új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Egy nemrég elkészült tanulmány szerint szinte minden párizsi tömegközlekedést használó nő volt már valamilyen formában szexuális zaklatás áldozata. Erre reagálva a Vice francia kiadása készített egy interjút egy a neve elhallgatását kérő férfivel, aki már húsz éve hódol beteges szokásának, és dörgöli oda nőkhöz a micsodáját metrózás közben.

    Soha nem inzultáltam még nőt, nem mutattam meg nekik a péniszem, vagy nyúltam a szoknyájuk alá. Ezt mindet elítélem. Tudomásom szerint a közeledés még nem bűn. Nézd csak meg a szórakozóhelyeket! Amikor tánc közben simul oda valaki, azt nem találjuk furcsának, ugye? Azokat a srácokat, akik ezt teszik, nem tekintik perverznek. Miért lenne különbség abban, hogy én ezt a metrón teszem?

    – elmélkedik a Maxine álnevű férfi, aki egyébként egy 38 éves informatikus.

    Engem nem győzött meg (szerintem szórakozóhelyen is ugyanolyan para odadörgőzni), de valószínűleg az olvasók többségét sem.

  • Remake készült az 1991-es, kultikus szörfös akciófilmből, a Holtpontból. Az új verzióban a venezuelai Édgar Ramírez alakítja Bodhit, a büngyürhajú rablót, aki összehaverkodik az utána küldött FBI ügynökkel (a remake-ben Luke Bracey örökölte meg Keanu Reeves szerepét). A film a tervek szerint idén decemberben kerül a mozikba, de már látható belőle néhány kép. Íme:

    unnamed-2 (1)
    Fotó: Warner Bros. / DMG Entertainment
  • Bill Kreutzmann, a Grateful Dead dobosa a Conan O'Brien Show vendégeként sztorizgatott a régi időkről, nemrég jelent meg ugyanis életrajzi könyve, a beszédes című Deal: My Three Decades of Drumming, Dreams, and Drugs with the Grateful Dead. A műsorban arról is mesélt, hogy amikor a hatvanas évek végén a Playboy-alapító Hugh Hefner műsorában, a Playboy After Darkban szerepeltek, a San Franciscó-i ellenkulturális mozgalom híres LSD-előállítója, Owsley Stanley kicsit megviccelte a stábot, és a drogot a felszolgált kávéba adagolta. Annak ellenére, hogy mindenki teljesen be volt állva, a forgatás azért megvalósult – bár a műsort vezető Hefner meglehetősen furcsán viselkedett.

    Kreutzmann itt mesél:

    Ez pedig az a bizonyos felvétel 1969-ből:

  • Biztos ön is érezte már, hogy amikor a macska az ölébe ül, akkor a ruhája nem ereszti át az állat testének melegét. Erre a problémra nyújt most megoldást egy állatfelszereléseket áruló japán cég, az Unihabitat macskapulcsija, aminek köszönhetően ezentúl a macskáját zsebre dughatja, hogy még közelebb legyenek egymához. 

    db02f59eacabc2805c89362bfce8640d 650x

    A macskaerszény lecsatolható és a pulóvertől külön is mosható:

    817b09d5ef4c58fe8b70376d778849b8 650x

    Bónuszként raktak rá macskafüleket és macskamancsokat is, ha a zsebében alvó macskából nem lenne elég egyértelmű, hogy melyik az ön kedvenc állata.

  • Akár az is előfordulhatna mostmár, hogy maga, Dwayne Johnson adja össze önt választottjával, de ne szaladjunk ennyire előre. A történet ott kezdődött, hogy a Screen Junkies nevű, a YouTube-ra filmes témájú videókat gyártó csapatának egyik tagja, Nick Fundy hatalmas rajongója az akciósztárnak, ennek pedig számtalan videóban hangot adott már. A rajongása még akkor kezdődött, amikor The Rock még pankrátor volt, azóta pedig töretlen. Két éve pedig találkozhatott is az idoljával, amikor a Screen Junkies őt küldte interjút készíteni a Pain & Gain színészeivel egy junkettre. A nagy találkozásból született is egy nagyon vicces anyag.

