Friss kommentek

Comment:com

Jimmy Doherty Darwin nyomába ered
Jimmy Doherty egy gazdálkodó rovarkutató (nem röhög, van ilyen!) aki a DaVinci Learning műsorán hamarosan bemutatkozó, Darwin kertje c.

Kalandos családi nyaralás Zalakaroson

Karos Spa Mini Kreszsuli és Kalandozoo Élménypark idén!

Kikötők és élmények most akciósan!

Ahány kikötő, annyi felfedezés - Tengeri hajóutak sok látnivalóval és pihenéssel!

Steve Jobs egy beképzelt seggfej volt?

tegnap, 22:02 Módosítva: 2015-07-03 22:14:58
7
10 hozzászólás

Sejthető volt, hogy Danny Boyle rendező és Aaron Sorkin forgatókönyvíró közös, Steve Jobs című filmje nem azt a képet festi majd le a néhai Steve Jobsról, amit az Apple főhadiszállásán szerettek volna, és amit a sajtó nagy része engedelmesen szajkózott éveken át. Az első előzetes ennek megfelelően nem túl kedves, Jobs egy megalomániás seggfej benne, akit tulajdonképpen azzal vádol meg Steve Wozniak, az Apple társalapítója, hogy egy semmihez nem értő pióca, aki még az operációs rendszere grafikus felületét is lopta (ez speciel igaz is, ugye, még ha a beszélgetés vélhetően csak Sorkin fantáziájának szüleménye). Jobs szerepében Michael Fassbender, Wozniakot Seth Rogen alakítja. Bemutató: október 9.   

10 hozzászólás

Nicole Kidmanből női Indiana Jones lett

tegnap, 10:52 Módosítva: 2015-07-03 20:09:11
3
1 hozzászólás

Látványos, Arábiai Lawrence-klón sivatagi kalandfilmet forgatott a filmművészet egyik nagy veteránja, a 72 éves Werner Herzog. A Queen of the Desert ráadásul nemcsak abban hasonlít Peter O'Toole, Alec Guinness és Anthony Quinn 1962-es klasszikusára, hogy a Brit Birodalom itt is az Oszmán Birodalom ellen bujtogatja az arab törzseket, de a híres angol felfedező és kalandor, T. E. Lawrence itt is ugyanúgy megjelenik: őt alakítja a tinibálvány Robert Pattinson.

A film valódi főszereplője azonban nem ő, hanem Nicole Kidman karaktere, Gertrude Bell, aki egy igazi női Indiana Jones volt a XX. század elején. Azaz egy híres angol felfedező, kalandor, író, régész, kém, kartográfus és politikus, aki ugyanúgy a Közel-Keleten utazgatott, mint Lawrence, és ő is ugyanúgy belesodródott az első világháborúba, majd később az arabok törökellenes függetlenségi harcába, mint ismertebb pályatársa.

1 hozzászólás Tovább

David Hasselhoff-fal sokkol a Sharknado 3

tegnap, 09:37 Módosítva: 2015-07-03 15:53:36
353
8 hozzászólás

Tara Reid és Ian Ziering mellett egy seregnyi híresség is felbukkan majd a július 22-én debütáló Sharknado 3-ban, amiben ezúttal az Egyesült Államok keleti partjára csap le a félelmetesnek tűnő, de valójában nevetséges cápatornádó így lesz az East Coastból Beast Coast! És így legalább a készítők a lassan már kifulladni látszó, túlpörgetett cápás ZS-horror zsáneréből könnyedén átválthattak a hazafias katasztrófafilmek paródiájába. Íme a fergeteges trailer:

8 hozzászólás Tovább

Hát már te is meleg vagy?

július 2., 16:12 Módosítva: 2015-07-03 10:57:37
847
19 hozzászólás

A héten kerül a mozikba a Meleg férfiak, hideg diktatúrák című film, aminek rendezője, Takács Mária már készített egy dokumentumfilmet melegekről, pontosabban leszbikus nőkről. A 2009-es Eltitkolt évek-ben tizenegy 45 és 70 év közötti nő beszélt arról, milyen volt a Kádár-korszakban leszbikusnak lenni Magyarországon. Ez a film tetszett meg a Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák főszereplőinek, ők keresték meg a rendezőt, hogy készítse el a film férfi párját is. A filmben öt, ötvenen túli férfi, Nádasdy Ádám, Pálfi Balázs, Láner László, Takács Bence , valamint Mocsonaki László, a Budapest Pride szervezője meséli el történetét. Így jött létre a rendezőnő most moziba kerülő új dokumentumfilmje.

nadasdy adam-5213 2
Nádasdy Ádám
Fotó: Valuska Gábor

Ez egy fontos film. Nemcsak nyíltan beszél olyan témákról, amikről sokszor még nem nyíltan sem beszélünk, de emellett bevezeti a nézőt a Kádár-kor működésébe, ahol a melegnek bujkálva, önmagukat megtagadva kellett élniük, tartva az állandó besúgóktól. Bár Magyarországon 1962-től nem büntethető a homoszexualitás, ettől függetlenül a melegek sohasem érezhették magukat biztonságban.

