Piroska
3 °C
3 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez itt, kérem szépen, egy olyan videó, amit mindenkinek melegen ajánlok, mert a szakmabeliektől a műkedvelő hobbifilmesig mindenki talál benne valami érdekeset arról, hogyan forgatta le Steven Spielberg a filmtörténet egyik legizgalmasabb üldözéses jelenetét.

 • Csütörtökön három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték első fokon azt a fiatalt, aki 2016-ban felgyújtott egy sündisznót a XIII. kerületben. Azóta ezzel van tele a közösségi média, illetve sok állatbarát fórumon is téma az ítélet. Hogy jó döntés született-e, azzal most nem akarok foglalkozni, inkább alternatívát mutatnék, hogy gyújtogatás helyett mit lehet csinálni egy sünnel:

 • A wengeni lesiklópálya kultikus, a svájci Beat Feuz ezt nyerte meg, ezúttal is legalább 20 ezren voltak a pálya mellett.

  Itt a tökéletes siklás

  146 km/h a rekordja, ami egyébként félelmetes, de a világcsúcsot ezen a pályán 161-gyel tartja a kanadai Johan Clarey, négy éve állította fel.

 • A fagyott leguán-probléma minket nem nagyon érint, hisz egyrészt nincs olyan hideg nálunk, mint az USA-ban, másrészt nálunk nincsenek leguánok a vadonban. Minden esetre, ha valamilyen rendhagyó módon mégis találna pár fagyott példányt, hagyja inkább ott, ahol találta, különben úgy jár, mint egy közép-amerikai férfi

  A leguán nem őshonos faj az USA-ban, de a rengeteg szabadon engedett korábbi házi kedvencet ez nem bosszantja, legalábbis addig, míg elég meleg van. Floridában ezzel nincs probléma, azonban most ott is olyan hideg volt, hogy a leguánok kvázi hibernálva elkezdtek lepotyogni a fákról. Egy közép-amerikai férfi pedig – mivel ezeket a hüllőket a húsukért is szeretik – úgy gondolta, hogy ingyen kaja.

  Össze is szedett párat, majd a fagyott állatokat bedobálta a furgonjába. Azonban azok elkezdtek felengedni a meleg kocsiban, és mivel a férfi nem számított sorozatos feltámadásra, így balesetet okoztak.

 • 25 generáció, 500 éves történelem, kismillió tetovált zarándok: ez a világ vélhetően legrégebbi tetoválószalonjának története címszavakban. Bővebben meg a videóban:

 • Egy húszéves férfi nyerte az amerikai lottó 450 millió dolláros (113 milliárd forint) fődíját. Igaz, a lottó szabályainak értelmében a nyertes csak 280 millió dollárt (71 milliárd forint) kap készhez, de az sem rossz pénz.

  A Mega Millions lottó történelmében ez negyedik legnagyobb valaha megnyert összeg, illetve az Egyesült Államok történelmének 11. legnagyobb nyereménye.

  Shane Misslernek hívják a nyertest, aki vállalta személyazonosságát, és azt nyilatkozta, hogy a jó hír után egyáltalán nem lepődött meg, mert érezte, hogy szerencséje lesz. Először a bátyjával közölte a jó hírt, édesapját csak másnap reggel avatta be.

  Missler azt mondta, elsősorban a különböző hobbijaira költ majd a pénzből, jelentős részét szánja a családjának, továbbá az emberiségért is kíván tenni valamit. Példája azt is megmutatja, hogy 2018-ban nem annyira jó ötlet névvel vállalni egy ilyen nyereményt: rögtön megjelentek a profilok, amik ellopták a nevét.

  (CNN)

 • A közösségi média előbb utóbb az emberiség vesztét okozza, mondják sokan, köztük például a Facebooktól kilépő vezetők is, az ember ere meg csak legyint, hogy ja, persze, ha tudod kezelni, nem veszélyesebb, mint egy kismacska. Ha. De baszki, nem mindenki tud ezzel mit kezdeni, például azok a tinik, akik egy barom miatt most tömegesen vesznek a szájukba mosószerkapszulákat. Mert ha nem mered megtenni, akkor csicska vagy.

  Nem, akkor normális vagy, te meg, édes fiam, ott a sarokban a szádban kettővel, egy barom. Nem tudni, pontosan mivel indult, és miért, gondolom, valaki unatkozott, és meglátta a színes, puha izéket, és kiposztolta, hogy veszi a szájába. Ha jól értelmezem, a kihívás az, hogy ne nyeld le a MÉRGEZŐ VEGYI ANYAGOT, csak tarts a szádban, ameddig bírod, de hát alacsony a kerítés Isten állatkertje körül, és egy amerikai kölyöknek már sikerült vagy négyet lenyelnie, hogy utána a mentőben is azt üvölthesse, hogy nem bántam meg baszki.

  Majd amikor 40 évesen olyan lesz az agya, mint egy 80 évesé akkor fogja. Szóval, ne egyetek mosószert, kedves gyerekek, jó? 

 • Pontosabban a Vers, Amit Végre Nyugodtan Adhatunk A Gyerekek Kezébe! Lackfi Jánoshoz is eljutott a múltkori posztom, amiben éppen szülők háborogtak a Lányok dala–Fiúk dala verspáron. És az alkotó elme megértette az Idők Szavát és az Ezerfejű Cézár igényeit is. Így hát megszületett a Rendes Vers! (Oké, abbahagyom a nagybetűzés, mielőtt teljesen elszabadul bennem Paolo Coelho.)

