Friss kommentek

Jó hír Pest megye kerékpárosainak

2018. július 17., 09:12 Módosítva: 2018.07.17 14:28
136
14 hozzászólás

A Pest megyei önkormányzatok kerékpárforgalmi létesítményeinek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 4 milliárd forint keretösszeggel - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A támogatási kérelmeket 2018. szeptember 24-től lehet beadni a kormány Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási programjának idei 5. pályázati felhívására.

14 hozzászólás Tovább

A Kétfarkú megépítené a rákosrendezői bicikliút hiányzó szakaszát

2018. július 12., 23:56 Módosítva: 2018.07.14 20:14
590
47 hozzászólás

A Kétfarkú Kutya Párt azt írta a Facebookon, hogy amennyiben elég pénz jön össze, akkor megépíti a Rákosrendezőnél a Teleki Blanka út kijelölt biciklisút MÁV területére eső 100 méteres szakaszát, aminek elkészüléséért évek óta hiába küzdenek civilek és kerékpárosok.

Azt írták ki, hogy „a bicikliút önkéntes profi kivitelezők, önkéntes bicajosok és önkéntes mérnökök tervei alapján" készülne 2 méter szélességben, 4-5 óra alatt húznák fel.

47 hozzászólás Tovább

Évi egymillió kerékpárt gyártanak majd Gyöngyösön

2018. július 4., 18:13 Módosítva: 2018.07.16 14:10
115
23 hozzászólás

Egy tajvani központú cég, a Giant Global Group épít kerékpárgyártó üzemet 15 milliárd forintos beruházással Gyöngyösön. A tervek szerint évente egymillió bringát bocsátanak majd ki.

23 hozzászólás Tovább

Egy év kellett hozzá, de leszerelték a bringázást gátló sorompót

2018. június 21., 14:30 Módosítva: 2018.07.04 18:10
111
19 hozzászólás

A Margitsziget felújításakor egy sorompóval zárták el az Árpád-hídon futó kerékpárút lehajtója és a szigeti főút összeköttetését - erről mi is panaszkodtunk egy sort.

A sorompó miatt a bringás közlekedők a gyalogosok, vagy a zöldfelületen keresztül a futók közé kényszerültek.

19 hozzászólás Tovább

Nincsenek autósok és kerékpárosok

2018. június 20., 16:13 Módosítva: 2018.07.04 18:10
68
26 hozzászólás
Közlekedők vannak. Ezt hangsúlyozta a Kerékpárosklub és az Autóklub elnöke, amikor Tarlós Istvánnál aláírták az együttműködési szándéknyilatkozatot.

Együttműködési megállapodás megkötéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Kerékpárosklub elnöke és Tarlós István szerdán a Főpolgármesteri Hivatalban. Az együttműködés célja, hogy BKK után a Budapest Közúttal és más fővárosi intézményekkel is rendszeresen tárgyalhasson a szervezet a kerékpározás fejlesztéséről egyes utak felújításának szintjétől kezdve Budapest 2030-ra kitűzött 10%-os kerékpáros forgalmi részarányának elérését segítő stratégiai döntésekig. 

Kürti Gábor, a Kerékpárosklub elnöke beszédében a lakóövezetek 30-as zónává alakítását, a külváros-belváros kapcsolat javítását, új kerékpársávok építését tűzte ki célul a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és oktatása mellett. Ezek eléréséhez fontos, hogy a Kerékpárosklub közelebb kerüljön a tervezőasztalokhoz és a döntéshozó fórumokhoz, áll a szervezet közleményében.

A szerdai eseményen Tarlós István egy hasonló együttműködési megállapodást írt alá az Autóklubbal is. A két szervezet és a főpolgármester találkozója kapcsán Kürti Gábor kiemelte, hogy a Kerékpárosklub az útépítéseknél is jobban megtérülő befektetésnek tartja a bringázás népszerűsítését és a szemléletformálást. A Kerékpárosklub és Hatala József, az Autóklub elnöke is hangsúlyozta a „nincsenek autósok és kerékpárosok elvet”, vagyis, hogy a két közlekedési mód között milyen könnyű az átjárás. 

