új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Változott a Youtube tartalomkezelési politikája, és letiltották azokat a videókat, amelyekben fegyvereket mutatnak be, azok módosításához adnak útmutatót, és azokat is, amelyek fegyverkereskedők weboldalára vezetik a nézőt. Először a Las Vegas-i lövöldözés után vettek le videókat, most pedig az iskolai tragikus események hatására döntöttek a további szigorítás mellett. 

    Volt olyan videós csatorna, amit egy az egyben bezártak, például a Spike's Tacticalt, amit végül mégis visszaengedtek, és a Youtube elismerte, hogy tévedés volt - írja a The Next Web. Néhányan azonban máris új helyet kerestek, a százezer követővel rendelkező InRange legalábbis már átköltözött a PornHubra, ahol nagyobb biztonságban érzik magukat. 

  • Az amerikai fogyasztóvédelem jelentette be, hogy a Kidde márkájú füstérzékelő két típusa sajnos alkalmatlan volt az egyetlen feladatra, amire kitalálták, azaz nem érzékelte a füstöt, mert konkrétan úgy gyártották, hogy a szenzoron maradt egy sárga biszbasz, amitől az egész nem működött. Jó hosszú mondat volt ez, bocsánat. (Gizmodo)

  • Így néz ki az Empire tematikus, Bosszúálókos borítóján a Skarlát Boszorkányt játszó színésznő, és ez neki is feltűnt instán, hogy ő nem igazán hasonlít saját magára.

    April 27th... Does this look like me? #scarletwitch #infinitywar #avengers

    Elizabeth Olsen (@elizabetholsenofficial) által megosztott bejegyzés,

  • Ezen remek a fotón mentett gólyák álldogálnak egy farmer lakásában Zaricában. Bulgária északkeleti részén több tucatnyi helyen fogtak össze a helyiek, hogy a házaikba vigyék a tavasszal hazatérő gólyákat, akik megsérülhetnének vagy meg is halhatnának a rendkívüli hidegben és az erős havazásban.

    Magyarországon is megdőlt ma a hidegrekord. -15 Celsius-fokot mértek az ország keleti részén.

  • A Wall Street Journal azt írja, hogy nagyon kelendő az Egyesült Államokból származó sperma a braziloknál, és egyre több gazdag, egyedülálló nő és leszbikus pár választ olyan donoroktól, akiktől feltehetőleg világosabb bőrű gyerek születik. Egy fiola amerikai sperma 1500 dollár, a megtermékenyítési procedúra még 7000 dodó, úgyhogy csak tényleg a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak. Akik, a cikk szerint, főleg fehérek.

    2016-ban az importált sperma 41 százalékát heteroszexuális párok vették meg, 38 százalékát egyedülálló nők, 21 százalékát pedig leszbikus párok vásárolták.

  • Március 22-én nyílik meg Horváth Lóczi Judit kiállítása a Faur Zsófi Galériában Budapesten. A NEW ERA című kiállítás egyrészt azt ünnepli, hogy a festő-szobrász tíz éve van a pályán, másrészt a legújabb munkáit mutatja be. A kiállításon témájukban összekapcsolódó festmény- és objekt-sorozatok, és vázlatok lesznek láthatóak. Mind egy-egy problémakör köré szerveződnek, van olyan mű, amelyet Horváth hobbija, a futás, van olyan, amit az anyasággal járó életmódváltozás ihletett. A rendezők célja, hogy ne csak a művészetkedvelő közönség figyelmét keltsék fel, hanem az épp véletlenül az utcán arra sétálók is benézzenek, hogy mik is ezek a képek és szobrok.

  • Anyu vasárnap délutánonként, a legegybefüggőbb szabadidejében szeretett papíron lakásbelsőket tervezni, emellett különböző utcai ruhákat is. Tőle tudtam meg például már gyerekként, hogy aki utóbbival ténylegesen foglalkozik, azt (a mai elkorcsosult világban) már nem szokás varrónőnek vagy szabónak hívni: ők a divattervezők.

    maxresdefault

    Ha anyu még mindig rajzolgatna ilyesmiket, akkor szólnék neki, hogy van egy pályázat most kifejezetten pont hozzá is hasonló amatőr divattervezőknek. De inkább szólok most mindenkinek, itt lehet elérni, van érdemi zsűri, közonségdíj, pénzdíj, meg minden. Annyi specialitás van még, hogy használni kell valami régi koszlott szart, amiben kapálni szokás a szőlőben retró/vintage jellegű holmit is. Hajrá!

  • Ausztráliában, a Dreamworld nevű, legnagyobb szórakoztató- és vidámságipari témaparkban, angolparkban, miegyébben, ahol állítólag olyan sokan szeretnek lógni.

    A biztonsági rendszer krepált be, a hagyjállógva srácokat legalább a személyzet buzdította közben, hogy igazán bocsi, lehozunk majd titeket onnét tényleg. Annyira azért nem tűntek lelkesnek szegények.

