Egyetlen mozdulattal három védőt takarított el a kétméteres támadó

2020. december 14., 10:32 Módosítva: 2020.12.15 13:51
475
Hajrájához érkezett az NFL kaotikus 2020-as alapszakasza. Egyre több csapat mondhat le a playoffról, vagy éppen biztosította be azt, viszont továbbra is születnek hatalmas meglepetések és hihetetlen jelenetek is.

Amikor Doug Pederson, a Philadelphia Eagles vezetőedzője meghozta a döntést, miszerint a kispadra száműzi az idén borzalmasan játszó, meccsenként mintegy kétmillió dollárt kereső irányítóját, Carson Wentzet, a szurkolók egy része legyintett, míg a másik azt mondta, túl késő.

A 14. héten először kapott lehetőséget kezdőként az idén draftolt újonc, Jalen Hurts, aki új dimenziót hozott a 2018-as bajnokcsapat támadásaiba. Működött a futójáték, méghozzá az ellen a New Orleans Saints ellen, amely évek óta a legjobb futás elleni védekezéssel rendelkezik, és 55 mérkőzés óta nem engedett egy játékosnak sem 100 yardot a földön.

Ehhez képest ezúttal Hurts és Miles Sanders is átlépték ezt a határt, utóbbi két TD-t is futott, előbbi pedig passzolt egyet Alshon Jefferynek.

Az Eagles kihasználta, hogy Taysom Hill továbbra sem tudja tökéletesen pótolni Drew Breest, a forduló előtt mindössze 3 győzelmet számláló csapat nyerni tudott a 10 sikerrel rendelkező, a hétvégéig az NFC-t vezető Saints ellen.

A Saints botlásának a Green Bay Packers örült a leginkább, amely Aaron Rodgers újabb szenzációs teljesítményével (3 passzolt és 1 futott hatpontos) legyőzte a Detroit Lionst és átvette a vezetést a főcsoportban. Az irányító egyik új kedvenc célpontja, Robert Tonyan ezúttal is behúzott egy TD-elkapást, de a blokkolásból is kivette a részét, sőt! Egy mozdulattal három védőjátékost is semlegesített a 196 centis, 108 kilós tight end.

Tonyanhoz hasonlóan kiválóan él meg fizikai adottságaiból a Tennessee futója, Derrick Henry, aki ismét rekordot döntött. A Jacksonville ellen 31–10-re megnyert találkozón 215 yardot és 2 TD-t futott, ez volt pályafutása negyedik 200+ yardos és 2+ TD-s mérkőzése. Eddig holtversenyben állt a vonatkozó lista élén olyan nevekkel együtt, mint Jim Brown, LaDainian Tomlinson és Barry Sanders, mostantól viszont egyedül csúcstartó.

Csapattársa, AJ Brown is egyre látványosabb játékokkal hívja fel magára a figyelmet, a másodéves wide receiver az év egyik legszebb elkapását mutatta be.

Hiába született rengeteg pont ebben a fordulóban, és hiába téma egész évben az, hogy a védelmek sosem teljesítettek ilyen gyengén (ez valamelyest összefügg a közönség hiányával), ezen a játékhéten rengeteg védő produkált valami emlékezeteset.

Ott van például a Miami Dolphins teljes egysége, amely ellen igencsak megszenvedett Patrick Mahomes. A KC Chiefs irányítója már az első negyedben kétszer eladta a labdát, annyiszor, ahányszor előtte az egész szezonban összesen. Végül három interceptionnél állt meg, a harmadikat Xavien Howard szerezte meg, akinek már 9 van a szezonban, amivel vezeti ezt a kategóriát.

Sőt, Mahomes egy 30 (!) yardos sacket is benyelt, az elmúlt 20 szezon második legnagyobb veszteségét elkönyvelve egy játék alatt.

A címvédő viszont így is nyert 33–27-re, és 12–1-es mérleggel áll, amellyel vezeti a ligát.

Howard megmozdulása is gyönyörű volt, de akkor mit mondjunk arra, ahogy az Indianapols Colts védője, Kenny Moore csípte el a Las Vegas-i Derek Carr passzát. Az év egyik legszebb jelenete, nem kérdés.

Andy Dalton először lépett pályára vendégjátékosként Cincinnatiben, és ha már ott volt, győztesként távozott a Dallasszal. A Cowboys veterán védőfalembere, a balhéi miatt egy idő után csak az eltiltásait gyarapító Aldon Smith is megszerezte élete első touchdownját.

Egyébként érdemes megnézni, miként esett ki a labda Trayveon Williams kezéből. Te vagy az, Mark Sanchez?

Láthattunk ennél furcsább fumble-t is, méghozzá a New York Giants–Arizona Cardinals találkozón, ahol a hazaiak visszahordójának, Dion Lewisnak a kezéből egyszerűen kirúgta a labdát Kylie Fitts.

Ugyanezen a meccsen végzett hihetetlen pusztítást a Cardinals védője, Haason Reddick, aki egymaga 5 (!) sacket mutatott be, ezzel természetesen klubcsúcsot döntött.

De nem csak ő, hanem a Seattle safetyje, Jamal Adams is rekordot állított fel, méghozzá éppen korábbi csapata, a New York Jets ellen. Mivel egyszer sikerült földre vinnie Sam Darnoldot, így összesen már 8,5 sacknél jár a szezonban, ez pedig a legtöbb, amit egy idény alatt egy defensive back elért.

A Washington szépreményű újonca, Chase Young sem fért a bőrébe a San Francisco ellen, 1 sack, 2 negatív yardos szerelés, 1 kierőszakolt és egy 1 összeszedett fumble volt a mérlege, utóbbiból megszerezte pályafutása első touchdownját is.

Az ő vezérletével a Football Team zsinórban negyedik győzelmét aratta.

NFL, 14. játékhét:
Carolina Panthers–Denver Broncos 27–32
Chicago Bears–Houston Texans 36–7
Cincinnati Bengals–Dallas Cowboys 7–30
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 10–31
Miami Dolphins–Kansas City Chiefs 27–33
New York Giants–Arizona Cardinals 7–26
Tampa Bay Buccaneers–Minnesota Vikings 26–14
Las Vegas Raiders–Indianapolis Colts 27–44
Seattle Seahawks–New York Jets 40–3
Detroit Lions–Green Bay Packers 24–31
Los Angeles Chargers–Atlanta Falcons 20–17
Philadelphia Eagles–New Orleans Saints 24–21
San Francisco 49ers–Washington Football Team 15–23
Buffalo Bills–Pittsburgh Steelers 26–15

Csütörtökön játszották:
Los Angeles Rams–New England Patriots 24–3

Hétfőn játsszák:
Cleveland Browns–Baltimore Ravens

Saját játékosai fogták vissza az edzőt, hogy ne menjen neki az ellenfélnek

2020. december 7., 10:12 Módosítva: 2020.12.08 09:18

Valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy a 2020-as NFL-szezon legbalhésabb mérkőzését a Miami Dolphins játssza a Cincinnati Bengals ellen. A két csapatot előzetesen mindenki az alsóházba várta, és amíg a Bengals ennek megfelelően is szerepel, addig a Dolphins az idény egyik legkellemesebb meglepetését okozva a divíziógyőzelemért harcolhat.

Ehhez képest Tyler Boyd hosszú touchdownjával a Cincy szerzett vezetést, de hamarosan jött a revans az őt fogó Xavier Howardtól, aki sikeresen elcsípte Brandon Allen passzát, megszerezve szezonbeli 8. interceptionjét, amivel vezeti az NFL-t.

Aztán Howard és Boyd összeakaszkodott a pálya mellett, ami egy kis lökdösődésbe tortkollott, mire a játékvezető kiállította mindkettőjüket.

