új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A ma magán nyugdíjasházként működő egykori kórházban rendezkedtek be a helyiek Telkin aranyvasárnapon. A helyi kézművesek saját termékeikkel jelentek meg, amelyeket hamar elkapkodtak a vásárra érkező helyiek. 

    A település szélén fekvő kórházhoz kisvonat is közlekedett, hogy könnyebbé tegye a vásár megközelítését.

  • Hvg.hu szúrta ki, hogy az amerikai e-kocsigyártó cég oldalán frissítették a térképet, amin az látszik, hogy hány Tesla-töltő, tehát supercharger van az egyes európai országokban. A 2017-re vonatkozó térképen az látszik, hogy Skandinávia és a balti államok is már gyakorlatilag le vannak fedve, miközben Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Törökországban is terjednek a töltőállomások, miközben Magyarország egyelőre üresen marad a térképen. Mindez azért is érdekes, mert 2015-ben a Külügyminisztérium még arról beszélt, hogy komolyan lobbiznak, hogy a cég ide hozza az első európai gyárát.

  • A brit jótékonysági szervezeteket regisztráló Jótékonysági Bizottság úgy döntött, hogy a jedizmus nem sorolható a vallások közé Nagy-Britanniában - írja az MTI.

    A határozat szerint a jedizmus "sem erkölcsi, sem etikai előrelépést" nem jelent az angliai és walesi jótékonysági tevékenységben.

    A Star Wars nyomán elterjedt vallás annyira népszerű Angliában, hogy a 2011-es népszámláláson 177 ezren vallották magukat jedinek a vallásuk megjelölésekor, s ezzel a jedizmus a hetedik legnépszerűbb "vallás" lett az országban.

  • Hazamehettek a debreceni négyes ikrek a szülészeti klinikáról. Boglárka, Jázmin, Flóra és István november 24-én születtek császármetszéssel, rövid időre inkubátorba kerültek, majd hétfőig az újszülött osztályon látták el őket. Apjuknak nem lesz szokatlan a nagy család, harminc évvel ezelőtt testvéreivel maga is négyes ikerként született.

  • Nem kamu, nem ígéret, a Kickstarteren már összegyűlt a szükséges pénz a Smartduvet-ra. 199 dollárért, azaz kb. 60 ezer forintért még bárki beszállhat egy héten belül, és később sem lesz sokkal drágább.

    ezgif.com-d0cf59a7a8.gif

    Amit a videón ígérnek, hogy a meglévő paplanhoz csatlakoztatható egy vékony, bordázott réteg, ami pont úgy, mint amikor a gumimatracot egy pumpa felfújja, gombnyomásra kiegyenesíti a paplant.

    Mindez videón nagyon látványos, és – csatlakozva a sokszor kifejezetten erőltetett okos otthon trendekhez – okostelefonról, egy applikációval indítható. Aki most rendel, tavasszal megkapja, és nagyon kérjük, írja meg a tapasztalatait nekünk is!

    Én a következőt gondolom erről:

  • clk

    Elkészült a Fricska együttes első videóklipje. Talán emlékeznek: a három táncost a zsűri is állva tapsolta meg a Britain's Got More Talent című műsorban. Nézzék meg jól, milyen büszkén táncolja ez a három magyar fiú ezeket a szép magyar táncokat.

    Így volt ezzel annak idején a gödöllői polgármester is. A három táncos közül az egyik még gyermekkorában lépett fel. Az előadás után a gödöllői polgármester arról beszélt, milyen jó, hogy a mai fiatalok továbbviszik a népi hagyományokat és kultúrát. Ezután rá mutatott, hogy itt ez a szép magyar gyerek, gyorsan menjen csak fel a színpadra, és mondja be a nevét a mikrofonba. Ő pedig bemutatkozott:

    Moussa Ahmed.

    Merthogy az egyiptomi származású Moussa Ahmed a Fricska egyik tagja Papp Gergő és Papp Máté mellett. Moussa Ahmed emellett a Gödöllő Táncegyüttes vezetője is.

  • Sőt.

