új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Instagramra tette ki ezt a videót Snoop Dogg, akinél az verte ki a biztosítékot, hogy Trump a Twitteren szólt be Marshawn Lynch amerikaifutballistának, aki az amerikai himnusz alatt nem volt hajlandó felállni. "El kell tiltani" - írta az elnök, mire Snoop ezzel válaszolt:

    Most nem fogom kibontani, de a te idióta fasz az benne van, meg ehhez hasonlók. 

  • A három hét múlva lejáró vasúti menetrendkönyv az utolsó, a 2018-ast már nem nyomtatja ki a MÁV, derítette ki a Fonódó blog.

    A MÁV a blognak megerősítette az értesülést, hozzátéve, hogy menetrend persze továbbra is lesz, az Elvirában és a cég honlapján elérhető pdf-ben.

    A vasúttársaság azt írta, egy 2014-ben végzett utaselégedettségi vizsgálat szerint az utazók mindössze 1,5 százaléka tájékozódik már csak a menetrendkönyvből. A nemzetközi tendencia is ennek megfelelő: a Német Vasút 2008/2009-ben, az Osztrák Vasút 2011/2012-ben szüntette meg a nyomtatott menetrendkönyvet. 

  •   

  • Vagyis nem most, hanem hétfőn, amikor ezt a képet posztoltam lapunk ugyanezen hasábjain.

    foti templom

    És azt írtam róla, hogy „a fotókon ugyan semmi nem utal arra, hogy formálisan tilos lenne itt parkolni”.

    Hahaha.

    Most már értem, hasonló, ám kevésbé szerencsés helyzetben miért kaptam csúf kis bírságot három éve Óbudán, amikor meglepődve fedeztem fel egy remek kis parkolási lehetőséget nem vészesen messze a Sziget bejáratától, de a HÉV-től sem, hogy másnap biztos megtaláljam. Ugyanis írt László, méghozzá elég alaposan arról, hogy hol és hogyan is szabad parkolni.

    A KRESZ szerint parkolni az úton kell (a menetiránnyal párhuzamosan, blabla...). A KRESZ így definiálja a járdát: "Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda." A képen látható terület egyértelműen kiemelt szegéllyel van elválasztva, tehát ez egy járda (hiába nem betonozott, stb). A járdán tilos parkolni, kivéve, ha ez tábla írja elő, akkor viszont csak ott szabad (1.5 méter, járda fele, stb). Tehát

    ezen a fotón minden arra utal, hogy formálisan tilos az adott területen (járdán) parkolni.

    Szóval szemben azzal, hogy semmi nem utal arra, valójában minden arra utal. Úgyhogy egyfelől hamut szórok a fejemre, másfelől pedig megkérdezhetnénk a fóti rendőrséget (akik, mint látható is, írtam is, az inkriminált helyszíntől mintegy 100 méterre vannak), hogy tényleg sose jártak még vasárnap arrafelé, ahol ez történik?

  • Megvan az a jelenet, amikor Walter és a Töki szembesítik Larryt az elhagyott házi feladatával? Nem részletezzük, a végén két autót is szétvernek, a Tökiét ráadásul félreértésből, pedig addigra már épp elég elég baja van szerencsétlennek.

    Hasonló események játszódhattak le idén áprilisban Pécsen, ahol egy férfi alaposan helybenhagyott egy utcán álló kocsit, amit előző nap vett a tulajdonosa. A Baranya megyei főügyészség közleményéből nem derül ki, miért kezdett ámokfutásba a vádlott. Talán azért, mert a lakása elé parkoltak vele.

    Két felvonásban betörte az autó fényszóróit, a jobb hátsó lámpáját, az első és a hátsó szélvédőt, végigkarcolta a jobb első sárvédőt és az ajtókat, a gumikat pedig kivágta. A számonkérésre pedig azt válaszolta: „mindjárt lemegyek, és nemcsak a kocsidat töröm szét, hanem téged is”.

    Vége.

  • Én mondjuk nem tudok emlékezni, mert nem voltam ott, ha ha, viszont elkészült a hivatalos aftermovie, amin biztos majd egy csomó ember kiszúrja magát:

    December 7-én bejelentenek majd pár nevet a 2018-as Balaton Soundról, és aznap lehet majd olcsóbb jegyeket is venni korlátozott számban.

  • Színre lépett a Fidesz főgonosza.

