Friss kommentek

  • gabest1: Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem ezek az max egy hetes címek semmit se mondanak. És rákeresni egyesével sincs túl sok kedvem. Egyedül a BFG-t tudtam beazonosítani. 2016-08-30 01:05
    Spielberg óriása a magyarokat is hidegen hagyta
  • valamit: Mit keres nála Amerika kaptány pajzsa? :D Amúgy a gönczén még dolgozhatnának, nem igazán dögös ez a mostani, szvsz. 2016-08-29 21:31
    Tom Holland lehet a tökéletes Pókember
  • nevetőharmadik: Majd ha Martin Luther Kinget egy életrajzi filmben fehér férfi játszhatja (aki ráadásul keresztény és heteroszexuális!), akkor tényleg nem lehet panasz arra, hogy itt-ott random me... 2016-08-29 21:17
    Tom Holland lehet a tökéletes Pókember

Comment:com

Star Academy vs. The Voice
Így énekel a mi zsűrink: Így meg az övék: A dobost Nate Mortonnak hívják, ha vaklakit érdekel  

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Utazzon Szép kártyával!

A panzióktól a 4-5 csillagos szállodákig számos szálláslehetőség.

Spielberg óriása a magyarokat is hidegen hagyta

tegnap, 18:57 Módosítva: 2016-08-29 20:21:02
2
1 hozzászólás

Négy új filmet mutattak be a héten a hazai mozik, de egyik sem tudta megtörni A kis kedvencek titkos élete uralmát. Az Illumination stúdió animációs filmje továbbra is sok magyart csábít a mozikba, a héten 34 ezren ültek be rá, összesen pedig már több, mint 515 ezer jegyet adtak el a filmre. Az új bemutatók közül az igen jól sikerült horror, a Vaksötét szerepelt. 32 milliós bevételével az eheti toplista harmadik helyét tudta megszerezni.

image 0995f305.png

Steven Spielberg legújabb meséje, A barátságos óriás hozzánk jócska késéssel érkezett az Egyesült Államokban még július elején bemutatták, ahol a várakozásokon alul teljesített és mindössze 54 millió dollárt szedett össze, ami a 140 milliós gyártási költségekhez képest nagyon gyenge. A bemutató hete után kijelenthető, hogy a magyarok sem voltak sokkal nyitottabbak a klasszikus történet hű adaptációjára. A toplista ötödik helyén kezdett a film, 18 milliós bevétellel, ami családi filmek között egyáltalán nem számít erősnek.

1 hozzászólás Tovább

Szeptember végén kezdődik a Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

tegnap, 17:05 Módosítva: 2016-08-29 22:14:40
1
0 hozzászólás

Szeptember 24-én kezdődik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, ahol bemutatják többek a Tűz a tengeren c. Berlinale-győztes dokut is, ami egy 12 éves menekült kisfiú szemszögéből mutatja be a Lampedusára érkező migránsok drámáit és tragédiáit. Idén 17 európai és öt Európán kívüli ország mutatja be az alkotásait négy helyszínen, a Premier Kultcaféban (régi Vörösmarty mozi), az Ódry Színpadon, valamint a Budapesti Olasz Kultúrintézetben és a Kazimír Étteremben. Kilenc nap alatt közel 80 dokut mutatnak be, rengeteg film foglalkozik a menekültkérdéssel, de akad cseh korrupciós portré vagy egy kislány cserkésszé válásának története is.

Fuocoammare
Fuocoammare
Szólj hozzá!

Tom Holland lehet a tökéletes Pókember

tegnap, 15:49 Módosítva: 2016-08-29 15:54:46
19
6 hozzászólás

Már nagyban forog az új Pókember-film, amiben a címszereplőt Tobey Maguire és Andrew Garfield után Tom Holland alakítja, aki az Amerika kapitány: Polgárháborúban debütált. Most kikerült a netre két felvétel is a forgatásról, Holland az egyiken búskomoran üldögél a green box előtt, a másikon viszont azt bizonyítja, hogy tényleg erre a szerepre született.