  • A walesi Gail Turley kislánya pár tévéreklám után akart volna egy drágább babát magának, amit hatgyerekes anyuka meg is vett neki, írja a Wales Online. Csakhogy élőben ilyen, kissé talán erősebb hangokat ad ki magából a baba:

    Ráadásul a problémával Gailék közel sem voltak egyedül a Rhondda Cynon Taf-i Aberdare-ben, a barátaiknak, és más vásárlóknak is "lepukkantabb pornószínészként" viselkednek egyes új, egyébként elfogadható sírással reklámozott ajándékbabák. 

    A termék, Cry Baby Lea egyébként nagyjából 10-11 ezer forintot kóstál, Coney és La La nevű más színű variánsaival együtt könnyezni is tud még, amihez adnak zsepit, hogy a gyerek majd fel is törölhesse a sírást.

    • Kedves index, a "ruszki" kifejezés pejoratív. Ne feledjétek , hogy oroszok is olvassák ezt a szenylapot, legyetek tekintettel erre és tartsátok tiszteletben az olvasóitokat.
      U.i a "mérsékelt ellenzék" vagy másnéven "lázadók" a Nyugat által támogatott terroristacsoportok. Végezzetek egy kis tényfeltátást.
      – írta Johan álnevű olvasónk, valószínűleg arra a cikkünkre, melyben a beszámoltunk róla, hogy a hétvégén Aleppóért többek között „Ruszkik, haza!" skandálással tüntettek.
    Screenshot (30).png
    • Jacek a következőt írta:
      Witaj, Index.hu. Uważam, że ten post zawiera nieprawdziwe informacje i nie powinien znajdować się na Facebooku. Bardzo proszę o jego usunięcie.
      A google translate alapján Jacek azt mondja: nem igaz, amit a lengyel sajtószabadság korlátozásáról írunk, ezért törülnünk kéne a cikket.  – Világos logika, köszönjük!
    • Erik a következő kérdésekkel fordult hozzánk:
      JÓ REGGELT KÍVÁNOK SZERETNÉK ÉRDEKLÖDNI A ERZSÉBET UTALVÁNY IRÁNT ÉS EGY ÉDES APA VAGYOK A  FELESÉGEM MÁR 7 ÉVE LESZ HOGY ELHÚNYT SAJNOS. ÉS AZT SZERTNÉM MEG KÉRDEZNI HOGY JÁR-E ÁRVAELLÁTÁSRA UTALVÁNY?

      ÉS MÉG ABBA KÉRNÉK EGY KIS SEGÍTSÉGET VAGY INFORMÁCIÓT HOGY VAN 5 GYEREKEM ÉS AZ EGYIK FIAMNAK BETEGSÉGE VAN ÉS A LÁBÁVAL VAN BAJ ÉS MÁR ORVASOKHOZ VITEM ÉS A CIPŐ CSINÁLTATÁSA NAGYON DRÁGA ÉS ILYENKOR MI A TEENDŐ? MERT ORVASOK SEGÍTENEK ÉS SEGÍTSÉGET NYULTANAK NEKEM DE SZERTNÉM HA EGÉSÉGES LENNE

      KÖSZÖNÖM A SZÍVES SEGÍTSÉGÉT ÉS MEGÉRTÉSÉGET
      – Aki válaszolna Eriknek, írjon nekünk, és mi továbbítjuk!
    • Budai Beatrix nevű kedves olvasónk pedig legújabb, karácsonyi dalát küldte az olvasóknak. Itt közöljük:

    Máskor is szeretne olvasói leveleket látni?

  • Screenshot (29).png

    Az első őszinte mozdulatuk -

    kommentálta a képet a Népszabi szerkesztősége a Facebookon. 

  • steindl-egyesy.PNG
    Fotó: Google Street View

    A napokban írtunk az Urbanistán egy eladó villáról, amely több szempontból is érdekes.

    • Egyrészt maga Steindl Imre, az Országház építésze tervezte Egyesy Gézának, aki az MTI egyik alapítója volt.
    • Másrészt Újpesten a panellakótelep szomszédságában maradt meg csodák csodája, állítólag el akarták bontani már 35 éve is.
    • Harmadrészt mint az ingatlanhirdetés több fotóján is látható, egy sír áll a kertjében, melyről a helytörténészek se nagyon tudtak semmit.

