új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 137 db banánt evett meg 6 percben

    Jó, hogy kicsi banánok, de akkor is. Itt valami bűzlik.

  • Egy új tanulmány szerint több mint a svájciak ötödére jellemző, hogy szokott kémkedni a saját szomszédja után. A felmérésben több mint ezer embert kérdeztek meg, 22 százalékuk vallotta be, hogy át-átkukkant, ha épp úgy adódik. Ezt egyébként változatos módon teszik, van, aki csak a bejárati ajtó kémlelőnyílásán kukucskál ki jól időzítve, de akad olyan is, aki távcsővel nyomul.

    A legnépszerűbb – bevallott – ok az volt, hogy kíváncsiak voltak a szomszéd növényeire (28 százalék). Meglepetésre a kukkoló szomszédnéni toposzát nem igazolta vissza a felmérés, a legkíváncsibbnak a 15-29 év közöttiek bizonyultak.

    A másik irányból is megközelítette a  kérdést a  felmérés: a megkérdezettek 40 százaléka érezte úgy, hogy őt is megfigyelik. Mivel ez jóval magasabb, mint a valóban kémkedők aránya, felmerül a kérdés, hogy a svájciak finoman paranoiásak; csak simán könnyebben vallják be, hogy megfigyelve érzik magukat, mint azt, hogy ők maguk kukkolnak; esetleg egy megfigyelő egyszerre több felebarátját is szemmel tartja.

  • Elkészült az idei tankönyvek döntő többsége, július végére az összes, több mint 13 millió tankönyv a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktáraiba kerül

    - jelentette be Palkovics László, az Emmi oktatásért felelős államtitkára a debreceni Alföldi Nyomdában. A tankönyvek kiszállítását augusztus 1-jén kezdik meg az iskolákba, naponta kétszáz iskola kapja meg a mintegy három-négy raklapnyi tankönyvet.

  • A szegedi Csongrádi sugárúton lévő buszmegállóba vitt el valaki jószívűen egy fotelt, ami feltehetően a nemrégiben tartott lomtalanítás után maradt az utcán. Az illető megsajnálhatta a kidobásra ítélt bútort, és elcipelte a megállóba, nehogy megázzon a szebb napokat látott kárpitja. Azonban a Délmagyar cikke szerint

    hiába van a székek mellé tolva, mintha csak egy negyedik ülőhely lenne, belelülni senki sem akar.

    Könyörgöm, tegye már valaki boldoggá szegényt, és üljön bele! Ránézésre is többet érdemel ennél a sorsnál.

    1280
    Fotó: Frank Yvette / Délmagyarország
  • A természet csodálatos módon felvértezte az emberi testet egy sor olyan tulajdonsággal, amely segít kezelni a legnehezebb helyzeteket is. Fájdalmas kivétel: amikor százhússzal rongyolunk bele kocsival egy betonfalba.

    graham

    Az ausztrál közlekedésvédelmi hatóság viszont most megalkotta Grahamet, felvázolva, milyen is lenne, ha az evolúció az autóbalesetek túlélésére tökéletesítette volna az emberi lényt. Az oldalon testrészről testrészre végigpásztázhatjuk, milyen lenne az ideális autóbaleset-alkat, alább pedig egy videót is megnézhet a bukósisakkoponyájú, légpárnás bordájú Grahamről. (via 444)

  • A Veszprémi Állatkert kárpáti hiúz párja szaporulattal örvendeztette meg az állatkertet.  70 napos vemhesség után, május 30-án adott életet három kölykének a nőstény kárpáti hiúz. 

    A kis hiúzok egy éves korukban válnak önállóvá, addig anyjuk gondoskodik róluk.

    A kárpáti hiúz Európa legnagyobb macskaféléje, de egyedszáma az élőhelyszűkülés és a vadászat miatt nagyon lecsökkent.

    Magyarországon az utóbbi években az Északi-középhegységben figyeltek meg hiúznyomokat, ez bizonyítja, hogy a ritka állat ismét megtalálható hazánkban. Az ember közelségét kerüli, éjszakai életmódot folytat, és kiváló érzékszervei segítségével ügyesen vadászik.

    A kölykök szépen cseperednek, a Veszprémi Állatkertben már meg lehet nézni őket a fejes-völgyi területen található kifutójukban.

  • Csak ma jött szembe a neten, de már jó pár napos ez a térképhiba-páros, ami az egyik francia tévécsatornán követtek el. A magyar fővárost Szlovéniához csatolták, de mi még mindig jobban jártunk, mint a szlovákok, akiket a francia tévések odalöktek az OSZM-be, vagyis az Osztrák-Szlovák Monarchiába.

    Vagy ki tudja.

  • Most nagy vonalakban vethet rájuk egy pillantást, közepesen használhatóan összefoglalt felületen. A választási eljárásról szóló törvény szerint politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé bármilyen népszavazás előtt, amely előzőleg eljuttatta hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek.

