Napi napi

Vadásznak a horvátok a Mol-vezérre, de nyugodtan alhat

2013. szeptember 12., 18:57 Módosítva: 2013.09.18 11:33

PERELNE A MOL, BEIDÉZNÉK HERNÁDIT

Megérkezett a horvát ügyészség jogsegélykérelme a magyar ügyészségre, Hernádi Zsoltnak azonban egyelőre nincs miért aggódnia. Korábban azt mondta, ha a magyar ügyészség azt kéri, ő elmegy Zágrábba, erre azonban várhatóan nem lesz szükség. Ugyanis még nem lépett hatályba Horvátországban az uniós jogsegélyegyezmény, így a horvátoknak nincs új adu a kezükben. Eközben a Mol perrel fenyegeti a horvátokat, mert azok nem vették át az Ina gázüzletágát.

Tovább

Hej, ha ezt Kádár megérhette volna

2013. szeptember 11., 20:17 Módosítva: 2013.09.11 20:23
2

ILLÉS SMS-BEN KÉRT BOCSÁNATOT

"Kedves Képviselő Asszony! Megkövetem Önt, és bocsánatot kérek a lovagiasság szabályai szerint. Remélem lesz még alkalmunk beszélgetni." Ezt az sms-t küldte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár az LMP-s Szél Bernadettnek, akit kedden szexista megjegyzésekkel illetett a parlamentben. Illés Zoltán kapott ugyan fejmosást a Fidesz-frakcióban, de súlyosabb következményei nem lesznek keddi parlamenti kirohanásának. A kormánypártban ugyanis úgy gondolják, hogy az ellenzék, főként az MSZP soraiból Illés beszólásához mérhető súlyú beszólások maradnak megtorolatlanul.

Tovább

A foci a pályán nem megy, próbáljuk meg rendezőként

2013. szeptember 10., 19:01 Módosítva: 2013.09.10 19:01
5

BUDAPEST PÁLYÁZ A 2020-AS EB-RE

Michel Platini, az európai labdarúgó-szövetség elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Magyarország pályázik arra az Európa-bajnokságra, amelyen feltehetően 13 országban rendezik majd a mérkőzéseket. Magyarországon addigra elkészül a 65 ezres Puskás Stadion. Orbán és Csányi megállapodtak ezer további stadion felújításában.

Tovább

Jönnek a milliárdok, mennek a milliárdok

2013. szeptember 9., 19:24 Módosítva: 2016.08.29 18:38
11
Ha strandolt, ha síelt, vagy éppen egész nap dolgozott, ha hírfüggő, de lemaradt, vagy éppen azt se tudta, hova kapja a fejét az egész napi hírcunamiban, ez itt a Napi napi, az Index naponta jelentkező hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

ORBÁN: A GYARMATOSÍTÁS KORÁNAK VÉGE

Az Országgyűlés őszi ülésszakát Orbán Viktor rövid felszólalása nyitotta meg, amelyben a kormány által elért eredményekről és a további tervekről beszélt. Orbán többek között arról beszélt, hogy a bankok erkölcsi kötelessége módosítani a szerződéseket úgy, hogy az árfolyammódosításból származó veszteség nagy részét ők viseljék, ne az emberek. „Senki sem fog még egyszer a magyar emberek kárára extraprofitot szerezni. A gyarmatosítás kora lejárt" – jelentette ki. Mesterházy az '50-es években, Schiffer abszurd színjátékban érezte magát a beszéd alatt.

Tovább

Csokor a kézbe, szonda a Holdra

2013. szeptember 8., 19:02 Módosítva: 2016.08.29 18:39
17
Ha egész hétvégén pihent, ha most éledezik a péntek este kezdődött kocsmatúrák után, ha leugrott a telekre, vagy ha hírfüggő, és azt se tudta hova kapja a fejét az egész hétvégi hírcunamiban, ez itt a Napi napi különkiadása, az Index kétnapos hétvégi hírösszefoglalója. Minden egy helyen, ha csak egyet kattint, ez legyen.

