új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A második ligás spanyol Reus FC-nél megunták, hogy kevés nézője van a csapatnak, ezért kampányba kezdtek. A meccseket hirdető plakátokon a játékosok legendás lemezborítókat idéznek meg, ami nem hangzik akkora számnak, amíg nem látjuk, hogy mennyire jól néz ki. Ez a kedvenc, de itt van még több is.

    cf reus
  • Rettentően gyámoltalan látványt nyújt szegény Nelson, a kopasz sün, akinek egy tüskéje sincs.

    sun
    Fotó: Foxy Lodge Wildlife Rescue

    Így találtak rá egy angol állatmenhely, a Foxy Lodge Wildlife Rescue munkatársai, és gondozásukba vették.

    bold-spikeless-hedgehog-massages-nelson-2
    Fotó: Foxy Lodge Wildlife Rescue

    Az állatvédők sem értik, miért nincs rajta tüske, de a kopaszságán kívül nagyon jó egészségnek örvend. Lehet, hogy ez csak genetika, és Nelson így született, nem pedig kihullott a tüskéje.

    bold-spikeless-hedgehog-massages-nelson-3
    Fotó: Foxy Lodge Wildlife Rescue

    Az másik kérdés, hogy hogyan tudott megmaradni eddig szabadon a tüskék nélkül rendkívül sebezhető állatka.

    De lényeg, hogy most már biztonságban van, sőt, a menhelyen minden nap masszázsolajjal dörzsölik be a bőrét, hogy ne száradjon ki, elég jó élete van.

  • Ahogy a választási kampányt elnézem, mindenki jobban járt volna, ha a valóságban is így rendezik le a dolgot.

  • Angliában találták a fosszíliát még 2004-ben, és a megtalálójának már akkor feltűnt, hogy nem valami átlagos kőről van szó, hanem komolyabb dologról.

    Mára sikerült kideríteniük a Cambridge-i Egyetem és a Nyugat-ausztráliai Egyetem kutatóinak, hogy egy dínóagyról van szó, a találat pedig egyedi, ilyet még sosem sikerült összeszedni. 

    A megkövült agy 133 millió éves, és vélhetően egy Iguanodon működtetéséért felelt. Azért maradhatott meg, mert a dínó minden bizonnyal egy savas-mocsaras tóban vagy annak környékén halt meg, az agya pedig a savas vízben tartósodott, mint ahogy például a kovászos uborka az ecetes üvegben. Ezután pedig szépen megkövült.

    Bár maga az agy hasonló a ma élő hüllőkéhez, azt nem tudják megmondani ebből a kövületből, hogy milyen intelligens lehetett az állat, mert csak részleges leletről van szó.

    (QZ)

  • És új nevet is kap egy napra, az Egészség Hídja lesz, ahogy - remélhetőleg - egy csomóan kimennek felhívni a többiek figyelmét arra, hogy tessék eljárni szűrésre, mert a mellrák nem viccel, de ha hamar elkapják, sokat lehet tenni ellene.

    Előtte egész napos, témába vágó konferencia lesz az Ötkertben, onkológus szakértőkkel, alapítványokkal, és sztárvendégekkel, aztán utcazene, és séta át a hídon oda-vissza. Részletek itt.

  • A fehér-arany/kék-fekete ruha után újabb megtévesztő képen pörögnek azok, akik ennyire ráérnek.

    A nagy kérdés, amely foglalkoztatja a világ populációjának egy jelentős szeletét, hogy most akkor ez egy olajjal bekent, fénylő lábpár; vagy a lábpáron látható fehér vonalak valójában nem fényvisszaverődés miatt vannak ott, hanem eleve fehérrel (pl. borotvahabbal?) vannak felfestve rá?

    shiny-legs-or-white-paint-optical-illusion-trending-large trans+
    Fotó: Leonardhoespams / instagram

    Ön szerint?

  • Böngészhető változatért kattintson a képre
    Böngészhető változatért kattintson a képre
    Fotó: Hungaricana

    Tudja, hogy az ön utcájában hányan haltak hősi halált 60 évvel ezelőtt? Tulipán Éva történész, (Hadtörténeti Intézet) és Molnár Gábor térképész (ELTE) csináltak egy térinformatikai adatbázist, ahol minden ismert áldozatot térképre vittek. Pontosan kereshető, hol, mikor és milyen sérülés végzett az áldozatokkal, de természetesen várják a további információkat is.

    A térkép részletes keresővel és további információkkal a Hungaricana oldalán érhető el.