    Ez utóbbinak most az ingatlanos, Gombár János írta meg nekünk a háttértörténetét:

    Az ingatlant 1968-ban vásárolta Lovászi József, korabeli elismert, műkőcsiszoló vállalkozó. Ő nagy gondossággal kezelte az ingatlant, és fel is újította azt az évek során. 1985-ben bekövetkezett halála után állíttatta felesége a síremléket. Emberi maradványok nincsenek alatta. Az ő és felesége neve olvasható rajta. Felesége, Lovászi Józsefné (Szőke Julianna) pár hónapja hunyt el. Az örökösök (két lány) külföldön élnek. Így került eladó sorba az egykoron nagy becsben tartott családi érték.

  • A Vajna-házaspár úgy néz ki, nem tud hibázni, amikor sikerről és üzletről van szó. A magyar KKV szektor power couple-je most épp egy ilyen ügyes árukapcsolásba kezdett:

    Egyébként Andy Vajna nem csak a képen láthatót, hanem négy másik kaszinót is üzemeltet Budapesten, ami csak az igazán sikeres embereknek adatik meg, főleg mióta az állam koncesszióhoz kötötte az üzemeltetésüket, és segített Vajnának leuralni a fővárosi szerencsejáték-piacot. Tavaly a filmügyi kormánybiztos és TV2-tulajdonos üzletember 6 milliárdos nyereséget ért el a Las Vegas Casino Kft. nevű, offshore-hátterű cégén keresztül.

    Pár hónapja pedig kiderült, hogy az üzleti véna együtt jár a vezetéknévvel, ugyanis Vajna Tímea fánkozót nyitott, amivel úgy néz ki, hogy most épp a Vajna-brand közös építéséhez is hozzájárul. A képet köszönjük olvasónknak!

  • A Vastagbőr szúrta ki, hogy a Kocsis Máté által vezetett VIII. kerületben a fideszes önkormányzati képviselők is elkísérték a Mikulást a kerületi óvodákba, hogy kiosszák az önkormányzat által vásárolt mikuláscsomagokat. Szegény Mikulásnak ott az óvoda közepén kellett rádöbbennie, hogy jól átverték. Ahogy megjelentek a kampányszempontból fontos, csillogó szemű kis óvodások, Mikulás bácsit szépen félretolta a politika, leültette egy félreeső székre, még a kamerák is elfordultak róla, mert a lényeg az volt, hogy kedves önkormányzati képviselők ajándékozzák meg a mosolygós gyermekeket. Az egyik képviselő arra kérte a kicsiket, hogy a következő évben is jól viselkedjenek. 

    Józsefvárosban fideszes képviselők osztották az ajándékot a Mikulás helyett
  • Meghan-Mermaid-Pose

    Nem Jennifer Lawrence, Felicity Jones, Angelina Jolie vagy éppen Margot Robbie, hanem Meghan Markle.

    Hogy ki?

    Tessék megguglizni.

    MEGHAN-MARKLE-THENEWPOTATO-1

    Egyébként a Suits című sorozat egyik szereplője, akiről október végén derült ki, hogy Harry herceg csaja. És akkor mindenki elkezdte őrülten keresni a neten, hogy ki a pöcs az a Meghan Markle. 

  • De legalábbis nem a múltban.

    Múlt héten posztoltam az egymással beszélgető kis, olcsó házi robotokról, egy ismerősöm pedig most írt, hogy amikor megnézte azt a videót, a saját Alexája is hallotta, és rögtön bekapcsolódott a beszélgetésbe, jó kis kakofóniát okozva a hétfő reggelében.

    Screenshot (26).png

    Az egyik legnépszerűbb, legmainstreamebb amerikai talk show, a Jimmy Fallon show pedig új sorozatot indított a hétvégén. A szokásos játék, amikor egy szót vagy kifejezést rajzban kell a többieknek elmagyarázni, csak mostmár nem papíron játsszák, nem is okostelefonon vagy tableten, hanem Jimmy a levegőbe rajzol egy okos eszközzel, a képet pedig 3D-ben lehet látni egy VR szemüvegen, emellett pedig - mivel valahogy a tévénéznőknek is meg kell mutatni - 2D-ben is kirakták egy vászonra.

