Friss kommentek

Comment:com

Újabb kőkemény teaser a Jessica Jonesnak
November 20-án érkezik a második Marvel-sorozat a Netflixre, az a Jessica Jones, amiben a főhős nem szupernő, hanem egy magánnyomozó, aki szuperhősöknek segít alkalomadtán.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Hollywoodi NASA-központ lett a Duna-parti Bálnából

tegnap, 20:46 Módosítva: 2015-10-03 21:03:11
128
11 hozzászólás

Régóta tudjuk, hogy Budapest a hollywoodi filmesek kedvence, mert a Monarchia-korabeli, palotáknak is beillő középületeink mellett még a háborús golyónyomokat is őrzik a fővárosi bérházak. Budapest volt már Párizs Spielberg Münchenjében és legutóbb A kémben, Buenos Aires az Evitában, Baltimore A hollóban, Moszkva a Vörös Zsaruban és a Die Hard 5-ben, Nyugat-Berlin Brad Pitt Kémjátszmájában és balkáni romhalmaz A vér és méz földjénben.

Ridley Scott szintén nálunk forgatta le a napokban végre itthon is mozikba kerülő Mentőexpedíciót (eredeti címe: The Martian), amiben szintén ismerős lehet a magyar nézőknek pár helyszín. Oké, a marsi pusztaság természetesen nem egy elhagyott homokbánya vagy a Hortobágy volt, mert a stáb ezeket a gyönyörű tájképeket a jordániai Wadi Rumban vette fel (itt forgott korábban a Prometheus is, előtte pedig az Arábiai Lawrence). Azért persze a produkció magyar szervizcégével, a külföldi filmek itteni forgatását lebonyolító Mid Atlantic segítségével így is talált izgalmas magyar helyszíneket, amik tökéletesen illettek a filmbe.

Az etyeki Korda stúdió futurisztikus bejáratát például kiválóan fel lehetett használni NASA-központnak!

Így nézett ki a stúdió kapuja a filmben:

11 hozzászólás Tovább

James Bondot kis híján elnyeli egy épület

tegnap, 14:15 Módosítva: 2015-10-03 21:39:12
5
5 hozzászólás

Kijött a SPECTRE című új Bond-film előzetese, ami már első ránézésre is érdekesebb, mint az unalmas, lassú, és a Bond-hagyományokat a Hodog rúgó Skyfall, sőt úgy néz ki, mint egy klasszikus Bond-film, csak Sean Connery hiányzik belőle. Nem a tisztességben megőszült Connery, hanem a fiatal, brutálisan jóképű és könyörtelen fejű sármos macsó, az.

Sebaj, itt van nekünk Craig, aki egyébként Connery óta a legjobb Bond, ő legalább úgy néz ki, mint aki képes lenne habozás nélkül hátba lőni bárkit, amit Moore-ról vagy Daltonról soha, Brosnanről meg csak néha tudtam feltételezni. Christoph Waltz végre két szóval többet is mond, mind az eddigi teaserekben és előzetesekben, a film meg, már ha abból indulunk ki, amit ebben az egy perc 15 másodpercben mutatnak, nagyszerű lesz. Hazai premier: november 5.   

5 hozzászólás

Simlis ingatlanos lett Pókember

tegnap, 09:25 Módosítva: 2015-10-03 11:56:51
1
1 hozzászólás

Andrew Garfield a 99 Homes című filmben először boldog, de nagyon, mert van egy háza, benne Laura Dernnel, aki a felesége, és van egy fiuk is, ráadásul nem valahol Bumfuckban laknak Idaho-alsón, hanem Floridában, ahol meleg van és nem kell fűtésre költeni. Aztán jön a bank, pontosabban az ő nevükben eljáró végrehajtó, Zod tábornok, akarom mondani Michael Shannon, és tíz perc alatt úgy kilakoltatja, mint a pinty. A hajlékát vesztett férfi nem rogy meg, sőt, elmegy melózni a folyamatosan e-cigarettázó Shannon mellé, és ő is kilakoltat majd. Mert valamiből meg kell élni.

A filmet a tavalyi fesztiválszezonban Velencében és Torontóban, idén a Sundance-en is bemutatták, a kritikusok meg elájultak a három főszerelő játékától. Nálunk nemigen lesz, de aki nagyon akarja, beszerezheti majd.

