Friss kommentek

Comment:com

Nagyon súlyos, nagyon komor előzetest kapott a Sons of Anarchy
Az FX szerethető motoros zsiványokról szóló sorozata hamarosan visszatér, és ha olyan lesz, mint a promó, illetve az ugrás után megmutatott promóképek, akkor meglehetősen komor évadunk lesz, no de hát mit várhatunk egy ilyan sorozattól, ugye.

Autóbérlés online

Magas minőség, kedvező árak - bérautó foglalás diszkont áron!

Korfu

Last minute ajánlatok görög hangulatban. 29 900 Ft / fő / 7 éjtől

Apokaliptikus sivataggá alakult a Flórián tér

tegnap, 19:11

Augusztus 21-től szeptember 3-ig a Flórián téren forgatják a Spectral című amerikai filmet, amiben a budapesti utcáknak most valószínűleg New Yorkot kell eljátszania. A népes stáb már több mint egy hete a helyszínen dolgozik, a környéket teljesen átvarázsolták. Klág Dávid szerdán annyit már kiderített róla, hogy a történetben ügynökök vadásznak mindenféle természetfeletti jelenségre. Körbejártam a terepet.

Az Árpád hídi felhajtó alatt lévő Fürdőmúzeum (a Római légiós tábor fürdője, a Thermae Maiores romjai) tűnik a fő helyszínnek. Dávid szerint úgy néz ki a díszlet, mintha hajléktanyát rendeztek volna be. Én ehhez még annyit tudok hozzátenni, hogy közvetlenül a romok előtt, a Szentendrei úti elágazás oldalában megjelent már egy roncs autó is, még a tankja is nyitva van. Úgy tűnik, lesznek éjszaka felvett jelenetek is, mert egész nap óriási, teherautóról belógatott lámpákat emelgetnek a felüljáró tetejéről a szervezők. A felüljárón és az oldalt lévő utakon is lezártak egy-egy sávot.

A faluház előtt áll egy csomó lakóautó. Az egyik oda igyekvő headsetes lány azt mondja, senki nem lakik bennük, csak a felszereléseket tartják itt, és valószínűleg itt sminkeltek. Még egy rövid úttal is összekötötték a parkolót és a kőtárat, ezt narancssárga útjelzőtáblák jelzik.

Még szemben, a Pacsirtamező utca irányában is áll teherautó, nagy reflektorok vannak ennek is a hátulján. Őrület!

4 hozzászólás

Éneklő vulkán az új Pixar-mese főhőse

tegnap, 16:51

A Láva című Pixar-kisfilm tényleg arról szól, hogy egy vigyorgó, Uku nevű, szerelmes hawaii vulkán a kontinensek vándorlása idején arról énekelget, hogy bárcsak mellé sodorna a sors egy bűbájos vulkánlányt, akivel jól összekapcsolódhatnának. A kisfilm író-rendezője a Pixar veterán vezető animátora, James Ford Murphy, aki korábban olyan klasszikusokon dolgozott, mint a Toy Story 2, a Szörny Rt., a Némó nyomában és A hihetetlen család.

A rendező saját bevallása szerint ugyan Detroitban nőtt fel, de óriási hatással voltak rá Hawaii vulkánjai, és persze Israel Kamakawiwo'ole, az Oahu szigetén született, túlsúlya miatt azonbannagyon fiatalon elhunyt zenész híres Somewhere Over The Rainbow-feldolgozása.

A Láva vidám vulkánját viszont már egy élő hawaii zenészről, Kuana Torres Kaheléről (valamint Jackie Gleasonról és a Chuck Jones-rajzfilmek kutyájáról) mintázta, aki személyesen énekli el Uku dalát a kisfilmben. A Láva  a 2015. júniusában mozikba kerülő Inside Out előtt lesz látható. (via Cinemablend)

Szólj hozzá!

Jön Guy Ritchie Excalibur-filmje

tegnap, 16:13

Charlie Hunnam lesz Arthur király Guy Ritchie Excalibur-mondakört feldolgozó filmjében, ahol olyan sztárok alakítják majd vélhetőleg a kerekasztal lovagjait, mint Henry Cavill a Supermanből és Jai Courtney a Spartacusból és a Die Hard 5-ből.

Állítólag az Olsen-ikrek kistestvére, Elisabeth Olsen Ginevrát alakítja majd, Merlin viszont rendhagyó módon egy fekete színész, Idris Elba lehet (bár ebben nincs semmi meglepetés azok után, hogy ő volt a skandináv istenség, Heimdall is a Thorban). Az új Arthur király forgatókönyvét az Éberség című Jessica Alba-horror rendezője és A holnap határa producere, Joby Harold írta. (via Variety)

Szólj hozzá!

Robert Downey Jr. imádja a vetélytársát

tegnap, 15:27

Régóta tudni lehet Robert Downey Jr.-ról, hogy gyerekkora óta imádja a képregényeket, úgyhogy biztosan nem kamuzott akkor sem, amikor a Toronto Sunnak adott interjújában A galaxis őrzőiről áradozott, annak ellenére, hogy nem is szerepelt benne, és lényegében a Bosszúállók házon belüli vetélytársait promózta:

A galaxis őrzői bizonyos szempontból minden idők legjobb Marvel-filmje. És ha ezt egy akkora egóval rendelkező ember mondja, mint én, akkor az csak jelent valamit, nem?

A 49 éves sztár egyébként jelenleg épp a legújabb filmjét, a The Judge nevű ügyvédes drámáját reklámozza, ami októberben fog az amerikai mozikba kerülni. A Bosszúállók 2-re 2015 májusáig kell várnunk, A galaxis őrzői 2 pedig majd csak 2017-re készül el. (via Variety)

Szólj hozzá!

James Deané a világ legjobb tinifilmje

tegnap, 14:41

A szerelmi háromszögek, a béna frizurák és persze a gimnáziumi évek során mindent átható szexualitás jegyében a WatchMojo összegyűjtötte minden idők tíz legjobb tinifilmjét, amit most azonnal meg is mutatunk.

Ha esetleg nincs kedve vagy tizenhárom perce a WatchMojo kedvenc tinédzsermozijaira, a hajtás után listába rendezve is megmutatjuk azokat.

Szólj hozzá! Tovább

Áldozataik véréből ittak

tegnap, 13:34

A The Act of Killing (Az ölés aktusa) forgatása során Oppenheimer az indonéz hadsereg egykori embereit kereste fel és játszatta el velük újra, hogyan ölték meg kommunista foglyaikat a 70-es évek közepén zajló politikai tisztogatások idején. A 2012-ben bemutatott filmnek hatalmas visszhangja volt világszerte és az indonéz államot is cselekvésre kényszerítette. A rendezőt hivatalosan persona non gratának nyilvánították, és először titokban lehetett csak vetíteni filmjét.