6 hozzászólás Tovább

Ez a legjobb humorú zenés film idén

tegnap, 15:49 Módosítva: 2016-08-29 15:54:47
3
1 hozzászólás

1985, Dublin. Írországot óriási munkanélküliség, infláció és egyre szaporodó államadósság sújtja. Az ország helyzete miatt aki csak teheti, menekül, elsősorban London felé. Aki meg marad, az vagy depressziós lesz, vagy alkoholista, vagy mindkettő egyszerre. Egy kicsit azért ismerős, ugye?

Az ír John Carney az Egyszer és a Szerelemre hangolva után újabb zenés filmmel jelentkezett, ezúttal azonban a saját ifjúságának állított emléket. Hasonlóan mint mondjuk Michel Gondry a Tökmag és Gázolajban, csak Carney a francia pályatársával ellentétben nem a rajzolásban, hanem a zenélésben teljesedett ki a kamaszévek alatt.

1 hozzászólás Tovább

Ezért nem hívták Thort a Bosszúállókba

tegnap, 10:53 Módosítva: 2016-08-29 23:24:42
55
3 hozzászólás

Jövőre kerül a mozikba a harmadik Thor-film, a Ragnarok, amiről már egy ideje sejteni lehet, hogy szakít az előző két mozi stílusával. Ez főleg annak köszönhető, hogy az új-zélandi Taika Waititre bízták a forgatást, aki eddig főleg kis költségvetésű vígjátékokon és áldokumentumfilmeken dolgozott. Most megjelent egy fantasztikus, három és fél perces áldokumentumfilm Waititől, amiben bemutatja, hogy hol volt és mit csinált Thor, amíg a többiek egymással harcoltak az Amerika kapitány: Polgárháború-ban. Még Mark Ruffalo is feltűnik!

3 hozzászólás Tovább

Felveszed a szemüveget, és máris ott vagy '56-ban

tegnap, 08:01 Módosítva: 2016-08-29 12:57:47
164
5 hozzászólás

Az 1956-os emlékévre a kormány 13 milliárd forintot különített el, hogy aztán „együtt, szabadon és büszkén” ünnepelhessünk. A büszkeség része egyelőre különösen alakul: a Desmond Child-szerzeményről kiderült, hogy egy korábbi szerzeményének átdolgozásaa szigetes Freedom of Tower leginkább kocsmadíszletnek volt alkalmas, hiába osztogattak benne 56-os lemosható tetoválást. Ehhez képest az imázsfilm még egész vállalhatónak tűnt

Az emlékév koncepciómestere Schmidt Mária, így természetesen a Terror Háza múzeum sem maradhatott ki, június 28. óta látható az Egy Akaraton című, időszaki „kiállításuk”. Az idézőjelet azért használom, mert erről a kiállításról” nemcsak nehéz tudomást tudomást szerezni, de a plakátok designja leginkább egy 56-os musical világára emlékeztet, a megannyi ismert-ismeretlen színészt felvonultató plakátról mindenesetre nehéz kiállításra asszociálni, én is teljesen véletlenül, egy facebookos ismerősöm posztjából tudtam csak meg, miszerint a kiállítás” valójában hat virtuális valóság filmből áll, amiket Pálfi György rendezett.  

Egy kocka a filmből
Egy kocka a filmből

Az a Pálfi György, aki a Taxidermiát és a Hukklét rendezte, és akinek a neve mostanában a meghiúsult Toldi-projekt, majd a dél-koreai pénzből készült Szabadesés című filmje, valamint egy Lem-adaptáció során került elő a sajtóban. És Pálfi készítette a kiállításon látható hat filmet is, még ha a plakáton ez apró betűvel szerepel csak. 

5 hozzászólás Tovább

Michelle és Barack Obama első randiját látni kell

augusztus 28., 14:12 Módosítva: 2016-08-29 12:27:29
208
15 hozzászólás
rs-southside-with-you-b7778902-7b97-4e3a-8bc8-ab448347e6d3

Barack Obama még el sem hagyta a Fehér Házat, de máris érkezik az első film, ami az életét dolgozza fel. Jó, ez így ebben a formában túlzás, mert a Southside With You nem vállalkozik arra, hogy a teljes eddigi életet elmesélje. Sőt, szinte meglepő, hogy milyen keveset kíván markolni az elnök életéből. Az egész film mindössze egyetlen délutánt mesél el.