ORBÁN RÁHEL FÉRJHEZ MENT, A MILLÁSOKAT BŰNCSELEKMÉNNYEL GYANÚSÍTJÁK

Szombaton délben a Margit körúti ferences templomban elkezdődött a miniszterelnök legidősebb gyermeke, Orbán Ráhel esküvője. A ceremónia bő egy órán át tartott, nem zavarta meg semmi. A polgári szertartás már pénteken megtörtént. Pénteken a Milla két aktivistája a „Royal Wedding 2013” feliratot véste a körúton az esküvő előtti nap frissen lerakott aszfaltba, őket rongálással, azon belül graffitizéssel gyanúsítja a rendőrség – ez a minősítés a kár nagyságától függetlenül bűncselekménynek számít.

FIDESZES GYŐZELEM VÁCON

A múlt heti szigetszentmiklósi időközi győzelmet nem tudta megismételni a baloldal: most Terényi Attila, az MSZP–DK-jelöltje a második helyre szorult a Fidesz-KDNP-s Kovács Ágnes mögött. Az eredmény papírforma, a kétezres években ebben a belvárosi választókerületben mindig a jobboldali jelölt nyert.

SZÍRIA: NEM IS ASZAD RENDELTE EL A VEGYI TÁMADÁST?

A washingtoni kormány által hitelesnek tartott videofelvételeket mutatott be a CNN az augusztus 21-i szíriai vegyi támadás áldozatairól. A sokkoló képeken földön fekvő, rángatózó emberek, illetve halott gyerekek és felnőttek láthatók. A hitelességet más forrás nem igazolta, és a felvételekből nem derül ki, hogy melyik szíriai harcoló fél követte el a támadást. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy egy német lap szerint lehallgatási adatok azt valószínűsítik, hogy nem Bassár el-Aszad elnök engedélyezte vegyi fegyver bevetését Szíriában. Barack Obama amerikai elnöknek nehéz dolga lesz a jövő héten szavazó kongresszus előtt, a szentpétervári G20-csúcson nem sikerült nemzetközi koalíciót kovácsolnia egy katonai beavatkozáshoz. A G20 végén tíz ország is kemény nemzetközi választ sürgetett Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen, de csak az Egyesült Államok és Franciaország állt ki egyértelműen egy katonai csapás mellett.

Tovább

Rejtélyes rajtaütés az NMHH-ban

2013. szeptember 6., 19:02 Módosítva: 2013.09.06 19:58
3

BILINCSBEN VITTÉK BE A MÉDIAHATÓSÁG FŐTANÁCSADÓJÁT

Péceli Edit a tavasszal elhunyt Szalai Annamária NMHH-elnök főtanácsadója volt, aki Szalai halála után komoly informális hatalomra tett szert. Azt egyelőre nem tudni, milyen ügyben nyomoz a rendőrség, de Pécelit pár napja az irodájában őrizetbe vették, megbilincselték, majd az irodáját és a kocsiját is átkutatták.

Tovább

Orbán szerint veszíthet a Fidesz

2013. szeptember 5., 19:06 Módosítva: 2013.09.05 20:06
16

11,1 SZÁZALÉKKAL CSÖKKEN A REZSI

A háromnapos Fidesz–KDNP-frakcióülés eredményeiről tartott sajtótájékoztatón Rogán Antal frakcióvezető elmondta: még az idén folytatódni fog a rezsicsökkentés. Ezúttal a villamosenergia, a gáz és a távhő árából kell 11,1 százalékot vágniuk az energiacégeknek. A lépést ősszel a fűtési szezon kezdetével kell megtenni. Visegrádról a bankoknak is ultimátumot küldött a Fidesz: Rogán hibás terméknek nevezte a devizahiteleket, mert a bankok a várható kockázatokról nem adtak teljes körű tájékoztatást, ezért felszólította őket, hogy rendezzék a helyzetet. Csütörtökön áramszünet volt az ülésnek otthont adó szállodában, pont amikor a képviselőcsoport jóváhagyta a rezsicsökkentést. Ez lehetett az áramszolgáltatók bosszúja – viccelődött a frakcióvezető. Később kiderült, hogy favágók szakítottak le véletlenül egy vezetéket.