  • Az Országos Mentőszolgálat posztolta Facebookjára az utóbbi idők egyik legszürreálisabb hírét. Egy bolti árufeltöltő annyira szétcsapta magát egy közelebbről meg nem nevezett droggal, hogy Kasszás Erzsi dalát kezdte énekelni ordítva és közben bemutatta a reklámból jól ismert teljes tánckoreográfiát is a bolt döbbent vevőközönségének. 

    A gyorsan kiérkező mentők maguk is tanúi lehettek a produkciónak, és mivel félő volt, hogy az önkívületben lévő férfi kárt tesz magában, rövid rábeszéléssel meggyőzték a műsorszám befejezéséről, amit a közönség tapssal és ovációval díjazott.

    Mielőtt bárki kedvet kapna hasonló mutatványokhoz, gyorsan idézzük a mentőszolgálat bejegyzésének végét is.

    "A férfi elmondta, hogy tudatmódosítószert fogyasztott ez okozhatja a zavartságot. Nem meglepő, hogy a rendkívüli felszabadultságát pillanatok alatt halálfélelem és szorongás váltotta fel. Bajtársaink bár megnyugtatták a férfit, mégis csak hosszas beszélgetés után tudták rávenni a gyógykezelésre. Végül rendőri kísérettel szállították ellátás után toxikológiai osztályra a szerencsétlenül járt fiatalt. Mielőbbi felépülést kívánunk!"

  • zebra

    A terepjáró vezetője sietett: a záróvonalat átlépve, egy iskolai zebránál előzve ütött el majdnem egy gyalogost, derül ki egy lapunknak küldött videóból. A rendőrséget nem érdekli a leleplező videófelvétel.

    Hüledező olvasónk küldte a lenti (november 15-i) videót a következő levéllel:

    A fiam iskolája előtt kijelölt gyalogátkelőhely van záróvonallal és villogó sárga lámpával védve. A párom autójában van egy menetrögzítő kamera. Aznap reggel iskola előtti zebra előtt megállt, hogy átengedjen egy gyalogost, a mögötte érkező BMW terepjáró pedig megelőzte az autóját, majdnem elütve a zebrán átkelő gyalogost. Kiírtuk a felvételt és a rendőrségen felakartuk jelenteni a terepjáróst, de a rendőrség azt mondta, hogy ez kevés, és nem bizonyíték. 

    BMW terepjáró szabálytalankodik

    Az eredeti felvételen jól látszik a rendszám. Az ügyben keressük a rendőrséget, mondják el, miért nem tudnak eljárást indítani a felvétel alapján.

  • Bryan Cranston, aki az AMC Breaking Bad (Totál szívás) sorozatában a családi költségvetést metamfetaminkotyvasztásal kiegészítő Walter White nevű kémiatanárt alakította, Manson halálának bejelentése után twittelte ki, hogy kirázta a hideg a hír hallatán.

    Azt írta, 1968-ban futott össze az "alacsony fickóval, akinek a szemében őrült tűz lobogott", amikor az unokatestvérével elment lovagolni valami Los Angeles környéki farmra. Na, az a farm a  Spahn Ranch volt, ahol Manson és kommunája lakott, alig egy évvel Sharon Tate meggyilkolása előtt. "Szerencsénk volt, tulajdonképpen karnyújtásnyira voltunk tőle."

  • Igen, Kevin Spacey, aki A világ összes pénze című filmben azt a J. Paul Getty olajmágnást alakította eredetileg, akinek annyi pénze volt a hetvenes években, mint a pelyva (2 milliárd dolláros akkori vagyona ma 8,6 milliárdra rúgna), de nem volt hajlandó kifizetni az unokáját elrabló bűnözők követelte váltságdíjat (#évnagyfaterje). A zaklatási botrány aztán Spacey-t kitörölte a filmből, Christopher Plummer került a helyére, akivel mindent újra fel kellett venni ugye, de a poszterre már nem került rá, miközben Spacey alakja meg lekerült arról.

    all the money in the world ver2
  • Az MTI-ben jött ki imént egy hír a következő címmel:

    Több száz külföldi dzsihadistafeleséget és -porontyot szállították át egy bagdadi fogolytáborba

    A "kdk/kvb" szignókkal dolgozó szerző-szerkesztő-páros beszámol arról, hogy az érintett nőket és gyerekeket Észak-Irakból egy bagdadi fogolytáborba szállították, és a főként Törökországból, Európából és volt szovjet tagköztársaságokból származó asszonyok és gyerekeik az iraki hatóságok gyanúja szerint az Iszlám Állam harcosainak a családtagjai. A hír folytatásából kiderül, hogy

    a dzsihadistafeleségek és -ivadékok többsége augusztus 30. óta van fogságban.

    Kiemelések tőlem. Persze, újságírás közben is vannak helyzetek, amikor érdemes elkerülni a szóismétléseket, de egy tárgyilagos hírügynökségi hírben nekem nagyon furán hat a porontyozás, pláne az ivadékozás, még akkor is, ha terroristák családtagjairól van szó. Vagy ha ez rendben van, akkor már ne álljunk meg itt, segítsünk együtt az MTI-nél dolgozó kollégáknak!

    Ha nem gyereke van az Iszlám Állam terroristájának, akkor mije?

  • lékj

    Nincsenek kerekek? Nem probléma!

    Ebben a videóban az a különleges, hogy a pilóta olyan simán leteszi a gépet, mintha ez lenne a normális. Aztán elsétál zsebre dugott kézzel, mintha csak egy átlagos kedd reggel lenne az irodai kávéfőző előtt. 

    Chill pilot makes textbook emergency landing from gifs
  • Forrás: BKK
    Forrás: BKK

    Forgalmi akadály miatt nem közlekedett a 12M és a 14M villamos délután egy darabig a Lehel téri végállomásnál, közölte a BKK a Facebook-oldalán.

    A kissé bizonytalanul álló "forgalmi akadályt" a rendőrök eltávolították, a villamosok ismét járnak.

  • Az AGB Nielsen összesített adatai szerint minden korcsoportban tetten érhető a tévétől való elfordulás: a 18-49-es, kereskedelmi korcsoportnak nevezett demográfiai réteg napi 12 perccel kevesebb tévés tartalmat fogyaszt, a teljes lakosság pedig néggyel, ami nem tűnik soknak, de kis lépésekkel lehet csak haladni ugye.

  • Aminek sírhelyét a Komjádi Béla uszodában lehet megtekinteni, szép emléktáblát állítottak neki. A képet ma készítettük a nyári vizes vb egyik edzéshelyszínén.

  • Ez itt nem a reklám helye, hiszen ezt a szexuális felvilágosító anyagot egy magyar magánklinika készítette, de ami itt elhangzik, az mindenki okulására szolgál. A klinika szexedukációs kampányában Csermely Gyula szülész-nőgyógyász beszélget fiatalokkal a pornóról igencsak oldott hangulatban. Vajon amit a pornóban látunk, annak mennyi köze van a valósághoz, és mi hasznosítható belőle? A kampány üzenete mindenki számára szimpatikus lehet:

    A szex jó, csináld jól!

    sz
  • hero Three-Billboards-TIFF-2017

    A Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri című filmben az Oscar-díjas Frances McDormand egy anyát alakít, akinek a lányát megölték, de a helyi rendőrség nemhogy a tettest nem kapta el, a nyomozást sem nagyon erőltetik. Fogja magát, és kibérel három óriásplakáthelyet a városba vezető úton és elkezd üzengetni a rendőrségnek, akiknek ez nem nagyon tetszik. Itt az újabb előzetes:

    A szereposztás állat, Frances McDormand mellett Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes, Peter Dinklage, Abbie Cornish, Samara Weaving és Kathryn Newton lesz benne, hazai bemutató január 25. 

  • 1.png

    Hihetetlen profizmus és hidegvér kell ehhez. A felvétel a múlt heti pohangi földrengés alatt készült. 

  • Gyászol a Twitter népe, ami önmagában nem egy különösebben ritka esemény, mindig előfordul, amikor meghal egy híresség. Most azonban az a fura helyzet állt elő, hogy meghalt a tömeggyilkos Charles Manson, a derék twitterezők viszont a polgárpukkasztásban és rockzenében utazó szupersztár Marilyn Mansont búcsúztatják.

    De annyira, hogy vasárnap óta a trending hashtagek élvonalában van. Hogy ebből mennyi az, aki direkt trollkodik és mennyi keveri össze tényleg a két embert, azt persze nem tudjuk. Marilyn Mansonnak egyébként egy pici köze tényleg van Charles Mansonhoz, nevezetesen tőle kölcsönözte a művészneve felét (a másik felét meg Marilyn Monroe-tól), valójában Brian Warner a neve.

    (via Newsweek)

  • Ez egy svéd kutatásból  derült ez ki: a tanulmányban 3,4 millió Svédországban élő embert vizsgáltak meg, a résztvevők 40 és 80 év közöttiek voltak, 13 százalékuknak volt kutyája. A kutatás alapján az ebtulajdonlás 36 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását az egyedül élők esetén, de a többszemélyes háztartások is van ilyen hatás, igaz csak 15 százalékos.

    A kutatás következtetései azért lehetnek fontosak, mert például az Egyesült Királyságban az elmúlt időszakban elég sok szó volt arról, hogy az egyedüllét komoly egészségügyi kockázatok kialakulásához vezethet. Egy angliai kutatás szerint az 1,1 millió egyedül élő brit állampolgárnál 50 százalékkal nagyobb egy komoly betegség kialakulása, mint a közösségben élő briteknél.

    A svéd kutatásból az is kiderül, hogy az egyedül lakás nem szükségszerűen jelent magányosságot is, de az biztos, hogy a kutyatartás minden esetben pozitív hatásokkal bír.

    Azt egyelőre nem tudják, hogy pontosan miért egészségesebbek a kutyatartók a kutyátlanoknál, de több elmélet is van erre. Az egyik szerint a nagyobb mozgásigényű kutyák gazdái egyszerűen többet mozognak a kutyáik miatt, és ezért egészségesebbek. A kutatás szerzője ugyanakkor nem ebben az elméletben hisz: szerinte arról lehet szó, hogy a kutyások közösséget alkotnak, és lehet lehet pozitív hatása az egészségre. Egy harmadik elmélet szerint a kutyák jelenléte megváltoztatja a házban jelen lévő mikroorganizmusok összetételét, és ennek lehet pozitív egészségügyi hatása. Korábbi kutatások ugyanis azt bizonyították, hogy egy kutya 15 százalékkal csökkentheti a gyerekeknél az asztma kialakulását, ugyanis a túl tiszta háztartások elősegíthetik a különféle allergiák kialakulását. (Guardian)

  • A magyar zenei örökség megőrzéséért dolgozik Balog József zongoraművész, aki koncertjein és lemezfelvételein évek óta a hazai zeneszerzők elfeledett darabjait szólaltatja meg. A zenészcigány családból származó 38 éves művész örül, hogy egyre több roma zenész választja a komolyzenei pályát, akik közül sokan nagyszerű sikereket érnek el. Balogról a Roma Sajtóközpont készített kis videót és írta ezt a szöveget.

    Balog Józsefet nemzedéke legtehetségesebb zongoristái között emlegette Kocsis Zoltán, akivel a Nemzeti Filharmonikusoknál többször is együtt dolgoztak. A legendás művész Bartók, Szonáta két zongorára és ütőhangszerekre című darabját utoljára Baloggal együtt játszotta el – ez máig meghatározó élmény számára. 

    Balog cigányzenész családba született. Apja, Cápár Balog József ismer énekes-prímás volt, aki  ahogy akkoriban sok más roma zenész, például Cziffra György is  a XIII. kerületi szegénynegyedben, Tripoliszban nőtt fel. Közeli rokonságából többen is a harmincas-negyvenes évek legelismertebb cigányzenészei közé tartoztak.  

    Bár gyerekkorában neki is hegedűt nyomott apja a kezébe, a kis József már négy éves korában eldöntötte, hogy inkább zongoraművész lesz, és hamarosan kiderült, hogy jól döntött: a Zeneakadémiát Jandó Jenő osztályában végezte el.  

    A mára nemzetközi hírűvé vált zongoraművész eddigi pályafutása során a világ 26 országában több mint ezer koncertet adott.  

    Következő hazai koncertjén többek között ritkán hallható Kodály és Lajtha műveket is megszólaltat. Kodály összkiadás után jövőre Lajtha László életművét rögzíti lemezre. Kötelességének érzi ugyanis a magyar komolyzenei örökség ápolását. A népszerű darabok eljátszása helyett kifejezetten keresi a szakmai kihívásokat, Pierre Boulez több mint tízperces kompozícióját, az Incises-t például rajta kívül alig néhány zongorista játssza az egész világon.

    ba

    A koncertmuzsikusok életmódja a közhiedelemmel ellentétben rendkívül megerőltető  a koncertek, az utazások és lemezfelvételek között napi 10-12 órás gyakorlással sajátítják el a darabokat. A napi darálóból József egy klasszikus zenésztől kevésbé várt időtöltéssel kapcsolódik ki. A videóban arról is beszél, hogy miért pont ezt a hobbit választotta. 