A szándéknyilatkozatról ősszel a Fővárosi Közgyűlés szavaz, és ezután köthetik meg a budapesti intézményekkel zajló munka kereteit szabályozó együttműködési megállapodást.

26 hozzászólás Tovább

Lesz bringaszállítás a metrón

2018. június 20., 05:09 Módosítva: 2018.07.04 18:10
839
59 hozzászólás

A tervek szerint június utolsó hétvégéjén engedélyezik a bringaszállítást a 4-es metrón, ha addig megkapják a szükséges hatósági hozzájárulásokat, mondta lapunknak Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. Tesztüzem lesz, tehát azt fogják vizsgálni a két nap alatt, hogy mennyire tartják be a biciklikkel az utasok az előírásokat, zavarják-e az utaskomfortot, például azzal, hogy összepiszkolják a belső teret.

Prágában már lehet bringát vinni a metrón (forrás: praha.eu)
Prágában már lehet bringát vinni a metrón (forrás: praha.eu)

Május végén írtunk arról, hogy júniustól bringával is lehet metrózni, méghozzá az egyik hétvégén, de hogy melyiken, azt nem lehetett még tudni.

Számos olvasónk megpróbálta, hátha él már a lehetőség, de mint Pálnak, vissza kellett fordulnia. Mint írta,

megpróbáltam ma magammal vinni a bringámat a 4-es metrón, de a Kelenföldi állomáson teljes metróőr-sereg ugrott körém. A forgalmi irányító is lejött végül és lényegében jelezte, hogy teljes hoax a dolog, semmilyen belső utasítást nem kaptak erre vonatkozóan.

Ez a hoax azonban nem hoax, a legfrissebb hírek szerint tehát, ha minden engedély megvan, június 30-án és július 1-jén le lehet vinni a bringát a metróba. A BKK gyakorlata szerint a tesztjáratokon eddig sose kellett fizetni, ezért elképzelhető az is, hogy bringajegyet se kell majd venni ezen a két napon.

59 hozzászólás

Vajon mit szólnának az autósok, ha ilyen terelést kapnának?

2018. június 15., 16:46 Módosítva: 2018.06.18 10:52
328
17 hozzászólás

A képen az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpáros főútvonal forgalmas budai szakasza.

Forrás: I bike Bp
Forrás: I bike Bp

A reggel erre kerékpározók egy lezárásba ütköztek, amit csak a füves rézsűn, valamint az alsó rakpart szűk, lámpaoszlopokkal telerakott padkáján lehetett kikerülni.

Forrás: I bike Bp
Forrás: I bike Bp

Ha 600 méterrel előbb az Elvis parknál jelzik a lezárást, akkor a kerékpáros többsége az Árpád fejedelem úton kikerülhették volna a csapdát, és a balesetveszélyes szlalomozást.

Forrás: I bike Bp
Forrás: I bike Bp

Mivel a kordonon az FV Zrt felirat szerepel, megkerestük a Fővárosi Vízműveket, hogy 

  • A lezárásról miért nem értesítették a kerékpárút elején,  a kerékpárosokat?
  • Nem tartják balesetveszélyesnek a kerülőutat, amit kijelöltek?

Várjuk a válaszukat.

17 hozzászólás Tovább

Itt a megoldás a budai rakparti bringaútra?