    Ebből pedig kialakult egy barátság, ami aztán több vicces videót is szült a sztárral és elvetemült rajongójával.

    Az egész viszont most ért el a csúcsra, ugyanis a Screen Junkies többi tagja úgy döntött, szervez egy meglepetésesküvőt barátjuknak, amin maga, Dwayne Johnson fogja összeadni Nicket a jegyesével, The Rock pedig benne volt a buliban, és megszerzett minden szükséges engedélyt ahhoz, hogy hivatalosan összeadhasson bárkit. Ebből pedig született egy videó, ami egyrészt borzasztóan cuki, másrészt bizonyítja, hogy a sztár iszonyat jó arc.

  • A hokedlin ülő nő topánkájával lerúg egy cilindert. Csurran a pezsgő, libben a pánt. Ének, táncz, zene, elsőrangú konyha, báritalok. Május 16-án nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása, az Elsodort világ - Plakátálmok 1910-1920 címmel. „A tárlat az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó évtizedének magyar plakátterméséből nyújt válogatást, bemutatva a háború előtti évek mindennapjait, majd a harcterek valóságát, a hadifogoly-lét sorstalanságát, a román katonai megszállást és az 1920. évi trianoni döntést″ – posztolta a múzeum.

    21899 677135482318682 8003884421664947288 n
    Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

    (Bernáth: Kolibri. Bp. 1919 koraősze. Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Tár)

  • Az illető Crossbones, foglalkozását tekintve Marvel-képregénygonosz, aki általában a náci Vörös Koponya bikanyakú verőlegényeként szokta megkeseríteni Amerikai kapitány és barátai életét.

    captain-america-crossbones-fight-pic
    Fotó: Marvel / The Walt Disney Company

    Ez a motívum köszön majd vissza a 2016-ra ígért Captain America: Civil War című nagy nyári sikerfilmben (leánykori nevén: blockbuster), amiben Frank Grillo hordja a koponyamaszkot. Sok-sok forgatási kép és videó erre.

  • A Hobbikert azzal vigasztal minket, hogy akkor sincs semmi baj, ha nincsenek rovarok a paprikánk virágjai közelében, magunk is termésre fordíthatjuk őket. Engem azonban eléggé megriasztott ez a videó, nagyon nagy szarban lesz a bolygó, ha tényleg kipusztítjuk a méheket, és minden egyes növénynél meg kell ezt csinálnunk ahhoz, hogy ne haljunk éhen:

  • Minden idők egyik legismertebb rappere, 50 Cent.

    A Daily Beast csinált interjút az amerikai zenésszel, aki elmondta, hogy bár a kedvence eddig Obama volt, most, hogy hamarosan lejár az elnök mandátuma, kész teljes mellszélességgel beleállni Hillary kampányába a 2016-os választáson.

    A rapper olyanokat is mondott, hogy Hillary igazán akkor mutatta meg erősségét, amikor képes volt túllépni a férje és Monica Lewinsky közti afféron, illetve hogy egyszer még a jelenlegi First Lady, Michelle Obama is lehet elnök.  

  • Értelmezze a kormány alábbi, pénteken megjelentetett állítását: 

    A Kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus, és kirekesztés minden megnyilvánulásával szemben, miközben tisztelettel ápolja minden áldozat emlékét és segíti azok munkáját, akik nap mint nap harcolnak a gyűlöletkeltés ellen.

    A gyűlöletkeltés  elleni kormányzati hadjáraton elmélkedő olvasóinknak a következő híreket érdemes felidézni. A mai nap történései: 

    • Trócsányi László igazságügyminiszter szerint elég gondunk van a 800 ezer magyarországi cigánnyal, szóval a kormány már csak ezért sem akar segíteni a Magyarországra menekülőknek.
    • A Fidesz közleményt ad ki a putyini Oroszország, és a Rákosista kommunizmus szellemében az egyik jogvédő szervezet ellen: "A nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesítő álcivil Helsinki Bizottság pofátlan módon a fekete-fehér adatokat is próbálja meghamisítani." - írják.
    • A hivatalos, állami tévé portálján a vezető anyag személyeskedő támadás az Index ellen. (Háttér itt.)