15 hozzászólás Tovább

Kitiltották az országból a trónörököst, mert beleszeretett egy nőbe

augusztus 28., 08:23 Módosítva: 2016-08-28 20:19:20
269
5 hozzászólás

Bármennyire is haladó szellemű Hollywood vannak olyan témák, amik még 2016-ban sem számítanak természetesnek. Például a közönségfilmek elenyésző százalékában vannak olyan párok, ahol a két tag különböző rasszhoz tartozik. Ezért az idén ősszel érkező A United Kingdom című film különlegesnek is mondható. 1940-ben játszódik, a főszerepben Seretse Khama (David Oyelowo alakításában), Botswana örökösét alakítja, aki Londonban beleszeret egy teljesen átlagos nőbe (Rosamund Pike a Holtodiglanból), akivel össze is házasodnak. Ez még manapság sem teljesen elfogadott, annak idején viszont egyenesen elképzelhetetlen volt. Ezeket a nehézségeket mutatja majd be a film. Meg azt a botrányt, aminek keretében a párt kitiltották Botswanából.

001
5 hozzászólás Tovább

Kulturális központot neveztek el Gerard Depardieu-ről Oroszországban

augusztus 27., 18:44 Módosítva: 2016-08-27 21:17:08
94
3 hozzászólás

Gerard Depardieu egy ideje Oroszországban él, amiért Francois Hollande francia miniszterelnök korábban 75%-os luxusadót helyezett kilátásba. A színész három éve már az orosz állampolgárságot is megkapta, és hivatalosan abba a mordvinföldi Szaranszkba van bejelentve vállalkozóként, ahol nemrég átadta a róla elnevezett kulturális és mozis központot az MTI tudósítása szerint. Depardieu sajnálatát fejezte ki, hogy nem lehet többet Szaranszkban, de később hozzátette, hogy itt érzi magán igazán orosznak, és pont ezért a választásokra is elmegy szavazni. A nagy nevettető egyébként nagyon otthon érzi magát Vlagyimir Putyin szárnyai alatt, a közeljövőben két éttermet kíván nyitni Moszkvában, és hamarosan belevág a biovodka-bizniszbe is.

3 hozzászólás

Negyven éves az első magyar western

augusztus 26., 21:46 Módosítva: 2016-08-28 08:58:42
606
21 hozzászólás

Szomjas György filmrendező legalább egy marék emlékezetes filmet tudhat maga mögött. Ha megkérdeznénk egy csoportot, hogy melyik a kedvenc Szomjas-filmje, akkor valószínűleg fej-fej mellett állna a Kopaszkutya, a Falfúró, és a Talpuk alatt fütyül a szél. Ez a cikk most az utóbbiról szól, ugyanis pénteken, augusztus 26-án van negyven éve, hogy bemutatták az első easternt, azaz a keleti körülmények közé helyezett westernt, amit a cikk végén meg is lehet nézni.

“A western-filmek hagyományos eszközeivel dolgoztunk: ilyenek a jellegzetes képvágások, a feszültségteremtésnek a műfajban kikisérletezett klasszikus képi elemei. És természetesen van üldözés, ménes, vágták, lólopás, verekedés” - így irta le 1976-ban Szomjas a filmjét az akkori Képes Film Híradónak, de kíváncsi voltam arra, hogy hogyan tekint vissza rá négy évtizeddel később.

Szomjas jelenleg a Betyárvilág című színházi előadásából készült koncertfilmen dolgozik. A Betyárvilág január óta fut a Nemzeti Színházban, tulajdonképpen egyszerre egy Ferenczi György és a Rackajam-koncert, egy népzenei bemutató, és táncelőadás, miközben néha a háttérvetítéseken megjelennek részletek a Talpuk alatt fütyül a szélből és a Kopaszkutyából.