Ezzel viszont még nem volt vége az adok-kapoknak, sőt, a java még hátra volt. A negyedik negyedben (ekkor már a Dolphins vezetett 19–7-re) puntolnia kellett a Bengalsnak, a Miami visszahordó játékosát, Jakeem Grantet pedig még azelőtt letarolták, mielőtt hozzáért volna a labdához.

Az alattomos ütközés után betelt a pohár a Dolphins edzőjénél, Brian Floresnél, aki vérben forgó szemekkel indult meg a Cincinnati oldala és játékosai felé.

Közben üvöltött és az ellenfélnek mutogatott, szinte mindenkivel verekedni akart, de saját játékosai és néhány segédedző visszafogta. Persze a Miami játékosainak sem kellett több, szinte a teljes kispad kiürült, közben pedig érkeztek a vendégek is.

 A tömegjelenetnek aztán nagyobb lett a füstje mint a lángja, mindössze néhány kisebb pofon csattant, sérülés nem történt. Flores viszont komoly pénzbírságra számíthat az NFL-től.

Volt azért szép jelenet is a meccsen, íme a Dolphins tight endjének, Mike Gesickinek az egykezes elkapása.

A Dolphins a győzelemmel 8–4-es, míg a Bengals a vereséggel 2–9–1-es mérleggel áll.

De még így sincs esélye az utolsó helyre, mert azért olyan tankháború folyik a New York Jets és a Jacksonville Jaguars között, hogy arra még sok év múlva is emlékezni fogunk.

Főleg, arra, ahogy a Jetsnek sikerült egy újabb meccset elveszítenie.

Adam Gase együttese a „tervnek megfelelően” kényelmes, 11 pontos hátrányban volt a negyedik negyed elején a Las Vegas Raidersszel szemben, aztán valamilyen indíttatásból úgy gondolta a csapat, hogy ideje lenne megszerezni a szezonbeli első győzelmet. Jött is a fordítás, 13–24-ről 28–24 lett, majd másfél perccel a vége előtt jól védekeztek és a labda is visszakerült hozzájuk.

Csak egyetlen first downt kellett volna elérniük, ez viszont nem sikerült, jöhetett a punt, a Raidersnek pedig maradt fél perce, hogy megtegyen 61 yardot és elérjen egy TD-t. Az utolsó játéknál Derek Carrnak nem volt választása, elindított Henry Ruggs felé egy Hail Maryt, aki el is kapta, mert érthetetlen módon csak egy védő volt rajta – pedig mindenki tudta, hogy hosszú passz fog következni.

Így tudott fordítani és nyerni a Raiders, és így veszített el egy már megnyert meccset a Jets, amely ezzel maradt az NFL utolsó helyén (0–12-es mérleggel ez annyira nem meglepő), és várja jutalmát, azaz Trevor Lawrence-t a 2021-es drafton.

Érdekesség, hogy napra pontosan 50 évvel korábban a Raiders szintén egy hasonló Hail Maryvel szerezte meg a győzelmet a Jets ellen.

Nem hozott ekkora izgalmakat a Cleveland Browns és a Tennessee Titans találkozója, amelynek első félidejében hihetetlen Browns-hengert láthattunk. Baker Mayfield ismét szebbik arcát mutatta, 4 TD-passzt osztott ki már az első félidőben, csapata pedig 38–7-re vezetett. Itt egy falembert talált meg:

A 38 félidei ponttal klubrekordot is döntött a Cleveland. A Titans hiába kapaszkodott a nagyszünet után, a Browns megtartotta az előnyét, és ezzel már 9–3 a mérlege. A csapat matematikailag is bebiztosította a playoff-szereplését 

és 2007 óta először fog pozitív mérleggel zárni.

Volt még ennél egyoldalúbb meccs is a fordulóban, ugyanis Bill Belichick ismét feltörölte a padlót Anthony Lynn-nel. Ez a Patriots hiába az elmúlt 20 év leggyengébbike, a mester tudása nem igazán kopott. A Los Angeles Chargersre idegenben mért 45–0-s csapás 1989 szeptembere óta a legnagyobb arányú nullázós vendéggyőzelem az NFL-ben.

Ugyancsak simán alakult a Green Bay Packers és a Philadelphia Eagles találkozója, amelyen a hazaiak irányítója, Aaron Rodgers három TD-passzt osztott ki. 

A harmadikkal megszerezte pályafutása 400. hatpontosát, ehhez mindössze 193 mérkőzés kellett neki, nála gyorsabban senki sem jutott el a mérföldkőig,

eddig Drew Brees tartotta a rekordot 205-tel.

Brees jelenleg sérült, de Taysom Hill hibátlanul helyettesíti, a New Orleans Saints a legendás irányító nélkül eddig az összes mérkőzését megnyerte. Hill ráadásul megdobta élete első touchdownpasszát is az Atlanta Falcons ellen.

A címvédő Kansas City Chiefs sem lassít, amely 22–16-ra legyőzte a Denver Broncost, igaz a valóságban ennél több pontot szerzett. 3–3-as állásnál ugyanis Tyreek Hillnek volt egy hosszú TD-elkapása, ezt még ő maga sem vette észre.

A rossz hír, hogy nemcsak ő, hanem senki sem látta, így az esetet Andy Reid sem nézette vissza, puntolnia kellett a Chiefsnek, és csak utólag derült ki, hogy ezzel 6 pontot veszni hagytak. A győzelem viszont így is meglett, amely egyébként újabb PO-helyet is jelent a bajnoknak.

A forduló meglepetését egyértelműen a New York Giants szolgáltatta, amely Colt McCoy-jal is nyert a Seattle Seahawks otthonában.

Eredmények, 13. játékhét:

Atlanta Falcons–New Orleans Saints 16–21

Tennessee Titans–Cleveland Browns 35–41

New York Jets–Las Vegas Raiders 28–31

Minnesota Vikings–Jacksonville Jaguars 27–24 - hosszabbítás után

Miami Dolphins–Cincinnati Bengals 19–7

Chicago Bears–Detroit Lions 30–34

Houston Texans–Indianapolis Colts 20–26

Seattle Seahawks–New York Giants 12–17

Arizona Cardinals–Los Angeles Rams 28–38

Green Bay Packers–Philadelphia Eagles 30–16

Los Angeles Chargers–New England Patriots 0–45

Kansas City Chiefs–Denver Broncos 22–16

hétfőn játsszák:

Pittsburgh Steelers–Washington Football Team

San Francisco 49ers–Buffalo Bills

kedden játsszák:

Baltimore Ravens–Dallas Cowboys

Az elmúlt évek legbizarrabb fordulóját okozta a koronavírus az NFL-ben

2020. november 30., 10:02 Módosítva: 2020.11.30 16:01
Szinte sosem látott események tarkították a Nemzeti Futball Liga (NFL) 12. fordulóját, azon belül is a Denver Broncos–New Orleans Saints találkozót. A két irányító szinte minden negatív rekordot megdöntött, de a szituáció miatt ez aligha volt meglepő. Patrick Mahomes és Tyreek Hill is történelmi számokat produkált, de ők erre büszkék is lehetnek.

A koronavírus terjedése sajnos továbbra sem lassul a világban, nemcsak nálunk vagy a térségben, de Észak-Amerikában sem. A kaliforniai Santa Clara megyében a következő három hétre betiltottak minden olyan sporttevékenységet, ami testi kontaktussal járt, ennek értelmében az előző Super Bowl vesztese,

a San Francisco 49ers földönfutóvá vált, hiszen nem edzhet és nem is rendezheti meg hazai meccset.

Szerencsére ebben a fordulóban a Los Angeles Ramsnél vendégeskedett Kyle Shanahan csapata, és ha már ott volt, a védelmének, valamint Robbie Gould utolsó másodperces mezőnygóljának köszönhetően győzelmet ünnepelhetett.

