2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A szakmailag magasan jegyzett Wine Spectator top 100-as listáján helyet kapott a Tokaj Oremus 2018-as évjáratú Mandolás furmintja. Ez óriási eredmény, mert az Index is beszámolt már korábban a tokaji és egyéb borok sikereiről, ám azok többségében aszúk voltak, most azonban egy száraz fehérbor tudott a legjobbak közé kerülni a szerzett kilencven pontjával, ami a listán a kilencvenkettedik helyet jelentette. 

    Nagy büszkeség számunkra, hogy 2020-ban a Tokaj Oremus 2018-as évjáratú Mandolás furmintja is bekerült a Top 100-ba 

    – mondta a bor készítője, Bacsó András. A szakember arról is beszélt, hogy 

    tudomásuk szerint magyar száraz fehérbor még soha nem szerepelt ezen a listán, ami így már magában tiszteletre méltó eredmény.

  • Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles FC a 2021-es draft első körében (14. pickként) kiválasztotta Daniel Trejót. Erre a hírre kevesen kapnák fel a fejüket, ám van egy csavar a történetben. A 22 éves csatár beceneve megegyezik a híres színészével: Danny Trejo.

    A kaliforniai klub felismerte a marketinglehetőséget az ügyletben, és felkérte Machetét, azaz Danny Trejót, hogy üdvözölje a fedélzeten az új szerzeményt. A videó zseniális húzásnak bizonyult, néhány óra alatt több mint 60 ezren látták a felvételt.

    Mutatjuk:

  • Visszatért a második dózisért, Navalnij úr? – kérdezi a Putyinra hajazó orvos az ismert orosz ellenzékitől, aki már az első injekcióval se járt túl jól. De mint ahogy a koronavírus elleni vakcinából is szükség van emlékeztető oltásra, Alekszej Navalnijt is emlékeztetni kívánja a Kreml, nem biztos, hogy másodjára is elszúrják a szúrást. 

    navalnij
    Fotó: Political Cartoon on Twitter

    Bár olyan nyilvánvalóan nem törhetnek ismét az életére, mint első alkalommal, a moszkvai hatóságok gondoskodnak róla, hogy kórságok nélkül se érezhesse magát túl jól a bőrében Putyin első számú bírálója. Azon kívül, hogy hazatérte után rögtön bekasztlizták, még sikkasztással is megvádolták. Ez az igazi dupla méreg!

  • GettyImages-1208129007
    Fotó: John Parra / Getty Images Hungary

    A filmekben megjelenő diverzitás - bőrszínre, nemre, szexualitásra vonatkozóan - nagyon sokakat foglalkoztató kérdés most Hollywoodban. Nemrég az Oscar díjjal kapcsolatban érkeztek hírek, hogy 2024-től szigorú szabályokat vezetnek be a reprezentáltság érdekében. A témában Neil Patrick Harris is megszólalt, mivel a színész nyíltan meleg, ezért LMBTQ oldalról nyilatkozott a The Timesnak egy nagyon meglepőt. 

    Azt gondolom, hogy kifejezetten szexi, amikor egy heteró színész játszik meleg szerepet, persze csak ha tényleg mindent belead.

    Ez a kijelentés keltett némi meghökkenést, lévén, hogy ritkán kapnak meleg színészek heteroszexuális szerepeket, inkább a fordítottja a jellemző. Mondjuk Harris legnagyobb sikerét pont egy ilyen szerepben érte el az Így jártam anyátokkal Barneyjaként. De ez inkább a kivétel. Szerencsére Harrisnek nem a megbotránkoztatás volt a célja, ugyanis hozzátette: 

    A világban, amiben élünk egy rendezőnek nem posztja eldönteni ezt. Ki mondja meg, hogy ki mennyire meleg? … 9 évig játszottam egy karaktert, aki semmiben nem hasonlított rám. Határozottam az játssza a szerepeket, aki a jobb színész.

     

  • Tűzvizsgáló kutyáról már az Index is beszámolt korábban, ám a lánglovagok ma a Facebook oldalukon mutatták be Sanyit, azaz Sándor közlegényt a kaposvári tűzoltók, és a kéményseprők közös házi kedvencét. Az állatnak óriási a tisztelete a laktanyában, a közösségi média bejegyzésből kiderül, hogy az ott dolgozóknak Sanyi, míg mindenki másnak csak szigorúan Sándor lehet a négylábű megszólítása. 

