Friss kommentek

Comment:com

Egy kis időre akciósorozat lett az Aranyéletből
Múlt héten nem jelentkeztünk Aranyélet kibeszélővel, most viszont pótoljuk a lemaradást és egyben tárgyaljuk ki a második évad 5.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Johnny Depp lett a leginkább túlfizetett filmsztár

tegnap, 20:30 Módosítva: 2016-12-07 20:32:15
99

A Forbes magazin fontos munkát végzett el: kiszámolta, melyik hollywoodi színészek jelentik a legrosszabb befektetést. A listára nemcsak olyan levitézlett sztárok fértek fel, mint Depp, de a frissen Oscar-díjas Leonardo DiCaprio is. A tízes listán szinte csak fehér férfiak szerepelnek, a két kivétel Julia Roberts és Will Smith.

Tovább

Az operatőr szerint nem történt nemi erőszak a vajas jelenetben

tegnap, 16:44 Módosítva: 2016-12-07 17:05:13
3

"Két kamerával voltam ott, és semmi nem történt. Senki nem erőszakolt meg senkit" – mondta a háromszoros Oscar-díjas Vittorio Storaro a Hollywood Reporternek egy római interjú során az Utolsó tangó Párizsban című film nagy port kavart vajas jelenetéről.

A legendás operatőr – aki az Apokalipszis most, a Vörösök és Az utolsó császár miatt kapott Oscart – a beszélgetés során nevetségesnek nevezte az 1972-es filmjelenet körüli botrányt, szerinte csupán rosszindulatú, fogalmatlan újságírók fújták fel az ügyet.

Tovább

Közös filmben Tom Hanks és Emma Watson

tegnap, 09:04 Módosítva: 2016-12-07 16:52:46
8

Megérkezett az előzetese a The Circle c. filmnek, amiben Tom Hanks és Emma Watson egy technológiai óriáscégnél dolgoznak. A trailerből ugyan kevésbé derül ki, de a Circle az amerikai techvilágban játszódó thriller lesz. Watson karaktere egy tehetséges, de naiv, friss diplomás csaj, akit elvarázsol a leginkább Steve Jobs és Elon Musk után mintázott cégvezér guru (Hanks), és  mire átlát a bullshiten, és rádöbben, valójában mivel foglalkozik a cég, lehet késő lesz.  

Tovább

Az emberek szeretnek hinni a tündérmesékben

tegnap, 07:06 Módosítva: 2016-12-07 12:42:20
9

A Jackie című film Jacqueline Kennedy first ladyként töltött utolsó napjaira koncentrál, Pablo Larraín sokat dicsért drámájához megérkezett a szinkronizált előzetes.

14197286 744566 9b80b55afa9512dd0fec7197cb1055ae wm
Tovább

Azt mondták, megfilmesíthetetlen, akkor kezdett el érdekelni

december 6., 22:45 Módosítva: 2016-12-07 14:55:59
139
Kanada és az Egyesült Államok után Magyarországon forgatják Pálfi György új filmjét, Az Úr hangját. A sci-fi közel egymilliárd forintos költségvetésének nagyobb részét, 600 millió forintot a Nemzeti Filmalap állja, a többit pedig külföldi koproducer. A támogatást nem befolyásolta a rendező korábbi vitája Andy Vajnával egy másik filmterv, a Toldi kapcsán. Az Úr hangja egy Stanislaw Lem regény alapján készül, főszereplője Polgár Csaba. A forgatáson jártunk, ahol a rendező elmondta, hogy a Toldit sem adta még fel.

Egy elegáns budapesti szálloda báltermében vagyunk. Konferencia zajlik, kiöltözött nők és férfiak hallgatnak egy előadást. A fiatal előadónő (Kiss Magdolna Diána) élete nagy lehetősége ez, figyel is rá mindenki, kivéve a pasiját, Pétert (Polgár Csaba), ő ugyanis ezerrel sms-ezik közben.

Bár ebből a jelenetből nem derül ki, Pálfi György (Taxidermia, Szabadesés) új filmje, amit az Egyesült Államok és Kanada után most Magyarországon forgatnak, egy sci-fi lesz. Az Úr hangja egy Stanislaw Lem-regény alapján készül, amit a forgatókönyvírók (Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György) egy másik, családi szállal is kiegészítettek. A film főhőse Péter, aki a harmincas éveinek végén jár, és éppen családalapítás előtt áll. Egy balesetekről szóló dokumentumfilmben felismeri édesapját, aki még a hetvenes években disszidált. Amerikába utazik, ahol meg is találja a tudósként dolgozó apját. A találkozás mindkettejük életét felforgatja, de ennél sokkal többeket érint: ennek lesz köszönhető, hogy világ megtudja, az ember nincs egyedül az univerzumban.

