Friss kommentek

Comment:com

Sense8: imádni fogod, vagy utálni, középút nem nagyon van
Ha a Wachowski testvérek csinálnak valamit, arra oda szokott figyelni a filmszakma és persze a nézők egy igen jelentős része is.

Utazás aggodalom nélkül?

Elég egy gyomorrontás, vagy egy fogfájás ahhoz, hogy a nyaralás rémálommá változzon. Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Last minute nyári akciók

Ugorjon fejest a nyárba és utazzon el óriási kedvezménnyel!

A Millienium Falcon ajtaja nem viccel

58 perce Módosítva: 2015-08-03 11:47:31
2
0 hozzászólás

Sok fájdalommal járt a Staw Wars: Ébredő erő forgatása. Azt eddig is tudtuk, hogy Harrison Fordnak sikerült eltörnie a bokáját, ami miatt egy darabig le is álltak a munkálatokkal, de most egy másik sérülés is kitudódott, amiben maga a rendező J.J. Abrams az érintett. Az eset ráadásul pont akkor történt, amikor Fordra rázuhant a Millenium Falcon hidraulikus ajtaja, a rendező pedig rögtön a segítségére siett és, megpróbálta felemelni az ajtót, ám a háta (pontosabban a gerince) megroppant a ránehezedő súly alatt.

Fotó: Picasa

Abrams azonban kőkemény fickó, titokban tartotta a sérülését és hátmerevítővel az inge alatt fejezte be a forgatást. Abrams szerint Ford gyorsabban gyógyult nála és a Han Solo-t alakító színész egy valódi szuperhős:

Emlékszem pár hónappal később én még mindig viseltem a hátmerevítőt, amikor ő már olyan gyorsan futott oda hozzám köszönni, ahogyan én fénykoromban se lennék képes. Még visszaköszönni is alig bírtam a fájdalomtól.

Abramsnak legközelebb lehet az erőt kellene használnia a háta helyett az ajtók felemelésére és akkor nem történik több ilyen baleset. Nagyobb baj szerencsére nem történt, december 24-én pedig megnézhetjük, melyik ajtó törte meg Han Solo-t és J.J.-t 

Szólj hozzá!

Josh Hutcherson: nem tudok én semmit

2 órája Módosítva: 2015-08-03 11:47:41
2
0 hozzászólás

Az Éhezők viadala-filmekben Peeta karakterét alakító színész a Comic Con alatt kotyogta el, hogy az eredetileg 3, majd 4 részesre kibővített filmfolyamnak igencsak lesz folytatása, majd észbe kapott, és inkább nem mondott erről semmi többet. A San Diego-i geekfesztivál után visszaszívta, amit mondott, és a Lionsgate-től is az szivárgott ki, hogy szó sincs semmiféle folytatásról.

A Huffington Post egy augusztus 2-án megjelent interjúban igyekezett letisztázni a helyzetet, de egyértelmű “nem” vagy “igen” helyett annyit kaptak, hogy 

Nem tudok én semmit. Ez a szomorú igazság. Nagyon szeretném, ha folytatódna a franchise, mert nagyon élvezem a forgatásukat, és a karaktert is jó játszani, de ez csak akkor jöhet létre, ha Suzanne Collins [a filmek alapjául szolgáló regénytrilógia írója] hisz benne, és a folytatás természetesnek tűnik, nem erőltetettnek. Aaz utolsó filmben van egy olyan ugrás a sztoriban, amiből szerintem lehetne egy jó filmet forgatni, de ez nem rajtam múlik. 

Szólj hozzá!

Ilyen érzéki dán nő lesz Eddie Redmayne

4 órája Módosítva: 2015-08-03 12:05:48
5
1 hozzászólás

Kijött a The Danish Girl (A dán lány) első plakátja, amin a mostanában egyre több hollywoodi filmben feltűnő Alicia Vikander mellett a címszereplő Eddie Redmayne látható - nőként. A film a világ egyik első transznemű emberéről, pontosabban az elsők között nemváltó műtéten áteső Lili Elbéről és Gerda Wegener festőhöz való viszonyáról szól. Redmayne azért meglepő választás a főszerepre, mert a film korábbi inkarnációiban (elég régóta kering már Hollywoodban) mindig két színésznőt választottak a főszerepre, először Charlize Theront és Nicole Kidmant, majd egy későbbi változatban Gwyneth Paltrow-t és Marion Cotillardot. A rendező személye is folyamatosan változott, Tomas Alfredson, Lasse Hallstrom és Bill Condon neve is felmerült az elmúlt 10 évben.

1 hozzászólás Tovább

BRÉKING! Itt a Zoolander 2 első teasere

tegnap, 19:23 Módosítva: 2015-08-03 11:47:40
101
14 hozzászólás

2016-ban vetítik a mozikban a várva várt új Zoolander-filmet, a Zoolander 2-t, a készítők most adták ki a film első teaserét:

Zoolander 2 - Official Teaser

Derek is back in this new teaser for Zoolander 2. In theaters 2016.

