új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egészen csodás lenne, ha mostantól mindent ilyen stílusban mutatna be a Fővárosi Közterültet-fenntartó Zrt. Lomtalanítás, veretős tempóban:

  • A Hertha BSC hivatalos Facebook-oldalán emlékezett meg arról, hogy nyolc éve ezen a napon lőtte utolsó Bundesliga-gólját a csapat színeiben Dárdai Pál.

    A csapat jelenlegi vezetőedzője 33 éves volt akkor, és a Gladbachot verték 2-1-re.

    A magyar középpályás egyébként 2,5-es osztályzatot kapott a Kickertől, aminél csak három jobb van.

    A Hertha a szezon végén majdnem elérte a BL-t, de mivel kikaptak 4-0-ra a később kieső Karlsruhétól, így csak negyedikek lettek, és a szintén vereséget szenvedő Stuttgart mehetett a legrangosabb kupasorozat selejtezőjébe.

    Most Dárdai edzőként harcol a BL-ért - ötödik a csapata -, ha a hétvégén nyernek Hamburgban, újabb lépést tesznek efelé.

  • Ajakos medve született a berlini állatkertben még december végén, február 28-án pedig az első nyilvános fotók is kijöttek róla, pontosan így néz ki:

    Az ajakos medve veszélyeztetett faj, eredeti élőhelyein, India északi részén és Srí Lankán egyre ritkábban fordul elő, ezért különösen örömteli, hogy sikerül fogságban szaporítani.

  • Egészen pontosan a Szent András Sörfőzde meggyes söre szerzett bronzérmet a csehországi a 2017-es Arany Sörpecséten, emellett döntős lett egy másik sörük is, az Óarany. 

    BEK101 meggyes sor szent andras sorfozde-900x900.png

    A fesztivál legrangosabbnak számító díját, az 2017-es Arany Pecsétet a Mayzus, a Český Krumlov és a Nová Sladovna sörfőzde nyerte.

    Hogy mennyire komoly verseny ez: az idén húsz országból, közel kétszáz sörfőzde több mint ezer sörrel nevezett, és a verseny különböző kategóriáiban összesen kilencvenöt díjat osztott ki a zsűri. 

  • Bombariadó van.

  • A Magyar Filmhéten lesz lehetőség az együtt éneklésre a Deák Kristóf filmjében szereplő Bakáts téri ének-zenei általános iskola kórusával, méghozzá március 2-án, csütörtökön 17.15-kor, a Cinema City Aréna moziban.

    A Mindenkit aztán meg is lehet nézni, ha valaki még nem látta volna elégszer, a 8-as teremben vetítik majd.

  • Olvasónk küldte a képet a szél által megtépázott Déli pályaudvarról. Látszik, hogy a tetőből levált egy nagyobb fémlemez, amit a szél lenget, és előbb-utóbb nyilván le is fog esni. És akkor nagyon nem kéne senkinek alatta állnia.

    deli
    Fotó: Olvasónk, István

    Frissítés, március 1. 13.50

    A MÁV Kommunikációs Igazgatósága szerda kora délután azt írta, hogy az álmennyezeti takarólemeznek a szél által lebontott darabját eltávolították.

  • Kik és miről akarták elterelni a figyelmet, amikor az Aldinál bevezették az új bevásárlókocsikat? Tényleg tudni szeretném, ki volt annyira gonosz, hogy nyikorgó, surrogó, a vásárlókat állandó kiigazításra kényszerítő bevásárlókocsikkal árasszák el az Aldikat? 

    Képernyőfotó 2017-02-28 - 12.04.44.png

    Úgy gondolták, hogy 2016 nem volt eléggé nyomoruságos, ezért 2017-ben ilyesmivel kínozzák az embereket? Még mindig túl egyenes az emberek gerince, ezért olyan alacsonyra tervezték, hogy már átlagmagassággal is állandóan hajlongani kelljen, hajbókolni a Nagy Tervezőnek? Hát ebből elég!