Tovább

Nem spóroltak a látvánnyal a Zsivány Egyes új előzetesében

december 6., 18:31 Módosítva: 2016-12-07 10:44:50
392

Az eddigi talán legmozgalmasabb előzetes jött ki a Zsivány Egyesről: a két és fél perces trailert a kínai piacra szánták, és sok újdonságot nem fogunk megtudni belőle, mert nagyjából ugyanaz hangzik el benne, ami az eddigiekben. 

Tovább

Roman Polanskit mégsem adják ki az Egyesült Államoknak

december 6., 13:05 Módosítva: 2016-12-06 16:36:01
6

A lengyel legfelsőbb bíróság kedden megerősítette azt a korábbi ítéletet, amely szerint Lengyelország nem adja ki Roman Polanski Oscar-díjas filmrendezőt az Egyesült Államoknak, ahol évtizedek óta körözik egy kiskorú megerőszakolása miatt.

Tovább

Áprilistól egységes nyilvántartásba kerülnek a filmek

december 6., 11:40 Módosítva: 2016-12-06 13:31:24
2

Filmregisztrációs rendszer jön létre, továbbá a jövőben kormányrendelet határozza meg a filmesek támogatását szolgáló kincstári letéti számla keretösszegét a mozgóképről szóló törvény kedden elfogadott módosítása révén.

Tovább

Anthony Hopkins és Mark Wahlberg az új Transformers előzetesében

december 6., 08:49 Módosítva: 2016-12-06 14:42:53
53

Megjött az első trailer az Utolsó lovag című új részhez, és az első fele alapján nem is gondolnánk, hogy ez egy Transformers-filmhez készült.

Tovább

George Lucas elmondta a véleményét az új Star Wars-filmről

december 6., 06:58 Módosítva: 2016-12-07 07:34:56
318

Pedig annak idején nagyon nehezen ment neki a szakítás: arra számított, attól még, hogy eladta a Lucasfilmet a Disney-nek, ő marad a sorozat mindentudó keresztapja, akit mindenki megkeres minden ötlettel. Nem így lett. De azért már Az ébredő erőről is azt mondta: "Szerintem a rajongók szeretni fogják. Az a fajta film, amire vártak."

Tovább

A vajas megerőszakolás nem volt benne a forgatókönyvben

december 6., 00:03 Módosítva: 2016-12-07 17:05:14
549

Valóban csak most derült ki, hogy Bertolucciék Maria Schneider beleegyezése nélkül vették fel az Utolsó tangó Párizsban leghíresebb jelenetét? Tényleg megerőszakolta Marlon Brando a filmben partnerét? És ha mindkét kérdésre nem a válasz, akkor miért lett belőle mégis most ügy?

Tovább

Jimmy Kimmel vezetheti az Oscar-gálát

december 5., 22:32 Módosítva: 2016-12-06 09:29:11
2

A Hollywood Reporter értesülései szerint Jimmy Kimmel vezetheti 2017-ben az Oscar-gálát. A döntést hamarosan bejelenti Michael De Luca és Jennifer Todd, az esemény producerei, akiket egy hónappal ezelőtt bíztak meg a díjátadó lebonyolításával. Az eseményt február 26-án tartják meg, és az ABC adja majd élőben, aminek nem mellesleg Jimmy Kimmel az egyik arca, és 2003 óta saját talkshow-ja is van Jimmy Kimmel Live! címmel.

Tovább

Rámehet Brad Pitt karrierje a válásra?

december 5., 20:18 Módosítva: 2016-12-06 13:00:07
163
Karrierjének csúcsán, nem sokkal pénzügyileg legsikeresebb filmje, a Z világháború második részének bemutatása előtt, és első Oscarja után jelentette be a felesége, Angelina Jolie, hogy válni akar. Ráadásul alkohol-, és drogproblémákkal, gyerekbántalmazással vádolta a színészt. Bár a vizsgálatok tisztázták, nem lesz könnyű megőrizni eddigi népszerűségét. Sikerülhet vagy Johnny Depp sorsára jut?