    Ők pedig kirakják az oldalukra, itt meg is lehet nézni az egyes oldalak listaárait a Komlói Kirakattól Habonyék mindenféle lapjaiig. Nyilván ez közepesen felhasználható egy valódi hirdetőnek, hiszen ezek listaárak, és a politikai hirdetési piacot amúgy is mondjuk 99 százalékban a kormány jelenti, és azt tudjuk, hogy mit jelent. Szóval az egész inkább csak érdekesség.   

  • Az új-zélandi McDonald'snál úgy gondolták, jó ötlet lesz arra kérni az internetezőket, hogy tervezzenek saját hamburgert, és töltsék fel a képeket a honlapjukra ingyenkóláért meg sült krumpliért cserébe. 

    Az nem jutott eszükbe, hogy ez az internet, úgyhogy szinte rögtön a legelborultabb ötletek érkeztek, melyek ráadásul néhány órán át az új-zélandi Meki főoldalán voltak, mielőtt lelőtték az egész akciót a rasszista és vállalhatatlan nevű burgerekkel együtt. 

    Előtte ilyenek voltak, hogy:

    És még:

    Ennél persze jóval elborultabbak is születtek, itt lehet megnézni a gyűjteményt. 

  • Michelle Obama volt a vendég a Carpool Karaoke című műsorban, ahol énekelt is természetesen, mivel egy karaoke-műsorról van szó. Többek között Beyoncé Single Ladies című számát is előadták a műsorvezető James Cordennel. A first lady láthatóan nagyon-nagyon évezte az éneklést, és bevallotta azt is, hogy végre egy kocsi első ülésén ülhet, és zenét hallgathat, erre ugyanis az elmúlt hét és fél évében nem volt példa.

    A műsorban egyébként szerepelt már a Red Hot Chili Peppers, Elton John, Gwen Stefani és Adele is.

  • A britek a brexit miatt már a 2017-es uniós elnökséget se tudják vállalni. Szijjártó Péter közölte, hogy ahol nagy a szükség, közel a segítség, majd mi beugrunk. Mondjuk az lenne az igazi, ha Lázár János lenne az ügyért felelős kormánytag, de itt még nem tartunk. Ott viszont igen, hogy a neten máris terjed a mém, hogy mi volt erre Európa válasza.

  • Egy Sydney-i iskola a zajérzékeny gyerekek védelmére betiltotta a tapsolást. Lehet helyette csendben örülni, izgatott arcot vágni és a levegőbe bokszolni.

    Az Elanora Heights Public School vezetése szerint a tiltás járulékos haszna, hogy a felesleges mocorgást is csökkenti, mert a szótlan tetszésnyilvánításban a gyerekek kiadhatják a fölös energiájukat.

    Azért én a biztonság kedvéért a levegőbe bokszolást is betiltanám, mielőtt egy épp arra járó pillangó issza meg a nagy szabadosság levét.

  • Will Buxton F1-szakíró első dolga az volt, miután kiért a Hungaroringre, hogy megnézze gyorsan, milyen is a Poké-felhozatal, de csalódnia kellett, egyetlen Pokémont  sem látott a paddockban :((

  • Miután reggel elolvastam egy elképesztő cikket az extrém szexbalesetekről, ezt fedeztem fel a postaládámban. Ők kérdezték korábban azt is tőlem, szeretem-e hátulról – akkor azt hittem, az életem legjobb spamje, de most már nem tudom, hol lehet ezt a műfajt kimaxolni.

    sajttal
    Fotó: Haász János
  • Bár mi is a napokban írtunk arról, hogy Donald Trump republikánus elnökjelölt milyen elsöprő fölényt mutat közösségimédia-használatban a vetélytársakkal szemben, azért hibák a Trump-csapatnál is be-becsúsznak.

    160720220425-trump-scott-walker-tweet-exlarge-169.png

    Most például egy egész vicces darabot szúrt ki a CNN. Trump szerdán Twitteren akarta megköszönni Scott Walker wisconsini kormányzó támogatását, de rossz felhasználót jelölt be a posztjában, így Scott Walkernek, a louisianai újságírónak sikerült köszönetet mondania.

  • A törökországi élményei után arabozó Gór Nagy Mária a rasszizmus után most a családon belüli erőszak területére evezett.

    inx 01
    Fotó: Index

    A Blikk Sztársztorik című rovatában újabb vicces történeteket elevenített fel magánéletéből. A lapban olvasható kedélyes hangvételű cikk arról szól, hogyan verték agyba-főbe egymást korábbi férjével. A sztárok élete mindenben jobb, mint a hétköznapi embereké. Akarja tudni, hogy verik egymást a celebek? 

    Idegen nő illata volt, amit én nem bocsátottam meg! Hiába tagadott Miki, engem nem lehetett átverni! Túl jó az orrom. Úgy viszonyultam ehhez a témához, hogy egy Gór Nagy Máriát ne csaljon meg senki! Hozzávágtam egy telefont, ő pedig adott egy akkora pofont, hogy átrepültem a szomszéd szobába. Ezután visszamentem hozzá, csúnyán lekaratéztam és kitéptem a fél haját.

