új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nepál messze van, szóval előfordulhat, hogy még nem hallotta, hogy az idei monszun komoly áradásokat hozott, például akkorát, mint amekkora ezen a videón is látszik: a víz egyszerűen elsodort egy függőhidat.

    Elvisz az ár egy függőhidat Nepálban
  • A Kaposvármost.hu válogatásában sokkoló képek találhatóak a mai kaposvári özönvízről. Mint például az alábbi, amin megdöbbentünk, hogy ezt Magyarországon fotózták.

    42437976c5fd1f91f82260187424ec2f 720x2000
    Fotó: Olvasói fotó / Kaposvarmost.hu

    Köszi, Stegal

  • ejt
    Fotó: Honvedelem.hu

    A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályától kaptuk a hírt: aranyérmet szerzett célbaugrásban a honvédség ejtőernyős válogatottja. A Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gál Szabolcs őrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós összeállítású magyar csapat az oroszországi Kubinkában megrendezett világbajnokságon érte el ezt a szép eredményt. A  Honvédelem.hu-n azt írják, jellemző az ugrások pontosságára, hogy a magyar csapat az ötven ugrásból összesen 26 centiméter hibát vétett összesen, a második helyezett orosz válogatott pedig 27 centimétert. Ahogy azt a régi ejtőernyős induló is tartja, a magyar ejtőernyősvadász még a sast is lepipálja.

  • A mindent nemzetire keresztelő kormányunk őrülete megfertőzte a hipermarketeket is. Az alábbi képet a vecsési Tescóból kaptuk, és fogalmunk sincs, miért ezzel akarják eladni a pékművészeti remekművet. Súlyos.

  • A Microsoft redmondi főhadiszállásán sikerült belefutnom az imént ebbe a csodálatos üzenetbe, az ingyenkajás teremben, közvetlenül a nagy vizespalack mellett, ahonnan bárki csapolhat magának, ha éppen megszomjazott. Mármint bárki, kivéve...

    Szóval kivéve a kormány alkalmazásában állókat és a közoktatásban dolgozókat, mert hát etika is van a világon, és nem elég korrumpálhatatlannak lenni, annak is kell látszani. 

  • Ennél bizarrabb videó ma már remélem, nem lesz: szfinx, azaz kanadai szőrtelen macskákra adott parókát és sapkát a gazdi, hogy filmet forgasson velük. A HD minőségtől és a lassítástól lett ez az egész csak még paráztatóbb.

    A macsekoknak egyébként Instagram-oldaluk is van, ilyenek hülye cuccok nélkül:

    Én személy szerint vonzódom a ronda és/vagy fogyatékkal élő állatokhoz, de azt is megértem, ha most ettől valakit levert a víz.

  • Láttál már homokesést?

    Félelmetes és gyönyörű, ahogy az a rengeteg homok lezúdul a sziklákról., de közben azon csodálkozom, hogy nincs a videón egy okos adrenalinvadász, amint épp egy szál gatyában lekajakozik rajta.

  • Lelkes fiatalok dolgozták át és gyúrták egy dalba az elmúlt évek Sziget-himnuszait. Ezeket rakták bele: 

    Punnany Massif: SZABADON (Na-Na-Na) 

    Ivan & The Parazol: Together 

    Irie Maffia: Easy As One Two Three 

    Odett: Be with you

    Jó dúdolgatást: 

  • A címben olvasható dolgot épségben megúszta mindenki, mert a rendőrség hazakísérte a férfit - írja a Telegraph. Nézze meg az akciót ezen a videón!

    aut
    Forgalommal szemben hajtott az autópályán egy 80 éves kínai férfi ... elektromos tolószékkel
  • Amikor az üres boltok és alapvető élelmiszerkért sorbanálló hosszú sorok képei után azt gondolnánk, hogy Venezuela gazdasági válsága nem lehetne szomorúbb, akkor jön a hír, hogy 

    az élelmiszerhiány miatt eddig már 50 állat halt éhen Venezuela egyik legnagyobb állatkertjében. 

