Friss kommentek

Comment:com

A Gotham egyre jobb és jobb
Már hat rész lepörgött a Gothamből, ami egyelőre messze a legjobb szuperhősös sorozat a piacon.

Vizslaverseny, daruvonulás és szarvasgombás lakoma

Nézz vonuló darvakat a Tisza-tavon, szarvasgombát kereső kutyákat Szilvásváradon! (x)

Debreceni szállások

Városnézés vagy wellness? Debrecenben és környékén mindkettőt megtalálhatja. 3967 Ft / fő / éjtől

Okoskontaklencsétől rettegnek az amerikai mozik

1 órája

A NATO (National Association of Theatre Owners) az amerikai mozitulajdonosok szövetségét jelenti, akik az MPAA-jel karöltve új szabályozást vezettek be a hordható okoseszközökkel (pl. Google Glass) kapcsolatban. Óriási a félelem a mozik és színházak részéről, korábban egy AMC-alkalmazottat konkrétan a nemzetbiztonságiak hallgattak ki, hogy a Google Glassével felvette-e a filmet, amit vetítettek. Az új szabályozás szerint a telefonokat továbbra is le kell halkítani, az okoseszközöket pedig kikapcsolni és eltenni. Ha erre nem hajlandó a mozinéző, akkor joguk van felszólítani a távozásra. Az egész akkor lesz majd igazán szép, ha elterjed az okoskontaklencse, és zseblámpával fognak majd belevilágítani az ember szemébe.

1 hozzászólás

Támad a mesterséges intelligencia

2 órája

2015-ben mutatják be Alex Garland (a 28 nappal később, a Ragyogás és A part és a Dredd forgatókönyvírója) rendezői bemutatkozását, az Ex Machinát, aminek elkészült az első előzetese. A sci-fi története szerint Domhnall Gleeson programozó egyhetes tanulmányi utat nyer egy techipari mágnás (Oscar Isaac) magánvillájába, aki később bemutatja a vele lakó ismerősének, egy mesterséges intelligenciával rendelkező adroidnak (Alicia Vikander).

ex-machina

Az előzetesből kiderül, hogy a fiatal programozó hamar az android és alkotója közé kerül, nem tudni ki manipulál kit csak azt, hogy nemsokára jön a következő prototípusa az androidnak.

Szólj hozzá! Tovább

Január közepén jön a magyar standupfilm

2 órája

2015 január 15-én mutatják be a Dumapárbaj című magyar vígjátékot a hazai mozikban. A Paczolay Béla rendezésében készülő nagyjátékfilmben Eszenyi Enikő, illetve Hadházi László és Kiss Ádám humoristák a főszereplők. A történet szerint Hadházi egy szép lassan kiégő humoristát alakít, akinek Eszenyi Enikő a menedzsere, és próbálja még építgetni a karrierjét. Azonban feltűnik egy új fiú a szakmában (Kiss Ádám), akit máris trónkövetelőként tartanak számon. Nemrég mi is jártunk a forgatáson, helyszíni beszámolónkat itt lehet elolvasni.

Szólj hozzá! Tovább

Sólyom, Hulk, Penge: a Marvel vesztesei

4 órája

Hiába próbálta beelőzni a DC azzal, hogy valamivel korábban felfedte a szuperhősös kártyáit 2020-ig, a Marvel akkorát robbantott, amekkorát nem látott a filmipar. A friss bejelentés után viszont már azt is meg lehet állapítani, hogy melyik karakterek szívtak a legnagyobbat, és kiknek nem lesz egy ideig saját filmjük.

Szólj hozzá! Tovább

Rászállt a rendőrség Roman Polanskira Varsóban

5 órája

Kihallgatták Roman Polanskit Varsóban az évekkel korábbi, kiskorú megrontásáért kirobbant ügyében, írja az MTI. A filmrendező annak idején Jack Nicholson házában rontotta meg a kislányt, aki állítólag drogot és alkoholt is kapott. Az ügyből hatalmas botrány lett az Egyesült Államokban, végül vádalkuként Polanski bevallotta, hogy valóban létesített szexuális kapcsolatot a kislánnyal, de annak beleegyezésével. A másik öt vádpontban ugyanakkor tagadott a rendező. Az ítélethirdetés előtt nem sokkal aztán Párizsba utazott, mivel Franciaországnak nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államokkal.