    Azt is elárulják a katasztrófavédők, hogy a cirmos cica tavaly nyár végén az utcán kóborolt, miközben élelem után kutatott és így vetődött a laktanya területére nagyon rossz állapotban, ám a hétköznapi hősök segítettek rajta. A macska gyorsan kedvencé vált és már a tiszteletbeli tűzoltómacska titulust is kiérdemelte. Az is megtudható a beszámolóból, hogy az egyik kéményseprő-mester, Bálint Tibor készített a cicának egy házikót is, ahová mindig szívesen bújik be az állat. Még azt is kiderül Sanyiról, hogy kedvenc időtöltése a falevelek kergetése, a fáramászás, de a nap legnagyobb részében jó macskához méltóan, próbál nem láb alatt lenni és inkább szunyókál. 

  • Kinek a pap, kinek a papné – számomra az autók voltak a legérdekesebbek Joe Biden elnöki beiktatásának végeláthatatlan mozgókép-folyamában. Ami a konteo-hívóknek adhat újabb táptalajt, az az, hogy az elnöki limuzint kísérő valamennyi biztonsági autót a PPD1 jelzéssel látták el. Pedig a megfejtés rém egyszerű: az elnöki „magánhadsereg” (hivatalosan Presidential Protection Detail) arra az eshetőségre is mindig készül, ha ki kéne menteni az Egyesült Államok első emberét, ilyenkor ugyanis fontos, hogy a támadók ne tudják, melyik autó lehet a célpontjuk.

    image (2).png
    Fotó: youtube

    Biden Cadillacjének 30 centiméter vastag páncélozott ajtaja valószínűleg mindenkinek feltűnt, de azt talán kevesebben vették észre, hogy a 46. elnök limuzinja a 46-os rendszámot viselte. Ez mindenesetre szerényebb hozzáállást sejtet, mint amit a leköszönő Trump autóján díszelgő 1-es sugallt.

    image (1).png
    Fotó: youtube
  • Megelégelte Rubint Réka annak a Facebook csoportnak a megnyilvánulásait, amiben a tagok a fitnesz család egész életét kielemzik és rosszindulatú megjegyzéseket tesznek rájuk. 

    7-8 éve van egy ilyen Facebook-csoport, amelybe az utálóink gyülekeznek. Egy ideig követtem, aztán úgy voltam vele, csak energiát vesz el, nincs értelme ezzel foglalkoznom. Néha egy-egy kedves vendégem megmutatja, mi folyik ott és elképeszt. Még a live videóinkat is percről percre, szinte kikockázva kritizálják. Sajnálom és szánom azokat, akik azzal vannak elfoglalva, hogy mi történik más életében. Nyilván addig se kell a saját dolgaikkal foglalkozni. Ráadásul teszik ezt olyan gyűlölettel, haraggal, hogy biztos vagyok benne, egyesek orvosi kezelésre szorulnának.

    A Sláger Reggelben fakadt ki nagyon hosszan Rubint Réka, majd hozzátette, hogy nemcsak őt és férjét, de gyerekeiket is sokat bántják az oldalon. 

    Rám mondhatnak bármit, de az, hogy a gyerekeinket bántják, ráadásul olyanok, akik a profiljuk alapján maguk is anyukák-apukák, nagyszülők... Milyen generációt nevel fel egy ilyen mocskolódó, frusztrált ember? Sokan azt mondják, ezt tűrnie kell annak, aki közszereplő. Nem a véleménynyilvánítás zavar, nem kell minket szeretni, de a gyűlölködést, a nyomdafestéket nem tűrő megnyilvánulásokat senkinek nem kell és nem is szabad elviselnie, ha ismert ember, ha nem!

    A csoportban elharapodzó gyűlölet miatt Rubinték kénytelenek komolyabb lépéseket is tenni. 

    Amikor az ember azt olvassa, miközben az egyik gyerekével várandós, hogy ’Láttam ezt a k * * *át a zebrán átmenni a gyerekével. Gondolkodtam, hogy a gázra vagy a fékre lépjek’ – ezt miért kéne bárkinek is eltűrnie?! Sajnos, az utóbbi időben csak rosszabb lett a helyzet, ezért is döntöttünk úgy, hogy ez nem tűrjük tovább.