1 hozzászólás

Öt perc Robert De Niróval

tegnap, 07:50 Módosítva: 2015-10-03 07:51:04
272
3 hozzászólás
Robert De Niro legújabb filmjében nyugdíjas asszisztenst alakít Anne Hathaway oldalán. Az Oscar-díjas színészt nem lehet leállítani, évente több filmet is forgat, krimitől vígjátékon át mindent. A kezdő két főszereplőjével a film londoni premierjének sajtónapján beszélgettünk. Bár a lapok még azzal voltak tele, hogyan állt fel De Niro egy interjúból, mivel nem tetszett neki a kérdések hangneme, a Claridge’s luxushotel egyik első emeleti lakosztályában berendezett interjúszobában két kifejezetten joviális sztár üldögélt a foteleken, a kamerák kereszttüzében.

Gondolták volna, hogy Robert De Niro 72 éves? New York egyik legtehetségesebb szülöttét azonban cseppet sem lassítja a nagypapakor: évente négy-öt filmben is játszik, és akkor még nem is említettük produceri és üzletemberi munkásságát. Legendás szerepléseihez hasonló alakításai azonban egyre ritkábbak: a kritikák nem fogadták túl lelkesen sem a leginkább B-movie-ként aposztrofált Bag Man-t, sem A kiütést, amelyben Sylvester Stallone ellenfelét alakítja a ringben. Nemrég pedig a brit Radio Times újságírója nem átallotta azt kérdezni tőle, vajon „robotpilótával” üzemel-e mostanában a forgatásokon, mire De Niro dühödten faképnél hagyta.

Legújabb filmjében, a Nancy Myers által rendezett A kezdőben a De Niro által alakított topmenedzser nyugdíjazása után nem találja a helyét, így jelentkezik Jules (Anne Hathaway) online divatruházati startupvállalatához gyakornoknak. A kissé túlkoros segéderő eleinte csetlik-botlik, ám kis idő elteltével azon kapja magát, hogy egyfajta vállalati orákulummá vált: huszon-harmincéves kollégáinak és főnökeinek valamennyi szakmai és magánügyi problémáját két lépésből megoldja. A kissé erőltetett premisszát feledteti De Niro és Hathaway zseniális kettőse, a gyakornokból lett mentor és a fiatal üzletasszony barátsága szívmelengető filmélmény – kritikánkat itt találja.

3 hozzászólás Tovább

Ezzel kár kényeztetni minket

október 2., 15:49 Módosítva: 2015-10-03 07:26:04
1
1 hozzászólás

El vagyunk kényeztetve, de tényleg, az idén egy csomó Sundance-filmet nézhettünk meg a moziban. A világ legmenőbb filmjeit felvonultató Sundance Filmfesztivált sok-sokezer kilométerre tőlünk tartják, mégis az egész naptári év arról szól, ami itt történik januárban. Az utóbbi években a Sundance-n kezdte világhódító útját az Oscar-gálán is jól szereplő Sráckor, a Whiplash, A messzi dél vadjai, de olyan mai napig kultikus filmek is, mint a Kutyaszorítóban, a Shop-stop vagy a Memento. Szóval minden évben érdemes figyelni, hogy milyen filmek kapnak itt díjakat, vagy szimplán csak jó kritikákat. 

Az esetek legnagyobb részében mégis annyi történik csak, hogy a díjazott filmeket felírjuk egy noteszbe, és várjuk, hogy év végén megszórják őket néhány jelöléssel a díjszezonban, hátha akkor legalább felkerül belőlük néhány screener az internetre, és akkor monitoron be tudjuk pótolni a kritikai sikereket. Na, a 2015-ös év nagyon nem ilyen volt, minden csemegét elhoztak nekünk.

1 hozzászólás Tovább

Daniel Craignek esze ágában sincs kiszállni a kémbizniszből

október 2., 15:42 Módosítva: 2015-10-03 11:56:50
7
12 hozzászólás

A nemzetközi sajtóban jószerével az új, SPECTRE című Bond-film forgatásának kezdete előtt elkezdődtek a találgatások a következő Bond személyéről, és miközben csak úgy röpködtek az A-listás és az odafelé tartó színészek nevei, egyvalakit mindenki, köztük mi, az Index is kihagyott.