A Covid súlyosan felütötte a fejét a Baltimore Ravensnél is, amelynek a Pittsburgh Steelers elleni csoportrangadóját kellett elhalasztani magyar idő szerint szerda hajnalra. Csakhogy a helyzet nem ilyen egyszerű, a Hollóknál ugyanis az elmúlt nyolc napban folyamatosan születtek a pozitív teszteredmények, így nagy kérdés, hogy ha lesz egyáltalán meccs, akkor a Ravens milyen összeállításban lép pályára. Az is megfigyelhető, hogy a fertőzés főleg a támadójátékosokat érinti, eddig legalább hét kezdő kidőlt, 

köztük a tavalyi MVP, Lamar Jackson is.

Az NFL náluk belement a halasztásba, a Denver Broncos esetében viszont érdekes módon nem, és innen kezdődik a tragikomédia.

Kevesebb mint 24 órával a New Orleans Saints elleni összecsapás előtt kiderült, hogy az együttes csereirányítója, Jeff Driskel koronavírusos. Ez még önmagában nem lenne ok az időpont-változtatásra, csakhogy Driskel néhány nappal korábban részt vett az irányítók szokásos megbeszélésén, a többiekkel együtt:

ott volt a kezdő, Drew Lock, a harmadik számú QB, Brett Rypien, valamint a gyakorlócsapattal edző, a Jacksonville-drukkereknek azóta is rengeteg rémálmot okozó Blake Bortles.

A meeting viszont maszkok nélkül zajlott, így amikor Driskel pozitív eredménye után elkezdődött a kontaktkutatás, a három másik irányítót extra kockázatú potenciális fertőzőnek minősítették, azonnal izolálták őket, a Covid-protokoll megszegése miatt pedig még büntetésre is számíthatnak.

A coloradói csapat tehát QB nélkül maradt, a vezetőség először halasztást kért az NFL-től, majd amikor jött az elutasítás, akkor újabb kérvényt nyújtott be a klub,

hogy Rob Calabrese-t, a támadósor minőségellenőrét, azaz egy olyan segédedzőt nevezhessen, aki 8 éve nem játszott mérkőzésen, és akkor is egyetemi szinten.

Erre is nemleges válasz érkezett, így maradt az egyetlen olyan opció, aki a gyakorlócsapat tagja és valaha már játszott irányítót: Kendall Hinton.

Róla már az egyetemi évei alatt kiderült, hogy nem lesz belőle NFL-sztár, eleinte csereirányítóként kapott szerepett, majd amikor látták, hogy teljesen reménytelen, átképezték elkapónak. Ez nem egyedi eset, például Julian Edelmannek vagy Mohamed Sanunak is hasonló a karrierútja, csakhogy Hinton elkapóként sem volt túl meggyőző, nem is kelt el a drafton. A Denver szabadügynökként igazolta le a gyakorlócsapatba, aztán bekövetkezett az, amire valószínűleg ő sem számított: 

kezdő irányító lett az NFL-ben, méghozzá anélkül, hogy egyrészt bármikor is gyakorolt volt a csapattal, másrészt úgy, hogy alig volt olyan csapattársa a nagycsapatban, akivel valaha is személyesen találkozott volna.

És akkor még nem is beszéltünk az ellenfélről, ahol Drew Brees sérülése miatt a liga legjobb svájci bicskája, Taysom Hill irányított, életében másodszor kezdőként.

A meccs pedig pontosan azt hozta, amire számítani lehetett.

A Saints a második negyedben úgy vezetett 14–0-ra, hogy 1 (!) passzolt yardja volt, bár ez még mindig több, mint amennyi a Broncosnak. A különbség, hogy egyik oldalon működött a futójáték, a másikon nem. Pedig egyik csapat sem titkolta a stratégiát, a Denver például úgy kezdte a találkozót, hogy nem volt irányító a pályán.

A vége 31–3-as kiütés lett, valamint rengeteg negatív rekordgyanús adat.

Hinton 1/9-es mutatóval végzett, egyetlen jó passza 13 yardot ért és Noah Fant kapta el. Kétszer is eladta a labdát, azaz többször passzolt az ellenfélnek, mint csapattársnak.

22 éve nem fordult elő, hogy egy csapat maximum egy sikeres passzal és maximum 20 passzolt yarddal zárjon egy mérkőzést,

akkor a Chargers később csúnyán megbukott újonca, Ryan Leaf hozott össze 1/15-öt és 4 yardot. Ez persze nem meglepő, Hinton az NFL egyik legjobb védelme ellen zuhant bele a mély vízbe, a Broncostól még a 3 szerzett pont is remeknek számít ilyen körülmények között.

A túloldalon Hill sem sziporkázott, 

78 yardig jutott, azaz a két QB összesen 91 yardot termelt. Utoljára 1979-ben, tehát még bőven a futójáték által dominált érában fordult elő, hogy ugyanazon a meccsen a két kezdő együtt ilyen keveset hozzon össze.

Mindenképpen történelmi meccset láthatott tehát az, aki úgy gondolta, érdemes ezzel kínoznia magát.

Na de nem csak negatív csúcsok születtek a játéknapon. A Kansas City Chiefs és a Tampa Bay Buccaneers találkozóját várhattak a leginkább a semleges nézők, azaz a Patrick Mahomes–Tom Brady csatát. Az első negyedben a KC lesöpörte a pályáról a hazaiakat, Mahomes pedig rekordot döntött:

359 yardot passzolt az első 15 percben, ami 1991 óta a legtöbb egy negyed alatt.

Kedvenc célpontja, a szélvészgyors Tyreek Hill volt leginkább elemében, ő az első játékrész után 7 elkapással, 203 yarddal és 2 touchdownnal állt, erre a számsorra még soha senki nem volt képes. A második TD-nél annyira üresen maradt, hogy hátraszaltóval érkezett meg a célterületre.

A Tampa szenvedett eleinte, a hazai drukkerek többször is kifütyülték a Brady vezette támadóegységet. Aztán a címvédő kissé belealudt a meccsbe, és a Bucs visszajött mínusz 3-ra, de az egyenlítésért/győzelemért végül nem is támadhatott. Mahomes 462 yarddal és 3 touchdownnal, Hill 12 elkapással, 269 yarddal és 3 elkapott TD-vel fejezte be a rangadót.

További rekordokat is hozott a vasárnap: sokat szidjuk a rúgókat, amikor kulcspillanatokban hibáznak, de biztosan nem Jason Sanderst. A Miami Dolphins kickere a New York Jets elleni siker során értékesített egy 54 és egy 51 yardos field goalt is, 

ezzel zsinórban 10 sikeres 50+-os kísérletnél jár, ami NFL-csúcs.

Szintén elismerésre méltó a Carolina Panthers újonc safet-jének, Jeremy Chinn-nek a teljesítménye. A védő azt a hihetetlen bravúrt hajtotta végre, hogy két egymás utáni játékban is touchdownt ért el. Először a Kirk Cousins által elejtett labdát vitte vissza TD-re, majd amikor újra támadhatott a Minnesota, akkor Dalvin Cooktól vette el és szaladt vele vissza az end zone-ig, a két play között hivatalosan 11 másodperc telt el.

Chinn lett az első védő, aki két egymást követő játékból is hatpontost szerzett,

valamint az első olyan játékos, aki több mint 10 szerelést és legalább 2 touchdownt is bemutatott ugyanazon a mérkőzésen.

Az öröme azonban nem lehetett teljes, a Vikings ugyanis az utolsó percben fordítani tudott, és behúzta a győzelmet.

A Tennessee Titans futójától, Derrick Henrytől már megszokhattuk az űrszámokat, és ezúttal sem kellett csalódnunk benne. 178 futott yard és 3 touchdown (140-et az első félidőben szerzett) az Indianapolis Colts elleni győztes csoportrangadón, ráadásul átlépte az 5000 karrieryardot.