5 hozzászólás Tovább

Agnès Varda kapta az EFA életműdíját

7 órája

A francia Agnès Varda kapta a European Film Awards életműdíját. A 86 éves író és rendezőt a francia új hullám nagyanyjaként tartják számon, kísérletező filmjeiben fontos szerepe van a feminizmus kérdésének és a társadalomkritikának. Varda életművéből szinte csak ez a díj hiányzott, karrierje során szinte minden valamire való európai elismerést bezsebelt az Ezüst Medvétől az Arany Oroszlánon át a cannes-i Carosse d'Or-ig. Varda egyébként díszvendége lesz az idén Rigában megrendezett European Film Awardsnak, a december 13-i rendezvény online követhető lesz élőben a díjátadó honlapján.

Szólj hozzá!

Így készült James Gandolfini utolsó filmje

8 órája

Ma mutatják be nálunk a mozik a Piszkos pénzt, amit lehetne úgy beharangozni, hogy a Bikanyak rendezőjének, vagy Tom Hardy-nak az új filmje, de képtelenség elmenni amellett, hogy ez lett James Gandolfini utolsó játékfilmje. És Gandolfini mesés benne, lejátssza a vászonról az egyébként szuper Hardy-t és a belga Matthias Schoenaertsot is. Most csak az Indexen meg lehet nézni egy pár perces így készült-doksit a film forgatásáról:

Szólj hozzá! Tovább

Harmincasok! Ez nektek kötelező

8 órája

Ha van bérletem, akkor miért félek tőlük?

Engem már ezzel a BKV-ellenőrökről szóló mondattal megvett Reisz Gábor filmje, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan. Nemcsak azért, mert ezen a főszereplő Áronhoz hasonlóan már én is nem egyszer elgondolkoztam, hanem mert már ebből látszott, hogy ennek a filmnek végre sikerült az, ami annyi másiknak nem: bemutatni, hogy hogy élünk mi Budapesten.

6 hozzászólás Tovább

Líbia lehet az új Transformers

10 órája

A Transformers helyett Líbiáról forgathat filmet Michael Bay, írja a Variety. Bay korábban már elmondta, hogy biztosan nem csinál újabb Transformers-filmet (majd más, sajnos), helyette visszatérhet a katonai témákhoz a 13 Hoursszel. Mitchel Zuckoff Thirteen Hours: A Firsthand Account of What Really Happened in Benghazi című könyve alapján készülő film az arab tavasz líbiai eseményeit dolgozza fel, azon belül is az amerikai nagykövetség ellen elkövetett merényletet Bengáziban, amiben meghalt J. Christopher Stevens nagykövet is, de később átváltozott egy intergalaktikus pusztítógéppé, ami Scud-rakétákat eszik reggelire. Michael Baytól simán kitelik az ilyen. Már csak az a kérdés, hogyan forgat majd szoftpornót Megan Foxszal egy arab országban?

Szólj hozzá!

Harmadjára is együtt Jennifer Lawrence és Bradley Cooper

10 órája

Ismét közös filmben szerepel Jennifer Lawrence és Bradley Cooper, azonban a Serena egyáltalán nem tűnik akkora dobásnak, mint a Napos oldal vagy éppen az Amerikai botrány. A Serenát ugyanis két és fél évvel ezelőtt forgatták le, de csak nemrég vette meg a terjesztést a Magnolia Pictures, miután a francia-amerikai filmet nagyon rosszul fogadták az elővetítéseken, mondván a rossz vágás miatt teljesen értelmetlen a sztori, és Jennifer Lawrence is borzalmasan alakítja a lassan megőrülő főhőst. Ennek ellenére mégis mozikba kerül, és már trailer is van hozzá.

2 hozzászólás Tovább

A csapból is szuperhősök folynak majd

tegnap, 19:51
 
 

Óriási üzlet a szuperhősfilm-ipar

A Marvel Cinematic Universe várhatóan még idén átlépi a nyolcmilliárd dolláros bevételi határt, amit mindössze hat év alatt teljesített a tulajdonos Disney részvényeseinek legnagyobb örömére. Ha ez eddigi bevételi eredményekből indulunk ki, írja a Box Office Mojo, a 2019 májusáig betárazott 11 film embertelen mennyiségű pénzt termel majd. 

 • A második Amerika kapitány, a Galaxis őrzői és a Thor 2 együtt 2,1 milliárd dollárt termelt, joggal várják a folytatásoktól, hogy legalább 2,5 milliárdot hozzanak – az Amerika kapitány 3-ban Robert Downey is szerepel majd Vasemberként, akit zabálnak a nézők.
 • Ha a három Bosszúállók-folytatás csak annyit keres, mint első rész, akkor az 4,5 milliárdot hoz a konyhára, de számoljunk csak 4 milliárddal, nem a mi pénzünk, ugye.
 • Az öt vadonatúj film fogadtatását megtippelni lehet csak, de ha a képregényfilmek átlagát nézzük, filmenként 500 millió dolláros bevétellel nyugodtan számolhatunk, az még 2,5 milliárd a kasszába.
 • Ezzel a 11 film 2019 végéig 9 milliárd dollárt simán összeszedhet, amihez tegyük hozzá a mostani 7,1 milliárdot, és kijön a 11 év (2008 óta számoljuk a MCU bevételét) alatt megtermelt 16,1 milliárd dollár, ami egészen elképesztő összeg.
 • Tényleg csak a vicc kedvéért, ez 3 902 205 300 000 forintnak felel meg

