Fehér ház

Legalább 290 elektort szerzett, és országosan is csak 0,2 százalékkal kapott kevesebb szavazatot. Ő az Egyesült Államok új elnöke.

Friss kommentek

Elnökválasztási térkép

A Wikileaks újabb Clinton-emailekkel állt elő

2016. október 11., 00:18 Módosítva: 2016-11-11 16:09
1
8 hozzászólás

Hétfőn a Wikileaks újabb adag Clinton-emailt hozott nyilvánosságra, amelyek közt akadhatnak kellemetlenek a demokrata elnökjelölt számára. Az állítólag Joe Podesta, a Clinton kampány egyik vezetőjének emailfiókjának feltörésével megszerzett levelek a 2007-2016-os időszakot ölelik fel, és a második elnökjelölti tévévita – amiből egyébként elemzők szerint jobban jött ki Clinton – utáni reggel láttak napvilágot. Az amerikai sajtó már elkezdte kiválogatni az érdekesebb részeket, de az eddig megjelent cikkekből egyelőre igazán nagy leleplezés nem derült ki.

8 hozzászólás Tovább

Ryan: Nem fogom védeni Trumpot

2016. október 10., 21:39 Módosítva: 2016-11-15 23:25
6
2 hozzászólás

Az egyik legbefolyásosabb republikánus, Paul Ryan házelnök egy konferenciahíváson jelezte a párt kongresszusi képviselőinek a második elnökjelölti vita után, hogy a jövőben nem akarja védeni Donald Trumpot, és az energiáit sokkal inkább a képviselőházi és szenátusi többségük megvédésére fordítja majd, írja a CNN.

2 hozzászólás Tovább

Trump ellentámadással próbált átlépni a nőkre tett megjegyzésein

2016. október 10., 07:32 Módosítva: 2016-10-13 16:26
138
23 hozzászólás

Heves támadássorozattal és csúnya sárdobálással indult a demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump második tévévitája, amin Trump belengette, hogy megválasztása esetén ügyészi vizsgálatot indíttatna Clinton ellen, míg a demokrata jelölt arról beszélt, hogy ellenfele soha semmiért nem vállalt felelősséget, és az elmúlt napokban is jól látszott, milyen ember valójában.

Talán nem volt még olyan elnökjelölt, aki annyira rossz helyzetből várhatott volna egy tévévitát, mint Donald Trump, akinek a 2005-ben nőkre tett becsmérlő megjegyzései miatt pénteken kirobbant botránya után a túlélésért kellett küzdenie. Az elmúlt két napban republikánus politikusok tömegesen hátráltak ki a milliárdos mögül, és még többen ítélték el a kijelentéseit. Ebből a felállásból kezdődött meg a vita, és a feszültség már akkor tapintható volt, amikor az első összecsapásukkal ellentétben Clinton és Trump ezúttal nem fogott kezet a bejövetelnél. A vitát éppen emiatt a különleges helyzet miatt több szinten érdemes nézni.

Nem lehet azt mondani, hogy Trump túllépett volna az eddigi magyarázatain a 2005-ös felvétel ügyében, vagy olyan nyilvános bűnbánást tanúsított volna, mint amit többen előzetesen vártak, helyette pont a legelső reakciójához nyúlt vissza. Azonban az első fél óra puffogtatásain túlnézve sikerült sokkal koncentráltabban kiállnia, mint az első vitán, ahol nagyon kijött a felkészülés hiánya a végére. Ezúttal többször is vissza tudott térni arra a múltkor is legerősebbnek ítélt üzenetére, hogy Clinton már 30 éve ott van a politikában, mégsem sikerült változást hoznia. Viszont rendszeresen méltatlankodott a moderátoroknál, amiért szerinte kevesebbet hagyták beszélni, mint Clintont (pedig mindketten nagyjából ugyanannyi, 40 percet beszéltek, Trump egy perccel többet). Azt lehet mondani, hogy az elmúlt napok után az előzetes várakozásoknál jobban szerepelt, és feltehetően sikerült a saját bázisát is feltüzelnie – ez pedig mind kulcsfontosságú volt neki a mostani helyzetben.