    További segítség az elmúlt napokból: 

    • Orbán Viktor bezáratná a legnagyobb magyarországi menekülttábort, a menekülteket pedig visszaküldené oda, ahonnan jöttek.
    • Az EP-ben Magyarország a téma, mert az EU-ban gyűlöletkeltőnek tartják a menekültekről szóló konzultációt.
    • A kormány bevezetné a halálbüntetést. Ez is hivatalos téma lesz az EP-ben.

    A miniszterelnökség a Tom Lantos Emberjogi Alapítvány által elindított Solidarity Sabbath (Szombat a Szolidaritás jegyében) elnevezésű kezdeményezés kapcsán jelentette meg közleményét. Az alapítvány kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet az antiszemitizmus, a gyűlöletkeltés és a kirekesztés elleni küzdelem, valamint a tolerancia fontosságára.

  • Már az ágyneműtartó sem volt túl jó ötlet, de most itt egy kültéri megoldás: csütörtök éjjel a kalocsai rendőrök egy vendéglátóhely parkolójában igazoltattak egy 19 éves férfit, K. Martint. Mivel a gyanús volt a fiatal viselkedése, átvizsgálták a szórakozóhely környékét, ahol két kerékpárt találtak. Az egyik az igazoltatott férfié volt, de a másik tulajdonosáról nem nyilatkozott, úgyhogy a rendőrök úgy döntöttek, körülnéznek a környéken.

    És mit találtak a vendéglátóhely udvarának egyik padja alatt? Hát a 37 éves R. Pétert, aki azonnal elmondta, hogy az udvarból különböző fémtárgyakat és virágokat akart eltulajdonítani, miközben társa "figyeléssel biztosította cselekményét".

    5 365
    Fotó: Police.hu

    A kalocsai rendőrök a két férfit elfogták. A gyanú szerint ők törtek be egy kalocsai családi ház melléképületébe is, és onnan egy létrát, valamint gumiabronccsal felszerelt felniket tulajdonítottak el. 

  • Első pillantásra azt hittem, hogy Cannes-ból jött egy újabb, nagyon vicces/aranyos/spontán jófejkedős kép, de amikor jobban megnéztem, leesett, hogy itt bizony valami egészen másról van szól. Itt kérem az EU öleli keblére és segíti ki a szegény, válságban senyvedő Görögországot – teszi mindezt annyira cuki módon, hogy tényleg elolvadunk tőle.

    Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hirtelen indíttatásból felajánlotta nyakkendőjét Alekszisz Ciprasz miniszterelnöknek, és ettől a meglepő, ámde igen barátságos gesztustól mindketten iszonyú jókedvre derültek. Hát ekkora a bulika a rigai csúcs zárónapján.

  • De most komolyan, 2015-ben tényleg olyan poénokkal jönnek, mint a Csupasz pisztolyban? Hogy az egyik nagyon mexikói karakter kezében egy malomkerék méretű taco van? Na, mindegy. A Haláli iramban (eredetileg: Superfast!) hamarosan mozikban, én meg nem nézném, de csak akad valaiki, aki bevállalja, ha más nem, a bulákért. 

    SUPERFAST! - HALÁLI IRAMBAN - szinkronizált előzetes
  • Az mondja, lopás? Nem. Ez MŰVÉSZET. Egy New York-i fickó egészen nyíltan űzi ezt, Instagram-fotókat tölt le, nyomtat ki, állít ki egy galériában, és ad el horribilis áron. Ja, elnézést, van azért hozzáadott érték: kommentel egyet a fotókhoz, és úgy nyomtatja ki. Ha mostanában New Yorkban jár, szeptemberig még elkaphatja a legfrissebb tárlatot.

    (via Gothamist

  • Ez a kép a tökéletes példa rá, amikor egy elkapott pillanatba mindent, de tényleg, mindent bele lehet látni, gondolni, érezni és magyarázni. Angela Merkel hellyel kínálja Orbán Viktort a görög miniszterelnök mellett. 