    Most még kirakták, de néhány év múlva már ezt is mindenki a saját VR megjelenítőjén, a saját kiterjesztett valóságában fogja nézni, nem a nagyi tévéjén. Google Tilt Brush-sal pedig 30 dollárért (9 ezer forintért) már most mindenki telirajzolhatja otthon a levegőt.

  • Danny Trejo feje vs. Angyalka = K.O.

    Cz-gPOFUAAAldmg
  • Összeütközött két autó hétfő reggel az Árpád hídon, az ütközésben az egyik autó az oldalára borult, írta egy olvasónk. Ezt azóta több, a szerkesztőségbe érkező kollégánk is megerősítette, aki a hídon át érkezett munkába. 

    A Katasztrófavédelem honlapján azt írják: a két autó a  Pestről Budára vezető oldalon, a margitszigeti lehajtónál ütközött össze.  A tűzoltók áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a Pestről Budára vezető oldalt fél pályán lezárták. Egy ember megsérült, őt a mentők ellátják.

    Kollég ánk akkor ért oda, amikor az oldalára borult szürke autót már visszafordították és kivontatták az út szélére. Ennek a sofőrjét vitte el a mentő. A Budára vezető oldalon nagy a dugó. 

  • Böröcz "Deadfox" Bence az atlantai selejtezőtornán
    Böröcz "Deadfox" Bence az atlantai selejtezőtornán
    Fotó: HLTV.org

    Először szurkolhatunk majd magyar játékosnak a legnagyobb, 1 millió dollár (298 millió forint) összdíjazású Counter-Strike: Global Offensive bajnokságon január végén, Atlantában. Böröcz "Deadfox" Bence az ukrán-szlovák-magyar Hellraisers csapat tagjaként, az előselejtezőből érkezve kvalifikálta magát a soron következő Majorre (így hívják a játékot fejlesztő Valve által szponzorált, a versenyszerű CS:GO csúcsát jelentő versenyeket) ma hajnalban. Azontúl, hogy csapat szinten ez önmagában is kiemelkedő teljesítmény (a 16 résztvevős selejtezőtornán abszolút meglepetésként robbant be a Hellraisers), a 21 éves magyar AWP-s a torna egyik egyénileg is legjobban teljesítő játékosaként a hétvége nagy felfedezettje is egyben.

  • Ahogy a 2008-as pénzügyi válság után a közgazdasági szférában, úgy most Donald Trump hatalomra jutása kapcsán a politikai okoskodás területén van hatalmas divatja annak, hogy mindenki azt bizonygatja, ők jó előre megmondták, hogy ez lesz.

    És persze nemcsak a 2008-as válsággal volt az a helyzet, hogy utólag mindenki látta előre, de Trump esetében már kezd egy kicsit komikus lenni a jelenség, főleg, hogy egyeseknek fogadatlan prókátorok próbálják poszthumusz beleerőltetni a szájába Trump előrejelzését.

    Az előző kedvenc próbálkozásom az volt, amikor a keleti parti liberális elit hétvégi lapja, a The New Yorker megírta, hogy a fankfurti iskola nevű neomarxista kritikai társadalomelméleti szakág képviselői megjósolták Trumpot, amikor azt írták az 1950-es években a McCarthyzmust (azaz a vélt vagy valós komcsik elleni brutális hatósági hajtóvadászatot) látva, hogy jön a fasizmus Amerikában. 

    De ennél is jobb talán a The Nation nevű progresszív istálló kísérlete, amelyben arról van szó, hogy a Félelem és reszketés Las Vegasbanról ismert legendás újságíró, Hunter S. Thompson a Pokol anygalairól szóló könyvében már megírta a 70-es években, hogy az állam által magukra hagyott, kiszolgáltatott emberek "totális bosszúra szomjaznak". Ami előre jelezte Trumpot, hiszen Trump is közölte, hogy a motorosok szeretik őt.

    Most az egy dolog, hogy Thompson az újságírás doktora, de azért kicsit erős arra visszavezetni, hogy akkortájt elégedetlenek voltak az emberek, hogy Trump 2016-ban hatalomra jutott.