    Elég a virágnyelvből, a szomorú összenézésekből, a kínos összemosolygásokból. Persze, mint minden újdonságnak, ezeknek a kocsiknak is időt kellett adni, hogy kirúgják magukat, hogy az emberek hozzászokjanak, ezért sem szóltam az elején, ne én legyek a rossz fej, de mostantól nem maradok, nem maradhatok csendben. A jövő a tét.

    Kimondom: az Aldi új bevásárlókocsijai alkalmatlanok, nem jó társak a kényelmes barangoláshoz, a könnyed bevásárláshoz. Túl szélesek, mindenbe beleakadnak, a húzókar (na, őrá még külön visszatérek) állandóan lecsúszik, ezért gyakran meg kell állni, hogy csontig kihúzzuk, de így meg nem marad elég hely közöttünk, és folyamatason a sarkamra görög, ráadásul nem is a kerekein, hanem a sarkain kell húzni, hát tisztára olyan, mint az őskorban, amikor még a kereket sem találták fel!

    Nyikorog és surrog a bevásárlókocsi

    Szóval a húzókar. Hát azt meg miféle futóbolond ötlete alapján innoválták? Egy rugalmatlan, biciklisávnyi széles műanyag sín, amit képtelenség könnyedén megmozdítani. Jóhogy nem már kiáll velem szkanderezni. Szóval hol vannak a régi, jól bevált bevásárlókocsik? Kérem őket vissza!

  • Gyakran panaszkodunk a magyar utak minőségére, és általában igazunk van, de most álljunk meg egy pillanatra, és nézzük meg a romániai Rădăuţi Prutot Manoleasával összekötő DN 24 C-t.

    manoleasa
    Fotó: Google Maps

    Ez egy főút, ami a moldovai határral párhuzamosan fut negyven kilométer hosszan. Nagyjából úgy képzeljék el, mintha itthon a 47-esen autóznánk Orosháza és Békéscsaba között.

    Namármost, ezen a DN 24 C-n nincs aszfalt.

    Ahogy enyhült az idő, a gödrök megteltek vízzel. A közlekedéshez kötélidegekre és erős futóműre van szükség. 

    map
    Fotó: Google Maps

    Öt éve elkezdték a felújítást, de a munka valamiért leállt. Most azért tüntettek a környéken élők, hogy a gányolás helyett kapjanak rendes utat.

    Maszol.ro cikkében videót is talál, érdemes kattintani.

  • Hotline Blinges Kevin óta üresen tátong a potenciális magyar gyereksztárok panteonja, de szerencsére jön a felmentő sereg Dani Enrikó személyében.

    Enrikó a dalban arról énekel, hogy szeretne a nők hercege lenni, és annyira biztos a dolgában, hogy nagybetűs Férfiként ropja a nála simán fél fejjel magasabb csajokkal is. Különösen felhívnám a figyelmet arra a jelenetre 1:26-nál, ahol szegény Enrikót felrúgják focizás közben, mire a pályán szélén álldogáló lányok egyike lép oda segíteni neki. Mondani sem kell, hogy 100-ból 99-szer a fiú az, aki segítő kezet nyújt a lánynak, de ennél a korosztálynál nem kérdés a gender, és csak a szerelem számít igazán!

    Enrikó egyébként nagy nőcsábász, az előző romantikus videóját már négymillióan látták, és fiatal kora ellenére úgy imádják a csajok, mintha maga Enrique Iglesias duruzsolná a fülükbe, hogy te amo senorita.

    Az már tényleg csak bónusz, hogy Enrikó a szerelmes popslágerek mellett simán otthon van a tradicionális cigányzenében is. Vigyázat, lányok, új csődör tűnt fel a horizonton!

  • A rendőrség keresi a lenti felvételen látható nőt, aki egy újpalotai élelmiszerboltban tulajdonított el egy pulton felejtett pénztárcát. 

    A videón látható, hogy a tettes oda se nézve, egy laza mozdulattal csórja el a bukszát, amiben készpénz mellett bankkártyák és iratok is voltak, így tulajdonosának nagyon hiányzik.

    Arra persze biztosan nem számított a tettes, hogy az egészet felveszi az Erdőkerülő utcai közért biztonsági kamerája, és körözni kezdni a rendőrség. 