  • A 444 írt ma a kívülről lesötétített üvegű, de belülről átlátszó kisteherautóról, amiben pornófilmet forgatnak Budapest közepén. Az autóra egy papírt biggyesztettek, amin arra hívják fel a figyelmet, hogy a közterületen való sétálás miatt bárki bekerülhet a pornófilmbe, persze ez jogilag eléggé aggályos.

    Most megnéztük, hogy már több tucatnyi ilyen videót készítettek ebben az autóban, nagyjából arra a sémára építve, hogy beépített, de gyanútlannak eladott lányt a fiú becsábítja a kocsiba, ott pedig megcastingolja. Jellemzően a Nagykörúton és az Andrássyn áll (illetve mocorog) a pornóbusz: ha kíváncsi, hogy néz ki belülről, itt megnézheti, de egy kicsit átalakítottuk, hogy semmi illetlenség ne legyen a képen.

    Forrás: ncore.cc
    Forrás: ncore.cc
  • A Bumm.sk cikke szerint kitüntették azt a hidaskürti plébánost, akit tavaly áprilisban 

    samponlopáson érték a galántai szupermarketben.
    110183005

    A biztonsági őrök kihívták a rendőröket, a 60 éves Sz. Antal zsebéből pedig előkerült a 2,70 eurós sampon - ezért a helyszínen 30 eurós pénzbírsággal sújtották.

    A plébánost ennek ellenére most kitüntette a Nagyszombati Területi Önkormányzat. Az emlékérmet a Nagyszombati kerületben való lelki és szociális fejlődéshez való hozzájárulásáért ítélték oda neki.

    A Nový Časnak a plébános azzal indokolta a kitüntetését, hogy 32 éve szolgál, amikor pedig a lopásról kérdezték, azt felelte, hogy

    semmi sem történt, minden tisztázódott.

    A lap ezután megkereste a rendőrséget, ahol cáfolták, hogy semmi sem történt volna.

    Megerősíthetjük, hogy ezt az esetet vagyon elleni bűncselekményként tartja számon a rendőrség. A bűncselekmény 2015 április végén történt és a személyt a vonatkozó törvény értelmében a helyszínen pénzbírsággal sújtották.

  • bottom-sniffer-dog-beer 28520
    bottom-sniffer-dog-beer 28520

    Alkoholmentes, szénsavmentes, az ízéről szemérmesen hallgat a webshop, ami piacra dobta, de állítólag odavannak érte a kutyák. De a legjobba neve: Bottom Sniffer, vagyis Seggszaglászó. 13 font egy pakk, ha karácsonyra meglepné a blökit.

  • Scherer Péter A fajok eredete című előadásban
    Scherer Péter A fajok eredete című előadásban
    Fotó: Népszabi Szerkesztőség

    A Népszabi Szerkesztőség, azaz a volt népszabadságosok hivatalos Facebook-oldalán számoltak be a Nézőművészeti Kft. (róluk itt írtunk hosszan) rendhagyó színházi kezdeményezéséről: "30 darab népszabadságos Fedél Nélkült osztott szét szerdán a Nézőművészeti Kft. A fajok eredete című előadásán a Szkéné Színházban. A darab arról szól, hogyan lesz hajléktalanná, a társadalomból száműzötté három zaklatott életű, meg nem értett figura. Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Thuróczy Szabolcs általában pár forintot kalapoz össze a produkció egy bizonyos pontján, most kimondottan gyűjtöttek a színészek. A pénzért cserébe a hét elején újranyomott népszabadságos Fedél Nélkült adták, a példányokért délután 10 ezer forintot adományoztak a Menhely Alapítványnak. Az előadáson kapott 5200 forintot szintén a Menhelynek küldik."

  • Tíz egykori és jelenlegi Forma-1-es pálya, ahogy csak a madarak láthatják. Vagy mi a Google Earthön.

  • Kedden, az NBA-szezonnyitón vehették át a bajnoki gyűrűiket a Cleveland Cavaliers játékosai. A 2016-os bajnoki címért kapott gyűrűk 10 karátos fehéraranyból 14 karátos aranyból és összesen 6,5 karát súlyú, 400 darab gyémántból készültek, de nem is ez a legjobb bennük.

    Hanem az, hogy a drágakővel trollkodják meg a bajnoki döntőt 3-1-es előnyről elvesztő Golden State Warriorst.