A Marvel főnöke, Kevin Feige szavatartó ember. Amikor kollégáival együtt (na jó, ezt csak mondja a Disney tulajdonában lévő stúdió sajtóosztálya, miközben mindenki tudja, hogy ezt az übergeek Feige rakta össze egymaga) kitalálta a Marvel Cinematic Universe nevű pénznyomdát, jó előre megmondta, hogy konkrét elképzelései vannak arról, melyik Marvel-hősből milyen filmet/sorozatot akar készíteni, és arról is, hogy mikor.

Egészen 2020-ig.

Az egyelőre három szakaszból álló, nagyszabású terv lényege az volt, hogy a képregények világában teljesen megszokott módszert alkalmazva az egyes szuperhősfilmeket nem különálló egységként kezelik (Batman-filmek, Superman-filmek, Daredevil, Spider-Man stb.), hanem egy nagy, átfogó történet részeként. Az alternatív univerzumban, amiről Feige álmodott, és ahová gyerekkorában sokszor el is menekült az iskolai atrocitások elől, a Marvel-hősök nagy része (azok, amelyeknek a jogai náluk vannak, azaz például Spider-Man és az X-Menek nélkül) békésen vagy éppen harcosan, de egymás mellett, párhuzamosan él és létezik, a történések pedig mindenkire kihatnak. (Interjúnk Kevin Feige-dzsel itt.)

Feige filmek, tévésorozatok és képregények történeteit köti össze és integrálja egy nagy egésszé, amiben a Thor egyes karakterei a filmből a tévésorozatba ugranak át, és ahol ha másból nem is, de elejtett megjegyzésekből vagy jól elhelyezett újságcímlapokból azonnal képbe kerül a néző –  ja, hogy az ezek az események az Amerika kapitány 2 vége után játszódnak? –, és így tovább. Az ötlet zseniálisan egyszerű és kézenfekvő, hogy miért nem jutott senki másnak eszébe Feige előtt, nem tudni, de hát pont ettől olyan jó producer a pali – tud távlatokban gondolkodni, és átlát egy olyan hatalmas, kismillió mellékszállal átszőtt, komplex rendszert, aminek első filmje a 2008-as Vasember volt, és jelen állás szerint 2019-ig már minden évre be van táblázva pár film vagy sorozata.

Ezt tető alá hozni emberfeletti teljesítmény, elég csak belegondolni a színészek szerződtetésébe vagy a rendezők kiválasztásába, mert Feige egy dolgot nem nagyon szeret: a „Szerintem, főnök…” kezdetű mondatokat. Neki olyan szakemberek, pontosabban szakmunkások kellenek, akik a rájuk bízott filmeket pontosan úgy készítik el, ahogy ő azt elképzeli. Ez egyelőre működik, hiszen a Marvel Cinematic Universe (MCU) hivatalosan is a második legnagyobb bevételt (7,1 milliárd dollár) termelő franchise-nak számít a 7,7 milliárd dolláros Harry Potter-biznisz mögött, de az nyilvánvaló, hogy az első helyük csak és kizárólag idő kérdése. És még mielőtt valaki előjönne a Csillagok háborújával: Lucas gyermeke 4,3 milliárdnál tart, a Marvelt akkor érheti utol, ha a Feige-művek mostantól bemutatásra kerülő filmjei mind megbuknak.

9 hozzászólás Tovább

Oscar-esélyes rajzfilmek egy budaörsi művházban

tegnap, 16:06

A 2012 óta megrendezett Primanima diákoknak és elsőfilmeseknek ad lehetőséget a bemutatkozásra. A vetítések helyszíne a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központ.