    Ellopta a pulton felejtett pénztárcát
  • Óriási vitát kavart a neten a gyerekeknek szánt szinonimaszótár, amibe a baszik kifejezés is belekerült. Elképesztő mennyiségű komment és megosztás született témában, hiszen minden népszerű, véleményt gerjesztő összetevő szerepel benne: a nyelvtan, a gyereknevelés és a kufircolás is.

    Sokaknak tetszett, hogy egy szótár mer modern lenni, a gyerekek amúgy is használják ezeket a kifejezéseket, miért is ne kerüljön be akkor egy segédanyagba. Illetve ha nem a szeretkezés címszónál szerepelnek ezek a szavak, akkor nem is tanítjuk őket semmi rosszra, csak a változatos nyelvhasználatra.

    Az olvasóink szavazhattak is, eddig a pillanatig 26 752 darab szavazat érkezett, amiből 11 995 olvasó nem értett egyet a szótár szerkesztési elveivel. Na mondjuk ők döccinthetik, mert ami bekerült, az már benne van.

  • A remek ötlet a japán Mombetsu Land állatkert dolgozóinak jutott eszébe, az eredményhez pedig nem is nagyon van mit hozzáfűzni:

  • A Wang folyó blogot leginkább az olyan csodálatos posztjai miatt szeretem, mint amilyen ez a legutóbbi, az Évgyűrűk című. Mindössze két kép a szardíniai Gavoi középkori templomának rózsaablakáról. 

    Ez tavaly húsvérkor készült:

    Ez meg az idei karneválon:

    Így telik.

  • Az Időkép hőtérképe szerint február utolsó napja szokatlan meleggel köszöntött a déli országrészre, ahol egészen 21 fokig kúszott fel a hőmérséklet. 

    forrás: Időkép
    forrás: Időkép

    A balzsamos tavaszi időnek ugyanakkor nem örülhetünk sokáig, holnap viharos széllel érkezik majd a hidegfront, de szerencsére állítólag nem marad velünk sokáig. 

  • Hogy hogyan udvarolt, azt persze már nem fogjuk megtudni, de hogy ezzel a gyűrűvel ajándékozta meg az első szerelmét, azt tudjuk. Napóleon mindössze 18 éves volt, amikor megismerkedett Caroline du Colombier kisasszonnyal. A francia hadsereg tagjaként állomásozott a kisasszony családjának birtoka mellett 1780 körül, a hölgynek pedig ezt az elefántcsont-faragvánnyal díszített aranygyűrűt adta ajándékba. Az örökösök most elárverezik az ajándékot, amelyre március 26-án lehet licitálni Párizsban.

  • A svájci Elias Ambühl megdöntötte hétfőn a hátrafelé síelés sebességi világcsúcsát. A profi szabadstílusú versenyző 131,23 kilométer/órával száguldott le háttal a svájci Alpokban található Weisshorn csúcsról. A 24 éves extrémsportoló a norvég Anders Backe rekordját javította meg, aki 2012-ben 128,7 km/órás sebességet ért el a vikersundi síugrósánc földet érési zónájában.

    A hátrafelé síelést egy viszonylag egyenes, meredek pályán rendezik. A sportoló előre indul el, aztán menet közben fordul meg, így mérik meg a csúcssebességét. Amint azt a videó is bizonyítja.

  • Hiánypótló mobiltelefon jelent meg az Amazonon, amivel nem csak egy piaci rést fognak betömni.

    444.hu szúrta ki, hogy 27 fontért, azaz körülbelül 10 ezer forintért árulnak az Amazonon egy telefont, amit kifejezetten arra terveztek, hogy az emberek a seggükbe feldugva csempészhessék be oda, ahová amúgy nem lehetne bevinni telefonokat. Például egy börtönbe.

    6yjllwOYNDlRKeFUs
    Fotó: Amazon

    A mobilnak nem csak a mérete, a formája is úgy van kialakítva, hogy könyebben felcsúszhasson, és fémalkatrészből is csak annyi van benne, mint egy fogtömésben, ezért a detektorok sem érzékelik.

