Friss kommentek

Comment:com

Kinyuvadt a menekült a Blikk képének címében
A Blikk volt az első, aki megírta, hogy Bicske mellett egy pakisztáni férfi meghalt a vasúti sínek mellett, de a nagy hírversenyben sikerült úgy elnevezniük a halottról készült fotót, hogy ol-kinyuvadt-csa.

Autóbérlés világszerte

Kedvező árak, kimagasló színvonal. Autókölcsönzés Magyarországon, autókölcsönzés külföldön.

Itt az ovisok ideje –50%!

A Kolping Hotelben minden 8 év alatti gyermek fél áron pihenhet!

Elkészült a GTA-film előzetese

41 perce Módosítva: 2015-09-04 22:43:02
1
0 hozzászólás

A Harry Potter-filmekből ismert Daniel Radcliffe lesz a BBC által készített GTA-film főszereplője, amelyhez most előzetes is készült. A fiatal színész a minden idők talán leghíresebb játéksorozatát, a Grand Theft Autót a világra szabadító Rockstar Games társalapítóját, Sam Housert alakítja majd a moziban. A Gamechangers egyébként a botrányos és hihetetlenül jól jövedelmező játék kulisszái mögé enged betekintést, mármint olyan értelemben, hogy például mennyit kellett pereskedni a sok erőszak miatt.

A film miatt egyébként a Rockstar májusban védjegysértés vádjával pert indított a BBC ellen, mivel a forgatáshoz nem kérték a jóváhagyásukat. Ezt egyébként a BBC kommunikálta is, ahogy azt is, hogy a film bírósági dokumentumokon és személyes visszaemlékezeseken alapul majd. A felnőtt közönségnek szánt, másfél órás tévés drámát szeptember 15-én, kedden este kilenckor adja majd le a BBC2.

Szólj hozzá!

Úgy néz ki, Benicio del Toro lesz a Star Wars VIII egyik gonosza

6 órája Módosítva: 2015-09-04 20:45:32
7
2 hozzászólás

Benicio del Toro volt az egyik olyan színész, akivel a Disney már hetek óta tárgyalt a 2017-ben mozikba érkező Star Wars VIII egyik negatív szerepéről, és ha lehet hinni a színész rac1.org lapnak adott interjújának, akkor már alá is írt a filmhez.

Meglátjuk, milyen lesz a Star Wars. Márciusban kezdjük a forgatást, én leszek az egyik gazember.

Ennyi a hír, de örülünk neki. Del Toro nem nagyon szokott nagy blockbusterszerepeket bevállalni, érdekes lesz látni egy ilyen filmben.

2 hozzászólás

Két hét alatt két fesztivált is megjár a Saul fia

12 órája Módosítva: 2015-09-04 13:41:08
2
0 hozzászólás

Nemes Jeles László cannes-i nagydíjas filmjét meghívták Telluride-i Filmfesztiválra, ahol 26 másik film mellett a fő programban kapott helyet. Az amerikai premierre így ezen a hétvégén kerül sor, Nemes Jeles László és Röhrig Géza személyes részvételével. Az idén 42. alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztiválon olyan, később Oscar-díjas filmek mutatkoztak be korábban, mint A mások élete, a Gettómilliomos, A király beszéde, a 12 év rabszolgaság vagy a Birdman.  

A Filmalap támogatásával készült Saul fia című film Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegennyelvű film kategóriában az Oscar-díjakért folyó versenyben. A filmet nemcsak a kolorádói fesztiválon, de a túlparton, Torontóban is bemutatják, itt a különprogramban kapott helyet. Szélesebb közönség elé egyébként december 18-án kerül majd az USA-ban, akkor, amikor a Csillagok háborúja VII is mozikba kerül. Hogy miért pont erre a napra időzítették a premiert, nem tudni.  

Szólj hozzá!