Később mégis bemutatták, és ezután az indonéz kormány vonakodva bár, de közleményt adott ki arról, hogy a 70-es években történt események törvénytelenek és elítélendőek voltak. A gyilkosokat viszont azóta sem vonták felelősségre, sokan továbbra is fontos közéleti szerepet játszanak. A Velencében vetített folytatásról egyelőre nem nagyon tudnak még Indonéziában, a rendező a sajtótájékoztatón elmondta: kíváncsi, mi fog történni a bemutató után. A stáblistán viszont minden második név “Anonymus” volt: Indonéziában ezek szerint biztosra kell menni, ha a politikai témában véleményt nyilvánítók védelméről van szó.

2 hozzászólás Tovább

Martin Scorsese Ramones-filmet készítene

tegnap, 13:10

A könnyűzene történetének egyik legfontosabb és legnagyobb hatású zenekaráról, az amerikai Ramonesról készül életrajzi filmet forgatni Martin Scorsese, írja a MovieWeb. Az Oscar-díjas filmrendező a Wall Street farkasa, a New York bandái, a Casino és még egy sor másik remek film után ezúttal a hetvenes-nyolcvanas (és kicsit talán a kilencvenes) évek nagy punklegendáinak történetét készítené el. A zenekar első lemeze, az egyetlen hét alatt rögzített, cím nélküli debüt, 2016 áprilisában ünnepli majd negyvenedik születésnapját, és addigra talán még Scorsese filmje is a mozikba kerülhet.

A zenekar történetével kapcsolatban tervben van még egy dokumentumfilm is, amely a hetvenes és a nyolcvanas évekből előkerült, idáig sehol nem láthatott felvételekből állna össze. Ezt az a George Seminara készítené el, akit a The Ramones: It's Alive 1974-1996 és az End of the Century című munkái kapcsán is ismerhetünk. Sőt, úgy tudni, készülőben van még egy könyv is, ami a zenekar korai éveit öleli majd fel sok-sok fényképpel.

A zenekar legutolsó életben maradt alapítótagja, a magyar származású Tommy Ramone, nemrég, július 11-én hunyt el, így a Ramones eredeti felállásából már senki nem él.

Szólj hozzá!

A Chihiro Szellemországban rendezője Oscart kap

tegnap, 10:30

Mijazaki Hajao japán animációs rendező, Jean-Claude Carriere francia forgatókönyvíró és Maureen O'Hara ír színésznő kap novemberben 8-án, Los Angelesben életmű Oscart, írja az MTI.

A 6500 tagú Amerikai Filmakadémia az év eleji Oscar-gálák előtt, soron kívül szokta a tiszteletbeli Oscarnak is nevezett Kormányzói Díjakkal jutalmazni a kiemelkedő filmes alkotók pályafutását és humanitárius tevékenységét.

  • A Jean Hersholt Humanitárius Díjat a 87 éves színész-énekes-polgárjogi harcos Harry Belafontének ítélték oda.
  • A visszavonulását tavaly bejelentő, 73 éves Mijazaki Hajao, a japán Ghibli Stúdió társalapítója 2003-ben Chihiro Szellemországban című alkotásával már nyert egy Oscart, az utolsó filmjének szánt Szél támaddal pedig ismét esélyes a díjra.
  • A 94 éve Dublinban született Maureen O'Hara leghíresebb filmjei közé tartozik a Csoda a 34. utcában vagy a Szindbád, a hajós. 1952-ben John Wayne oldalán játszott A nyugodt férfi című filmben, amelyért John Ford rendezői Oscart kapott.
  • Jean-Claude Carriere, a Cyrano de Bergerac, A lét elviselhetetlen könnyűsége és A burzsoázia diszkrét bája forgatókönyvírója regényíróként kezdte pályáját. 1963-ban a Heureux Anniversaire című rövidfilm társszerzőjeként kapott Oscar-díjat. A tiszteletbeli Oscarok korábbi díjazottjai között olyan sztárok szerepeltek, mint Francis Ford Coppola, Angelina Jolie és Steve Martin vagy az idén elhunyt Eli Wallach, Laureen Bacall.
Szólj hozzá!

Philip Seymour Hoffman terrorelhárítónak is zseniális

tegnap, 09:34

Aki azért ül be Anton Corbijn legújabb filmjére, hogy pisztolylövéseket, verekedéseket vagy autósüldözéseket nézzen, az nagyon keményen csalódni fog.

Ahogy a film elején pár feliratból megtudjuk, a 9/11-et Hamburg kikötőjében tervezték meg, de a német kémelhárítás belső feszültségei miatt nem vették észre időben a készülődő terrorcselekményt. Emiatt a város azóta is maximális készültségben van, ahol minden egyes bevándorlóra vagy idegenre különös tekintettel figyelnek. Főleg egy teljesen ismeretlen, maroknyi emberrel működő csoport, aminek Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) a vezetője.

Az ő feladatuk az, hogy rajta tartsák a szemüket minden gyanús alakon, aki Hamburgon keresztül bukkan fel Németországban, de ha a kedves olvasó ide egy 24-beli CTU-t vagy valami még puccosabb elhárítóközpontot képzel el, akkor nagyon téved. Bachmann csapatának munkájában nagyjából annyi a glamúr, mint egy átlagos külvárosi okmányirodai alkalmazottéban. Úgy is öltözködik az összes. Talán még fegyverük sincsen.

Az uldozott B1 nagy
 

Ennyit ér:

Index: 6/10

Port.hu: 5,8

Metacritic: 74

IMDb: 7,5

Rottentomatoes: 91%

Célpontjuk viszont igen, a tengerből kimászik Ísza Kárpov, a muszlim keresztnevű, csecsen származású férfi, akinek se útlevele, se bármilyen más papírja, de kétségbeesve keres egy Thomas Brue nevű bankárt (Willem Defoe). Sikerül segítséget kérni egy bevándorlókkal és menekültekkel foglalkozó ügyvédtől (Rachel McAdams), de felfigyel rá Bachmann osztaga is, főleg azért, mert ő lehet a kulcs ahhoz, hogy elkapjanak egy sokkal nagyobb halat, egy éppen Hamburgban tartózkodó muszlim üzletembert, akinek a nagy adakozó kedve furmányos terveket sejtet. De Bachmann feletteseinek azonnali siker kell, nem egy nagyszabású, nagyívű terv.