Daniel Craiget.

Tom Hardy, Hugh Jackman, Damian Lewis, Idris Elba és (komolyan) Jason Statham neve is felmerült a következő 007-es ügynök szerepére, mintha Craig már ki is jelentette volna, hogy kösz, de négy film nekem elég volt, innentől az rázza fel a martinit, aki akarja. Pedig nem is.

A SPECTRE forgatásán térdsérülést szerző, idén 47 éves Craig most unhatta meg, hogy vele senki nem számol, és a Daily Mailnek adott interjúban a következőket mondta:

Egyre nehezebb a meló, nem tagadom, de az élet már csak ilyen. Addig csinálom, amíg képes vagyok rá, és a testem bírja. A szerződésem még egy filmre szól, de nem akarok spekulációkba bocsátkozni. Egy biztos: ilyen filmeket nem minden nap forgat az ember. Nekem négyszer megadatott a lehetőség, de hát ez nem egy nagy szám. Ha valaki nem tartja kihívásnak, hogy ekkora stábbal forgasson, és olyan rendezővel, mint Sam Mendes, akkor menjen haza. Én nem ilyen vagyok.

Ha ebből kell következtetéseket levonni, (márpedig másutt Craig nem nyilatkozott) akkor azt mondanám, hogy a következő Bond-filmben még tuti Craig alakítja a 007-es ügynököt, és ha a producerek is úgy akarják, szerintem a 26.-ban is ő lesz a főszereplő (a SPECTRE a 24.) Nem lenne nagy meglepetés persze, hiszen akkorra ugyan 50 felett lenne, de az eddigi Bond-színészek közül Sean Connery 53, Roger Moore 58, Piere Brosnan pedig 52 évesen is eljátszotta a szuperkémet.

12 hozzászólás

Aljas nyolcas lesz az új Tarantino-film címe

október 2., 12:02 Módosítva: 2015-10-02 18:39:01
57
2 hozzászólás

Január 7-én jön a moziba a Hateful 8, aminek gyorsan sikerült az Aljas nyolcas címet adni, hálistennek, hadd tegyük hozzá gyorsan. A western egy hóvihar idején játszódik Wyomingban 1865 környékén, a főszereplői fejvadászok, akik a polgárháború utáni bizonytalan időszakban futnak össze egymással egy menedékhelyen. Mindenki bizalmatlan a másik iránt, kint pustol a hó, bent meg ármánykodással és intrikával telik az idő, és nem nagyon lövünk mellé, ha azt jósoljuk, hogy páran nem fogják túlélni a filmet, aminek forgatókönyve korábban kiszivárgott a netre, és emiatt Tarantino nagyon berágott , bosszúból kis híján le sem forgatta.

A szereplők között ott van Samuel L. Jackson, Tim Roth, Michael Madsen, Zoë Bell, Kurt Russel, Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum, Demián Bichir, Bruce Dern és Walton Goggins is.

2 hozzászólás

Ezen a fimen fogunk üvöltve zokogni februárban

október 2., 10:12 Módosítva: 2015-10-02 12:07:07
1
0 hozzászólás

Nicholas Sparks újabb művének filmfeldolgozása kerül mozikba 2016-ban, folytatdódik az a giccses-csöpögős romantikamaraton, amibe az 1999-es Üzenet a palackban című Kevin Costner-filmmel kezdett, és olyan időtálló darabokkal folytatott, mint a Séta a múltba (2002), A szerelmünk lapjai (2004) vagy a 2010-es Kedves John!

Szólj hozzá! Tovább

Várja A kör harmadik részét? Van egy rossz hírünk

október 2., 07:00 Módosítva: 2015-10-02 13:44:22
130
12 hozzászólás

A Paramount elvileg idén ősszel mutatta volna be A kör harmadik részét, azaz amerikai címén a Ringset, de a stúdió minden kommentár nélkül levette műsorról, és eltolta a premiert, feltehetőleg 2016-ra, írja a Slashfilm. Én már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán létezik ez a film, mert A kör második részét több, mint tíz éve mutatták be Amerikában, és hát hiába hozott egy valag pénzt, azért nem győzte meg a nagyközönséget, hogy kell még egy belőle.