Tovább

Cigánygyilkosságok: nem tudni, miért titkolóztak

2013. szeptember 4., 19:30 Módosítva: 2013.09.05 07:46
9

CIGÁNYGYILKOSSÁGOK: A KBH VEZETŐI IS FELELŐSÖK

Már bárki elolvashatja azt a belső jelentést a Katonai Biztonsági Hivatalról, amelyet eredetileg 2020-ig titokban akartak tartani. A dokumentumban a cigánygyilkosságok ügyében elkövetett hibák miatt marasztalják el a szervezet egykori vezetőit, akik eltitkolták a KBH titkos kapcsolatát Cs. Istvánnal, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottjával. A titkolózás indoka továbbra sem ismert.

Tovább

Mobilozott a rendőr és a Microsoft

2013. szeptember 3., 19:20 Módosítva: 2013.09.04 19:20
30

MÁR KÉTMILLIÓAN MENEKÜLTEK EL SZÍRIÁBÓL

Csaknem minden tizedik szír állampolgár külföldre menekült a polgárháború borzalmai elől – jelentette be az ENSZ menekültügyi főbiztosa, António Guterres. Jelentése megállapítja, hogy a kétmillió emberből 1,8 millió az elmúlt egy évben hagyta el az országot. A 2012-ben még 22,5 millió lakosú országot ma már napi átlagban 5000-en hagyják el, az év végére így akár már hárommiliilóra is nőhet a menekültek száma. Közben Magyarországon is megugrott a szíriai menekültek száma, a legtöbben azonban továbbutaznának. A menekültügyi hatóságok nem küldhetik őket vissza, mert Szíriát az ENSZ nembiztonságos országgá nyilvánította.

ALFÖLDI KILÉPETT A SZEKRÉNYBŐL

Csáki Judit Alföldi Színháza – Öt nemzeti év című könyvébenAlföldi nyíltan beszél arról, miért nincsenek barátai, és hogy miért szorong civilként. Emellett a Más-Színház című fejezetben azt nyilatkozza, hogy "biztos vagyok benne, hogy nagyobb eséllyel maradhattam volna a Nemzeti igazgatója és folytathattam volna a munkát – nem állítom, hogy biztosan, csak nagyobb eséllyel –, ha rendben lennék családpolitikailag".

Tovább

Rákosira emlékeztették Orbánt a tanévnyitón

2013. szeptember 2., 19:11 Módosítva: 2016.08.29 18:39
182

TÜNTETŐK VÁRTÁK ORBÁNT A TANÉVNYITÓN

Úttörőnek öltözött hahá-s diákok várták Orbán Viktort a törökbálinti rendhagyó tanévnyitón. A paternalista oktatáspolitika ellen tiltakozó diákok a Rákosi-korszakra hajazó stílusban megírt szórólapokat osztogattak, miközben magnóról mozgalmi dalokat játszottak . Amikor kérdezték tőlük, hogy kik ők, azt felelték, hogy a Fidelitastól jöttek. Orbán az erkölcstan szükségességéről, a sport fontosságáról beszélt. A polgármester végül körbevezette a miniszterelnököt a nemrég átadott iskolán, a diákok pedig a tanévnyitóra magukkal hozott tankönyvcsomaggal várták, hogy elkezdődjön a tanév.