19 hozzászólás Tovább

Andy Vajna fiatalosra veszi a figurát

július 2., 15:41 Módosítva: 2015-07-02 15:50:23
4
4 hozzászólás

Ez alatt azt értjük, hogy az Andy Vajna vezette Filmalap a fiatalok felé fordul: és az Inkubátor Program keretében várja az elsőfilmesek terveit, amit kis fejlesztés után kis költségvetésből egy év alatt meg is lehet valósítani. Teljesen ésszerű ez a döntés a részükről, hiszen elég jól sikerültek a Filmalap támogatásával készült elsőfilmek: 

  • a Viharsarok című melegfilm Berlinben szerepelt jól
  • a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és az Utóélet Karlovy Varyban nyitott, a VAN-t a magyar közönség tombolva fogadta, és az Utóélet is szerény közönségsiker könyvelhetett el
  • szintén első film a Liza, a rókatündér, ami nemcsak folyamatosan nyeri a világon mindenhol a díjakat, de az emberek is szívesen nézték a moziban
  • a Megdönteni Hajnal Tímeát pedig egészen addig volt nézettségi mérce, amíg egy másik elsőfilm, a Liza meg nem döntötte
  • és igen, a Cannes-t és a magyar mozikat is lesöprő Saul fia is egy elsőfilmes rendező munkája.

Nem csoda, hogy a Filmalap nagyon akar elsőfilmeket csinálni. Csakhogy ehhez elsőfilmesek is kellenek, és szerintük nem jelentkezett elég elsőfilmes támogatásért, ezért úgy döntöttek, kicsit megkönnyítik a dolgukat, és az Inkubátor Program keretében mindenféle segítséget nyújtanak a fiataloknak, csak csináljanak már friss és fiatalos filmeket, vagy ahogy ők mondják: "innovatív, kísérletező alkotói bemutatkozásokat". Nyilván szimbolikus gesztus az is, hogy a programról szóló  sajtótájékoztatót is a fiatal filmesek törzshelyén, a Madách téri Központban tartották meg.  

Nemcsak hagyományos nagyjátékfilmek ötleteket várnak, hanem dokumentumfilmeket és animációs terveket is. Játékfilmre 60, dokura 20, animációra 80 millió forint a maximális megítélhető támogatás, és egy hosszú folyamat során fogják kiválasztani azt az öt rendezőt, aki megkapja ezt a lehetőséget. 

4 hozzászólás Tovább

Robert Downey Jr. és Paul Thomas Anderson készíti az új Pinokkió-filmet

július 2., 11:35 Módosítva: 2015-07-02 13:50:29
2
1 hozzászólás

Paul Thomas Anderson írja az élőszereplős Pinokkió forgatókönyvét, amit a Warner Bros. és Robert Downey Jr. cége közösen készít. Bár eredetileg csak a nyers fogatókönyv megírására kérték fel Andersont, könnyen lehet, hogy végül ő lesz a fim rendezője is. A film producerei Robert Downey Jr. és felesége Susan Downey lesznek. Downey Gepettót, az öreg asztalosmestert alakítja majd. A színész állítólag már régóta szeretett volna egy élőszereplős Pinokkió filmet készíteni, és mivel a Disney sorra gyártja élőszereplős filmjeit, Downey felgyorsította az eseményeket.

Az élőszereplős Disney-filmek egyébként rendre nagyon jól teljesítenek a kasszáknál, így nem csoda, ha mindenki igyekszik beszállni a bizniszbe. Az Universal például most éppen a Kis Hableány élőfilmes változatát készíti.

Az utóbbi időben a Disney egyre több mesefilmjét készíti el élőfilmes változatban is, a legutóbbi bemutató például a Hamupipőke volt, amiben Cate Blanchett alakítja a gonosz mostohát, a tavalyi év nagy dobása pedig a Demóna volt, Angelina Jolie-val a főszerepben. Jövőre A dzsungel könyve készül el, a Szépség és a szörnyeteg bemutatója pedig 2017-ben lesz. Tim Burton közben visszakullog a Disney-hez élőszereplős Dumbót rendezni, és valószínűleg élőszereplős Micimackó is lesz.

Paul Thomas Anderson legutóbbi, Beépített hiba című filmjét Oscar-djíra is jelölték, bár itthon nem került mozikba. 

1 hozzászólás

Fej fej mellett a Magic Mike és az új Schwarzenegger-film

július 2., 10:51 Módosítva: 2015-07-02 13:23:06
1
0 hozzászólás

Azon meg a találgatás Amerikában, hogy vajon melyik film nyeri majd meg a hétvégi bevételi versenyt a mozikban. A Magic Mike XXL vagy az új Schwarzenegger-film? Mindkét filmtől legalább 40 millió dolláros bevételt várnak a hétvégén, ami nem lehetetlen, hiszen csak a szerdai nyitónapon 10 milliót hozott mindkét film.