21 hozzászólás Tovább

Meztelen képeket loptak a Szellemirtók sztárjáról, nyomoz a belügy

augusztus 26., 15:15 Módosítva: 2016-08-27 14:00:28
2
30 hozzászólás

Mikor a Sony stúdió vezetői 2014-ben úgy döntöttek, hogy csupa női főszereplővel megrendelik a Szellemirtók remake-jét , valószínűleg fogalmuk sem volt róla, hogy milyen társadalmi feszültségekre tapintanak rá. Az internet nőgyűlölő része nem tudta elfogadni még a gondolatot sem, hogy a nők esetleg ugyanúgy képesek hülye kezeslábasban meg fura szemüvegben szellemekre vadászni, mint a férfiak. Nyilván az elkészült film minősége (szórakoztató lett!) senkit sem érdekelt, a lényeg a társadalmi berögződéseken van.

Már az előzetes elképesztő haragot gerjesztett maga körül, a film pedig a mozipénztáraknál nem tudta visszatermelni a tetemes költségeit, de ez mind semmi ahhoz, amit a film egyik főszereplőjének, Leslie Jones-nak kellett átélnie.

30 hozzászólás Tovább

Meg akartam nézni egy filmet, nem sikerült

augusztus 26., 11:36 Módosítva: 2016-08-26 19:05:25
9
18 hozzászólás

Augusztus 19 óta elvileg mindenféle video-on-demand szolgáltatásokon elérhető a Lo and Behold: Reveries Of The Connected World című dokumentumfilm.

Jó, nem egy Transformers, de engem érdekel, azért, mert a zseniáis Werner Herzog rendezte, és annak ellenére, hogy tulajdonképpen a Netscout nevű hálózatbiztonsági cég fizetett reklámja. A film ugyanis az internetről szól, egész pontosan a kezdeteiről, a pozitív és negatív hatásairól, valamint a jövő lehetséges fejleményeiről, a szokásos herzogi teuton cinizmussal és szikár narrációval. Itt van az előzetese, nekem nagyon bejött, a techrovat egyik kollégájáról is biztosan tudom, hogy jól szórakozott rajta.

18 hozzászólás Tovább

17 milliárdot kaszált Dwayne Johnson tavaly

augusztus 26., 06:59 Módosítva: 2016-08-26 20:33:47
3
15 hozzászólás

Dwayne Johnson a világ legjobban kereső színésze jelenleg a Forbes listája alapján. Az egykori birkózó az évi 64 millió dolláros bevételével (több, mint 17 milliárd forint) közel 20 millió dollárral keres többet, mint a legjobban kereső színésznő, aki Jennifer Lawrence. Johnson bevételeit főleg a Központi hírszerzés dobta meg, de kaszált azért a Halálos iramban nyolcadik részén is. A színész egyébként nagyon jó évet zárt, a tavalyi évhez képest megduplázta bevételeit.

15 hozzászólás Tovább

Attól hogy vak, még nem szent

augusztus 25., 17:59 Módosítva: 2016-08-26 13:37:50
1010
0 hozzászólás

A vak főszereplőkkel forgatott filmeknek van egy olyan alfaja, amiben a hősnek a forgatókönyvíró az egyik érzékszerv elvesztését ellensúlyozandó mindenféle csodálatos képességet ad cserébe. Ilyen például a Daredevil főhőse, a gyermekkorában látását vesztő, később ügyvédként és önkéntes igazságosztóként tevékenykedő Matt Murdoch, akinek minden más érzékszerve csúcsra járatva működik, és vakon is képes lenyomni hat nindzsát. A Vak végzet kung-fuban jártas vietnami veterán főhősének sem okoz gondot egy bottal megregulázni a söpredéket, az Eli könyvében címszereplő Eliről meg az utolsó jelenetig ki sem derül, hogy vak, mert annyira természetesen mozog a látók között, hogy senki nem kérdőjelezi meg, hogy lát-e. Ja, ő nagyszerűen bánik az íjjal és kiválóan verekszik. És akkor a Kung Fu című tévésorozat vak karatemesteréről még egy szót sem ejtettünk ugye. 

