új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Csak azért kérdezem, mert ma rendezték meg azoknak a síelőknek és snowboardosoknak a versenyét, akik nemhogy nem ismerik az érzést, de valószínűleg nem is értenék, miről beszélek, amikor erről beszélek. A Freeride World Tour extrém sí- és snowbord verseny résztvevői ugyanis szinte tökéletesen függőleges, sziklákkal, letörésekkel és szakadékokkal teli hegyoldalakon száguldanak le úgy, hogy néha még egy-egy hátraszaltót is beiktatnak az útjukba, de ha nem, akkor is a normál ügymenet része, hogy 20-30 méteren keresztül csak zuhannak.

    Ami amúgy iszonyatosan látványos dolog.

    Nem csoda, hogy az MTI is közzétett pár gyönyörű fényképet az eseményről, ezek közül látható néhány, ha a fenti képre kattintanak. De a Youtube-on elérhető a teljes verseny is, ez látható itt lent. Ha csak pár percig ismerkednének a dologgal, pörgessenek el mondjuk 1:24:50-ig, és nézzék meg, hogy mutat, amikor fizikailag még éppen lehetséges egyensúlyozni egy falon, vagy 2:44:20-hoz egy szaltóért.

  • Február végén tették fel, de nekem csak most dobta fel a Youtube. 

  • Pillanatok alatt felkapta a közösségi média Pat Campbell, az ausztrál Canberra Times újság karikaturistájának rajzát, ami távolról nézve úgy néz ki, mint Új-Zéland tradicionális jelképe. Közelebbről megnézve, viszont láthatjuk 50 különböző muszlim embert ábrázol a kép.

    A rajzot rengetegen osztják meg ezzel fejezve ki együttérzésüket az áldozatok iránt.

    Forrás: CNN

  • floridaman

    Az én születésnapomon még egész istenes volt a helyzet, akkor csak egy autó motorháztetején rodeózott egy floridai férfi 110 km/h-s sebességgel, de a barátnőm születésnapján már sokkal rosszabb volt a helyzet, akkor azért tartóztattak le egy floridai férfit, mert fajtalankodott egy miniatűr lóval.

    És hogy honnan tudom mindezt? Egy új kihívás, a 

    Florida Man Challenge

    miatt, amely annyiról szól, hogy írjuk be a "florida man" szókapcsolatot és a születésnapunk dátumát ("june 25" formátumban) a keresőbe, aztán röhögjünk/szörnyülködjünk azon, hogy aznap éppen a floridai férfiak milyen bűncselekményéről írtak a lapok. Egy floridai férfi sörrel a kezében megkergetett egy aligátort? Egy floridai férfi betört a szomszédjához, hogy megsimogassa a macskáját? Egy floridai férfi visszakerült a börtönbe, mert nem fizette ki a taxist, aki hazavitte a börtönből? Egy floridai férfiról rablás közben leesett a gatya?

    True story, bro.

    A kihívás ebből a Tumblr-posztból ered, ezt futtatta meg ez a Twitter-poszt, most pedig már több százezer komment, reposzt és lájk van a hasonló bejegyzéseken, sőt, már akkora a pörgés a dolog miatt, hogy az a Google keresőalgoritmusának sajátosságai miatt szinte tönkre is tette saját magát, mert az első 20-30-40 találat most már magáról a kihívásról szól, és csak utána jönnek a sokkal kevésbé népszerű alaphírek a flúgos floridaiakról.

    De akkor

    tényleg minden floridai férfi ennyire kretén?

    Persze, hogy nem erről van szó: a CNN azt írja, a jelenség legfontosabb oka, hogy Florida állam törvényei miatt az újságíróknak nagyon egyszerű hozzáférniük a bűnügyi jelentésekhez, így lényegében bármiről születhet cikk, amiből más államokban biztosan nem lenne sztori. Emellett Floridában rengetegen élnek, nagy a meleg, a pára, és rendkívül sokféle népség él sűrűn egymás mellett, így gyakoriak a konfliktusok is.

  • Naná, hogy "Cecília gyönyörű arca és egész este sugárzó mosolya lehengerelte a vendégeket".

    Aki nem hiszi, az olvassa el annak a Femcafé tudósítását és képaláírását, amely portál tavalyelőtt Rogán Cecília barátnő-üzlettársa, Sarka Kata élettársa, Bessenyei István kezébe került. A nagyszerű riportot a Magyar Narancs vette észre

    Később a szöveget a fotógaléria szerzője átírta erre: "Rogán Cecília Katához hasonlóan nagyon kitett magáért. Senki figyelmét nem kerülte el szenzációs ruhája, mely nemcsak különleges és egyedi, de elegáns és extrém is volt egyben. Minden apró részletét imádtuk, jobb szettet nem is választhatott volna. Csak úgy ragyogott, a tökéletes összképet pedig lenyűgöző mosolyával koronázta meg."

  • Ugyanis az indonéz hatóságok találták meg egy orosz férfi bőröndjében. A férfi vélhetően allergiagyógyszerekkel altatta el a kétéves állatot, hogy kicsempéssze Baliról. Az orangután mellett két élő gekkót és öt gyíkot is találtak a bőröndben.

    A csempész azt állította a hatóságoknak, hogy a védett állatot ajándékba kapta egy másik orosz turistától, aki pedig 3000 dollárért vásárolta Jáván egy utcai árustól.

    Az ajándéka viszont a különleges háziállat helyett akár öt év börtön és 7000 dollár büntetés is lehet.

    Muszáj megmutatnunk még azt is, milyen cuki volt az állat, miután (remélhetőleg) jobbra fordult a sorsa, és megmentették a hatóságok:

  • A Magyar Állami Operaház zenekara a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében tartott koncerten a II. János Pál pápa téri metrómegállóban szombat délelőtt. A fotó tanúsága szerint sokan álltak meg hallgatni a muzsikát.