12 hozzászólás Tovább

Óvatosan higgyen a legnagyobb filmes adatbázisnak!

október 2., 00:08 Módosítva: 2015-10-02 15:53:35
133
35 hozzászólás

A filmrajongók sokszor csak a fejüket fogják egy-egy magyarra fordított filmcím láttán. Valószínűleg, aki látta a Dallas Buyers Clubot, és tetszett neki, az sokkal inkább így fogja szóba hozni beszélgetés közben, mintsem hogy azt mondaná, hogy "bírtam a Mielőtt meghaltamot". A legnagyobb online filmes adatbázis, az Internet Movie Database (IMDb) egy ideje a felhasználó IP címe alapján a saját nyelvén mutatja be a filmek adatlapjait, így futottunk bele az egyik legfurcsább jelenségbe, az önszorgalomból, hasraütésszerűen kitalált magyar filmcímek kultuszába.

35 hozzászólás Tovább

Obszcén exe zaklatja a néma Tilda Swintont

október 1., 15:38 Módosítva: 2015-10-02 09:19:21
7
0 hozzászólás

A Velencei Filmfesztiválon mutatkozott be Luca Guadagnino (I Am Love, állítólag a Suspiria-remake) új filmje, az 1969-es A medence című francia dráma remake-je, az A Bigger Splash (Egy nagyobb csobbanás).

Szólj hozzá! Tovább

Hánynak az emberek a kötéltáncos IMAX-filmtől

október 1., 12:37 Módosítva: 2015-10-02 10:18:04
1643
33 hozzászólás

Robert Zemeckis, a Kötéltánc (és többek között a Forrest Gump és a Vissza a jövőbe) rendezője egy korábbi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy reméli, tériszonyosok lesznek a filmjétől az emberek. Egyébként mindent megtett érta, a Kötéltánc arról szól, amikor Phillippe Petit 1974-ben átsétált egy kötélen a World Trade Center két tornya között, ráadásul IMAX-ban forgott, úgyhogy hatalmas vásznon láthatják a nézők.

33 hozzászólás Tovább

Nem tököl a kopogással az FBI

október 1., 10:29 Módosítva: 2015-10-01 15:43:58
1
2 hozzászólás

A Sicario – A bérgyilkosban a mexikói drogkartellek után mennek amerikai kommandósok, főszerepben Emily Blunt és Benicio Del Toro, a filmet pedig Denis Villeneuve (Felperzselt föld, Prisoners) rendezi, naná, hogy várjuk. Most pedig kaptunk egy rövid, magyar feliratos jelenetet belőle, amiben Blunt csapata rajtaüt egy házon, méghozzá úgy, hogy nem szórakoznak faltörő kosokkal, meg hasonlókkal, hanem leparkolják a kocsit a nappaliban. Utána is történnek dolgok, de azokat nem mondom el.

2 hozzászólás Tovább

Meghalt a Pokoli torony rendezője

október 1., 08:58 Módosítva: 2015-10-01 13:08:48
3
1 hozzászólás

A neve nem mondhat sokat, de a filmjei annál inkább: 89 éves korában meghalt az angol John Guillermin, olyan filmek rendezője, mint a Halál a Níluson, az 1976-os King Kong és a Pokoli torony.

1 hozzászólás Tovább

Elképesztő lesz az élő szereplős A dzsungel könyve

október 1., 07:09 Módosítva: 2015-10-01 19:19:03
185
32 hozzászólás

Új előzetest kapott a Disney jövő évi nagy dobása, az élő szereplős A dzsungel könyve. Igaz, a trailer orosz nyelvű, a filmben pedig több lesz a CGI állat, mint az élő szereplő, de itt most úgyis a látvány a lényeg, az pedig hihetetlenül szép lesz: Maugli lávató fölött és vízesés előtt ugrál, Lajcsi király King Kongként tombol az ősi templomban, Bagira Sir Kánnal verekszik, Balu pedig belsős poénként az 1967-es Disney-mese dalát (Amíg van egy-két jó falat) dúdolja. Íme:

32 hozzászólás Tovább

Tényleg lesz Trónok harca-film

szeptember 30., 17:59 Módosítva: 2015-09-30 22:23:55
133
2 hozzászólás

Nagyon régóta pletykálják már, hogy az HBO erősen gondolkozik egy rendes nagyjátékfilmen a Trónok harcával kapcsolatban. Most maga George R.R. Martin vallotta be a Daily Starnak, hogy tényleg készül majd egy film is, de abban már biztosan nem vesz részt rengeteg teendője, többek között A tűz és jég dala utolsó két kötetének befejezése miatt. Ennél többet egyelőre nem lehet tudni, de már az is hírértékű, hogy az eddig csak pletykált Trónok harca-mozi tényleg zöld lámpát kapott az író szerint.