2018. június 13., 05:08 Módosítva: 2018.06.13 15:24
241
84 hozzászólás
A sétány a sétálóké lenne, a Bem rakpart az autósoké maradna, mégis kényelmesebben lehetne tekerni.
84 hozzászólás Tovább

Megszüntetik a KRESZ-világ nyolcadik csodáját

2018. június 11., 13:20 Módosítva: 2018.06.12 11:05
442
31 hozzászólás
Megtörtént, amire magunk se számítottunk: cikkünk alapján olvasói felvetésre reagálva a Budapest Közút úgy döntött, hogy észszerűsíti és biztonságosabbá teszi a Szabadság híd budai hídfőjének közlekedési csomópontját.

Tíz napja jelent meg a Gellért tér: itt a KRESZ-világ nyolcadik csodája című cikkünk, ami jelentős vitát kavart. Egyik olvasónk a cikk alapján bejelentést tett a Járókelő.hu-n, és mint jelezte lapunknak, az érintett közútkezelő, a Budapest Közút szokatlan gyorsasággal válaszolt. De nemcsak a gyorsaság volt szokatlan, hanem a konstruktivitás is, ahogy kezelték a problémát. Válaszuk szerint a Szabadság híd – Szent Gellért tér – Kelenhegyi út forgalmi rendjét felülvizsgálták, és a következő intézkedéseket hozták:

  1. A kanyarodó főútvonalat a forgalmi rend egyértelműsítése érdekében megszüntetik, a Duna vonalában haladóknak lesz a továbbiakban elsőbbségük.
  2. A hídról levezető kerékpárnyomokat szintén megszüntetik.
  3. A forgalmi rend változását előjelző táblák fogják jelezni, a hídról lehaladóknak és a Kelenhegyi útról kihaladóknak lesz elsőbbségadási kötelezettségük a forgalmi rend változás bevezetése után, és változatlanul „telezöldes” irányítással fogják működtetni a jelzőlámpás csomópontot a kapacitások biztosíthatósága érdekében.
31 hozzászólás Tovább

Ahol egykor kisvasút pöfögött, ma e-bike zizzen

2018. június 2., 12:24 Módosítva: 2018.06.08 17:13
1009
26 hozzászólás
Egyre gyakoribb szokás Európában, hogy egykori, felhagyott kisvasúti vonalakat kerékpárúttá alakítanak. A kellemes lejtők és emelkedők adják az alapot, az alagutak-hidak-viaduktok pedig látványos pluszt egy-egy ilyen útvonalon. Ha az út ráadásul egy alpesi folyó völgyében kanyarog, távol a forgalomtól, azon már nincs is mit fokozni. Túrabeszámoló.

Legutóbb az alsó-ausztriai Ybbs völgyében adtak át egy 55 kilométeres kerékpárutat, ami régi kisvasúti alapokra épült. Az úgynevezett Ybbstalradweg, azaz Ybbs-völgyi kerékpárút új szakasza Waidhofen an der Ybbsből indul, és a Lunzi-tónál ér véget. Nyilvánvalóan ki kellett próbálnunk.

Két fiammal indultunk a kellemesnek ígérkező tekerésre, amit azonban még egy kicsit tuningolnom kellett, hogy kellőképpen feltüzeljem őket a túrára. Így "véletlenül" az útba esett egy downhill-pálya, és mivel, mint kiderült, göstlingi szállásadónk raftingozást is szervez a közeli Salza-folyó zúgóin, a vadvízi gumicsónakozás sem maradhatott ki a tervből. A lenti térképen a teljes Ybbstalradweg, az új szakasz Waidhofen és Lunz között húzódik:

A kiindulópont 400 kilométerre van Budapesttől, ami durván 4 óra autózást jelent. Az összköltséget nyilván csökkenti, ha saját bringát viszünk, de nekünk erre most nem volt lehetőségünk. Ezért Waidhofen an der Ybbsben, a kisvasút egykori állomásán vettük fel a bérbringákat, és ott, az ingyenes parkolóban tudtuk hagyni a kocsinkat is.