Tovább

Háború lesz, de még várni kell rá

2013. szeptember 1., 20:57 Módosítva: 2013.09.02 08:53
1

LESZ SZÍRIAI HÁBORÚ, DE MÉG NEM

Barack Obama amerikai elnök döntött Szíria-ügyben: szerinte támadást kellene indítani, de felhatalmazást kér a kongresszustól. A szíriai kormányfő szerint mindenre felkészültek. Putyin bizonyítékokat vár. Washington azt mondja, haj- és vérminták igazolják, hogy szarintámadás történt, tudják azt is, honnan lőtték ki a kormányerők a vegyi fegyvereket, és azok hol csapódtak be.

Tovább

A Fidesz gyed extrával készül 2014-re

2013. augusztus 30., 19:00 Módosítva: 2013.08.30 19:00
1

AMERIKA A BRITEK NÉLKÜL IS ODACSAPHATNAK

Barack Obama amerikai elnök magyar idő szerint péntek délután öt körül a nemzetbiztonsági tanácsadóival értekezett. Azt nem tudni, most született-e döntés a beavatkozásról. Hamarosan azonban mindenképpen bejelentésekre lehet számítani: Ban Kimun ENSZ-főtitkár magyar idő szerint este hatra egyeztetésre hívta a Biztonsági Tanács öt állandó tagját, míg John Kerry amerikai külügyminiszter fél hétkor tarthat sajtótájékoztatót.

Tovább

Mindenki a háborúra készül

2013. augusztus 29., 19:06 Módosítva: 2014.05.17 19:37
6

HÁBORÚRA KÉSZÜLNEK SZÍRIA ELLEN

Barack Obama amerikai elnök szerdán azt mondta, még nem döntötte el, megindítja-e a támadást Szíria ellen, de nem akar egy újabb Afganisztánt vagy Irakot. Csütörtökön az Egyesült Államok a szíriai partokhoz vezényelt még egy rombolót, ideiglenesen ötre növelve ezzel a robotrepülőgépekkel felszerelt hadihajóinak számát a Földközi-tenger keleti medencéjében. Közben Szíriában a kormányerők megkezdték a személyzet nagy részének kiköltöztetését a hadsereg és a biztonsági erők parancsnokságának épületeiből Damaszkusz központjában, felkészülve egy esetleges nyugati katonai támadásra. Közben úgy tűnik, az ENSZ vegyivegyver-ellenőrei is a tervezettnél előbb elhagyják Szíriát.

Tovább

40 év után szabadulhat Bándy gyilkosa

2013. augusztus 28., 18:58 Módosítva: 2013.08.28 18:58
1

ELMENNEK EZEK AZ ANYJUKBA

A visszafogottabb reakciók közül való a címben idézett szocialista vélemény arról, hogy az Együtt 2014 pénteken kiszivárogtatással akart nyomást gyakorolni. Az MSZP-ben nem Bajnaiék közvélemény-kutatásos ötletén rágtak be, hanem azon, hogy azt szerintük ultimátumszerűen vezették elő, vagyis hogy a média és a közvélemény nyomásának segítségével akarták azt rajtuk keresztülverni. Az Együtt 2014 közvéleménykutatással, az MSZP előválasztással döntené el, ki legyen a baloldal listavezetője a 2014-es országgyűlési választáson.

Tovább

Újabb háborúra készül a világ

2013. augusztus 27., 19:10 Módosítva: 2013.08.27 19:10
13

JÓL MEGBOMBÁZHATJÁK SZÍRIÁT

A több mint két éve tartó szíriai háborúban eddig százezernél többen vesztették életüket, mégis a múlt heti, egyes források szerint 1300 halottal járó vegyi támadás után jelentette be az USA: akár még a héten bombázhatják Szíriát. Jelenleg nemzetközi megfigyelők vannak az országban, csütörtöknél előbb semmiképp sem indulhat meg a támadás – ha megindul egyáltalán valaha is. Oroszország élesen elítéli az esetleges beavatkozást.