Autóreklám, pocsék akciófilmnek álcázva

tegnap, 16:10 Módosítva: 2015-09-04 11:43:23
4
9 hozzászólás

A három darab Szállító-film a következő dolgok miatt működött:

  • Jason Statham hitelesen nézett ki öltönyben.
  • Jason Statham hitelesen nézett ki egy autó kormánya mögött.
  • Jason Statham hitelesen nézett ki, amikor beborította magát olajjal és félmeztelenül levert egy csomó gazfickót.
  • Jason Statham hitelesen nézett ki, amikor egy fémtálcával hárított el egy rakétát. (Oké, ez csak az előzetesben volt.)
  • Jason Statham hitelesen nézett ki, amikor az autója aljára szerelt bombától úgy szabadult meg, hogy ugratott egyet a kocsival, megfordult a levegőben, a ketyegő bombát leakasztotta egy daru horgára, majd még a levegőben visszafordult és biztonságosan földet ért.

A szállító: Örökségben nincsen Jason Statham, úgyhogy ahogy bármi más ilyen helyzetben, alapból vesztes pozícióból indul, de a legnagyobb baj vele az, hogy sem a főszereplőt, sem az eszement, nevetségesen látványos akciójeleneteket nem sikerült olyanra cserélni, ami nemhogy minőségi, de legalább hasonlóan jó változás lenne.

9 hozzászólás Tovább

Kiefer Sutherlandet díjazzák Zürichben

tegnap, 14:20 Módosítva: 2015-09-04 08:20:48
8
2 hozzászólás

Arany Szem-díjat kap a szeptember végén kezdődő Zürichi Filmfesztiválon Kiefer Sutherland - értesült a The Hollywood Reporter. A svájci filmmustrát szeptember 25. és október 4. között rendezik meg 11. alkalommal. Az Emmy- és Golden Globe-díjas Kiefer Sutherland a fesztivál megnyitóján veheti át az Arany Szem-díjat.

2 hozzászólás Tovább

Cate Blanchett lesz az amerikaiak kedvence

tegnap, 13:59 Módosítva: 2015-09-03 16:10:19
1
0 hozzászólás

Cate Blanchett alakítja majd Lucille Ballt egy amerikai filmben, a film producerei Ball két gyermeke Lucie Arnaz és Desi Arnaz Jr lesznek. Lucille Ball egy amerikai színésznő és humorista volt, az I Love Lucy főszereplője, hazájában igen nagy sztárnak számított. Tizenháromszor jelölték Emmy-díjra és négyszer meg is nyerte.

A film forgatókönyvét Aaron Sorkin írhatja, az esemény központjában Ball és Desi Arnaz húszéves házassága áll majd. A pár 1940-ben kötött házasságot, és végig együtt dolgoztak számos sikeres sorozaton. 1960-ban elváltak, utána Ball 27 évig Gary Morton, komikus felesége volt.

Szólj hozzá! Tovább

A Sony kiüthette volna az NFL-t az agyrázkódásos filmmel

tegnap, 12:42 Módosítva: 2015-09-03 18:20:48
19
8 hozzászólás
Fotó: Sony Pictures

A hétvégén adta ki a Sony a Concussion első trailerét, és már ez alapján látni lehetett, hogy az NFL igen komoly PR-rémálom elé néz a decemberi bemutatóval, azóta viszont kiderült, hogy csak a Sony gyávasága óvatossága miatt nem lett sokkal, de sokkal durvább a film.

8 hozzászólás Tovább

Spielberg DreamWorks stúdiója szakít a Disney-vel

tegnap, 11:57 Módosítva: 2015-09-03 15:10:54
1
0 hozzászólás

A DreamWorks stúdió, aminek egyik társalapítója Steven Spielberg, nem hosszabbítja meg augusztusban lejárt forgalmazási szerződését a Walt Disney Co. filmvállalattal, írja a Variety. A Disneyvel még 2009-ben kötöttek szerződést, de közben a Disney a Marvelt és a Lucasfilmet is felvásárolta.