Az első vitához képest Clinton sokkal inkább védekezésre kényszerült, főként az emailügye miatt, viszont a Wikileaks legújabb szivárogtatásaiból sikerült valahogy kibújnia. Emellett jobban használta a town hall (kb. lakossági fórum) formátumot, amiben a helyszínen ülő bizonytalan választók is tehettek fel kérdéseket, és alapvetően egy stabil, megint elnökibbnek nevezhető teljesítményt nyújtott. Viszont nem tért vissza folyamatosan Trump botrányára, és olyan kiütéses győzelemtől nagyon messze volt, mint amiben több demokrata reménykedett az elmúlt napok után. Azonban már a vita előtt is ő vezetett a felmérésekben, és abban is bízhat, hogy Trump botránya sem fog hirtelen elhalni a vita végeztével, így egy döntetlen is neki kedvezne.

23 hozzászólás Tovább

Trump a túlélésért küzd majd

2016. október 9., 21:21 Módosítva: 2016-10-18 00:54
101
23 hozzászólás

Talán nem volt még olyan elnökjelölt, aki annyira rossz helyzetből várhatott volna egy tévévitát, mint Donald Trump, akinek a pénteken kirobbant botránya után a túlélésért kell majd küzdenie magyar idő szerint hétfő hajnali háromkor, és könnyen lehet, hogy most dől el, mennyi esélye marad a november 8-i elnökválasztáson. Az elmúlt napokban minden korábbinál nagyobb hullámokat vertek ugyanis több mint tíz évvel ezelőtt nőkre tett trágár, becsmérlő kijelentései. Az előkerült felvételen Trump többek között arról beszélt 2005-ben, hogy házas nőre hajtott rá, és sztárként szerinte egyébként is bármit megtehet nőkkel.

Republikánus politikusok tömegesen hátráltak ki a kampánya során először bocsánatot kérő milliárdos mögül, és még többen ítélték el a kijelentéseit, az egész pedig akkorát robbant, hogy teljesen háttérbe szorította azokat a Hillary Clintonnak kínos emaileket is, amiket a Wikileaks rögtön Trump videója után hozott nyilvánosságra. Trump kizárta, hogy visszalépjen, de az újabb korábbi kijelentéseivel folytatódó botrány alaposan rányomhatja majd a bélyegét a sorsdöntő tévévitára, miközben Clinton egyébként is előnyben volt a felmérésekben.

23 hozzászólás Tovább

Az ősrepublikánus Schwarzenegger sem hajlandó Trumpra szavazni

2016. október 9., 20:28 Módosítva: 2016-10-10 11:35
38
16 hozzászólás

Egyre több befolyásos republikánus politikus hátrál ki Donald Trump mögül az elnökválasztási kampány hajrájában, vasárnap Arnold Schwartzenegger, Kalifornia volt kormányzója közölte, nem támogatja Trumpot a novemberi választásokon - írja a Sky News. 

16 hozzászólás Tovább

Trump: A lányom jó bula, 12 éves lányokkal nem kezdek

2016. október 9., 10:45 Módosítva: 2016-10-10 07:35
454
49 hozzászólás

A mostani sem Donald Trump hete: a pénteken nyilvánosságra hozott hangfelvétel után - melyen többek között arról beszél egy tévéműsor házigazdájával, hogyan ragadja “pinán” a nőket - a múltja ismét előjött. A CNN által előásott felvételeken Trump kedvenc rádióriporterének, Howard Sternnek nyilatkozik - az elmúlt 17 évet felölelő gyűjtés központi témája pedig Trump viszonya a nőkkel.

Amikor 2006-ban a lányáról, Ivankáról beszélgettek, Stern megkérdezte Trumpot, hogy vajon Ivankának volt-e mellműtétje, “mert mintha nagyobbak lennének a mellei.” Trump, aki közismerten szívesen beszél a lányáról, erre azt feleli, hogy nem, “Ivankának mindig is ilyen dús keblei voltak.” Egy ennél korábbi, 2004-es hangfelvételen Stern “jó bulának” titulálja a lányt, és megkérdezi Trumpot, hogy egyetért-e vele. “Aha” - feleli Trump, aki egy korábban már nyilvánosságra hozott tévéfelvételen azt is kijelentette, hogy legszívesebben járna Ivankával, ha lehetne.

49 hozzászólás Tovább

Meghekkelhetik-e az amerikai választást az oroszok?