A Cleveland Browns két ponttal nyert a Jacksonville Jaguars ellen, ezzel megvan a 8. idei győzelme, amivel eldőlt, hogy a liga eddigi bohóccsapata 

2007 év után először nem fog negatív mérleggel zárni.

A Jaguars tulajdonosa a vereség után azonnali hatállyal menesztette Dave Caldwell általános igazgatót.

A New York Giants legyőzte a Joe Burrow-t a múlt héten elveszítő Cincinnati Bengalst, amivel sorozatban harmadik sikerét ünnepelhette. 

Ez volt a franchise 700. győzelme az NFL-ben, ennél többel csak a Chicago Bears és a Green Bay Packers büszkélkedhet.

A Giants ráadásul átvette a vezetést az NFC (L) Eastben, az viszont gondot jelenthet, hogy Daniel Jones megsérült.

A vasárnapot épp a Green Bay–Chicago örökrangadó zárta, de az izgalmak elmaradtak, Aaron Rodgersék simán nyertek hazai pályán.

NFL, 12. játékhét:

Indianapolis Colts–Tennessee Titans 2645

Cincinnati BengalsNew York Giants 1719

Buffalo BilsLos Angeles Chargers 2717

Atlanta FalconsLas Vegas Raiders 436

Jacksonville JaguarsCleveland Browns 2527

New York JetsMiami Dolphins 320

New England PatriotsArizona Cardinals 2017

Minnesota VikingsCarolina Panthers 2827

Denver BroncosNew Orleans Saints 331

Los Angeles RamsSan Francisco 2023

Tampa Bay BuccanneersKansas City Chiefs 2427

Green Bay PackersChicago Bears 4125

csütörtökön játszották:

Detroit LionsHouston Texans 2541

Dallas CowboysWashington Football Team 1641

hétfőn játsszák:

Philadelphia EaglesSeattle Seahawks

kedden játsszák:

Pittsburgh SteelersBaltimore Ravens

teljes bejegyzés

NFL: koronavírusos az előző szezon legjobbja

2020. november 27., 10:04 Módosítva: 2020.11.27 13:12
A profi amerikaifutball-liga (NFL) 2019-es alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP), a Baltimore Ravensben szereplő Lamar Jackson elkapta a koronavírust, így biztosan nem játszhat a Pittsbugh Steelers elleni vasárnapi csoportrangadón.
teljes bejegyzés

Saját születésnapján elszenvedte a világ legbanálisabb sérülését – videó

2020. november 23., 09:59 Módosítva: 2020.11.24 14:49
Kiváló jelenetek és izgalmas meccsek jellemezték az NFL 11. fordulóját is, de sajnos nem ezekről, hanem a sérülésekről marad emlékezetes. A Cincinnati újonc irányítója, Joe Burrow tédszalagszakadást szenvedett, JuJu Smith-Schuster esetére pedig még keressük a jelzőket.

–––

teljes bejegyzés

Évekig fognak még beszélni az arizonai NFL-csodáról - videó

2020. november 16., 10:27 Módosítva: 2020.11.17 14:53
A Nemzeti Futball Liga (NFL) 10. fordulója sem keltett csalódást, fantasztikus egyéni megmozdulásokat és rendkívül kiélezett meccseket hozott. Sőt, volt, ahol a kettő együtt járt, az egyikről még nagyon sokáig fognak beszélni.
teljes bejegyzés

Tom Brady elszenvedte karrierje legsúlyosabb vereségét

2020. november 9., 09:50 Módosítva: 2020.11.10 10:07
A New Orleans Saints 38–3-ra legyőzte idegenben a Tampa Bay Buccaneerst az NFL 9. fordulójában, azaz a második Drew Brees–Tom Brady-csata is unalomba fulladt.
teljes bejegyzés

Nyaklánctépés és pofonok árnyékolták be az NFL egyik legizgalmasabb meccsét

2020. november 2., 09:54 Módosítva: 2020.11.02 17:14
Lassan féltávhoz érkezik az NFL kaotikus 2020-as idénye, mivel már a 8. játékhétnél tartunk. Az erőviszonyok kezdenek kialakulni, de így is akad minden fordulóban legalább egy-két meglepetés. Ami pedig klubszimpátiától függetlenül a legjobb hír: ezúttal nem találtak újonnan megfertőzött játékost a mezőnyben, minden találkozót a tervezett szerint tudtak lejátszani, izgalmakban pedig ezúttal sem volt hiány.
teljes bejegyzés

Az egész szezonra kidőlt a Cleveland Browns sztárja

2020. október 26., 19:21 Módosítva: 2020.10.27 06:33
Keresztszalag-szakadás miatt egész szezonra elveszítette egyik legjobb elkapóját, Odell Beckham Jr-t a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Cleveland Browns – írja az MTI.
teljes bejegyzés

Véletlenül csinált egy touchdownt, amivel elvesztette csapatának a meccset

2020. október 26., 09:59 Módosítva: 2020.10.27 12:46
Az NFL hetedik fordulója pont olyan meccseket hozott vasárnap este, amilyenek miatt bele lehet szeretni ebbe a sportba. Több találkozó is őrült végjátékba torkollott, borult a papírforma, volt olyan mérkőzés, amit az a csapat nyert meg, amely egy pillanatig sem vezetett. Tom Brady ismét vezet egy örökranglistát, a Dallas negatív NFL-rekordot döntött, Todd Gurley elit társasághoz csatlakozott, aztán elvesztette a meccset a csapatának.

–––––––

teljes bejegyzés

A szezon egyik legnagyobb csalódását okozta a Brady-Rodgers csata

2020. október 19., 09:55 Módosítva: 2020.10.19 19:27
A Nemzeti Futball Liga (NFL) hatodik fordulójának vasárnapi játéknapja nem éppen az irányítókról szólt, ráadásul a Tom Brady–Aaron Rodgers csata is kiábrándítóra sikerült. Szerencsére a többi pályán azért születtek emlékezetes megmozdulások, a Patriots elkezdett negatív rekordokat döntögetni, Derrick Henry pedig ismét átváltozott szörnyeteggé.

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, az NFL hatodik fordulóját a legtöbben a Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers találkozó miatt várták. Tom Brady Aaron Rodgers ellen, ami igazi finomságnak ígérkezett, aztán jókora csalódás lett a vége. Egyik irányító sem sziporkázott, Rodgers élete egyik legrosszabb meccsén van túl, míg Brady is inkább úgy nézett ki, mint egy tipikus game manager QB.

Rodgers rövid időn belül kétszer is eladta a labdát, sőt, az elsőből azonnal touchdownt csinált a Bucs védelme, személy szerint Jamel Dean.

A Packers irányítója több mint 3 éve nem dobott pick sixet, egész életében ez volt a harmadik ilyen. Mondhatni, egymaga többet tett azért, hogy a Bucs 0–10-ről pillanatok alatt átvegye a vezetést, mint Brady. A hazai csapat a két labdaszerzésnek is köszönhetően 28–0-ra nyerte a második negyedet, a harmadikat pedig 10–0-ra, a vége tehát teljesen sima lett. A Tampa-drukkerek annak is örülhetnek, hogy végre megint működött a Brady–Gronkowski kapcsolat, a tight end először szerzett touchdownt 2018 decembere óta.

Rodgers 160 yarddal és két eladott labdával fejezte be a meccset, 35 passzkísérletéből mindössze 16 volt jó, a Packers pedig alig lépte át támadásban a 200 összyardot.

Brady 166 yardja sem túl veretes, de ő legalább kioszott két TD-passzt és egyszer sem adta el a labdát.