Symphony
Symphony no. 42
Szólj hozzá! Tovább

Senkit sem fognak Brad Pittnek szólítani

tegnap, 15:27

A Magyar Nemzeti Filmalap meghozta 2014. évi harmincegyedik döntését, miszerint például:

 • Mundruczó Kornél Jég című forgatókönyvének fejlesztését 5,2 millió forinttal támogatja. Itt minden bizonnyal Vlagyimir Szorokin A jég című regényének adaptációjáról van szó, amit Mundruczó még az előző évtizedben mutatott be a Krétakörrel. Az Indexnek nagyon tetszett.
 • ezzel szemben a Pipás Pista című tervet egyáltalán nem.
 • elhalasztja Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című filmjének előkészületeit és konzultációra hívja az alkotókat.
 • nem támogatja Tokaji Zsolt Szólítsatok Brad Pittnek! című könyvéből készült forgatókönyv fejlesztését
 • nem támogatja Brady Corbet Egy vezér gyermekkora című filmtervét.
Szólj hozzá! Tovább

Új arcával kapott filmszerepet Renée Zellweger

tegnap, 12:22

A napokban kezdték el forgatni a Same Kind Of Different As Me (Ugyanúgy más mint én) című drámát, amiben Renée Zellweger öt év elteltével megint főszerepet kapott.

7 hozzászólás Tovább

A Csillagok között garantáltan megríkat

tegnap, 11:35
A BFI London IMAX moziban, 20 méter magas vásznon néztük meg a Csillagok közöttet, az európai premiervetítésen. Első benyomásaink röviden.

Christopher Nolan ismét egy eredeti ötletből forgatott gigantikus költségvetésű filmet: ezúttal öccse, Jonathan eredetileg Spielberg számára írott forgatókönyvét dolgozták át közösen. A Csillagok között az apokaliptikus közeljövőben játszódik, ahol a lassan terméketlenné váló Föld képtelen eltartani az emberiséget, így kénytelenek új otthont keresni maguknak az univerzumban.

Nolan filmjének nem csak az emberek (azaz Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Casey Affleck, Matt Damon) a főszereplői, a természeti erők legalább akkora, ha nem nagyobb szerepet kapnak a vásznon, mint a velük szembeszálló emberek. Hans Zimmer sodró filmzenéjének aláfestésével egyszerre félelmetesek és fantasztikus szépségűek a kezdő jelenetekben tomboló porviharok, az idegen világok fagyott jégsivatagai és végtelennek tűnő, háborgó tengerei, vagy éppen a Szaturnusz gyűrűi és a fekete lyuk körül kavargó csillagközi fény. A festményszerű tájakon jelentéktelennek tűnnek a túlélésért küzdő, apró emberalakok.

30 hozzászólás Tovább

Jövőre jön Orson Welles elveszett filmje

tegnap, 09:29

Jövő májusban, Orson Welles 100. születésnapján tervezik bemutatni a The Other Side Of The Wind (A szél másik oldala) című filmet, amire a rendező életének utolsó 15 évét szentelte, és amiből végül is csak 45 perc készült el. Welles a New York Times cikke szerint a filmet főleg tévés és reklámos munkákból finanszírozta.

1 hozzászólás Tovább

A szuperhősök is szeretnek sörözni

tegnap, 08:29

Múlt héten még úgy volt, hogy a SHIELD ügynökei eheti részének végén fog debütálni a legnagyobb szuperhősös dzsembori második részének előzetese, aztán először képek, majd az egész videó felkerült a netre, úgyhogy a Marvel behódolt és hivatalosan is kitette. Viszont a sorozatvégi meglepetés nem maradt el, a nézők kaptak egy majdnem egyperces jelenetet a filmből.

1 hozzászólás Tovább

Ja, tudom! Az a nyúlszájú!

október 28., 22:24
„Ja, tudom! Az a nyúlszájú!" Még a rendszeresen moziba járók között sem evidens, hogy kicsoda Joaquin Phoenix. Pedig háromszor jelölték Oscarra, négyszer Golden Globe-ra, amiből egyszer nyert is. Jobbnál jobb filmekben játszott, de soha nem tartozott igazán a hollywoodi A ligába. Igaz, hogy soha nem is akart. Szektás szülőkkel súlyosbított gyerekkor, drogtúladagolásban meghalt, kultszínész testvér, alkoholizmus, több szakítás, majd visszatérés Hollywoodba, és mindenekelőtt nagyszerű filmválasztások és emlékezetes alakítások: itt tart most, és még csak ma 40 éves.

A szektából Hollywoodba

Ha valaki gyerekkorában úgy dönt, hogy keresztnevét hivatalosan is Leafre, vagyis Falevélre változtatja, hogy ezzel jobban hasonlítson testvéreire, akiket Rivernek, Rainnek, Libertynek és Summernek (Folyó, Eső, Szabadság, Nyár) hívnak, akkor azért látszik, hogy a családja finoman szólva sem átlagos. A gyerek Joaquin Phoenix azért választotta éppen a Leaf nevet, mert apjával sokszor együtt gereblyézték össze a faleveleket. Később aztán rájött, hogy mégiscsak jobb az eredeti neve, és visszaváltoztatta, de első tévé- és filmszerepeit még ezen a néven vállalta.