A Magic Mike első része nem várt siker volt, 39 millió dollárt szedett össze a nyitóhétvégén, összesen pedig 113 milliót csak az Egyesült Államokban, miközben mindössze 7 millióból készült. A Rotten Tomatoes-on egyébként sokkal jobban áll az új Magic Mike 59 százalékkal, mint az új Terminátor, ami csak 27 százalékot kapott. Mi hat pontra értékeltük Schwarzenegger új filmjét, kritikánkat itt olvashatja. Mindeközben a Jurassic World amerikai bevétele már átlépte az 500 millió dollárt.

A Magic Mike XXL-t nálunk is ma mutatják be, rengeteg csupasz férfi felsőtesttel, ritmusra flexeléssel és irgalmatlanul sok vonaglással. A sztori szerint Mike (Channing Tatum) egy utolsó nagy dobásra készül a társaival (Matt Bomer, Joe Manganiello, Kevin Nash, Adam Rodriguez és Gabriel Iglesias), amire természetesen új mozdulatok is dukálnak. Matthew McConaughey nem lesz benne a folytatásban, ahogy a rendező, Steven Soderbergh sem vállalta a második részt.

Szólj hozzá! Tovább

Ennyi testnedvet alig bír el a mozivászon

július 1., 18:00 Módosítva: 2015-07-02 16:20:02
37
6 hozzászólás

A Cannes-i Filmfesztivál nem volt annyira elájulva Gaspar Noé háromdimenziós pornófilmjétől, amivel kapcsolatban mindenki leírja, hogy a Love tele van spermával és úgy alapvetően nem egy szokványos romantikus film, illetve hogy a film főszereplője, Aomi Muyock fog nélkül vonult fel a vörös szőnyegen.

Nekünk viszont eléggé bejött az arcbaélvezős film,  ilyeneket írtunk róla, hogy

rengeteg álló farkat, orális szexet és lövellést láthatunk a szinte megszokottnak tekinthető szexjelenetek mellett, amiben van édeshármas és swinger club is.

Akkor még csak egyetlen videót tudtunk mutatni a filmből, amiben a három szereplő belekezd az édeshármasba:

Most viszont kijött egy előzetes is, amiben nem lacafacáztak, megmutatnak mindent, de ügyesen játszanak azzal, hogy az inverz LOVE felirat azért kitakarja a problémás részeket, majd a végén a képet elönti a sperma. A történet egyébként egy Párizsban élő amerikairól szól, aki beleszeret egy helyi lányba, aminek drogozással, ivással, hármasozással teli hardcore szexmaraton lesz a vége. Szóval ezt a trailert tényleg, de TÉNYLEG, csak 18 éven felülieknek ajánljuk.


Love

A filmet november 5-étől láthatjuk majd Magyarországon, és nemcsak 3D-ben, hanem hagyományos 2D-ben is. 

6 hozzászólás

Nem rendez szuperhősfilmet Guillermo Del Toro

július 1., 13:48 Módosítva: 2015-07-01 15:28:04
1
3 hozzászólás

Régóta szó volt arról, hogy Guillermo Del Toro gőzerővel dolgozik a Justice League Darkon, az ismert szuperhőscsapat (Superman, Batman, Flash, stb.) jóval sötétebb kiadásán. Most a Hollywood Reporter írja, hogy a rendező kiszállt a projektből. Nemrég kiderült, hogy a Warner lepasszolta a New Line Cinemának azokat a képregényes projektjeit, amik nem kapcsolódnak közvetlenül a mainstream szuperhősös világba. A Justice League Dark azonban maradt a Warnernél, mivel stúdiónak tervei vannak vele. Azt nem lehet tudni, hogy Del Toro pontosan miért lépett le, de a /Film szerint ehhez köze lehet az egyre többet pletykált Hellboy 3-hoz, illetve a Pacific Rim folytatásához.

3 hozzászólás

Stallone ismét visszatér a Rockyhoz

július 1., 12:30 Módosítva: 2015-07-02 01:01:34
80
9 hozzászólás

Nagyon jól tették a készítők, hogy nem a már lassan 70 éves Sylvester Stallonéra építik az új Rocky-filmet, hanem egy fiatal színészre. Ez azt is jelenti, hogy összesen hat Rocky-film után a következőben nem az Olasz Csődör száll ringbe, hanem Apollo Creed, Rocky korábbi ellenfelének fia. Ezért is kapta az új film a Creed címet, amiben a per pillanat Hollywood egyik legfelkapottabb feltörekvőjének számító Michael B. Jordan (Fantasztikus Négyes, Az erő krónikája) alakítja a harmadik filmben halálra vert Apollo boxoló gyerekét. A Creedet Ryan Coogler rendezi, aki A megállóban már dolgozott együtt Jordannel, sőt, voltaképpen ez a film ismertette meg a színészt Hollywooddal igazán. A filmet novemberben mutatják be, de most kijött hozzá az első trailer, ami egy részről baromi hangulatos a kortárs rapzenei aláfestéssel, más részről Jordan már most állati hitelesnek néz ki, végül pedig azt is el kell ismerni, hogy a már csak edzőként szereplő Stallonének állati jól áll a kalap.

