össze kellett jönnie.

    111 perc sorbanállás után megvan a jegy, most már srácok legalább haljatok meg a pályán

    Posted by Gábor G. Fodor on 2015. augusztus 3.
  • Abból ráadásul az egyik kerek évforduló. Ugyanis huszonöt évvel ezelőtt, 1990-ban, augusztus 3-án választotta köztársasági elnöknek Göncz Árpádot a parlament. Göncz Árpád addig, 1990. május 2-tól, a parlament házelnökeként ideiglenes államfő volt. Miután köztársasági elnök lett, a házelnöki székben a nemrég meghalt Szabad György követte. Gönczöt, aki idén februárban a 93. születésnapját ünnepelte, 1995-ben újraválasztották, így tíz éven át, 2000. augusztus 4-ig volt köztársasági elnök (eddig egyetlen utódját sem választották újra).

    Szintén augusztus 3-án lépett hivatalban, de még 1948-ban, a szociáldemokrata Szakasits Árpád, aki az 1946-ban kikiáltott, második Magyar Köztársaság második köztársasági elnöke volt (Tildy Zoltán lemondása után). Szakasits mindössze bő egy évig, az új alkotmány hatályba lépéséig, 1949. augusztus 23-ig volt köztársasági elnök. Akkor ugyanis az ország államformája népköztársaságra változott, és Szakasits már a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnökeként marad az államfő. Egész addig, amíg 1950. május 9-én koholt vádakkal le nem tartóztatták – hivatalban lévő elnökkel sosem történt ilyen, azóta sem –, majd háborús bűnök, kémkedés, valamint a demokratikus államrend megdöntésére irányuló szervezkedés vádjával életfogytiglani börtönre ítélték.

  • A bijikurdistan mikroblog rakta ki ezt a képet egy apró elárvult sünmalacról, akit a Kurdisztáni Munkáspárt gerillái menekítettek ki a kurdok és az Iszlám Állam közti frontról. 

    http://bijikurdistan.tumblr.com/post/125682961349/kurdish-pkk-guerillas-in-shingal-have-found-a-baby

    Egyébként kisállatok nélkül is a kurdoké az egyik legérdekesebb/legfontosabb/legszomorúbb sztori, ami most történik a világban.

    Nincs semmink, csak ez a sátor
  • A kisebb átkelők hétkor bezártak, így Szerbiából Röszkén át lehet hazajutni. Ez pontosan másfél óra alatt abszolválható jelenleg, ehhez persze az is kell, hogy a nyolc átkelőpontból három működjön.

    Fotó: Ajpek Orsi
  • Az egyik egy tetszőleges olasz közértből van, a másik egy tetszőleges magyar közértből. Kitalálja, melyik melyik?

  •  - ezzel indokolta a Becstelen Bringantyk német sztárja, Til Schweiger, hogy miért ad pénzt egy nagy befogadóképességű menekültotthonra Alsó-Szászországban.

    A színész-rendező barátaival együtt tavaly vett meg egy osterodei volt laktanyát, ahol jótékonysági szervezetet is működtet majd traumatizált menekült gyerekek számára, írja az MTI. Az 51 éves Schweiger azért csinálja mindezt, mert szeretne többet tenni az emberekért,

    pénzért színészkedem a kamera előtt. Minden rendőr, katona, ápolónő többet tesz a társadalomért.

  • A Maros medrében csaknem 200 éve pusztultak ki a hódok, de a magyar-román határtól alig 20 km-re lévő natúrparkba 2002-ben 22 hódot telepítettek, számuk mára meghétszereződött, egészen pontosan

    160-an vannak.

    Gabriel Herlo aradi biológus szerint az elmúlt három évben szaporodtak el a legjobban, főleg Pécska és Szemlak térségében, de mára Arad belvárosi szakaszán is megjelentek, juhu!

  • Hát, katasztrófa.  

  • Képzelje el, milyen lenne hazafelé menet a Szent István parkban megállni egy kicsit, és meghallgatni a Rasheed & The Jazz Collective 22 perces előadásában a The Way You Look Tonight-ot. Megvan? Na, megmutatjuk, hogy New Yorkban ez hogy történt.