    A caracasi Caricuao állatkertben vaddisznók, nyulak, tapírok és madarak voltak az élelmiszerhiány első ádozatai, de a legtöbb állat erősen alultáplált. A tigriseknek például hús helyett már leginkább csak mangót és tököt adnak enni, és a medvék is feleannyi élelmet kapnak, mint amennyit kellene. 

    Az állatkert dolgozói megpróbálnak élelmet gyűjteni, amelyik állatot pedig lehet, azt kisebb, jobban ellátott vidéki parkokba küldik. Viszont vidéken általában még rosszabb a helyzet, mint a fővárosban, így nem sok állatnak van esélye arra, hogy jobb körülmények közé kerül. 

    Az állatkerti dolgozók szakszervezetének vezetője szerint az állatkertek helyzete tökéletes metaforája annak, hogy mi zajlik egész Venezuelában. Az olajexportra berendezkedett ország gazdaságát teljesen tönkretette az olaj alacsony világpiaci ára és a kormány politikája is inkább rontott a helyzeten. Az országban már szinte mindenből hiány van, az ételtől a WC papírón át az áramig, az inflávió az egekben, a társadalom pedig szépen lassan összeomlik

    Ilyen helyzetben sokak szerint egyszerűen fel kellene számolni az állatkerteket, az állatokat pedig menhelyekre szállítani. Már ha arra lenne elég pénz és benzin, hogy elvigyék őket. 

  • FÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ. FÚÚÚÚÚÚÚJ.RÉMÁLOM. – nagyjából így írnak a lapok erről a döbbenetesen undorító "hús-vér legóember" jelmezről, amit a San Diego-i Comic Conra készített Frank Ippolito maszkmester. És igazuk van.

    Az a bőrszínű fej! Az a száj! A HATALMAS ÖSSZENŐTT KÖRÖM! Fluor Tomi legyen a talpán, aki összeáll egy ilyennel.

    Akinek ez nem volt elég, annak itt van ez a videó, ahol igazi gyerekek közelébe merészkedik a szörny, és legózni is megpróbál:

  • Augusztustól a kelenföldi aluljáróban található ügyfélközpontban és a BKK Központi ügyfélszolgálatán (VII. kerület, Rumbach Sebestyén utca 19-21.) is be lehet fizetni a pótdíjat, vagy utólagosan be lehet mutatni a bérletet - közölte a BKK. A bliccelőknek ezentúl nem kell az eddig megszokott VII. kerület, Akácfa utca 22. szám alá elfáradni, igaz, ettől csak pár utcár van az egyik új befizetőhely, a Rumbach Sebestyén utca. A változás célja, hogy még ügyfélbarátabbá váljon a pótdíjbefizetés lehetősége - írták. 

  • Tudta, hogy a kormány fizet az anyatejért? Eddig literenként 1800 forintot adott az állam literjéért, nemsokára viszont ez az összeg másfélszeresére emelkedik, így 2700 forintot lehet majd kapni a gyűjtőállomásokon, erről tudósít a Magyar Idők. 

    A kormány nagyon szeretné, hogy minél több magyar gyerek kapjon magyar anyatejet, Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár szerint ezért emelik az önkéntes anyatejleadók támogatását. Más kérdés, hogy a közgazdaságtan és a pszichológia még nem igazán döntötte el, hogy többet adnak-e az emberek olyan dolgokból, mint az anyatej, ha többet fizetnek érte. A véradásnál például már az is felmerült, hogy a donorok szívesebben adják, ha nem kapnak érte cserébe semmit, sőt, kifejezetten elveszi a kedvüket a véradástól, ha úgy érzik, lefizetik őket a vérükért. 

    Azért reméljük, hogy minden magyar gyereknek jut magyar anyatej. 

  • Gondolom, nem örülne neki, ha az óvónő azzal fogadná egyik délután, hogy a gyerek már megint csúnyán beszélt. Ön meg csak magyarázkodhatna, hogy csak egy török gyerekdalt hallgatnak mostanában otthon és biztos csak azt énekli. Ki hinné el?

    Ez a török dal, egy vidáman ugrándozó békáról szól. A kis béka törökül leírva így néz ki:

     Küçük Kurbağa

    Ugye Önnek sem jelent semmit? De ha meghallgatja a dalban török kiejtéssel, máris érteni fogja miért nem ajánljuk. 