Szülei az Isten gyermekei nevű szekta tagjai voltak, beutazták egész Dél-Amerikát. A David Berg által alapított szektában felnőtt gyerekek később gyakran számoltak be arról, hogy

szexuálisan zaklatták, prostitúcióra kényszerítették őket, felnőttként az átlagosnál többen lettek közülük öngyilkosok, drog- vagy alkoholfüggők.

A Phoenix gyerekek nem állítottak ilyet (bár Rivernek volt egy olyan nyilatkozata, miszerint négyévesen vesztette el a szüzességét, később erről nem esett több szó) de a drog és az alkohol az ő felnőtt életükben is alaposan jelen volt. A szülők a visszaélések kipattanásakor kiábrándultak az Isten gyermekeiből, és visszaköltöztek az államokba.

22 hozzászólás Tovább

Christian Bale szerint Mózes skizofrén volt

október 28., 20:38

Sok keresztényt akasztott ki Christian Bale nemrég, amikor arról beszélt, hogy Mózes valószínűleg skizofrén volt, és az egyik legbarbárabb figura, akiről életében valaha olvasott - írja a Guardian.

Bale azért olvasgat az Ószövetség szereplőjéről mostanában, mert ő fogja Mózest játszani Ridley Scott legújabb filmjében, az Exodus: Of Gods and Kings-ben. A színész ezért az elmúlt pár hétben sokat forgatta a Bibliát, a Tórát, a Koránt, valamint egy Mózesről szóló életrajzi könyvet is. Bale azt mondta, meglepődött, hogy mennyire komplex személyisége van Mózesnek. "Nagyon szeszélyes és nyugtalan embernek tűnik, de ami még meglepőbb, hogy Isten is hasonlóan nyugtalannak tűnt."

7 hozzászólás Tovább

Nem illegális magyar filmeket torrentezni

október 28., 17:36

Ügyes csellel próbál előbújni a félillegalitásból Magyarország legnépszetűbb torrentoldala, a közel 600 ezer felhasználóval rekdelkező nCore: legálisan fogják kínálni az oldalukon az idén tavasszal mozikba került magyar gengsztervígjátékot, a Fekete levest. A filmet maguk az alkotók, Novák Erik író-rendező és Kresmery Dániel producer fogják feltölteni a torrentoldalra, így a fájlt letöltő és másokkal megosztó nCore-felhasználók nem okoznak anyagi kárral járó bevételkiesést a jogtulajdonosnak.

Várjunk már, mi az az nCore?

Egy több, mint félmillió felhasználóval rendelkező magyar fájlcserélő portál. 2007 óta fut nCore néven, de a jogelődjének számító Endless és Skyline nevű torrentoldalak már 2005-ben is éltek, majd egyesültek, végül átalakultak és felvették a ma is élő nevet. A portál mögött álló tulajdonosi kör többször változott, egyes pletykák szerint mostanában egy számítógép-alkatrészeket áruló üzlethálózat működteti az oldalt. A tagság meghívásos alapon működik, a meghívóval való üzletelést azonban szigorúan üldözik.

Az nCore-nak jelenleg 571 826 regisztrált felhasználója volt, ezek harmada naponta, kétharmada hetente, 90 százaléka pedig havonta legalább egyszer belép. Amikor néztük, az oldal 7 milliónál is több adatkapcsolat létesítésében segített (a felhasználók ezeken keresztül töltik le és fel a fájlokat), másodpercenként 9 gigabájtnyi adatot forgalmazva.

Az oldalon keresztül 407 005 ezer torrent, azaz film, sorozat, játék, zene és egyéb tartalom érhető el, de ebből az nCore szerverein pontosan 0 bit van, hiszen a trackernek nevezett szerver csak összekapcsolja a keresletet és a kínálatot, a tartalom valójában csak a felhasználók gépén van ott.

Idén májusban atombombaként robbant a hír, hogy a korábban mindig titkolózó torrentportál hivatalos Facebook-oldalt is indított, amit ma már 107 ezren követnek.

Na de miért jó ez a magyar filmeseknek?