26 hozzászólás Tovább

Gellért tér: itt a KRESZ-világ nyolcadik csodája

2018. június 1., 08:54 Módosítva: 2018.06.04 08:54
874
136 hozzászólás

Olvasónk, Péter egy korábbi KRESZ-magyarázó videónk alapján ajánlott

egy másik, még forgalmasabb kereszteződést, ahol talán még a szakértő sem tudná megmondani, mi a helyes közlekedés: a Szabadság hídról Buda felé érkező, a Gellért térnél kanyarodó kerékpársáv és útsáv, amely kanyarodás közben a felső rakpartot keresztezi, és közben a Gellérthegyről érkező Kelenhegyi út előtt kanyarodik el.

Mint látható, az útra fel van festve egy kanyarodó kerékpáros nyom, a szemből jövő Kelenhegyi útnak pedig elsőbbségadás kötelező táblája van.

Hiába kanyarodik ugyanakkor a kerékpáros nyom, a Szabadság hídról lejövő sávnak teli zöldje van, nincs kanyarodó főút tábla vagy hasonló, így az autós számára értelmezhető a dolog úgy, hogy a Szabadság híd egyenesen a Kelenhegyi útban folytatódik. 

Engem már ütöttek el majdnem, amikor a kanyarodó biciklisávon mentem, és egy autós engem keresztezve egyenesen akart tovább menni, és valószínűleg mindkettőnknek igaza volt

– tette hozzá Péter.

136 hozzászólás Tovább

Embermagasságú a gaz, elhanyagolt a balatoni bringakörút

2018. május 23., 17:45 Módosítva: 2018.08.05 15:45
858
38 hozzászólás

A balatoni bringakörúton riasztó állapotokkal találkozhattak azok, akik az elmúlt napokban tekertek rajta. Az utak szélén sok helyen embermagasságú már a gaz, a burkolat is rossz állapotú, sok a kátyús, felpúposodott rész. A Balatontipp.hu cikke szerint részben azért, mert az út új kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nem túl jól látja el a feladatát.

38 hozzászólás Tovább

Júniustól bringával is lehet metrózni

2018. május 23., 05:04 Módosítva: 2018.06.12 11:09
2776
64 hozzászólás

Júniustól várhatóan kerékpárt is lehet szállítani a 4-es metró szerelvényein. Az egyik kocsi végében lesz kijelölve a hely a bringások számára.

Megkerestük Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját, aki megerősítette információnkat, hozzátéve, hogy egyelőre tesztüzemről van szó. Azaz, valószínűleg hétvégenként.

A kerékpárokat azért csak a 4-es metróba engedik be, mert ott van lift. A biciklit ugyanis a mozgólépcsőn tilos szállítani. Azt nem tudni, hogy a 3-as metró felújított állomásain lesz-e majd ilyen lehetőség.

Most a 4-es metrón kívül a HÉV-eken, a HÉV-pótló autóbuszokon, a 60-as villamoson (a fogaskerekű vasúton), a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 56A, 59-es 59A, 59B és a 61-es villamoson lehet kerékpárt szállítani, valamint a dunai D11-es, D12-es és D14-es hajójáratokon.

A BKK járatain kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. A bérlet megéri, ára csak 540 Ft, azaz két út alatt megtérül.

64 hozzászólás

Akkor végül mi lesz az Olof Palme sétánnyal?

2018. május 21., 15:07 Módosítva: 2018.05.21 15:18
135
12 hozzászólás

Nem olyan rég írtam, hogy egy felújításnál látszik leginkább, mennyire autó-központúan gondolkodunk még ma is: a gépkocsiforgalmat csak nagy odafigyeléssel, terelőutak kijelölésével és a lehető legrövidebb ideig zárják le. Egy járda elfoglalása viszont nem probléma: egy "gyalogosforgalom a túloldalon" tábla évekre kinn felejtődhet egy bebukott építkezés miatt. (Érdemes megnézni, hogy oldják meg ezt mondjuk Londonban.) A kerékpáros közlekedés ebből a szempontból még rosszabb helyzetben van, arra aztán végképp nem figyel senki, nagyjából eszébe se jut az illetékeseknek. 

