új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mint Pillangó az Ördögszigetről, úgy menekült ki üvegfalú ketrecéből az a kismacska, akit egy tajvani kisállatkereskedésben tartottak fogva, azaz tartottak fogva a frászt, el akarják adni a kis szőrmókot, hogy legyen neki szerető gazdája, pont úgy, mint a mellette levő cellában (örömében) vinnyogó kiskutyát, aki kapott egy új játékszert a manőver végére. Ha ez így nem világos, nézze meg a videót, kiderül minden.

    Átszökött a barátjához a kiscica

      

  • A tudatlanság nagyon veszélyes dolog, ez nyilvánvaló, de minden nap kapunk újabb példákat arra, miért kellene kötelezővé tenni a természettudományos tárgyakat minden amerikai iskolában. Most éppen a Marriott szállodalánc egyik vendége háborodott fel, mert a lánc egyik hoteljében, a szobájába belépve ez a kép fogadta az ágy felett:

    image-14

    A kép, ebben azt hiszem mindenki egyetért a háborgó szállóvendéggel, giccses szar. Ez van, otthon majd azt tesz ki, amit akar, Picassót, ha van rá keret, a gyerek első rajzát, ha jó fej. Ez egy szálloda, aminek az az egyetlen funkciója, hogy ne ázzunk ronggyá/fagyjunk kékre éjjel, és másnap úgy mehessünk tovább, hogy nem úgy nézünk mi mint a mosogatórongy.

    Az illető, akinek a szemét megütötte a kép, nem a művészi érték (vagy annak hiánya) miatt borult ki, hanem azért, mert a kép

    a chemtrailt promótálja.

    A chemtrail-konteó, ha valaki nem tudná, azt mondja ki, hogy az égen látható kondenzcsík az nem is az, hanem a gyíkemberek/gonosz zsidók/szemét amerikaiak által a fejünkre szórt vegyszer/nagyon apróra darált aluménium, aminek az a célja, hogy meghaljunk/meddők legyünk/ne nézzünk soha többé az égre. Van ennek sok híve, egy ideig Sebestyén Balázs is hitt benne, egyem a kis szívét, de elmúlt neki.

    A kiborulás azon túlment, hogy a recepción üvöltve követelt új szobát (ez is megvolt asszem), mert az illető a Change.org-on indított egy petíciót, amiben arra szólítja fel honfitársait, hogy bojkottálják a láncot, mert az egy titkos kormányösszeesküvést promótál. Arra persze nem tér ki, hogy mitől lenne valami titkos, amit egy szállodai szoba falán 3 négyzetméteren hirdetnek, de ezen elegánsan lépjünk túl.   

    A petíció annyira nem sikeres, de majd most lesz: a chemtrail-ellen küzdők zászlóshajójának számító ChemtrailsMustStop.com is beszállt a buliba, és egy nyílt levélben fenyegetik meg a Marriottot, azzal, hogy

    mivel maguk egy titkos katonai akciót promótálnak, mi nem megyünk a szállodáikba, így NAGYON SOK PÉNZT fognak veszíteni.

    A petíciót eddig egyébként 473-an írták alá.

  • Steven Tyler egy interjúban azt mondta, hogy a zenekar jövőre indul el búcsúturnéjára, utána pedig szépen visszavonulnak, és soha többé nem lesz Aerosmith, stb. Joe Perry, a zenekar gitárosa ezt meghallva sietve felhívta a Rolling Stone-t, és azt mondta, hogy

    Mindig a szívbaj kerülget, ha Steven egyedül ad interjút. Soha nem tudjuk, mi sül ki belőle. A jövő évi turné része megáll a dolognak, de az, hogy búcsúturné lenne, az egyelőre egyáltalán nem biztos. Én legalábbis nem nagyon tudom elképzelni az utolsó koncertemet. Egyelőre semmiképpen nem.    

  • yiu26abbylhbeycg2thx.gif

    Rémes, ijesztő, hátborzongató, kényelmetlen érzéseket kiváltó, korhatáros videó itt:

  • Egy Cassie Martin nevű tinicsaj az Instagramon pontosan azt csinálta, amit kortársai, és amit Kim Kardashiantól tanult: aligruhában pucsított és duckfacelt. Az apja érthetően nem nézte jó szemmel az önkifejezést, és ahelyett, hogy rászólt volna, inkább úgy döntött, hogy a lánya pózait ő maga is feltolja az Instagramra. Így:

    Clm9zOkWQAAf6d
  • Ahogy kell:

  • - címmel küldte el ezt a képet Sajó kolléga egy, a fesztiválon felállított óriáskeréken mászkáló ismeretlenről. 