A Fekete leves eleve a Vajna-féle Filmalap támogatása nélkül, közösségi finanszírozásban készült. A közösség alatt itt most ráadásul magát a stábot kell érteni: az alkotók lemondtak a gázsijukról, cserébe mind a film tulajdonosai lettek, és megállapodtak, hogy egyenlően fognak osztozni a bevételekben. Ilyen azonban nem nagyon volt: a moziforgalmazásban mindössze 5000 néző jött össze, Novák Erik szerint viszont ennél biztosan többen volnának kíváncsiak egy magyar gengsztervígjátékra. Legalábbis azok közül, akiknek mára

megváltoztak a médiafogyasztási szokásaik,

és jellemzően a reklámozók számára nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem elérhető

 • 35 év alatti,
 • moziban maximum évi egy-két blockbustert megnéző,
 • hardcore sorozat-, konzoljáték-, és/vagy pornófüggő,
 • a tévé és a print média helyett a netről tájékozódó,
 • adblockert előszeretettel használó,
 • spórolós
 • férfiak
3 hozzászólás Tovább

Megint kiújult Hugh Jackman bőrrákja

október 28., 15:53

Harmadszor is kiújult Hugh Jackman bőrrákja, így megint kezelésre szorul. Jackman először 2013 novemberében beszélt arról, hogy egy furcsa pöttyöt látott az orrán, és amikor orvoshoz fordult, kiderült, nem egy egyszerű foltról van szó, bőrrákkal kezdték el kezelni. Jackman ezután egy hatalmas kötéssel az orrán posztolt fotót magáról az Instagramon azzal a felirattal, hogy „Ne legyetek olyan hülyék, mint én, menjetek el ellenőrzésre!” 

A színésznek úgy nevezett bazálsejtes karcinómája volt, ami a férfiak körében a leggyakoribb daganatos bőrbetegség. Általában a napnak erősen kitett területeken fordul elő, mint például az arc. A színész azt is elmondta, a feleségre tanácsára fordult orvoshoz, magától talán el sem ment volna.

Szólj hozzá! Tovább

Ősszel ágymozi nyílik Budapesten

október 28., 14:51

Hamarosan ágymozi nyílik Budapesten, a Bécsi úti Új Udvarban. A Buda Entertainment & Gastro nevű szórakoztató központban lesz kézművespiac, folklórterem, ahol ahol naponta két alkalommal, 18 és 20 órától néptáncosoké, népzenészeké a főszerep, illetve egy Magyarországot bemutató imázsfilmet is vetítenek majd. Később nyílik még egy koktélbár és két külön szórakozóhely a 25 év alattiaknak és felettieknek, eltérő zenei stílusokkal.

„A komplexum befejezése 2015 nyarára várható különböző stílusú és ízvilágú, de minden esetben minőségi éttermekkel, sky bar terasszal, programokkal és további szórakozási lehetőségekkel. Az épület oldalán, hasonlóan a párizsi Montmarte-hoz festők dolgoznak majd, és egyben árulják képeiket” - mondta Arie Yom-Tov, a komplexum társtulajdonosa.

De ami ennél is érdekesebb, hogy már november végén megnyitnak egy új mozit, ahol úgy lehet filmeket nézni, ahogy eddig Magyarországon még sehol. Ágyban, fekve. Mindegyik ágynak van pohár- és ételtartó része, alattuk pedig egy fiók, ahová a cipőket lehet betenni. A magyar Bed Cinemához hasonló terem Európában csak Londonban van, de ott csak az első sort foglalják el ágyak, itt viszont az egész teremben kizárólag ágyból (összesen 35 darab kétszemélyes ágy van) lehet nézni a filmeket. A mozi 3 óránként vetít, napközben könnyedebb, családi filmeket, este drámákat, akciófilmeket, éjjel pedig horrorfilmeket. 

Pontos jegyárak még nincsenek, az aeonflux blog szerint előreláthatólag 5-6 ezer forintba kerül majd a páros belépőjegy, vagyis ezért a pénzért ketten mozizhatnak majd fekve. Az is lehet, hogy a belépőjegy ára még némi enni- és innivalót is foglal majd magába.

22 hozzászólás

Télen jön Nicole Kidman macis meséje

október 28., 13:41

A Harry Potter producerei készítették el a Paddington című mesét, melynek főhőse, Paddington mackó híres figura az angol gyerekirodalomban, temérdek tévésorozatban szerepelt, de az idei lesz az első mozis felbukkanása.

Sokáig úgy volt, hogy a mackó hangja az Oscar-díjas Colin Firth lesz, de a színész nyár elején otthagyta a filmet, ami hat hónappal a bemutató előtt elég meglepő húzás volt. Firth szerint nem passzolt az orgánuma a szerephez, ezt megerősítette a film rendezője is az Empire-nek. Helyette Parfüm főszereplője és a Skyfall Q-ja, Ben Whishaw lett a mackó hangja, a másik fontos szereplőt, Millicentet pedig Nicole Kidman játssza. 

A Paddingtont Magyarországon is bemutatják, idén december 11-én lesz a premier. Addig is itt a mese legfrissebb trailere. Úgy tűnik, hogy olyan mese lesz, ami a felnőttek számára is kibírható.