2016. október 9., 08:19 Módosítva: 2017-01-12 11:23
120
14 hozzászólás
Amerikában nyár óta egymást követik a nagy hekkelésekről szóló hírek, és szinte már naponta jelenik meg cikk arról a helyi médiában, hogy akkor most kell-e attól félni, hogy a kibertámadások káoszba fullasztják a novemberi elnökválasztást – ami sebezhetetlennek mondjuk tényleg nem nevezhető. Egyre hangosabbak az Oroszországot a háttérben sejtő hangok, de hivatalosan csak nagy sokára merte kimondani a kormány, hogy szerintük Putyinék hekkelgetik az amerikai politikát. Igazán erős bizonyítékkal viszont még mindig nem álltak elő nyilvánosan. A magyar szakértőt kérdeztük, hogyan lehet megbizonyosodni arról, honnan jött a támadás. Mi lesz az orosz hekkerekkel, ha Clinton vagy ha Trump lesz a következő elnök?

Mi folyik ott Amerikában?

Az Egyesült Államok kormánya hosszas időhúzás után végül péntek este mondta ki hivatalosan, amit már egyre több politikus és néhány szakértő is sürgetett:

Az Egyesült Államok Hírszerzési Közössége nagy biztonsággal állítja, hogy az orosz kormány irányította az emailek ellopását amerikai személyektől és intézményektől, köztük politikai szervezetektől.

A belügyminisztérium (DHS) és az amerikai hírszerzést összefogó Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI) közös közleménye a legújabb fordulat az utóbbi hónapok egyre intenzívebb botrányában, amelyben az Egyesült Államokat több politikailag érzékeny hekkertámadás és szivárogtatás rázta meg. A sort a Demokrata Párt elleni támadások nyitották, de messze nem csak ők érintettek:

  • A pártvezetésként értelmezhető Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) levelezésének feltörése után Hillary Clinton elnökjelöltre nézve kínos emailek szivárogtak ki júliusban.
  • Még abban a hónapban kiderült, hogy a demokraták kongresszusi képviselői kampányát összefogó DCCC-t is meghekkelték.
  • Augusztusban az azóta nyíltan Hillary Clinton mögé álló New York Times több újságírójától is adatot loptak.
  • Szeptemberben derült ki, hogy a nyáron két állam választói adatbázisát is támadták. Arizonában júniusban próbálkoztak, de végül nem fértek hozzá az adatokhoz, Illinois-ban pedig júliusban, itt sikerrel jártak: 200 ezer választó adatait szerezték meg, mielőtt kizárták őket a rendszerből.
  • Szintén szeptemberben a first lady, Michelle Obama útleveléről kerültek fel a netre szkennelt képek.
  • Demokrata politikusok mobiljaihoz is hozzáférhettek ismeretlen támadók.
  • Közben kiderült, hogy az FBI nem kettő, hanem húsz olyan államról tud, ahol hekkerek kóstolgatták a választói adatbázisokat.
  • Október elején kiszivárogtattak állítólag a Clinton Alapítványtól lopott iratokat is, bár az alapítvány szerint ezek nem tőlük származnak.
  • Végül a kormányzati közleménnyel egy napon a WikiLeaks kiadott egy nagy adag emailt Clinton közvetlen stábjának levelezéséből, amelyből kiolvashatók részletek a demokrata jelölt korábbi, zárt körben előadott, fizetett előadásaiból.

Bár a tendencia jól látható, mindeddig kevés konkrétumot lehetett tudni arról, kik lehetnek valójában a támadók, és a kormány most se közölt semmilyen részletet a vád mellé, úgyhogy a bizonytalanság továbbra se oszlott el. Ez részben a kiberbűnözők nehéz visszakövethetőségének köszönhető, de legalább ennyire annak is, hogy szinte lehetetlen szétszálazni a technikai és politikai tényezőket. A feladat nehézségét az is jelzi, hogy az orosz kormány hivatalos megvádolása még csak a demokraták elleni akciókra vonatkozik, a választói adatbázisokat támadó hekkerekről a kormány saját bevallása szerint se tud továbbra se semmi közelebbit.

Azon naivitás lenne csodálkozni, hogy oroszok amerikaiakat hekkelnek, vagy éppen fordítva, de ha ez az egész valóban hozzájuk köthető, akkor a kémkedéssel megszerzett információ szivárogtatása és ezzel a nyilvános, direkt politikai manipuláció új szintre emelné az államok közötti kiberháborút.