A Városligetben most épp közműépítés miatt zárták le az egész Olof Palme sétányt, és terelték Budapest egyik legnagyobb forgalmú kerékpáros útvonalát egy járdára. Ha szűkösen, de azért elférnek ott a bringák - egészen addig, amíg nem jön arra egy gyalogos. A munkák amúgy nem a Városliget Zrt. hatáskörébe tartoznak, hanem a Fővárosi Önkormányzathoz (Főtáv Zrt.), de a kerékpárosok nem is feltétlenül az ideiglenes lezárás miatt aggódnak, hanem az Olof Palme sétány végleges megszüntetése miatt.

12 hozzászólás Tovább

Nyáron indul a pozsonyi Bubi

2018. május 15., 15:23 Módosítva: 2018.05.15 17:10
28
2 hozzászólás

Elindult a Bubi Pozsonyban is. Sajnos nem Pubinak hívják, pedig mennyire jó lenne már, vagy a város szlovák neve alapján akár maradhatna Bubi is. A hivatalos neve azonban Slovnaft BAjk lett, ugyanis míg nálunk a Mol, odaát a szlovák leányvállalat lett a keresztapja. 

A cég közleménye szerint Pozsony négy kerületében,  90 dokkolóállomással és 750 kerékpárral indítják el a rendszer, mely néhány héten belül kiépül. Még a vakáció előtt elkezdődik a tesztidőszak, és a valamikor a nyáron már igénybe is veheti mindenki a rendszert.

A szolgáltatás kidolgozásakor a budapesti tapasztalatokat is figyelembe vették, szóval alighanem rögtön átugornak egy csomó gyerekbetegséget. Hiszen mi azért már természetesen előrébb tartunk: a Bubi 1506 bringával és 125 dokkolóval működik, lassan négy éve.

2 hozzászólás Tovább

4 év után ismét elindul a Bringázz a munkába! kampány

2018. május 14., 15:37 Módosítva: 2018.05.14 21:17
45
16 hozzászólás

A Magyar Kerékpárosklub által 2007-ben elindított, alkalmanként országosan több ezer embert megmozgató Bringázz a munkába! kampány négy év szünet után hétfőn újraindult. 

Miért jó ez neked a szervezők szerint?

  1. Egészségesebb, kevesebbet hiányzó, jobb hangulatú munkatárs leszel egy vidámabb csapatban
  2. 4 millió forint összdíjazású nyereményjátékban vehetsz részt
16 hozzászólás Tovább

Muszáj volt kivágni a diófákat a Sárvár és Rábasömjén közötti bicikliút kedvéért

2018. május 3., 09:08 Módosítva: 2018.05.03 19:06
131
66 hozzászólás

Sárvár és Rábasömjén között bicikliút épül, közvetlenül a 8446-os út mentén. Amint arról beszámoltunk, egy helyi bringás felvette, ahogy az útépítők markolókkal egyszerűen kivágták az összes fát az út mellett.

Az RTL Klub Híradója szerdán pedig megszólaltatta a sárvári alpolgármestert, aki magyarázatot adott arra, hogy miért éppen így építenek utat, és mondjuk miért nem került annyival arrébb, hogy a fák megmaradhassanak.

Máhr Tivadar szerint nem volt más lehetőség, ugyanis az út mellett csak egy vékony sáv az önkormányzaté, a szántóföldre nem építhettek. A pályázat szerint az építkezést ugyanis október 31-ig be kell fejezni, így nem lett volna arra idő, hogy a tulajdonosokkal egyeztessenek.

De a sárvári alpolgármester megígért, hogy minden kivágott fa helyett két másikat ültetnek.