1 hozzászólás

Ben Affleck két különböző Batman-szerkót kap

október 28., 12:13

Már régen (legalább két napja) nem jelent meg semmilyen új információ a Batman vs. Superman szuperprodukcióról, úgyhogy ideje volt, hogy valaki bedobjon valami teljesen lényegtelen információt a filmről. Ez a valaki ezúttal Rehan Jalali, az a személyi edző, akivel a Batmant játszó Ben Affleck készül a filmre. Jalali rögtön két dolgot is elárult: egyrészt, döbbenet, de Afflecknek lesznek félmeztelen jelenetei a filmben, másrészt több különböző Batman-ruhája lesz. Egészen pontosan kettő, egy a direkt Afflecknek áttervezett ruha, amiről már számos kép megjelent, és egy másik, ami kriptionitból készült, és még rakétákat is ki lehet lőni vele.   

Legutóbb a Forbes írt a filmről, méghozzá azt, hogy a Batman v Superman: Dawn of Justice első előzetese még idén a mozikba kerül. A hobbit: Az öt sereg csatája előtt fogják először leadni. Ez már csak azért is különös hír, mert a filmet csak 2016-ban tervezik bemutatni, ennyivel korábban nem szoktak trailert kiadni.

A mostani tervek szerint az amerikai premier egészen pontosan 2016. március 25-én lesz. Affleck mellett Henry Cavill (ő lesz Superman), Gal Gadot, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter és Scoot McNairy szerepelnek még a Batman vs. Supermanben.

Szólj hozzá!

Benedict Cumberbatch lesz Doctor Strange

október 28., 09:02

A Doctor Strange film rendezőjét, Scott Derricksont már korábban bejelentették, az író nevét nyáron közölte a Marvel. Akkor derült ki, hogy Jon Spaihts, A legsötétebb óra és a Prometheus forgatókönyvíró próbálja meg összerakni a képregényuniverzum egyik legjobban várt adaptációját. A legnagyobb kérdés persze az volt, hogy ki fogja a címszerepet játszani. Rengeteg név forgott, felmerült Jared Leto, Tom Hardy, Matthew Modine, Johnny Depp és az éppen ma negyvenéves Joaquin Phoenix is. Most azonban úgy tűnik, hogy nem ők, hanem Benedict CumberBatch lesz a befutó. A szerződést még nem írták alá, de a deadline.com és a Variety is úgy tudja, hogy ettől már csak egy lépésre vannak.

Az idegsebészből lett mágus egyébként 1963-ban jelent meg először képregényben, azóta a mágus stabil szereplője a Marvel-univerzumnak. A képregényben trange egy sikeres, de nagyon arrogáns orvos, akinek meghalnak a szülei, majd a testvére is, végül egy autóbaleset miatt fel kell adnia az orvosi pályát. Ezután ismerkedik meg a mágiával és a sötét művészetekkel, hogy aztán a Bosszúállókkal és más hősökkel védje az embereket. 

A filmet valószínűleg 2016-ban mutatják majd be.

4 hozzászólás

Jake Gyllenhaal igazi féreg lett

október 28., 08:40

Vége az ínséges, képregényfilmekkel súlyosbított időknek: a november (remélhetőleg) jobbnál jobb filmeket tartogat. Jön a Csillagok között, a Sírok között, Keanu Reeves akciója, a John Wick, az Éhezők viadala folytatása, és Jake Gyllenhaal új filmje, az Éjjeli féreg is. 

A történet szerint Lou Bloom (őt játssza Gyllenhaal) képtelen rendes munkát találni, így kiköt az éjszakai mini stábok munkatársai között. Ők azok, akik gyors kocsikkal, kamerákkal és rendőrségi rádiókkal felszerelve portyáznak Los Angeles utcáin.  Sokszor előbb érnek egy bűnügy helyszínére, mint a rendőrök, a felvételeiket pedig jó pénzért árulják a híradóknak. Gyllenhaal figurája egyre jobban bepörög az új melótól, és egyre nagyobb szemétláda válik belőle.

A filmhez most jött ki a magyar szinkronos trailer, ami elég ígéretesnek tűnik. A magyar premier november 13-án lesz.

Szólj hozzá!

Robotseggfejek irányítják Hollywoodot

október 27., 21:19
Hámori András, az eXistenZ, a Vasmadarak 2 és a Napfény íze producere 1953-ban született Magyarországon, de '81-ben Kanadába emigrált, mert úgy érezte, itthon nem lehet belőle sikeres producer. Aztán a rendszerváltás után mégis többször visszajött, és a legnagyobb hollywoodi sztárokat hozta el Budapestre: Ralph Fiennesszal A napfény ízén, John Cusackkel a Maxen dolgozott, idén pedig Adrien Brodyval forgatta le a Houdini minisorozatot. A London, Los Angeles és Budapest között ingázó producerrel a reptérre menet beszélgettünk egy belvárosi kávéházban David Cronenbergről, Andy Vajnáról, Hajnal Tímeáról és a magyarországi filmforgatásokról.