    Nem mennék bele hócipős képalágyártásba, de tegyék csak ki a fotót teljes képernyőre (katt a képre!), és nézzék az apró gesztusokat. 

  • Azért szeretik a közgazdászok az adatokat, mert állítólag megmutatják, hogy mi is van akkor tényleg a valóságban, mi az igaz, és mi nem. Aztán jönnek a politikusok és az újságírók, és úgy csavarják az adatok értelmezését, ahogy az ő általános mondókájuknak jobban megfelel. 

    Ennek gyönyörű példája, hogy hogyan értelmez egy adatsort teljesen ellentétesen két napilap, aminek mind benne van a nevében a "gazdaság" szó.

    Az adat: OECD jövedelmi egyenlőtlenséget mérő statisztikái

    Akik értelmezik azt:

    • Cséfalvay Zoltán OECD nagykövet, korábbi NGM államtitkár a gazdasági napilapból jobboldali gazdasági napilappá majd csak simán jobbos lappá változó Napi Gazdaságban, aki szerint a számok alapján csökkennek itthon az egyenlőtlenségek
    • Világgazdaság napilap 
    11160593 10204286432180985 3905433737568795274 n
    Fotó: Andras Szabadi / Facebook
    De akkor most mi az "Igazság"?

    Cséfalvay a Gini-mutatóra hivatkozva mondta azt, hogy csökkennek itthon az egyenlőtlenségek. Ez a mutató 0-1 közötti értéket vehet fel, 0 akkor, ha mindenkinek teljesen egyenlő jövedelme van a társadalomban, és 1 ha egy embernél van minden vagyon, a többieknek meg semmije nincs.

    Az OECD legfrissebb kiadványa szerint Magyarországon 

    • 2007-ben 0.272 volt a Gini-mutató
    • 2011-re ez 0.289-re nőtt, majd
    • 2014-re 0.288-ra csökkent.

    Szóval mindenkinek igaza van, már ha a Világgazdaság újságírója több éves távlatban nézi, míg Cséfalvay  csak rövidebb távon. Tessék, az adatok ott vannak, aztán mindenki azt hoz ki belőle, amit tud. 

  • Teljesen úgy tűnt ma reggel. Valószínűleg persze nem ez a helyzet, hanem csak egy bolt közelében lakónak vittek élelmiszert.

    coop
  • Ez a videó jól mutatja, milyen feladatot vállal az a katona, akinek a dolga látszólag csak annyi, hogy egy páncélozott járműben haladjon az amúgy békésnek látszó úton. Bármikor felrobbanhat ugyanis egy út mellé rejtett pokolgép, és itt bizony fel is robban. Ezt itt túlélik, de nem mindig van ekkora szerencséje az embernek. (A videó Afganisztában készült, a Youtube-ra 2012-ben töltötték fel).

    Út mellé elrejtett pokolgép robban Afganisztánban
  • Mint megírtuk, szerdán a Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros 4-0-ra legyőzte a bajnok Videotont, majd a meccs végén - feltehetően - heccelésből néhány fradista megtalálta a Videoton-edző Joan Carrillo 17 éves fiát, szerintük csak közös szelfit készíteni mentek oda hozzá, amit rossz néven vett, a lényeg, hogy dulakodás és rugdosódás lett belőle. Kiderült, a feleket maga az exvideotonos Torghelle Sándor válaszotta szét, ráadásul olyan finom eleganciával, hogy a fal adja a másikat.

    f.gif
    Fotó: szarvas / Index

    A Nemzeti Sportnak Torghelle azt mondta, „közéjük álltam, szétválasztottam őket, és mondtam nekik, mindenki nyugodjon le! Az egyik fradista azt felelte, engem is azonnal megver, és amikor visszakérdeztem, mégis miért tervez ilyesmit, azt mondta: mert te az idegenekkel vagy (…) csak eltoltam egymástól a feleket, és kész.”

    Ennyi, bár, ahogy  Torghellét ismerjük , még azt is el tudjuk képzelni, hogy egészen más szavak hangzottak el. 

    Mi hangozhatott el?