9 hozzászólás

Julia Roberts és Nicole Kidman közös filmben szerepel

július 1., 08:58 Módosítva: 2015-07-01 16:23:08
5
18 hozzászólás

Alig hat évvel azután, hogy Juan José Campanella Szemekbe zárt titkok c. filmje megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscart, lassan elkészül a mozi amerikai remake-je is. Most kijött az első előzetes, amiben Chiwetel Ejiofor mellett láthatjuk Nicole Kidmant és Julia Robertset is, akik talán még nem is játszottak közös produkcióban. A történet három fiatal feltörekvő FBI-nyomozó életét dolgozza fel, amikor is kiderül, hogy egyikük gyerekét brutálisan meggyilkolták. Tizenhárom évvel később egyikük ismét nyomot fog, és megpróbálják elkapni a tettest. A filmet Billy Ray (Az utolsó jelentés, A hazugsággyáros) rendezi, aki forgatókönyvíróként dolgozott a Phillips kapitányon és az Éhezők viadalán is.

18 hozzászólás

Joaquin Phoenixet két nő kúrálja ki a depresszióból

június 30., 14:29 Módosítva: 2015-06-30 16:54:33
4
0 hozzászólás

Szerintem a cím alapján egyértelmű, hogy egy Woody Allen-filmről van szó, és tényleg, az Abszurd alakról (Irrational Man), amit mi csak szeptember 17-től láthatunk (az amerikaiak bezzeg július 17-től) és arról szól, hogy a Joaquin Phoenix alakította filozófiaprofesszornak nem sok öröme van az életben, egykedvű és zárkózott, kicsit depressziós is, mert attól tart, impotens lett. Egy drasztikus tettre szánja el magát, amitől visszatér az életbe vetett hite. Ja, és közben két nő is odáig van érte: Emma Stone és Parker Posey. A most debültált magyar feliratos előzetes jó, és a film is az, hiszen mi már láttuk Cannes-ban.

Szólj hozzá!

Tom Cruise drónokra vadászik a Top Gun 2-ben

június 30., 08:21 Módosítva: 2015-06-30 14:45:23
35
2 hozzászólás

Eddig kérdéses volt, hogy Tom Cruise visszatér-e a Top Gun folytatására, de a Digital Spy szerint vége a találgatásnak: a színész aláírt a folytatáshoz, amit ugye sajnos már nem Tony Scott rendez majd (a rendező három éve hunyt el), és amihez most igyekszik valamiféle koherens forgatókönyvet összerakni Justin Marks, akinek egyébként a Street Fighter: Chun-Li legendája című remeket is köszönhetjük.

A brit online portálnak David Ellison producer árult el pár részletet az előkészítés alatt álló filmről: szerinte Marks nagyon ráérzett arra, hogyan alakult át a vadászpilóták világa az 1986-os eredeti óta (a Top Gun ugye az amerikai haditengerészet vadászpilóta-kiképző iskolájában játszódott). A történet középpontjában a drónok állnak majd (mint a 24 című sorozat legutóbbi évadában), és az ötödik generációs, modern vadászgépek, amikkel már nem nagyon praktikus egy-az-egyben légiharcokba bonyolódni, így a pilótáknak teljesen új taktikát kellett kidolgozniuk.

Ellison szerint a folytatásban nagyon jó sztorit írnak Mavericknek, aki nélkül "nincsen Top Gun. Olyan pedig nincs, hogy Mavericket ne Tom Cruise alakítsa." A film másik producere az eredetit is jegyző Jerry Bruckheimer lesz. A filmet egyébként 2010 körül kezdtél el komolyabban előkészíteni, Peter Craig írt is egy forgatókönyvvázlatot, de Tony Scott halála után leállították a projektet. Egyelőre a forgatókönyvírás szakaszában tart a film, ami, ha tippelnünk kell, azt jelenti, hogy 2018 előtt ebből nemigen lesz film. 

2 hozzászólás

10 film, amit kötelező megnézni októberig

június 29., 20:59 Módosítva: 2015-07-01 16:01:09
530
27 hozzászólás
A Jurassic World után még több remake és folytatás fogja elárasztani szeptember végig a mozikat: a Terminator és a Mission: Impossible ötödik része mellé jön a Fantasztikus négyes és a Hitman remake-je, de folytatódik az Útvesztő-franchise és a Marvel stúdió szuperhősös szappanoperája, a kis sárga minyonok pedig a főnök, Gru nélkül lendülnek akcióba. Na de melyik filmet várjuk a legjobban? Szavazzon a kedvencére!

Terminator: Genisys (július 2.)

A Terminator: Genisys eddigi előzetesei már tényleg mindent elspoilereztek a nyár egyik legjobban várt filmjéből, amiben a rendőeregyenruhás folyékony Terminátor és a jók oldalon álló, Schwarzenegger-arcú T-800-as pont úgy kergetik egymást, mint az 1991-es T2-ben. Csak itt Jon Connor nem egy Guns N Roses-dalokat hallgató tini, hanem Jason Clarke a Majmok bolygója 2-ből. A harmadik és negyedik részt zárójelbe tévő új filmet a Thor: Sötét világon és a Trónok harcán edződött Alan Taylor rendezte, utóbbinak valószínűleg ahhoz is köze volt, hogy Sarah Connort ezúttal a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke alakítja (vele nemrég interjúztunk is). A Terminator 1-2 írója és rendezője, James Cameron nemrég azt nyilatkozta, hogy bejött neki a film, mert a saját klasszikusaira emlékeztette, és a 67 éves Schwarzenegger is óriási lelkesedéssel vetette bele magát a produkcióba. Miatta minden magyar Arnold-rajongónak kötelező legalább egyszer megnéznie a filmet!