A Vaksötét című thriller-horrorban szereplő, a stáblistán csak The Blind Man, azaz A vak férfi néven emlegetett, izé, vak férfi is ilyen. Iraki veterán, aki a kutyájával él egy lelakott detroiti utcában, és egyedül az ő háza az, ami előtt nem szaporázná meg a lépteit az ember. A Vak Férfinek ugyanis van pénze, mert a lányát elgázoló (és így megölő) sofőr egy gazdag család sarja, és nem ment sittre, hanem kvázi megváltotta a szabadságát egy talicskányi pénzzel, aminek csak egy része ment el a ház felújítására, a többi ott van bent valahol. Itt kerül képbe a film másik három főszereplője, a kilátástalan családi helyzetéből menekülő Csaj, annak Tetkós Pasija és A Reménytelenül Szerelmes Fiú, akik eddig is kisstílű betörésekből tartották el magukat, mert miből másból ugye, és A Vak Férfi pénze jelentené nekik a kiutat a nyomorból. 

Szólj hozzá! Tovább

Meghalt egy magyar díszletépítő a Szárnyas fejvadász 2. forgatásán

augusztus 25., 14:42 Módosítva: 2016-08-26 10:46:00
311
9 hozzászólás

Meghalt egy ember, akire díszfal omlott a fővárosban - közölte az MTI-vel csütörtökön délután a katasztrófavédelem sajtóügyelete. A tájékoztatás szerint a XV. kerületi Felsőkert utcában, az Origo filmstúdióban történt a baleset. 

Az Index úgy tudja, a baleset a Szárnyas fejvadász 2. című film díszletének bontása közben történt, és egy 28 éves magyar díszletépítő halt meg. A forgatás maga már két napja Etyekre költözött, információink szerint azonban a baleset hírére leálltak a munkálatok.

9 hozzászólás Tovább

Rendezőre talált végre az új szuperhős-film

augusztus 25., 14:23 Módosítva: 2016-08-25 16:29:30
1
0 hozzászólás

Régóta szó volt arról, hogy Guillermo Del Toro gőzerővel dolgozik a Justice League Darkon, az ismert szuperhőscsapat jóval sötétebb kiadásán. A rendező azonban végül kiszállt a projektből, így sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e film. Most a Varietyazt írja, gazdára talált végül a projekt, és Doug Liman fogja rendezni a filmet, bár a Warner még nem kommentálta az értesülést.

A rendező állítólag a Fox Gambit-filmjét hagyta ott a Warnerért, így viszont most a Gambittal nem tudni egyelőre, hogy mi lesz, főleg hogy állítólag a főszereplő, Channing Tatum is kifelé kacsintgat.

A Justice League csapatot az eredeti tervek szerint John Constantine, Swamp Thing, Deadman, Zatanna és Etrigan, a démon alkotják, de a színészek neve még nem merült fel a filmmel kapcsolatban

Constantine-t egyébként már alakította Keanu Reeves egy 2005-ös moziban, és Matt Ryan is egy NBC-n futó sorozatban, ami azonban csak egy évadot élt meg. Swamp Thing is kapott már önálló filmet 1982-ben akkor Dick Durock alakította a szuperhőst.

Liman nemrég fejezte be a The Wall című film forgatását, illetve az American Made című filmen dolgozott Tom Cruise-zal.

Szólj hozzá! Tovább

Itt a Charlie Hebdo dokumentum film első előzetese

augusztus 25., 12:55 Módosítva: 2016-08-25 15:51:21
6
0 hozzászólás

Másfél évvel a a Charlie Hebdo szerkesztőségében elkövetett terrortámadás után az HBO bemutatta az eseményekről készült dokumentumfilmjének előzetesét. A Három nap terror: A Charlie Hebdo merénylet című dokumentumfilmet Dan Reed rendezte (aki a Terror in Mumbai című film rendezője is). A filmben számos túsz, rendőr és szemtanú megszólal, emellett bemutatnak új felvételeket és bizonyítékokat is. Nem könnyű film, főleg azzal együtt, hogy tudjuk, azóta is milyen terrortámadások történtek. A filmet szeptember 19-én mutatja be az HBO.

Szólj hozzá! Tovább

Már magyarul is beszél a Zsivány Egyes legutóbbi előzetese

augusztus 25., 12:49 Módosítva: 2016-08-26 07:14:57
17
0 hozzászólás

Hivatalos, szinkronos előzetest kapott a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című film, amit csak akkor hívunk így, ha nagyon jó kedvünk van, mert a világ 99 százaléka csak Zsivány Egyesként emlegeti, mármint Rogue One-ként, ugye. Hogy a cím miért lett az, ami, arról a rendező itt mondott pár érdekeset.