Kérdés, milyen bizonyítékok alapján állíthatja az amerikai hírszerzés, hogy orosz hekkerek követték el a támadásokat? És az, hogy ezek a hekkerek ráadásul a kormánynak dolgoznak? Egyáltalán milyen bizonyítékok alapján lehet megvádolni ilyesmivel egy másik államot? Technikailag lehetséges lenne-e az amerikai elnökválasztás lényegi befolyásolása kívülről? Nézzük sorban!

14 hozzászólás Tovább

Trump távozását akarják a republikánusok, hiába

2016. október 9., 07:34 Módosítva: 2016-10-10 07:35
623
23 hozzászólás

Egyre több republikánus politikus szólította fel szombaton elnöki ambíciói feladására Donald Trumpot, a párt elnökjelöltjét azt követően, hogy nyilvánosságra kerültek több mint tíz évvel ezelőtti nőkre tett trágár, becsmérlő kijelentései. Trump jelezte: nem száll ki a versenyből. Még Mike Pence, a republikánusok alelnökjelöltje is azt mondta, hogy Trump szavait se megbocsátani, se megvédeni nem lehet. Trump felesége is sértőnek, védhetetlennek minősítette szavait.

Közben kiderült, hogy nem sokkal Pence nyilatkozata után Trump kampányoldaláról eltűntek az alelnökjelölt soron következő kampányeseményei, helyettük az az üzenet fogadta a látogatókat. hogy majd később teszik azokat közzé. Nem sokkal cikkünk megjelenése előtt két nyilvános eseményt visszatettek az oldalra, de ez is azt vetíti elő, hogy a Republikánus párton belül egyre hangosabbak azok a hangok, akik Trump visszalépését és Pence elnökjelöltségét szorgalmazzák.   

23 hozzászólás Tovább

Trumpot méltatja a kormányszóvivő egy amerikai jobbos lapban

2016. október 8., 10:36 Módosítva: 2016-10-08 16:45
11
6 hozzászólás

Kovács Zoltán kormányszóvivő exkluzív interjút adott az amerikai politikai paletta jobbszélét képviselő Breitbart.com internetes lapnak, amelyben kiállt Donald Trump bevándorlásellenes politikája mellett, bár azért azt leszögezte, hogy nyíltan és hivatalosan nem támogatja a republikánus elnökjelöltet a magyar kormány.

A kormányszóvivő nyilatkozata pont azzal egy időben jelent meg a nagyjából a Demokrata vagy a Pesti Srácok amerikai megfelelőjeként jellemezhető lapban, hogy Trump újabb botrányba keveredett durván szexista kijelentései miatt.

6 hozzászólás Tovább

Egy nap, ami felforgatta az elnökválasztást

2016. október 8., 08:32 Módosítva: 2016-11-11 16:09
107
8 hozzászólás

Az elnökválasztás hajrájára ráfordulva péntek este néhány óra alatt elképesztően felgyorsultak az események, egymást érték a két nagy jelölt körül vihart kavaró hírek. A republikánus Donald Trumpról előkerült egy olyan 2005-ös felvétel, amin dehonesztálóan és durván beszélt nőkről, ez pedig a republikánusok oldaláról is kemény bírálatokat váltott ki.

Ezt mondtam, helytelen volt, és bocsánatot kérek érte

– reagált végül Trump, és az ügy súlyát jelzi, hogy tizenhat hónap alatt először kért bocsánatot, és próbált azzal érvelni, hogy az utazások, és a találkozások az emberekkel megváltoztatták a kampány során.

Közben pont a Trump-felvétel után nem sokkal hoztak nyilvánosságra a Wikileaksen olyan emaileket, amiket állításuk szerint a demokrata Hillary Clinton egyik legfontosabb tanácsadójától szereztek meg hekkerek. Ezek Clinton kampányának működésébe, és a jelölt korábban tartott, fizetett beszédeinek leiratába adhatnak olyan betekintést, amit nem akartak nyilvánosan látni.

8 hozzászólás Tovább

Az USA kimondta: az orosz kormány áll a hekkelések mögött

2016. október 7., 22:22 Módosítva: 2016-11-11 15:58
256
4 hozzászólás

Az Egyesült Államok Hírszerzési Közössége nagy biztonsággal állítja, hogy az orosz kormány irányította az emailek ellopását amerikai személyektől és intézményektől, köztük politikai szervezetektől

– ez az az állásfoglalás, amire már hetek-hónapok óta vár mindenki, és amit most közös közleményében ír az amerikai belügyminisztérium (DHS) és az amerikai hírszerzést összefogó Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI).