Posted by Zoolander 2 on Sunday, August 2, 2015

A rendező, Ben Stiller instagramja szerint a római és olasz helyszíneken befejezték a forgatásokat. 

Az új részben visszatér Billy Zane, Penelope Cruz is feltűnik, és a nagyra nőtt Derek Juniort Cyrus Arnold játssza majd. 

A filmnek nagyszerű már a felvezetése is, Derek (Ben Stiller) és Hansel (Owen Wilson) többek közt megjelent a Valentino divatbemutatóján, Rómában, és az idei párizsi divathetet is végig trollkodták.

14 hozzászólás

Meghalt Roddy Piper

augusztus 1., 00:53 Módosítva: 2015-08-02 00:23:36
37
4 hozzászólás

Hatvanegy éves korában meghalt „Rowdy” Roddy Piper kanadai pankrátor, aki műsorvezetőként és filmszínészként is ismert volt, írja a Variety.com.

Hollywoodi otthonában érte a halál, szívinfarktust kapott. Ügynöke, Jay Schacter megerősítette a hírt.

4 hozzászólás Tovább

Mozifilm készül Narutóból

július 31., 22:45 Módosítva: 2015-08-01 08:09:50
1003
3 hozzászólás

Annak ellenére, hogy a Dragon Ball-film minden idők legrosszabb alkotásainak egyike, és a már ezerszer belengetett Ghost in the Shell/Akira/Cowboy Bebop-filmek sem haladnak semerre, Hollywood még mindig úgy tesz, mintha tényleg érdekelné a japán animációs piac. Most a Variety írja, hogy a Lionsgate előrehaladott tárgyalásokat folytat Michael Graceyvel egy lehetséges Naruto-mozi rendezésére. Michael Gracey eddig leginkább speciális effekteken dolgozott, első rendezői filmje 2016-ban debütál. 

3 hozzászólás Tovább

Magyar kéz munkája a kádban ugráló Hangya

július 31., 18:40 Módosítva: 2015-08-02 09:24:32
291
16 hozzászólás
Ma már ott tartunk, hogy nem létezik olyan dollármilliókat termelő blockbuster, amin ne dolgoztak volna magyarok. Az olyan londoni székhelyű speciális effektes cégek, mint az Industrial Light & Magic vagy a Double Negative, a közelségük miatt különösen vonzóak a tehetséges VFX-zsonglőrjeinknek.

Utóbbiak közé tartozik a 34 éves Menyhei Szabolcs is, aki karrierjét a Macskafogó 2 háttérfestőjeként kezdte, ma pedig már olyan gigaköltségvetésű sikerfilmeken dolgozik, mint a Godzilla, az Exodus: Istenek és királyok, a Thor 2: Sötét világ vagy A Hangya. Bár sűrűn hazalátogat Magyarországra, ma már Londonban is otthon érzi magát, és a munkájáról meg a Marvel szuperhőseiről is örömmel mesélt nekünk.

A Marvel-filmek environment artistja, Batman-pólóban: Menyhei Szabolcs
A Marvel-filmek environment artistja, Batman-pólóban: Menyhei Szabolcs
Fotó: Menyhei Szabolcs

Melyik jeleneteken dolgoztál a nemrég mozikba került A Hangyában?

Különböző részein dolgoztam a filmnek, de a legtöbb időt azokkal a jelenetekkel töltöttem, amikor Scott Lang először próbálja fel a Hank Pym által megalkotott öltözetet, amellyel hangya méretűre zsugorodik. Ehhez többek között nagyon részletesen rekonstruálnunk kellett egy létező fürdőszobát, minden részletével együtt.

Nagyon izgalmas volt számomra az, ahogy ebben a mikrovilágban a hétköznapi dolgokat látjuk: például a kád olyan hatást kelt, mint egy óriási aréna. Úgy gondolom, hogy A Hangya látványvilága pont a méretekkel való játék miatt lett izgalmas, mert egy picit más, mint az eddigi Marvel-filmeké.

Menyhei Szabolcs filmográfiája

 • Winx Club rajzfilmsorozat (2004) – háttérfestő
 • Macskafogó 2 (2007) – háttérfestő
 • WinneToons rajzfilmsorozat (2009) – háttérfestő
 • Yago Cityboy rövidfilm (2011) – matte painter
 • Halo: Faith videojáték (2011) – matte painter
 • Az emlékmás (2012) – environment technical director
 • Splinter Cell: Blacklist videojáték (2013) – matte painter
 • Hajsza a győzelemért (2013) – digital matte painter
 • Thor: Sötét világ (2013) – digital matte painter/environment technical director
 • The Haunting of Pearson Place (2013) – digital artist
 • Dust rövidfilm (2014) – digital effects
 • Undying Dreams (2014) – matte painting
 • Godzilla (2014) – digital matte painter/environment technical director
 • Exodus: Istenek és királyok (2014) – concept artist/matte painter
 • Dust 2015 rövidfilm (2014) – digital effects
 • A Hangya (2015) – environment artist
 • A tenger szívében (2015) - texture artist
16 hozzászólás Tovább