A Disney két további DreamWorks-produkciót forgalmaz még, az egyik, a Kémek hídja Spielberg rendezésében októberben debütál a mozikban, a The BFG című film pedig július 1-jétől látható Észak-Amerikában. Utóbbi egyébként az első Disney-koprodukcióban készült munka, egyúttal Spielberg első Disney-filmje. A DreamWorks minden korábbi produkcióját a Disney-hez tartozó Touchstone forgalmazta.

Hollywoodi források szerint a DreamWorks valószínűleg a Universal stúdióval köt forgalmazási megállapodást, írja az MTI.  A DreamWorks hamarosan olyan filmekkel jelentkezik, mint a The Girl on the Train Tate Taylor rendezésében, Emily Blunt főszereplésével és a 2017 márciusára várható Ghost in the Shell, amelynek sztárja Scarlett Johansson.

Szólj hozzá!

Először mutatnak be Kínában melegfilmet

tegnap, 10:20 Módosítva: 2015-09-03 12:08:26
44
0 hozzászólás

A rendező Wang Chao jelentette be az interneten, hogy engedélyezték Seek McCartney című filmjének a mozikba kerülését, ami egy meleg párról szól. Wang szerint ez egy nagyon nagy lépés a kínai filmgyártás számára. A kínai-francia kooprodukcióban készült film egy francia és egy kínai férfi titkos viszonyáról szól. Kínában egészen 1997-ig büntették a homoszexualitást, de azóta sem beszélnek róla nyíltan sehol.

Több aktivista is figyelmezett, hogy ne bízza el magát senki, azért, mert ezt az egy filmet engedélyezték, még nem jelenti, hogy a jövőben bemutathatják a melegfilmeket Kínában. Jelenleg ugyanis a szabályozás nem világos ez ügyben, így egy-egy cenzor egyéni ítéletén múlik a döntés.

Meleg mellékszereplőket elvétve eddig is lehetett látni kínai filmekben, de a Seek McCartney című film az első, amelyben a főszereplők is melegek.

Szólj hozzá!

Ez egy nagyon súlyos este lesz

tegnap, 09:25 Módosítva: 2015-09-03 16:43:52
19
7 hozzászólás

Nagy kedvence volt kritikusunknak az idei Berlini Filmfesztiválon a német Victoria című film, aminek az a nagy attrakciója, hogy a 140 perces filmet egy darab snittben vették fel, vágás nélkül. Jó, ez önmagában nem lenne nagy szó, ha mondjuk két ember beszélgetne egy pajtában végig, de a Victoria olyan, „mintha a Before Sunrise-sorozat két főszereplője a film felénél elmenne bankot rabolni”.

7 hozzászólás Tovább

Két házigazdája lehet az Oscar-gálának

tegnap, 09:05 Módosítva: 2015-09-03 10:54:34
2
0 hozzászólás

A Variety szerint azon gondolkodnak az Oscar-gála rendezői, hogy jövőre két házigazdája lesz az estének. A Filmakadémia általában filmproducereket bíz meg az este rendezésével, de ez most változhat, mert ők is elismerték, hogy egy egész estés élő show más műfajt képvisel, mint egy film. A Variety úgy tudja, azon gondolkodnak, hogy jövőre két műsorvezető lesz, de azt még a rendezők sem tudják, hogy egy bevált, együtt dolgozó pár mellett döntenek, vagy inkább két olyan embert keresnek, akik még soha nem dolgoztak együtt. A műsorba új elemek bevezetését is tervezik, de mindenkit megnyugtattak, nem tervezik hosszabbra a díjkiosztót,

Szólj hozzá!

Meg sem moccan a náci, hiába adja a tévé

szeptember 2., 18:41 Módosítva: 2015-09-03 10:25:45
4
0 hozzászólás

Ha az alaptéma elég lenne ahhoz, hogy egy film jó legyen, akkor Az Eichmann Show egy fantasztikus film lenne. Adolf Eichmann, a végső megoldás kiagyalásáért felelős náci tiszt pere, és főleg annak a televíziós közvetítése rengeteg lehetőséget hordozna magában ahhoz, hogy egy tartalmilag és formailag is izgalmas film legyen belőle, ami a második világháború megítéléséhez rendkívül fontos esemény részleteit és motivációt megismertetné a világgal, nem mellesleg meg bepillantást engedne a televíziótörténet egyik nagyon fontos pillanatába.