Tovább

Ősztől mindenki egyformán megszívja

2013. augusztus 26., 19:38 Módosítva: 2013.09.12 16:29
9

KÖVÉR LÁSZLÓ ODACSAPOTT

Nincs pénz a pedagógusbérek megígért emelésre, ezért a héten rendkívüli ülésszakot tart a parlament, hogy módosíthassák a köznevelési törvényt. Hétfőn nem jött össze a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötöd, a Fidesz az ilyen helyzetekre kitalált kétharmados " kivételes sürgős tárgyalásba vétellel" hidalhatja át a problémát. A nap sztárja Dúró Dóra három hónapos kisfia volt, aki többször is felsírt az ülésteremben. A házelnök javaslatára 50 ezer forintra büntettek két független képviselőt, amiért júliusban egy molinón Orbán Viktort idézték.

FRIDERIKUSZ SÁNDOR VISSZATÉR

Szeptembertől heti háromszor lehet majd látni az ATV képernyőjén a kilencvenes évek legendás műsorvezetőjét, aki késő esti beszélgetős műsorában írókkal, feltalálókkal, nagy gondolkodókkal készít majd izgalmas interjúkat.

 
Tovább

Összeugrott az Együtt 2014 és az MSZP

2013. augusztus 23., 20:04 Módosítva: 2013.08.24 00:18
14

KITÖRT AZ EGYÜTT 2014-MSZP HÁBORÚJA

Bajnai Gordon Mesterházy Attilának váratlan ajánlatot tett pénteken. Az Együtt-PM vezetője azt ajánlotta, válasszák külön a miniszterelnök-jelölt és az egyéni körzetek jelöltjeinek kérdését, és arról, hogy ki legyen Orbán Viktor kihívója, több hetes országos előválasztási kampány és televíziós vita után, két közvélemény-kutató felmérései alapján döntsenek. Azt mondták, hogy ha ezt az MSZP nem fogadja el, akkor nem lesz közös jelölt. Az ajánlatot Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján visszautasította, azt mondta, hogy ha valamiért nem lesz előválasztás, akkor az MSZP elkezd tárgyalni más demokratikus pártokkal az együttműködésről.

Tovább

Gyurcsány a bíróságon, nagymama a vízen

2013. augusztus 22., 18:53 Módosítva: 2013.08.22 18:58
3

A hiány közel jár az éves célhoz, Szíriában folytatódik az öldöklés, Gyurcsány miniszterelnöknek szólíttatta magát, egy hatvan éves nő megkerüli a Földet.

Igazgatók nélkül indul a tanév

2013. augusztus 21., 19:01 Módosítva: 2013.08.21 19:03
6

95 ISKOLÁBAN NEM LESZ ISKOLAIGAZGATÓ SZEPTEMBERBEN

Hoffmann Rózsa 428 iskolaigazgatót nevezett ma ki, 95 iskola viszont igazgató nélkül kezdi meg a szeptemberben kezdődő tanévet. Az igazgatói pályázatokról idén már maga az államtitkár döntött, a pályázatok elfogadását vagy elutasítását nem kellett indokolnia. 95 iskolában csak szeptember végére lehet igazgató, ez azonban teljesen felboríthatja a tanévet. Van, ahol tanárokat kell átirányítani vagy új szaktanárt keresni, ami év közben szinte lehetetlen.

Tovább

Lövések Újbudán, halál Ferihegyen

2013. augusztus 16., 19:12 Módosítva: 2013.08.18 11:40
11

S. ÁBEL LÖVÖLDÖZÖTT BUDAPESTEN, DE HAMAR LEKAPCSOLTÁK

Elfogta és lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsította meg a rendőrség S. Ábelt, aki az éjjel a Móricz Zsigmond körtéri McDonald'sban lövöldözött. A férfi, akit májusban nem jogerősen emberölés előkészületéért elítélték, mert a bíróság bizonyítottnak találta, hogy mészárlásra készült, kezelőorvosánál várt a rendőrökre. Apja szerint nem volt jól az utóbbi időben. A lövöldözés során nem sérült meg senki, lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárás.