Itt van Goda Krisztina gárdafilmjének előzetese

július 31., 13:31 Módosítva: 2015-07-31 17:28:34
44
3 hozzászólás

A Veszettek, Divinyi Réka és Goda Krisztina új filmje, október 22-én kerül a mozikba, és arról szól, hogyan szerveznek be két nehéz anyagi helyzetben élő fiút és barátaikat egy Magyar gárdához vagy Betyársereghez hasonló rendvédelmi szervezetbe, aminek a felszínen az a célja, hogy a városukban egyre inkább elharapózó bűnözés ellen tegyen, de persze karizmatikus vezetőjük ennél sokkal magasabbra tör.

A film alapjául Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregénye szolgált, Magyar Nemzeti Filmalap is beszállt 790 millióval, a gyártó Kálomista Gábor Megafilm nevű cége. A forgatás tavaly nyár elején kezdődött, több vidéki és budapesti helyszínen összesen 73 napig tartott. Divinyi Réka forgatókönyvíró és Goda Krisztina rendező korábban a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem és a Kaméleon című filmeken dolgoztak együtt.

A Veszettek főszereplője a Nemzeti Színház igazgatójának fia, ifj.Vidnyánszky Attila lesz (ez az első szerepe), mellette Klem Viktor, Fenyő Iván, Györgyi Anna, Molnár Piroska, Nyári Oszkár, Törőcsik Franciska, Bán Bálint, Béli Ádám és Fritz Attila is feltűnik.

3 hozzászólás

Johnny Depp a frászt hozza az emberre

július 31., 08:07 Módosítva: 2015-07-31 14:59:13
30
8 hozzászólás

Szeptember 17-én mutatják be a magyar mozik is Johnny Depp új, Fekete mise című filmjét, amit a Port.hu szélhámosfilmnek nevez, pedig a Whitey Bulgerről (Depp) szóló film sok minden csak nem egy Ocean's 11-klón. Bulger a bostoni maffia egyik prominens alakja volt, bűnözői karrierjét a negyvenes években kezdte, majd a hetvenes évektől az FBI besúgója volt - az infókért cserébe a szövetségi nyomozók hagyták, hadd gengszterkedjen kedvére. Össze is jött neki 19 gyilkosság (mármint ennyit tudtak rábizonyítani). Végül 1994-ben akarták letartóztatni, de meglógott, és 2011-ig bújkált, azóta viszont két életfogytiglani börtönbüntetést tölt a kóterben. Kedves ember lehetett, ez az előzetesből is kitűnik. A filmben Depp mellett Dakota Johnson, Kevin Bacon, Corey Stoll, Benedict Cumberbatch és Joel Edgerton is szerepel. 

8 hozzászólás

Most akkor mégis lesz férfi szereplős Szellemirtók is?

július 30., 16:24 Módosítva: 2015-07-30 16:31:01
1
2 hozzászólás

Korábban a Jurassic Park és a Galaxis őrzői sztárja, Chris Pratt is cáfolta, hogy a készülő csajos Szellemirtók reboot mellett egy férfi főszereplős változat is érkezik, de ez nem volt elég, ahhoz, hogy leállítsa az elméletgyártókat, főleg hogy Drew Pearce, a Mission: Impossible: Titkos nemzet írója elkotyogott néhány érdekes infót.

Pearce neve mostanában az új M:I mellett leginkább egy másik film kapcsán merült fel, amiben lesznek szellemek és szellemirtók egyaránt, de nem csajos Ghostbustersről van szó. Az MTV News nem volt szégyenlős és Pearce arcába szegezték a kérdést: valóban dolgozik- e egy Szellemirtók projekten? A válasz:

Oh, yeah.

Pearce elmondta, hogy a sztori hétpecsétes titok, de már vázolta gigantikus ötleteit a Russo testvéreknek (akik épp az Amerika kapitány: Polgárháborún dolgoznak) és Ivan Reitmannak, az eredeti film rendezőjének és vevők az ötletre. „Természetesen még semmi konkrétat nem mondhatok, de remélem egy éven belül mindenki többet fog tudni.” 

Pearce elmondta azt is, hogy mit gondol az új Szellemirtók gárda húzóneveinek szánt Chris Pratt és Channing Tatum főszereplésének lehetőségéről: „Egyértelműen velük képzeljük el a projektet.” Majd gyorsan hozzátette: „Persze bármi lesz, a színészek kiválasztása nem az én feladatom. Én csak próbáltam valami izgalmasat összerakni, amiből remélhetőleg megvalósítanak valamit.”

Természetesen az írót arról is faggatták, mi a helyzet a női főszereplőkkel (Melissa McCarthy, Kristen Wiig) készülő 2016-ban mozikba kerülő filmmel, illetve univerzumot építenek-e a két banda összeeresztésével?  „Személy szerint szívesen megpróbálnék mindent egy komplett Szellemirtók világba helyezni, szívesen belevetném magam egy ilyenfajta munkába, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.”