27 hozzászólás Tovább

Itthon is tarol az Agymanók és a Jurassic World

június 29., 15:59 Módosítva: 2015-06-29 18:57:30
2
1 hozzászólás

Nemcsak külföldön, hanem a magyar mozikban is eszelősen nagyot ment az Agymanók és a Jurassic World. A két film június utolsó hétvégéjén közel 80 millió forintos bevétellel szinte fej-fej mellett versenyzett a hazai jegypénztáraknál. A szoros küzdelemben végül a Jurassic Park maradt alul, igaz, kevesebb mint egy millióval.

Az Agymanókról már múltheti kritikánkban is azt írtuk, hogy bizonyára Pixar-klasszikus lesz, a Jurassic World pedig már kb. egymilliárd dolláros bevételnél jár, és ha ilyen tempóban fogynak a jegyek, akár az Avatar szerény 2,7 milliárd dolláros rekordbevételét is lekörözheti. Érthető tehát, hogy itthon is ezreket csalt a vásznak elé.

1 hozzászólás Tovább

Kétmilliárd forintból készülhet a Kincsem-film

június 29., 15:23 Módosítva: 2015-07-02 15:44:11
141
4 hozzászólás
Az elsőfilmes Kostyál Márk, a Vajnával vitatkozó Pálfi és a Valami Amerikát rendező Herendi Gábor forgathat a Filmalap jóvoltából. Herendi Kincsem-filmje a Vajna-korszak legnagyobb összeggű támogatását kapta.

A Filmalap 2 078 000 000, azaz 2 milliárd 78 millió forinttal támogatja a Herendi Gábor rendezésében Kincsem munkacímen készülő film gyártását, a forgatás július végén kezdődik. Ez az Andy Vajna vezette Filmalap legnagyobb összegű támogatása készülő filmnek, korábban a Toldi kaphatott volna 900 milliós támogatást, amit ugyePálfi György rendezővel való konfliktusok miatt végül visszavontak, illetve a Goda Kriszta rendezésében készülő magyar gárdás Kakkukfiók kapott egyre több állami támogatást, összesen 790 millió forintot.

De nem csak a Vajna-érában szokatlanul magas ez a támogatás: a rekordköltségvetésből készülő 2,5 milliárdos Sorstalanságnak csak a harmadát állta a magyar költségvetés, de még a Hídember is "csak" 1,8 milliárdba került. 

A Kincsem gigaköltségvetését szintén a kosztümös kiállás indokolhatja: "a világhírű magyar csodakanca történetét feldolgozó modern kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr ádáz küzdelme lesz." - áll a szinopszisban. Rengeteg statiszta lesz a filmben, és a lóversenyes jeleneteket 10-15 kamera rögzíti majd, közölte a Filmalap. Az opetarőr Szatmári Péter lesz (Csapd le csacsi, Csinibaba, Dealer, Womb - Méh, Liza, a rókatündér), a rendező pedig az a Herendi Gábor, akinek a Valami Amerika sikereit is köszönhetjük, de csinált ő már kosztümös filmet is, a Magyar Vándort. A producer Hutlassa Tamás (Kontroll, Dumapárbaj, Hurok), társproducere pedig maga a rendező, Herendi Gábor lesz. A film magyar költségvetéssel, magyar nyelven, magyar színészekkel készül, de a közlemény szerint a nemzetközi mezőnybe szánják a filmet. 

Érdekesség, hogy egy ideig a két, párhuzamosan készülő Toldihoz hasonlóan (ott Káel Csaba és Pálfi György készített egy-egy verziót) a Kincsemből is ketten akartak egyszerre filmet készíteni, Vajnáék Herendi verzióját támogatták. A másik Kincsem forgatókönyvét Losonczi Gábor ötlete nyomán, Bereményi Géza eredeti könyve alapján a Tűzvonalban veterán sztorifelelőse, Fonyódi Tibor írta, a dramaturg Szőcs Géza költő, a miniszterelnök főtanácsadója. Ők az 5,8 millárdos költségvetéshez nem kértek állami támogatást, azt mondták, a szükséges forrásokat vállalkozók és befektetők adják össze. A másik Kincsemről ebben a cikkben írtunk, amikor Roger Christian látványtervezővel interjúztunk, aki azt a filmet rendezi

4 hozzászólás Tovább

Már ötvenezer néző felett jár a Saul fia

június 29., 13:47 Módosítva: 2015-06-29 16:38:55
66
0 hozzászólás

Három hét elég volt ahhoz, hogy Nemes Jeles László filmje, a Saul fia – amely több más elismeréssel együtt elnyerte a zsűri nagydíját Cannes-ban – elérje az ötvenezres nézőszámot a magyar mozikban.