2 hozzászólás Tovább

45 milliós nyitást várnak Matt Damon sci-fijétől

szeptember 30., 16:01 Módosítva: 2015-09-30 18:24:02
2
0 hozzászólás

Az Egyesült Államokban pénteken kerül mozikba Matt Damon félig Magyarországon forgatott sci-fije, a Mentőakció, amitől már az első hétvégéjén 45 millió dolláros amerikai bevételt várnak az elemzők - írja a Variety.

Összehasonlításképp: a botrányosan rossz 300 2-től is 40 millió dolláros első hétvégét vártak, a Halálos iramban 7-től pedig 115 milliót (az álókori látványfilm hozta is az elvárást, Paul Walker utolsó filmje viszont rögtön 147,1 millióval kezdett Amerikában).

Szólj hozzá! Tovább

Pornónak néz ki, pedig szerelmesfilm

szeptember 30., 15:43 Módosítva: 2015-10-01 14:39:04
321
14 hozzászólás

Essünk túl a nehezén: Gaspar Noé filmjében tényleg szexelnek az emberek, tényleg péniszt látunk bemenni vaginába és szájba, tényleg fröccsen a sperma (egy alkalommal az arcunkba a 3D-nek köszönhetően), és a színészek tényleg azt nyalják, amit látunk. Ez nyilván a Szerelem egyik legnagyobb vonzereje azoknak, akik mondjuk átaludták a 2000-es évek elejét, amikor feltűnt ugyanez a vonal olyan európai művészfilmekben, mint a 9 dal vagy a Dugj meg!, és a legnagyobb sokk azoknak, akik a cím alapján azt hiszik, hogy egy olyan romantikus filmre fognak beülni, amiben szexelnek az emberek, de illedelmesen a mellkasuk fölé húzzák a paplant utána.

Pedig a Szerelem romantikus film, méghozzá egy kifejezetten fájdalmas, és néha megható romantikus film, amiben nemcsak utalnak arra képmutatóan, hogy a szereplők mit művelnek az ágyban, hanem meg is mutatják. Persze ahhoz, hogy igazán élvezzük, el kell neki nézni a banális dialógusokat, de ha túltesszük magunkat azon, hogy olyan semmitmondó közhelyeket puffogtatnak a figurák, amiket szappanoperákban lehet hallani. Ha ez sikerül, akkor nem lesz akadálya annak, hogy megnyerjen minket magának Gaspar Noé és filmje. 

14 hozzászólás Tovább

Russell Crowe lesz az új Indiana Jones

szeptember 30., 11:06 Módosítva: 2015-09-30 14:32:39
3
0 hozzászólás

Russell Crowe In Sand and Blood címmel forgat nemsokára új filmet, de nem kardozós-szandálos Gladiátor-folytatást, hanem egy Szaharában játszódó történelmi drámát.

A történet James Riley kapitányról fog szólni, aki az 1800-as évek Indiana Jonesba oltott Robinsonja volt: 1815-ben szenvedett hajótörést Afrika partjainál, majd később bennszülöttek fogságába esett, de egy arab rabszolga-kereskedőt rábeszélt arra, hogy vásárolja meg, és menjenek el együtt Marokkóba, ahol az európai tisztviselők még több pénzt adnak majd érte.

Szólj hozzá! Tovább

Jim Carrey-t sokkolta az exbarátnője halála

szeptember 30., 10:13 Módosítva: 2015-09-30 16:21:17
3
0 hozzászólás

Cathriona White, Jim Carrey 28 éves exbarátnője, akivel a színész nemrég szakított, hétfőn lett öngyilkos. A halált gyógyszertúladagolás okozhatta, a holttest mellett sok tablettát is találtak.