    (via Blikk)

  • Úgy tűnik, valóban osztatlan sikert aratott a Netflix Bridgerton című sorozata, amelynek a lényege nagyjából az, hogy a szereplők szép kosztümökben szexelik magukat halálra, ugyanis bejelentették, hogy a sorozatnak lesz második évada is. 

    Korábban írtunk róla egyébként, hogy borítékolható, hogy megrendelik a második évadot. Kritikánkat ide kattintva olvashatják el. 

  • Lakatos Márk nemrégiben az Indexnek elemezte ki a beiktatáson viselt szetteket, most pedig az RTL Klub Reggelijében beszélt bővebben az öltözékek szimbolikájáról. Az ilyen eseményeken viselt ruháknak nagyon erős üzenete van, ezt a stylist is hangsúlyozta. Lakatos Márk főleg a színeket emelte ki: nagyon sokan viseltek kéket, lilát és fehéret, nem csak a beiktatáson, de az azt megelőző napokban is. 

    Egyszerűen nem tudtak megszabadulni a lila árnyalatától. A lila, a kék és a piros, a demokraták és a republikánusok közötti keveredést, uniót, kompromisszumot jelentheti. 

    A lilának és a fehérnek pedig emellett más üzenete is lehet, hiszen Kamala Harris az első női alelnök a Fehér Házban. Ahogy Lakatos Márk is elmondja a szüfrazsettek is ezeket az árnyalatokat választották az üzenetük képviselésére. 

    A lilának a különböző árnyalatait láthattuk, amit ne felejtsünk el, hogy a szüfrazsettek, a női egyenjogúsági mozgalmaknak - ami 1913-ban alakult Amerikában -  az egyik jellegzetes színe volt. ... Másrészt viselték a fehéret is … a fehér a másik színe a szüffrezsatetteknek és a tisztaságnak. 

  • Index-Bernie-Hosok-tere-1

    Csütörtökön Joe Biden elnök beiktatására Bernie Sanders szenátor igazi téli öltözékben érkezett. Egy jó meleg télikabátot és hatalmas kesztyűket viselt, de még így is úgy tűnt, hogy fagyoskodik. A róla készült képből el is indultak a mémek, „Cold Bernie” néven: különböző helyekre photoshoppolták őt az emberek. Most viszont olyan külön weboldalt készítettek neki, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bárhová eljuttathatjuk, székestül, télikabátostul, kesztyűstül. Akár a lakása elé, vagy a Fidzsi-szigetekre, hogy szegény ne fázzon már annyira.

    Az oldal, amelyet az NYU mesterképző hallgatója, Nick Sawhney készített, meglehetősen egyszerű: egy címet (utca, és házszám kellenek) kell beírni egy szövegmezőbe, és hopp! Bernie Sanders már meg is jelent az adott helyszínen. Mi például most a Hősök teréhez közel teleportáltuk Mr. Sanderst.

    A kérdéses honlapot itt találja meg.

  • GettyImages-1198951316
    Fotó: Gotham / Getty Images Hungary

    Gigi Hadik Zayn Malikkal közös gyermeke még szeptemberben született meg. A modell egyébként alaposan dokumentálja az anyaságot a közösségi médiában, viszont arra kényesen ügyel, hogy a baba arca egyik posztban se látszódjon. Most Instagramon tette közzé a gyermek nevét. 

    A kislány neve pedig: Khai.

  • Nyáry Krisztián irodalmár a magyar kultúra napja alkalmából osztotta meg az alábbi képet ma reggel a Facebook oldalán:

    Ha esetleg nem tudtad volna, hogy eszik vagy isszák. De legalább olcsó. #magyarkultúranapja

    - írta a képhez.

    Ha esetleg nem tudtad volna, hogy eszik vagy isszák. De legalább olcsó. #magyarkultúranapja

    Közzétette: Nyáry Krisztián – 2021. január 21., csütörtök

    A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon adta le a Himnusz kéziratát. Korábbi években országszerte tartottak kulturális és művészeti rendezvényeket a jeles nap alkalmából, azonban idén ez is az online térbe költözik.