  • Míg én arra panaszkodtam, hogy gondokat okoz az országimázsnak az alacsony színvonalú ingyenpia a Liszt Ferenc reptér várójában, addig olvasónk arra hívta fel a figyelmemet, hogy vannak még érdekességek a környéken. 

    Az inkriminált várót is üzemeltető Malév-utódcég, a Malév Ground Handling ugyanis a jelek szerint a magyar zászlót is egyénien értelmezi, amennyiben piros-zöld-fehér logót csináltatott reptéri jegyértékesítő pultjának.

    Fotó: olvasónk.

    Nem mintha Ferihegy nem bővelkedne a hasonlóan érdekes megoldásokban, de a jelek szerint ennek a kategóriának is vannak elkötelezett éllovasai.

    Update: viszont mint arra más olvasóink felhívták a figyelmünket, azóta már kicserélték a zászlót, és csak pár napig volt piros-zöld-fehér a nemzet jelképe.

  • A Begbie névre hallgató angol bulldognak nagyon nem tetszett, hogy a szokásos péntek délutáni sétáltatáskor múlt pénteken gazdája az eső miatt a megszokottnál egy rövidebb útvonalat választott.

    soc

    A kutyánál akkor telt be a pohár, amikor az útkereszteződésben

    a szokásos jobb helyett balra fordultak be.

    Begbie ezért levetette magát a járdára, és egy teljes percig halottnak tettette magát. Még a közelben parkoló dolgozó munkások is a segítségére siettek, de a gazda felvilágosította őket a bulldog kis hiszti-akciójáról.

    A kutya végül megadta magát, és továbbmentek a rövidebb útvonalon, maguk mögött hagyva Begbie kedvenc fáit. (Daily Mail, Bors)

  • Alekszej Usikov egy 31 éves fehérorosz gazdálkodó, akinek innovatív mezőgazdasági megoldását – amit a magyar agrártársadalom automobilok iránt lelkes része is tátott szájjal nézhet – a France 24 mutatta be. Alekszej a fúziós konyhák stílusában egy Audi 80-as és egy ló összedolgozásával létrehozta az 1 lóerős, de az átlagos fehérorosz traktornál, a minszki MTZ gyártmányainál összehasonlíthatatlanul kényelmesebb járművét.

    Ha a képek alapján – vagy legalább a poszt címéről – azonnal beugrott Örkény István egyik legendás egypercese, az egyáltalán nem meglepő. Hadd idézzek belőle:

    - Elég baj az! Pedig az ember, sajnos, már nem bírja utolérni a technikát. Használni használja, valójában azonban retteg tőle.
    - Én nem félek az autótól.
    - Csakhogy ez a Simca óránként százötven kilométert tud megtenni...
    - Ne fájdítsa a szívem, Feri... Imádom a rohanást!
    - Maga egy kissé telhetetlen. Tíz napja indultunk el Pestről, és nézze, már Siófokon vagyunk.

  • Húsz éve, 1999-ben virradt fel a koszovói albánok nagy napja, Jugoszlávia kivonta csapatait a térségből és a korábbi atrocitásokat megelégelő ENSZ vonta felügyelete alá a szövetségi államot.

    Akár ezért a lépésért, akár 9 évvel később a vitatott, de azért nagyjából kivívott önállóságért a koszovóiak elsősorban az angolszász hatalmaknak, az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának hálásak.

    A hála sokféleképpen megnyilvánul.

    Pristinában, a fővárosban a legfontosabb sugárutat Bill Clintonról nevezték el, akinek komoly szobra is van.

    A koszovói butikok között teljesen bevett a Hillary márkanév, de talán ami a legmeglepőbb, a koszovói fiú keresztnevek között felbukkant a Klinton és a Tonibler.

    A némi albán átirattal szervesülő koszovói nevek azóta teljesen bevettek lettek és mint viselőik, vagy éppen a szüleik elmesélik, alapvetően nagy tiszteletet jelentenek a politikusok felé, hiszen ahogy a The Economic Times riportjában egyikük mondja:

    Nem hiszem, hogy volt nekünk jobb barátunk, mint Clinton."

  • A tavalyi év egyik legsikeresebb filmje volt az Aquaman, ami több, mint 1 milliárd dollárt szedett össze a világ mozijaiból. A minősége mondjuk megkérdőjelezhető, kritikánkban egy nagyon hosszú dezodorreklámhoz hasonlítottuk és megjegyeztük, hogy 4 filmhez elegendő történetet zsúfoltak bele 2 és fél órába. Így egyáltalán nem könnyű követni, hogy mikor mi és miért történik, de az Honest Trailers csapatának sikerült megtalálni a lényeget a katyvaszban.

    Természetesen készül már a folytatás, amit valószínűleg még nehezebb lesz majd megérteni. 

  • Vajon mekkora hoaxot lehetne csinálni abból, hogy ezt a fotót egy ismerősöm csinálta, aki végigkísérte a zürichi vasútállomásról Orbán Viktort, amint a kis ducira tömött hátizsákjával elmegy pont ebbe a bankba egy félreeső kis utcában, majd nemsoká kijön onnan, hátizsák nélkül, elégedett mosollyal? Pláne, hogy még mikrobuszok is vannak a kép előterében!

    fidesbank
    Fotó: Olvasói fotó

    Valójában viszont a kép Szicíliában készült, a Fides S.p.A. pedig egy 1947-ben alapított olasz bank, amely 2007-ben csatlakozott a Banco Desio csoporthoz. (A latin fides szó, ha valaki nem tudná, azt jelenti, hogy hit, bizalom, hűség, megbízhatóság, szóval ideális egy ilyen értékeket árasztó bank nevének.)