Szólj hozzá! Tovább

Sikerkönyvből készít thrillert a Kingsman rendezője

szeptember 30., 07:02 Módosítva: 2015-09-30 11:07:46
2
0 hozzászólás

Matthew Vaughn a kémbizmiszben marad, a Hollywood Reporter híre szerint már alá is írta a szerződést Terry Hayes, I am Pilgrim című könyvének megfilmesítésére. A könyv hatalmas siker volt, és egy Pilgrim fedőnevű emberről szól, aki természetesen nem is létezik.

Lloyd Braunnal együtt Vaughn a film producere is lesz, a forgatás várhatóan már jövőre elkezdődik. A film várhatóan nagy siker lesz, hiszen csak Angliában 750 ezer példányban adták el a könyvet, és 30 nyelvre fordították le, magyarra még nem. Vaugh személye is garancia lehet a sikerre, a Colin Firth főszereplésével készült Kingsman: A titkos szolgálat idén 412 millió dollárt hozott a Foxnak. Nem csoda, hogy már tervben a folytatás, amit természetesen szintén ő rendez majd.

Szólj hozzá!

Legény a Marson

szeptember 29., 20:39 Módosítva: 2015-10-03 20:46:47
652
75 hozzászólás

Elég kockázatos egy kisebb gépet is a Marshoz küldeni, erről tudna mesélni a Roszkozmosz és a NASA is. A nyolcvanas évek végén mindkét Fobosz-szonda a cél közelében hallgatott el, 2011-ben a Fobosz-Grunt még a Földön lezuhant, a Mars Polar Lander pedig 1999-ben csapódott a vörös bolygóba – bő két hónappal azután, hogy a Mars Climate Orbiter elfüstölt a légkörben. Utóbbi jó példa az emberi tényezőre is: az egyik szoftvert úgy fejlesztették, hogy angolszász mértékegységekkel számolt, a másikat meg úgy, hogy metrikussal – ennyi elég volt ahhoz, hogy a szonda végzetes pályán érkezzen a Marshoz.

Nem csoda, hogy egyik űrügynökség sem siet olyan nagyon az emberes marsi küldetéssel, de hogy még ebben a században űrhajóscsizmák fogják taposni a bolygó homokját, azt nagyjából biztosra veszik az aszronautikai szakemberek.

Éppen ezért A marsi című könyv alaphelyzete teljesen hihető:

az Ares 3 expedíció hat embert visz a Marshoz. És az is hihető, hogy ezután olyan gebasz kerekedik, amiben öt ember azt gondolja, hogy a hatodik meghalt, és elhúznak haza. A hatodik pedig magához tér a vörös homokban, és

nagyjából az jut az eszébe, ami Paksi Endrének azon a bizonyos legendás debreceni Ossian-koncerten: „hát itt hagytak engem, bazmeg!”

Aztán hamar túllép ezen, feláll és körülnéz, mit lehet kezdeni a legkilátástalanabb helyzettel, amibe ember valaha került.

75 hozzászólás Tovább

Öngyilkos lett Jim Carrey barátnője

szeptember 29., 17:29 Módosítva: 2015-09-30 10:19:35
6
15 hozzászólás

Valószínűleg öngyilkos lett Cathriona White, Jim Carrey 28 éves barátnője, akivel a színész nemrég, alig pár napja szakított, írja a TMZ.com. Szeptember 24-én, a szakítás után White azt írta a Twitteren, hogy kilép, és reméli boldoggá tudta tenni a neki legkedvesebb embert.

15 hozzászólás Tovább

A marsi az űrhajósokat ünnepli

szeptember 29., 15:37 Módosítva: 2015-09-30 13:45:01
4
0 hozzászólás

Az alábbi videóban Matt Damon A Mentőexpedíció (lánykori nevén: A marsi) főszereplőjeként elemezgeti egy kicsit, mit is várhatunk majd a filmben, és miről is szól majd a történet. A film a 2011-es év egyik legjobb sci-fi regényének kikiáltott könyv adaptációja, amit Ridley Scott szinte teljes egészében itt forgatott Magyarországon (kivéve a sivatagi jeleneteket, azokat Jordániában vették fel).