A film iránti érdeklődés ráadásul töretlen, továbbra is számos budapesti és vidéki moziban vetítik a magyar holokausztfilmet, ami már a hivatalos mozis forgalmazás előtt visszahozta a gyártási költséget, és ami a legjobb idegennyelvű film kategóriában indulni fog az Oscarért is.

Szólj hozzá! Tovább

A galaxis őrzői és az Interstellar tarolt a Szaturnusz-díjátadón

június 29., 12:56 Módosítva: 2015-06-30 08:34:24
86
4 hozzászólás

Negyvenegyedik alkalommal rendezték meg a kaliforniai Burbankban az eredetileg sci-fi-, horror- és fantasyfilmekre szakosodott Szaturnusz-gálát. Az est győztese Christopher Nolan Interstellarja lett, amelyik összesen hat díjat zsebelt be: például a legjobb sci-fi, a legjobb zene és a legjobb különleges effektek díját.

A galaxis őrzői hasonlóan jól szerepelt, négy kategóriában sikerült nyernie: a legjobb képregény-adaptáció lett, James Gunn megkapta a legjobb rendezőnek, Chris Pratt pedig a legjobb színésznek járó díjat, és még a film sminkjeit is külön elismerték.

4 hozzászólás Tovább

isszautasította az Oscar-akadémia tagságát a rendező

június 29., 11:52 Módosítva: 2015-06-29 16:35:12
32
8 hozzászólás

Visszautasította az Oscar-akadémia tagságát Pirjo Honkasalo finn rendező, írja az MTI. A 68 éves filmes azzal indokolta döntését, hogy inkább olyan szervezetekhez szeretne tartozni, amelyekben valóban hatással lehet a döntésekre.

Honkasalo bírálta az idegen nyelvű filmek helyzetét az Oscar-jelölések során, szerinte a lobbisták és a személyes kapcsolatok túlságosan is befolyásolják a választást, így eleve rosszabb eséllyel indulnak a nem amerikai filmek.

A rendezőt az egyik legtapasztaltabb finn filmművészként emlegetik, aki játék- és dokumentumfilmeket egyaránt rendez. Olyan filmek kötődnek a nevéhez, mint a Betonéjszaka és a Tűznyelő. Alkotásait a cannes-i és a torontói filmfesztiválokon is bemutatták már.

A Helsingin Sanomat nevű finn lapnak elmondta: fiatalkorában épp elég amerikai filmet látott, ezért inkább a világ többi részének filmtermésére kíváncsi.

8 hozzászólás

Meghalt Fellini múzsája, Magali Noël

június 29., 11:23 Módosítva: 2015-06-29 23:11:10
20
1 hozzászólás

83 éves korában elhunyt Magali Noël, francia színész- és énekesnő, akit sokan csak a híres olasz filmes, Federico Fellini múzsájaként emlegetnek, írja a New York Times.

Noël egy délkelet-franciaországi szanatóriumban hunyt el múlt kedden, halálát azonban csak később jelentette be lánya, Stéphanie Vial-Noël a híres francia színész, Jean-Pierre Bernard társaságában.

A színésznő a törökországi Izmirben született, majd húsz éves korában Franciaországba költözött. Ekkortól kezdve közel száz filmben tűnt fel, többek között Fellini Édes életjében, Satyriconjában és az Amarcordban is. Utoljára a 2002-es Charlie kettős életében lehetett látni.

1 hozzászólás Tovább

Joseph Fiennes főszereplésével jön a Tűzszekerek folytatása

június 26., 08:52 Módosítva: 2015-06-26 11:26:50
16
0 hozzászólás

A Szerelmes Shakespeare-ért BAFTA-díjra is jelölt Joseph Fiennes alakítja majd Eric Liddell skót futót a The Last Race azaz Az utolsó verseny című filmben, ami tulajdonképpen a Tűzszekerek című klasszikus film folytatásának is tekinthető, bár hivatalosan ezt senki nem ismeri el vagy hangoztatja. 

A film ettől még az lesz, és ott veszi fel Liddell életének fonalát, ahol az első film véget ért, és arról a korszakról szól, amikor a skót futó tanárként és misszionáriusként dolgozott Kínában. Liddelt a japánok 1943-ban fogolytáborba zárták, ahonnan élete végéig nem szabadult. Az 1981-es Tűzszekerek Liddel és egy másik futó, Harold Abrahams legendás rivalizálásáról szólt, és négy Oscar-díjat is nyert, köztük a legjobb filmnek is járót. A film zenéjét Vangelis szerezte.  

A filmet Stephen Shin írja és rendezi Michael Parker társaságában. Fieness mellett a kínai-kanadai Xiao "Shawn" Dou szerepel majd benne, ő Liddell Xu Niu nevű barátját alakítja majd. A kínai forgalmazó az Alibaba Pictures lesz.

Szólj hozzá!