4 hozzászólás Tovább

Orosz lobbista írta Trump oroszbarát beszédét

2016. október 7., 21:53 Módosítva: 2017-01-12 11:33
2
1 hozzászólás

Egyszerre lobbizott Oroszország közép-európai gázvezeték-projektje mellett és dolgozott Donald Trump első mérvadó külpolitikai témájú, és amúgy meglehetősen oroszbarátra sikerült beszédén Richard Burt.

A Reagan-kormány alatt az USA németországi nagyköveteként is szolgált üzletember a republikánus elnökjelölt külpolitikai kampánystratégiáját is alakíthatta. A kampánystáb tagadta, Burt félig-meddig elismerte az együttműködést.

1 hozzászólás Tovább

Barack Obama egyre jobb elnöknek tűnik, köszönhetően Trumpnak

2016. október 7., 21:19 Módosítva: 2016-10-08 19:38
5
2 hozzászólás

Hosszú hónapok óta folyamatosan emelkedik Barack Obama elnöki népszerűsége, pedig hosszú időn keresztül, 2013 közepétől egészen idáig márciusig többségben voltak a vele elégedetlenek. Az elnöki munkájával való elégedettség (job approval) azonban március óta folyamatosan, hónapról-hónapra nő.

És akinek ez nagyban köszönhető, az Donald Trump, fejtegeti a Politico cikke.

2 hozzászólás Tovább

Trump: Azért jönnek az illegális bevándorlók, hogy szavazzanak az elnökválasztáson

2016. október 7., 19:07 Módosítva: 2016-10-07 20:37
272
2 hozzászólás

A szebb napokat is látott Republikánus Párt elnökjelöltje, Donald Trump igazán kitett magáért egy pénteki kerekasztal-beszélgetésen, ahol egy még magához képest is meredek összeesküvés-elmélet fogalmazódott meg: az amerikai kormány szándékosan engedi be a büntetett előéletű mexikói illegális bevándorlókat az Egyesült Államokban, mert abban érdekelt, hogy mielőbb szavazhassanak.

2 hozzászólás Tovább

Trump: Csak a poén kedvéért szóltam be a nőknek

2016. október 7., 14:07 Módosítva: 2016-10-07 15:35
2
1 hozzászólás

Lassan az elnökjelöltek rákanyarodnak a kampány célegyenesére, amit a második, vasárnapi elnökjelölti vita indít be. Az első vitát nem csak az első napok gyorselemzései, hanem a rákövetkező hétvége közvélemény-kutatásai szerint is Hillary Clinton nyerte; Donald Trumpnak ezért nem csak egyszerűen jó teljesítményt kéne nyújtania az elkövetkezendő négy hét során, hanem több csoportban, több államban is hoznia kell ellenfelén.

1 hozzászólás Tovább

Megsorozta egymást Clinton és Trump helyettese

2016. október 5., 07:14 Módosítva: 2016-10-05 13:15
20
4 hozzászólás

A múlt heti, Hillary Clinton győzelmével végződő első elnökjelölti tévévita után kedd este a demokrata és a republikánus alelnökjelöltek csaptak össze. A Donald Trumpot is képviselő Mike Pence ugyan több helyzetben kikerülte, hogy folyamatosan védje Trumpot, de a saját stratégiáját egy fokkal meggyőzőbben vitte végig, mint Tim Kaine, aki láthatóan azt kapta feladatul, hogy támadja Trumpot, de a kelleténél konfrontatívabb volt, és túlságosan is sokszor vágott ellenfele szavába. Igazán nagy izgalmak, sem pedig bakik viszont nem voltak.

4 hozzászólás Tovább

Életbe vágó napok elé néz Trump és Clinton

2016. október 4., 20:05 Módosítva: 2016-10-07 14:09
30
11 hozzászólás

Pontosan öt héttel a november 8-i elnökválasztás előtt a demokrata Hillary Clintonnak sikerült újból több pontos előnybe kerülnie az első tévévita után katasztrofális hetet letudó republikánus Donald Trumppal szemben. A mostani hét sok szempontból meghatározó lehet, de kevésbé a kedden tartott, várhatóan szintén Clintonról és Trumpról szóló alelnökjelölti vita, és sokkal inkább a két elnökjelölt vasárnap esedékes második összecsapása miatt.