  • Idén is lesz Corvin moziéjszaka azoknak, akik képesek eggész éjjel filmeket nézni. Most április 21-én este hattól másnap hajnalig hat teremben egy belépővel tehetik meg. (A belépő 3600 forint, ami több, mint egy átlag mozijegy ára, de aki két filmnél tovább bírja ébren, annak megéri.) 

    Ahogy az a korábbi években is volt, most is az elmúlt időszak legsikeresebb filmjeit lehet pótolni, többek között a Star Wars - Az utolsó Jedik, Thor: Ragnarök, Fekete Párduc, Gringo, Tomb Raider, Valami Amerika 3. és a Testről és lélekről lesz látható. Premier előtt vetítik a Sosem voltál itt és A bosszú című filmeket, és lesz egy különlegesség, Quentin Tarantino első filmjét, a Kutyaszorítóban-t is meg lehet nézni mozikban. A Kabos teremben valamennyi előadás 3D-ben látható majd, a Radványi teremben pedig kizárólag magyar filmek pörögnek egész éjjel.

  • Szokatlanul nagy számú fókabébi érkezik idén tavasszal Lettország partjaihoz – írja az MTI a helyi médiára hivatkozva. A fiatal állatok a Balti-tengeren úszó jégtáblák mozgása miatt érkeznek. A borjak a jégen töltik életük első heteiket, nagy valószínűséggel a sodródó jégtáblák hozták őket az észt partoktól Lettországba.

    29511145 126882871484088 8240665085530341376 o1
    Fotó: Facebook

    Már a múlt hét végén is voltak beszámolók arról, hogy többtucatnyi fókaborjat láttak a sodródó jégen a Lettország északnyugati részén fekvő kikötőváros, Ventspils közelében. A széljárás megváltozásával pedig óriási jégtáblák kezdtek sodródni Lettország nyugati partjaitól a Rigai-öböl közepe felé.

    A lett természetvédelmi hatóság szerint ekkora számú fóka érkezése évtizedenként egyszer előforduló jelenség. A szakértők azt tanácsolják, hogy ne közelítsék meg a borjakat, és ne sétáltassanak kutyát azokon a partszakaszokon, ahonnan már jelentették fókák észlelését.

  • Már a futballig ér a Szkripal-ügy. A március elején Salisburyben, vélhetően ideggázzal megmérgezett egykori, London számára kémkedő orosz katonai elhárító esete miatt az angol válogatott kiemelt óvatossággal ellenőrzi az ételeket, amelyeket az oroszországi futball-vb-n kapnak a házigazdáktól – írta a The Sun. (A Kreml nem ismeri el, hogy érintett lenne a 2006-ban hazaárulásért elítélt, majd egy megállapodás nyomán 2010-ben Londonnak átadott  Szergej Szkripal és lányának megmérgezésében.)

    A csapatvezetés megerősítette, hogy a válogatott érkezése előtt egy héttel már kiküldenek Szentpétervárra egy szakembert, aki ellenőrizni fogja a csapatnak szánt ételek forrását. Megvizsgálják a húst, a halat, a tésztát, a rizst és a zöldségeket. 

    12 évvel ezelőtt már volt egy hasonló ügy, akkor az FSZB egykori tisztjét likvidálták Londonban, radioaktív anyagot csempészve az áldozat teájába. Arról nincs szó, hogy az angol válogatott emiatt Geiger–Müller-számlálóval felszerelkezve érkezne Oroszországba.

  • Lázár János és Nagy Róbert, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója adták át csütörtökön a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszát. A 13,4 kilométeres útszakasz 38 milliárd forintból uniós és hazai források felhasználásával épült meg, a járművek március 22-től használhatják, és ilyen klasszul néz ki a levegőből:

  • A Netflix bejelentette, hogy április 15-től egy csomó Monty Python-klasszikus lesz elérhető náluk, köztük a legendás csapat legkiemelkedőbb filmjei és sorozatai. Többek között a következők: 

    • Gyalog galopp
    • Brian élete
    • Monty Python Repülő Cirkusza 
    • Monty Python: Egyéni csúcsok
    • Az élet értelme
  • Így néz ki Európa a kínai internetezők sztereotípiái szerint. A Foreign Policy térképén minden ország neve mellé azt a kifejezést írták, ami a leggyakrabban szerepel a kínai internetezők kérdéseiben. Az eredményeket a helyi legnépszerűbb kereső, a Baidu algoritmusa összegezte, hogy aztán ezek alapján ajánljon keresési javaslatokat a felhasználóknak.

    A sztereotípiák szerint a hollandok például magasak, a dánok bálnákat gyilkolnak, a spanyolok részéről pedig érthetetlen, miért nem annektálták már rég Portugáliát.

    Magyarország pedig egyenlő a tartózkodási engedéllyel. Ami azért van egy országimázs, és valamit sejtet a letelepedésikötvény-biznisz méreteiből.