2 hozzászólás

Az egyik legrégebbi horrort is újraforgatják Hollywoodban

július 30., 16:13 Módosítva: 2015-07-30 18:36:49
2
1 hozzászólás

Hét év híján 100 éves F. W. Murnau filmtörténeti alapműve, a Nosferatu, ami a filmtörténet egyik legelső vámpírfilmje és Drakula-adaptációja, annak ellenére, hogy Bram Stoker engedélye nélkül forgatták és Drakula helyett Orloknak kellett hívni benne a szörnyet. A Nosferatu mai is szemmel is tud még tényleg félelmetes lenni, főleg azért, mert az alapvető félelmeinkkel játszik, egyrészt sokat szórakozik árnyékokkal és fénnyel, másrészt pedig Orloknak annyira fertelmes a maszkja, hogy a legendák szerint nem is ember volt a színész, hanem egy szörny – ebből az ötletből készült aztán nyolcvan évvel a forgatás után A vámpír árnyéka című művészhorror.

1 hozzászólás Tovább

Ha játék lenne a Pixel, akkor már jönne hozzá az első javítás

július 30., 16:01 Módosítva: 2015-07-31 07:30:28
7
8 hozzászólás

A Pixel annyira lusta film, hogy egy idő után azt vártam, hogy a képek leállnak és sztori helyett elkezdenek képeket mutogatni régi videojátékokból, tessék, úgyis a nosztalgia miatt megy be rá az ember, akkor meg nem kell szórakozni történettel meg színészekkel, legyen inkább olyan, mint egy 90 perces Prezi. A film legnagyobb vicce az, hogy még a nosztalgiája sem az igazi: csak azoknak szól, akik '82 körül voltak amerikai tinédzserek, és teljesen készen lettek attól, hogy megnyíltak azok a játéktermek, ahol nem félkarú rablózni, hanem Galagázni, Defenderezni meg Pac-Manezni lehetett. A biztonság kedvéért pont egy ilyen jelenettel indul a film is, ha esetleg a mai amerikai negyvenesek elfelejtették volna, hogy milyen volt a gyerekkoruk.

8 hozzászólás Tovább

Jake Gyllenhaal nagyszerű, de a Southpaw egy sztereotípia

július 30., 14:12 Módosítva: 2015-07-30 17:19:54
1
0 hozzászólás
A korábbi tízszeres világbajnok szerint a Southpaw, ellentétben a Rockyval és a Millió dolláros bébivel, csak úgy hemzseg a profi boksz világáról szóló sértő és negatív sztereotípiáktól

A hat különböző súlycsoportban is világbajnoki címet nyert De La Hoya jelenleg a Golden Boy Promotions elnök-vezérigazgatója,  de mivel egész életét a boksz világában töltötte van rálátása a dolgokra. Az evidens, hogy kétkedve fogadja az olyan filmeket vagy tévéműsorokat, melyek fikciósan ábrázolják a sportot. "Egy ilyen film elkészítésénél szorít az idő, az alkotóknak oda kell figyelniük a költségekre, de ezzel együtt igyekeznek  a filmet minél szélesebb közönséghez eljuttatni. Pont ezért nem tekinthető teljesen hitelesnek az, amit a Southpaw a profi bokszról állít."

A film, írja De La Hoya egy Hollywood Reporterben megjelent cikkben, legalább az edzések és részben a meccsjelenetek ábrázolásában hiteles, a a félnehézsúlyú világbajnok Billy Hope-ot alakító Jake Gyllenhaallal az élen. Hope ellenfelei, akik között valódi bunyósok is megtalálhatók, mint Aaron Quattrocchy, Rayco Saunders, és Kalil Turay, remek munkát végeznek De La Hoya szerint. Minden horguk és egyenesük hiteles, de még a védekezésük is, bár pont erbből nem sok minden mutatnak a filmben.

Az egykori világbajnok Gylllenhaal külsejével is elégedett, amit nagyon kidolgozottnak tart. A színész a szerepre való felkészülése alatt kisebb váltósúlyú bunyósból (amilyen az Éjjeli féregben volt, azaz kb. 64 kg) sikerült felpumpálnia magát egy legitim félnehézsúlyú bunyóssá (kb. 80kg). Ehhez jött hozzá a színészi játéka, így sikerült a nézőben azt a hatás keltenie, hogy a vásznon kívül is megállná a helyét a ringben. A valóságérzetet fokozza az HBO Boxing állandó szakkommentátora Jim Lampley és a korábbi világbajnokbajnok Roy Jones Jr. feltűnése. A meccseket Tony Weeks profi bíró vezeti, Hope egyik edzőtársát is egy korábbi világbajnok, Victor Ortiz alakítja.