    De egyáltalán nem akarjuk őt bántani, az egyik leglelkesebb  futballista Magyarországon, még több ilyenre lenne szükség, de azért mégis, szavazzanak, hátha önök is másképpen képzelik el a jelenetet.

  • "Ki Kopits György és miért? Kinek akar ártani Szajlai Csaba?" - Matolcsy György minisztersége idején mindennaposak voltak a személyeskedő, harcias sajtóközlemények, a kakaskodó kommunikációt pedig szerencsére sikerült átmenteni a jegybankba is.

    Az MNB korábban tekintélyét inkább hűvös semmitmondással őrizgette, mára latinosabb a hangulat. Rosszat írnak a jegybankról? Sajtóközlemény! Kekeckedik egy volt jegybankár? Sajtóközlemény! Hazudnak a szocialisták? Már megy is a sajtóközlemény! Matolcsy kommunikációs hadteste a legnehezebb percekben is mindig a helyén van.

    De néha már egy jelzőkkel teletűzdelt köremail nem elég, hogy semlegesítsék a gonosz erőket. Ma délután például egy önálló sajtótájékoztatót tartanak az MNB-ben két igazgató részvételével, hogy egy teljesen súlytalan újságcikken puffogjanak.

    A címe is ez lesz az eseménynek:

    „Reagálás a Magyar Nemzet valótlan támadásaira a banki elszámolási-forintosítás témájában”

    Én pártolnám, hogy ilyen helyzetekben újra legyen legális a párbaj, hatásosabb és látványosabb is lenne, ahogyan Matolcsy vívódresszben móresre tanítja az oktondi kis firkászokat.

  • Persze csak a Facebookon. Az ausztrál Queensland Állami Rendőrség rakott ki a hivatalos közösségi oldalára egy fantomképet az éppen ott koncertező zenekarról, amin az áll, hogy "Körözés a zene ellen elkövetett bűncselekmények miatt". Az embereknek azt tanácsolták, hogy a koncertnek a környékét is kerüljék el, mert a "magukat zenésznek kiadó férfiak" kárt tehetnek a hallásukban.

    Police are on the lookout for these men who are believed to be impersonating musicians around Boondall this...

    Posted by Queensland Police Service on 2015. május 19.

    A Nickelback október 16-án játszik Budapesten, reméljük a BRFK Facebook-felelőse épp vicces kedvében lesz majd.

    (Distractify)

  • Pár napja a magyar mentősön ámult a világ, aki brutális helyzetekben száguldott hiba nélkül a budapesti forgalomban. Bár Magyarországon úgy gondoljuk, hogy az emberek nem igazán figyelnek a megkülönböztető jelzéssel közlekedő autókra, a Reddit több száz kommentelője pont azon ámult, milyen gyorsan félre állnak a mentő útjából a magyar autósok.

    A kommentek között akkor pozitív példaként feljött Németország is, ahol az autópályán úgy nyílik meg a dugó, mintha Mózes kettéválasztotta volna a Vörös tengert. Persze mindenki tudja, hogy vannak eltérő esetek is, most éppen egy ilyen, tűzoltó előtt a piros lámpa zöldre váltását kiváró német autósról szóló videó lett virális.

    Idióta autós

    Ha oldalra nem tudunk elmenni, valószínűleg sokkal több értelme van a kereszteződésig elhajtani, és ott félreállni. A többi autós úgyis figyel a sziréna miatt. Mondjuk ez a vezető a járdára is felhajthatott volna balra, nem ez volt itt a probléma. 

    Ön szerint mi történhetett?

  • A Bors cikke szerint a Tokaj U19-es csapata egészen elképesztő szezont fut, ugyanis 240 gólt rúgtak eddig, és mindössze tizenkettőt kaptak, úgyhogy +228-as gólkülönbséggel vezetik a bajnokságukat. 

    Legnagyobb győzelmük eddig 24-0 volt, de győztek már 22, 20 és 16 góllal is. A góllövőlista első három helyezettje is a klub színeiben futballozik, Korpás Kristóf 62 gólos, őt követi Novák Tibor (34) és Halász Péter (32).

