új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Sok embertől hallottam a Zsivány Egyes debütálása után, hogy nekik bizony sokkal jobban tetszett ez a film, mint az új trilógia első része. Ők most örülhetnek, ugyanis február 20-án hivatalosan is elkezdődött a Han Solo ifjúkori kalandjait feldolgozó spinoff forgatása.

    Az egyelőre cím nélküli film a korábbi infókkal ellentétben nem jövő év végén, hanem már május 25-én a mozikba kerülhet majd és végre képet is kaptunk az ifjú Han illusztris társaságáról.

      (starwars.com)

  • Még egy hete sincs, hogy Drotár Adrienn bejelentette: végleg visszavonul, nem folytatja tovább, kilép a pártjából. Azonban a Magyar Gazdáknál és Polgároknál sem eszik olyan forrón a kását: az alelnöknő mégis marad! A hajdúszoboszlói városi tévén foglalta össze, miért döntött most így, mi pedig még összébb foglaltuk, hogy önöknek már ne kelljen végigizgulni az egész riportot:

    Ha esetleg hiányérzetük maradt, itt az egész interjú, a politikus asszony a 11. perc körül kezd:

  • Michael Fassbender, James Franco, Noomi Rapace, Katherine Waterston, Guy Pearce és Danny McBride is szerepel Ridley Scott következő filmje, a Nyolcadik utas, a halál-filmek előzménye, a Prometheus folytatásában, az Alien: Covenantben. Szerdán pedig érkezik az első rövid videó a filmből: ezt vezeti fel a stúdió az első, a film díszletei közt készült fotóval a stábról. Nem sok, de a rajongóknak rossz hír, hogy valószínűleg a szerdai adag sem lesz ennél sokkal több. De ne legyen igazam.

  • A Légy jó mindhalálig óta tudjuk, hogy egy kollégista életében mindig nagy ünnep, ha csomagot kap otthonról, igazából mindegy is, mi van benne. (A "mindegy" definícióját persze a klasszikus kollégista anekdota szerint kell értelmezni, miszerint mindegy mit csomagolsz anyu, de a pálinkásüveget jól zárd le, mert ha kiömlik, elázik a pénz.)

    A 21. század Nyilas Misije amerikai, Connor Cox a neve, és elsőéves a Westminster College-ben, Pennsylvaniaban, egyébként Marylandben lakik, vagy 600 kilométerrel odébb. A csomagjának történetét sem Móricz Zsigmond írta meg, hanem a Buzzfeed.

    A sztori röviden: hősünk pakkot kap otthonról, örül neki, kinyitja, és azt látja, hogy a doboz tele van szeméttel, üdítős dobozok, papírhulladék, használt papírzsebkendők, szakadt nejlonzacskók, csokipapír, ilyesmi. Felhívja anyut, hogy izé, hát ez meg mi, és erre olyan K.O. jön, amit legutóbb az ereje teljében levő Mike Tyson ellenfelei kaptak a ringben:

    "Ez a szemét a szobád padlójáról, amiről mondtam, hogy szedd össze és vidd ki a kukába, amikor legutóbb itthon voltál."

    Ne csodálkozzunk, hogy az internet hősként ünnepli Mrs. Coxot.

  • Senki! – válaszolták a kérdésre Oji város illetékesei, és Japán Nara tartományában megbúvó kies városról az alábbi vidám videót készítetteték el.

    A főhős a város kabalaállata, azaz Jukimaru, Sotoku herceg (kora középkori japán kormányzó, politikus) kedvenc kutyája, ami szobor formájában fel is tűnik a film kezdetén az egyik szentélyben, hogy aztán drónná válva végigröpködje a város nevezetességeit.

    Turisztikai videó egy repülő drónkutyával
  • A brit Studioshaw nyerte a skóciai Dundee ipari kikötőterületére kiírt fejlesztési pályázatot. Ez önmagában nem egy nagy hír, főleg hogy a céget tavaly alapította Mark Shaw, Dundee meg ugye nem a világ közepe, nagyjából annyian laknak benne mint Pécsett. Most mégis tele van vele a dizájnsajtó, aminek a legfőbb oka, hogy a nyertes köztérfejlesztési pályázat központi eleme egy drónversenypálya volt.

    Central+View+1500
    Fotó: Studioshaw

    Meg persze van benne sok más ötlet is, amivel felpörgetnék a mostanában leginkább kreatívipart és a kultúrát támogató tengerparti várost. Itt vannak a további részletek.