A filmet december 17-től lehet megnézni majd, jó kis kommandós akciófilmnek ígérkezik némi Ryan közlegény megmentése-beütéssel, de az nem nagy baj, az inkább, hogy Forest Whitaker szinkronhangján nem lehet nem röhögni. 

Szólj hozzá! Tovább

Meghalt a Star Wars-rajongó, aki elsőként láthatta a Zsivány egyest

augusztus 25., 11:22 Módosítva: 2016-08-25 23:33:27
724
20 hozzászólás

Szombaton megnézte a Star Wars Zsivány Egyes című epizódját Neil Hanvey, és két nappal később, hétfőn meg is halt. Neil Hanvey minden követ megmozgatott és internetes kampányt indított azért, hogy láthassa a soron következő Star Wars epizódot, miután három éve rákkal küzd, és áprilisban közölték vele az orvosok, hogy maximum hat-nyolc hónapot élhet még. A 36 éves Hanvey végül ezt sem érte meg, négy hónappal a a diagnózis után meghalt.

Az utolsó kívánság teljesítésében Gareth Edwards rendező is partner volt, a kórház személyzete szerint Edwars mindent megtett, hogy a szombatot nagyon különlegessé varázsolják Hanvey életében. 

20 hozzászólás Tovább

Milyen lett volna Tommy Lee Jones a Halálos iramban-filmekben?

augusztus 25., 07:13 Módosítva: 2016-08-25 11:28:50
2
1 hozzászólás

Dwayne "Szikla" Johnson nincs megelégedve kollégáival a nyolcadik Halálos iramban forgatásán, és egyes hírek szerint különösen pikkel Vin Dieselre, amiért elkésik a munkából. A két színész közti nézeteltérés mára odáig fajult, hogy az állítólag dívaként viselkedő Diesel egy Facebook-élőzés alkalmával elkotyogta, hogy eredetileg nem is Johnsonnak szánták a végül hozzá került szerepet.

1 hozzászólás Tovább

Valószínűleg ez lesz a világ legfeleslegesebb filmje

augusztus 24., 15:13 Módosítva: 2016-08-25 09:38:56
6
6 hozzászólás

Mondd valakinek az a név valamit, hogy Max Steel? Valószínűleg csak keveseknek, mert a Mattel akciófigurája Magyarországon közel sem volt a maga idejében olyan népszerű, mint mondjuk az Action Man. Még úgy sem, hogy a Max Steelből készült egészen borzalmas rajzfilmsorozat valahogyan eljutott a magyar tévékbe is. A Power Rangers-, a Transformers- vagy a G.I. Joe-filmekből kiindulva persze nem meglepő, hogy egy másik '90-es évekbeli játékfigura is megkapja a saját mozifilmjét, de amit összehoztak az első előzetesben annyira lehangoló, hogy az ember szívesebben nézne helyette orosz gépfegyveres mackóembert.

6 hozzászólás Tovább

Szamara ismét kimászik a kútból levegőzni kicsit

augusztus 24., 14:17 Módosítva: 2016-08-24 22:52:07
49
7 hozzászólás

A 2000-es években óriási sikere volt A kör című horrorfilmnek, ami aztán kapott egy jó gyenge folytatást, és hosszú időre el is felejtették az egészet. Most viszont elkészült a harmadik felvonás, amihez megérkezett a legelső, enyhén szólva kicsit túlzásnak tűnő előzetes.

7 hozzászólás Tovább

Nem véletlenül van furcsa címe a Zsivány egyesnek

augusztus 24., 12:34 Módosítva: 2016-08-24 21:30:28
2
7 hozzászólás

Az Empire magazinnak adott interjút Gareth Edwards, az idén mozikba kerülő Zsivány egyes című Star Wars-film rendezője. Edwards kitért arra, hogy az eredeti cím, a Rogue One nem feltétlenül csak egyféleképpen értelmezhető a film szempontjából. "Valamilyen szinten ez egy katonai hívójel, de van egy másik, metafikciós, filozófiai értelmezése is" - nyilatkozta Edwards arra utalva, hogy ez lesz az első olyan Star Wars-sztori, ami nem Anakin Skywalker vagy az eddigi filmek történetét követi szorosan kapcsolódva.