    A találatot köszönjük olvasónknak, Szabó Eszternek.

  • Van egy PetNet nevű cég, ami háziállatokat etető robotokat gyárt, amikbe csak bele kell önteni a teljes zacskó kutya- vagy macskakaját, a gép pedig beállítás után magától kiporciózza és kiönti az állatoknak a napi adagot. Szuper ötlet, aki egyszer megveszi a 150 dolláros gépet, annak soha többé nem kell túlórázás vagy nyaralás miatt az ismerőseit zaklatnia, hogy ugorjanak már át megetetni a kutyát/macskát.

    Legalábbis így menne a papírforma szerint, de a cég szerverei, amelyek interneten keresztül kommunikálnak a gépekkel, meghibásodtak és leállt az automata etetés. Az állatok hiába várták a robotoktól, hogy megetessék őket, azok elzárva tartották a kaját. Több állat is éhen maradhatott a megszakadt internetes kapcsolat miatt. A cég azt tanácsolta a gazdáknak, hogy ne felejtsék el "manuálisan" megetetni az az állatokat.

    (Guardian)

  • Egyelőre még teljesen fehér, csupaszképű, zászlósfarkú és kicsit megszeppent a Veszprémi Állatkert legújabb majomkölyke. Hat hónap vemhesség után, július 12-én jött a világra, ma már anyjával együtt rágcsálja a leveleket. 

    A zászlósfarkú kolobuszok, más néven gerezák Közép-Afrika bambusz-és esőerdeinek lakói. A felnőtt egyedek színe fekete-fehér, arcuk csupasz, farkuk végén nagy fehér bojt található, az újszülöttek viszont az első hetekben még teljesen fehérek. Az utódok nagy szerepet játszanak a szociális szerveződésben, a nőstények egymásnak is átadják őket, és gyakran előfordul az is, hogy amikor az anya nem figyel, látszólag ellopják kicsinyét. A fiatal hímek gyakran küzdenek is azért, hogy egy fehér utódot tarthassanak karjukban.

  • Bandaháború szakítja szét Orosházát, de ennek a helyi fiatalok nagyon örülnek, mert végre van mit csinálni, erről tudósít a Békés Megyei Hírlap. Orosházán nemcsak atomizáltan rohangálnak a fiatalok át az úttesten a pokémonokat kergetve, de megalapították a Pokémon Go! Orosháza és Környéke Csoportot a Facebookon, aminek szóvivője is van, ő nyilatkozott a megyei lapnak. A csoportnak már 150 tagja van és folyamatosan bővül, ahogy egymásra akadnak a pokémonozók az utcán.  A csoport szóvivője, Lázár Deu szerint

    Ez az egész játék a városban példátlan mozgalomnak számít, ugyanis Orosházán általában mindenki hazament munka után, a számítógépe előtt élte túl a szürke hétköznapokat és a hétvégéket egyaránt.

    Most 10-20 fős társaságok portyáznak a városban pokémonokra vadászva, fiatalok és idősek, fiúk és lányok is éjszakába nyúlóan az utcán vannak. Lázár szerint utóljára a deszkás és BMX-es időben volt utoljára ekkora élet a város terein, még a 2000-es évek elején. 

    A három, játékon belüli csapat sem tépi szét az orosházi pokéközösséget

    néha tapasztalunk egy-két hergelő beszólást az interneten vagy élőben, de egyáltalán nem veszi véresen komolyan senki ezt az egészet. 

  • 0?c=57486133 0&h=600

    Szépen beleszőve a szövegbe, minden különösebb bevezetés után egyetlen mondatban összefoglalja:

    a jégkorszak végén, kb. 17 ezer éve a grovetti kultúra idején itt egy rénszarvasvadász csoport élt.

    Ennyi.

    Ki tudja? Lehet, hogy valakinek pont ettől jön meg a kedve ideköltözni. Vagy épp ellenkezőleg. Mindenesetre olyan információ, amit nem árt még szerződés aláírása előtt tisztázni!