A két legendás QB csatája tehát felejthetőre sikerült, de ebben a fordulóban több kollégájuk is gyenge teljesítményt nyújtott. Cam Newton a Denver Broncos ellen, Teddy Bridgewater a Chicago Bears ellen, míg Kirk Cousins az Atlanta Falcons ellen dobott interceptiont a legelső passzából. Mindhármuk csapata kikapott. Cousins meg sem állt három pickig, bár AJ Terrell labdaszerzéséért aligha vonható felelősségre:

Hasonló, sőt még ennél is kaotikusabb módon csípte el Ryan Fitzpatrick passzát a New York Jets védője, Marcus Maye, aki a fenekével szelídítette meg a labdát.

Mondhatnánk, hogy ez a Jets szezonjának eddigi fénypontja, és aligha járnánk messze az igazságtól. A teljesen kiábrándítóan játszó Gase-alakulat 24–0-ra kapott ki a Miamitól, ők az első csapat, amelyet az idén lenulláztak, és már csak ők nyeretlenek az NFL-ben. Joe Flacco tragédia, ez a play pedig egy jelenetben összefoglalja a zöld-fehérek 2020-as produkcióját. 30 yardos sack:

Valahol a Clemson Egyetem campusán Trevor Lawrence egy sarokban összekuporodva várja, hogy felébredjen a rémálomból, és ne ehhez a csapathoz kerüljön a 2021-es draft várható 1/1-eseként.

A 24–0-s vezetés lehetőséget biztosított Tua Tagovailoának, a Dolphins csereirányítójának (aki az idén lehetett volna az első kiválasztott, ha tavaly nem szenved súlyos csípősérülést), hogy bemutatkozzon az NFL-ben. Mindkét passza pontos volt, emellett elmondhatja magáról, hogy 2015 óta ő az első játékos, aki bal kézzel hajtott végre pontos átadást.

Említettük Newton rossz kezdését a Broncos ellen, nos, a folytatás sem volt sokkal jobb. Dobott még egy interceptiont, valamint volt még két fumble-je, igaz, most legalább ráugrott a szabad labdára, nem úgy, mint a Super Bowl 50-ben.

A túloldalon Drew Lock is rendkívül gyengén játszott, végül úgy nyert a Denver 18–12-re, hogy nem volt TD a mérkőzésen.

A Patriots vereségével két hihetetlen széria is megszakadt:

  • mióta Bill Belichick a vezetőedző, a csapat 39-ből 39-szer megnyerte azokat a meccseket, amelyeken nem kapott touchdownt, ez a mutató immáron 39-1
  • az együttes 18 éve, azaz 2002 óta nem állt negatív mérleggel október 1-je után.

A Pittsburgh–Cleveland csoportrangadó sem Ben Roethlisberger és Baker Mayfield párharcáról szólt, a Steelers védelme ismét megmutatta, hogy a liga egyik legjobbja, sőt, történelmi számokat produkál. Az egység a szezon első öt meccsének mindegyikén szerzett legalább három sacket és egy interceptiont, erre utoljára a Giants védelme volt képes még 1985-ben, amelyet egy bizonyos Lawrence Taylor vezetett.

A tavalyi MVP, Lamar Jackson is visszafogottabb egyelőre, főleg passzolásban, futásban viszont még mindig vannak olyan megmozdulásai, amilyenekre talán csak ő képes az NFL-ben.

A Giants irányítója, Daniel Jones is megpróbálkozott egy hasonlóval, még az operatőrt is sikerült átvernie.

A csapat megszerezte idei első győzelmét, igaz, ez nagyban köszönhető a Washington edzőjének, Ron Riverának is, aki az utolsó percben, egypontos hátránynál egy touchdown után nem extra pontot akart rúgatni, hanem ráment a kétpontos akcióra, ami viszont nem jött össze, sőt, egészen komikusra sikerült.

Ha már megállíthatatlan futások: Derrick Henry ismét jelezte, hogy ha éppen jó napja van, akkor ő az NFL leginkább megállíthatatlan játékosa. A Houston elleni divíziórangadón 264 összyarddal és két touchdownnal zárt, melyek közül az első egy 94 yardos vágta volt, a második pedig győzelmet ért, hiszen a hosszabbításban szerezte.

A végére pedig egy különleges debütálónk maradt: a Jacksonville új kickere, Jon Brown életében először lépett pályára az NFL-ben, méghozzá úgy, hogy soha  semmilyen szinten nem volt értékesített mezőnygólja: a középiskolában még elkapót játszott, majd európai focizott, az elmúlt szezonokban pedig csak néhány gyakorlócsapat-tagságig jutott az NFL-ben. Vasárnap azonban megtört a jég, Brown megkapta a lehetőséget és kettőből egy field goalt a helyére is küldött.

A hatodik kör után három veretlen csapat maradt a ligában, a Steelers és a Titans mellett az ezúttal szabadnapos Seattle Seahawks.

Eredmények, 6. hét:

Carolina Panthers–Chicago Bears 16–23

Indianapolis Colts–Cincinnati Bengals 31–27

Jacksonville Jaguars–Detroit Lions 16–34

Minnesota Vikings–Atlanta Falcons 23–40

New England Patriots–Denver Broncos 12–18

New York Giants–Washington Football Team 20–19

Philadelphia Eagles–Baltimore Ravens 28–30

Pittsburgh Steelers–Cleveland Browns 38–7

Tennessee Titans–Houston Texans 42–36 – hosszabbítás után

Miami Dolphins–New York Jets 24–0

Tampa Bay Buccaneers–Green Bay Packers 38–10

San Francisco 49ers–Los Angeles Rams 24–16 

Ismét a rúgójátékos okozta a Los Angeles Chargers vesztét

2020. október 13., 09:52 Módosítva: 2020.10.13 10:37
A New Orleans Saints hosszabbításban 30-27-re legyőzte a vendég Los Angeles Chargers csapatát a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) ötödik játékhetének hétfői esti rangadóján - írja az MTI.

A kaliforniai együttes a mérkőzés elején 20-3-ra elhúzott, azonban a hazaiak előbb 20-20-nál, majd kevesebb mint három perccel a vége előtt 27-27-nél is utolérték ellenfelüket. A Chargers az utolsó másodpercekben 50 yardos mezőnygóllal megnyerhette volna a mérkőzést, azonban a rúgó Michael Badgley az egyik póznát találta el, így következett a hosszabbítás, amelyben a másik rúgó, Wil Lutz 36 yardról nem hibázott.

Badgley egyébként egy touchdown utáni jutalomrúgást is elrontott korábban. A Chargers évek óta küzd azzal, hogy megfelelő rúgót találjon, aki a kiélezett helyzetekben nem hibázik, az elmúlt időszakban rengeteg meccset bukott emiatt.

A 1-4-es győzelmi mutatóval álló Chargers annak ellenére szenvedte el sorozatban negyedik vereségét, hogy újonc irányítója, Justin Herbert remekül játszott, ugyanis négy touchdown-passzt adott, miközben egyszer sem vesztette el a labdát. Elsőéves QB még sosem dobott négy TD-t Monday Night Football-meccsen.

A Szentek mostani sikerükkel 3-2-re javították mérlegüket, mellyel vezetik a csoportjukat.

NFL, 5. játékhét:

New Orleans Saints-Los Angeles Chargers 30-27 - hosszabbítás után

vasárnap játszották:

Kansas City Chiefs-Las Vegas Raiders 32-40

San Francisco 49ers-Miami Dolphins 17-43

Dallas Cowboys-New York Giants 37-34

Seattle Seahawks-Minnesota Vikings 27-26

Pittsburgh Steelers-Philadelphia Eagles 38-29

Atlanta Falcons-Carolina Panthers 16-23

Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 27-3

Houston Texans-Jacksonville Jaguars 30-14

New York Jets-Arizona Cardinals 10-30

Washington Football Team-Los Angeles Rams 10-30

Cleveland Browns-Indianapolis Colts 32-23

csütörtökön játszották:

Chicago Bears-Tampa Bay Buccaneers 20-19

szerdán játsszák:

Tennessee Titans-Buffalo Bills 1.00

Majdnem amputálni kellett a lábát, de két év és 17 műtét után visszatért az NFL-sztár

2020. október 12., 09:17 Módosítva: 2020.10.13 06:44
2
A Nemzeti Futball Liga (NFL) ötödik fordulójában megtörtént az, amire szinte senki nem látott reális esélyt az elmúlt két évben: ismét pályára lépett Alex Smith, aki 2018 novemberében szenvedett horrorsérülést. Aztán néhány órával Smith visszatérése után a Dallas Cowboys irányítójának, Dak Prescottnak kísértetiesen hasonlóan tört el a bokája.