Tovább

Eldőlt, hogy megy a kormány

2013. augusztus 15., 19:06 Módosítva: 2013.08.15 19:13
4

STRASBOURGBA MEGY A KORMÁNY, HOGY VÉDJE A 98 %-OS KÜLÖNADÓT

A kormány a strasbourgi bíróság Nagykamarájához fordul a 98 százalékos különadó ügyében, értesült az Index. A fellebbezéshez hasonló eljárásban a kormány azt szeretné elérni, hogy változtassák meg a bíróság májusi ítéletét, amelyben kimondták, hogy ez az adó sérti a tulajdonhoz való jogot, és a bíróság 3,2 millió forint kártérítést ítélt meg az N. K. M. monogramú felperesnek. Az első, májusi döntés óta a strasbourgi bíróság több másik, 98 százalékos adó miatt megindított ügyben is elmarasztalta Magyarországot, a kormány most három ügyben fordul a Nagykamarához. A kormány a határidő utolsó napján, szerdán döntött az eljárás megindításáról.

Tovább

Sikerült: lesz elnöke a médiahatóságnak!

2013. augusztus 14., 19:02 Módosítva: 2013.08.14 19:10
22

KARAS MONIKA LESZ AZ NMHH ÚJ ELNÖKE

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke megerősítette az Index információját, mely szerint Orbán Viktor Karas Monikát, a Magyar Nemzet és a Hír TV jogászát jelöli a médiahatóság élére. Karas Monika az NMHH elnöki posztján kívül a Médiatanács elnöki tisztségét is elláthatja, amennyiben azt a parlament megszavazza. Erre információink szerint az augusztus 26-ára összehívott rendkívüli parlamenti ülésen kerülhet sor. Bajnaiék szerint Karas alkalmatlan, az MSZP is tiltakozik, az LMP politikusának gúnyos mondata szerint a Fidesz önmérsékletet tanúsított azzal, hogy nem Habony Árpádot, csak az ügyvédjét jelölik.

Tovább

Kemény harcba megy Csányi a kormánnyal

2013. augusztus 13., 19:03 Módosítva: 2013.08.13 19:04
202

CSÁNYI ÉS LÁZÁR A BÍRÓSÁGON TALÁLKOZNAK

Feljelenti Lázár Jánost Csányi Sándor az uzsorásozás miatt, az államtitkár szavait viszont nem kommentálja. A bankvezér büntetőfeljelentést tesz, valamint személyiségi jogi pert is indít. Lázár János a hírt úgy kommentálta, hisz az igazában és minden szaváért vállalja a felelősséget, nyugodtan áll a bíróság elé. Az Indexnek nyilatkozó szakértő szerint a büntetőügy nem fog megállni, a személyiségi jogi perben viszont lehet esélye Csányinak. Nemrég pont Lázár János volt az, aki kommentelőket perelt be jó hírnevének csorbítása miatt.

Tovább

Csányinak rosszul kezdődött a hét

2013. augusztus 12., 18:58 Módosítva: 2013.08.12 23:32
16

LÁZÁR: CSÁNYI SÁNDOR A LEGNAGYOBB UZSORÁS

"Csányi Sándor az ország első számú uzsorása" – mondta Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár az NFÜ sajtótájékoztatóján az OTP elnök-vezérigazgatójáról. Lázár szerint ha az OTP elnöke a tehetségén tréfálkozik, azt tudomásul veszi "bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival" Csányi. Csányi Sándor és Lázár az utóbbi időben többször is bírálták egymást. A sajtótájékoztatón az NFÜ átalakításról egyébként elmondta, hogy az NFÜ megszűnik jövő január elsejétől, addig is azonban még rohamtempóban el kell költeni a bennragadt pénzeket. Ezért hozzávetőleg 500 milliárd forintnyi pályázatot fognak kiírni és el is bírálni augusztus hátralévő részében.