  Szóval Lackfi János megírta a verset, ami már a címében is árulkodó: Komoly vers komoly szavalóversenyekre. De nem is szaporítom tovább a karaktert, tessék inkább olvasni.

 • Idén novemberben lesz látható a mozikba a Harry Potter-univerzum legújabb darabja, a Legendás állatok és megfigyelésük 2. Bár a Harry Pottert megszemélyesítő Daniel Radcliffe nem szerepel a filmben, ez nem akadályozta meg abban, hogy beszéljen a Gellert Grindelwaldot játszó Johnny Depp helyzetéről.

  Depp hírnevének nem tett jót az Amber Hearddel való botrányos válási procedúra, mely során a nő többek között erőszakosnak, kábszeresnek és alkoholistának nevezte a férjét. A film producerei is lecserélték volna Deppet, de mivel ejtették ellene a vádakat, így meggondolták magukat. 

  Radcliffe szerint a rajongók frusztráltsága emiatt teljesen érhető, hisz amit Depp tett, az mégsem olyan, mint egy NFL-játékos füvezése, amit kvázi meg lehet bocsátani, mert híres. Persze ő nem akar beleszólni a dologba, hisz rengeteget köszönhet a film producereinek, de azért na. 

  (Via)

 • Déri János állatorvos és Lehoczky Krisztián, a Mályi Természetvédelmi Egyesület elnöke megműtöttek egy felkarcsonttörést szenvedett vándorsólymot a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány műtőjében.

  A Magyar Madártani Egyesület a vándorsólymot választotta a 2018-as év madarának.

 • Ha bármikor úgy érzi, hogy már kiöregedett abból, hogy valami újnak nekivágjon, kérem, csak nézze meg ezeket a dél-afrikai nagymamákat, akik

  70 fölött kezdtek el bokszolni, és imádják!!!

  Az Al Jazeera televízió rövid videójában megszólaló nagymamák hetente kétszer járnak a kifejezetten nekik tartott edzésre, és mind azt mondják, hogy sokkal egészségesebbek és erősebbek, amióta elkezdtek bokszedzésre járni. Az edzőjük szerint a mamik számára a testedzés mellett amolyan spirituális gyakorlat, mert edzésről edzésre magabiztosabbak. Az biztos, hogy a zsákokat püfölő nagyik arcán mindenképpen látszik az elszántság és a jókedv. 

  Az biztos, hogy ha Magyarországon indulnának ilyen edzések, az még a Valtonos biztonsági őröknél is jobban elvenné az ellenzéki fiatalok kedvét a kormányzati tüntetések megzavarásától!

   

 • Nem elkúrás, így, capslockkal írják a cím egyik felét, biztos okkal. A legutóbb az ATV-n műsort vezető, azóta a médiában csak nagyon  néha megszólaló tévés/újságíró a műsoráról azt árulta el, hogy

  Lévén, hogy a Music FM-en hallható, egyharmad részben zene lesz, kétharmad része viszont próza. Az első órában mindig bemutatunk egy kevéssé ismert, de életművével figyelemre méltó személyiséget, akivel megbeszéljük az adott hét tetszőlegesen kiválogatott híreit is. A műsor második órájában lesz egy életmese, azaz egy olyan ember története, amely hordoz valami szívmelengetőt, akár példaértékűt. Az utolsó óra első felében pedig a hallgatóké lesz a főszerep: bármilyen problémájukkal telefonálhatnak, és én arra - a legjobb tudásom szerint - igyekszem válaszolni. Végül a műsor utolsó egységében kíméletlen kritikát mondok mindazokról az eseményekről, jelenségekről (tévéműsorokról, filmekről, színházi előadásokról, kiállításokról, hangversenyekről, stb.), amiket az adott héten láttam, hallottam.

  Első adás január 21-én, vasárnap délelőtt 9 órakor a Music FM-en.

 • Egészen hajmeresztő elmélettel állt elő a héten a török állami tévében Yavuz Örnek oceanográfus, azt találta ugyanis mondani, hogy a Korán és az Ószövetség által is idézett özönvíz előtt Noé telefonon hívta fel a fiát.

  Mint mondta, több száz méteres hullámok voltak, Noé fia pedig kilométerekkel arrébb volt, de a Korán szerint mégis beszéltek egymással. 

  Csoda történt? Lehetséges, de szerintünk mobiltelefonon vette fel vele a kapcsolatot.

  - jutott végül a megcáfolhatatlan következtetésre Örnek, aki egyébként azt is elmondta, Noé maga építette a bárkát, de acéllemezekből és nukleáris meghajtással.

  "Tudós vagyok, a tudomány nevében beszélek" - tette hozzá a férfi, ezzel végleg eloszlatva minden kétséget.

  (Hürriyet Daily News)

 • Az egykor függetlenebb és szakmaibb napokat látott Figyelő friss számának ajánlója rámutat arra, hogy miért is akarhat a miniszterelnök még nagyobb befolyást a magyar sajtóban. (A Figyelő kiadójának Schmidt Mária a tulajdonosa, a főszerkesztő pedig Lánczi Tamás, a kormányközeli Századvég Alapítvány vezető elemzője.)

 • 388 dollárból (kb. 100 ezer forintból) és egyetlen rákocskából lazán jól lakhat egy 10 fős társaság, ha véletlenül Philadelphiában jár. Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy az egyetlen rákocska egy norvég királyrák, ami átlagosan 4-5 kilós, de akár 12 kilogrammosra is megnőhet