Az olyan inspiráló történetekre, mint amilyen Alex Smithé, mindig szükség van, 2020-ban meg pláne. A Washington irányítója 2018 novemberében szörnyű sérülést szenvedett a Houston Texans ellen, jobb lábában minden eltört a bokája és a térde között, ami csak eltörhet, ráadásul a műtét után elfertőződött a seb, és húsevő baktérium támadta meg. Az eredeti operációt további 16 követte, a bal combjából ültettek át bőrszövetet, valamint majdnem egy évig merevítőt kellett hordania. A komplikációk miatt az is felmerült, hogy térd fölött amputálni kell a lábát, de az irányító nem egyezett bele.

Az viszont egészen biztos volt, hogy véget ért a pályafutása, hiszen közeledett a 35-höz, ráadásul egy ilyen sérülés után nem sokan térnek vissza, pláne úgy, hogy fertőzés miatt még az életük is veszélybe kerül.

Smith azonban nem nyugodott bele a sorsába, egyetlen cél lebegett a szeme előtt: újra pályára lépni az NFL-ben. A csodával határos gyógyulás és a rengeteg befektetett munka meghozta gyümölcsét, júliusban megkapta az engedélyt az orvosoktól. Csak harmadik számú irányítókét számított rá Ron Rivera, de mivel Dwayne Haskins eddig csapnivalóan játszott, ezért őt a Los Angeles Rams elleni meccsre már nem is nevezte a vezetőedző, helyette Kyle Allen kezdett. Ő viszont megsérült a második negyedben, így a 693 nap után először aktív státuszú Smithnek végre eljött az ideje, ráadásul a családja is szemtanúja lehetett a nagy pillanatnak.

Más kérdés, hogy ezen a Washingtonon ő sem tudott segíteni, a csapat a második félidőben összesen –6 (!) yardot tett meg támadásban, Smitht hatszor sackelték, ebből Aaron Donald, a liga legfélelmetesebb játékosa egymaga hármat vállalt. De legalább Smith hamar átesett a tűzkeresztségen.

Sajnos alig pár órával később a Dallas Cowboys kiváló formában lévő irányítója, Dak Prescott kísértetiesen hasonló sérülést szenvedett el egy futásnál, a képsorokon egyértelműen lehet látni, hogy eltört a bokája, és alighanem hosszú felépülés vár rá is, remélhetőleg komplikációk nélkül. Az első műtéten már túl is esett, amely a hírek szerint jól sikerült.

A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Helyette Andy Dalton állt be, de nem ő, hanem a futó Ezekiel Elliott és a rúgó Greg Zuerlein vezették győzelemre a csapatot a New York Giants ellen. Utóbbi ezzel a mezőnygóllal, szó szerint.

A Cowboysban továbbra is fantasztikusan játszik az újonc elkapó, CeeDee Lamb, aki az NFL történetében másodikként érte el azt a bravúrt, hogy első öt meccsének mindegyikén legalább 5-5 elkapást jegyzett.

Az újonc wide receiverekről szólt a pennsylvaniai derbi, azaz a Pittsburgh Steelers–Philadelphia Eagles-csata is. Előbbinél Chase Claypool összesen négy touchdownt (három elkapott, egy futott) szerzett, ez eddig rajta kívül mindössze két elsőévesnek sikerült egy meccsen. A túloldalon Travis Fulgham teljesítményét érdemes kiemelni, akinek október 3-ig még szerződése sem volt. Ekkor hívta fel őt a Philly a gyakorlócsapatból (korábban két együttesnél is csak odáig jutott), másnap pedig győztes touchdownnal jelentkezett. A Steelers ellen sem rajta múlt a siker, 10 elkapásból 152 yardot és egy TD-t szerzett, nem is olyan rossz ez valakitől, akit eddig minden NFL-csapat levegőnek nézett.

De nem az övék, hanem egy rutinos játékosé, Jarvis Landryé volt a nap elkapása, aki a védője hátáról szedte össze Baker Mayfield passzát:

Az ő remek játékának is köszönhetően a Cleveland öt forduló után 4–1-gyel áll, ilyen rajtot utoljára Bill Belichickkel vett a csapat még 1994-ben.

Szintén kiválóan rajtolt a Seattle Seahawks, amely mind az öt eddigi mérkőzését megnyerte, ez a klub történetének legjobb szezon eleji sorozata. Most a Minnesota Vikings volt az áldozat, amely hiába vezetett 13–0-ra, valamint 26–21-re, az utolsó szó 15 másodperccel a vége előtt Russell Wilsoné és DK Metcalfé volt.


Russell egyelőre MVP-formában játszik, nem úgy, mint a tavalyi díjazott Lamar Jackson, igaz, a Ravens így is menetel egyelőre. Jackson lábon továbbra is verhetetlen, még a játékvezetőt is sikerült beültetnie a hintába.

Elszenvedte idei első vereségét a címvédő Kansas City Chiefs, amely ráadásul egy igazi pisztolypárbajt veszített el a Las Vegas Raidersszel szemben 40–32-re. Patrick Mahomes 340 yardja, 2 touchdownja és egy interceptionje mellett egy ilyet is bemutatott.

Az Atlanta Falcons vezetőségénél a Carolina Panthers elleni vereséggel betelt a pohár, és nemcsak Dan Quinn vezetőedzőt, hanem Thomas Dimitroff általános igazgatót is menesztették.

NFL, 5. játékhét:

Kansas City Chiefs–Las Vegas Raiders 32–40

San Francisco 49ers–Miami Dolphins 17–43

Dallas Cowboys–New York Giants 37–34

Seattle Seahawks–Minnesota Vikings 27–26

Pittsburgh Steelers–Philadelphia Eagles 38–29

Atlanta Falcons–Carolina Panthers 16–23

Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals 27–3

Houston Texans–Jacksonville Jaguars 30–14

New York Jets–Arizona Cardinals 10–30

Washington Football Team–Los Angeles Rams 10–30

Cleveland Browns–Indianapolis Colts 32–23

csütörtökön játszották:

Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers 20–19

hétfőn játsszák:

New Orleans Saints–Los Angeles Chargers

Tennessee Titans–Buffalo Bills

A New England Patriots–Denver Broncos mérkőzést elhalasztották.

Tom Brady ismét kikapott a mumusától

2020. október 9., 10:06 Módosítva: 2020.10.09 16:44
A Nemzeti Futball Liga ötödik fordulójának nyitómeccsén a Nick Foles vezette Chicago Bears hazai pályán 20–19-re legyőzte Tom Bradyt és a Tampa Bay Buccaneerst.

Ezen a találkozón csapott össze egymással az 52. Super Bowl óta először Tom Brady és Nick Foles, előbbi akkor még a New England Patriots, utóbbi pedig a Philadelphia Eagles csapatát irányította.

Ez volt az első olyan mérkőzés az NFL történetében, ahol két olyan irányító nézett farkasszemet egymással, akik korábban Super Bowlban is találkoztak, de mindketten még más csapat színeiben.

Azt a találkozót az Eagles nyerte, és most is a Foles által vezetett gárda diadalmaskodott, amely Cairo Santos mezőnygóljával bő egy perccel a vége előtt fordított.