66 hozzászólás

Az idős e-bike-osok miatt lett több halálos kerékpárbaleset Hollandiában

2018. április 29., 08:17 Módosítva: 2018.04.30 08:31
251
62 hozzászólás

Hosszú idő óta először, 2017-ben növekedett Hollandiában a kerékpáros balesetekben meghaltak száma. A növekedés fő oka, hogy egyre több idős ember használ elektromos kerékpárt. Először fordult elő az is, hogy több kerékpáros halt meg, mint autós.

62 hozzászólás Tovább

Bicikliút-építés magyar módra: Egy egész diófasor esett áldozatul

2018. április 27., 18:52 Módosítva: 2018.04.29 00:34
12734
70 hozzászólás

Fantasztikus megoldással csináltak helyet a Sárvár és Rábasömjén között épülő bicikliútnak. Ahelyett, hogy megkerülték volna a Vas megyei településeket összekötő utat árnyékoló öreg diófákat, netán egy oldalra tették volna a két biciklisávot,

a munkagépek kikapták az összes fát.

70 hozzászólás Tovább

Lélegzetelállító lesz a Garda-tó lebegő bringaútjain tekerni

2018. április 27., 09:26 Módosítva: 2018.04.28 09:38
18225
23 hozzászólás

Az észak-olaszországi Garda-tó már eddig is nagyon népszerű volt a kerékpáros turisták között, de egy most épülő bringaútszakasz miatt még többen tekerhetnek majd a tó körül.

garda
23 hozzászólás Tovább

A román államfő rácsodálkozott a városi biciklizésre

2018. április 25., 10:55 Módosítva: 2018.04.25 16:10
77
4 hozzászólás

Klaus Iohannis román elnök Bukarestben felült egy biciklire, és rácsodálkozott, hogy ott sem fenékig tejfel a városi bringások élete. Miután nagyjából úgy összegezte tapasztalatait, hogy "szép a bukaresti tavasz, csak a fővárosi forgalom pokoli az évnek mind a négy évszakában", elmondta, hogy nem mehet ez így tovább, fejleszteni kéne az infrastruktúrát.

4 hozzászólás Tovább

Erre jöjjön biciklivel, erre ne jöjjön autóval

2018. április 21., 10:54 Módosítva: 2018.04.27 09:39
486
41 hozzászólás

Alighanem egyetlen Kerékagy-olvasónak sem lesz meglepetéserejű a hír, hogy április 22-én I bike Budapest bringás felvonulás lesz a fővárosban. Ez inkább csak olyan utolsó figyelmeztetés minden érdeklődőnek, hogy aztán nehogy azt kelljen holnap este kiírnia a Facebookjára, hogy "basszus, ez ma volt? :(".

41 hozzászólás Tovább

Kerékpáros tesztnap a Kamaraerdőben

2018. április 20., 15:23 Módosítva: 2018.04.25 15:28
32
0 hozzászólás

2018. április 22-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban ismét megrendezik a Mozgásvilág kerékpáros tesztnapot.

A tesztnapon ingyen kipróbálhatók a legújabb, legdrágább biciklik: lehetőség nyílik közel 50 gyártó, több mint 70 márkájának, idei és jövő évi legjobb kerékpárjainak és kerékpár felszereléseinek a kipróbálására 3 tesztkörön. A rendezvény ingyenes, amelyre kötelező a regisztráció.

Szólj hozzá!

Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját építik meg Hollandiában

2018. április 10., 20:42 Módosítva: 2018.04.25 15:28
146
0 hozzászólás

Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját fogják megépíteni egy holland természetvédelmi övezeten keresztül, hogy egész évben hó- és jégmentes úttal kössék össze Wageningen és Arnhem városát, írja az MTI. A Jufferswaard természetvédelmi övezetet átszelő 1,7 kilométer hosszú kerékpárutat a közeli papírgyár gyártási folyamatában keletkezett hő fogja fűteni. 