11 hozzászólás Tovább

Assange: Még az elnökválasztás előtt lesz új szivárogtatás

2016. október 4., 12:01 Módosítva: 2016-11-11 16:09
4
2 hozzászólás

A következő tíz hétben reményeik szerint minden héten jelentkezni fognak újabb szivárogtatásokkal, mondta Julian Assange, a Wikileaks alapítója, aki videón jelentkezett be a szivárogtató portál alapításának tizedik évfordulója alkalmából tartott berlini sajtótájékoztatóra.

A Reuters szerint az is elhangzott, hogy a még idén nyilvánosságra hozott dokumentumok három ország kormányát és az amerikai elnökválasztást is érintik. Utóbbi információkat még a november 8-i szavazás előtt kihozzák. A sajtótájékoztatón azonban semmilyen új információ nem derült ki.

2 hozzászólás Tovább

Trump szerint briliáns húzás, hogy 18 évig nem fizetett adót

2016. október 4., 06:55 Módosítva: 2016-10-04 14:22
21
18 hozzászólás

Donald Trump republikánus elnökjelölt hétfő este azt állította, hogy briliáns módon használta ki az amerikai adótörvényeket. A republikánus elnökjelölt kétnapi hallgatás után szólalt meg a New York Times által nyilvánosságra hozott ügyben, amely szerint 1995-ben 916 millió dolláros (mostani árfolyamon több mint 250 milliárd forintos) veszteséget jelzett az adóhivatalnak, és erre hivatkozva 18 éven keresztül nem fizetett szövetségi jövedelemadót.

18 hozzászólás Tovább

Elmeszelték Trump alapítványát New Yorkban

2016. október 3., 19:53 Módosítva: 2016-10-03 20:40
3
0 hozzászólás

Felszólította Donald Trump alapítványát Eric Schneiderman, New York főállamügyésze, hogy fejezzék be az adománygyűjtést az államban, miután megállapították, hogy eddig engedély nélkül folytatták ezt a tevékenységet.

Szólj hozzá! Tovább

A Wikileaks újabb anyagokkal áll elő Clintonról?

2016. október 3., 14:44 Módosítva: 2016-10-03 19:55
74
7 hozzászólás

Az eredeti hírekkel szemben Julian Assange, a Wikileaks alapítója nem fog kiállni Londonban az ecuadori nagykövetség erkélyére egy nagy bejelentésre kedden, viszont helyette videón jelentkezhet be a kiszivárogtató portál alapításának tizedik évfordulójából tartott berlini sajtótájékoztatóra. Az MSNBC szerint végül „biztonsági kockázatok" miatt vetették el az erkélyt.

Egyelőre arról sem tudni semmi biztosat, hogy mivel állna elő Assange, de a legtöbben azt találgatják, hogy Hillary Clintonról hozhat nyilvánosságra újabb információkat, amiket már augusztusban belengetett.

7 hozzászólás Tovább

NYT: Két évtizede nem adózhatott Trump

2016. október 2., 09:57 Módosítva: 2016-10-03 08:50
242
12 hozzászólás

A The New York Times hozzájutott Donald Trump 1995-ös adóbevallásához, ami alapján elképzelhető, hogy a republikánusok milliárdos elnökjelöltje azóta nem is fizetett jövedelemadót.

Abban az évben ugyanis hatalmas, 916 millió dolláros (mai árfolyamon is 251 milliárd forintos, bár akkor ez az összeg jóval többet ért) veszteséget jelentett, miután a 90-es évek elején bedőlt több érdekeltsége is. A lap által megkérdezett szakértők pedig úgy vélik, ezt a veszteséget akár le is vonhatta későbbi jövedelemadó fizetési kötelezettségéből, azaz elképzelhető az is, hogy 18 éve nem kellett egy centet sem fizetnie jövedelme után.

12 hozzászólás Tovább

Trump Twitteren osztotta ki a volt szépségkirálynőt

2016. október 1., 17:20 Módosítva: 2016-10-01 20:58
26
1 hozzászólás

Először a hétfői elnökjelölti vita végén került elő a téma, de Donald Trump még öt nappal később is folytatta a Twitterén az Alicia Machado volt szépségkirálynő körül kialakult vitát, aminek aztán Hillary Clinton is rendszeresen újabb muníciót ad saját tweetekkel.