  • Aminek NEM Hell on Earth a munkacíme, és NEM a Földön játszódik majd. A filmet rendező Ridley Scott és az Alien 5-öt ezzel párhuzamosan előkészítő Neill Blomkamp folyamatosan egyeztet, hogy ne legyenek kontinuitásgondok, meg ellentmondások a két franchise között.   

  • Hófehér oroszlánkölykök születtek egy krími vadasparkban, és persze azon kívül, hogy rendkívül ritkák (összesen kb. 100 ilyen példány él világszerte), nagyon cukik is, nézzék: 

     

    forrás: Euronews

  • Nálunk még nem lehet boltban kapni a VéBéKát (sem a vörösboros kólát, sem a vodka-bomba-cataflamot), viszont a távol-keleti országban már 2 az 1-ben árulják a potencianövelőt és a töményet. A szeszfőzők szerint ez a kis adalék egészségmegőrző hatással egészíti ki egy Kínában népszerű ital, a Pajcsiu élvezeti értékét. A hatóságok valószínűleg másképp gondolják ezt, a liúcsúi rendőrség több, mint 5300 üvegnyi szildenafil-citráttal, azaz Viagra-hatóanyaggal megbolondított szeszes italt foglalt le. - BBC

  • Emlékeznek még a régi Google-viccre, amit a Maps-be tápláltak a Japán és Kína közti útvonaltervhez?

    Most valami hasonló történt, csak nem viccből: rekordidő alatt tette meg az Egyesült Államok–Kuba távolságot motorcsónakkal egy német vállalkozó. A Florida Key West és Havanna közötti 160 kilométeres út 1 óráig és 45 percig tartott. Roger Klüh egy 15 méteres, 2700 lóerős, Apache Star névre hallgató verseny-motorcsónakkal nyomta le a távot. Az eddigi rekord 1958-ban született, ekkor a mostani sokszorosa, 6 óra 23 perc alatt értek célba. 

    Klüh a rekord megdöntésében nemcsak sportteljesítményt lát, szerinte az eredmény a két ország közti viszony javulását is szimbolizálja, hiszen Kubától és az USA-tól egyaránt megkapta az engedélyeket a projekthez. 

  • Pénteken adta ki utasításba Pintér Sándor belügyminiszter, hogy mostantól milyen új szabályzat szerint lehet használni a tárca számítógépes rendszerét. A szöveg amellet, hogy kiváló felkészülési segédlet egy középszintű informatika érettségihez, gyakorlatilag semmivel sem izgalmasabb, mint bármelyik magán cég biztonsági előírása. A minisztérium dolgozói lesznek szívesek nem adatokat lopni és csak a munkájukhoz feltétlen szükséges programokat használni.

    Emellett viszont fontos mérföldkő a magyar törvénykezés történetében. Eddig hazai jogszabály vagy rendelet még soha sem engedte meg magának azt a lazaságot, hogy olyan flegma szavakat használjon, mint a "tréfás."

    vírus: olyan programtörzs, amely a  megfertőzött program alkalmazása során másolja, esetleg mutálja is önmagát. Valamilyen beépített feltétel bekövetkezésekor többnyire romboló, néha csak figyelmeztető vagy „tréfás” hatású kódja is elindul. Többnyire komoly károkat okoz, adatot töröl, formázza a merevlemezt, vagy adatállományokat küld szét e-mailben;

    Ha esetleg éppen informatika érettségire készül, vagy csak simán érdekli, hogy mennyivel rosszabb a BM-ben dolgozni, mint az ön cégénél, akkor itt végigolvashatja a miniszter utasítását.

  • A Stenk zenetörténeti sorozatában már az első ezredfordulón járunk, úgyhogy idekívánkozik a világ első komoly templomi orgonájának leírása. Próbálkozni ugyan már korábban is próbálkoztak azzal, hogy a templomba orgonát vigyenek, de az első igazán nagy, kifejezetten oda tervezett darab alighanem a winchesteri székesegyházé volt 950-ben.

    Winchester Anglia fővárosa volt akkoriban, érthető, miért épp itt állították fel ezt a high-tech hangszert

    26 fújtatóval – működtetésükhöz 70 emberre volt szükség –, 400 síppal és 20 lemezbillentyűvel, melyeket ketten nyomkodtak. Kortársak állítása szerint az orgona hangját az egész városban hallani lehetett; amikor először szólalt meg, sok nő elájult az ijedtségtől.