  • 3000 dollárt, azaz közel egymillió forintnyi készpénzt felejtett a pénztárcájával együtt egy uberes kocsiban egy férfi Chicagóban. A sofőr az esetről beszámoló lapnak elmondta, hogy érzett kísértést, de keresztényként úgy érezte, nem tarthatja meg a pénzt. A döntését megkönnyítette, hogy az utasa egy friss ukrán kivándorló volt, aki a reptérről a város felé elmesélte neki, hogy otthon mindenét készpénzzé tette az újrakezdéshez.

    Úgyhogy visszahajtott a külvárosi címre, ahol a férfit kitette. A húga nyitott ajtót, és amikor meglátta a sofőrt, rögtön könnyekben tört ki. Végül ragaszkodtak hozzá, hogy ott maradjon vacsorára, és 100 dollár jutalmat adtak neki.

  • Láttál már denevért úszni?
    Fantasztikusan jól tempózik ez a repülőkutya, nem gondoltam volna, hogy tud úszni, pedig talán még élvezi is.
  • Emlékeznek még az olasz válogatott Zaza röhejes tizenegyesére az Európa-bajnokságról? Ő volt az, akit a hosszabbítás végén csak azért cseréltek be, hogy rúgjon a párbajban, aztán ezek után egy nevetséges, topogós próbálkozást adott elő, amit nyilván el is rontott, az olaszok pedig kiestek.

     

    Azóta egy rakás mém született Zaza-tizenegyeséről, de aztán jött az NBA-s Dallas Mavericksben kosarazó Dirk Nowitzki szerda este, és a tökélyre fejlesztette a zazaizmust egy jótékonysági meccsen. 

     

    A kivitelezés azért is volt tökéletes, mert ugyanúgy fölé vágta a labdát. 

  • Ahol pedig ilyenek történnek, az Lettország, ahol egyébként is van jó néhány keményen diszkriminatív jogszabály az orosz kisebbség ellen, kezdve azzal, hogy egyszerűen nem adták meg az állampolgárságot a lettországi oroszok közel felének. A lettek azzal érvelnek, hogy Lettországot a szovjet időkben oroszosították el: a harmincas években 10 százaléknyi volt az oroszok aránya, 1990-ben 34 százalék. Bár az országos ráta csökkent, a rigaiak több mint 40 százaléka most is orosz.

    Nils Ušakovs főpolgármestert az oroszbarát párt („Harmónia”) adja, és már korábban is többször került összetűzésbe a lett nyelv védelmét kemény eszközökkel ellátó állami nyelvhatósággal. Most az volt vele a bajuk, hogy a városi tanácsnak a lett mellett van egy orosz nyelvű Facebook-oldala is. Ezért pénzbüntetést szabtak ki a polgármesterre. Ušakovs reakciója: a nyelvhatóság inkább azt találja ki, hogy hogy hívják lettül a Pokémonokat.

    Az esetről a Meduza, az egyik utolsó független orosz portál számolt be. Ők Putyin elől éppen Lettországba menekültek, most ott szerkesztik a híreket.

  • Évszázadok óta a legfontosabb felfedezés az iszlám szent szövegei között az a nagyon korai Korán, amire a Birminghami Egyetem könyvtárában bukkantak ebben az évben. Az 1370 évesre becsült könyv valószínűleg a legelső az összes fennmaradt példány közül.

    Kora, különleges pergamenlapjai és a kézírás alapján egyes iszlámszakértők azt is lehetségesnek tartják, hogy ez egyenesen Abu Bakr, az első kalifa személyes Koránja volt. Így gondolja a BBC-nek fellelkesülve nyilatkozó Nov Dzsamal bin Huvareib is:

    Ez a kézirat az Iszlám gyökere, a Korán gyökere... Forradalmat hoz majd az Iszlám tanulmányozásában

    – mondta a vallástudós.

    (Nem mellékes olvasói kiegészítés: „Abu Bakr a síita hagyományban puccsistaként jelenik meg, aki elragadta a trónt annak jogos örökösétől, Alitól. Szóval nem mindenki lesz ilyen lelkes, csak a szunniták.”)