    Óriási lehetőségek állnak most a szaksajtó előtt, kíváncsian várjuk a teszteket, hogy mennyire tudja ellátni a feladatát a seggmobil. Az Amazonon már vannak felhasználói visszajelzések, az egyik ötcsillagos értékelés szerzője nagyon elégedett volt a telefonnal, előrelátóan azt írta, hogy

    "Egyelőre nincs szükségem olyan telefonra, ami elrejthetek a seggemben, de ki tudja, hogy mikor lesz."

  • Nehéz szavakat találni a fenti fotóra, amit az Index egy olvasója küldött a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi iskola farsangjáról. A kép tanúsága szerint valaki jó mókának tartotta felső tagozatos gyerekét KKK-tagnak beöltöztetni, és úgy tűnik, a tanári kar sem tartotta problémának, hogy a diák a hírhedt amerikai rasszista szervezet ruhájában parádézik. 

    A kép egyébként a csuklyás versenyzőn kívül is felvet néhány kérdést, például hogy minek öltözött az 5-ös és a 6-os számú versenyző, de a többi jelmez alapján talán valamilyen etnikumra, nemzetiségre gyanakodhatunk. Ha így van, az még adhat egy plusz csavart a kkk-s kisgyerek jelmezének, amit egyébként lehetne akár hagyományos spanyol húsvéti kosztümnek is nézni, ha nem lenne rajta a KKK vörös alapon ezüst kereszt jele.   

    Mi lehet a magyarázat a KKK-jelmezre?

    Zárójel: viszonylag kevés olyan abszurd dolog van, amit a South Park alkotói ne jósoltak volna meg, a szerkesztőség tagjainak rögtön be is ugrott a bizarr jelenet sorozatbeli előképe, amikor Cartman véletlenül ku-klux-klanosnak öltözött Halloween alkalmából, pedig csak szellemnek akart:

    south park Pinkeye halloween
    Fotó: South Park
  • Azonnali hatállyal felfüggesztették azt a 49 éves tanárt, aki művészet és kézművesség órán hagyta a 12 éves diákjainak, hogy egy túlméretezett, erekcióban lévő péniszt készítsenek. A gyerekek állítólag viccesnek találták a feladatot, nem úgy a szülők. 

    A férfinak nem ez volt az első hasonló esete, a tanítási módszereit már korábban is érte kritika. (via)

  • Egy brit férfi palackozott friss levegőt árul egyenesen a svájci Alpokból, hisz az a legjobb a világon. Egy szép, félliteres palacknyi levegő mindössze 28 ezer forintba (97 dollár), a háromliteres kiszerelés pedig 72 ezer forintba (247 dollár) kerül.

    jarandlabel.png

    Az üveg mellé jár egy hitelesítő igazolás és GPS-koordináták a helyről, ahonnan a levegő származik. Ráadásul ezzel nem csak magunknak és az egészségünknek teszünk jót, hanem egyúttal adakozunk is, hisz a palackozott levegő árának 25 százaléka jótékony célokra megy el.

    Online is lehet rendelni a ttp://www.mountainairfromswitzerland.com oldalról és nem kell félni, bárhová kiszállítják.

    (via)

  • A Világbank februári adatai alapján még mindig az USA a világ legnagyobb gazdasága, a világ teljes GDP-jének 24,3 százalékát termeli meg, ami csaknem 10 százalékkal több a Kína által megtermelt 14,8 százaléknál.

    A Howmuch.net ábrái alapján az is érdekes, hogy az amerikai gazdaság nagyjából akkora, mintha összeadnánk Japán, Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, India, Olaszország, Brazília és Kanada gazdaságát GDP-ben.

    Dél-Amerika négy legnagyobb gazdasága (Brazília, Argentína, Venezuela és Kolumbia) összesen a világ teljes GDP-jének 4 százalékát termelik meg, míg Afrika 3 legnagyobb gazdasága (Dél-Afrika, Egyiptom és Nigéria) kevesebb mint 1,5 százalékot. A térképet itt lehet nagyobb felbontásban bogarászni.