Tovább

Halálos hétvége volt

2013. augusztus 11., 19:02 Módosítva: 2013.08.11 19:02
4

HALÁLOS BALESETEK, SZERENCSÉS HAJÓTÖRÉSEK

Hétvégén a szokásosnál jóval több súlyos baleset történt az utakon, különösen szombaton. A legsúlyosabb baleset Balatonedericsnél történt, ahol a 84-es főúton frontálisan ütközött össze két kocsi. A helyszínen egy ember azonnal meghalt és heten kórházba kerültek, ahol később még ketten haltak bele a sérüléseikbe. Sajnos vasárnapra is jutott halálos baleset, egy motoros ütközött jelzőtáblának Újfehértónál. A Balatonon több hajótörés adott munkát a vízimentőknek, szerencsére ott nem történt haláleset.

Tovább

Börtönből az MSZP-be, Orbánozó punkok

2013. augusztus 9., 19:02 Módosítva: 2013.08.09 19:24
4

MEGDUPLÁZÓDOTT A LUXUSKÓRHÁZRA JOGOSULT VEZETŐK SZÁMA

Egyre többen vannak a még egyenlőbbek: azok az állami vezetők, akik soron kívüli, ingyenes, kiemelt szintű kórházi ellátásra jogosultak a Honvédkórházban vagy a SOTE-n. Ami jár: külön fürdőszobás, televízióval és légkondival ellátott szobák, külön személyzet, soron kívüli  vizsgálatok. A kormány nem tudja, mennyibe kerül mindez az adófizetőknek.

KIENGEDTÉK A VIZOVICZKI-ÜGY FŐRENDŐR GYANÚSÍTOTTJAIT

Karperecet kap és házi őrizetbe került az a négy, egykor vezető beosztású rendőr, akik érintettek a tavaly nyáron kipattant rendőrségi vesztegetési botrányban. Bár fennáll a veszély, hogy megszöknek vagy elrejtőznek, az ügyészség szerint nincs szükség szigorúbb kényszerintézkedésre.

Tovább

A csúcsok napja volt csütörtök

2013. augusztus 8., 18:59 Módosítva: 2013.08.08 19:03
14

SZÉKELY LÁSZLÓ LESZ AZ ÚJ OMBUDSMAN

Szeptemberben lejár Szabó Máté hat éves mandátuma, a helyére Áder János Székely Lászlót jelölte az utolsó olyan független demokratikus intézmény élére, amit nem kizárólag a Fidesz által választott személy vezet. Az ELTE jogi karán polgári jogot tanító Székelyt az eddigi Fidesz-kormányok elhalmozták magas kormánypozíciókkal: volt Duna-ügyi, illetve az új Ptk-ért felelős miniszteri biztos is. Székelyt kétharmados döntéssel kell a parlamentnek megválasztania, de miután a kormánypártok a támogatásukról biztosították, ez eldöntött kérdésnek tekinthető. Az LMP-nek nem tetszik a döntés, az Együtt 2014 nem bánja, az MSZP pedig ősszel foglalkozik a kérdéssel.

Tovább

Tragédia, melegrekord, hiány

2013. augusztus 7., 21:59 Módosítva: 2015.07.10 14:26
8

HATALMAS ROBBANÁS VOLT ÓBUDÁN

Egy lakóház egy része teljesen megsemmisült, a maradéka lakhatatlanná vált a szerdára virradóra Óbuda sűrűn lakott belső részében történt detonációban. Két embert kerestek, a holttestüket szerda éjjel megtalálták. A keresést omlásveszély nehezíti. Ketten megsérültek, az utcát térdig érő törmelék borítja, a környéket lezárták, a forgalmat elterelik. A robbanás kilométerekre elhallatszott. A romok eltakarítása hetekbe telhet: amíg az épület állapotáról nem lehet biztosat tudni, a lakók nem költözhetnek vissza.