Bradynek rendkívül nehéz dolga volt az egész meccsen, fő célpontjai közül csak Mike Evans állt rendelkezésére (neki osztotta ki egyetlen TD-passzát), ráadásul a támadófala sokszor cserben hagyta. Ez pedig óriási hátránynak számít, főleg akkor, amikor az ellenfélnél egy bizonyos Khalil Mack játszik, aki kétszer is földre vitte Bradyt, sőt, egyik alkalommal utána még a 130 kilós falembert is úgy dobta el, mint egy rongybabát.

A legendás irányítónak ez volt a hatodik mérkőzése a Bears ellen, most először szenvedett vereséget. 

A túloldalon Folesnak volt egy hatpontos átadása, valamint egy eladott labdája is.

NFL, 5. játékhét:

Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers 20–19.

Az NFL egyébként bejelentette, hogy ebben a fordulóban két mérkőzést, a hatodikban pedig egyet biztosan elhalaszt. 

A New England Patriots–Denver Broncos és a Tennessee Titans–Buffalo Bills mérkőzést vasárnap rendezték volna, de mivel a héten újabb koronavírusos megbetegedések történtek a két hazai együttesnél, ezért mindkét klub létesítményei továbbra is zárva vannak.

A liga emiatt az előbbi találkozót hétfőre, utóbbit keddre halasztotta. A Buffalo Bills a következő héten csütörtökön fogadná a címvédő Kansas City Chiefset, de a halasztás miatt azt az összecsapását is későbbre kell tolni. Az új időpontot viszont még nem jelölték ki, mivel csak akkor helyezik át a találkozót, ha kedden valóban lejátsszák a Titans–Bills meccset.

(MTI)

Óriási a káosz New Englandben, ha nem Brady vagy Newton irányít

2020. október 6., 10:05 Módosítva: 2020.10.07 08:30
Magyar idő szerint kedd hajnalban két mérkőzést játszottak a Nemzeti Futball Liga (NFL) negyedik fordulójában. A Kansas City Chiefs–New England Patriots-rangadót a Pats irányítójának, Cam Newtonnak a koronavírus-fertőzése miatt halasztották el vasárnapról, aki értelemszerűen nem tudta vállalni a játékot, és a hiányát rendesen megérezte Bill Belichick együttese.

A Patriots már az előző szezonban is remek védelmére alapozva jutott be a rájátszásba, idén pedig Tom Brady távozása után a támadósémát az új irányítójára, Cam Newtonra kellett átalakítani. Ezúttal azonban hiányzott a 2015-ös MVP, ugyanis elkapta a koronavírust, ezért Brian Hoyernek kellett kezdenie. Ez semmiképp sem számított jó előjelnek, mivel Hoyer az utóbbi 10 NFL-meccsét elveszítette, amikor kezdőként lépett pályára.

A védelem viszont remekelt, a lehető legjobban le tudta lassítani a címvédő Chiefs félelmetes támadósorát, amely mindössze hat pontra volt képes az első félidőben.

A Mahomes-érában csupán harmadszor fordult elő a csapattal, hogy nem tudott touchdownt szerezni az első félidőben, az előző kettőért szintén a Patriots védelme volt a „felelős”.

A New England sem szórta a pontokat Hoyer vezetésével, összesen hármat tudott szerezni a csapat az első két negyedben. A félidő vége előtti jelenetsor pedig pontosan megmutatta, miért is szerződtette Belichick Newtont, és nem bízta az irányítást Hoyerre.

10 másodperc volt hátra, amikor a Patriots a KC célterületétől 13 yardra indíthatott támadást. Hoyer nem talált magának célpontot, majd addig hezitált, míg a hazaiak védője, Frank Clark sackelte. Hoyer pánikszerűen próbált időt kérni, amiből azonban már nem volt a csapatnak, így az óra lepörgött, azaz 7, de legalább 3 pont helyett nullával zárta a támadást a csapat. Ilyen aligha történt volna meg Bradyvel.

A folytatás sem alakult vidámabban a New England szempontjából, a harmadik negyedben Mahomes Tyreek Hillnek adott egy touchdown-passzt, Hoyert pedig Jarrett Stidham váltotta. Ő is kiosztott egy TD-átadást N'Keal Harrynek, amivel zárkózott a Pats, de Mahomeséknak volt válaszuk, az újabb touchdown után pedig Tyrann Mathieu szedett össze egy Julian Edelman által elejtett labdát, amivel meg sem állt az end zone-ig, beállítva a 26-10-es végeredményt. 

A Patriots irányítópárosa összesen egy TD-vel és három interceptionnel zárta a találkozót, a csapat pedig visszaesett 2-2-es mérlegre.

A forduló zárómeccsén a Green Bay Packers Aaron Rodgers vezetésével 30-16-ra legyőzte hazai pályán az Atlanta Falconst. A klasszis irányító már az első félidőben passzolt három touchdownt, a harmadik negyedben pedig még egyet, 33 passzkísérletéből pedig 27 volt sikeres. A Packers – akárcsak a Chiefs – 4-0-s mérleggel áll, míg a Falcons 0-4-gyel.

NFL, 4. játékhét:

Kansas City Chiefs – New England Patriots 26-10

Green Bay Packers – Atlanta Falcons 30-16

Zsinórban ötödször a Dallas Cowboys a világ legértékesebb klubja

2020. augusztus 1., 14:35 Módosítva: 2020.08.03 09:49
72

Sorozatban ötödször a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys lett a világ legértékesebb csapata a Forbes magazin szerint. A pénteken nyilvánosságra hozott listát egyébként is az NFL-klubok uralják.

A Cowboyst, amely 2016-ban a Real Madridot taszította le a képzeletbeli trónról, 5,5 milliárd dollárra értékelte a magazin, ez tízszázalékos értéknövekedés az előző évhez képest. A második helyen a New York Yankees baseballcsapata áll 5 milliárddal, míg a harmadik egy kosárlabdaklub, a NBA-ben szereplő New York Knicks lett 4,6 milliárddal.

Az 50 egyesületet rangsoroló listán 27 NFL-klub kapott helyet, a top 10-ben pedig három európai futballcsapat található: a Real Madrid (4,24 milliárd) a hatodik, a Barcelona (4,02) a nyolcadik, a Manchester United (3,81) a tizedik. Az NBA kilenc, az európai labdarúgás és a profi baseball-liga, az MLB egyaránt hét együttessel képviselteti magát a mezőnyben.

Jégkorong-, Forma-1-es- vagy Nascar-csapat nincs az 50-es listán.

teljes bejegyzés

Sorra mondják le az NFL-esek a szezont

2020. július 29., 08:22 Módosítva: 2020.07.30 11:40
162

Már 25 játékos jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt kihagyja az NFL 2020-as szezonját, a 25 visszalépő közül hatan a New England Patriotsból jelezték, hogy nem szeretnének játszani.

teljes bejegyzés

Kobe Bryant emléke előtt tiszteleg a Philadelphia Eagles

2020. július 28., 11:45 Módosítva: 2020.07.28 18:41
19

A Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapata hatalmas plakátot helyezett el edzőközpontjában, amelyen az egykori kosarassztár, Kobe Bryant látható és az ő motivációs tíz pontja olvasható, írja az MTI.

teljes bejegyzés

Amikor Keanu Reevest le akarták szerződtetni az NFL-be

2020. július 26., 18:22 Módosítva: 2020.07.30 11:40
142
Egy filmforgatás alkalmával figyeltek fel rá, és ajánlott neki lehetőséget a későbbi Super Bowl-győztes csapat. Marketingfogásnak remek lett volna, de a színész mégis nemet mondott.

Keanu Reeves életéből a végtelenségig lehet sorolni az izgalmasabbnál izgalmasabb dolgokat. Kezdve onnan, hogy gyerekként a rocksztár Alice Cooper is volt a bébiszittere, vagy hogy tehetséges hokikapusként indult el a világhír felé egészen addig bezárólag, hogy a hawaii nyelven egyébként hűvös szellőt jelentő Keanu nevet elhagyva, Chuck Spadina néven próbált meg befutni Hollywoodban.