    A térkép 2015-ben készült, ezért megnéztük, ma mi a helyzet Magyarország vonatkozásában. Nos az országnevet beütve az automatikus javaslat a "Magyar nemzeti adósság bevándorlás" keresőkifejezést javasolja, szóval túl sokat nem változtak a dolgok.

    (Illusztrációnkon az FP térképét lefordítottuk.)

  • Sokat nem kell magyarázni a címet, a Bundesliga 2-es futballista nem rokona a svédnek, de ugyanolyan gólt tud sarkazni. A hétvégén a Bochumnak rakta be sarokkal.

    Sarkazd be, mint Zlatan - A sandhausenes Manuel Stiefler gólja a Bochumnak
  • Régóta szeretne magának vagy szeretteinek új állapotúnak mondott csillagrombolót? Itt az esély, ne késlekedjen!

    29433217 1877223339002447 4718369832079196160 n
    Fotó: Facebook
  • A válogatott szünet miatt nem rendeznek a héten futballbajnoki meccseket. Az egymással rivalizáló klubokból most hazatértek a játékosok, így a brazilok is összetartáson vesznek részt. Egy sajtótájékoztatón arról faggatták Casemirót, a Real Madrid játékosát, hogy mit tenne, ha honfitársa, a Juventusban játszó Douglas Costa a Real-Juve BL-meccsen, a 85. percben megindulna a kapu felé, és csak Casemiro állna vele szemben, gondolna-e a közelgő világbajnokságra. A madridi védő néhány pillanatot gondolkodott, majd határozottan ennyit mondott:

    Ketté fogom törni

  • Április 1-től egyáltalán nem szabad leverni az eresz alól a fecskefészkeket, se átalakítás, se festés, semmi miatt. Addig is legfeljebb egyedi hatósági engedély beszerzésével.

    Fecskéből évről-évre kevesebb van Magyarországon, a füsti- és a molnárfecskék száma évi 5-7 százalékkal csökken a becslések szerint. Nem is tűnik annyira soknak? Hogyne lenne sok, így alig tíz év alatt megfeleződik a teljes állomány.

    A fecskék szaporodásáért annyit mindenki megtehet, hogy legalább nem pusztítja az életesélyeiket, és ezzel segíti, hogy a lehető legtöbb fióka repüljön ki.

    A fecskék természetvédelmi értéke 50 ezer forint, a törvény a fészkek és a tojások elpusztítását is bünteti. A költési időszak áprilistól júniusig tart,  ilyenkor különösen figyelni kell rájuk.

  • Az Arborétum oldalára kitették még a márciusi nagy fagyok előtt. Most már én is kiteszem.

    Juhar, szil, kőris, éger, hajrá!

    29063683 1603505963018421 7041616392373665792 n
    Kép: Szarvasi arborétum
  • gZb 3M8J

    David Bowie jelmezei kelnek életre a New York Times kiterjesztett valóságos, 360 fokos, 3D-s oldalán: a buggyos-csíkos japán varázslónadrágok, a Freddie Burretti által készített, ikonikus villámos űrkosztüm, az Ashes to Ashes Natasha Korniloff féle szettje.

    A megjelenés telefonos applikációra van optimalizálva, de jól néz az ki nagyképernyőn is – persze a három dimenzió igazán nem sok egy Starmannek.

  • Úgy képzelem, Olaszország egy emberként sírt, zokogott, üvöltött fel, majd verte a fejét a falba, vagy sokkal inkább a konyhaasztalba a lenti hír hallatán: három húsz év körüli, Firenzében tanuló amerikai cserediák egy nap arra gondolt, készít valami tipikus olasz vacsorát. Be is vásároltak, viszont úgy gondolták, a tészta víz nélkül is felforr a lábasban. Hát nem. A tűzhelyről lángok csaptak fel, amit a tűzoltóknak kellett megfékezniük.

    Az olaszok természetesen egyszerre fogták a fejüket az amerikai lányok fiaskóján, egy Fabio Picchi nevű helyi séf azonban megszánta őket, és felajánlott nekik néhány órányi olasz főzőleckét, ahol megtanulhatják az alapokat. Én szívből drukkolok nekik. (via Munchies)

  • Az idén április 1-én ismét lesz Hülyén járás a Deák téren. Az eseményt hagyományosan a bolondok napján rendezik meg, ami ezúttal húsvétvasárnap is lesz - de ez ne zavarjon meg senkit, a rokonoknál fröccsözgetés után még nagyobb az esély a rongylábfigurákra.

    Hülye járás

    A Hülye járások minisztériumát John Cleese hozta létre a Monty Python egyik szkeccsében, azóta ő az örökös minisztere. De ne aggódjon, ha elég hülyén jár jövő vasárnap délután 5-kor a Deákon, még lehet Ön az államtitkár!

  • Egy ausztrál grafikus  képzelte el azt a jelenetet, amikor az összes, most futó Marvel-szuperhős (A Hangya is ott van, csak közelről kell nézni a képet!) beugrik egy gyors vacsorára, mielőtt elindulnak megmenteni az univerzumokat Thanostól.