Ami a lényeg – az éles meccsjelenetek – sajnos annyira nem jöttek be De La Hoyának. A menetek közti szünetekben bemutatott, edző és bunyós közötti ugratások egyértelmű túlzások és nem létezik olyan bíró vagy ringorvos, aki engedne mérkőzést továbbengedni, annyi vérrel és sérüléssel mint ami a filmben látható. Valahol az a legironikusabb, hogy a Rocky és a Millió dolláros bébi is a ringen és edzőtermen kívüli jeleneteiben erős – pont ott, ahol De La Hoya szerint a Southpaw a legtöbb sztereotípiába fut, és ahol leginkább  félrevezeti a közönségét. Fegyveres hadonászás egy gálaműsoron? A házukban fékevesztetten üvöltöző bokszolók? A promóterek állandó bundázásai? De La Hoya szerint ennyire nem durva a helyzet, bár azt elismeri, hogy ehhez hasonló viselkedéssel a profi bunyóban is találkozott, de szerencsére nem túl gyakran. 

Annak ellenére, hogy a film meglehetősen negatívan ábrázolja a boksz mögötti üzleti világot, a korábbi világbajnok örül, hogy mind a Southpaw, mind a hamarosan megjelenő Creed, ami a klasszikus Rocky-filmek legújabb testvérfilmje lesz, segít közel vinni a profi bokszot a nagyközönséghez - és ez egy remek dolog.

Szólj hozzá!

Velencében mutatkozik be a nálunk forgatott fasiszta gyerek

július 30., 10:54 Módosítva: 2015-07-30 14:16:54
1
2 hozzászólás

Brady Corbetnek lassan hobbija, hogy minden fontosabb független filmben feltűnik az utóbbi években, megmutatta magát egy pici szerepben a Lavinában, az Edenben, a Frances Ha-ban, a Melankóliában, a Martha Marcy May Marlene-ben, és akkor még a Simon Killer című irtó feszült drámában játszott főszerepéről még nem is beszéltem. Corbet egy igazi indie-kedvenc, aki nemrég rendezésre is adta a fejét, az első játékfilmje, a The Childhood of a Leader pedig egyenesen a Velencei Filmfesztiválon fog bemutatkozni.

Ez még annyira nem lenne érdekes, de a film az egyetlen magyar vonatkozású a filmfesztiválon, ugyanis magyar gyártásban, részben Magyarországon készült. A filmet többek között Jancsó Dávid vágta és Takács Nóra volt a művészeti vezetője. Az előbbi twitteréről derült ki, hogy ez lesz a filmfesztivál programjának egyetlen alkotása, amit 35mm-es kópián fognak bemutatni.

2 hozzászólás Tovább

Már készül a következő Mission: Impossible

július 30., 09:15 Módosítva: 2015-07-30 14:16:53
4
3 hozzászólás

Tom Cruise a Daily Showban jelentette be, hogy Mission: Impossible-sorozat soron következő, hatodik részén máris elkezdtek dolgozni, és feltehetőleg jövő nyáron el is kezdik forgatni. Ez azért fura, mert eddig az összes film között évek teltek el, az eddigi filmeket 1996-ban, 2000-ben, 2006-ban és 2011-ben mutatták be, olyan még sosem volt, hogy egymás utáni években legyen két MI-film.

3 hozzászólás Tovább

Michael Keaton nekimegy a pedofil papoknak

július 30., 08:34 Módosítva: 2015-07-30 11:53:44
32
3 hozzászólás

Tom McCarthy (Az állomásfőnök, A látogató és valami miatt A cipőbűvölő) legújabb filmje a Boston Globe próbálkozásairól szól, hogy kinyomozza a helyi egyház különböző piszkos ügyeit, egész pontosan azokat az eseteket, amikor a papok gyerekeket molesztáltak, de a szervezet eltussolta őket. A Spotlight igaz történeten alapul, az újság 2002-ben kezdett el tényfeltáró anyagokat közölni a molesztálásokról, és annyira elszántan foglalkoztak a témával, hogy Pulitzer-díjat is ért nekik.

3 hozzászólás Tovább

Channing Tatum kiszállt a Gambit-filmből

július 29., 16:25 Módosítva: 2015-07-30 08:32:35
10
4 hozzászólás

Korán örültek a Marvel-rajongók mégsem Channing Tatum lesz a robbanó kártyákkal bűvészkedő X-Men-tag, Gambit a róla elnevezett mozifilmben, írja az Io9.com. Arról, hogy a 35 éves sztárnak miért kellett távoznia, nem tudni semmi konkrétumot, hivatalos indoklás ugyanis még nincs. A döntés ráadásul azért is érdekes, mert Tatum az idei San Diego-i Comic Conon még Gambit pólóban pózolt a fotósoknak.

Fotó: fuckyeahroguengambit.tumblr.com

A Gambit 2016. október 6-án kerülne elvileg mozikba. A film ugyan a Marvel képregényuniverzum közkedvelt karakteréről szól, a filmes jogai azonban nem a Disney-nél vannak, hanem a 20th Century Foxnál, akárcsak az X-Men képregények filmes jogai.

