Napi napi

Elzárt kutak, tűző nap, gyilkosság

2013. augusztus 4., 21:11 Módosítva: 2013.08.04 21:58
24

HOSSZÚ KATINKA VILÁGBAJNOK LETT 200 VEGYESEN

A barcelonai vizes-vb egyik utolsó számában a magyar úszónő végig vezetve, magabiztosan verte ellenfeleit, pedig általában a 400 vegyest szokta a fő számának nevezni. A világcsúcs ugyan nincs meg, de Hosszú fantasztikus. A szuperdögös Jakabos Zsuzsanna hatodik lett.

A MAGYAR VIZILABDAVÁLOGATOTT IS ARANYÉRMES

Még mindig víz: Magyarország a szombat éjjeli döntőben markáns játékkal, Montenegró 8-7-es legyőzésével nyerte meg a barcelonai vízilabda-világbajnokságot. Kemény Dénes szerint ebben óriási szerepe volt a másodedzőnek, Benedek Tibornak is. Magyarország 1973 és 2003 után 2013-ban harmadszor nyert világbajnoki aranyat.

AZ ÓZDI ROMATELEPEN A HŐSÉGBEN ZÁRTÁK EL A VIZET

Az ózdi önkormányzat egy július 27-i döntés alapján a legnagyobb hétvégi melegben "a pazarló és illegális vízvételezés megakadályozása érdekében" több helyen is lezáratta vagy szűkítette a közkutakat. A döntést ellenző helyiek és a velük szimpatizáló Együtt-PM Szövetség hétfőre szervez tüntetést az ózdi önkormányzat épülete elé.

Tovább

Csinálják a fesztivált

2013. augusztus 2., 19:00 Módosítva: 2013.08.02 19:20
3

BRONZÉRMESEK A PÓLÓSOK

A barcelonai vizes-világbajnokság pénteki napján sikerrel jártak a női vízilabdázók is, akik nyolc év után szereztek érmet: a bronzmeccsen 10-8-ra verték Oroszországot. A magyaroknak eddig 1 aranyuk és 2 bronzuk van a vb-n.

Tovább

A bankok menthetik a hiteleseket

2013. augusztus 1., 19:00 Módosítva: 2013.08.01 23:19
5

A BANKOK MENTHETIK MEG A HITELESEKET, ÚJABB DIKTÁTUM JÖHET

A költségvetésnek nincs elég pénze a devizahitelesek megmentésére - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy tévéinterjúben. Ha meg tudunk állapodni a Bankszövetséggel, akkor kompromisszumos javaslat lehet erről ősszel a parlamentben, de ha nem, akkor a kormány önálló javaslatot tesz majd – fogalmazott Varga.

Tovább

Mindenki tehetetlen

2013. július 31., 19:00 Módosítva: 2013.07.31 19:33
1

300 FELETT JÁRT AZ EURÓ

A délelőtti órákban újra 300 forint fölé, 300,3 forintra emelkedett az euró árfolyama. Utoljára április végén volt ilyen gyenge szinten a magyar fizetőeszköz, igaz, azelőtt nem sokkal 307 forintnál is kereskedtek az euróval. Két hete viszont még 292 forinton jegyezték az eurót. A forint most épp azért gyenge, mert a hazai hírek is negatívak befektetői szempontból – a legújabb devizahiteles-mentőcsomagot övező bizonytalanság, illetve a Matolcsy György jegybankelnök által bejelentett további kamatvágások miatt –, miközben a nemzetközi hangulat sem a legjobb.

Tovább

Nagy az öröm Orbánéknál

2013. július 30., 19:09 Módosítva: 2013.07.31 13:11
2

KÖZGÉPES CÉG VEZETŐJÉHEZ MEGY FÉRJHEZ ORBÁN VIKTOR LÁNYA

Ráhel a huszonhét éves Tiborcz Istvánhoz megy hozzá, akivel Felcsúton ismerkedett meg egy húsvéti összejövetelen. István, aki egy Közgép-tulajdonú cég vezetője, és testvére a Fejér megyei földpályázatok egyik legnagyobb nyertesének, már tavaly nyáron megkérte Ráhel kezét, majd miután a lány igent mondott a fiú Orbán Viktortól is megkérte a lány kezét. A  fiú családjának tanyájának igazi tanyasi lakodalmat tartanak, amire sok embert várnak, de a sajtót nem.

Tovább

Hétfőn tetőzött a nyár

2013. július 29., 19:01 Módosítva: 2013.07.30 10:27

TÖBB MELEGREKORD IS MEGDŐLT HÉTFŐN

Budapesten, Baján Kiskunhalason, Fülöpházán is rekordmeleg volt az év legmelegebb napján, bár a 40,9 celsius fokos abszolút rekord nem dőlt meg. Az egész ország szenvedett, a legjobban a nagyvárosokban, valamint Csávolyon, ahol a 40 fok volt. Sok enyhet a majdnem 29 fokos Balaton  sem ad. Este a hidegfront érkezésekor porviharral érhet véget a forróság.

Tovább

Orbánék ütköztek, a kamera megszólal

2013. július 26., 19:02 Módosítva: 2013.07.26 19:02
11

BALESET ÉRTE ORBÁN VIKTOR KONVOJÁT ROMÁNIÁBAN

A péntek délutáni, egy halálos áldozattal járó baleset a helyi sajtó szerint úgy történt, hogy amikor a konvojjal szemben haladókat leállították, egy autó nekikoccant egy másiknak, kilökve azt az érkező konvoj elé. Egy ember meghalt, hatan kórházba kerültek. A magyar miniszterelnököt szállító autó nem volt érintett a balesetben, Orbán sértetlen maradt. A konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, ahol a magyar kormányfő holnap tart előadást a bálványosi szabadegyetemen.

Tovább

Túszejtés, lövöldözés, katasztrófa

2013. július 25., 19:01 Módosítva: 2013.07.25 23:08
7

LÖVÖLDÖZÉS ÉS TÚSZEJTÉS SZIGETSZENTMIKLÓSON

Valószínűleg egy válófélben lévő pár vitája fajult el, amikor reggel egy férfi fegyverrel szabályosan túszul ejtett egy nőt a város határában, és lövéseket adott le, amitől egy férfi – feltehetően a nő új választottja – a kezén megsebesült. A támadót végül a TEK emberei ártalmatlanították.

Tovább

Csányi megszólalt, a Marson havazott

2013. július 24., 19:06 Módosítva: 2013.07.25 01:38
4

VARGA: KI KELL VEZETNI A DEVIZAHITELEKET

Szerdán kerültek a kormány elé a devizahitelesek újabb mentőcsomagjáról szóló határozattervezetek, végleges döntés mégsem született. Varga Mihály szerint mivel a devizahitelekből fakadó helyzet olyan gazdasági és társadalmi kockázatot jelent, amellyel az ország hosszú távon nem tud együtt élni, ezért ezeket ki kell vezeti a magyar piacról.

MEGSZÓLAT CSÁNYI A RÉSZVÉNYELADÁSRÓL

Csányi Sándor OTP-vezér délelőtti, zárt körű sajtótájékoztatón cáfolta, hogy bármilyen egészségügyi probléma miatt adta el dömpingszerűen az OTP-részvényeket. Megerősítette, hogy februárban volt egy szívműtétje, de nem tervezi a visszavonulást, a devizahiteles-mentőcsomagról azt mondta, hogy olyan csomag nem lehet, amit az OTP ne tudna túlélni.

Tovább

Trolladó, telekomadó, Story4-híradó

2013. július 23., 19:17 Módosítva: 2013.07.23 21:12
57

KITILTANÁK A SZÓRAKOZÓHELYEKRŐL A 18 ALATTIAKAT

A kormány még nem tárgyalta, de a Belügyminisztérium ma társadalmi egyeztetésre megjelentette a következő 10 év bűnmegelőzési stratégiáját. A terv keretében, melynek megvalósítására évente legalább 700 milliót fordítanak majd, szigorítanák a szórakozóhelyek ellenőrzését, hogy visszaszorítsák a drog- és a 18 év alattiak alkoholfogyasztását. Megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a 18 év alattiak felnőtt nélkül ne mehessenek be, és bevezetnék az áldozatok pszichológiai segítségét is.

Tovább

Krimi a VII. kerületben, minimálhorror a moziban

2013. július 22., 19:02 Módosítva: 2013.07.22 19:07
29

CSÁNYI MEGINT RÉSZVÉNYEKET ADOTT EL

Nyitáskor 2,4 százalékos mínuszban állt, majd két hullámban tovább szakadt hétfőn az OTP-részvények árfolyama a budapesti tőzsdén – de végül elfogytak az eladók, és a részvény is magához tért. A kereskedés első órájában jött a hír, hogy Csányi Sándor vezérigazgató cége, a Bontitás 2002 Zrt. újabb 650 ezer darab részvényt értékesített, így már csak ötszázezer részvény maradt a birtokában.

KIRÚGTÁK AZ ÁAK VEZETŐIT

Kirúgták Bakó Attilát, az Állami Autópályakezelő Zrt. (ÁAK) vezérigazgatóját és Horváth Róbert üzemeltetési igazgatót, tudta meg az Index. A hírt az ÁAK hivatalosan is megerősítette, elmondták, a vezetők péntektől nem dolgoznak a cégnél, munkaviszonyukról a tulajdonos, MFB döntött. Lapunk úgy tudja, a két vezető menesztése mögött az e-útdíj-rendszer körüli botrányok húzódnak.

AUTÓS ÜLDÖZÉS, LÖVÖLDÖZÉS ERZSÉBETVÁROSBAN

Budapest legsűrűbben lakott kerületében filmbe illő jelenet után fogtak el a rendőrök egy kábítószerügy miatt körözött férfit. A Peterdy utcában az illető autóval igyekezett elmenekülni, a rendőrök kilőtték az egyik kerekét, mire kiszállt és gyalog próbált kereket oldani. A rendőrök végül utolérték és a földre teperték.

SCHMUCK 13 HAVI NYUGDÍJAT KÖVETEL

A saját, negédes szóhasználatában szépkorúaknak nevezett nyugdíjasok érdekében 15 pontos követeléscsomagot fogalmazott meg a Magyar Szociáldemokraták Pártja (MSZDP) nevében Schmuck Andor, egyben közel 42 napos (ezer órás) ultimátumot adva a demokratikus ellenzék pártjainak a reagálásra. A rendkívül bőkezű csomagnak a gyógyszerár-támogatás 100 százalékos emelése, a nyugdíjasok után járó családi adókedvezmény, a nyugdíjak adó- és járulékmentessége és a nyugdíjasok elleni támadások szigorúbb büntetőjogi megítélése is a része.

A T-SYSTEMS ÉPÍTHETI KI A BUBI-T

A T-Systems Magyarország nettó 899 millió forintos ajánlattal nyerte el a fővárosi bérbiciklirendszer kiépítéséről szóló tendert, míg ellenfele 937,5 millióért vállalta volna ugyanezt. A német cég műholdas nyomkövetőt szerel majd az egyébként Schwinn Csepel által gyártott kerékpárokba. Ha a döntés jogerőre emelkedik, a nyertesnek nyolc hónapja lesz kiépíteni az első körben 1100 bicikliből és 1500 dokkolóállomásból álló hálózatot.

TeleBike 2

KUTYAHARAPÁS HELYETT A GAZDA ÜTÖTT

Miután kutyája nem volt hajlandó ismét megharapni egy korábban megtámadott férfit, az állat gazdája maga ütötte meg az illetőt Kazincbarcikán. Az áldozat és a kutyás támadó már másodszor találkoztak: először az eb is harciasabb kedvében volt, többször is megharapta a férfit, aki hazament az irataiért, hogy orvoshoz menjen és feljelentést tegyen. Ezt akarta megakadályozni a kutya gazdája, de mivel az állat addigra lecsillapodott, maga vette kézbe az eseményeket.

Tovább

Strandon jártam, mit nem láttam?

2013. július 21., 21:02 Módosítva: 2013.07.22 08:30
32

CSÁNYI SÁNDOR OTP-VEZÉR VISSZAVONULÁSÁRÓL ÍR A MAGYAR NEMZET

Egészségügyi probléma miatt visszavonulásra készül Csányi Sándor, ez állhat annak hátterében, hogy a múlt héten nagy tételben OTP-részvényeket adott el, írta vasárnap a Magyar Nemzet online kiadása. A lap szerint Csányi februárban komoly szívműtéten esett át Németországban. A bank cáfolta az elnök-vezérigazgató egészségi állapotáról és esetleges visszavonulásáról szóló értesüléseket.

Tovább

Láncon a jobbikosok, szakadt az OTP

2013. július 19., 20:16 Módosítva: 2013.07.21 15:31
14

AZ OTP-VEZÉR ELADTA RÉSZVÉNYEIT, ÖSSZEZUHANT AZ ÁRFOLYAM

Lényegében kiszállt az OTP tulajdonosai közül Csányi Sándor elnök-vezérigazgató: ő mint magánszemély és a minősített befolyása alatt álló Bonitás 2002 Zrt. összesen 1 692 818 darab OTP-részvényt adott el 4668 és 4617 forintos áron. A pénteken bejelentett tranzakciók után Csányi nagyjából 7,8 milliárd forinthoz jutott a részvénycsomagok eladásával. A részvény csak ma 14 százalékos is mínuszban is volt, árfolyama kora délutánra mélyen egészen 3950 forintig esett. Az intézkedés hátterében a kormányzati tervekben szereplő újabb devizahiteles mentőakció állhat, ami komolyan megtépázná az OTP eredményét és a részvényeseknek jutó nyereséget.

Tovább

BKV-tanácsadónak jó, betegnek rossz lenni

2013. július 18., 18:58 Módosítva: 2013.07.18 19:31

A bomba miatt kitelepített fehérváriaknak, az Emmy-várományosoknak és a devizahiteleseknek pedig izgalmas napjuk volt. A csütörtök hírei.

A bombák napja

2013. július 17., 19:01 Módosítva: 2013.07.17 19:29
14

ÚJABB MENTŐCSOMAGOT KAPHATNAK A DEVIZAHITELESEK

A kormány a jövő héten dönt arról, hogy milyen újabb kedvezménnyel segít a svájci frank, a japán jen és az euróhiteleseken. Reggel a devizaváltásoknál alkalmazott vételi és az eladási árrés szűkítéséről vagy visszamenőleges eltörléséről szóltak a találgatások, de egy délutáni hír szerint az ügyfelek árfolyamveszteségét, vagy az árfolyamveszteség egy részét venné le az adósok válláról a kabinet. Az összes devizahiteles árfolyamvesztesége számításaink szerint most 1075 milliárd forint, az elképzelés szerint ezt teríthetik szét a bankok, az adósok és a költségvetés között. De az is elképzelhető, hogy csak a nem fizető adósok kapnak majd mentőövet.

Tovább

Szenzáció Óbudán, horror a János kórházban

2013. július 16., 19:00 Módosítva: 2013.07.16 19:00
13

BAJNAI-MESTERHÁZY: ÖT ÓRÁN ÁT TÁRGYALTAK

Az MSZP és az Együtt 2014 vezetője két megállapodást is aláírt kedden, de egyik sem a jelöltállításról szól. A két párt között ez a legkényesebb téma, Bajnai és Mesterházy egy múlt heti Magyar Nemzet cikk után még nyilvánosan is üzengettek egymásnak. Amit most tudni lehet: cél a szavazatmaximalizálás, vagyis a 106 egyéni választókörzetben olyan jelölteket indítanak, akiknek a legnagyobb az esélyük a győzelemre, és minden bizonnyal lesz közös lista is.

Tovább

A nap vesztesei: Koltai, IMF, Szilvásy

2013. július 15., 19:01 Módosítva: 2013.07.15 20:03
8

PORTIK-LABORC, KÉMÜGY: SZILVÁSY KAMPÁNYTÉMA LESZ

A kémperrel és a Portik-Laborc üggyel is foglalkozott hétfőn a parlament nemzetbiztonsági bizottsága. A Portik-Laborc albizottságot vezető LMP-s Mile Lajos szerint akár Portik Tamást is meghallgathatják, valamint az Index úgy értesült, a lehallgatásokat végző személyeket is. A testület "alulról felfelé" halad majd, így Szilvásy György egykori titokminisztert valószínűleg csak ősszel idézik meghallgatásra. A másik bizottsági ülés középpontjában szintén Szilvásy György, valamint az a kémper állt, amelyben a volt titokminisztert első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A testület arra kérte az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy oldják fel az ügy dokumentumainak titkosságát.

Tovább

Tragikus hétvége volt

2013. július 14., 20:52 Módosítva: 2013.07.14 20:55
5

ÖNGYILKOS LETT AZ INDUL A BAKTERHÁZ BENDEGÚZA

Szombat reggel a Pest megyei Fót és Csomád határában holtan találták Olvasztó Imrét, a kultikus Indul a bakterház Bendegúzát. Hamar kiderült, hogy a 46 éves férfi öngyilkos lett. Kiderült másnapra, hogy magánéleti okok miatt vetett véget az életének: felesége előző nap közölte vele, hogy el akar tőle válni.

Tovább

Lemegy-e Orbán a Soundra?

2013. július 12., 19:25 Módosítva: 2013.07.12 19:25
2

HÚSZEZER ALÁÍRÁS EDDIG A TRAFIKTÖRVÉNY ELLEN

A trafikkárosultak húszezer aláírást adtak át az alapvető jogok biztosa képviselőjének. Petíciójukban azt követelik, hogy semmisítsék meg a trafikkoncessziós pályázatokat, és nyilvános szempontrendszerrel írjanak ki új pályázatot. Végső esetben népszavazást kezdeményeznek. Az Országos Választási Bizottság szerdai döntése értelmében a dohánytermékek kereskedelmi árrésének mértékéről lehet népszavazást tartani.

Tovább

A 47 ezer duplája kell a megélhetéshez

2013. július 11., 19:01 Módosítva: 2013.07.12 00:47
100

HAVI 85 960 FORINT A LÉTMINIMUM

Legalábbis ennyi volt tavaly az az összeg, amennyire minimum szüksége volt egy egyedülálló felnőttnek, közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Két felnőtt havi 150 ezerből tud megélni, egy négytagú családnak majdnem negyedmillió kellene. A KSH azt is közzétette csütörtökön, hogy a 18-49 éves korosztályból 335 ezer magyar él tartósan külföldön.

penz HUF
Tovább

Az egyik megszólalt, a másikat lehallgatták

2013. július 10., 18:52 Módosítva: 2013.07.10 18:55
23

LEHALLGATTÁK A HONVÉDELMI MINISZTERT

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat több vezető munkatársát leváltották az elmúlt hetekben. Az ügy hátterében Hende Csaba honvédelmi miniszter lehallgatása állhat. Hogy miért hallgatták le a minisztert, arról csak zavaros feltételezések vannak. Elképzelhető, hogy nem Hende volt a célpont, ő csak a megfigyeltekkel való kapcsolódása folytán került a bele az érintettek körébe. Hende a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén kitérő választ adott.

Tovább

Nem ez volt a gárdisták napja

2013. július 9., 18:58 Módosítva: 2013.07.09 19:14
26

JOGSZERŰ VOLT A GÁRDA FELOSZLATÁSA

Így döntött a strasbourgi emberi jogi bíróság, ahová a Jobbik fordult azután, hogy feloszlatták az egyesületként működő Magyar Gárdát. „A Bíróság úgy véli, hogy az állam jogosult megelőző intézkedéseket hozni, hogy megvédje a demokráciát”, írja ítéletében az emberi jogi bíróság. Kimondták: „A félkatonai szervezet a magyar náci mozgalomra (a Nyilaskeresztesekre) emlékeztetett, amely a gerincét képezte egy olyan kormányzatnak, amely többek között felelős volt magyar cigányok tömegeinek kivégzéséért.” A Jobbik felháborodott az ítéleten és fellebbez.

LÁZÁR JÁNOS LESZ AZ UNIÓS PÉNZOSZTÓ

A kormány hétfői ülésén teljesen átírták az uniós pénzek elosztását végző intézményrendszer átalakítási terveit. A korábbi tervekkel ellentétben mégis megmarad a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, de az irányítás a fejlesztési tárca helyett a Miniszterelnökséghez kerül majd, Lázár János kezébe.

MEGINT BŐVÍT AZ OPEL

Az Opel Magyarország tovább bővíti szentgotthárdi motorgyárát újabb, 60 millió eurós beruházással, jelentették be kedden. A beruházással az eddig tervezettnél évi 70 ezerrel több motor előállítására lesz képes a gyár, és 100 új munkahely jön létre. Bővül a gyártmánypaletta is, 1,8 literes motorokat is készítenek. Az Opel Magyarország új Flex motorgyárának összberuházása ezzel már megközelíti a 700 millió eurót.

Tovább

Mindenki megkapta a magáét Horn temetésén

2013. július 8., 19:00 Módosítva: 2013.07.08 19:36
46

ELTEMETTÉK HORN GYULÁT

Katona Béla egykori házelnök finoman, de a volt miniszterelnököknek és a jelenleginek is odaszúrt egyet-egyet Horn Gyula temetésén. Azt mondta, Horn volt az egyetlen olyan miniszterelnök, aki jobb állapotban hagyta utódjára az országot, mint ahogy átvette. Az 1994-98 közti miniszterelnök ravatalánál Orbán Viktor is fejet hajtott, ekkor többen pfújolni kezdtek az MSZP szimpatizánsai közül.

Tovább

Meleg hétvége volt

2013. július 7., 20:09 Módosítva: 2014.03.13 10:11
24

SOHA ENNYIEN A BUDAPESTI PRIDE-ON

A 15 ezres becslés is elhangzott, de 8-10 ezren biztosan felvonultak szombaton a belvárosban a budapesti Pride-on. A meleg büszkeség napját az idén több mint 430 cég támogatta kiállásával, a Google, a Prezi és Espell kezdeményezéséhez az Index is csatlakozott. Az idén lényegében attrocitás nélkül zajlott a rendezvény, ellentüntetők kevesen, távolról, és csak a menet egy pontján kiabáltak, de a felvonulás jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott, a menet útvonalát szinte hermetikusan elzárta a rendőrség, a szimpatizánsok sem tudtak menet közben csatlakozni. A felvonulás után három résztvevőt támadott meg néhány szélsőjobboldali.

 DSC 4658 
Tovább

Ítélet született a kémperben

2013. július 5., 21:35 Módosítva: 2013.07.05 23:42
11

LELTÖLTENDŐT KAPOTT A VOLT TITOKMINISZTER

A kémperben első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték Szilvásy György volt titokminisztert és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt igazgatóját. Mindketten 2 év 10 hónapot kaptak, és mindketten a Gyurcsány-kormány alatt töltötték be tisztségüket. Gyurcsány az ötvenes éveket emlegeti. Laborc Sándor, volt NBH-főnök leadott hivatali laptopján találtak két, "Ovi" és "Bajusz" nevű mappát, amelyek Orbán Viktor és Kövér László megfigyeléséről tanúskodtak. A Heti Válasz egy 2011-es cikke szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal még ellenzéki politikusi időszakában feltérképezte Orbán Viktor kapcsolati hálóját.

ÖSSZECSAPOTT A KÉT OLDAL EGYIPTOMBAN

Országszerte tizenheten meghaltak, több mint kétszázan pedig megsebesültek a megbuktatott Mohamed Murszi volt elnök hívei és ellenzői között kirobbant összecsapásokban. A Tahrír térhez közeli Október 6. hídon kövekkel dobálta egymást a két tábor péntek este Kairóban, végül a hadsereg választotta szét a tüntetőket. A pénteki ima után a katonák tüzet nyitottak Murszi támogatóira, akik annál a laktanyánál tüntettek, ahol állítólag Murszit őrzik. A BBC tudósítóját is eltalálta néhány sörét, de nem sérült meg komolyabban. A hatóságok kijárási tilalmat vezettek be az Észak-Sínai kormányzóság két, Izraellel és a Gázai-övezettel határos városában, Sejk-Zuveidben és Rafahban.

Tovább

Vihart kavart a Kúria döntése

2013. július 4., 19:09 Módosítva: 2013.07.19 09:17
11

AZ OTP JAVÁRA DÖNTÖTT A KÚRIA A DEVIZAHITELES PERBEN

Megszülte nagy izgalommal várt ítéletét a Kúria: nem nyilvánították semmisnek a devizahitel-szerződéseket, és nem lesz elszámolás sem. A testület döntése életben tartja a szerződést, ám tett egy kiegészítést, miszerint az alkalmazható árfolyamrés 1 százalék lehet. Erre azért van szükség, mert valóban kifogásolható, hogy a bank a futamidő alatt módosította az árfolyamrés mértékét. A hiba kijavításával azonban a szerződés teljes mértékben megfelelő.

TÜNTETŐK ORBÁN VIKTOR HÁZÁNÁL

A Kúria a bankoknak kedvező ítéletén miatt feldühödött devizahitelesek egy része koradélután a belvárosi Markó utcából Orbán Viktor 7 kilométerre lévő budai otthonához gyalogolt. A környéket a TEK lezárta, a szűk kétszáz fős tömeg kérését, hogy közelebb mehessenek, nem teljesítették. A demonstráció végén némi dulakodás is volt.

Tovább

Nagy siker a köcsögadatbázis

2013. július 3., 19:00 Módosítva: 2013.07.03 21:46
18

KATONAI PUCCS EGYIPTOMBAN

Szerda délután fél 5-kor lejárt a hadsereg Mohamed Murszi államfő távozását követelő ultimátuma. Nem sokkal később a kormánypárt szóvivője azt közölte, hogy megjelentek a tankok az utcákon, és ami zajlik, az egy katonai puccs. A katonaság már korábban benyomult az állami tévébe, és a reptéren is tankokat látni. Az ország elnöke és más, vezető politikusok ellen a katonaság utazási tilalmat rendelt el. A hadsereg még hétfőn intézett ultimátumot a demokratikusan megválasztott Murszi ellen. A hadsereg Murszinak a helyzet rendezésére vonatkozó ajánlatait visszautasította. A napok óta tartó, az elnök távozását követelő tüntetéseknek 16 halottja van.

Tovább

Fesztivál Sopronban és Strasbourgban is

2013. július 2., 19:06 Módosítva: 2013.07.02 19:15
2

MAGYAR BELPOLITIZÁLÁS STRASBOURGBAN

Nem szorulunk kioktatásra demokráciából. Ezt mondta Orbán Viktor az Európai Parlamentben, ahol a Magyarország helyzetét értékelő Tavares-jelentésről vitatkoztak. A fideszes Szájer József kisebb vihart kavart, amikor azt mondta: a sztálinista koncepciós perek vádlottjainak is több idejük volt megvédeni magukat, mint amennyi ebben az ügyben rendelkezésére áll. A jobboldalon a legnagyobb derültséget Bokros Lajos, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere váltotta ki, aki azt mondta, hogy a konzervatív oldalról bírálja Orbán Viktor politikáját.

Tovább

Hétfő, a káosz napja

2013. július 1., 19:29 Módosítva: 2013.07.01 19:50
38

Július elseje jelentős változásokat hozott az életünkben. Új Btk, e-útdíj, cigivásárlás. Ennél csak jobb jöhet.

Tovább

Áder nem engedett az erőszaknak

2013. június 28., 19:03 Módosítva: 2013.07.02 18:42
25

ÁDER ALÁÍRTA A FIDESZ FÖLDTÖRVÉNYÉT

A köztársasági elnök aláírta a múlt héten az ellenzéki pártok tiltakozása és botrányos körülmények között elfogadott földtörvényt. Áder szerint a törvény alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe. Szerinte nem hivatkozhatnak házszabálysértésre azok, akik erőszakos fellépéssel akadályozták meg pénteken az ülés levezetését. Az ellenzéki pártok szerint ugyanakkor a törvény parlamenti szavazása érvénytelen volt, mert a Jobbik kérése ellenére nem tartottak név szerinti szavazást. Később Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője nyílt levélben fordult Áderhez, kérve a törvény aláírását, aminek az elnök most eleget is tett. A földtörvény elleni tiltakozásul Ángyán kilépett a kormánypárti frakcióból.

Tovább