Matt Damon a NASA botanikus-gépészmérnökét, Mark Watneyt alakítja a filmben, aki a Hermes nevű űrhajó legénységével együtt tudományos jellegű küldetéssel indul a Marsra. Ott azonban elszakad a társaitól, és mivel azok halottnak hiszik, a Hermes nélküle indul haza. Ridley Scott sci-fijében Matt Damon mellett felbukkan majd Jessica Chastain, Jeff Daniels és Kristen Wiig is.

Szólj hozzá! Tovább

Kiválasztok egyet, és szerelmes leszek!

szeptember 29., 13:01 Módosítva: 2015-09-29 15:51:38
257
1 hozzászólás

Tovább folytatódik az őszi magyar filmes dömping: tegnap az Anyám és más futóbolondok a családból első képkockáiba nézhettünk bele, ma pedig a Hajnali láz első előzetese érkezett meg annak örömére, hogy megjelent végre a film alapjául szolgáló regény második kiadása. Gárdos Péter filmrendező (Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire) szülei igaz történetét meséli el: mindketten túlélték a holokausztot, és Svédországban, rehabilitációs táborokban gyógyultak. Ott ismerkedtek meg és szerettek egymásba, de nem akárhogyan, ennek a rendhagyó szerelemnek a történetét meséli el a film. 

Az apja ugyanis a megszerezte 117 magyar lány nevét és címét, akiket szintén svéd kórháztáborokban ápoltak. "Apám mind a 117 nőnek azt írta, hogy ismeri őket. Ez persze nem volt igaz. Az egyik nő volt az anyám, levelezni kezdtek, megismerkedtek, aztán egy év múlva össze is házasodtak" - mesélte a rendező korábban a filmről

A Hajnali láz bemutatójára egészen december 17-ig kell várnunk, de az első előzetes már megérkezett a filmhez, amit csak az Indexen lehet látni, íme: 

1 hozzászólás Tovább

Erdély Mátyás a legjobb operatőr

szeptember 29., 13:00 Módosítva: 2015-09-29 14:09:49
8
0 hozzászólás

Nemes Jeles László Saul fia című filmjének fényképezéséért Erdély Mátyásnak ítélte a nemzetközi zsűri a fődíjat az operatőrök nemzetközi filmfesztiválján a macedón Bitolában. A Balkán első operatőrei, a Manaki testvérek emlékére alapított filmes seregszemlét szeptember 18-27. között idén 36. alkalommal rendezték meg.

A versenyben 13 film indult, melyeket a berlini, cannes-i és velencei filmfesztiválokon bemutatott alkotásokból választottak ki a szervezők. Az Arany Kamera 300 elnevezésű fődíjról nemzetközi zsűri döntött és indoklásában kiemelte, hogy a Saul fia című film „megújítja a történetmesélést: a nézői figyelmet a főszereplő lelki folyamataira összpontosítja, miközben a Holokauszt borzalmaival szembesít.”

Szólj hozzá! Tovább

15 rövidfilm esélyes az Európai Filmakadémia díjára

szeptember 29., 12:04 Módosítva: 2015-09-29 13:49:42
2
0 hozzászólás

Az Európai Filmakadémia bejelentette a rövidfilmes kategória idei jelöltjeit. A résztvevő tizenöt filmfesztiválon független zsűrik választották ki a rövidfilmes versenyprogram egy-egy alkotását, amely filmek ezáltal jelölést kaptak az Európai Filmdíjak rövidfilmes kategóriájában. A Legjobb Európai Rövidfilm 2015 díját az Európai Filmdíjak ceremóniáján adják át december 12-én, szombaton, Berlinben .

Szólj hozzá! Tovább

Paul Walker lánya beperelte a Porschét apja halála miatt

szeptember 29., 09:38 Módosítva: 2015-09-29 16:06:14
18
22 hozzászólás

Paul Walker lánya gondatlanságból való halálokozásért beperelte a Porsche autógyárat, mivel szerinte a sportautónak, amiben apja halálos balesetet szenvedett, számos tervezési hibája volt, írja az MTI.

A 16 éves Meadow Rain Walker határozatlan összegű kártérítést követel az észak-amerikai Porsche cégtől azokért a mechanikai hibákért, amelyek - ügyvédje szerint - megakadályozták, hogy apja elhagyja a Porsche Carrera GT sportkocsit, amikor az egy közlekedési lámpának és egy fának ütközve lángra lobbant 2013 novemberében.