    - írja róla Darvas Gábor. Mondjuk nincs mit csodálkozni ezen, hiszen az ókorból ismerünk hangfegyverként használt orgonát is.

    A hangszer sajnos már nincs meg, sőt a templom sincs: helyette 1189-re  felépült a mai is ismert Winchester katedrális, a világ leghosszabb gótikus temploma.

    A mai orgonája is rekorder: az 1851-es londoni világkiállítás szenzációja volt, mint az ott kiállított legnagyobb orgona. Csak méretének csökkentése után fért be mai helyére, ahol azóta is köszöni jól van. Ilyen a hangja.

    Anglia legnagyobb orgonája amúgy a Canterbury katedrálisban van.

  • Egy YouTube-user három hónapon át dolgozott azon, hogy az eredetileg Bruno Mars énekhangjával eladott Uptown Funk című nótához olyan videót vágjon össze, amiben a szöveget különböző filmek jeleneteiből rakhassa össze. Összesen 280 filmet használt fel hozzá, lengetjük is a kalapunkat lelkesen. 

  • Marc Donahue, a PermaGrinFilms.com kreatív igazgatója Santa Cruzban készített timelapse felvételeket. Azt már csak később, a kész felvételek vizsgálata közben vette észre, hogy a hosszú expozíciós idő alatt sikerült elcsípnie, amint egy meteor belép a Föld légkörébe, majd felrobban. Látja? Nem látja? Akkor nézze meg 350 százalékos lassításban is.

    Meteorite Explosion - Santa Cruz, CA 7-21-15 from Marc Donahue on Vimeo.

  • Ha Mark Hamill kezébe nyom egy Star Wars promókártyát, készülhet rá, hogy a színész valami vicceset fog ráírni a szignója mellett. Íme egy példa, hogy Hamill mennyire jófej, utána pedig egy galéria a többivel.

  • A középkor óta a latin ábécében nem történt sok lényeges újítás, de néhány azért igen. Például a reneszánsz végéig az u, v és w egy grafémának számított, ezek hangértéke u, vagy v volt.

    A nyomdászok néha logikusan váltogatták ezeket, néha kevésbé, aztán mindenki nagy örömére a 17. század elején jött Szenczi Molnár Albert és néhány következetes nyomdász, és szép lassan rendet vágtak a kérdésben.

    A 19. században született Andrássy Gyula grófnak így már nem sokat kellett szórakoznia ezzel. Nem úgy a Kossuth téri, rekonstruált szobra előtt mélázó utókornak. Mint arra miriszterium mikroblogger felhívja a figyelmet, a szobor talpazatán a régies hangulatú "GYVLA" név szerepel.

    http://miriszterium.tumblr.com/post/125742453812/én-csak-most-nézem-ez-tényleg-gróf-andrássy-gyvla

    Igaz, már az eredeti 1906-oson is így V volt U helyett, de ha már a szobrot megcsinálták újra, talán elfért volna egy felirat a mai helyesírással.

    Fortepan
    Fortepan

    De nem egyedül ez okozhat majd fejtörést a turistáknak, hiszen már az sem teljesen egyértelmű, miért ül lovon a volt miniszterelnök és külügyminiszter? Már azon túl, hogy amúgy Andrássy szabadidejében valóban szeretett lovagolni.

    A szobor egyébként 1906. december 2-án került a térre, majd a második világháború után lekerült a talapzatról, és beolvasztották a gigantikus Sztálin szobor készítéséhez. Most az eredeti mása újra ott áll a Parlament előtt.

  • Debrecenben elkapak a rendőrök egy férfit, akit annyira zavart a galambpiszok az erkélyén, hogy halálos csapdát állított fel az állatok ellen. A 38 éves Alkotmány utcai lakos szomszédjában lakó néni vette észre, hogy lakásának erkélye előtt egy damilon döglött galamb himbálózik. A zsinór vége a fölötte lakó Sz. Balázs erkélyéhez vezetett, aki ellen állatkínzás miatt indítanak eljárást.

    forrás: police.hu

  • A NuHeadz most még csavart is egyet a sztorin,  Flour Tomi és Diaz is feltűnnek a videóban.