  • Az ilyenkor szokásos áradások nyomán tökéletesen kirajzolódik az 1642-ben épült Earith Erőd körvonala, ahogy az esővíz feltöltötte a valamikori vizesárkokat. - számolt be róla a BBC. 

    A cambridheshire-i Earith erőd maradványai
    A cambridheshire-i Earith erőd maradványai
    Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

    Az 1642 és 51 között zajló angol polgárháború után hamar elhanyagolt, szakkifejezéssel óolasz stílusú építmény körvonalai közel négyszáz évvel megépülésük után is látszanak. 

  • Ha esetleg kételkedne abban, hogy a kutya tényleg hűséges állat-e, akkor itt a bizonyíték rá, hogy igenis az. Ezt egy odaadó kutya története is bizonyítja, aki napokig várakozott egy törökországi kórház bejárata előtt, ahol beteg gazdáját kezelték.

    Boncuk várakozik a kórház bejárata előtt
    Boncuk várakozik a kórház bejárata előtt
    Fotó: YouTube

    Boncukot a család egyik tagja megpróbálta hazavinni, de mindig visszaszaladt a kórházhoz. Az intézmény biztonsági őre azt mondta, hogy a kutya mindennap kilenc körül jött, és estig várakozott, de az épületbe nem ment be.

    Boncuk végül felhőtlen örömmel fogadta, amikor egy hét után tolószékben kitolták a gazdáját, aki elmondta, hogy nagyon össze vannak szokva az állattal, és mindig hiányolja, ha nincs vele. A Gurdian riportban számolt be a megható pillanatról.

  • Lángszóró
    Fotó: Pool / Getty Images Hungary

    Még 2018-ban dobta piacra Elon Musk egyik cége, a The Boring Company a NEM lángszóró lángszóróját, amit potom 130.000 Ft-ért árultak.  Nagy meglepetésre az amerikaiak vitték is, mint a cukrot. Most hogy eltelt két év, már össze lehet szedni egy csokornyi problémát, amit ez az eszköz generált. 

    „Ez egy játék, amit eladnak a gyerekeknek” - mondta egy ügyvéd annak a férfinak a tárgyalásán, aki Olaszországban szállt fel egy buszra a feketére festett és egy  zenei fesztivál logójával ellátott Musk-féle lángszóróval. A buszsofőrnek ki kellett hívnia a rendőröket, mert a férfi nem volt hajlandó leszállni a buszról. Amikor a rendőrök megérkeztek, akkor a férfit egyből zárkába, majd később börtönbe vitték. Ekkor tanulta meg, ha Olaszországban lángszóróval szállsz fel egy buszra, akkor 10 év börtönt is kaphatsz. 

    Több mint 1000 ilyen és ehhez hasonló, pénzbírsággal és lefoglalással végződő eset történt már meg, aminek ez az eszköz volt a főszereplője. Itt megjegyezzük, hogy lángszórót NE adjunk gyermekek kezébe még akkor se, ha az eszköz nincs jogilag szabályozva. Pedig Musk még a biztonságra is gondolt, hiszen, ha még 10.000ft összeget kifizetünk a lángszóró mellé, ami nem is lángszóró, ugye, akkor kapunk egy poroltó készüléket is. 

    Az eszköz mögött áll egy olyan rejtély is, hogy ezt az ötletet Musk ellopta Roberto Escobartól, aki 2017 nyarán mutatta meg nekik a "játék" lángszóró tervét. Ezért szellemi tulajdon birtoklás miatt indított pert Muskék ellen az a Roberto Escobar, akinek fivére az egykori drogbáró, Pablo Escobar volt.

    (Forrás: techcrunch)

  • Képernyőfotó 2021-01-21 - 17.43.46.png

    Andreas Kay természetfotós örökítette meg egy rövid videó formájában azt a különleges ecuadori jelenséget, ami rögtön találgatásra késztette az internet népét. Sokan pattogatott kukorica darabnak hitték a videóban látottakat, míg másokat egy csirkére vagy egy sétáló felhőre emlékeztetett a fura kisállat. 

    Mit ábrázol a kép?

    A helyes válaszért kicsit lejjebb kell görgetni.

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    .

    Az Amazonas esőerdőjében élő rovar valójában egy színes szöcskeféle, furcsa külsejét pedig egy viaszos bevonatnak köszönheti, a potenciális ragadozókkal szembeni védelem érdekében.