    Erre utal ugyanis a gyűrű alján a fehér és a vörös kövek elhelyezése.

    ring-161025-5
    Fotó: Cleveland Cavaliers
  • A 635 kilós és 3 méteres kodiak-medve, Jimbo állandóan jó barátja, Jim Kowalczik figyelmére vágyik, még ha a férfi alszik, akkor is. 

    tk3s mdrum man bear friendship-10
    Fotó: Orphaned Wildlife Center / mediadrumworld.com / Northfoto

    A New York állambeli Otisvilleben található Orphaned Wildlife Centerben élnek ők, szépen barátságban. A Kodiak-medvék a barna medvék legnagyobb termetű alfajai, amelyek jegesmedvék mellett a legnagyobb testű szárazföldi ragadozó emlősök a Földön.

  • Újra látogatható a budapesti Salgótarjáni utcai zsidó temető, amit májusban élet- és balesetveszélyre hivatkozva zártak be. A védett műemléknek számító temető az utakra is rádőlő sírkövek, az omladozó mauzóleumok és a környezetükben kialakult, a sűrű aljnövényzet miatt nehezen észrevehető árkok miatt vált veszélyessé. 

    A Nemzeti Örökség Intézete és a Mazsihisz közösen végezte el a főbb útvonalak megtisztítását, ezután következhet a műszaki bejárás és felmérés.

    A hathektáros temető teljes egészében műemlék, 24 sír pedig a Nemzeti Sírkert részeként is oltalom alatt áll. A Nöri és a Mazsihisz szeretné elérni, hogy a világörökség része legyen. 

    A Salgótarjáni utcai temetőt 1874-ben nyitották meg, 1874 és 1891 között a pesti oldal egyetlen zsidó temetője volt. A sírkert az 1920-as évekre betelt, de a családi mauzóleumokba ezt követően is rendszeresen temetkeztek. Az utolsó temetés 2004-ben volt.

  • A törökországi Bursában állítják fel az október 29-i rekordkísérletre a bábukat: 300 ezerrel a mostani rekordnál több ledöntendő dominóval szeretnék ünnepelni a Köztársaság Napját.

  • 14601072 935710326559943 6795440793217034333 n?oh=2b2c8dbf72dfc3
    Fotó: Horváth Dániel / facebook.com/horvathdanielmusic

    A képet innen nyúltuk.

  • Az utóbbi évek pho mániájának méltó megkoronázása lenne, ha itthon is felbukkanna a seattle-i Dong Thap gigantikus szörnylevese, ami a Buzzfeed videója szerint tartalmaz

    • rizstésztát, ami négy napig készül, 
    • császárhúst, marhahúst, misztikus húsgolyót, ami a tésztával együtt közel 1.5 kilogrammot tesz ki,
    • vöröshagymát, újhagymát, babcsírát és korianderlevelet,
    • 3 liter 14 órán át gyöngyöző marha alaplevet.

    Ehhez még a Bábel pléh csárda rántott szeletein szocializálódott, pocakos melós is feltúrná az ingét!

  • Az első 1948-ban gyártott Nikon 1-t 60 922 szériaszámmal adták, míg a most árverésre bocsájtott száma 60 924.

    34011 1

    A gépet egy Nikkor-H 2/5cm objektívvel árulják, amely a 11. Nikon-objektív a világon. Az ára is ennek megfelelő, ugyanis 200 ezer dollárra (kb 56 millió forint) becsülik a vételárat. 

  • Az alábbi videón a galambok a lehető legnagyobb nyugalommal süppednek bele a gabonatengerbe, hogy aztán ott minden bizonnyal megfulladjanak. Ami azt illeti, ha egy teli kondér gumicukrot látnék, lehet, hogy én is hamarabb ugranék bele egy csukafejest, minthogy belegondoljak abba, hogy mi vár rám, ha elsüllyedek. Persze kezeljük kellő távolságtartással a videót, és tételezzük fel, hogy  nem a vekni kenyérben landolnak a ledarált galambok, hanem a kivezető csövön keresztül a szabadba távoznak. 

  • Igen, ilyen van és október 19. óta a spanyol énekesnő, Ruth Lorenzo tartja nyolc koncerttel. Ha ez valakinek önmagában értelmetlennek hangzik, az is örülhet, mert a rekordkísérletből befolyó összeget a rákkutatásra ajánlotta fel.

    Éppen most van ugyanis a mellrák elleni küzdelem hónapja, a kísérlet pedig egy nagyobb kampány része volt, amit a Spanyol Rákkutató Intézet és a Cadena 100 nevű spanyol rádió közösen szervez.