    *Az esernyős kaszkadőr valószínűleg Kálló Péter fotós egyik szereplője, aki Balance néven eddig Budapest nevezetességein egyensúlyozó figurákat fotózott. 

  • Egészen megdöbbentő, mennyire passzol az unásig ismert Disney-megaslágerre az utolsó epizód (egyik) csúcsjelenete. De még a szöveg is! Különösen a végén az a "cold never bothered me anyway", vagyis amúgy sem zavart soha a hideg, ami a Frozen jégvarázsló hercegnőjének a szájából egészen másképp hangzott, mint Cersei Lannister mosolya alá vágva. Aki ugyebár jól tudja, hogy a következő szezonnyitóval beköszönt a hat évada ígérgetett tél, zombiinvázióval, világvégével, mindmeghalunkkal.

      

    Cersei Lets It Go
  • Június 5-én délután rakta le első tojását az a szalakóta mama, akit a Filmdzsungel és az MME közösen kamerázott be. Szerdán és csütörtökön pedig az azóta hat tojásból kettő feltört, és kibújtak a fiókák:

    Screen Shot 2016-07-01 at 13.57.23.png

    A webkamera kommentelői Csupinak és Csupiknak keresztelték el őket. Ha lemaradt a nagy pillanatról, akkor még van négy tojásnyi esélye, ugyanis a dél-alföldi Sándorfalva határában, a leendő Szalakótavédelmi Központ közvetlen szomszédságába kirakott mesterséges fészket egész nap követheti online itt.

    És hogy mi lesz ebből a két csufi fiókából? Hát ez!

  • Miután a brexit-népszavazáson győztek a kilépéspártaik, nyilvánosságra hozták visszadobott plakátötleteiket azok a reklámügynökségek, amelyek a bennmaradás mellett kampányolóknak dolgoztak.

    Amiből az derül ki, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk: egy csomó elég erős kép nem kellett a kampánystratégáknak. Ami már csak azért is meglepő, mert - a vádak szerint - a gazdasági oldalon eleve a félelemkeltésre játszott a bennmaradási kampány, szóval azzal nem lehetett baj, hogy túl rémisztőek (meg amúgy nem is azok). 

    Ilyet amúgy még soha nem csináltak az érintett ügynökségek, most is csak azért tették meg, mert nagyon ki vannak borulva, hogy így alakult az egész.

    Egy-két hónappal a voksolás előtt egyébként még elég kényelmes előnye volt a bennmaradásnak felmérések szerint, az utolsó egy-két hétben fordultak meg az erőviszonyok. És nyilván nem ártott volna, ha a kampány végére marad még egy kis puskapor.

  • Az alant látható kétüléses vadászgépünk pénteken érkezett Svédországból Kecskemétre.

    g2
    Fotó: Honvedelem.hu

    Azért vettünk újabb harci repülőt, mert tavaly az egyik gépünk megsérült, miközben kényszerlesállást hajtottunk végre vele. Az új gépünkben két ülést is rakattunk, így ezzel a géppel nem csak bombázgathatunk, lövöldözhetünk, de oktathatunk is.

    (Honvédelem.hu)

  • Bár, a bolgár alkotó szerint az érzés, amit az Észak-olaszországi Iseo tóra kifeszített járdán sétálva tapasztalhatunk, inkább arra hasonlít, mintha egy bálna hátán gyalogolnánk. Bárhogy is van: kipróbálnám.

    A 4,6 kilométer hosszú út a tó különböző pontjait és egy kis szigetet köt össze a turizmusból élő helyiek legnagyobb örömére.

  • yrvsbeomvlepuyygvh1o

    Úgy volt, hogy 2017-ben már mozikba kerül Guillermo Del Toro 2013-as sci-fi-katarsztrófafilmjének folytatása, amiben egy párhuzamos dimenzióból a Földre támadó bazinagy szörnyek ellen kellett megküzdenie az emberiségnek, pontosabban egy maroknyi, igen elszánt katonaembernek, akik bazinagy mechákban ülve gyakták le az ellent. Sebaj, egy pluszt évet már kibírunk, eredetileg 2015-ben kellett volna jönnie a folytatásnak. Del Toro most nem rendez, csak producerkedik, a rendezést átadta Steven S. DeKnightnak, aki a Daredevil tévésorozatot is jegyzi. Bemutató: 2018. február 23.    