Jason Statham aláírt a Halálos iramban 8-hoz

június 25., 11:26 Módosítva: 2015-06-25 15:19:34
78
7 hozzászólás

Jason Statham megerősítette, folytatja a Halálos iramban sorozatot, és feltűnik majd a következő részben. Ez mondjuk nem csoda, hiszen a Halálos iramban hetedik része eddig másfél milliárd dollárt hozott az Universalnak, így a stúdió mindig is tervezte a folytatást. A filmnek már tervezett bemutató dátuma is van: 2017 április 14., a forgatás New Yorkban lesz.

Dwayne Johnson is visszatér a folytatásban, sajnos persze Paul Walker nélkül. Jason Statham a sorozat hatodik részének végén tűnt fel először, nagyobb szerepet pedig a hetedik részben kapott. És ha ez nem lenne elég: a nyolcadik Iram-filmben a hetedikben is látott Kurt Russell is kap egy nagyobb szerepet, nahát.

7 hozzászólás

Önálló Batman-filmet kap Ben Affleck

június 25., 10:56 Módosítva: 2015-06-25 14:30:25
33
0 hozzászólás

Azt eddig is tudtuk, hogy Ben Affleck lesz az új Batman a 2016-ban mozikba kerülő Batman vs Superman: Dawn of Justice-ban és a 2017-es Justice League-ben (Igazság ligája) is, arról azonban nem volt szó, hogy Affleck önálló Batman-filmet is kap majd. Most azonban úgy tűnik, ez a helyzet, ráadásul a 2018-ra tervezett Batman-filmet ő is rendezi majd, így magát fogja dirigálni Batmanként.

A forgatókönyvet az a Chris Terrio írja, aki a Batman v Superman: Dawn of Justice scriptjét is jegyzi, és már az Argo akcióban is együtt dolgozott Affleckkel.  A Warner Bros. egyelőre nem erősítette meg a Collider.com információját, hogy készülne önálló Batman film.

Affleck táncrendje egyébként igen sűrű, a Suicide Squad című filmet, amiben ő is feltűnik majd most forgatják, ráadásul Afflecknek van egy régóta húzódó projektje, a Live by Night című film, amit már többször elhalasztott. Ezt is ő rendezi, ő a főszereplő, illetve a forgatókönyvet is ő írja, Dennis Lehane regényéből. A bemutató kitűzött dátuma 2016 október. Mondjuk 2018-ra egy önálló Batman-film még akár össze is jöhet.

Szólj hozzá!

Ön dönt: szexel vagy életben marad

június 25., 08:13 Módosítva: 2015-06-26 08:22:24
140
23 hozzászólás

Négy nagyszerű dolgot művel a Valami követ, és ebből három arra vonatkozik, hogy hogyan működik a film főgonosza, szóval ha bárki meg szeretné nézni David Robert Mitchell remek horrorfilmjét, és szeretne magának meglepetést okozni, az ugorja át ezt a bekezdést. Bár nem spoiler, mert a film nagyjából huszadik percében elhangzik minden, amit itt leírok. Az első dolog az, hogy hogyan terjed a gonosz: a Valami követ ebből a szempontból olyan, mint egy Amerikai pitébe oltott A kör, ha valaki szexel, akár óvszerrel, akár a saját nemével, akkor nemsokára megjelenik.

A második az, hogy mi is jelenik meg pontosan: egy figura, aki lehet ismert az áldozat számára, lehet egy barát, egy ismerős, de lehet egy teljesen idegen valaki is, egy idős asszony, egy öreg bácsi, vagy a film különösen nyomasztó részeiben egy kifejezetten közeli rokon, amit senki más nem lát. A harmadik arra vonatkozik, amit ez a gonosz művel, ami pontosan benne van a címben, de érdemes megerősíteni. A gonosz ugyanis követ, egészen pontosan sétál, emberi tempóban, de rendíthetetlenül. Be tud jutni a nyitott ablakokon, tud dörömbölni az ajtón. Nem siet, nem rohan, csak sétál. És mi történik akkor, amikor ez a valami utolér valakit? Az kiderül a film nyitányából. Nem szép látvány.

23 hozzászólás Tovább

A Trónok harca szőke csaját akarta vámpírnak a Sony

június 24., 16:43 Módosítva: 2015-06-25 14:49:04
6
2 hozzászólás

A legutóbb közzétett Sony-emailekből ebben a cikkben már mazsoláztunk egy kicsit, de a 260 000 oldalnyi dokumentumhalomból kiszedni az igazén érdekes infókat nem is annyira könnyű, és minden bizonnyal jó ideig eltart majd. Egy olvasónk a WikiLeaks-en (itt) található szénakazalban azonban csillogó tűt talált.

Egy 2014 április 17-én kelt levélben ugyanis a Sony marketinggel foglalkozó alelnöke, Sal Ladestro arról tájékoztatja a vezetőséget, hogy a Kate Beckinsale latexbe bújtatott seggével eladott Underworld-franchise rebootjához új színésznőt kellene nézni, de szerencsére ez neki már korábban eszébe jutott, és lekutatta, mi lenne, ha a Trónok harcában Danaerys Targaryent alakító Emilia Clarke-ra bíznák a vámpírok vs. farkasemberek-kaland feltámasztását.