    A viaszos szálaknak köszönhetően mozgás közben így alakulnak át lábakkal rendelkező kis felhőkké:

  • Sok minden megváltozott az amerikai profisportokban Donald Trump távozásával. Emlékezetes, hogy a 2017-es NBA-bajnok Golden State Warriors nem ment el fehér Házba a szokásos vizitre, amire Trump a következő twitterüzenettel reagált: „Nagy megtiszteltetés a bajnokcsapatoknak a látogatás a Fehér Házba. Stephen Curry nem akar jönni. A meghívás visszavonva!”

    mez

    Azóta sok víz lefolyt a Potomacon, és ha 2021-ben valami csoda folytán bajnokságot nyerne a Warriors, a csapat biztosan ellátogatna Washingtonba. Steph Curry, a csapatkapitány szerdán, a beiktatás napján egy dedikált mezt küldött Oakland (a franchise eredeti otthona) szülöttének, Kamala Harrisnek, a 49-es számmal a hátán. Miért? Mert Harris az egyesült Államok 49. alelnöke. 

  • Arnold Scwarzenegger szerdán az autójában kapta meg a koronavírus elleni oltást a Los Angeles Dodger Stadium parkolójában. A testépítő legenda, színész és kaliforniai exkormányzó zseniális szövegeket nyomott le az oltás beadása alatt, az egyiket egy kevésbé ismert filmjéből, a Hull a pelyhes című karácsonyi vígjátékból idézte, amikor a szomszédasszonynak mondja, hogy „tegye le a sütit”, amit most arra változtatott meg, hogy 

    tegye le azt a tűt.

    Arnold
    Fotó: Shutterstock

    Erre az oltást adó ápoló meg sem rebbent. De itt még nincs vége, mivel a színész nem bírt a vérével, és leghíresebb karakterének egyik ikonikus szövegével zárta az oltási procedúrát – belenézett a kamerába, majd a nézőkhöz szólt:

    Gyere velem, ha élni akarsz

    – ezzel is buzdítva az embereket arra, hogy oltassák be magukat.

    Egy hiányérzetünk van a videót nézve: nem hangzott el a karakter legikonikusabb szövege, a "visszajövök”, pedig illene is ide, mivel tudomásunk szerint még vissza kell térnie a második oltásért. De sebaj, majd legközelebb. 

  • Az akciófilmek sztárjává vált Liam Neeson kezdetben még olyan filmekben tündökölt, mint a Schindler listája, az Igazából szerelem, Baljós árnyak, majd jött a Luc Besson által írt Elrabolva, amelyben a badass megtorló apa szerepébe bújt, és sorra jöttek az akciófilmek is. A színész már több interjújában elmondta, hogy már nem szeretne így 60 felett akciósztár maradni és hasonló filmekben szerepelni. Nem véletlenül, mivel egyszerűen nem bírja már a forgatás jelentette fizikai igénybevételt.

    EMLÉKEZZÜNK CSAK VISSZA A 2015-ÖS ELRABOLVA 3. 6 MÁSODPERCES, DE 15 VÁGÁSBÓL ÁLLÓ KERÍTÉSSZAGGATÓ JELENETÉRE.

    A színész még azt nyilatkozta 2015-ben, hogy már csak két évig vállal akciószerepeket, majd 2017-ben, azaz pont két évvel később elárulta, még mindig nagy pénzeket fizetnek neki azért, hogy megcsinálja ezeket a filmeket.

    Én azért meg szoktam jegyezni, hogy srácok, kibaszottul 65 éves vagyok ám.

    – fűzte hozzá az illendőség kedvéért.

    film
    Fotó: YouTube

    Hasonló kérdéssel bombázták most is az új akciófilmje a The Marksman miatt, ott, ezt nyilatkozta:

    Ó, igen. Azt hiszem, igen. 68 és fél éves vagyok. Van még néhány akciófilm, amit ebben az évben forgatunk, ha a COVID nem áll az utunkba, és van még pár előkészítés alatt, de szerintem most már tényleg ennyi volt

    Ebben az évben még három filmben biztos, hogy láthatjuk őt akciózni, aztán majd meglássuk, hogy mit hoz a jövő.

    Addig is itt a The Marksman trailere: 

    (Forrás: ign)