Elhasalt az amerikai pénztáraknál a Szövetségesek, Robert Zemeckis világháborús kémdrámája Brad Pittel és Marion Cotillarddal a főszerepekben. A hálaadásnapi hosszú hétvégén csak 18 millió dollárt kerestek vele, ami a negyedik helyre volt elég. Lenyomta a filmet a polinéz mítoszokra épülő Disney-mese, a Vaiana, a Legendás állatok és a megfigyelésük, és a sokadik hete műsoron lévő Doctor Strange is.

Persze voltak ennél sokkal rosszabbul nyitó Brad Pitt filmek is, például az Angelina Jolie rendezésében készült A tengernél, Az élet fája vagy a Magyarországon a mozikba be sem hozott Ölni kíméletesen. Csakhogy ezek sokkal kevesebb pénzből, eleve szűkebb közönséget megcélozva készültek, míg a Szövetségesek majdnem 100 millió dollárba került. Ezért különösen fájdalmas az amerikai bukás, még ha a film a nemzetközi piacon szépíthet is.

A Szövetségesek bevételeit nem csak a rá költött sok pénz miatt leste mindenki árgus szemmel. Ez volt Brad Pitt első filmje azóta, hogy bejelentették, elválnak Angelina Jolie-val (pontosabban Jolie akart válni), és hogy nem sokkal később nyilvánosságra került, a színész ellen gyerekbántalmazás gyanúja miatt nyomoznak. A vizsgálat azóta eredménytelenül lezárult, nem merült fel olyan bizonyíték, amely igazolta volna, hogy Pitt erőszakos volt a gyerekeivel.

Tovább

Szép kis sikernek néz ki a Wellhello film

december 5., 18:57 Módosítva: 2016-12-06 12:02:41
166

Egészen sok új film érkezett a magyar mozikba, az első helyen azonban így sem történt változás. Brad Pitt és az új Disney-mese sem tudta megelőzni a Legendás állatok és megfigyelésüket. A Harry Potter világának amerikai oldalát bemutató film már harmadik hete fut a magyar mozikban és harmadik hete található az első helyen. Már több, mint 230 ezer ember látta Göthe Salmander kalandjait.

A Szövetségeseknek tehát meg kellett elégedniük a második hellyel, igaz elég szoros volt a verseny, 30 804 néző választotta a kémszerelmes történetet, amiről csalódottan számoltunk be kritikánkban. A hét legnagyobb meglepetése valószínűleg, hogy az új animációs film, a Vaiana mindössze a harmadik helyen nyitott, 24 ezres nézőszám mellett. A mesék általában ennél jobban szoktak futni a magyar mozikban, de lehet a forgalmazó visszafogott marketingje mellett sokan nem is tudtak róla, hogy megérkezett a a legvagányabb Disney-hercegnő története. Az ünnepi időszakban még lesz ideje növekedni, ha esetleg a nézők aktívabban kezdik egymásnak ajánlani a polinéz szigetvilágban játszódó mesét ismerőseiknek.

Tovább

Saját nagyapja erőszakolta meg a Ponyvaregény sztárját

december 5., 15:45 Módosítva: 2016-12-06 12:08:48
599

Tim Roth, a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban brit színésze a Guardiannek árulta el, hogy édesapját és őt is ugyanaz az ember molesztálta: a saját nagyapja.

Tovább

Élőszereplős Barbie-film készül

december 5., 12:02 Módosítva: 2016-12-05 14:26:09
2

Amy Schumer, a Kész katasztrófa főszereplőjével készül a film a játékbabáról, a feminizmusról és a kortárs szépségideálokról.

Tovább

Tom Cruise A múmiából is akciófilmet csinál

december 5., 10:57 Módosítva: 2016-12-05 21:04:34
32

Nyáron mutatják be a Múmia új verzióját, ami az új előzetes alapján a felrobbanó repülőkkel és meztelen nőkkel jobban fog hasonlítani a főszereplő valamelyik akciófilmjére, mint egy egyiptomi kalandfilmre.

Tovább

Halálosan cuki A galaxis őrzői 2. új előzetese

december 5., 09:58 Módosítva: 2016-12-05 21:04:33
45

Röviddel a már magyarul is megnézhető teaser után kijött egy vadonatúj előzetes is A galaxis őrzői második részéhez, minden eddiginél több Baby Groottal.