Az üldözött John Le Carré regényéből készült, akinek a Suszter, szabó, baka, kémje pár évvel ezelőtt már megjárt minden díjceremóniát és kritikusi listát, viszont nem vagyok benne biztos, hogy Corbijn filmjének is ugyanez a pálya fog járni. Az üldözött ugyanis még az ötvenes években játszódó csavaros kémfilmnél is lassabb és megfontoltabb, és ezért néha unalmasabb is. A közepén, amikor helyére kerülnek a történet szereplői, és azt várjuk, hogy megtegyék azokat a lépéseket, amiket várunk tőlük, kifejezetten bódítóak, és itt nem az akciójeleneteket vagy a fegyveres leszámolásokat hiányolom a filmből, hanem bármit, ami feszültséget teremtene és nem azt a szürke, nyomasztó, unalmas hangulatot árasztaná, ami az első perctől árad belőle.

Mert ha valamihez Corbijn ért, az a nyomasztás. Az ember, aki heroinjézust formált Dave Gahanból és aki évtizedekig nem tudta elengedni Ian Curtis és a Joy Division történetét (lásd első játékfilmje, a Control) most Hamburgból próbál egy olyan helyet varázsolni, ahol egyszerre tükröződnek a kirakatokon mindenféle szexboltok neonfényei és világveszélyek derülnek ki olyan kocsmákban, aminek a moziszékekig érezni a dohos szagát.

Corbijnt láthatólag izgatja a német város, az egészen brutális, funkcionális épületekkel és a szürke kikötőkkel, amikben szürke emberek szürke tettekkel nagyon fontos ügyekben intézkednek. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy Hamburg a második főszereplője ennek a filmnek, de egyrészt ez nagyon hülyén hangzik minden egyes alkalommal, másrészt pedig egy, minden felett tornyosuló főszereplője már van Az üldözöttnek.

És az Philip Seymour Hoffman, akinek végül ez lett az utolsó befejezett filmje. Hirtelen nem tudok mondani a karrierjéből egyet sem, amiben kifejezetten rossz, vagy csak érdektelen lett volna, Az üldözöttben pontosan annyira zseniális, amennyire bárki elvárhatja tőle. Az először zavaró német akcentust teljesen elfeledtetik a gesztusai, amivel egy sokszor látott karaktert tud úgy bemutatni, mintha most találkoznánk vele először. Folyamatosan bagózik, mindig borostás, aludni valószínűleg sosem alszik, a reggeli kávéba is töményet önt és aki mindig egy múltbeli baklövés miatt bűnhődik. Bachmann figurája egyáltalán nem Jason Bourne, amikor a film talán egyetlen akciójelenetében futva vesz üldözőbe valakit, akkor nem azt érezzük, hogy a fantasztikus fizikuma, hanem az elhivatottsága hajtja. Hoffman karrierjéről nem ez a film fog eszünkben jutni, hanem egy csomó másik, de az biztos, hogy Az üldözöttből csak rá fogunk emlékezni.

Szólj hozzá!

Joaquin Phoenix is szuperhősfilmet forgat?

tegnap, 09:17

A Bosszúállók 2 és A galaxis őrzői 2 mellé rengeteg másik képregényfilmet akar leforgatni a következő években a Disney-birodalomba tartozó Marvel Entertainment, így már most elkezdték megkörnyékezni a legismertebb férfi színészeket.

Comic-Con-Doctor-Strange-Joaquin-Phoenix
Fotó: San Diego Comic Con / Marvel Entertainment

Joaquin Phoenix például már nagyon közel van ahhoz, hogy aláírja a szerződését a 2016-os Doctor Strange-filmre, ahol természeten ő alakítaná a Föld legnagyobb hatalmú varázslóját, írja a Cinemablend. De a stúdió korábban tárgyalt a szerepről

  • Jon Hamm-mel,
  • Jack Hustonnal,
  • Tom Hardyval,
  • Benedict Cumberbatch-szel,
  • Joseph Gordon-Levitt-tel
  • és Daniel Radcliffe-fel is.
6 hozzászólás Tovább

Felejtse el A hobbitot, jön A hetedik fiú

tegnap, 08:51

A 300-at és a Titánok harcát is pénzelő Legendary Pictures stúdió ezúttal nem a Warnerrel, hanem a Universallal állt össze egy látványos dark fantasy elemekkel megpakolt kardozós akciófilm erejéig. A hetedik fiú legújabb trailerét elnézve nem is végeztek rossz munkát: borongós a hangulat, brutálisak a szörnyek, Julianne Moore pedig legalább olyan szép gonosz boszorkány, mint Charlize Theron volt a hasonlóan sötét Hófehérkében.

Úgyhogy most már tényleg csak annyi kell, hogy a sztori is jó legyen a filmben, a többit megoldja a mély hangon dörmögő Jeff Bridges. A rendező, Szergej Bodrov szintén nagy sztár: 2008-ban figyelt fel rá a nyugati filmes szaksajtó, amikor a semmiből berobbant a kazah 300-nak nevezett Dzsingisz kán filmjével, A címbéli, varázslatos képességekkel bíró hetedik fiút Ben Barnes alakítja, akivel valószínűleg itt sem lesz gond, mert ugyanilyen bamba képű, jószívű kardforgatót játszott a Narnia franchise-ban is, ahol ő volt Caspian herceg. Hazai premier: február 5. (via Geektyrant)

9 hozzászólás Tovább

Ejtették a Bryan Singer elleni pedofilvádat

augusztus 28., 15:18

Michael Egan, a Bryan Singer rendezőt és több producert pedofíliával és nemi erőszakkal megvádló színész szerdán délután visszavonta a vádakat, ezzel lezárulni látszik az utóbbi évek egyik leggyomorforgatóbb hollywoodi botránya. Egan nem azért ejtette a vádat, mert meggondolta magát, hanem azért, mert miután eredeti ügyvédje felmondott neki, nem talált olyat, aki elvállalná az ügyet. Ez persze visszavezethető lenne arra is, hogy Egan anyagi helyzete meglehetősen ingatag (értsd: egy fillérje nincs), és nem tudja kifizetni az ügyvédi költségeket, de ennél egy fokkal bonyolultabb a dolog.

Amikor Egan és ügyvédje, Jeff Herman áprilisban benyújtotta a keresetet Singer, Marc Collins-Rector, Garth Ancier, David Neuman és Gary Goddard ellen, akkor azt állították, hogy 1999-ben Singer több alkalommal is megerőszakolta az akkor mindössze 17 éves Egant. A vádiratban szó esett még drogos szexpartikról, leitatott tinédzserekről, halálos fenyegetésekről, Hawaii utazásokról és sok olyasmiről, ami a négy vádlott életét pillanatok alatt pokollá tehette volna.