Szólj hozzá! Tovább

Tökéletesen politikamentes program a választás hétvégéjére

2018. április 5., 15:39 Módosítva: 2018.04.05 23:24
268
0 hozzászólás

Szavazás előtti idegnyugtatónak, vagy választás utáni levezetésnek is tökéletes programot kínálnak a hétvégén Budapesten a Vasúttörténeti Parkban. Itt rendezik meg ugyanis április 7-8-án Magyarország legnagyobb kerékpáros kiállítását, a Bikeweekendet. Az egész rendezvény alapvetően arról szól, hogy a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség bemutatja, hogy a bringagyártók és -forgalmazók mivel rukkolnak elő az idei szezonban.

Több mint 100 márka mutatkozik majd be,

ugyanis nem csak kerékpárok lesznek, hanem kiegészítők és ruházat is. A kiállításon látható lesz Vincenzo Nibali 2017-es Giro d'Italia bicaja is. Oké, azt persze nem próbálhatjuk ki, de a legtöbb bemutatott gépet igen. Tekerhetünk a tesztpályán mindenféle bringával, sőt, akár versenyezhetünk is: a goldsprinten a jelentkezők 500 méteren mérhetik össze, milyen gyorsan tudnak tekerni. 

Szólj hozzá! Tovább

Bécs bekeményít a bringakölcsönzőkkel szemben

2018. március 5., 16:47 Módosítva: 2018.03.06 12:42
10
7 hozzászólás

Az osztrák főváros megelégelte, hogy szanaszét hevernek a kölcsönkerékpárok a városban és szigorú szabályozásra szánta el magát, számol be róla Bécs Város Külképviseleti Irodája. A kölcsönzőcégeknek megadott határidőn belül el kell szállítaniuk a meghibásodott, vagy rossz helyen leállított kerékpárokat, különben 700 euró bírság is kiszabható rájuk. Az új rendelet olyan cégekre vonatkozik, amelyek fix dokkoló állomás nélküli kerékpárokat üzemeltetnek. A szabályozás két hónap múlva lép életbe. 

Az új szabályozás szerint Bécs zöldfelületein eleve nem szabad letenni a bringákat, kivéve, ha azokat az erre kijelölt tárolókba, vagy a városszerte kihelyezett mobil kerékpártárolókba teszik. Olyan útszakaszon vagy járdán sem szabad őket leállítani, ahol akadályozzák a forgalmat. Amennyiben az üzemeltető cégek nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, akkor akár 700 eurós bírságot is kiszabhatnak rájuk. 

7 hozzászólás Tovább

A bicikliútra rakták a korlátokat a Fradi-pályánál

2018. január 30., 14:04 Módosítva: 2018.05.03 09:08
0
15 hozzászólás

Egészen elképesztő képeket posztolt egy budapesti biciklis. A népligeti felüljáró alatt áthaladó bicikliútra, keresztbe raktak korlátokat, amik veszélyeztetik a biciklisek testi épségét. Mint kiderült, hogy a régi útvonalat még nem bontották el, az újat viszont meg nem sikerült felfesteni.

15 hozzászólás Tovább

Révész Máriusz nem rokona Németh Lajosnak

2018. január 25., 18:42 Módosítva: 2018.01.26 06:26
0
7 hozzászólás

Nem vagyunk rokonok Németh Lajossal. Bár feleségemmel tényleg van valamilyen távoli rokonsági viszonyuk, de rokonként soha nem álltunk kapcsolatban, személyesen csak néhány futóeseményen találkoztunk

– mondta Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a 24.hu-nak.

7 hozzászólás Tovább

A kerékpározás nem okoz szexuális funkciózavarokat

2018. január 12., 16:12 Módosítva: 2018.01.12 16:17
16
3 hozzászólás

A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét egy új tanulmány szerint, ha vannak is hátrányok, az előnyök nagyobbak, tehát érdemes bringázni.

3 hozzászólás Tovább