Tovább

Drágám, milyen jól fest ma az avatárod

december 4., 13:23 Módosítva: 2016-12-04 20:56:39
1

Bírom a kis költségvetésű, független sci-fiket. Rákényszerülnek arra, hogy cgi-orgia helyett ötletekkel vagy életszerűséggel nyűgözzenek le, és ezért sokszor érdekesebbek, mint az ügyeletes hollywoodi űrhajós sláger, amiben Matt Damon vagy Tom Cruise játszik. A periférián keresgélve találtam rá például a remek Primerre vagy a Coherence-re, de az Europa Report is bejött hibáival együtt. Szóval elég lelkesen ütem le a Creative Control elé, ami most ért el a magyar mozikba – de sajnos a film azt a mondást példázza, hogy nem mind arany, ami indie. Sőt, éppen az a profizmus hiányzik belőle, ami bizonyos értelemben még egy Transformers-folytatásban is megvan.

Tovább

A pornópápa és Farkas Franciska együtt szállnának alá az alvilágba

december 3., 19:41 Módosítva: 2016-12-04 12:57:16
86

Ahogy azt már megírtuk, Novák Erik, a Fekete leves és a Zuhanórepülés rendezője, a Nyócker egyik alkotója az Index olvasói között keresi új, a budapesti alvilág minden titkát nyíltan és szókimondóan bemutató websorozatához, a Ragadozókhoz a szereplőket és támogatókat. Aki játszana a sorozatban, annak csak egy maximum egyperces videót kell feltöltenie magáról egy regisztráció után a ragadozok.com-on

Tovább

Miért ilyen idióta itt mindenki?

december 3., 19:00 Módosítva: 2016-12-04 08:43:57
8

Nincs olyan, hogy „a magyar filmek”. Évek óta elképesztően jó magyar filmek (is) készülnek, amelyekben szinte semmi közös nincs: a Liza, a rókatündér és a Saul fia között nincs semmilyen más hasonlóság azon kívül, hogy milyen nemzetiségű a rendezője, ami igaz A torinói lóra és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanra vagy az Ernelláék Farkaséknálra is. Azt állítani, hogy a nézők azért nem néznek magyar filmeket a mozikban, mert a magyar filmek rosszak, teljes hülyeség, ami totális tájékozatlanságból fakad, és sok alkotó mindent meg is tesz azért, hogy ezt újra meg újra bizonyítsa.

Épp ezért szomorú különösen, amikor mégis moziba kerül egy olyan nevetségesen rossz, a szó legrosszabb értelmében amatőrnek tűnő, kesze-kusza, értelmezhetetlen film, ami ráerősít a károgók összes negatív előítéletére, és amire mutogatni lehet, hogy „ha ilyenek a magyar filmek, akkor senki ne csodálkozzon semmin”. Pedig nem ilyenek, csak, ahogy minden országban, van köztük ilyen is. Ilyen, mint a Halj már meg!, Kamondi Zoltán utolsó filmje, amelyet még ő forgatott le, de a vágásban és az utómunkában már nem tudott részt venni.

Tovább

Különös lidércek csapnak le Budapestre

december 3., 12:01 Módosítva: 2016-12-04 13:44:28
652

Ritkán fordul elő, hogy egy látványos akciófilmben feltűnő furcsa, szellemszerű lények pont Budapestet támadnák meg, azonban a Netfflixre hamarosan érkező Spectral pontosan ilyen lesz. A filmet 2014-ben a fővárosban forgatták, többek között az Index szerkesztőségének ablaka alatt is. Most megérkezett az első előzetes, amiből az is kiderül, hogy december 9-től már bárki megnézheti a teljes filmet a Netflixen.

Tovább

Néhány újságíró már látott fél órát a Zsivány egyesből

december 3., 10:21 Módosítva: 2016-12-06 06:58:56
39

Egyre közelebb a Zsivány egyes – Egy Star Wars történet bemutatója, a Disney pedig néhány szerencsés újságírónak már közel fél órányi részletet meg is mutatott a filmből. A stáb tagjai már az elkészült filmet is látták, ahogy arról lelkesen be is számoltak közösségi média oldalaikon.

Értelem szerűen, aki fél a spoilerektől az ne kattintson tovább, ahol néhány konkrétumot leírunk azzal kapcsolatban, hogy mi történik a film első felében.

Tovább

Kritikusok: A Toni Erdmann az év legjobb filmje

december 2., 15:02 Módosítva: 2016-12-02 20:50:11
105

A brit Sight & Sound magazin nemzetközi szavazásán 163 kritikust kérdezett meg, és az első ötben ott van három női rendező filmje is.