Az már csak a hab lett volna a tortán, ha 1999-ben elfogadja a Baltimore Ravens felkérését, és megpróbálkozik az NFL-lel egy amerikaifocis szerep után, mert így akár Super Bowl-győztes is lehetett volna belőle.

teljes bejegyzés

Az intergalaktikus Super Bowlt álmodta meg a képregénylegenda

2020. július 25., 23:32 Módosítva: 2020.07.27 12:37
180

Elsőre talán nem gondolnánk, de az amerikaifutball és a képregények között több erősebb kapcsolódási pont is van. Pár éve például az amerikai ESPN képregényes címlapokra hajazó posztereket kezdett gyártani az egyetemi amerikaifutball-bajnokság legnagyobb rangadói elé, amiben klasszikus Marvel-címlapokat gondoltak újra. De a kapcsolat ennél sokkal régebbi:

az 1970-es évek elején a Marvel egyik legnagyobb hatású alkotója, Jack Kirby kapott megbízást arra, hogy képzelje el, milyen is lenne az NFL jövője, ha kereszteznék az amerikaifutball és a szuperhősök világát egy intergalaktikus Super Bowlban.

teljes bejegyzés

Elmarad az NFL teljes előszezonja

2020. július 22., 09:33 Módosítva: 2020.07.22 20:20
30

Teljes mértékben elmarad a 2020-as NFL-idény előszezonja,

a 32 csapat egyike sem játszik majd felkészülési meccseket, közölte a játékosokkal az őket képviselő szakszervezet az NFL-tulajdonosokkal folytatott tárgyalások után az NFL Network három szakírójának értesülései szerint.

teljes bejegyzés

Egy ingatlanügynök hekkelte meg az NFL-csapat névváltását

2020. július 14., 08:49 Módosítva: 2020.07.15 08:30
144

Hétfőn hosszú évtizedek nyomása után Dan Snyder, a Washington Redskins NFL-csapat tulajdonosa végre belátta, hogy ideje megváltoztatni a sokak, leginkább az őslakosok számára sértő, rasszista csapatnevet. A Washington viszont csak visszavonultatta a Redskins nevet és logót, újat egyelőre még nem közölt, ami nem véletlen:

védjegyvitába kerültek egy szemfüles ingatlanügynöknek köszönhetően.

teljes bejegyzés

Száműzik a Redskins nevet az NFL-ből, nevet vált a csapat

2020. július 13., 15:03 Módosítva: 2020.07.13 23:50
1664

Nyugodtan írja le nagybetűkkel: SOHA nem megyünk bele a névváltoztatásba

– nyilatkozta 2013 májusában Dan Snyder, a Washington Redskins NFL-csapat tulajdonosa, amikor arról kérdezték, lecseréli-e az őslakosok által sértőnek tartott rézbőrűek elnevezést. A Snyder által emlegetett soha hét évig tartott, mert 2020. július 13-án, hétfőn közölte a csapat, hogy az elmúlt hetekben őket érő nyomásgyakorlás hatására megváltoztatják a nevüket. Azt, hogy mire vált a Washington, még nem tudni, annyi biztos csak, hogy a 2020-as szezont már nem Washington Redskins néven kezdik meg – az elnevezéssel együtt a csapat logóját is visszavonultatják. A közlemény szerint hamarosan bemutatják a csapat új nevét és logóját, amelynek keresésekor a fő szempont, hogy 100 évig is kiállja az idő próbáját, és inspirációt jelentsen a szponzoroknak, szurkolóknak és a közösségnek.

teljes bejegyzés

Eldőlt az első dominó, veszélyben az amerikai egyetemi sportélet

2020. július 9., 11:24 Módosítva: 2020.07.10 11:32
10

Továbbra is bizonytalan, hogy lehet-e ősszel sporteseményeket tartani az Egyesült Államokban, és ha igen, milyen körülmények között. Az évente 10 milliárd dolláros bevételt termelő egyetemi bajnokság egyik főcsoportja, a tanulmányi oldalt tekintve legnevesebb egyetemeket (Yale, Harvard, Princeton, Brown, Columbia) magába foglaló Ivy League jelezte, hogy

teljes bejegyzés

Egy italbolti eladó leplezte le a 140 milliárdos, rekordot érő sportszerződést

2020. július 8., 11:02 Módosítva: 2020.07.09 11:28
156

Hétfőn a Super Bowl-győztes irányító, Patrick Mahomes lett a történelem legjobban fizetett sportolója, amikor a játékos tízéves, 450 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a Kansas City Chiefsszel (ami bizonyos feltételek teljesülése esetén 503 millióra is nőhet, de valószínűleg nem fog). A szerződés részleteivel ugyan a szakújságírók rukkoltak elő, ám magáról a szerződés tényéről egy egészen váratlan szereplő,

egy italbolti eladó adott hírt először,

megelőzve a szakma összes bennfentesét.

teljes bejegyzés

140 milliárd forint: a Super Bowl-győztesé a sportvilág legnagyobb sportszerződése

2020. július 6., 23:24 Módosítva: 2020.07.08 10:59
58

Tízéves hosszabbítást kötött a Super Bowl-győztes Kansas City Chiefs a csapat 24 éves irányítójával, aki évi 45 millió dollárért írt alá, a 450 millió dolláros összértékkel pedig övé minden idők legnagyobb szerződése a sportvilágban.

teljes bejegyzés

Elgondolkodik a névváltoztatáson a rasszista nevű NFL-csapat

2020. július 3., 20:54 Módosítva: 2020.07.08 08:29
964

Miután legnagyobb szponzorai és az NFL is követelte, hogy a Washington Redskins amerikai focicsapat vezetése változtassa meg a csapat sokak által rasszistának tartott nevét, a csapat tulajdonosa, Dan Snyder bejelentette, hogy felülvizsgálják a csapat nevét. 

teljes bejegyzés

Főszponzorok követelik a rasszista NFL-csapatnév megváltoztatását

2020. július 3., 08:13 Módosítva: 2020.07.08 08:29
1321

Egyre nagyobb a nyomás a Washington Redskins tulajdonosán, Daniel Snyderen, hogy változtassa meg a csapat rasszista, bántó csapatnevét. Azok után, hogy a város polgármestere még júliusban jelezte, hogy csak akkor adna területet és/vagy engedélyt a csapatnak új stadion építésére, ha megváltoztatják a nevüket, most a jelenlegi stadion névadó szponzora, a FedEx, illetve az NFL hivatalos felszerelésgyártója, a Nike jelezte egyértelműen, hogy változást akarnak.

teljes bejegyzés

Bombameglepetés, a Patriotsnál kötött ki a korábbi MVP Newton

2020. június 29., 09:06 Módosítva: 2020.06.29 15:18
39

Tom Brady utódja lett a korábban az NFL legértékesebb játékosának is választott irányító, Cam Newton, aki egyéves szerződést kötött a New England Patriots csapatával, írja több forrás alapján az ESPN. A szerződés aláírására Newton is utalt, Instagramon posztolt félreérthetetlen üzenetet, amely alapján egyértelmű, hogy a Patriotsnál folytatja. A szerződés értéke egyelőre nem nyilvános, csak azt tudni, hogy egy évre szól.

teljes bejegyzés

Meghalt a Miami Dolphins legendás támadója

2020. június 21., 19:02 Módosítva: 2020.06.22 09:08
42

Meghalt az 1972-ben veretlenül Super Bowl-t nyerő Miami Dolphins egykori játékosa, Jim Kiick. A 73 évet élt running back másfél hónappal élte túl a csapat sikeredzőjét, Don Shulát

teljes bejegyzés