    És a Blikk mindezt elintézi annyival, hogy Gór Nagy Mária jó humora mellett harciasságáról is híres. 

  • Indonéziában nyílt egy étterem, ahol a vendégek vécéken ülik körbe az asztalt, ahová vécécsészében teszik eléjük az ételt. Méghozzá az egyetlen választható fogást:

    sárga lében úszkáló barna golyókat.

    Persze maga az étel biztonsággal fogyasztható, csak éppen nem túl guszta a tálalás. Ez viszont nem véletlen, az étterem egy tiszta vécék használatára buzdító kampány része. Indonéziában ugyanis nagy problémát jelentenek a higiénikus vécék hiányából adódó fertőzések a szegények körében.

  • Már tegnap megmutattuk, mit tud művelni Selmeczi Szenátor Gabriella a szaxofonnal. Aki nem látta, az eredeti videót is megnézheti itt, de akár látta, akár nem, számos remek coubot is talál "nem ebből élek, azt előrebocsátom" képviselőasszony és "lehetek kottaállvány" úr produkciójából. 

    sg

    Van ilyen diszkós loopolt változat

    Aztán van a Csodás Csattanó a Végén változat.

    Nem maradhatott ki a Benny Hill-verzió se.

    És a romantikus nyáltengerek rajongóiról se feledkezzünk meg.

  • Na jó, nem sütöm el (értik, elsütöm) a végét, maradjunk annyiban, hogy búcsúzzunk Lux Elvirától ezzel a csodálatos minivideóval.

  • A müncheni Ludwig Maximilian Egyetem 28 éves diákja 2-4 gramm kokainért cserébe paktált le két drogdealerrel: postán küldtek neki kokaint és kristály metamfetamint, amiknek hatóanyagát a srác aztán az egyetemi kórház laborjában vizsgálta be. 

    Illetve vizsgálta volna.

    Mint a müncheni bíróságon elmondta, nem sikerült lebonyolítania a teszteket, ezért aztán hasraütésre mondott eredményt is.

    A diák nem tudta, hogy ezzel bűncselekményt követ el, meglepte, hogy bajba került. A posta lett a veszte, júliusban kapták el a küldeményt, ami alapján lebukott az üzlet.

    A dealereket is elkapták, egyikük, egy 20 éves férfi egész nagy kaliber volt, 7 év börtönt kapott. Még szüleiknél laktak, a gyerekszobából osztották tovább az internetről rendelt kábszert.

    Az még nem derült ki, a srác megkapta-e végül a neki ígért ingyen kokaint, ami egyre drágább, Németországban grammonként 70-110 eurót kérnek érte, tehát akár 140 ezer forintot is kereshetett volna a mutatvánnyal. 

    (The Local)

  • Körözi a Győri Rendőrkapitányság ezt az embert, aki június 13-án kora délután pénzt lopott egy bevásárlóközpontban. Nézze meg jól! Nem ismerős valahonnan? 

    felhivas3
    Fotó: Police.hu
  • Egy kereskedelmi hajóval ütközött össze a brit haditengerészet atom-tengeralattjárója Gibraltárnál – írta a Guardian. A hírek szerint nincs mitől tartani, az apró koccanás csak külső sérüléseket okozott a 7400 tonnás hajón, reaktora épségben van, a legénységből sem sérült meg senki. A civil hajónak sincs komoly baja.

    A 2003-ban vízre eresztett, 97 méter hosszú Ambush (Csapda) élettartama 25 év, ezalatt az idő alatt nem is kell újabb fűtőelemekkel feltölteni a a Royce-Rolls által legyártott reaktort.

  • Már több mint egy éve szingli szegény Schmuck Andor, a magyar baloldal egykori fenegyereke, a szépkorúak cuki hercege. A drámát a Bors Schmuck egyik Facebook-posztjával mélyíti, ami arról szól, hogy Andor nemhogy egyedül ment el megnézni a Jégkorszak című filmet a moziba, de még ott is egyedül volt, mert a nézőtéren se volt senki.

    Andor most hosszú távú kapcsolatot keres, feleséget és gyereket szeretne. Jelenleg marketing-reklám területen van állása, de nem zárta ki, hogy egyszer visszatér a politikába is. Hirdetése így hangzik:

    Nem éppen szomorú természetű, 30 év múlva szépkorú férfi feleséget keres. „Kis” Schmuck jeligére, e-mail cím: idealisferjjelolt@gmail.com 

  • A Telegraph drónról készült videót mutatott be, a képeken olyan tábor látszik, ahova gyerekeket gyűjtöttek össze Irakban. A felirat szerint 1,5 millió gyerekről van szó, akiknek élelemre és vízre van szükségük.

    Támogassa a segélyszervezeteket!