4 hozzászólás

Chris Pine rányomul Wonder Womanre

július 29., 15:44 Módosítva: 2015-07-29 18:36:51
2
2 hozzászólás

Régóta pletykálják, hogy az új Star Trek-filmek Kirk kapitánya, Chris Pine is elszegődik egy képregény-adaptációba. Ez most végre hivatalos: a 2017-es Wonder Womanben már benne lesz, és valószínűleg a Justice League-ben, azaz a Warner Bosszúállók-filmjében is, ahol Batmannel, Supermannel, Zöld Lámpással és Wonder Womannel harcol majd egy csapatban az igazságért.

2 hozzászólás Tovább

Michael Bay megint felrobbant mindent

július 29., 14:29 Módosítva: 2015-07-30 00:10:16
1
4 hozzászólás

Örülhetnek A hivatal rajongói: John Krasinski is szerepel Michael Bay legújabb filmjében, a 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghaziban, ami hat Líbiában harcoló amerikai katonáról szól, írja a Geektyrant. Ők annak a kommandós alakulatnak a tagjai, akiket titkos bevetésre küldenek, miután egy fogolytábor elleni rajtaütéskor meghal a Líbiában szolgálatot teljesítő amerikai nagykövet. A trailer egész ígéretes:

Amerikában jövő januárban, itthon pedig majd csak február 4-én derül ki, jobb lett-e a 13 Hours a Transformers-filmeknél, vagy rosszabb.

4 hozzászólás Tovább

Rachel McAdams a Marvelnél építgeti tovább a karrierjét

július 29., 13:53 Módosítva: 2015-07-30 00:10:15
10
5 hozzászólás

Az egyik legtehetségesebb, és karrierjét a legtudatosabban építő hollywoodi színésznő, Rachel McAdams a Marvellel tárgyal éppen, és ha minden igaz, az övé lesz a Doctor Strange női főszerepe a címszerepet játszó Benedict Cumberbatch oldalán. McAdams a Los Angeles Times-nak adott interjúban erősítette meg a pletykát, hozzátéve, hogy a tárgyalások nagyon korai stádiumban vannak, és "még bármi lehet belőle", de neki semmi kifogása nincs a képregényfilmekkel szemben.

McAdams karrierje nem azt az utat járta be, amit Hollywood elvárt volna, vagy amire számítani lehetett volna: a Szerelmünk lapjai és a Bajos csajok sikere után (2004-ben) hamar rásütötték az "új Julia Roberts" címkét, de ő nem kért belőle, és miközben nagyon okosan választotta meg a nagy blockbusterszerepeket (Sherlock Holmes), kínosan ügyelt arra, hogy kisebb, de művészeti szempontból fontosabb filmekben is szerepeljen (Éjfélkor Párizsban) és kisebb független filmekre is rábólintott (Időről időre). Most éppen a True Detective (A törvény nevében) című HBO-sorozatban látható, azaz meglehetősen sokoldalú színésznőnek tűnik.

Amennyiben McAdams aláír a Doctor Strange-hez, a Marvel jövő novemberi bemutatója a szereposztást tekintve mindenképpen a legnagyobb presztízsű filmje lehet, hiszen McAdams és Cumberbatch mellett Tilda Swinton és Chiwetel Ejiofor is szerepel majd benne.

5 hozzászólás

Francia vadászpilótákról forgatna filmet Depardieu

július 29., 12:52 Módosítva: 2015-07-29 16:28:19
1
0 hozzászólás

A Putyin legjobb haverjaként előszeretettel tetszelgő francia színész egy olyan vadászrepülő-ezredről akar filmet forgatni, ami a II. világháború keleti frontján a szovjet légierő mellett harcolt. Az orosz útlevéllel (is) rendelkező Depardieu ezzel tervezi megerősíteni kapcsolatát Putyin elnökkel, írja kissé eufemizálva a The Guardian, arra utalva, hogy a mostanában leginkább botrányos kijelentéseiről ismert színész-borász-állampolgárhalmozó szeretne még közelebb kerülni a Kremlben lobogó tűzhöz.

Depardieu a filmtervről a fehérorosz tévében beszélt, kijelentve hogy 

A Normandie-Nieman-projekt azok visszaemlékezésein alapul majd, akik részt vettek az eseményekben, beleértve de Gaulle tábornokot, aki részletesen írt róla memoárjában.

A Normandie-Niemen egy szabad francia légiezred elnevezése volt. A francia vadászpilótákat 1943-ban de Gaulle utasítására külték a Szovjetunióba, hogy az ott gyártott Jakovlev Jak-1 repülőgépekbe beülve harcoljanak a németek ellen. Az ezred később részt vett a Fehéroroszországon és Litvánián is keresztül folyó Nieman-folyó visszafoglalásában, nevében Sztálin engedélyével tüntethette fel annak nevét.