Már ha igaznak bizonyultak volna a vádak.

A meglehetősen nagy felháborodást kiváltó ügy rém kínos volt minden résztvevőnek, különösen Singernek, aki éppen a legújabb X-Men-filmet promótálta volna világszerte. A gyártó Fox azonnal le is tiltotta a sajtókampányról, az ABC tévétársaság a nevével eladott Black Box című tévésorozat reklámanyagiról távolíttatta el a nevét, azaz pontosan az történt, amire számítani lehetett: a pedofilvádakból senki nem kért, és eltávolodtak Singertől. A rendező ügyvédjei első körben az Egant védő Hermanra szálltak rá, és több olyan, korábbi ügyet szedtek elő, amiben a meglehetősen kétes hírű kolléga nem éppen erkölcsösen járt el (Floridában egy időre ki is zárták a kamarából), ami természetesen a védence szavahihetőségének aláásására is tökéletesen megfelelt.

Egan mellé májusban egy brit kamaszfiú is beszállt az ügybe, és ő is azt állította, hogy Singer és Goddard elkábította, majd megerőszakolta egy hollywoodi buli alatt. A vádakról egy héten belül kiderült, hogy hamisak, és ekkor már a sajtó sem vette készpénznek Egan állításait - korábban ugyanis úgy tűnt, mintha nemcsak a bulvárlapok, de a "komoly" sajtótermékek is elhinnék Egan állításait, egyre több oknyomozónak álcázott, de valójában csak internetes fórumokról összeszedett állításokra alapozott cikkek jelentek meg Singer vad melegpartijairól, amiken állítólag modellalkatú fiatalemberekkel fajtalankodott.

Júniusra az öt beperelt hollywoodi potentát közül négy viszontváddal élt, és olyan kártérítési összegek röpködtek a levegőben, hogy Egan ügyvédje, nincs mit ezek szépíteni, betojt. Ügyfele állításairól többről is kiderült, hogy nem igazak, például amikor Singer szerinte Hawaii-n erőszakoskodott vele, akkor a rendező bizonyíthatóan Torontóban volt és éppen forgatott. A jobb híján a sajtóban folyó adok-kapok végén, júniusban, Egan visszavonta a Goddard ellen felhozott vádakat.

Singer ügyvédjei júliusban már pedzegették, hogy nem várják meg míg a bíróság kitűzi a tárgyalás napját, és mihamarabb beperelik Egant rágalmazásért, jó hírnév meggyalázásáért, hamis tanúzásért meg ki tudja még miért. Augusztus elején ez meg is történt, Herman pedig egyre idegesebben figyelte az eseményeket - már ő sem nagyon bízott védencében. Egan két hete nyilatkozta először, hogy Hermannel megromlott a viszonya, de arra nemigen számított, hogy az ügyvéd augusztus 25-én este felmond neki. Singer védői szerint ezt megelőzően Herman igyekezett peren kívül megegyezni velük, de erre ők úgy sem voltak hajlandók, hogy az összeg, amit Egan nevében kért, nevetségesen alacsony volt.

Miután ügyvéd nélkül maradt, Egan egyelőre ejteni kényszerült a vádakat, de azt fontos megjegyezni, hogy ez nem visszavonhatatlan dolog, azaz később újra benyújthatja azokat - már ha talál magának ügyvédet. Ennek egyre kisebb az esélye, hiszen az ilyen ügyekben, ahol a vádló nem tud előre (meg sehogy) fizetni, csak a filmekben jön elő a nemes lelkű, Matthew McConaughey-ra kísértetiesen hasonlító ügyvéd, és vállalja el a melót pro bono, azaz ingyen. A valóság az, hogy a meg nem nevezett összegű kártérítést követelő Egan eredeti ügyvédje is csak a sikerdíj reményében (ilyen nagy volumenű esetekben a 40-50 százalékos díj sem elképzelhetetlen) vállalta el a védelmet, nem védence két szép szeméért. 

Az ügy alakulása azonban előrevetíti, hogy a vádak nem fognak megállni a bíróságon, Egan egy fillér kártérítést nem fog kapni, sőt, Singer ügyvédjei most éppen 300 000 dolláros összeget követelnek rajta. És ők nem vonták vissza a keresetüket. Az egészben az a legszomorúbb és legkiábrándítóbb, hogy valószínűleg soha nem tudjuk meg, kinek van igaza, így azt sem, hogy Egannal tényleg történt-e valami, és ahhoz van-e köze Singernek.     

1 hozzászólás

Betiltják a humort a DC-filmekben

augusztus 28., 13:43

Nem igazán akarjuk elhinni, de ha már az összes filmes blog arról ír, hogy a Warner stúdió betiltotta a vicceket a következő DC-filmekben (ők ugye a másik képregényfilmes óriás, a Marvel legnagyobb konkurensei), akkor nekünk is szólni kell. Igen, állítólag Warner nem akar humort a DC szuperhősös filmjeibe, szeretnék megtartani a sötét, komor, sokkal komolyabb hangvételt, ami a Batman-filmeket és a Supermant is jellemezte.

giphy.gif

A "No Jokes" policyt a saját fülével hallotta a HitFix és a Badass Digest szerzője is, de még így is furcsa, hogyan akar majd a Warner egy rakás DC-filmet eladni nulla humorral. Pláne azok után, hogy a Galaxis őrzői például pont a vicceskedéssel lett akkora telitalálat idén, de említhetnénk a Bosszúállókat vagy a Vasembert is. Ugyan a DC valamivel kevesebb jópofa karakterrel bír, azért szeretnénk megnézni, hogy akkor Flash-nek milyen dialógusokat adnak majd az Igazság ligájában.

5 hozzászólás

Rettegtek a forgatáson a Madárember készítői

augusztus 28., 12:05

Iñárritu, aki eddig sem riadt vissza attól, hogy A-listás sztárokat foglalkoztasson számukra szokatlan környezetben, korábban például Cate Blanchett és Brad Pitt próbálhatták ki vele a művészfilmezést, most is elsővonalas színészekkel tömte tele filmjét. A fő- és címszereplő az egykori Batman, Michael Keaton, mellette pedig Edward Norton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Andrea Riseborough és Naomi Watts tündökölnek.