  • szell-ora
    Fotó: Németh István Emánuel

    Akárhogy is dolgoznak rajta szívvel, lélekkel és jó érzéssel, csak nem akar pár napnál hosszabb ideig egyhuzamban működni a Széll Kálmán téri óra. A leleményes magyarok próbáltak már mindent, odaragasztottak már mindenféle faliórákat, egyszerre tucatnyit is, de a rendszerhibát - a működő órát a téren - szerencsére mindig sikerült hamar kikalapálni.

    Most viszont megérkezett a megoldás, aminél lehetetlen jobbat, szebbet, kifejezőbbet, művészibbet, emberibbet kitalálni, és ami ötvözi a pontos idő luxusát a kortárs performanszművészettel. Ha nem kéne dolgoznom, kiszaladnék egy székkel a Széll Kálmán térre, és egész nap figyelném, ahogyan telik az a rohadt idő. És hogy meddig bírja az ismeretlen, de zseniális művésznő.

    (Találat: Pesten Hallottam / Facebook)

  • Nem megszokott látvány, hogy valaki kiül napozni, lángost, meg hekket enni, esetleg limonádét szürcsölni Óbudán a Fő térre. Főleg nem februárban. De végül is lehet szép az idő akkor is. Mondjuk horgászásra, meg a kajakozásra nem nagyon van épkézláb magyarázat ugyanitt.

    A nem épkézláb viszont az, hogy a FÁK a Rómain csoport tüntetést szervezett az óbudai önkormányzat elé, hogy rábírják a polgármestert:

    lépjen fel az itt élő 55.000 ember biztonságáért és a környék egyedülálló természeti értékéért, a Római-partért.

    Mint közleményükben írják, "Óbuda polgármestere nem nyilvánít véleményt, látszólag nem törődik sem a helyiek védelmével, sem a part sorsával. Az életüket, vagyonukat és a Rómait féltő helyiek ezért elvitték a Római-part hangulatát a polgármesteri iroda elé, hogy felhívják a helyi vezető figyelmét: az ő felelőssége is, hogy milyen megoldás készül a csillaghegyi öblözet védelmére."

    A FÁK a Rómain csoportról és a céljaikról itt tudhattok meg többet.

  • Pedig tök kézenfekvő lett volna, ha már az idei évad elején főszerepet kapott a főgonosz Negan kedvence, a Lucille névre hallgató szögesdróttal kivert baseballütő.

    Az MLB-csapatok mostanában kezdték meg a szezon előtti edzőtáboraikat, nekik küldött egy rakat Lucille-t a marketingosztály, mi pedig csak tapsolni tudunk az ötletért.

    C44UHs2VUAAdXBx
    Fotó: Twitter

    A képen az LA Dodgers sztárja, Yasiel Puig menőzik az ajándékkal az öltözőben, de a Nationals legjobbja, Bryce Harper még a pályára is kivitte magával párat lendíteni.

  • A Nyíregyházi Állatkert büszkén posztolta a Facebookon, hogy milyen szépen cseperednek az oroszlán kölykök.

    Kókusz tavaly augusztus végén született, mivel a mamájának elapadt a teje, Herlicska Anikó állatgondozó kezdte el táplálni. Anikóval nemrégiben riportot közölt a Szon.hu, amiben elmondta, hogy korábban már kivette a rését két oroszlán neveléséből is, és nem okozott gondot neki a kétóránkénti etetés. Az azóta Kókusz névre keresztelt kölyköt cicukának nevezte el, és három nap alatt rászoktatta a cumisüvegre.

    Hamarosan már húsz karommal ragaszkodott a cumihoz, alig lehetett elvenni tőle. Az anyja nyelvét utánozva törülközővel dör­göltem a pocakját, és amikor a Viktória-házba került, készségfejlesztő játékokkal, labdákkal igyekeztem mozgásra bírni, előhívni a ragadozóösztönt. Három hónapos korától húst eszik, és egy fajtársat is kapott, hogy kevesebb emberi hatás érje, visszailleszkedhessen az oroszlánok közé. Nem Kókusz volt az eddigi legnagyobb kihívás a munkám során, de bizonyos, hogy megérintett ez a mesebeli lény

    – mesélte Anikó a lapnak.

  • Az észt hírszerzés attól tart, hogy Oroszország verekedéseket fog provokálni a szórakozóhelyeken a balti államban állomásoztatott NATO-katonák között, ezzel lejáratva őket a helyi lakosság előtt.

    Mikk Marran, az észt védelmi minisztériumnak alárendelt hírszerzési részleg igazgatója szerint "nyolcszáz fiatal brit katona lesz Észtországban. Ezek az emberek a támaszpontjaik és a városok között fognak ingázni. Valószínűleg italozások is lesznek a pubokban. Nem zárhatjuk ki a verekedéseket sem".