  • Még azt mondják, hogy Nigel Farage csak egy agyatlan populista, aki összevissza ígérget mindent, csak hogy a pártja győzedelmeskedjen a népszavazáson. Pedig ez szemen szedett hazugság, Farage és a UKIP minden felmerülő kérdésre részletes választ adnak a brexit-tervükben:

    • Hogyan csatlakoznak majd az EU közös piacához,
    • hogyan szabályozzák majd az EU-n belülről és kívülről érkező bevándorlást,
    • milyen szabadkereskedelmi egyezményeket kötnek majd Nagy-Britannia fő partnereivel,
    • hogy marad majd London Európa pénzügyi központja, 
    • hogyan fejlesztik majd a brit egészéségügyet és szociális ellátást, 
    • stb. 

    Mindenre megvan a válasz,

    csak a thebrexitplan.com oldalra kell fölmenni, és megnyomni a nagy piros gombot!
  • A településen speciális lovaskocsikkal gyűjtik be újabban a szelektív hulladékot, ami a lenti videó tanúsága szerint nemcsak környezetbarátabb, hanem jóval olcsóbb megoldás a hagyományos kukásautónál. Például 50 millió forint helyett csak 4 millióba kerül (bár mondjuk egy lovaskocsiért az sem kis összeg), az üzemeltetés pedig 6,5 millió helyett csak 2,1 millió forint.

  • Bassár el-Aszad szíriai diktátor szerint a brexit-népszavazás eredménye azt jelzi, hogy az Egyesült Királyság vezetői "elszakadtak a realitásoktól". 

    Mondja ezt ugyebár az az ember, akinek az országa öt éve polgárháborúban áll; aki ebben a polgárháborúban módszeresen gyilkoltatja saját népét, kórházakat bombáz és orvosokat ölet meg; kamuválasztásokat rendez a harcok közepén; és a nyilvánvaló patthelyzet ellenére hallani sem akar arról, hogy feladja hatalmát.

    De az érvelése is zseniális.  Arról beszélt az ausztrál SBS televíziónak, hogy ezek a brit politikusok, akik mellesleg azt akarják, hogy ő húzzon el a rákba, nincsenek tisztában a realitásokkal, mert ha tisztában lennének, akkor nem tartottak volna népszavazást. De megtartották, szóval ők legfeljebb második vonalbeli politikusok Aszad szerint.

    Remélem a jövőben megkérdezik Aszadot majd a Donal Trump nevű jelenségről is, és a brazil korrupciós botrányt is kommentálni fogja majd.

  • Nézzék meg ezeket a csillogó szemű gyerekeket! Június 15-én kitört a nyári szünet, de ők most is iskolába járnak. Sőt, egyetemre. A Műegyetem Gyerekegyetem című nyári programjára alig lehet beférni. Két turnusban 300-300 résztvevőnek tartanak előadásokat az egyetem oktatói és kutatói. Még ha a matek, a fizika vagy a kémia nem is tartozik a legnépszerűbb tárgyak közé, a BME láthatóan mindent elkövet, hogy a természettudományokat közelebb hozza a diákokhoz. És mindezt nem unalmas előadásokkal teszik: a gyerekek áramköröket és hidakat építenek, ördöglakatot, hologramot készíthetnek, intelligens anyagokkal kísérleteznek és robotot is programoznak. A nyári gyerekegyetemen mindenki kap egy projektfeladatot, és a végén diplomaosztó ünnepséget is tartanak. Ma még a 2-5. osztályosok vannak soron, a jövő héten mehetnek egyetemre a 6-8. osztályosok.

    DSC 2548-1024x678
    Fotó: gyerekegyetem.bme.hu
  • A gyönyörű természeti jelenség nem csak a Földön, a Naprendszer legnagyobb bolygóján, Jupiteren is megfigyelhető.

    tk3s swns jupiter aurora 01
  • Áthallásos szerelmes dalok, önmarcangoló brit nemzeti balladák és konzervatív-ellenes indulók a hetvenes évekből – ha valaki még jobban el akar merülni a Brexit utáni depresszióban, tessék:

    További javaslatok a dallista bővítésére jöhetnek emailben!

  • A Kínai Kommunista Párt csinált egy friss, fiatalos, dinamikus, trendi rapszámot, hogy a fogalmatlan külföldieknek elmagyarázza, hogy Kína egy szuper hely. A dal pont olyan lett, amilyennek az ember egy diktatúrából jövő állampárti rapszámot elképzel.