Galifianakis és Watts kivételével mindannyian eljöttek a velencei filmfesztiválra, a film világpremierjére. A szerda délutáni sajtóeseményen meg is néztük őket. Norton civilben is hozza a szokásos kisfiús, szerethető figurát, Keaton szürke külseje ellenére is karizmatikus, Iñárritu kissé Tim Burtonre hajaz (akit jó sokszor emlegetett is), Riseborough ideges, finom szépség, Emma Stone pedig levedlette a filmben alakított problémás, drogfüggő, instabil tinédzser bőrét és elegáns stílusikonként ragyogott visszafogott kontyával, fekete selyemruhájában.

Alejandro González Inárritu

5 hozzászólás Tovább

A letöltések miatt nem lesz Kick-Ass 3

augusztus 28., 11:36

Az Expendables után a Kick-Ass (nálunk Ha/Ver címmel futottak a filmek) készítői is arról panaszkodnak, hogy a szemét internet miatt vannak anyagi gondjai a produkciónak. Legalábbis erről beszélt Chloé Moretz színésznő a Digital Spynak. A Kick-Assben Hit Girlt alakító Moretz hiába kedveli a karakterét, nem igazán lát esélyt a Kick-Ass harmadik részére, mivel a film nem hozta a szükséges számokat a mozikban.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy manapság a legtöbben inkább illegálisan töltik le a filmeket, ahelyett, hogy jegyet vennének a vetítésre, és ők bizony azzal nem mennek semmire, ha a Kick-Ass 2 az egyik legtöbbször letöltött torrent valahol. Azt persze Moretz kisasszony is elfelejti hozzátenni, hogy a Kick-Ass 2 és az Expendables 3 is baromi gyenge lett, így meg annyira nem elegáns a netezőkre fogni az alacsony jegybevételt.

7 hozzászólás

Senki sem érti, miért lesz Underworld-reboot

augusztus 28., 09:36

Négy film után rebootolják az Underworldöt, vagyis újrakezdik azt a franchise-t, aminek már a második része sem érdekelt senkit, írja a MovieWeb. A forgatókönyvet Cory Goodman írja, aki A pap - Háború a vámpírok ellen katasztrofális szkriptjéért is felelt, szóval nagy reményeket fűzünk a projekthez. A producer Tom Rosenberg és Gary Lucchesi lesz, de ezen kívül tényleg nem lehet semmi konkrétat tudni, még azt sem, hogy a Lakeshore Entertainment miért akar 2014-ben rebootolni egy alapból halva született vámpíros franchise-t.

Az Underworld 4-et már a Mátrixból, a Terminátorból, az előző Underworld-epizódokból  lopkodták össze  minden gátlás nélkül. A főhős, Kate Beckinsale Jovovichhoz hasonlóan a rendező (Len Wiseman) felesége, az általa játszott karakter pedig lényege pedig egyre inkább az lett, hogy bár már közelebb jár a negyvenhez, mint a harminchoz, még mindig mennyire jól néz ki.

4 hozzászólás

Sajnálom, de nem érdekel Megan Fox feneke

augusztus 28., 00:50

Lendüljünk túl azon, hogy tinédzser, karatézó, mutáns teknősbékákról komolyan vehető filmet forgatni teljes képtelenség, próbáljunk inkább abból kiindulni, hogy ez a franchise a '80-as évek vége óta folyamatosan az egyik legkedveltebb a gyerekek, és a kevésbé felnőtt felnőttek körében. Ha már a Transformers akkora siker (a brutálisan rossz filmek ellenére), abszolút érthetőnek tűnt a Paramount és a Nickelodeon döntése, hogy ideje újraforgatni az egészet. A gondok valahol ott kezdődtek, amikor Michael Bay odakerült a produkciós részleghez, aki egyet jelent az elképesztően ostoba, de baromi látványos akciófilmekkel. Pont ilyen lett a Tini nindzsa teknőcök is, amiben tényleg csak annyi a pozitívum, hogy használt síkosítót, amikor megerőszakolta a gyerekkoromat. 

24 hozzászólás Tovább

Megvesznek a kritikusok a dilis Michael Keatonért

augusztus 27., 15:48

Az első előzetes óta mi az Indexen is közelről figyeljük Alejandro González Iñárritu (Korcs szerelmek, 21 gram) filmjének sorsát, főleg azért, mert az a tréler teljesen zavarbaejtett és elképesztett minket. Azzal, hogy Michael Keaton a főszereplője, azzal, hogy Edward Norton alsógatyában próbál vele bokszolni, azzal, hogy becsapódik közben valahol egy meteor és azzal, hogy egy csomó szürreális és izgalmas jelenetet mutat meg, de közben a történetből egy mukkot sem árul el. 

Most viszont a legnagyobb filmes újságok munkatársai megnézhették a Birdmant, egyrészt mindenki megtudhatja, hogy miről szól, másrészt pedig rögtön a legjobban várt idei filmek listájának az első helyére rakétázott.

A film egy lecsúszott, egykor ismert színészről, Riggan Thomsonról szól, aki háromszor játszotta el Hollywoodban a címben szereplő szuperhőst, de dacból a negyedikre már nemet mondott. Most próbál önálló művészként megállni a talpán a szórakoztatóiparban, éppen színpadra állítja Raymond Carver Miről beszélünk, amikor a szerelemről beszélünk? című novelláját. A főszereplő kiesik, a helyére pedig beugrik a rendkívül jó színész, de borzalmas ember hírében álló Mike (Norton), közben pedig ott kotnyeleskedik körülötte a darab női főszereplője (Naomi Watts), egy producer (Zach Galifianakis) és a lánya/asszisztense (Emma Stone) is. A kritikákból viszont az jön le, hogy ennél a nagyon egyszerű felállásnál a Birdman sokkal, de sokkal bonyoultabb.

Egyrészt technikailag. A filmnek ugyanaz az Emmanuel Lubezki volt az operatőre, mint a bravúros Gravitációnak. A Birdman szinte valós időben játszódik, Lubezki és Iñárritu úgy vették fel a jeleneteket, mint hosszú beállítások sorozatát, a Hollywood Reporter és a Variety is a Hitchcock-féle Kötélhez hasonlította a filmet. Hitchcocknál egy lakásban játszódott a cselekmény, látszólag egy beállításban, de az angol rendező nagyon cselesen nagyjából 15 percenként belerakott egy rejtett vágást: a kamera valakinek a hátára közelített, majd a következő beállítás ugyanabból a képből kezdődött egy újabb negyedórára. A Birdman viszont hetek alatt játszódik, egymástól nagyon távoli helyszíneken, Lubezki viszont úgy vett fel mindent, hogy egy folyamatos kameramozgás legyen. Mintha az Ember gyermeke híres jelenete lenne egy egész filmre kihúzva.