  • A modell-színésznő a GQ nevű magazinak nyilatkozta, hogy beletörődött, hogy a magánélete nyitott könyv, és semmi esélye nincs arra, hogy aktív évei alatt a világ ne tudjon arról, éppen milyen koktélt szürcsöl a medenceparton.

    Soha nem értettem teljesen, miért akadnak ki azon egyesek, hogy a lesifotósok követik őket. Ez a melóval jár, és el kell fogadni. Igen, valahol idegesít, hogy meghekkelték az iCloud-fiókomat, és olyan képek is kikerültek a netre, amiket nem feltétlenül akartam közzétenni, de azért nem fogok senkit elítélni, hogy ezeket a képeket bámulják. A bűnösök a hackerek, nem azok, akik nézegetik a képeket.

  • Van, amikor egy bukás után nagyon kellemetlen helyen jön le a mez és a bőr a kerékpárosról. A Portugál körversenyen induló német Daniel Westmattelmann-nak nehéz napjai lesznek. Se ülni, se állni, se tekerni nem lesz kényelmes neki.

    Figyelem!

    Véres fotó a sportoló sérüléséről

    Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

  • Amúgy egy dél-koreai fogkrémreklámról van szó. Aki kíváncsi, itt megnézheti, hogyan bánik el fogunkkal a csokoládé egy íróasztalon, a kávé pedig egy kádban.  

  • Gazsi Rap Show az egyik legizgalmasabb rapper az itthoni újsulis hiphopban, köszönhetően az egészen szürreális szövegeinek, elborult alapjainak és az egyedi hangszínének. Most Skrude gondolt egyet, és a RobotDeck-kel közös A Leleményes Odüsszeusz És Az Élet Apró Fonákjai c. számból készített egy kifejezetten fasza remixet.

    Ha nem lenne odaírva, akkor rá sem ismernék Gazsi hangjára, hanem inkább azt hinném, hogy A$AP Rocky megtanult magyarul.

  • Várható volt, hogy a szeptember 4-ei Magyarország-Románia Eb-selejtező miatt megrohamozzák majd az jegyértékesítő oldalakat, a belépőket hétfő reggel tíztől lehetett megvásárolni online, vagyis lehetett volna, ugyanis az óriási érdeklődés miatt tíz után két perccel már elérhetetlen volt az mlsz.hu és a meccsjegy.mlsz.hu is. Délben az online rendszer még mindig akadozott, vagy elérhetetlen volt, illetve nem volt egyértelmű, hogy sikerült-e lefoglalni a belépőt. 

    A rendszer délután egykor kezdett éledezni, nekünk is sikerült eljutni a jegyfoglaló felületre, érdemes Firefox böngészőben próbálkozni, és várni percekig, de közben véletlenül sem újratölteni a lapot. 

    Olvasónk azt írta, hogy már félórával a jegyértékesítés megkezdése előtt is hiába próbálkozott. Volt, akinek sikerült belépnie, de ennél tovább nem jutott, Gábor ugyanis azt írta, "10 óra előtt pár perccel be tudtam lépni, gond nélkül betöltött az oldal. Kiválasztottam a szektort, a jegyeket, ment, mint a karikacsapás. Abban a pillanatban, hogy rákattintottam a kosárba gombra, meghalt az egész, azóta be sem töltött, szóval gondolom, a jegyeimet buktam." 

    A két jegyértékesítő helyen, a Bálnánál és a SYMA-nál is sokan várakoznak, hogy belépőhöz jussanak. Délután kettőkör az MLSZ közölte, 5029 jegyet sikerült eladni. 

    Közben az MLSZ Facebook-oldalát is ellepték a felháborodott kommentek. Az egyik kommentelő szerint a szintén jegyárusító IBUSZ-irodákban is hasonló volt a helyzet, mivel ugyanazzal a rendszerrel dolgoznak. A partnerirodákban sem lehetett jegyet venni, nem indul el az ehhez szükséges szoftver, szóval nem tudtak belépőket értékesíteni. Olvasónk, Zoltán viszont az Opera melletti Ticket Expressben simán belépőhöz jutott fél 11-re. 