Szólj hozzá! Tovább

A Disney saját Harry Potter-filmeket akar

szeptember 2., 14:57 Módosítva: 2015-09-03 09:51:53
13
12 hozzászólás

A Disney elhatározta, hogy egy Harry Potter-kaliberű, dollármilliárdokat jövedelmező filmes univerzumot épít fel a Harry Potter-láz utáni idők egyik legnépszerűbb ifjúsági fantasy regénysorozatából, a kilenckötetes Artemis Fowl-ciklusból - írja a Variety. A nyitófilm rendezője Kenneth Branagh lenne.

12 hozzászólás Tovább

Sokkal viccesebb Oscar-gála jöhet jövőre

szeptember 2., 13:17 Módosítva: 2015-09-02 16:17:10
1
0 hozzászólás

Neil Meron és Craig Zadan helyett David Hillt és Reginald Hudlint kérte fel az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia arra, hogy megrendezze a 88. Oscar-gálát február 28-án, írja az MTI.

Hill 25 éve dolgozik a Foxnál, korábban ő vezette a Fox Sports Médiacsoportot, Hudlint 2012-ben producerként Oscar-díjra jelölték a Django elszabadul című Tarantino-filmért.

Szólj hozzá! Tovább

A Saul fia díjat nyerhet Londonban

szeptember 2., 13:08 Módosítva: 2015-09-02 15:25:57
6
2 hozzászólás

Nemes Jeles László holokausztfilmje, a Saul fia is szerepel az 59. alkalommal megrendezett Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában, írja az MTI. A Saul fia korábban Cannes-ban elnyerte a zsűri nagydíját, és ez Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra.

A brit fővárosban október 7-18. között megrendezésre kerülő mozgóképes seregszemle Meryl Streep főszereplésével forgatott, Suffragette című dráma európai premierjével startol. A BBC News beszámolója szerint a játékfilmes versenymezőnyben 13 produkciót láthat a londoni közönség.

2 hozzászólás Tovább

Ne verd a gyereket, mert megbánod

szeptember 2., 12:33 Módosítva: 2015-09-03 01:00:10
7
1 hozzászólás

Sinister 2, Insidious 2, Annabelle (a Conjuring-spinoffja) - az elmúlt évek alacsony költségvetésű horrortermelésének három olyan folytatása vagy spinoffja, aminek ez égvilágon semmi értelme nem volt. Az első filmekkel is lehet vitatkozni, hiszen a “baj van házzal, amibe a főhős beköltözik” toposzt járják körül, aminél a horrorban lerágottabb csont tán nincs is, de mindegyikben volt valami, amitől lehetett parázni rajtuk, és a kötelező klisék használata mellett jutott idő pár meglepőbb húzásra is. Aztán amikor kiderült, hogy a közönség még mindig vevő az ilyen filmekre, a gyártási költségük meg nem több, mint egy nagyobb hollywoodi villáé, jöttek a folytatások. És szépen beleálltak a földbe.

1 hozzászólás Tovább

Keresik a nyolcadik Star Wars női főszereplőjét

szeptember 2., 10:31 Módosítva: 2015-09-03 09:41:10
20
9 hozzászólás

Még ki sem jött az új Csillagok háborúja, a Disney állítólag már elkezdte keresni a nyolcadik film női főszereplőjét a Wrap szerint. A Rian Johnson (Beépülve, Looper) által rendezett folytatás női főszerepére három színész a legesélyesebb:

9 hozzászólás Tovább

Ez lehet a következő Éhezők viadala

szeptember 2., 09:28 Módosítva: 2015-09-02 14:18:36
16
10 hozzászólás

Kijött az első előzetese (teasere, sneak peakje, tök mindegy) annak a 5th Wave című filmnek, amit a következő "fiatal felnőttek túlélnek egy posztapokaliptikus/disztopikus világban"-típusú sikerfilmnek szánnak, mint az Éhező viadala, A beavatott vagy az Útvesztő. Ahogy ezek , úgy a 5th Wave is könyvadaptáció, méghozzá Rick Yancey regénye alapján, aki elképzelte, hogyan nézne ki a bolygón egy földönkívüli invázió. Azt már a videóban is ellövik, hogy a támadás öt hullámban kezdődik:

  • első: sötétség, elveszik az áramot az emberektől
  • második: természeti csapásokkal pusztítják el a városokat
  • harmadik: halálos vírust engednek a légtérbe
  • negyedik: lejönnek a Földre és megpróbálják elfoglalni a maradék emberek testét
  • ötödik: a teljes emberi faj kiirtása

 

Az utolsó hullámról szól a film, pontosabban egy lányról, akinek eddig sikerült túlélni és próbálja megtalálni a kisöccsét egy középkorú férfi segítségével.  A fiatal lányt Chloe Moretz  (Ha/Ver, A védelmező) alakítja, az egyik katonai vezetőt pedig Liev Schreiber (X-Men, Salt ügynök) lesz. A film bemutatóját januárra tervezik Amerikában.

10 hozzászólás

Vincent Cassel lesz Matt Damon következő ellensége

szeptember 2., 09:11 Módosítva: 2015-09-03 09:13:22
45
7 hozzászólás

Nagyon erős színészgárdával készül a következő Bourne-film, legalábbis ezt írja a Variety. A Matt Damon által alakított címszereplő főellensége most Vincent Cassel (A gyűlölet, Visszafordíthatatlan, Fekete hattyú) lesz, de feltűnik még az egyre felkapottabb Alicia Vikander, valamint Tommy Lee Jones és Julia Stiles is. A filmet a legutóbbi két Bourne-t is jegyző Paul Greengrass rendezi, aki mellesleg a forgatókönyvírásba is beszáll.

A Variety különböző pletykákra hivatkozva azt írja, hogy Cassel egy bérgyilkost alakít majd, aki folyamatosan Jason Bourne nyomában van. A forgatás hamarosan kezdődhet is, hiszen a bemutatót 2016 júliusára tervezik

7 hozzászólás

Eddie Redmayne nőként hajt az Oscarra

szeptember 1., 16:06 Módosítva: 2015-09-02 10:50:00
15
4 hozzászólás

A dán lány című drámáról eddig is sejtettük, hogy komoly esélyekkel indul majd a következő Oscar-díjkiosztón, de az első előzetessel ez már egészen biztos lett. Először is Tom Hooper, A király beszéde és a Nyomorultak rendezője készítette, másrészt Eddie Redmayne, az előző évi nyertes játssza benne a főszerepet, harmadrészt pedig a transzneműség mostanában eléggé nagy figyelmet kapó témájáról szól.

A film Lili Elbe igaz történetén alapul, aki Einar Wegenerként született, de 1930-ban bevonult egy párizsi klinikára egy akkor különösképpen veszélyes nemváltó műtétre. A felesége (a filmben Alicia Vikander) támogatta mindenben.

4 hozzászólás Tovább

Ennek az alpári nőnek nincsen párja

szeptember 1., 14:05 Módosítva: 2015-09-02 09:32:07
3
11 hozzászólás

Ennek a mondatnak egészen biztosan nem fog örülni a magyar forgalmazó, de ha valakinek nincsen alapvető fogalma arról, hogy mi folyik éppen az amerikai szórakoztatóiparban, közéletben és úgy általában a tévés komédiák világában, például nem tudja, hogy ki az a Judd Apatow, ki az az Amy Schumer, sosem hallotta még LeBron James vagy John Cena nevét, akkor azok gondolják meg, hogy elmennek-e megnézni a Kész katasztrófát. Na, nem azért, mert semmit sem fognak érteni belőle, hanem azért, mert egy sokkal kevesebbet, mint kellene. Az amerikai popkultúrát nem kötelező ismerni, nem csak úgy lehet moziba járni, hogy pontosan tudjuk, ki van benne, mi az előélete, és mi mire utal a történetben rá nézve, de a Kész katasztrófa esetében egy kicsit segít.