Depardieu kijelentette, hogy a lehető leghitelesebb történelmi filmet akarja leforgatni, és "az igazságot, az ezred valós történetét" akarja bemutatni. A Normandie-Niemen-ezred a keleti fronton bevetett két légiezred egyike volt, a másik a brit légierő 151-es egysége volt,  amely Hawker Hurricane típusú vadászrepülőgépekkel segítette a szovjet ellenállást az 1941-es német invázió idején.

Szólj hozzá!

Matt Damon nálunk forgatott sci-fije Torontóban robban

július 29., 12:07 Módosítva: 2015-07-29 14:36:50
1
0 hozzászólás

Szeptember 10-20. között lesz a Berlin, Cannes és Velence árnyékában is egyre nagyobb presztízsű Torontói Filmfesztivál, ahol a Guardian összeállítása szerint idén rengeteg olyan film fog debütálni, ami a mozikban majd csak jóval később lesz látható.

Például Matt Damon Mentőakció című sci-fije, amit Magyarországon forgattak A marsi című regényből, vagy Danny Boyle Oscar-esélyes Steve Jobs-filmje, ami eredetileg elsőként New Yorkban vetítettek volna le októberben.

  

Szintén húzónévnek számít most Torontóban Roland Emmerich, aki ezúttal városrombolás helyett a melegek jogaiért harcoló tüntetőket bemutató politikai drámával jelentkezett, Stonewall címen. A kritikusok Emmeric mellett a Freeheldtől is hasonlóan sokat várnak: ebben a filmben ugyanis Ellen Page egy leszbikus New Jersey-i rendőrnő, és Julianne Moore alakítja az élettársát, akiről kiderül, hogy rákbeteg.

Szólj hozzá! Tovább

Tahó karácsonyi vígjátékon szórakozhatunk

július 29., 10:47 Módosítva: 2015-07-29 12:13:06
3
0 hozzászólás

Nagyjából úgy a 2003-as Tapló télapó volt az utolsó nézhető tahó karácsonyi vígjáték, amiben a kötelező giccs, a negédes ünnepi dalok és az ajándékok utáni utolsó pillanatban rohangálás helyett a piáláson és a bulizáson volt a hangsúly. Idén karácsonykor ez végre máshogy lesz: Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt és a Marvel-filmek Sólyomszárnya, Anthony Mackie most végre leforgatott egy őrült karácsonyi vígjátékot, amiben leginkább csak isznak és kokainoznak a Csendes éj meg a Pásztorok, pásztorok áhítatos éneklése helyett. A címe The Night Before, korábban pedig X-Mas munkacímen futott.

Szólj hozzá! Tovább

Itt az Ahová lépek, szörny terem 5 trailere

július 29., 09:18 Módosítva: 2015-07-29 14:00:28
18
4 hozzászólás

Újabb folytatás készült Kevin Bacon az 1990-es kultfilmjéhez, az Ahová lépek, szörny teremhez, de sajnos már az első részben szereplő Kevin Bacon és a Tremors 2-t még bevállaló, de a folytatásokat már kihagyó Fred Ward nélkül. Viszont már előzetest is kapott az októberben csak dvd-n és on demand videószolgáltatásokon debütáló új film, íme:

4 hozzászólás Tovább

Tommy Lee Jones keseríti meg Matt Damon életét a Bourne 5-ben

július 29., 09:10 Módosítva: 2015-07-29 15:52:25
11
7 hozzászólás

Az utolsó pillanatban jelentették be, hogy a soron következő, ismét Matt Damon főszereplésével készülő Jason Bourne-filmben Tommy Lee Jones alakítja majd a CIA igazgatóját, azaz az ő dolga lesz levadászni szerencsétlen Matt Damont, ahogy az amnéziás szuperkém a világot berohanja egy-egy emlékfoszlány nyomában.  

A filmet ismét Paul Greengrass rendezi majd, és szerepelni fog benne Julia Stiles is, sőt, az Ex Machinával Hollywoodba berobbant svéd színésznő, Alicia Vikander is, akit egyébként hamarosan láthatunk a The Man From U.N.C.L.E. női főszerepében. Egy név hiányzik a stáblistáról, Jeremy Renneré, aki a negyedik Bourne-filmben alakította Aaron Cross ügynököt, neki, ha minden igaz, egy külön filmet írnak majd.

Az új akcióthriller főgonoszát még mindig nem tudni, ki alakítja majd, a legesélyesebb Viggo Mortensen, de vele még nem tudtak megegyezni a producerek. Pedig nem ártana, mert a forgatás menten elkezdődik, és már a bemutató időpontja is ismert: 2016 június 29.

7 hozzászólás

Jennifer Lawrence együtt dolgozhat a Sráckor rendezőjével

július 28., 17:24 Módosítva: 2015-07-29 01:02:57
1
0 hozzászólás

A Deadline számolt be elsőként arról, hogy Hollywood új izgalmas párost indíthat útjára, elképzelhető ugyanis, hogy A Rosie projekt filmváltozatát a Sráckorral számos babért learató Richard Linklater rendezi majd, aki szívesen dolgozna együtt Jennifer Lawrence-szel.