    Egy másik olvasónk háromórás várakozás után jutott belépőkhöz a Bálnánál, ahol nem lehetett bankkártyával fizetni. "Bálnában sikerült jegyet vásárolni röpke 3 óra kínkeserves várakozás, verekedés és küzdelem árán! A Ticket Express jegyiroda annyira nem volt képes, hogy kordont tegyen ki, elkerülve a totális káoszt! A bejáratnál derült ki, hogy bankkártyával nem lehetséges fizetni! "

    Nem sokkal fél tizenkettő előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség közleményt adott ki.

    A Magyar Labdarúgó Szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország-Románia Eb selejtezőre Interneten jegyet vásárolni szánd...

    Posted by MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. augusztus 3.

    Délután újabb közleményt adott ki a magyar szövetség, szerintük az jegyértékesítés a terhelés miatt lelassult, de azóta is folyamatos.  

    Magyarországon, futballmeccsek jegyeiért, még soha nem tapasztalt online érdeklődés előzi meg a magyar-román mérkőzést. Az MLSZ jegyértékesítési partnerének jelzése szerint már reggel 9-kor a várt terhelés 15-szöröse irányult a szerverekre, ennek következtében az online jegyértékesítés lelassult. Ennek ellenére a rendszer kiszolgálta az első 1500 szurkolót, akik az első másfél órában juthattak kártyával illetve kártya nélkül jegyhez. Az eladás azóta is folyamatos, ezáltal biztosított, hogy a magyar válogatott teltházas mérkőzésen fogadja a csoport legnagyobb riválisát a Groupama Arénában. 

    Az egyik legfontosabb Eb-selejtezőre most már nemcsak szurkolói kártyával rendelkezők vásárolhatnak, hanem azok is, akiknek nincs ilyen kártyájuk.

    A csoportot a románok vezetik tizennégy ponttal, a magyarok tizenegy pottal a harmadik helyen. A legutóbbi magyar-románra nézők sem mehettek be, ugyanis a FIFA-büntetés miatt zárt kapus meccs volt. 

    Ha önnek sikerült jegyet vennie, vagy a jegyirodáknál venné meg belépőjét, írja meg, mit tapasztalt.

  • A Bleacher Report összeszedte az elmúlt szezon legszebb zsákolásait az NBA-ból. Az összeset nem fogjuk iderakni, ahhoz tessék ide kattintani. Mi csak a saját kedvenceinket mutatjuk a 10-ből.

    KJ McDaniels a későbbi bajnok Golden State Warriors ellen

    A 76ers valószínűleg még évekig a liga legrosszabb csapata lesz, de ezt a zsákolást a világ minden pontján megirigyelnék.

    DeMarcus Cousins a Celtics ellen

    Valószínűleg így nézne ki, ha egy tankot megtanítanának kosarazni.

    Eric Bledsoe a Spurs ellen

    Attól még, hogy csak 185 centi magas vagy, zsákolhatsz nagyokat.

  • Tök romantikus dolog a lánykérés egy hibachi-étteremben, ahol a sütőlapon rögtön lehet is kajából rögtönözni üzenetet az eljegyzési fotó mellé. AN és AL természetesen  a fiú és a lány monogramjai, akik láthatóan nem gondoltak arra, hogy ha valaki összeolvassa őket, hkm, értik ugye. Mindenesetre ők most a Reddit legnagyobb sztárjai. (via Mashable)

  • A vasárnap hajnalban véget ért fesztivál nyitónapján 12 000 nétő metálvillázott a Judas Priestre, és ugyanilyen szép számban sirdogáltak a permanensen szomorú HIM zenekar fellépésén szombat éjjel.

  • Amikor 12 éves volt, Andrew Lloys nagyon szeretett volna dolgokat nyerni, de a szülei nem engedték neki, hogy emeltdíjas számokat hívogasson. Mióta felnőtt, a szülei már nem parancsolnak neki, úgyhogy benevezett ezer pályázatra, amiket magazinokban, az interneten, csokik hátoldalán és akárhol talált.

    Négy hónappal később, azaz most, kipakolta Youtube-ra a dolgokat, amiket összenyert. Tanulság: simán lehetünk nagybetűs nyertesek a nagy számok törvénye alapján.