    "Mindenki tudja, hogy Kína egy fejlődő ország
    Nagy a népesség és ezzel nagy a bosszúság,
    a II. Világháború majdnem tönkrecsapta.
    Mármint érted, a háború mindig para"

    - szabad fordításban nagyjából így hangzik az egyik első rész. De a majdnem 4 perces számban minden fontosabb téma előkerül:

    • "A környezetszennyezés tényleg durva, de Londonban és Los Angelesben is ilyen volt 60 évvel ezelőtt."
    • "A fiatalok lelkesek és barátságosak."
    • "A vörös sárkány nem gonosz, hanem egy békés hely, szép a táj és fontosak a kulturális örökségek."
    • "Kifejezetten fájdalmas az ország problémáiról beszélni, a fertőzött tejpor sok gyermeket megbetegedített és ott voltak még a lejárt szavatosságú oltások is, de ezekkel már megbírkóztak rég, egy ideje csak az amerikai pénzemberek szítják a feszültségeket."
    • "A politikusokról néha kellemetlen beszélni, mert korruptak meg szexképeket készítenek és prostituáltakhoz járnak. Ez szégyen az országra és a népre nézve."
    • "A mobiltelefonos fizetésnek hála már szinte mindenhol lehet elektronikusan fizetni, sőt az orvosnál is lehet időpontot foglalni mobilról. Nem kell sorban állni és ingyenes az egészségügy."
    • "A rendőrség kedvesen bánik az állampolgárokkal, de leszámol az ellenségeivel."

    Ráadásul az egészet tradicionálisnak látszó szecsuáni arcfestésben és hátracsapott fullcapben adják elő.

    天府事变 - This Is China

    (BBC, Time)

  • Csak a cetliket figyelje! Olvasónk küldte az alábbi fotót, amin az látszik, hogy egy Bershka pénztárcát úgy áraztak le, hogy előbb jól felárazták, végül az eredetinél 180 forinttal drágább ár virított a piros cetlin. 

    13566254 406535066183629 1640631073 n
    Fotó: Olvasónk
  • Nem tudom, mennyi trükk van ebben a videóban, mindenesetre rossz nézni, ahogy a csaj könyékig van a hal szájában. Akár kamu, akár valódi, a főszereplő, a 19 éves Hannah Barron máris kapott egy ajánlatot egy saját tévéműsorra.

    15 kilós harcsát fogott puszta kézzel
  • Nemrég írtam egy kis posztot a bartókos ezres születésnapjáról. Olvasóm, Attila ennek hatására ragadott klaviatúrát.

    Küldök 2 képet a gyűjteményemből. Ezek az 1000 forintosok nyomdai hibások – finoman szólva sem volt erős a minőségbiztosítás akkoriban. Néhány éve felajánlottam az MNB múzeumának megvásárlásra kiállításra érdemes bankjegyként, de elálltak tőle, mondván: lehet, hogy kuriózum, ám egyben mutatja a minőségbeli problémákat is.

  • A lassan az utolsó fél évét megkezdő Barack Obama amerikai elnök Kanadába utazott az észak-amerikai vezetők találkozójára, ahol Justin Trudeau kanadai kormányfővel szelfiztek egy akkorát, hogy a kommentelők is leginkább csak azon vitatkoznak, melyikük néz ki még a másiknál is sármosabban.

    Ki néz ki menőbben?

    obama
    Fotó: whitehouse / instagram
  • L. Simon László kirúgását így tálalták:

  • A Bors mai vezércikke szerint Rubint Réka egy ötcsillagos luxushotelben edzett, majd izzadtan a medence partjára loholt, és ruhában vetette magát a vízbe. Ugyanitt egy keretes írásban azt közlik, hogy

    Mérgeket fröcsköl a verejték!

    Összekötöttük a kettőt, köszi! 

  • A Bujing nevű orangutánt még 2014-ben szabadították ki, miután négy éven át láncon tartották és elhanyagolták a gazdái Indonéziában. Ez eddig szomorú, de nyugodtan örüljenek, mert a Telegraph most azt írja, Bujing már sokkal jobban érzi magát, egészen rendbe jött, és élvezi az új, orangutánhoz méltóbb életét.

    saddest-orangutan-trending-large trans++pJliwavx4coWFCaEkEsb3kvx
    Fotó: International Animal Rescue

    A szerencsétlen állatot egy ház oldalához láncolva tartották, mielőtt az International Animal Rescue (IAR) nevű állatvédő szervezet kiszabadította. Borzalmas állapotban találtak rá, az alultápláltság miatt még a szőre is nagyrészt kihullott. A most kilenc éves állat már egészen rendbe jött, de az éveken át tartó éhezés miatt sokkal kisebb, mint a kortársai, akikkel manapság az idején tölti.