Tovább

Nem találtuk meg a boldogságot az El Caminón sem

december 2., 11:28 Módosítva: 2016-12-02 15:54:31
8

A Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón egy óriási könyvsiker némiképp megkésett megfilmesítése. Milyen esélyekkel indul a magyar mozikban a film, ha se a könyv nem jelent meg magyarul, se a szerzője nem ismert itthon?

Tovább

Rá se lehet ismerni a Menekülés New Yorkból remake-jére

december 2., 10:18 Módosítva: 2016-12-02 19:23:02
42

Lassan két éve tudni már, hogy a Fox újraforgatja John Carpenter legendás disztópikus akciófilmjét, most kiszivárgott néhány részlet arról, hogy miben tér majd el az eredetitől. Egyesek szerint ez inkább egy elősztori lesz az eredeti filmhez.

escapefromnewyork dvdreview splash650
Tovább

Kár ezért a két szép emberért

december 2., 09:30 Módosítva: 2016-12-03 08:55:40
99

Nehéz eldönteni, kinek a hibája, hogy a Szövetségesek alatt folyton elkalandoznak az ember gondolatai. Egyrészt persze ott vannak a szerencsétlen körülmények. A film, amit nagy, romantikus szerelmi történetként akartak eladni, még nem került mozikba, amikor beütött a Brangelina-válás híre. A bulvársajtónak muszáj volt valami magyarázatot találni a világ legtökéletesebb emberpárjának katasztrófájára, így gyorsan szállították a legegyszerűbbnek tűnőt. Angelina Jolie nyilván azért hagyta ott Brad Pittet, mert az megcsalta a legutóbbi filmpartnerével, Marion Cotillard-ral.

Tovább

Félünk-e annyira a haláltól, hogy inkább gyilkolunk?

december 2., 07:04 Módosítva: 2016-12-02 15:06:33
48

Egy társadalmi kísérletről szól a The Belko Experiment című film, ami témája miatt is érdekesnek tűnik, meg azért is, mert írója James Gunn, aki többek között a Galaxis őrzőit is írta és rendezte.

A történet szerint 80 amerikait zárnak be Kolumbiában, egy bogotai toronyházba, és a hangszórón keresztül játszik velük véres játékot a cégvezetés. A játék lényege, hogy vagy ők ölnek meg valakit, vagy őket ölik meg. A film arra a pszichológiai kísérletre épül, amikor az embernek választania kell két gomb megnyomása között: ha az egyik gombot nyomja, meghal valaki a szerettei közül, ha a másikat, ő hal meg, de ha nem nyom egyetlen gombot sem, mindketten meghalnak. 

Tovább

A legvagányabb Disney-hercegnő szerelem nélkül is boldog

december 1., 17:58 Módosítva: 2016-12-02 11:38:31
698

A Disney animációs részlege 10 évvel ezelőtt komoly identitásválságban szenvedett. Ebben az időszakban vette meg a stúdió a Pixart, ami éveken keresztül szállította a kritikailag és bevételileg is különösen sikeres filmeket. Ehhez képest a Disney házi animációs részlege csak kereste a saját hangját, de se a hagyományosabb technikával készült filmekkel, se a számítógépes technikával készületekkel nem sikerült igazán nagyot durrantaniuk.

A Pixar megvásárlása viszont azt is jelentette, hogy az animációs cég alapítói bekerültek a Disney vezetőségébe, a komplett animációs divíziót pedig az a John Lassetter vette a kezébe, akinek például a Toy Story-filmeket is köszönhetjük. Ő az az egykori egyszerű animátor, aki fiatal kora óta a legendás Walt Disney-hez szeretett volna felérni. A Pixarban szerzett érdemei lehet önmagukban elegek lennének ahhoz, hogy ez az összehasonlítás ne legyen alaptalan, de most már kimondhatjuk, hogy komoly érdemei vannak abban, hogy a Pixar házon belülről kapta meg a legnagyobb konkurenciáját és a Zootropolis után már a második telitalálat filmet mutatják be az idén.

Tovább

Négyszemű múmia elől menekül Tom Cruise

december 1., 15:51 Módosítva: 2016-12-05 12:38:43
13

Tom Cruise főszereplésével elkészült egy új változat a Múmia című klasszikus horrorfilmből. Igen, a harmincas évekbeli Boris Karloff-változatra gondolok, nem a Brendan Fraser-fajtára. Bár a jövőre érkező film mintha az előbbi helyett az utóbbira bazírozna leginkább: menekülés, speciális effektek, és Cruise a főszerepben. 15 másodpercet már meg lehet belőle nézni.

Tovább