Gondolta volna a '81-es disszidálásakor, hogy 33 évvel később mégis magyar helyszíneken fog forgatni a magyar származású Houdiniről?

Nem gondolkodtam én akkor semmin. Egyszerűen csak el akartam menni innen, mert producer akartam lenni. Viszont már évek óta azt vallom, hogy érdemes Magyarországon nagy filmeket forgatni, mert itt kialakult egy professzionális filmipar, ahol a munka emberi és a finanszírozási oldala is nagyon kedvező egy producernek.

Amikor a Houdini végső forgatókönyvét elolvastam, azonnal eldöntöttem, hogy Budapesten kell leforgatni, mert a város ugyanúgy tökéletes Londonnak és Washingtonnak, mint Párizsnak, Moszkvának és Berlinnek. A Houdiniban tényleg szinte minden magyar: egy 98 százalékban magyar stáb forgatta Magyarországon tévésorozatot egy magyar származású bűvészről. Egyetlen dolog hiányzott ahhoz, hogy „magyar filmnek” nevezzék: egy magyar rendező.

1 hozzászólás Tovább

Tele voltak a mozik a hosszú hétvégén

október 27., 17:05

Nagy kedvvel mentek az emberek moziba az előző hétvégén, hat olyan film is akad, amit legalább 10 ezren láttak. Nem nagy meglepetés, hogy Brad Pitt tankos kalandja, a Harag volt a legnépszerűbb film a (hosszú) hétvégén, több mint 50 ezren nézték meg a mozikban. A második helyre szintén egy frissen bemutatott film, a sokadjára felélesztett vérszívó, vagyis Az ismeretlen Drakula került a maga közel 40 ezres nézettségével, a Holtodiglan pedig még mindig befér a top 3-ba. Utóbbinál érdemes megemlíteni, hogy a bemutató óta már 130 ezren nézték meg Magyarországon. A legjobb 10-be befért még a borzalmas című Fák Jú Tanár Úr és az őrületes vizuális utazásnak tűnő Delfines kaland 2 is.

Nem szerepel a listán a mi heti kedvencünk, a Két nap, egy éjszaka, mert csak 1479 nézőt csinált, pedig mi is megírtuk, hogy ez a legjobb film, ami a válságról és annak hatásáról készült, és A kis Nicolas nyaral is kimaradt az 5800 nézőjével, pedig ez a felnőtteknek is élvezhető gyerekfilm a legjobb választás az őszi szünetre. Hosszú idő után kikerült a top 10-ből A galaxis őrzői, 272 ezren már biztosan láttuk ezt a filmet. 

Szólj hozzá! Tovább

Robert Downey Jr. végre jó útra tér

október 27., 17:05

A bíró című film nagyjából két dologra bizonyíték. Az egyik, hogy puszta klisékből is tökéletesen fel lehet építeni egy nézhető filmet, és a másik pedig, hogy a rendezők azt hiszik, elég, ha két és fél órára képernyőre teszik Robert Downy Jr-t, és minden meg van oldva. Részemről egyébként még működik is a dolog, én elnézem őt akármeddig, ennek ellenére nem A bíró lesz élete alakítása, az biztos. A sok, ömlesztett közhely között sajnos végül ő sem lesz más, mint egy rutinjátékos, aki lenyomja ezt a filmet, és örül, hogy megint főszerepet kapott, a Vasemberen és a Sherlock Holmeson túl is.

1 hozzászólás Tovább

Az agyukat eldobják az argentinok

október 27., 14:21

December 18-án mutatják be a magyar mozikban az Eszeveszett mesék (Relatos salvajes) című filmet, amelyet már Cannes-ban is azzal reklámoztak, hogy Pedro Almodóvar a producere. Az argentin film hat különálló történetből áll össze, a szkeccsek csak lazán, hangulatukban kapcsolódnak össze, szépen lassan veszítik el a szereplők a józan eszüket. A mindennapi történetek szinte banális helyzeteket dolgoznak fel: egy rosszul sikerült parkolás, egy lassan cammogó autó, egy idegesítő vendég, egy félrelépő vőlegény – ilyen és ehhez hasonló mozaikokból áll össze az Eszeveszett mesék. A film a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, majd a Karlovy Vary-i fesztivál zárófilmje volt.

Szólj hozzá! Tovább