7 hozzászólás Tovább

Szovjet szuperhősökkel védik Moszkvát

augusztus 24., 11:34 Módosítva: 2016-08-24 14:23:01
64
11 hozzászólás

A hidegháború idején egy Hazafi elnevezésű szervezet szovjet szuperhősöket gyűjtött össze, hogy megvédjék az anyaországot a külső támadásoktól. Nagyjából így lehet leírni a Guardians c. orosz akciófilm szinopszisát, aminek most jelent meg az első előzetese. A trailer alapján simán lehet, hogy ez lesz az orosz Bosszúállók.

11 hozzászólás Tovább

Ismét sci-fit forgat Keanu Reeves

augusztus 24., 09:09 Módosítva: 2016-08-25 07:36:29
6
11 hozzászólás

Replicas címmel éppen Puerto Ricóban forgat Keanu Reeves, akinek a Mátrix-trilógia után ez lehet az első sci-fije, írja az Inverse. A történet szerint Reeves egy tudóst alakít, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy visszahozza a halálból a családját. A Replicasra egyébként még két évvel ezelőtt leszerződött a színész, de gondok akadtak a finanszírozással, mivel a sci-fit nem valamelyik nagy stúdió készíti, hanem a John Wickhez hasonlóan négy különböző cég. A Replicas a tervek szerint 2017-ben kerül a mozikba.

11 hozzászólás Tovább

Ez a rohadt város A Világ Legnagyobb Szerelmét is képes megölni

augusztus 24., 07:09 Módosítva: 2016-08-24 10:58:39
17
2 hozzászólás

A Kaliforniai álom új előzetesében Ryan Gosling és Emma Stone szerelme mesebeli magasságokba emelkedik, de a törtető Los Angeles onnét is visszarántja. 

2 hozzászólás Tovább

Lassíts, Főcsődör! Az ilyen tuti bukszák nem flangálnak pasi nélkül!

augusztus 23., 17:11 Módosítva: 2016-08-28 08:30:49
1484
144 hozzászólás

A magyarra szinkronizált filmekben a mai gimnazisták, a focihuligánok és a fekete drogdílerek is ugyanazt a szlenget használják: évtizedekkel ezelőtti szövegeket, vagy talán sosem használt dumákat. Az alábbi huszonöt a kedvencünk, a fütyköléstől a nyúlcipőig.

144 hozzászólás Tovább

Európa legjobb filmje lehet a Tiszta szívvel

augusztus 23., 16:14 Módosítva: 2016-08-24 07:30:34
21
0 hozzászólás

Till Attila filmje is ott van az Európai Filmakadémia ötvenes listáján, és versenyezhet decemberben az Európai Filmdíjért.

Szólj hozzá! Tovább

Miskolcra látogat a fingó vízihulla

augusztus 23., 14:12 Módosítva: 2016-08-23 16:15:51
5
0 hozzászólás

Nyilvános a szeptemberi CineFest (avagy Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál) programja, melyben több neves, de a magyar mozikat elkerülő film is helyet kapott, de vetítik George Lucas első játékfilmjét, a THX-1138-at, és a Rémálom az Elm utcábant is.

Szólj hozzá! Tovább

Menjen erre minden család!

augusztus 23., 11:10 Módosítva: 2016-08-24 01:14:52
43
12 hozzászólás

Az Elliott, a sárkány varázslatos film, sok értelemben, de legfőképpen azért, mert úgy szól gyerekekhez és felnőttekhez, hogy egyik csoport érdekében sem hoz kompromisszumot a másik kárára. Nem dumálják túl, nem vernek fejbe minket folyamatosan a tanulsággal, nincsenek dilis betétek, életidegen szereplők, ostoba poénok. Csak az érzés, hogy valaki a legnagyobb hozzáértéssel és a legjobb szándékkal készített egy filmet, amit mindenki élvezhet.

12 hozzászólás Tovább