11 hozzászólás Tovább

Szavazzon a Fehér Istenre, még Berlinbe is kivihetik

szeptember 1., 11:31 Módosítva: 2015-09-01 12:42:14
26
0 hozzászólás

Az Európai Filmakadémia (EFA) közönségszavazásán jelölték Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét, szóval

és ha a nemzeti büszkeség nem lenne elég, a szavazás egyik résztvevője részt vehet a december 12-én tartott berlini díjkiosztó-gálán is.

Szólj hozzá! Tovább

A Mad Max harcifiúja írja a Zabhegyezőt

szeptember 1., 10:53 Módosítva: 2015-09-01 14:21:00
1
1 hozzászólás

A Variety azt írja, hogy Nicholas Hoult (aki többek között a Mad Max: A harag útja fehérre festett harcifiúját játszotta) lesz J.D. Salinger író a nemsokára készülő Rebel In The Rye (kb. A zablázadó) című életrajzi filmben. Az újság úgy tudja, hogy a film az író legendás könyvének születéséről fog szólni, a második világháborús éveitől az alkotói válságáig.

1 hozzászólás Tovább

Will Smith tudja, mitől halnak a focisták

szeptember 1., 10:16 Módosítva: 2015-09-03 10:32:47
1
2 hozzászólás

Azt gondolná az ember, hogy adja magát az információ, hogy ha az amerikai focisták sokat ütköznek fejjel, akkor esetleg valami bajuk is lehet belőle, de ez addig nem került igazán nyilvánosságra, amíg Bennet Omalu ideggyógyász fel nem fedezte a CTE-t,  azaz a krónikus traumatikus enkefalopátiát. Erről a degeneratív betegségről és az ebből fakadó botrányokról a sportrovatunk itt írt részletesen.

2 hozzászólás Tovább

Amerika nagyon várja a Saul fiát

szeptember 1., 08:47 Módosítva: 2015-09-02 13:08:15
62
25 hozzászólás

Az egyik legfontosabb amerikai filmipari újság, a Variety rakott össze egy listát, amiben összegyűjtötték azt a harminc filmet, ami a legjobban várnak az idei évvégén, azaz ahogy szokás fogalmazni az Oscar-idejére. A forgalmazók általában november-decemberre időzítik azokat a filmeket, amiktől az Oscarokat várják, főleg azért, hogy a díjra szavazók emlékezetében élénken éjlenek (a tavalyi Grand Budapest Hotel kivétel volt).

25 hozzászólás Tovább

Taplóságból jeles

augusztus 31., 18:02 Módosítva: 2015-09-01 15:43:01
4
18 hozzászólás

Amikor a Vakáció főszereplői egy hőforrás felé indulva egy vélhetően teljesen beszakadt helyi erőtől kapott tanácsot követve elérnek egy láthatóan gyanús, szürkés-barnás színű tószerűséghez, a néző pontosan tudja, hogy Griswoldék hamarosan nyakig ülnek a szarban. Azt mondjuk, lehet nem feltételezte volna, hogy be is kenik vele a fejüket, ahogy azt sem biztos, hogy a szennyvízből fókaként  felemelkedő Rusty Griswold, a családfő még kortyolt is egy nagyot a meleg húgyból, de ez már csak egy ilyen film, egy tapló poén nem poén, mondhatták a forgatókönyvírók, és minden viccet addig facsartak, amíg volt bennük egy kis kakaó. Még erre a fekáliafürdőre is sikerült rátenni egy lapáttal. 

18 hozzászólás Tovább

A magyarok imádják a rossz játékadaptációt

augusztus 31., 16:25 Módosítva: 2015-08-31 17:36:03
1
0 hozzászólás

Harmadik hete vezeti a hétvégi jegyeladási listákat Amerikában a fiatal Ice Cube-ról és Dr. Dre-ről szóló, korhatáros Straight Outta Compton, amiben a gengszterrap műfajának megszületését Ice Cube fia, O'Shea Jackson Jr. mutatja be. Bár a film ezúttal csak 13,2 millió dollárt kaszált, így is első tudott lenni a toplistán. 