Tovább

Börtönben halnak meg a romagyilkosok

2013. augusztus 6., 19:04 Módosítva: 2013.08.06 19:15
39

SOHA NEM SZABADULNAK A ROMAGYILKOSOK

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen bűnszövetkezetben elkövetett emberölésért és más bűncselekményekért első fokon tényleges életfogytiglani börtönre ítélték a 2009-es gyilkosságsorozat három vádlottját. Negyedik társuk 13 évet kapott. A bíró erkölcsileg megengedhetetlennek nevezte a bűncselekmények rasszista indítékát. A per másodfokon folytatódik, a vádlottak felmentésért fellebbeztek. A sértettek a nyomozás súlyos hibái miatt kártérítési pert indítanak az állam ellen.

Tovább

Álommeló és vízháború

2013. augusztus 5., 19:19 Módosítva: 2013.08.05 19:59
8

AZ IGAZI ÁLOMMELÓ

Havi 350 ezerért ápolják, erősítik a szórványmagyarok nemzettudatát a KIM ösztöndíjasai, amerikai, dél-afrikai útjaikat és a tartózkodásukat is az állam fizeti. Munkájuk részleteiről azonban szinte semmit nem sikerült megtudni. A nyertesek között erősen felülreprezentáltak az ifjú kereszténydemokraták, de több volt minisztériumi dolgozó is akad.

VÍZHÁBORÚ TÖRT KI ÓZDON

A Hétes telepet kivéve a kéttucatnyi ózdi cigánytelepen a városi önkormányzat mindenhol szűkítő gyűrűket szerelt fel a nyilvános kutakra, hogy visszafogja a város költségére történő vízfogyasztást. A vasárnapi intézkedés miatt hétfőn egész nap nyilatkozatháború zajlott, mivel sokan embertelen és cigányellenes lépésnek tekintették a hőhullám kellős közepén elrendelt korlátozást. A városvezetés viszont úgy véli, biztosítja az előírt szolgáltatást, és csak a pazarlást akarja megszüntetni.

MÉGIS JOBBIK-KÖZELIEK A GÉPPISZTOLYOS LETARTÓZTATOTTAK

A radikális pártot nehéz helyzetbe hozta, hogy a Lesenceistvándnál július 31-én őrizetbe vett férfiak kocsijában gépfegyvereket és lőszereket találtak. Bár a közösségi médiában azonnal terjedni kezdett a hír, a Jobbik először tagadta, hogy bármi köze lenne a társasághoz. Utóbb kiderült, hogy volt párttag és deklarált szimpatizáns is van köztük, továbbá valamennyien félreérthetetlen helyzetben (Árpád-sávos zászlókat lóbálva) szerepelnek egy közös fényképen.

BOTRÁNY LESZ A VÁLASZTÁSON?

A külföldön élő magyarok közül aki nem siet, lehet, hogy nem fog tudni választani 2014-ben: a külképviseletek arra kérik a választókat, hogy minél hamarabb regisztrálják magukat. Mivel a korábbi alkalmaknál várhatóan nagyságrendekkel többen voksolnak majd, állítólag tavasszal botrányba fulladhat a külhoniak szavazati procedúrája.

NEM KAPOTT ENGEDÉLYT AZ OZORA

Határozott a jegyző: nem engedélyezi a fesztivált. A szervezők fellebbezni fognak, remélik, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal gyorsan felülbírálja a döntést. Az is felmerült, hogy a rendezvény zártkörű klubeseményként működjön tovább, így ugyanis sokkal kevésbé kötnék őket az engedélyeztetési eljárások.

HATALMAS CIRKUSZ LETT A SZIGET

A Szigetre eddig sem a koncertek miatt volt érdemes járni, most viszont a gyengébb fellépőket minden eddiginél látványosabb helyszínekkel próbálják feledtetni. Prodigy helyett karácsonyi diszkóerdő, Adele helyett óriáskerék, az Imagine Dragons helyett tengerpart, az Slipknot helyett pedig tűzcirkusz várja fesztiválozókat.

Tovább