    Lorenzo az egész országot bejárta, a rákkutatásnak is segített és még a rekordkísérlet is sikerült, ezért most biztos nagyon boldog. Az egészről egy videót is megosztott a Twitteren:

  • Egész estés animációs filmen támad fel Fülig Jimmy és Piszkos Fred, Rejtő Jenő két népszerű hőse: Varsányi Ferenc a híres Korcsmáros Pál-képregények világát is felhasználva készít filmet a P. Howard-történetekből. Bemutató csak 2018-ban várható, de egy előzetest már most meg lehet nézni a készülő filmhez:

  • A német Bohren und der Club of Gore tagjai nyílván unják már az Angelo Badalamentihez való állandó hasonlítgatást, de most mit csináljon az ember, ha próbál egy hosszú nevű, és szűk körben ismert zenekart megismertetni egy nagyobb tömeggel? Szóval kijött az új lemezükről egy szám, és a darkjazz úttőrői most sem csaptak át szélsebes swingelésbe. Az új klipjük hivatott beharangozni az új lemezüket, ami BOHREN FOR BEGINNERS címmel jelent meg a napokban. Jó borzongást!

  • Felcsillant a szemem, amikor bepottyant Zsuzsi levele, hogy egy 16 négyzetméteres erzsébeti házat hirdetnek kiadásra. Nem is az olyan kedves fordulatok miatt, hogy 

    becsületes, rendszerető, fizetőképes magyar hölgynek

    kínálják. Sokkal inkább azért, mert az Urbanista történetének első vicces/érdekes ingatlanhirdetéses posztja épp ezen a környéken, épp egy ilyen kertes minigarzont mutatott be és (talán nem haragszik meg, ha nyolc év távlatából lebuktatom) Szily Laci írt álnéven.

    A mostani kecó ahhoz képest valóságos kacsalábon forgó palota a maga 16 négyzetméterével, ráadásul még ablaka is van! További infók erről a garzonról itt, további szupermini ingatlanok meg itt és itt vannak.

  • A Kanadával határos Észak-Dakota az Egyesült Államok egyik legszegényebb állama volt, majd egy új technológiával, a hidraulikus repesztéssel a palakőzetekben lévő szénhidrogének kitermelhetővé váltak, és ezzel egy csapásra meggazdagodtak. A konfliktusok azóta folyamatosak a lakossággal és a környezetvédőkkel, így a munkálatokat rendőrök felügyelik, akik, ahogy a videó is mutatja, nem örülnek, ha akár egy drón is megkörnyékezi őket. A drónt egyébként egy ismert aktivista üzemelteti, aki Dr0ne2bwild néven folyamatosan tudósít az aktivisták és a hatóságok közötti konfliktusokról. 

  • 2016-ot írunk, és az 1984-ben lefotózott, háborús menekült afgán lány még mindig (vagy újra) harcok elől menekül. 

    Pakisztánban próbált hamis iratokkal letelepedni, de lebukott és most 13 év börtön várhat rá. A pakisztáni rendőrség kiadta a letartóztatása után készült fotót:

    Az afgán lányt 2002-ben Steve McCurry is felkereste újra, akkor készült róla ez a kép:

    The Afghan Girl: A Life Revealed

    This story appeared in the April 2002 issue of National Geographic magazine. She remembers the moment. The photographer took her picture. She remembers her anger. The man was a stranger. She had never been photographed before. Until they met again 17 years later, she had not been photographed since.

  • Korszakalkotó interjújában azt állította az MSZMP pártlaptól a Demokratáig békemenetelő Bencsik András, hogy nincs objektív újságírás, erre tessék itt egy gyönyörű pointilista fénykép, az MTI-től, amelyik – az én szubjektív, érdekvezérelt véleményem szerint – olyan mintha Georges Seurat festette volna. Mellé a hírügynökségi tájékoztatás: „Egy férfi nézi a vörös fénnyel megvilágított fákat az észak-németországi Timmendorfer Strand egyik parkjában 2016. október 26-án.” És tényleg, ennél objektívebben nem lehet fogalmazni.

  • A Frankfurt úgy verte az atomjaira hulló Hamburgot a Bundesligában, hogy 3 gól volt a meccsen, és eközben csak 2 szöglet. Íme a bizonyíték a német Kickerből.

    És egyik szöglet sem volt veszélyes, mielőtt arra gondolnánk, hogy a szöglet fél gól. A Hamburgnak helyzete sem volt a meccsen, bár tudjuk, hogy a gólhoz az nem kell.

  • Múlt vasárnap ünnepelte az Apple az iPod 15 éves évfordulóját. Kevésbé ismert tény, hogy néhány napja ünnepelhette volna az Apple.com hivatalos indulását is a cég. Egy YouTube-felhasználó készített egy háromperces videót az elmúlt két évtized mérföldköveiről, ahogyan az a cég honlapján jelent meg. Érdekes utazás a múltba.

  • - kéri a Kétfarkú Kutya Párt Facebookon, miután ez a levelezés történt: