új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jamie Dupuis már egy ideje tolja a saját gitárján, egyszemélyben előadott slágereket, most a Bohém rapszódia körüli őrület miatt előadott egy Queent is.

  • Spártai Gladiátorok Éjszakája - április 28-ig még valószínűleg hallani fogjuk néhányszor ezt a megjelölést, mert ez egy olyan küzdősport gála lesz, ahol nincs pontozásos győzelem. A földharcot sem igazán szeretnének a szervezők, 10 másodperc után felállítják a versenyzőket, ha padlóra viszik egymást.

    50247454 577643215996031 1225947588000219136 n? nc cat=104& nc h
    Fotó: Facebook

    Három súlycsoport (75 kg, 90 kg, plusz 90 kg) győztese fejenként hárommillió forintot kap, normál méretű szorítóban fognak összecsapni. Magyarok, külföldiek egyaránt, de csak olyanok, akik valamilyen küzdősportban (ökölvívás, kick-box, thai box stb) Európa- vagy világbajnoki dobogón álltak.

  • Florida Keys közelében kapcsoltak le egy húszéves férfit a helyi hatóságok, aki nem bírta kivárni, hogy pornóhoz jusson, és mutogatni kezdte magát. 

    A Miami Herald cikke szerint a férfi elhatározta, hogy pornót szerez, el is indult egy ilyen igényeket kielégítő üzletbe, de aztán odafelé inkább maszturbálni kezdett, és mutogatta magát egy nőnek, aki meg rögtön szólt a rendőröknek. 

    Guare mug

    A járőrök nem sokkal később meg is találták egy parkolóban a férfit, aki elismerte a történteket, azt mondta, hogy türelmetlenné vált út közben. Ráadásként egy kisebb adag marihuánát is találták nála, szóval mindezek egy őrizetbe vételt értek és egy utat a megyei börtönbe. 

  • Volt ez a kicsit nevetséges, pár napig tartó hiszti az Oscar-díjak körül: az Akadémia kijelentette, hogy időt akarnak spórolni, és inkább egyes díjakat nem a rendes közvetítés idején, hanem reklámszünetben adnának át, amin elég érthető módon mindenki felháborodott, mert hát ki tudna megalázóbb dolgot kitalálni, mint közölni valakivel, hogy "Persze, nagyon fontos a te díjad is, semmivel nem ér kevesebbet, mint mondjuk a legjobb férfiszínészé, de azért majd addig adjuk át neked, amik a kedves nézők könnyítenek magukon a reklám alatt, okés?" Szóval az Akadémia gyorsan visszavonta az egészet.

    De Alfonso Cuarón, a 10 Oscarra jelölt Roma rendezője már vérszemet kapott: a Varietynek adott interjújában elmondta, kész, most már végre kimondhatjuk, a technikai díjazottak eleve meg vannak alázva, és erre egyetlen gyógyír lenne: 

    ha a technikai díjakat nem hívnák többé technikai díjaknak.

    Most azt hagyjuk is, vajon tényleg a technikai szó sértő eleve, vagy csak akkor válik lekicsinylővé, ha egyes rendezők azt kezdik terjeszteni róla, hogy szerintük ez lekicsinylő.

    Kíváncsian várjuk az Akadémia válaszát erre a kemény szembesítésre!

  • Hivatalosan is kihaltnak nyilvánították a korallszirti mozaikfarkú patkányt - ez az első emlős, amely az ember okozta klímaváltozás áldozata lett, írja az MTI. Az ausztrál környezetvédelmi minisztérium szerint az 1845-ben felfedezett rágcsálót egy évtizede nem látták már egyetlen élőhelyén, az Észak-Ausztrália külső területein lévő Bramble Cay szigeten. 

    Melomys rubicola
    Melomys rubicola

    A kutatók szerint

    a korallszirti mozaikfarkú patkány a klímaváltozás miatt megemelkedett tengerszintnek esett áldozatául. A korallzátonyon elhelyezkedő szigetet ugyanis az elmúlt évtizedben többször is elárasztotta a víz.

    A kutatók 2009 óta többször jártak a szigeten és kamerákat állítottak fel, de az állatokat nem látták, sem nyomaikat, sem ürüléküket nem találták, holott az IUCN természetvédelmi szervezet adatai szerint 2008-ban még ötven példány élt a szigeten. A hatóságok egyszer megkíséreltek elhozni néhány példányt a szigetről és tenyészteni, a kísérlet azonban kudarcba fulladt. Ráadásul sem állatkertekben, sem tenyészállomásokon nem él egyetlen példány sem.

  • Emlékeznek még a tévéemberre? Ellenbacher Attila különös hobbija, hogy megjavítja a tönkrement tévéket, majd ajándékként - teljesen ingyen, minden hátsó szándék nélkül - kórházaknak és szociális intézményeknek adja. Ha hagyják.

    Untitled-2

    Eztúttal a Bajcsy Kórház-Zsilinszky Kórház egyik részlegének, az úgynevezett Paula utókezelőnek akart segíteni. Itt a tévék rendelkezésre álltak ugyan, de antennahálozat nem volt. Eddig.

    Ellenbacher ugyanis némi jótékony felajánlásból néhány társával közösen maga építette ki a hálózatot a budapesti intézményben. Úgyhogy most már akadálya sem lesz annak, hogy a betegek tévézzenek.

  • Pár napja esett szó az Urbanistán arról, hogy Gyálon hivatalosan is Gorcsev Ivánról neveztek el egy utcát. Hatalmas sikere volt. Tegnap például utolért telefonon egy Piszkos Fred néven bemutatkozó idős úr, hogy megköszönje a hírt. Mint elmondta, annak idején szinte a megjelenés napján vették meg az Albatrosz-sorozatban megjelenő Rejtő-könyveket, sőt az Egyetemi Színpadra egy darabot is készítettek belőlük.

    A nagy térképszolgáltatók oldalain akkor még nem jelent meg az elnevezés, de mint most arra egy kommentelő felhívta a figyelmet, a Google Mapson már ott virít a híres pofonosztó neve.

    A Gorcsev Iván utca Gyál határában
    A Gorcsev Iván utca Gyál határában
    Fotó: Google Maps
  • Egészen sci-fis háttér hatását kelti, ahogy Svájcban lefotózták a közeli teliholdat, vagy másképpen szuperholdat. A kép a Les Jumelles hegy fölött készült Plambuit irányából.

  • Az ország egyetlen szumátrai tigris hímje a Nyíregyházi Állatparkban él 2014 óta. Egy évvel később kihelyeztek hozzá egy holland tenyésznőstényt, de nászuk nem hozott utódokat, ezért most új szumátrai tigrist hoztak az állatkertbe, Zoját, hogy a kiváló genetikai adottságokkal rendelkező Gio szaporodni tudjon.

    Egyelőre jól megy az ismerkedés, Gio lelkesen udvarol, érdeklődve követi az egyelőre még a kifutóval ismerkedő Zoját.

    A szumátrai tigris kihalástól közvetlen veszélyeztetett faj. Az állatok a természetes élőhelyeik elpusztítása és az orvvadászat miatt kerültek a súlyosan veszélyeztetett fajok közé.

    52432329 2361440500585013 7541995187757645824 n
    Fotó: Nyíregyházi Állatpark

    Míg az 1970-es években a szabadon élő állatok számát 1000 egyed körülire tették, jelenleg mindössze 400 példányra. A világ állatkertjeiben kb. 300, köztük 2 itt, a Nyíregyházi Állatparkban.

  • Ausztrália északkeleti tagállama, Queensland rendeletben engedélyezte, hogy néhány "pozitív töltetű" emoji felkerülhet a helyi rendszámtáblákra. Ezek azonban csak díszként szolgálhatnak, nem képezik részét az autót azonosító jelzésnek. A helyi autósklubnak nincs baja az átváltva csaknem 100 ezer forintba kerülő kozmetikázással, mert eddig is elterjedt volt, hogy egyes sportrajongók szeretett csapatuk címerét is ráragasztották autójuk rendszámtáblájára.

    105713207 51567736 10156835584166827 1955841842180259840 n
    Fotó: PERSONALISEDPLATESQUEENSLAND / Facebook

    Az intézkedés megosztja az ausztrál közvéleményt , épp ezért igen felkapott téma lett a helyi közösségi médiában (valószínűleg részben ez is lehetett a tagállami kormányzat célja); vannak akik kormányzati pénzlehúzásnak, vannak, akik ízléstelennek tartják, de a legtöbben a kaka-emojit hiányolják.

    (BBC)

  • A kedden elhunyt Karl Lagerfeld kedvence, Choupette lehet a világ leggazdagabb macskája - írja az AFP-re hivatkozva az MTI. A divattervező korábban azt mondta, gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott, és annak az embernek sem kell majd nyomorognia, aki a cicára vigyáz.

    Choupette-nek - aki mellesleg két reklámból 3 millió euró keresett - egy testőre és két komornája van. ráadásul a legjobb párizsi éttermek receptjeiből készült fogásokat kap enni, amit egy asztalnál fogyaszthat el.

    Choupette 2011-ben került Lagerfeldhez, amikor egy fiatal barátja, Baptiste Giabiconi férfimodell két hétre rábízta az állatot a divattervező egyik alkalmazottjára, a nyaralásból visszatérve azonban nem ment érte.

    Olyan ő, mint egy emberi lény, csak egy extra tulajdonsággal, ami a hallgatás. Ő az én világom középpontja

    - mondta róla egyszer Lagerfeld, aki azt is hozzátette, hogy ha a törvény engedné, elvenné a macskát feleségül.

    Choupette Instagram oldalának eddig 180 ezer követője volt, de a divat nagymesterének halála után ez feltehetően gyarapodni fog.

    A bejegyzés megtekintése az Instagramon

    It’s all French to me *

    Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) által megosztott bejegyzés,

  • Idén lesz 30 éves a világháló, a remek évforduló kapcsán pedig a CERN (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet) külön projekttel jelentkezett, hogy nosztalgiázhassanak kicsit, és bemutassák, hogyan is indult a mára mindent behálózó internet.

    A projekt részeként újjáélesztették a legelső böngészőt, az 1990-ben indított World Wide Webet, aminek a használata a mai böngészők után nagyjából kínzással ér fel. Éppen ezért a CERN használati utasítást is közölt a projekt mellé.

    Aki kedvet kapott az időutazáshoz, az itt tud nyomkodni, a használati útmutató mellett pedig a teljes évfordulós projektet is megtalálja.

    www.PNG

    via Gizmodo

  • A 19 éves Alex Chu hiába szeretett volna, egyelőre nem játszhat a massachusettsi Wheaton College lacrosse-csapatában, mert nincs olyan méretű sisak, ami rámenne a fejére.

    A kapus persze már korábban is játszott, de a középiskolában még megengedték neki, hogy két sisakból összeoperált fejvédőben védje a kaput. Az egyetemi ligában viszont keményen betartatják a szabályokat, csak a hivatalos sisakot lehet viselni.

    Chu anyja arról írt, hogy rémálomszerű az, ami a fiával történik, pedig csak játszani szeretne.

    zurgyfxaedhfbdx9vsw1

    Valószínűleg tud is majd meccselni, mert a Warrior nevű gyártó azt ígérte, átalakítanak egy sisakot Chu fejére.

    (via Deadspin)

  • Kedd hajnalban az M43-as autópálya Nagylak felé vezető oldalán, Maroslele közelében történt egy baleset, amiben a sofőrt és utast a mentő kórházba szállította. A kocsiban utazott még egy kiskutya is, aki az ütközéskor kirepült az autóból, de nem sérült meg.

    daisy.png
    Fotó: Police.hu

    A megrettent kutyát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának munkatársai vitték be főkapitányságra, és biztonságba helyezték, amíg gazdáját az egészségügyi intézményben ápolták.

    daisy2
    Fotó: Police.hu

    A Daisy nevű kutya még órákkal a baleset után is reszketett a traumától, de a rendőröknek sikerült megnyugtatniuk.

    Megetették és megitatták, mire tulajdonosának visszaadták a szerencsés állatot.

  • Rembrandt
    Fotó: artnet.com

    Az Artnet számolt be a holland Ambulance Wish Foundation munkájáról: a jótékonysági szervezet halálos betegek utolsó kívánságait teljesíti. Ezek jellemzően olyasmik, mint hogy a beteg szeretne az őt kezelő intézményből (kórházból, otthonból, hospice házból) még egyszer újra hazalátogatni, megnézni a tengert vagy egy kedvelt helyet.

    Viszont több mint 50 olyan beteg volt már, aki az amszterdami Rijksmuseumot szerette volna meglátogatni, így több, ilyen eseményt megörökítő híres kép is készült, mint ez a fenti is, amelyen egy  beteg az ágyából nézi Rembrandt kései önarcképét. Most azonban egy minden eddiginél nagyobb Rembrandt-kiállítás nyílt a múzeumban, így a szervezet azt mondja: fel vannak készülve arra, hogy minden eddiginél több utolsó kívánság szól majd Rembrandt mesterműveinek megtekintéséről.

  • Mármint valószínűleg nem reklám, mert azért hagyjuk meg azt az icipici esélyt, hogy az HBO marketingesei kilóra megvették a NASA-t, és bemenedzselték ezt a képet a Nap Fotójának az amerikai űrkutatási hivatal remek sorozatába. Úgy mondjuk összeállna a kép:

    • A sárkányforma
    • Izland, mint a sorozat egyik kulcsfontosságú forgatási helyszíne
    • És persze a közelgő utolsó évad
  • Legalábbis a téltemető virágok szerint, amik elkezdték virágzásukat a debreceni Nagyerdőben.

    A téltemető virág (Eranthis hyemalis) a boglárkafélék családjába tartozó faj. Magyarországon nem őshonos, eredeti előfordulási helye Franciaország volt, hozzánk csak betelepítették.

    Mivel gyakran már februárban virágba borul, sokan úgy tartják, hogyha a téltemető kinyílik, megérkezett a tavasz.

    Magvait eztán a hangyák terjesztik a gyertyános, tölgyes erdőkben. Ez a sárga szépség azonban tavasz végén el is megy aludni, minden része a föld alá húzódik vissza. 

    Magyarországon védett, szóval nem érdemes gyűjteni, ha csak nem akarunk száljáért 5 ezer forintot fizetni.

  • A különféle időjárási jelenségekkel foglalkozó Severe Weather Europe oldalán jelent meg az alábbi videó, amiről nem sokat tudni azon túl, hogy az látható rajta, mennyire gyorsan ki tud alakulni egy-egy lavina.

    A videót eredetileg egy Zacharias Baumann nevű férfi töltötte fel nagyjából egy hónappal ezelőtt, és ez az egyetlen információ, amit találtunk róla. Nem találtunk híreket sem arról, hogy hol készült a felvétel, sem arról, hogy a felvételeken szereplők túlélték-e a lavinát.

    A lavinák kialakulását rengeteg tényező befolyásolja, többek között a külső hőmérséklet, a hórétegek elhelyezkedése egymáson, a lejtő dőlésszöge, de nagyban hozzájárul az is, hogy a szűz hóban síelők megbolygatják a havat, szó szerint megvágják a felső, könnyebben lecsúszó hóréteget. Ezen a felvételen is ez látható, a lavinát valószínűleg nem a sárga nadrágos síelő idézte elő, hanem a felvételen a távolban csak pár apró pontként látszódó társa, aki meghúzta az első utat a szűz hóba, ezzel megvágva a havat, ami ettől nagyon ingataggá vált, amikor a következő síelő rácsúszott, már el is indult a lavina.

    Ha további információkat szeretne megtudni a sokszor halálos lavinákról, akkor ajánjuk az avalanche.org-ot, valamint ezt az összefoglalót is.

  • A Giphy látszólag nem ismeri el kis hazánkat, helyette a sütiszörnnyel és éhes Homer Simpsonnal támad. Elég elavult már ez az egész Hungary = hungry poénkodás, igazán dobhatna mozgóképeket fehér gyerekeket szülő asszonyokról vagy valami igazán magyart a gifkereső, ha a Hungary szóra keresünk rá náluk.

    Forrás: Giphy
    Forrás: Giphy

    Itt egy másik példa nemzetünk meggyalázásról:

     No meg itt van ez:

     ez felháborító.

  • Sajnálhatta, ha az este nem nézegette az eget! A Margit híd felett például így festett a telihold.