  • Ha nem ismerik Charles O'Rear nevét, akkor is ismerik a 76 éves fotós munkásságát. Ez az életműve:

    bliss4-900x600

    Igen, a Windows XP háttérképe. Mentségére szóljon, hogy nem direkt készült ez a tájkép, hanem a Microsoft vásárolta meg a fotót egy ügynökségtől, hogy háttérképnek használják a nagy dobásnak szánt operációs rendszerükhöz. 

    Charlest most a Lufthansa kérte fel, hogy készítse el az *alap* háttérképek következő generációját, persze álló képben, mobilra optimalizálva, mert, hát, mégis csak 2017 vége van.

    Itt az egyik kép, ezt még el is tudnám képzelni a telefonomon, ha valaha váltanék az üres fekete háttérről. A Petapixelen megnézhetik a másik kettőt is.

    meme
  • 5247102 fbf2683c94d78151fd1b6010893b0328 o
    Fotó: Nagy Attila Károly / Barakonyi Szabolcs

    Facebookon ma arra vagyunk kíváncsiak, mit vár Pintér Sándor nemzetbiztonsági meghallgatásától? A belügyminiszter ma fog beszámolni róla, mit tártak fel Soros Györgyről. Jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot, tényleg van-e Soros-terv meg ilyenek.

    Facebookon szavazhat, ebben a bejegyzésben:

  • Lehet gyönyörködni:

    És még:

  • Pedig alapvetően igaz, csak némi pontosítást érdemel – szóval tudják, mint egy random hír a közmédiában.

    Szóval valóban budapesti ingatlan, még ha nem is egy központi kerületben van, hanem a Soroksáron. És ráadásul csak 16 négyzetméter – igaz, ekkora lakásért a belvárosban milliókat fizetnének ki.

    Viszont ez ráadásul nem is lakás, hanem egy út. Igen, 16 négyzetméternyi út az, amit megvehetünk 50 000 forintért – de ha van bennünk egy csipetnyi mészároslőrincség, akkor vagy azonnal útdíjat kezdünk szedni, vagy tőzsdére visszük, és máris gyorsan a pénzünknél vagyunk.

    nemv

    blabla

  • Mielőtt túl sokáig időzne azzal, hogy megpróbálja kitalálni, mi is történhetett a képen látható szituációban, segítek.

    Pandamaszkba öltözött munkások próbálják beazonosítani egy vezeték nélküli eszköz segítségével a Jinghszüe nevű panda tartózkodási helyét a Szecsuán tartománybeli Vulung közelében a vadonban.

    És akkor egy kis plusz magyarázat az emészthetőség kedvéért: Kínában 67 óriáspanda-rezervátum működik, ezekben az intézményekben próbálnak mindent elkövetni a kínai kutatók kitartó munkájának köszönhetően már nem a kihalás szélén álló faj megmentéséért. Ezekben a parkokban pandákat szaporítanak, nevelnek és készítenek fel a vadonbeli életre. Először 2006-ban sikerült fogságban született óriáspandát visszatelepíteni a természetbe.

  • Nagy a nagyvilág gasztronómiai állatkertje (is), miért ne férhetne hát el benne egy olyan fazon, aki undorítóbbnál undorítóbb kinézetű kajákat csinál magukat kellően ínyencnek gondoló kellően kíváncsi embereknek? Legalábbis valami ilyesmire gondolhatott a necro_nomnomnomicon néven instázó szakácsmester, aki egyben az eatthedead.com weboldal (kábé a halálkaja) büszke tulajdonosa is. És aki több mint hatszáz bejegyzésben mutat be skorpiópitét, koponya formájú kutyakajás tálat, vérző szív muffint, ésatöbbit, ésatöbbit. De most megcsinálta az Alien filmek ikonikus lényét, az általunk eddig csak plüssfiguraként ismert arctámadót tepsiben, némi salátával. Jó étvágyat hozzá, és ha még nem ment el, kattintgasson bátran itt.

    top-view-768x482
    Fotó: eatthedead.com
  • Melania Trump fia, Barron társaságában átveszi a Fehér Ház karácsonyfáját a Silent Night Evergreens-i Chapman családtól a washingtoni elnöki rezidencia előtt. A Wisconsin államban nevelt fát a Kék szobában állítják fel.