Pihenőre megy a BTS, a világ legnépszerűbb k-pop zenekara

2019. augusztus 12., 09:51 Módosítva: 2019.08.12 14:06
289

Megalakulásuk óta, vagyis hat éve nem volt hosszabb pihenője a BTS hét tagjának, ezért most határozatlan időre szabadságra mennek - tudatta a hírt a rajongókkal a banda menedzsmentje. Az utolsó koncertjüket Szöulban adják majd októberben. 

A rajongók viszonylag jól fogadták a hírt, egyetértenek abban, hogy a bandának szüksége van egy kis pihenésre.

A BTS 2013-ban alakult, és azóta folyamatosan dolgoznak, folyamatosan úton vannak. A Love Yourself: Her című albumuk több mint 70 országban vezette az iTunes listáját, illetve ez lett az első olyan dél-koreai lemez, ami felkerült az amerikai toplista első tíz helyezettje közé. 2019 áprilisában rekordot döntöttek, amikor legújabb videoklipjüket a Boy With Luv-ot 24 óra leforgása alatt 78 milliószor tekintették meg a Youtube-on.

Sokkal több ilyen frontembert a Szigetre

2019. augusztus 11., 11:28 Módosítva: 2019.08.11 20:43
322

2011-es első magyarországi koncertje után újra a Szigeten játszott az ohiói gyökerű, de New Yorkban működő The National, Matt Berninger pedig ismét megmutatta, hogy mennyire rettenetesen jó frontember. Emellett nagyon jó koncertet adott James Blake, Mura Masa és a Son Lux is, Macklemore pedig olyan szépen beszélt a családról, hogy még a Fidesz is megirigyelné. Ilyen volt a Sziget szombati napja, koncertekben.

Tovább

Macklemore is beugrott Martin Garrix szigetes bulijára

2019. augusztus 10., 11:48 Módosítva: 2019.08.10 21:37
279

Négy év után újra fellépett a Szigeten a még mindig nagyon fiatal (mindössze 23 éves) holland sztár dj, Martin Garrix, akinek a bulijától megint megőrült a fesztivál – pláne miután a szombati nap headlinere, Macklemore is megjelent a színpadon. 6lack és a Yeasayer nem ment nagyot, Tove Lo viszont igen, szivárványos zászlóval és túlfűtött erotikával lopta be magát az emberek szívébe, a Chicks on Speed kaotikus házibuliján pedig többen táncoltak a színpadon, mint a nézőtéren. Ilyen volt a Sziget pénteki napja, koncertekben.

Tovább

A BKK szerint a K-hidat fel kell újítani, de biztonságosan lehet rajta közlekedni

2019. augusztus 9., 14:10 Módosítva: 2019.08.10 00:17
322

A Sziget első napján többen számoltak be arról, hogy amikor Ed Sheeran koncertje után a tömeg megpróbált hazamenni, a szervezők egy idő után csak szakaszosan engedték át az embereket a Hajógyári-szigetet a parttal összekötő K-hídon, ami mintha nem bírta volna a terhelést. Az egykor a szigeten lévő ipari üzemeket kiszolgáló vasúti híd 1955-ben épült.

A BKK ma hivatalos közleményt adott ki a híd állapotáról. Ebből kiderült, hogy

  • a híd tulajdonosa és kezelője Budapest Főváros Önkormányzata, a híd operatív kezelői, üzemeltetői feladatait pedig a Budapest Közút Zrt. látja el.
  •  a híd állapotát az üzemeltető Budapest Közút Zrt. rendszeresen ellenőrzi, ami alapján a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzi, ezen kívül a 10 évenkénti szakértői fővizsgálat az idei évben aktuális, aminek közbeszerzési eljárása (több más híd vizsgálatával együtt) folyamatban van;
  • az idei évben a Sziget Fesztivál által generált jelentős gyalogosforgalom-növekedés miatt készült járdakonzol vizsgálat, és ennek a vizsgálatnak az eredményei alapján a szükséges intézkedéseket a szervezők megtették a Budapest Közút Zrt. ellenőrzése mellett;
  • a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzik a híd állapotát;
  • a hídon egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció.

A hídon jelentős beavatkozásra annak építése óta nem került sor. A híd műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de ez nem jelenti azt, hogy a műtárgy nem alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására. Ezért a BKK Zrt. a Sziget rendezvénytől függetlenül, korábban elkészíttette a felújítási terveket, amely tervek engedélyeinek meghosszabbítása zajlik jelenleg

- írják.

A britek kedvence nálunk nem igazán működött

2019. augusztus 9., 10:19 Módosítva: 2019.08.10 00:19
106

A nyitónapi Ed Sheeran-őrület után valamivel nyugisabb volt a Sziget csütörtöki napja, amelyen igazi abszolút szupersztár nem lépett fel, de azért így is akadt egy rakás izgalmas koncert. A Franz Ferdinand még mindig nagyon szórakoztató, ahogy a Chvrches a sokadik magyarországi koncertjén is remek volt, illetve tetszett nekünk az Algiers is. Ami nagyon nem tetszett, az a nap főfellépője, a brit 1975, akik az utóbbi évek legunalmasabb, leglagymatagabb, legsemmitmondóbb nagyszínpados koncertjét adták. Ez volt a Sziget, napi koncertbeszámoló, csütörtök.

Tovább

Történt még valami Ed Sheeranen kívül?

2019. augusztus 8., 15:58 Módosítva: 2019.08.09 00:03
37

A Sziget nyitónapja teljesen Ed Sheeranról szólt, hiszen az tényleg ritkaság, hogy a nyugati popzenében éppen nagyon aktuális világsztár akkor lép fel Budapesten először, amikor még ténylegesen szupersztár státuszban van. Ennek megfelelően az első napra más nagy nevet nem időzítettek, de azért akadt olyan fellépő, akit érdemes volt meghallgatni. Ez volt a Sziget, napi koncertbeszámoló, szerda.

Tovább

Ennyi ember egyszerűen nem fér el egy helyen

2019. augusztus 8., 14:26 Módosítva: 2019.08.09 11:14
1640

Szerda este egy igazi világsztár lépett fel a Szigeten, de a rákövetkező napon nem arról beszél mindenki, hogy milyen koncertet adott Ed Sheeran, hanem a fellépése előtt, alatt és főleg utána kialakult tömegpokolról, ami egyesek szerint példátlan a Sziget történetében. Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a nyitónapon a fesztiválra ki kell tenni a megtelt táblát, de még a veterán szigeteseket is megdöbbentette, amit éjszaka tapasztaltak. Olvasóink és forrásaink szerint valóságos tömeghisztéria alakult ki a Nagyszínpad környékén, az egyre agresszívebb tömeg miatt a pultokon keresztül próbáltak menekülni az emberek, a fesztiválról pedig egy ideig gyalog sem lehetett távozni az iszonyatos tömeg miatt.

A Sziget maximális befogadóképessége idén 95 ezer fő, és joggal merülhet fel a kérdés, hogy ez már vajon a Hajógyári-sziget befogadóképességének a vége, vagy csak egyszeri esetről volt szó. És az is felvetődik, hogy a Sziget szervezői jól húzták-e meg a határt, hogy mit tekintenek teltháznak, vagy ennél azért kevesebb embert kellett volna beengedni.

Tovább

Egyre jobban van Demjén Ferenc

2019. augusztus 8., 11:41 Módosítva: 2019.08.08 17:26
108

Az idén 72 éves, Kossuth-díjas énekes-basszusgitárost három hónapja vitték kórházba agyérgörccsel. Rehabilitációja a harmadik fázisnál tart, felépülése komplikációmentes, írja a Blikk. A zenész olvasgat, sétál, nyugiban van, és ezt erősítette meg jóbarátja, a szintén Kossuth-díjas Frenreisz Károly, aki Rózsi másik barátjával, a Liszt Ferenc-díjas Horváth Charlie-val (71) járt másfél hónapja a gyengélkedő kollégánál.

Tovább

Ed Sheeran kimaxolta az utcazenét

2019. augusztus 8., 09:43 Módosítva: 2019.08.09 10:34
2928

Viszonylag ritkán történik olyan, hogy a nyugati popzenében éppen nagyon aktuális világsztár akkor lép fel Budapesten először, amikor még ténylegesen szupersztár státuszban van, és nem csak a nyugdíjalapot igyekszik tölteni. Ed Sheeran miatt konkrétan megtelt a Sziget első napja, és  kiderült, hogy miért őrül meg érte a sarki zöldségestől a középiskolás tinin át a partiállat turistáig mindenki.

Tovább

A pultokon keresztül menekültek Ed Sheeran koncertje alatt a pánikoló emberek

2019. augusztus 8., 00:23 Módosítva: 2019.08.09 06:24
8782

Többen is jelezték, hogy kibírhatatlan volt a tömegnyomor Ed Sheeran koncertje alatt. Egy ponton a pultosok kezdték el behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket. Olvasóink és a Sziget oldalán is többen panaszkodtak. 

Egy olvasónk szerint az eset a színpad jobb oldalánál volt kritikus,

többen rosszul lettek, és a pultosok szedtek ki az embereket, több embert húztak ki, aki elájult.

Tovább

750 a csapolt sör, tízezer a vödrös koktél

2019. augusztus 7., 19:36 Módosítva: 2019.08.08 11:45
606

Elindult az idei Sziget fesztivál, az első nap Ed Sheeran koncertje miatt máris teltházas. A fesztivál augusztus 7-től 13-ig tart, újra van óriáskerék, az Auchan saját dj-vel készül, a pénzünket pedig tavalyhoz képest egy fokkal könnyebb lesz a fesztivál végén visszaszerezni. Bejártuk az Óbudai-szigetet, összegyűjtve mindent, ami az egy hét alatt fontos lehet.

Tovább

Megrongálták a Joy Division énekesének sírját

2019. augusztus 6., 14:32 Módosítva: 2019.08.06 20:36

Egy, a Twitteren közzétett bejegyezés szerint valaki elvitt egy kőlapot Ian Curtis sírjáról, illetve megpróbálta ellopni azt az emlékfeliratot, amit 2008-ban egyszer már pótolni kellett. Tíz évvel ezelőtt ugyanis egyszer már megrongálták a brit zenekar frontemberének sírját. Tanulva a történtekből, az újabb kőlapot sokkal biztosabban rögzítették, ezért nem tudták most elvinni a tettesek vagy a tettes. 

Ian Curtis 1980-ban, 23 évesen halt meg. Az énekes, aki súlyos depresszióval és epilepsziával küzdött, saját kezével vetett véget életének.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

R. Kellyt egy új államban vádolták meg

2019. augusztus 6., 08:45 Módosítva: 2019.08.06 16:25

Az énekes többek között prostitúció támogatása miatt állhat majd bíróság elé Minnesotában, és ha minden vádpontban bűnösnek találják, maximális büntetésként 5-5 évet is kaphat. 

A most nyilvánosságra került eset majdnem 20 évvel ezelőtt, 2001 júliusában történt Minneapolisban. Egy akkor 17 éves lány egy rajongóknak szervezett találkozón autogramot kért az énekestől, amit meg is kapott R. Kelly telefonszámával együtt. Amikor beszéltek, a híresség felhívta a hotelszobájába, ahol 200 dollárt adott neki azért, hogy pucéran táncoljon neki. A lánynak R. Kelly segített levetkőzni, és testi kontaktus is volt. Az énekes később meghívta a koncertjére, amire rajongója a kora miatt nem vehetett jegyet. A lány később a bátyjának mesélt a történtekről, de a rendőrségnek csak 2019 januárban beszélt róla, a minnesotai ügyészség pedig egy chicagói bejelentés után indított vizsgálatot az ügyben - írja a TMZ. A vád szerint nem lesz könnyű dolguk a bíróságon, hiszen ennyi év távlatából nem lesz könnyű bizonyítani, hogy pontosan mi is történt.

R. Kelly mindeközben éppen őrizetben van, New Yorkban ugyanis megtagadták az óvadék ellenében javasolt  szabadlábra helyezését, miután egy másik ügy miatt felhozott öt vádpontban ártatlannak vallotta magát. Ezzel párhuzamosan Chicagóban is eljárás folyik ellene.

A fesztivál, amiért összefog színész, rocksztár és Marika néni is

2019. augusztus 5., 17:00 Módosítva: 2019.08.06 15:48
698

Idén rendezték meg a tizenkettedik Ördögkatlan Fesztivált Baranya megyében, a Művészetek Völgyéhez hasonlóan a programokat több kisebb faluban szétszórva. A tao-rendszer eltörlése a független színházak mellett a Katlanra is súlyos csapást mért, de a főszervezők szerint megszűnni biztos nem fognak, ezt sem ők, sem a fellépők, sem a látogatóik nem hagynák. Megnéztük az idei Ördögkatlant, beszélgettünk a főszervezőkkel, illetve Beck Zolival (30Y) és Balanyi Szilárddal is (Quimby) arról, mitől különleges és hogyan menthető meg a Pécshez közeli összművészeti találkozópont.

Tovább

Ed Sheeran már a nyitónapon megtölti a Szigetet

2019. augusztus 5., 15:55 Módosítva: 2019.08.06 09:28
238

Gyakorlatilag máris telt házasnak tekinthető az idei Sziget fesztivál szerdai nyitónapja, amikor először lép majd fel Magyarországon Ed Sheeran, írja az MTI a Sziget hétfői sajtóbejárása után. A fesztivál szervezői szerint az utolsó napra, jövő keddre, amikor a Foo Fighters, a Twenty One Pilots és Johnny Marr koncertezik a Nagyszínpadon, szintén telt ház várható.

Tovább

Hétfő este eldől a Sziget hangereje

2019. augusztus 5., 11:18 Módosítva: 2019.08.05 14:21

Hétfő éjjel hangpróbát tartanak a Sziget szervezői a fesztivál környezetében, amely során a környező kerületek képviselőivel bemérik és beállítják a megfelelő hangnyomást. Az MTI híre szerint a hangpróba hétfő este 11-kor kezdődik Óbudán.

Tovább

Bezárták egy El Pasó-i hotelbe a Blink-182-t a lövöldözés alatt

2019. augusztus 4., 13:50 Módosítva: 2019.08.05 11:16
78

A Blink-182 augusztus 4-én lépett volna fel El Pasóban, ahol egy nappal korábban egy fegyveres megölt húsz embert, de a zenekar a történtekre való tekintettel lemondta a fellépését.

Ez derül ki a zenekar hivatalos Twitteréről. Az énekes, Mark Hoppus saját Twitteréről viszont megtudni azt is, hogy a zenekar kis híján pont belefutott a lövöldözésbe.

Tovább

Ed Sheeran megdöntötte a U2 turnérekordját

2019. augusztus 3., 10:39 Módosítva: 2019.08.04 18:04
113

Az énekes Divide turnéja lehet minden idők legnagyobb, legtöbb bevételt hozó, legtöbb embert megmozgató koncertsorozata - írja a BBC. A koncertkörút, aminek az egyik állomása az idei Sziget fesztivál, 2017 márciusában indult, és az utolsó fellépés Ipswichben lesz augusztus 26-án. 

Ugyan még hátravan pár dátum, a Pollstar összeszedte, hogy az énekes miben és hogyan döntötte meg a turnérekordját.

  • A U2 760 napot töltött az úton a 360° turné alatt, Sheeran 893 napot fog.
  • A U2 turnéjának 100 állomása volt, a Divide-nak 255. 
  • A U2-ra összesen 7,3 millióan voltak kíváncsiak, Ed Sheeran közönsége ezt már a turné vége előtt lekörözte. Igaz, egy-egy koncert átlagos nézőszáma sokkal magasabb volt az ír zenekarnál, csak ugye ők kevesebb koncertet adtak. 

Sheeran menedzsere, Stuart Camp nyilván nagyon büszke erre az elképesztő teljesítményre.

Talán nem véletlen, hogy a U2 volt a kedvenc zenekarom. Persze nem akarom magunkat hozzájuk mérni, hiszen ők nagyon régóta vannak a szakmában.

- tette hozzá.

A$AP Rockyt kiengedik a börtönből

2019. augusztus 2., 19:39 Módosítva: 2019.08.03 08:37
460

A pénteki tárgyaláson úgy döntött a bíró, hogy az augusztus 14-i ítélethirdetésig kiengedik a svédországi börtönből A$AP Rockyt - írja a Reuters. Azt nyilatkozta, szeretne végre egy rendeset fürdeni, és találkozni a családtagjaival. A rappernek nem kell Svédországban maradnia ez idő alatt.

063 908464548
Fotó: Phillip Faraone / Getty Images Hungary

Az amerikai rapper július 3-án került börtönbe egy június 30-ai utcai verekedés miatt. Súlyos testi sértés miatt emeltek ellene vádat, két ismerősét és a testőrét is bevitték. Két fiatallal, a 19 éves Mustafa Jafarival és egy barátjával balhéztak össze, akik több videó tanúsága szerint hosszú ideig követték, zaklatták őket, és a rapper szerint valamilyen szer hatása alatt állhattak. Rocky azt mondta, próbálták békésen lerázni őket, de hiába kérték, hogy hagyják békén őket. Aztán a végén elfajultak a dolgok.

Rocky már az első napokban panaszkodott az embertelen körülményekre, amik a börtönben fogadták. Később Kanye West közbenjárására maga Donald Trump is a svéd hatóságokhoz fordult, hogy engedjék ki a rappert a börtönből. Ez nem történt meg, sőt, a tárgyaláson az ügyész fél éves börtönbüntetést kért A$AP Rockyra. 

A tárgyalás már szerdán elkezdődött, a pénteki nap volt a harmadik tárgyalásnap.

A vád szerint A$AP Rocky a dulakodás közben egy, a kezében lévő üveggel támadt Jafarira. A rapper azzal védekezett, valóban volt a kezében üveg, de csak egy pillanatra kapta fel, majd le is tette, nem használta fegyverként. Azt elismerte, hogy ő is beszállt a verekedésbe, de csak azután, hogy a két férfi rátámadt a testőrére.

Az ügy további részleteiről nemrég jelent meg az Indexen nagyobb cikk. 

Ezeket a koncerteket nem érdemes kihagyni az idei Szigeten

2019. augusztus 2., 18:38 Módosítva: 2019.08.03 16:23
74

Közeledik a Sziget fesztivál, mi pedig segítünk egy kicsit azoknak, akik esetleg még nem tudják, hogy milyen fellépőket érdemes idén megnézni a Szigeten. Az idei fesztivál papíron két igazán nagy névről szól, az első napon fellépő Ed Sheeranről, és a Sziget történetének legdrágább zenekaráról, a záróestén két és fél órát játszó Foo Fightersről, de azért bőven akad rajtuk kívül még érdekesség.

Tovább

20 éves szerzői jogi vitát nyert meg a Kraftwerk

2019. augusztus 2., 11:38 Módosítva: 2019.08.02 21:49
39

Az elektronikus zene úttörőjének számító német zenekar két tagja,  Ralf Hütter és Florian Schneider-Esleben még 1999-ben perelt be két producert, mert Moses Pelhamot és Martin Haas az engedélyük nélkül használt fel két másodpercet a Metall auf Metall számukból abban a dalukban, amit Sabrina Setlurnak írtak, és ami 1997-ben óriási sláger lett. 

Ahogy írtuk, korábban a német alkotmánybíróság a legfelsőbb bíróságot felülbírálva a producerek javára döntött a Kraftwerk kárára, ők azonban nem hagyták annyiban, és folytatták a küzdelmet. Megérte folytatni, az Európai Bíróság, ami az EU intézményei között az alkotmánybíróságnak megfelelő szerv, ugyanis is fordított az ítéleten, szerintük az eredeti alkotóknak igenis joguk van ahhoz, hogy maguk döntsenek arról, más felhasználhatja-e a szerzeményük egy részét vagy egészét. Természetesen ha a hangmintát olyan mértékben változtatja meg valaki, hogy nem lehet felismerni az eredeti művet, akkor nem kell engedélyt kérni. 

Szakértők szerint ez a döntés ijesztő precedenst teremthet, mert az uniós jogszabályok nem határozzák meg, hogy pontosan mitől lesz egy hangminta felismerhetetlen, mi számít samplingnek - írja a Dazed Digital.  

Az eredeti:

Sabrina Setlur slágere: 

Katy Perrynek félmillió dollárt kell fizetnie, amiért koppintotta egyik slágerét

2019. augusztus 2., 08:38 Módosítva: 2019.08.02 18:46
56

A bíróság a napokban kimondta, hogy az énekesnő 2014-es Dark Horse című dalát tényleg Flame nevű keresztény rapper Joyful Noise című számáról másolták, és most azt is megállapították, hogy milyen összeggel kell az énekesnőnek és a szám többi szerzőjének kárpótolnia az előadót: a rapper összesen 2,7 millió dollárt (kb. 800 millió forintot) kap majd, ebből 550 000 dollár (kb. 163 millió forint) Katy Pery része - írja a BBC. Ez jóval kevesebb mint amire Flame és az ügyvédei számítottak, ők eredetileg 20 millió dollárt szerettek volna kiperelni az érintettekből. 

Az énekesnő ügyvédei szeretnének fellebbezni a döntés ellen, amit felháborítónak tartanak, hiszen Katy Perry a dal szövegéért volt felelős, az egész pereskedés pedig a zenei részek egyezése miatt indult. Igaz, Flame azért azt is kifogásolta, hogy az eredeti üzenet is elsikkadt, amiben valószínűleg azért a dalszövegnek is volt némi szerepe.

A tárgyaláson a híresség azzal védekezett, hogy korábban soha nem hallotta a Joyful Noise című számot, mielőtt felvették volna a stúdióban a Dark Horse-t. Perry felajánlotta, hogy elénekli élőben a dalt, de sajnos egy technikai hiba miatt erre nem volt lehetősége. 

Egy rapper miatt ugrott egymásnak Amerika és Svédország

2019. augusztus 1., 20:07 Módosítva: 2020.08.02 23:13
170

Mi sem bizonyíthatná jobban, hogy a 2010-es évek egyértelműen a politikai populizmus évtizede, hogy az Egyesült Államok elnöke a Twitteren panaszkodik amiatt, hogy Svédország nem hajlandó csak úgy kiengedni a börtönből egy népszerű rappert. Trump prioritási listáján A$AP Rocky körülbelül az iráni konfliktussal és a kínai vámháborúval van mostanában egy szinten, és nem igazán mernénk arra fogadni, hogy jobban érdekli a zenész sorsánál, mondjuk, Ursula von der Leyen megválasztása vagy a klímaváltozás. De ki az az A$AP Rocky? Miért tartják hetek óta börtönben? És mi baja a svédeknek az afroamerikai rapperekkel állandóan?

Tovább

A$AP Rocky a bíróságon bedobta a hírességkártyát is

2019. augusztus 1., 19:04 Módosítva: 2019.08.02 09:25
120

Csütörtökön volt a második tárgyalási nap az amerikai rapper és két ismerősének ügyében. A$AP Rocky ellen súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást, a vád szerint ő és kísérői súlyosan bántalmaztak egy férfit Stockholmban. A$AP Rocky , vagyis Rakim Mayers a bíróság előtt még kedden leszögezte, hogy ártatlan, barátaival önvédelemből cselekedtek. Új, csütörtöki vallomásában pedig arról is beszélt, ők megpróbálták erőszak nélkül elsimítani a nézeteltérést a 19 éves Mustafa Jafarival és a barátjával. 

Hozzátette, hiába kérték többször Jafarit és társát, hogy hagyják őket békén, a két férfi - aki szerintük egyébként valamilyen szer hatása alatt volt - nem tágított.


Nagyon furcsán viselkedtek, nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Egy kicsit ijesztő volt számunkra a helyzet

 - mondta.

Mayers szerint állítólagos áldozataik először a testőrével vitatkoztak össze, amikor a társaság egy gyorsétterem előtt éppen egy olyan alkalmazást töltöttek le, amin keresztül elektromos rollereket lehet kibérelni. Elmondta, testőre megpróbálta arrébb tessékelni Jafariékat, de nem járt sikerrel. A helyzet később, egy kisebb utcában eszkalálódott.

A vád szerint A$AP Rocky a dulakodás közben egy, a kezében lévő üveggel támadt Jafarira. A rapper azzal védekezett, valóban volt nála üveg, de csak egy pillanatra kapta fel, majd le is tette, nem használta fegyverként, annyit azért elismert, hogy ő is beszállt a verekedésbe, de csak azután, hogy a két férfi rátámadt a testőrére.  

A$AP Rocky emellett arra hivatkozott, hogy amióta híres lett, sok rossz tapasztalatot szerezett, volt, hogy kirabolták, volt, hogy megfenyegették, gyakran követik, ezért nyilván máshogy reagál ilyen szorult helyzetben, ráadásul az sem könnyítette meg a helyzetüket, hogy külföldiként nem nagyon tudták, mire lehet számítani ilyen helyzetben, hogyan lehet segítséget kérni.  

A beszámolók szerint csütörtökön vallomást tett a rapper testőre, az állítólagos áldozat, Mustafa Jafari, a férfi barátja és több szemtanú, a teremben pedig jelen volt a híresség édesanyja, Renee Black.

Amennyiben bűnösnek találják, a rapper két évet kaphat. A$AP Rocky érdekében már maga az amerikai elnök, Donald Trump is bevetette magát Kanye West közbenjárására, egyik rajongója Washingtonban pedig azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az ottani svéd nagykövetséget.

via BBC

Elmarad a Woodstock 50, ahogy az sejthető volt

2019. július 31., 22:38 Módosítva: 2019.08.01 14:29
105

Ha valami úgy néz ki, mint egy hatalmas blama, akkor az általában az is. Nincs ez másként a Woodstock 50 rendezvénnyel, aminek a kálváriájáról mi is írtunk korábban. Az ellenkultúrát mainstreammé változtató ikonikus rendezvény ötvenedik jubileumát volt hivatott megünnepelni a mostani fesztivál, aminek először csak sejteni lehetett a széthullását, amit végül ma hivatalosan is bejelentettek. 

Tegnap kiderült, hogy a rendezvény főfellépője, Miley Cyrus visszamondta a fellépését, ezután bejelentette a Raconteurs, the Lumineers, és az eredeti 1969-es előadók közül Santana, JOhn Sebastian és Country Joe McDonald is bejelentette, hogy nem fog fellépni. 

A jubileumi fesztivál megrendezése először áprilisban kérdőjeleződött meg, amikor egyik fő szponzoruk, a Dentsu japán cég egyik vállalata lefújta az eseményt arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát. Ráadásul visszahívták a fesztivál 49 millió dolláros (14 milliárd forintos) költségvetéséből azt a 17,8 millió dollárt, ami még megmaradt. A vállalat ellen indított pert a szervezők ugyan megnyerték, a bíró úgy döntött, hogy a japán cégnek nem volt joga arra, hogy egyoldalúan lefújja a fesztivált, viszont azt is kétségbe vonta, hogy egyáltalán meg lehet-e rendezni a bulit.

A kézenfekvő választásnak tűnő eredeti helyszínen most egy művészeti központ üzemel, ahol az évforduló alkalmából augusztus 16. és 18. között saját megemlékezést tartanak, amelyen mások mellett Ringo Starr, Santana és John Fogerty is szerepel.

(Variety)

Ahol felnőttünk, száznál is több kocsma működött egyszerre

2019. július 31., 15:31 Módosítva: 2020.08.01 18:12
2573
A 30Y életében legalább annyira fontos Ajka, mint a jelenlegi székhelye, Pécs. A jövőre húszéves zenekar dalaiban máig visszaköszön a Veszprém megyei gyárváros hangulata, ahol a csillék alatt, a fárasztó fizikai munkától elcsigázott melósok között nőtt föl a 30Y több tagja is. A zenekar dobosa, Beck 'Zaza' László és billentyűse, Sárközy 'Papa' Zoltán vezetett minket körbe Ajkán, ahol az alkohol és a kilátástalanság a mindennapok része volt. „Az én városom”, negyedik rész.

“Ez a város egy távoli bolygó, itt élni nem rossz és itt élni nem jó” – idézi fel az Európa Kiadó klasszikusát Beck László (Zaza), a 30Y dobosa, illetve a testvérével, Beck Zoltánnal alapított Bezzeg a kurva Beckek duó fiatalabbik fele, hogy párhuzamot vonjon Menyhárt Jenő sorai és a szülővárosa, Ajka között. A 30Y legalább annyira kötődik a Veszprém megyei iparvároshoz, mint mostani székhelyéhez, Pécshez. A timföldgyár köré épült városban a Teremtős című számból ismert gombás szökőkút (ahol a nagyobbik Beck várta “azt az igazi elsőt”) ugyan már nincs meg, csak az utódját találjuk, a Mentés másként dalszövegéből ismert, a kultikus Böbe cukrászda melletti gazdabolt épülete azonban még ma is áll.

A fiatalabbik Beck fivért egy vidéki fesztiválkoncert másnapján dobják ki a turnébuszból Sárközy Zoltánnal (Papával), a 30Y billentyűsével és másik ajkai szülöttével, hogy egy vasútállomás melletti büfében elfogyasztott velős pirítós után körbevezessenek minket gyerek- és kamaszkoruk legfontosabb helyszínein. Ha már hazatértek, hozzájuk/hozzánk csapódik egy másik gyerekkori barát: Kató Balázs színész, aki a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznál töltött hét éve után egy ideje szabadúszóként dolgozik, a tévénézők elsősorban a Jóban rosszban Eszes Tiborjaként ismerhetik, emellett pedig egyre inkább kezd belefolyni a hazai könnyűzenei életbe az Idegen zenekar turnémenedzsereként.

Tovább

Idén nem muszáj a nyitásnál kiállni a sort a Sziget-jegyekért

2019. július 31., 13:38 Módosítva: 2019.08.02 11:44
112

Idén már működni fog egy úgynevezett előzetes check-in is a Sziget Fesztiválra, ami azt jelenti, hogy nem a Hajógyári-szigeten kell végigállni a sorokat a jegy felvételéért, hanem már a fesztivál kezdete előtt, akár Budapest belvárosában is át lehet venni a karszalagokat a Sziget.hu-n szereplő információk szerint.

Tovább

A bíróság szerint Katy Perry koppintott

2019. július 30., 12:35 Módosítva: 2019.07.30 21:36
57

Perry 2013-ban jött ki Dark Horse című nótájával, amit a mai napig 2 616 319 742 alkalommal néztek meg a YouTube-on a klip rettentő giccses műegyptomi kulisszái ellenére. 2014 nyarán egy Flame nevű keresztény rapper jelezte, hogy ez így nem kóser, mert ő ezt a nótát már egyszer megírta Joyful Noise címen, és akkor ezt így most hogy.

Tovább

Minden idők leghosszabb ideje listavezető száma a Old Town Road

2019. július 30., 12:10 Módosítva: 2019.07.30 19:35
230

Lil Nas X olyat tud, amit más nem. Kivételesen nem túlzunk, és nem arra gondolunk, hogy a fülén simán megállít egy kotyogós kávéfőzőt, és visszafelé elénekli az albán himnuszt, hanem arra, hogy az Old Town Road nevű slágere már 17. hete vezeti a Billboard Hot 100-t, maga mögé utasítva a Despacitót és a One Sweet Day-t is.

Tovább

A$AP Rocky egyik rajongója a svéd nagykövetség felrobbantásával fenyegetőzött

2019. július 29., 12:45 Módosítva: 2019.07.29 18:48
66

Egyre vadabb reakciókat szül, hogy hetekkel ezelőtt letartóztatták Svédországban A$AP Rocky rappert. A Variety írja, hogy letartóztattak egy nőt Washingtonban, mert azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az ottani svéd nagykövetséget.

Tovább