1 hozzászólás Tovább

Trumpnak igaza volt: rossz mikrofont kapott

2016. október 1., 08:31 Módosítva: 2016-10-02 08:43
8
17 hozzászólás

Donald Trumpnak, a republikánusok elnökjelöltjének igaza volt, amikor a hétfői elnökjelölti vita után panaszkodott, hogy valami baj volt a mikrofonjával – írja az MTI. Ezt az Elnökjelölti Viták Bizottsága ismerte el a pénteki nyilatkozatában.

17 hozzászólás Tovább

Kire néz fel Clinton és Trump?

2016. szeptember 30., 17:31 Módosítva: 2016-10-01 08:50
3
0 hozzászólás

Miután a libertariánus Gary Johnson nem tudott megnevezni egy olyan külföldi vezetőt, akit különösen tisztelne, természetesen nekiszegezték ezt a kérdést a két nagypárti elnökjelöltnek, Hillary Clintonnak és Donald Trumpnak is. A válasz pedig más felhanggal, de ugyanaz volt: Angela Merkel német kancellár.

Szólj hozzá! Tovább

Trump törvénysértő módon üzletelt a kommunista Kubában

2016. szeptember 30., 00:56 Módosítva: 2016-09-30 14:14
5
16 hozzászólás

A Newsweeek közepes méretű bombát robbantott csütörtökön: dokumentumokkal alaposan kibélelt tényfeltáró riportban mutatta be, hogy

Donald Trump 1998-ban törvénysértő módon hajtott végre piackutatást Kubában.
16 hozzászólás Tovább

Megint belenyúlt az amerikai elnökjelölt

2016. szeptember 30., 00:01 Módosítva: 2016-09-30 15:12
2
10 hozzászólás

A Hillary Clinton és Donald Trump mögött a felmérésekben teljesen esélytelenként, de harmadik helyen álló, libertariánus Gary Johnsonnak megint meggyűlt a baja egy kérdéssel, ezúttal nem tudott elsőre megnevezni egy olyan külföldi vezetőt, akire felnézne.

10 hozzászólás Tovább

Trump elbukta vagyona ötödét

2016. szeptember 29., 17:12 Módosítva: 2016-09-29 23:51
100
1 hozzászólás

Donald Trump vagyona 800 millió dollárral csökkent az elmúlt évben a Forbes becslése szerint. A republikánus elnökjelöltet azért még nem kell az éhenhalástól félteni, még mindig van 3,7 milliárd dollárja, azaz valamivel több mint ezer milliárd forintja van. Ugyanakkor nyilván nem fogja jól kivenni magát, hogy miközben azzal kampányol, hogy milyen sikeres üzletember, pont a választási évben bukja el vagyona ötödét. 

1 hozzászólás Tovább

Barátságok szakadnak meg Clinton és Trump csatája miatt

2016. szeptember 28., 21:48 Módosítva: 2016-10-04 20:14
2
4 hozzászólás

A válaszadók 93 százaléka szerint nem került barátságukba a mostani elnökválasztás, 7 százalék viszont volt, akivel a demokrata Hillary Clinton és a republikánus Donald Trump küzdelme miatt szakította meg a kapcsolatait, derült ki a Monmouth Egyetem felméréséből. Ez egyébként megfelel a korábbi választások alatt mért eredménynek, vagyis az elnökválasztási kampányok ennyire mindig megosztják az embereket.

4 hozzászólás Tovább

Mekkora a hatalma az amerikai elnöknek?

2016. szeptember 28., 15:51 Módosítva: 2016-12-07 12:12
39
11 hozzászólás

Az elnökjelölti vitákkal lassan ráfordulunk az amerikai elnökválasztási hajrára, de talán még nem késő, hogy feltegyük a kérdést: tulajdonképpen mi is a tétje a világ legdrágább, legnagyobb felhajtással kísért és legtöbb szuperlatívusszal övezett politikai kampányának?

Mekkora az a hatalom, melynek megszerzésére egész életeket tesznek fel, amire dollármilliárdokat kalapoznak össze?
11 hozzászólás Tovább