02 (1)
Fotó: outnow.ch

A másik hatalmas erénye a látvány mellett Keaton maga. A Variety-nek egyenesen a John Malkovich-menet jut eszébe a Birdmanről, már hogy ez is ugyanannyira szedi szét egy színész személyiségét, mint Spike Jonze filmje. Keatonnak ugye eléggé változatos karrierje volt a nyolcvanas években, először komikusként ismerték meg, majd a két Batman-filmmel hatalmas szupersztár lett, de mintha eltűnt volna a föld színéről. Az olyan filmek, mint a Jackie Brown vagy a Pancser Police majdnem tíz év különbséggel megmutatták az arcát a nagyközönségnek, de sosem volt képes kitörni abból a megítélésből, hogy egyszer ő volt Bruce Wayne. Egy tavalyi, Marc Maronnak adott interjújában kifejtette, hogy szándékos döntés volt, hogy ennyire kevés filmet vállalt el a kétezres években, egyszerűen a családjával és a magánéletével akart foglalkozni. A Birdman viszont szándékosan rájátszik a Batmanre azzal, hogy a filmbeli szuperhős is úgy lebeg a színész felett, mint ahogy a Denevérember árnyéka a karrierjén.

De a legjobb a Variety cikkében az a rész, amikor felsorolja, nagyon nagy vonalakban a film tökéletes jeleneteit:

a levitáció, a hallucináció, a baleset, a ruhapróba, a lány, a kritikus, a volt feleség, az erekció, a csók, a lövés, a vége és a Times Square.

A Screen Daily biztos benne, hogy ez lesz a film, ami minden díjátadón szerepelni fog.

Egyelőre még nincsen arról hír, hogy mikor mutatják be nálunk a Birdmant.

1 hozzászólás

A Sundance sztárfilmjei az idei CineFesten

augusztus 27., 14:45

Az idei versenyprogram

1. WHIPLASH (2014)
2. I ORIGINS / AZ ORIGÓ (2014)
3. VAN VALAMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN 
4. DER ANSTÄNDIGE / THE DECENT ONE / A MEGFELELŐ EMBER (2014)
5. PLEMYA / THE TRIBE / A TÖRZS (2014)
6. FORCE MAJURE / TURIST / LAVINA (2014)
7. VIS-Á-VIS (2013)
8. CARMEN (2013)
9. MANIEGGS – REVENEGE OF THE HARD EGG / MANIEGGS – EGY KEMÉNY TOJÁS BOSSZÚJA (2014)
10. MOMMY (2014)
11. HEAVY MENTAL (2013)
12. RAZREDNI SOVRAZNIK / CLASS ENEMY /OSZTÁLYELLENSÉG (2013)
13. BANDE DE FILLES / GIRLHOOD / CSAJKOR (2014)
14. ZERO MOTIVATION / ZÉRÓ MOTIVÁCIÓ (2014)
15. JEG ER DIN / I AM YOURS / TIÉD VAGYOK (2013)
16. WHITE SHADOW / FEHÉR ÁRNYÉK (2013)
17. PARTY GIRL (2014)
18. FREE ENTRY (2014)
19. UNDER THE SKIN / A FELSZÍN ALATT (2013)
20. THE TWO FACES OF JANUARY / KÉTARCÚ JANUÁR (2014)

A miskolci CineFest mindig is arról volt híres, hogy a legmenőbb, külföldi fesztiválon futtatott filmeket mutatja be, és ez idén sem lesz másképp.

Itt lesz a magyar premierje olyan, az országot teljes mértékben elkerülő filmeknek, mint például a szadista dzsessztanárról és tanítványáról szóló Whiplash, ami az idei Sundance-en elnyerte a zsűri fődíját és a közönségdíjat is.

Mike Cahill, a Felettünk a föld rendezője most az I Origins, magyarul Az origó címmel az evolúcióelméletet vesézi ki olyan színészekkel, mint a Gengszterkorzóból ismert Michael Pitt vagy állandó alkotótársa, Brit Marling.

Ugyancsak Miskolcon lesz a magyar premierje Reisz Gábor gerillamunkával forgatott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlanjának, amit ugyan októberben bemutatnak Magyarországon, de eddig csak Karlovy Vary és Palics közönsége láthatta a filmfesztiváljaikon. Jön még Cannes-ból A törzs, a siketekkel és kizárólag jelbeszéddel előadott dráma, amiben a nézőknek annyit sem segítenek, hogy a kommunikációt feliratozzák.

A versenyprogramban szerepel még a kanadai fenegyerek, Xavier Dolan legújabb filmje, a Mommy, Ruben Östlund gyáva férjről szóló lavinás drámája, a Lavina, Kerékgyártó Yvonne szigetfilmje, a Free Entry, Drive írójának rendezői bemutatkozása, a Kétarcú Január, illetve Jonathan Glazer (Szexi dög) sci-fije Scarlett Johanssonnal, A felszín alatt. Az utóbbi különösen fontos, mert ez az egyetlen lehetőség, hogy a filmet Magyarországon, nagyvásznon, legálisan lássa a néző, ugyanis a meztelenkedő Johansson sem volt elég húzóerő ahhoz, hogy a filmet forgalmazzák itthon.

Kerékgyártó és Reisz filmje nem az egyetlen magyar a válogatásban, a Manieggs című keménytojásokról szóló vicces rajzfilmnek ugyancsak ez lesz a magyarországi premierje, miután megjárta az animációs filmfesztivált Annecy-ban.

A Kitekintő szekcióban szerepel Mike Leigh J. M. W. Turner festőről készült életrajzi filmje, a Mr. Turner, Richard Linklater nálunk is moziforgalmazásba kerülő Sráckora, illetve egy kolumbiai-magyar koprodukcióban készült dokumentumfilm, a Parador Húngaro, ami egy Bogotában élő '56-os kivándorló életéről szól és nemsokára az Indexen olvashatnak interjút a készítőivel.

Az idei CineFesten lesz egy külön blokk a Sundance Channel közreműködésével, ahol kevésbé ismert, de bizonyos körökben elismert független amerikai filmeket mutatnak be, illetve Zsigmond Vilmos operatőr négy filmjét (Bánk bán, A szarvasvadász, Harmadik típusú találkozások, Gyilkos túra) is levetítik egy retrospektív sorozatban.

A 11. Jameson CineFestet szeptember 12. és 21. között rendezik meg Miskolcon. Ahogy az utóbbi években is, a belépés a filmekre ingyenes.