    A csapat edzője, Juhász Zsolt arról elmesélte a lapnak, hogy miért olyan vonzó a Tokaji U19-es csapatban focizni. 

    Nyolc éve a romokból kezdett építkezni a csapat, és most ott tartunk, hogy országos rekordot állítottunk fel lőtt gólok tekintetében. A fiatalok számára vonzó, hogy nálunk cipőket, melegítőket, sporttáskákat kapnak és támogatjuk a sportolásukat. Az ifi játékosok öt-hat éve játszanak együtt és a jövőben a felnőtt csapatot is ők alkothatják majd

    A lap néhány európai nagycsapattal is összehasonlítja a tokajiak teljesítményét: a Bundesliga történetében a legtöbb gólt egy idényben a Bayern szerezte, százegyet a 71/72-es idényben, az angoloknál az 1999/2000-es Manchester United tartja a rekordot kilencvenhéttel. 

  • Kendrick Lamar good kid m.A.A.d. city c. nagylemezét sokan a 21. század egyik legjobb rapalbumának tartják, de lehet minden más lett volna, ha felkerül a lemezre egy közös dal Lady Gagával. A 2012-ben megjelent albumról "kreatív különbségek" miatt maradt le a PARTYNAUSEOUS. A nem túl innovatív, cserébe jó középszerű szám most három év után került fel az internetre, hogy mindenki meggyőződjön róla, nem feltétlenül tesz jót egy számnak, ha muszáj alapon tesznek be egy híres vokalistát.

  • Mióta Oroszországban elrendelték az EU-ból származó élelmiszerek embargóját, nem megy túl jól az importkajával kereskedőknek. 

    Egy olasz sajtokat áruló boltos egy olyan plakát kihelyezésével próbál talpon maradni, ami "tiltott olasz finomságokat" hirdet, de ha rendőrt lát, gyorsan Moszkva legjobb matrjoska babáira vált:

    forrás: AdWeek

  • A Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő között pótlóbusz viszi az utasokat, írta reggel a BKK Facebook oldala, mert a HÉV alagútban a vonatforgalmat biztonsági okokból leállítják. A Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő között pótlóbusz viszi az utasokat, a pótlóbuszra a Batthyány téren a 39-es busz megállójában, míg a Margit hídnál a a 86-os, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz megállója előtt 25 méterrel lehet felszállni.

    Update 13:35: Újra teljes vonalon jár a H5-ös HÉV, ideiglenes szigetelés véd a további beázástól, közölte a BKK.

  • A Bors szúrta ki a Redditen, hogy Orbán Viktor az egyik legkülönlegesebb politikus, már ami a szeme színét illeti.

    Zöld szemű kormányfő ugyanis mindössze 4!!! van a világon.

    Orbánon kívül Horvátország, Bulgária és Új-Zéland vezetőjének szeme villog zölden. A világ kormányfői többségében barna szeműek, kék szeműek pedig - micsoda meglepetés - csak az északi féltekén találhatóak.

  • D NOE20141212021
    Fotó: Bruzák Noémi

    A nap mondata versenyt már korán reggel megnyerte a KDNP elnöke, akit a Magyar Hírlapban megjelent interjúban a bevándorlással kapcsolatos kormányzati elképzelésekről kérdeztek. Harrach szerint:

    ...mivel a nyugati liberálisok megtagadták saját civilizációs értékeiket, az érkezők szabadon betölthetik a világnézeti űrt, ami súlyos feszültségekhez vezet.

    De ez is kifogástalan:

    A hagyományos európai gondolkodás nem jut levegőhöz, és a dinamikus demográfiai fejlődést produkáló bevándorlók rövid időn belül kiszorítanak minket a földrészről.

    Az interjú elején szó esik a vasárnapi boltbezárásról is, ahol az első válaszában úgy fogalmaz Harrach, hogy sajnos a vasánapi munka tilalma alóli kivételek száma olyan nagy, hogy azok váltak általánossá, majd a következő válaszában azt mondja, a KDNP eredeti javaslata sokkal megengedőbb volt.