    A hírszerző szerint

    az orosz hírszerző szolgálatok az úgynevezett "mézes csapda", vagy ahhoz hasonló taktikához folyamodhatnak, vagyis nőket küldenek kocsmai verekedések kiprovokálására a NATO-katonák közé, hogy huligánoknak állítsák be őket. Emellett a hírszerzés által beszervezett nők hozzáférést szerezhetnek katonák közösségi oldalaihoz, hogy zsarolhassák őket. 

  • Névtelen

    Undorító, penészes epezselé - első látásra így jellemezhető az a száznapos tojás, amit kollégánk, Szabó János (a Bakancslista - Kéktúra sorozat vágó-operatőre) megpróbált legyűrni burmai útján, ahonnan most érkezett haza. Vajon sikerült-e neki? Nehéz megmondani, mert még nézni is tereh.

    A száznapos tojás vagy ezeréves/fermentált tojás kínai ételkülönlegesség. Alapanyagul nyers kacsatojás vagy ritkábban tyúktojás (esetleg fürjtojás) szolgál, ezt három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul át, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes konzisztenciát vesz fel és bezöldül. A kínai konyhában előétel, szójaszósszal ill. ecettel és gyömbérrel kínálják. (wikipédia)

  • A hindu vallásúak minden évben egyszer ünnepet rendeznek istenük, Sívának áldozva, melyet a tavasz érkezése előtti holdhónap 13-14. napján tartanak. Az egynapos ünnep alatt jógameditációt végeznek, imádkoznak, böjtölnek. A képen egy hindu szent ember, egy szádhu készülődik az ünnepre:

  • Mit tegyen az, aki egy art decós iparépületben álló loftlakásba szeretne költözni, de nem szívesen hagyná ott Hajdúszoboszlót? Hát épít magának egyet! 

    Oké, lehet, hogy nem így történt, de nem nagyon tudok más épkézláb magyarázatot erre a lakáshirdetésre. Aki most azt hiszi, hogy gúnyolódom ezen a családi házon, az nagyon téved.

    Még több fotó a képre kattintva!
    Még több fotó a képre kattintva!

    Egyrészt nagyra becsülöm azokat, akik önerőből megvalósítják a merésznek tűnő álmaikat, legyen az saját vár, vagy újépítésű kastély. Másrészt ez a ház tényleg nagyon szerethetőnek tűnik, a régi kapuval, a vaskorlátokkal meg a rengeteg téglával - még ha nem is tudok azonosulni minden részletével.

    Még több kép róla a galériában, még több érdekes lakáshirdetés pedig az Urbanista Facebook-oldalán - tessék követni!

    FRISSÍTVE: Időközben jelentkezett a hirdetés tulajdonosa és küldött egy linket, ahol bejárható és 360 fokban körbevizslatható az egész ház.

  • medvék
    Fotó: Fliegauf Bence / Facebook

    Fliegauf Bence 2012-ben, a Csak a szél című filmjéért kapta meg a Berlinale egyik nagydíját, az Ezüst Medvét, Enyedi Ildikó pedig a múlt héten nyerte el a fesztivál fődíját, az Arany Medvét. Enyedi mostanra hazaért Berlinből, és úgy tűnik, már találkozott is kollégájával: Fliegauf posztolta a Facebookon a fenti képet, ahogyan a medvék lepacsiznak egymással. Ilyen egy igazi magyar filmes csúcstalálkozó, pedig egyetlen szmoking vagy félig szívott szivar sincs a képen.

  • Öregfiúk hokiztak Moszkvában a Vörös téren. Az egykori orosz és amerikai világsztárok harmadik összecsapásukat játszották Oroszországban. Moszkva előtt Szentpétervárott és Kazanyban csaptak össze.

  • Hát ehhez nem igazán van mit hozzáfűzni: a remek Zootropolis című animációs film alkotóinak elég pihent volt az agya ahhoz, hogy elkészítsék egy csomó Oscar-jelölt film plakátját a saját állatfiguráik szereplésével. Az összes plakátot a Hollywood Reporter hozta le; az angol szóviccek rajongói előnyben (lásd pl.: Meryl Squeak), de azért a képek magukban is ütnek.

  • Az angliai Lincolnban egy McLaren 650S Spider kapott lángra vasárnap. A sofőrnek szerencsére nem esett baja, de a kb. 86 milliós autójából nem sok maradt. :(

    tk3s swns supercar fire 04
    Fotó: Becky Gagen / SWNS.com / Northfoto
  • Donald Trump elnöknek igen széles portfóliója van domainnevekből. Mielőtt elnök lett volna, a cége legalább 3643-at  igényelt a CNN szerint. Ezek között van olyan, hogy:

    • TrumpEmpire.com
    • TrumpOrganization.com
    • TrumpFraud.com
    • TrumpNewtork.com

    Persze ezek közül nem mindet használják, ugyanis szokása volt azelőtt megvenni a domainneveket, mielőtt szüksége lett volna rá.