A Kitekintő-szekció filmjei:

1. RED ARMY / VÖRÖS HADSEREG (2014)
2. LAND HO! (2014)
3. BOYHOOD / SRÁCKOR (2014)
4. PARADOR HÚNGARO (2014)
5. HEARAT SHULAYIM / FOOTNOTE / LÁBJEGYZET (2011)
6. MR. TURNER (2014)
7. GIBRALTAR / GIBRALTÁR (2013)
8. UNA NOCHE EN EL VIEJO MÉXICO / A NIGHT IN OLD MEXICO / EGY ÉJSZAKA AZ ÖREG MEXIKÓBAN (2013)

A Sundance Channel válogatása:

1. SHE’S LOST CONTROL (2014)
2. EXHIBITION (2013)
3. WAR STORY (2014)
4. YA NE VERNUS / I WON’T COME BACK (2014)

Szólj hozzá!

Ablakunk alatt forog a természetfeletti Sólyom végveszélyben

augusztus 27., 13:46

Már hetek óta forog Magyarországon a korábban Lazarus címmel futó, időközben Spectralra keresztelt amerikai produkció, főszerepben a Transz-szibériában és a Híradósok című HBO-sorozatból megismert Emily Mortimerrel, a 24-ben több évadban is szereplő James Badge Dale-lel és a két új Star Trek-filmben Kirk kapitány felettesét játszó Bruce Greenwooddal. 

A filmet úgy írták le, hogy ez lesz a ”paranormális Sólyom végveszélyben”, amiben hatékony ügynökök vadásznak mindenféle természetfeletti jelenségre New York utcáin, bár az is igaz, hogy erről inkább a Szellemirtók vagy a Men In Black juthatna eszünkbe. A Spectralt Nic Mathieu rendezi, akinek ez az első játékfilmes munkája.

A film történetéről ezenkívül szinte semmit sem tudni, a Flórián téri felüljáró alatti teret viszont úgy rendezték be, mintha egy közhelyes amerikai hajléktalantanya lenne, van egy rakás bádoghordó, elszórtan mindenhol autógumik és különböző látványos kacatok. A díszletet legalább egy hete folyamatosan építik pont az Index ablakai alatt.

A Spectral nem az egyetlen produkció, ami mostanában Magyarországon forog, itt dolgozott például Virginia Madsen (Kampókéz, Dűne) is egy gyerekfilmben, illetve Ridley Scott rendező nemrég említette egy interjúban, hogy a Matt Damon főszereplésével készülő The Martian című sci-fijét is szeretné itt forgatni Budapesten.

5 hozzászólás

Ewan McGregor nagyon ijesztő tud lenni

augusztus 27., 11:55

Kicsit közhelyes a Son Of A Gun első előzetese, de valami nagyon megnyerő benne, illetve nem is valami, hanem valaki: a szakállas, morcos Ewan McGregor, aki láthatólag már elkezdett abba a korba lépni, amikor elkezd éltebb, komorabb karaktereket játszani. Ebben az ausztrál thrillerben például egy veszélyes bűnöző, aki még a börtönben a szárnya alá vesz egy fiatal srácot, akit aztán a szabadulás után a sameszának tart és egyre komolyabb melókba is bevon.

Aki látta a Hosszú motorozás című sorozatot, az már tudja, hogy McGregornak kifejezetten jól áll a dús szakáll, kicsit kár, hogy a tréler második felére már visszavágja egy konszolidáltabb borostává. A film másik főszerepléje Brenton Thwaites, aki Az emlékek őrében, a Demónában és az Oculusban is feltűnt idén.

2 hozzászólás

81 évesen rendezi első filmjét Ellen Burstyn

augusztus 27., 10:35

A Deadline azt írja, hogy 81 éves korában végre megkapta a rendezés lehetőségét Ellen Burstyn, a hetvenes évek óta olyan zseniális filmekben szerepel, mint a Rekviem egy álomért, az Ördögűző vagy az Utolsó mozielőadás.

Burstynnek saját bevallása szerint megvolt a lehetősége, hogy ő rendezhesse az 1974-es Alice már nem lakik itt-et, amit végül Martin Scorsese vállalt. A színésznő volt a legelső a sorban, amikor az amerikai filmintézet a hetvenes években különféle workshopokat tartott női rendezők számára, de a színészi munkái miatt sosem tudott belevágni a rendezésbe.

Amikor viszont megkapta a Bathing Flo forgatókönyvét, akkor nemcsak a címszerepet, hanem a rendezést is végre el tudta vállalni. A film egy fiatalemberről szól, akinek nincsen hol laknia, ezért hónapról hónapra más lakások felügyeletét vállalja az otthonért cserébe. Az egyik ilyen lakásban viszont feltűnik az idős Flo, akire ugyanúgy kell vigyáznia, mint a házra.

Szólj hozzá!

A Pokol után lohol Tom Hanks

augusztus 27., 09:07

Mondanám azt, hogy Tom Hanks megint magára fogja ölteni Robert Langdon gúnyáját, ha Dan Brown főhősének lenne egyáltalán gúnyája az egészen idejétmúlt frizurát kivéve. Hank harmadjára fogja eljátszani a tudós-detektívet, akit a Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után megint az általános iskolás tananyagának egyik jól ismert részét, Dante Isteni színjátékát fogja vizsgálni és egészen biztosan egy sokkoló összeesküvés nyomaira fog bukkanni.

Akárcsak a sorozat előző két részét, az Infernót is Ron Howard (Apollo-13, Egy csodálatos elme) fogja rendezni. A forgatás jövő áprilisban indul Olaszországban, feltehetőleg 2016-ban fogják a kész filmet bemutatni. Még nincsen hír arról, hogy kik lesznek a színészkollégái a filmben. 

A filmet egyébként már sokkal korábban bejelentették, de az Angyalok és démonok csalódást keltő bevétele után nem remélt nagy jövőt tőle senki, most a Collider emlékeztetett mindenkit arra, hogy a nagy csönd ellenére a film készül.

7 hozzászólás

Hetvenéves krimit remake-el a Fekete Dália írója

augusztus 27., 08:45

Az öt Oscarra jelölt és egyet meg is nyerő Laura a negyvenes évek egyik klasszikus filmjében Gene Tierney egy detektívet játszik, aki beleszeret abban a nőbe, akinek a gyilkossága után nyomoz, írja a Hollywood Reporter. A filmet Otto Preminger rendezte, akivel a producer egyáltalán nem volt elégedett és lecserélte őt egy másik rendezőre, de azonnal visszatette a székébe Premingert, miután a leforgatott anyag állítólag katasztrofális volt.