A második a War Room dráma lett, szerény 11 milliós nyitánnyal. A harmadik pedig a Mission Impossible 5, amire ezúttal 8,3 millió dollár értékben vettek jegyet Tom Cruise rajongói. Érdekesség, hogy a saját Taken-klónt forgató szőke vígjátékkirály, Owen Wilson nem jött be akcióhősként az amerikai nézőknek: a No Escape mindössze 8,29 dollárt kapart össze a nyitóhétvégéjén.

Szólj hozzá! Tovább

Kiszivárgott a Star Wars 7 egyik jelenete

augusztus 31., 13:57 Módosítva: 2015-09-01 11:04:20
60
29 hozzászólás
V I G Y Á Z A T , S P O I L E R V E S Z É L Y ! ! !

A hétvégén bombaként robbant a hír: valaki nagyon nem fért a bőrébe a Star Wars 7 statisztái közül, és kiszivárogtatott egy mobillal stikában felvett forgatási videót egy sivatagi bazáros üldözési jelenetből. A Therpf.comon talált felvétel még tavaly januárban készülhetett, amikor J.J. Abrams a sajtónak hivatalosan még csak a készülő forgatókönyvről beszélt, titokban viszont már megkezdte a forgatás az Egyesült Arab Emírségekben.

A videón valószínűleg ugyanaz az Abu Dzabiban felépített, sivatagi bazár látható, ahonnan Abrams májusban egy meglepetésvideóban köszöntötte a rajongókat, egy struccokat áruló, habszivacs űrlény társaságában (utóbbiról egyébként később kiderült, hogy nem animatronic lény, hanem tényleg egy ember volt a jelmez alatt).

29 hozzászólás Tovább

Meghalt a Sikoly és Freddy Krueger atyja

augusztus 31., 08:29 Módosítva: 2015-08-31 16:28:58
629
6 hozzászólás

Agydaganatban, 76 éves korában meghalt vasárnap a  világ egyik legismertebb horrorfilmrendezője, Wes Craven. Ő írta és rendezte a Rémálom az Elm utcában első és hetedik részét, valamint a slasher horrorok legjobb paródiáit, a Sikoly-filmeket.

Wes Craven 1939-ben született az ohiói Clevelandben. Szigorú baptista nevelést kapott, így az alkohol, a cigaretta, a kártya és a mozi tabunak számított nála. A diplomáját angol–filozófia szakon szerezte a Wheaton College-ban, később a Johns Hopkins Universityn szerzett mesterfokozatot, ahol filozófiát és írást tanult. Irodalomtanárként oktatott két egyetemen is, de a tanári pálya helyett inkább a filmkészítés vonzotta: a '70-es években pornófilmek forgatásán kezdett dolgozni operatőrként.

6 hozzászólás Tovább

Ez az év legrosszabb akciófilmje

augusztus 29., 15:50 Módosítva: 2015-08-30 10:14:49
195
23 hozzászólás

Senki se tudja miért, minek, de leginkább kinek készült az új Hitman-film. A Hitman egy klasszikus lopakodós-bérgyilkosos videójáték, amiben egy kopasz, öltönyös, vonalkódos ügynökkel kell kiiktatni a megadott célpontokat. A maga műfaján belül a Hitman abszolút etalon, de azt 2015-ben senki sem mondaná, hogy olyan húzónév, mint mondjuk a GTA, a Witcher vagy mit tudom én, a Diablo. Ráadásul a 2007-es filmet se szerette igazán senki, szóval a Fantasztikus négyes elképesztő pofára esése után tényleg nagyon érdekelne, hogy a Foxnál hogyan tervezik a jövőben a minőségi blockbusterek készítését. Mert ez a Hitman majdnem olyan rossz, mint a Fantasztikus négyes, csak erre még nem is volt kíváncsi senki. 

23 hozzászólás Tovább