    A TrumpNewtork.comot például 2007-ben vette, két évvel azelőtt, hogy magát a vállalkozást elindította volna. Sőt, mivel a tervezett MLM cég tevékenysége elég ellentmondásos volt és sokan vádolták piramisjátékkal, Trump olyan domaineket is megvett, mint 

    • TrumpMultiLevelMarketing.com
    • TrumpNetworkFraud.com,
    • TrumpNetworkPyramidScheme.com,
    • TrumpNetworkPonziScheme.com

    Meg még vagy 15 hasonlót. Amikor pedig politikai pályára készült, megvette a VoteAgainstTrump.com, TrumpMustGo.com és NoMoreTrump.com domaineket.

    Nagyon cseles. (via)

  • Úgy mint ez az indiai férfi Kalkuttában a minap:

  • És nem is a mi kémfotónk, hanem kedves olvasónké, Viviené. Vasárnap este tíz körül látta a Nyugatinál, az újpesti irányba tartott éppen.

    A felújított 3-as metró próbaüzeme
    A felújított 3-as metró próbaüzeme
    Fotó: Olvasónk, Vivien

    De hogy miért is nem új? Még tavaly júniusban volt erről egy kis szájkarate, de nem is akárhogyan. Egy normális világban az lenne a természetes, hogy a beruházó büszkélkedik azzal, hogy új metrókocsikat vett, míg egy szemfüles újságíró (ellenzéki politikus, civil aktivista, nyolcéves metróbolond kisgyerek, ésatöbbi, ésatöbbi) rá nem jön, hogy csak használt vackot pimpeltek meg, és sóztak rá. Ez viszont nem Magyarország: itt a főváros mondogatta, hogy nem új metrót vett, hanem felújíttatott – vélhetően azért, hogy így az orosz beszállítót hozza helyzetbe két Putyin-látogatás között félúton –, holott minden laikusnak eléggé újnak tűnnek (ha bővebben is érdekli a történet, ebben a cikkünkben olvashat róla).

    De a lényeg, hogy a próbaüzem zavartalanul halad. Igaz, némi csúszást nem lehet nem észrevenni: az előbb említett tavalyi cikkünkben azt írtuk, a a prototípus 15 ezer kilométeres próbafutása után „jövő év januárjában” (vagyis idén januárban) utazhatnak rajta az első utasok. Viszont már lassan február vége van.

  • Súlyos kritikákat kapott a Netflix Svédországban a Stockholmi Feminista Filmfesztiváltól, miután a tanulmányuk kimutatta, hogy a svéd Netflixen tárolt filmek 96 százalékát férfiak rendezték.

    Hasonlóan rossz volt a forgatókönyvírók (87 százalék), producerek (74 százalék) és főszereplők (78 százalék) férfiaránya is. A tanulmány rámutatott arra, hogy a filmeknek mindössze a másfél százalékában volt nő a főszereplő és a rendező is, sőt a svéd mozikban megjelenő alkotásoknak is csak a tíz százalékát nem férfiak rendezték.

    (via)

  • Ez a piros telefon volt Adolf Hitler egykori náci diktátor személyes utazótelefonja. Az Alexander Történelmi Aukciósházban árverezték el a hétvégén, a kezdő licit 100 ezer dollár volt, végül 243 ezer dollárért (kb. 70 millió FT) kelt el.

    Az árverés győztesének kilétét nem hozták nyilvánosságra.

  • Sokat gondolkodtunk, melyik dallal tudnánk leginkább illusztrálni a jelenetet, amikor hétfőn Kövér László házelnök megérintette Fábián Tamás kollégánkat. Végül arra jutottunk, közzétesszük mind a húszat! Következzék az É-R-I-N-T-É-S Megamix!

    tomclk.gif
  • 65 éves korában, mellrákban elhunyt Kaci Kullmann Five, a Nobel-békedíj Bizottság elnöknője.

    Az először 1901-ben átadott Nobel-békedíjat azok kaphatják, akik „a legtöbbet tették a népek közti testvériség, a leszerelés és a békekonferenciák előmozdításáért”.  Az orvosi, fizikai, irodalmi és a csak 1968-ban alapított közgazdasági Nobel-díjjal ellentétben ezt nem a Svéd Királyi Akadémia, hanem a norvég parlamentből választott bizottság ítéli oda.

    S okszor a bizottság tagjai nem is értenek egyet a döntéssel, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.