A hétfőn benyújtott dokumentumok szerint az autónak sem megfelelő stabilitásszabályozó rendszere, sem olyan biztonsági berendezései nem voltak, amelyek védelmet nyújtottak volna az utasoknak és megakadályozták volna az autó kigyulladását az ütközés után.

"Ha a Porsche Carrera GT-ből ezek nem hiányoztak volna, Paul Walker még ma is élne" - olvasható a keresetben. A Porsche egyelőre nem reagált.

A Los Angeles megyei seriff hivatala tavaly márciusban azzal zárta le a hosszadalmas szakértői vizsgálatot, hogy az autóbalesetet nem mechanikai hiba, hanem gyorshajtás okozta. A szakértői vizsgálatban azonban a Porsche szakemberei voltak a hatóságok segítségére.

A kaliforniai Santa Claritában történt tragédiában Walker barátja, az autót vezető Roger Rodas pénzügyi tanácsadó is elhunyt. Tavaly májusban Rodas özvegye perelte be a Porschét, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. Kristine Rodas keresetével egy Los Angeles-i szövetségi bíróság foglalkozik. Meadow Rain Walker apja vagyonának egyedüli örököse.

A Porschét egyébként  a Paul Walker-baleset  másik halálos áldozatának özvegye, Kristine M. Rodas is beperelte. 

22 hozzászólás

Még mindig az Mount Everesten érezzük magunkat

szeptember 28., 16:57 Módosítva: 2015-09-28 18:05:25
2
0 hozzászólás

Továbbra is az Everest érdekli legjobban a magyar mozinézőket, legalábbis ez derült ki az elmúlt heti nézettségből is. A hegymászós film még úgyis vezet, hogy majdnem harmadannyian nézték meg, mint a múlt héten, de egyébként sem volt átlagos a mostani mérés, mert az átkozott Minyonok például most úgy volt az ötödik legnézettebb film, hogy legutóbb már a kilencedik helyen várt az őt megillető teljes érdektelenségre. Hasonló utat járt be a Mission: Impossible - Titkos nemzet is, ami az előző héten már a top 10-be se fért be, most egyenesen a nyolcadik legnézettebb film volt a maga majdnem ötezres nézőszámával. A végső 10-esbe végül csak egy új film került.

Szólj hozzá! Tovább

Huszonhétszer költözött, persze, hogy film készült róla

szeptember 28., 15:07 Módosítva: 2015-09-29 12:16:16
390
1 hozzászólás

Ősszel ellepik a magyar filmek a mozikat, ilyen sorrendben érkeznek majd:

  • október 22, Veszettek (Goda Kriszta filmje a Magyar Gárdáról)
  • október 29, Drifter (Hörcher Gábor díjnyertes dokuja egy rallizni vágyó roma srácról)
  • november 5, Anyám és más futóbolondok a családból (erről fog szólni ez a cikk)
  • november 26, Az éjszakám a nappalod (Dési András György és Móray Gábor filmje a pesti éjszakáról)
  • december 3, Szerdai gyerek (Horváth Lili mosodás, Karlovy Varyban díjazott filmje)
  • december 17, Hajnali láz (Gárdos Péter a szülei szerelméről csinált filmet)

Ebben a cikkben tehát Fekete Ibolya új filmjéről, az Anyám és más futóbolondok a családból-ról lesz szó, a magyar nép zivataros évtizedein átivelő történelmi film a rendező édesanyjáról és más futóbolondokról szól, és mielőtt megnézhetnénk jövő héten az előzetest teljes hosszában, hogy kiderüljön, milyen is lett a film, kaptunk néhány szpotot ízelítőül.

A sztori egyébként egy négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi egy család sorsát: a főszereplő összesen huszonhétszer költözik, végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, a 20. század elől rendre menekülniük kell, végicsinálnak két világháborút, egy 56-ot, néha Erdélyben, néha Budapesten, néha az Isten háta mögött. Így nem csoda, ha a film egyik visszatérő jelmondata, a "Lajos, pakolunk!".

1 hozzászólás Tovább