A film az új-zélandi születésű ausztrál író, Graeme Simison azonos című regényén alapul, a forgatókönyvet pedig Scott Neustadter és Michael Weber párosa írja majd hozzá – ők dolgoztak például az 500 nap nyár című Zooey Dechanel-filmen is.

A történet főhőse egy Don Tillman nevű, Asperger-szindrómás genetikusprofesszor, aki bár nem túl romantikus alkat, szomszédasszonya unszolására belefog a feleségkeresésbe. Gondosan kidolgozott kérdőíve segítségével egy megbízható, nem dohányzó, absztinens nőt keres, aztán megismerkedik Rosie-val, akit, úgy tűnik, Jennifer Lawrence alakíthat majd, és ezzel beindul a Rosie-projekt.

Szólj hozzá!

Twitteren gyűjt ötleteket Hugh Jackman az új Farkas-filmhez

július 28., 13:59 Módosítva: 2015-07-28 20:33:18
9
0 hozzászólás

Már korábban is írtunk arról, hogy a jelek szerint Hugh Jackman utoljára ölt pengeöklöt, és játssza el a nevével gyakran összekötött Farkas (vagy ahogy korábban ismertük: Rozsomák) karakterét. Az ausztrál színész és producer most a Twitter-profilján tett közzé felhívást, amelyben arra biztatja a követőit, hogy osszák meg vele az új Farkas-film forgatókönyvével kapcsolatos ötleteiket. Egyetlen kikötése csupán az volt, hogy azok terjedelme ne haladja meg az ötven szót.

Szólj hozzá! Tovább

Továbbra is mozi lesz az Örökmozgó helyén

július 28., 11:26 Módosítva: 2015-07-28 14:05:09
8
0 hozzászólás

Bár hétfőn még mi is arról írtunk, hogy a magas bérleti díj miatt bezárhat az Örökmozgó Filmmúzeum, a Budapest Film Zrt. kedd délelőtt kiadott közleménye szerint a mozit mégsem fenyegeti bezárás.

Korábban arról szóltak a hírek – legalábbis a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) közleménye szerint arról volt szó –, hogy a mozi tulajdonosa, a Budapest Film Zrt. a jelenlegi bérleti díj hétszeresét kéri, amit az Örökmozgó, közgyűjtemény lévén, sehogy nem tudna kigazdálkodni.

Fotó: Örökmozgó Filmmúzeum / Facebook

A Budapest Film ezzel szemben azt írja:

A MaNDA az elmúlt 15 évben egyetlen forint tényleges bérleti díjat nem fizetett a tulajdonosnak. A bérlő 15 évvel ezelőtt, mintegy 33 millió forintos felújításért cserébe kapta meg a jogot az üzemeltetésre. Ha a felújítás összegét 15 éves viszonylatban havi összegekre bontjuk, akkor a MaNDA jelenlegi ajánlata a 15 évvel ezelőtti bérleti díjnak nemhogy nem a kétszerese, hanem annak csak 55%-a.

Szólj hozzá! Tovább

35 nő meséli el, hogyan zaklatta Bill Cosby

július 27., 17:49 Módosítva: 2015-07-28 10:33:57
6
8 hozzászólás
Fotó: New York Magazine

A The New York Magazine hétfői számában 35 olyan nő mesélte el a történetét, akiket korábban Bill Cosby szexuálisan zaklatott, írja az MTI.

A magazin a címlapon is bemutatja mindegyik nőt, a szerkesztők pedig egy 36. széket üresen hagytak: ez jelképezi azokat a nőket, akik eddig még nem mertek beszámolni nagy nyilvánosság előtt a Cosbytól elszenvedett zaklatásról.

Az áldozatok eddigi elbeszélése szerint Cosby, aki eddig Amerika egyik legnépszerűbb, köztiszteletben álló komikusa volt, évtizedeken keresztül erőszakoskodott a környezetébe került nőkkel. Az áldozatok évtizedekig hallgattak, elmondásuk szerint azért, mert úgy érezték, Cosbyval szemben nincs semmi esélyük. Eleinte úgy tűnt, hogy ez nem is fog megváltozni.

8 hozzászólás Tovább

Így készül Dobó Kata focifilmje, a Brazilok

július 27., 17:11 Módosítva: 2015-07-27 19:44:37
32
0 hozzászólás

Dobó Kata szereplésével megkezdődött a tévés M. Kiss Csaba roma focistás filmjének, a Braziloknak a forgatása. A Brazilok egyike annak a hét új hazai gyártású filmnek, amelyek nemrég kaptak támogatást az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalaptól.

A fociról és a szerelemről szóló Brazilok 361,875 millió forint támogatást kapott a filmalaptól. A film sztorija röviden:

A könnyes, humoros, etno-mese egy kis vidéki településen, Acsán játszódik, ahol az új, fiatal plébános elintézi a polgármesternél, hogy a romák Brazilok nevű csapata is elindulhasson a falubajnokságon.

Szólj hozzá! Tovább