Ellroy egészen ritkán fordul meg a filmvilágban, az ő nagyszabású könyvéből készült a Szigorúan bizalmas Russell Crowe-val és Guy Pearce-szel, Brian De Palma készített egy borzalmas adaptációt a Fekete Dáliából, a White Jazz-zel pedig a Terminátor 3. rendezője próbál már évek óta valamit kezdeni. A híresen magának való Ellroy írt saját kútfőből is forgatókönyveket, ő jegyzi a Woody Harrelson főszereplésével készült, a kilencvenes évek Los Angeles-i rendőrbotrányait feldolgozó Rampartot és Az utca királyait, amiben Keanu Reeves volt egy közhelyesen züllött zsaru.

Azt még nem tudni, hogy az új Laurát ki rendezi és kik fognak szerepelni benne.

1 hozzászólás

Négy év múlva már meg is lesz a 30 napos film 72 órás előzetese

augusztus 26., 19:03

A filmtörténet leghosszabb, 720 órás kísérleti alkotásán dolgozik egy svéd multimédiaművész, akinek Ambiancé című művét csak egyetlen egyszer láthatja majd a közönség, mert a sugárzást követően megsemmisítik, írja az MTI.

3 hozzászólás Tovább

Istenkáromló meztelenkedés

augusztus 26., 18:38

Megtiltotta a horvát katolikus egyház, hogy meztelen jelenetet vegyen fel egy dubrovniki templomban a Trónok harca című sorozat stábja - értesült a horvát RTL televízió, írja az MTI.

14 hozzászólás Tovább

Erre a filmre várunk egész évben

augusztus 26., 16:01

„Linklater megint egy csodálatos filmet rendezett, ezúttal nem a nagy találkozás, az igaz szerelem vagy a tartós kapcsolat kérdéseire volt kíváncsi, mint a Mielőtt-trilógiában, hanem egyszerűen csak az életre. Kik vagyunk, hogyan hat ránk a családunk, a barátaink, a traumáink, hogyan lesz belőlünk az az ember, akik vagyunk”, írtuk Richard Linklater Sráckor című filmjéről még év elején, amikor Berlinben láttuk.

Jó hír, hogy már nem kell sokat várni a magyar bemutatóig, szeptember 18-tól itthon is meg lehet nézni a filmet. Ki is jött a magyar előzetes, másfél perc az év egyik legjobb filmjéből:

Richard Linklater még 2002-ben kiválasztott egy hatéves kisfiút, Ellar Coltranet, és az elmúlt 12 évben folyamatosan forgatott vele. Ebből állt össze a film, amelyben egy kisfiú felnőtté válását követjük 6 és 18 éves kora között. A filmben játszik még Patricia Arquette és Ethan Hawke is, valamint a rendező lánya, Lorelai Linklater. 

Szólj hozzá!

Egy volt Bond és egy Bond-lány közös filmben

augusztus 26., 15:04

Pierce Brosnan, James Bond egyik korábbi alakítója újra kémet játszik a The November Man című filmben, aki alkalmazója, a CIA ellen fordul. Ezután egy fiatal ügynök (Luke Bracey) veszi üldözőbe, akit ő maga képzett ki. A Belgrádban forgatott film, amelyet szerdán mutatnak be Amerikában, klasszikus árulós-üldözéses mozi, ahol a főszereplő segítségére egy régebbi Bond-lány, Olga Kurilenko siet. (Őt legutóbb a Vámpírakadémiában és a Feledésben láthattuk.)

A film, amelynek egyik producere is Brosnan, Bill Granger regénysorozata alapján készült, és egy visszavonult CIA-ügynök, Peter Devereaux kalandjairól szól, írja az MTI. A sztori szerint a CIA egy utolsó küldetésre visszahívja Devereaux-t, hogy megvédjen egy moszkvai kémet, akinek bizonyítékai vannak az egyik elnökjelölt szexuális bűncselekményiről.

A 61 éves színész rengeteget edzett, hogy újra akcióhős lehessen. "Nem adnak ingyen semmit: tenisz, edzőterem, tenisz, edzőterem, mivel szeretem a sört, a bort, a kenyeret, a vajat" - mondta. Az amerikai kritikusok vegyesen fogadták a filmet, a The Wrap szerint a Devereaux-Mason párharc olyan, mintha Amerika Kapitánnyal egy tonhalas szendvics szállna szembe.

Az amerikai premier augusztus 27-én lesz.

1 hozzászólás

Az Ideglelés rendezője újra rémisztget

augusztus 26., 13:45

Eduardo Sanchez 1999-ben az egész világot behülyítette a Blair Witch Projecttel, ami itthon Ideglelés címmel került a mozikba. A minimális költségvetésből (60 ezer dollár) készült, magát dokumentumfilmnek álcázó horror 248 millió dollárt hozott, és új trendet teremtett a mozikban. Ezután kézikamerás minimálhorrorok sorát (Rec, Paranormal Activity stb.) mutatták be, de ahogy az Ideglelés folytatásai, úgy ezek sem lettek annyira sikeresek, mint az eredeti film volt. Nem hoztak rossz pénzt, de a meglepetés ereje már nem volt meg.

A rendező, Eduardo Sanchez azóta is folymatosan gyártja a horrorokat, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Október végén kerül az amerikai mozikba a legújabb műve, az Exists, amiben öt barát utazik el egy gondtalan hétvégére Texasba, hogy aztán egy jeti vegye üldözőbe őket. A szereplők ebben a filmben is kamerákkal meg mobilokkal veszik egymást, és aztán persze a borzalmakat is. A most kijött trailer néhány kockája mintha egy az egyben az Ideglelésből lenne kiemelve.

Szólj hozzá!

Brittany Murphy sem úszta meg az életrajzi filmet

augusztus 26., 11:06

Előzetest kapott a The Brittany Murphy Story, azt a tévéfilm, amit a 2009-ben 32 évesen meghalt hollywoodi színésznőről forgattak. A filmet a Lifetime nevű amerikaI csatornán mutatják be szeptember 6-án. Ők követték el korábban Aaliyah és Whitney Houston életrajzi filmjeit is, melyeknek enyhén szólva is ellentmondásos fogadtatása volt. 

A The Wrap szerint a film a Murphy halála körül rejtélyre koncentrál, ráerősítve a pletykákra, hogy a színésznőt megmérgezték. Ez utóbbit egyébként senki nem erősítette meg hivatalosan, a vizsgálatok eredménye szerint tüdőgyulladás és gyógyszer-túladagolás okozta a halálát, de vashiányos vérszegénysége is volt. Angelo Bertolotti, Murphy apja ezt soha nem fogadta el, ő lánya halála óta hangoztatja, hogy a színésznő nem természetes halállal halt meg. Az általa felkért szakértő szerint patkányméreg vagy rovarirtó végezhetett a színésznővel.

Szólj hozzá! Tovább