2 hozzászólás Tovább

Pár év, és ellepik a mozit a Zöld Lámpások

június 24., 16:04 Módosítva: 2015-06-25 10:59:27
8
3 hozzászólás

Szinte mindenki gyűlölte a 2009-es Zöld Lámpást Ryan Reyndoldsszal. Az a film annyira rossz volt, hogy a DC nagyra törő, Marvel-utánzó tervei (miszerint ők is közös univerzumban gondolkodnak a hőseikkel) ellenére 2020-ban inkább újrakezdik az egészet. Ez még ugye bőven öt év, de a Collider már tudni véli, hogy a Warner nem egy, hanem rögtön két-három Zöld Lámpással kezdi újra.

A képregényekben a Zöld Lámpások egy intergalaktikus rendfenntartó egység, az új filmek pedig inkább több, a képregényekből már jól ismert Zöld Lámpásra fókuszálnának a korábban Reynolds által játszott Hal Jordan mellett. Még az is előfordulhat, hogy ezek a karakterek feltűnnek majd a Justice League-filmben, de ezek még annyira távoli tervek, hogy simán változhatnak idővel.

3 hozzászólás

Elemzők szerint 2 milliárd dollárt kaszálhat a Star Wars 7

június 24., 14:44 Módosítva: 2015-06-25 00:25:56
1
2 hozzászólás

A Morgan Stanley pénzügyi elemzőcég szerint az új Csillagok háborúja film közel kétmilliárd dolláros bevételre számíthat világszerte, írja a Deadline. Ezzel a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő lenne minden idők harmadik legjövedelmezőbb filmje, szorosan James Cameron Avatárja és Titanicja mögött.

Az elemzők szerint a film óriási nyereséget termel majd a Disneynek, a tiszta haszon összegét egymilliárd dollárra becsülik, ami jó magyar forintra átszámolva 277255000000 forint, vagyis majdnem 300 milliárd forintnyi tiszta profit. Benjamin Swinburne elemző szerint ez leginkább annak köszönhető, hogy az előző három filmhez képest a nemzetközi piac hatalmasat nőtt, és sok film esetében több bevételt hoznak a tengerentúli jegyeladások, mint az amerikaiak. 

2 hozzászólás Tovább

Jackie Chan látványos háborús filmmel tér vissza

június 24., 11:50 Módosítva: 2015-06-24 14:58:12
3
2 hozzászólás

Jackie Chan az utóbbi pár évben kínai filmeken dolgozott főleg, de most a Dragon Blade című történelmi háborús filmmel tér vissza, aminek kijött az első, meglehetősen látványos előzetese. A Dragon Blade Tiberius római hadvezér történetét dolgozza fel, aki magáénak akarta a Selyemútat, de pár ázsiai harcos és római dezertőr sikeresen megakadályozta. Jackie Chan játssza a harcosok vezérét, John Cusack a szakadár rómaiak főnökét, Adrien Brody pedig Tiberiues hadúr szerepét kapta, de feltűnik a filmben az Ázsiában iszonyatosan népszerű K-pop sztár, Siwon Choi is. A filmet Kínában már bemutatták, és az előzetes alapján iszonyatosan látványosnak ígérkezik, bár az a pillanat, amikor Adrien Brody puszta kézzel elkap egy felé szálló kardot meglehetősen nevetségesnek tűnik a többi jelenethez képest. Amerikában szeptemberben mutatják be, hazai forgalmazásról nem tudni, pedig elég izgalmasnak tűnik.

2 hozzászólás

Megvan az új Pókember

június 24., 11:24 Módosítva: 2015-06-24 17:28:32
24
7 hozzászólás

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Sony harmadjára is újrakezdi Pókember történetét, méghozzá visszamegy egészen a középiskolai évekig úgy, hogy a karakter hivatalosan is felbukkanhat a Marvel bármelyik filmjében. Már csak az volt a kérdés, hogy ki rendezi a rebootot és ki lesz az a fiatal színész, aki Pókembert alakíthatja. Mi fogadni mertünk volna, hogy Asa Butterfield lesz a befutó, de nem lett igazünk, és a stúdió a még egyelőre kevésbé ismert Tom Holland mellett tette le a voksát. A rendezést Jon Wattsra bízták, aki eddig százmilliós blockbustereket csak a moziban látott.

7 hozzászólás Tovább

Ez az a mese, ami után érdemes leülni egy kicsit beszélgetni a gyerekkel

június 24., 08:06 Módosítva: 2015-06-24 17:28:30
36
26 hozzászólás

A világ konkrétan agyát vesztve imádja a Pixar legújabb filmjét, ami brutális számokkal nyitott és a filmkritikusok ájuldoznak a fantasztikus koncepción, intelligens forgatókönyvön és a felnőttek számára is átérezhető morális kérdéseken. A gigantikus hype ellenére mégis nagyon fontos leszögezni: Az Agymanók (Inside Out) talán az első olyan Pixar-mese, amit már nem gyerekeknek készítettek. És ez nem feltétlenül dicséret.

26 hozzászólás Tovább