új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kínai Dongjing tengerpartját látványosan fluoreszkáló mikroorganizmusok lepték el.

  • Rob Konrad volt amerikaifutballistának van egy tizenegy méter hosszú hajója, amivel kiment az óceánra pecázni Dél-Florida közelében még szerdán. Úgy 14 km-re volt a parttól, amikor beleesett a vízbe, és hajójára sem tudott visszamászni, úgyhogy nem volt más megoldás, úszni kellett. 

    10-12 órát töltött a vízben, mire kijutott a partra, itt találtak rá a rendőrök, miután már a barátai is kezdtek aggódni, hogy bajban lehet. Kórházba vitték megfigyelésre, de azóta már ki is engedték.

    A 38 éves Konrad öt évet töltött az NFL-ben, a legtöbb időt a Miami Dolphinsnál, tíz éve vonult vissza a profi sporttól 

    • Ki fogom bírni!
    • Nem, nem sírok, kibírom!
    • Nem b****a meg, ezt nem lehet kibírni.

    Röviden így  tudom összefoglalni, mi történt, amikor a délutáni hírkeresés közben ráakadtam erre az anyagra, és elindítottam a videót. A szentimentalizmustól nem idegenkedő, de angolul nem értőknek röviden: a fiatal pár imádott fotóautomatákban hülyéskedni, és a falra szigszalagozott telefonnal felvették, amint idétlen képeket vágnak. A férj ezért nem gyanakodott, amikor eljött a nap amire a nő készült:

  • A zárjegy nélküli dohányáru értékesítését, megvásárlását és birtoklását a törvény szigorúan bünteti!

    – emlékeztet a tábla a Keleti pályaudvar környékén lévő Bethlen Gábor utcai épület oldalán. Nem lennék most az illegális cigikereskedők helyében!

    cigi
    Fotó: Olvasónk/Nonó
  • A biatlon-világkupa csütörtöki váltóversenyén borzasztó volt az időjárás. Látást és lövészetet nehezítő köd, és erős szél is fújt. Az oberhofi versenyen egymást érték a bukások, csináltak is belőle egy szép válogatást.

    Az oberhofi verseny legnagyobb esései
  • Az ír Portstewart tengerpartján  a hullámok vastag habtakarót hoztak létre a tengerben oldott szerves anyagokból.

  • Legalább ihletet adott egy mix elkészítéséhez. Mint Phonomasa írja a Soundcloudon:

    Ha automobillal hajtasz Budaörsről Budapest felé, vagy épp a gázpedált nyomod, hogy kiérj időben Ferihegyre, netán ha az M0-áson keringsz a kamionoddal, és fizetned kell érte, akkor jól jön, ha van mit hallgatni.

    • A Mad Maxtől a La Stradaig!
    • A 66-os úttól az Országút széléig!
    • A GTA-tól a super pursuit mode-ig!
    • A Wind In The Willows-tól a morgenspaziergangig!

    Robban az újabb zenei kultúrbomba, itt az Awesome Motorway Vignette Mix!

    Ugyan nem autóban, hanem kanapén hallgatom, és még nem értem a végére, de úgy tűnik kifejezetten kellemes háttérzene mixekről szóló mindeközbenposztok írásához. Teljes tracklist  és idézetforrás itt.

  • Azt is előírták, hogy az ilyen alkalmazásokat üzemeltető cégeknek meg kell bizonyosodniuk arról, hogy taxis engedély nélküli vezetők nem használják az applikációjukat.

    Kínában nem a Uber, hanem a Didi Dache és a Kuaidi Dache nevű alkalmazások vezetik a piacot, utóbbinak az Alibaba internetes óriáscég a tulajdonosa. Ezeket viszont elsősorban taxis társaságok használják. Az Uber csak tavaly nyáron jelent meg a kínai piacon.

    Az Uber annyit reagált a hírre, hogy tiszteletben tartják a döntést, és folytatják a folyamatban lévő tárgyalásokat a kínai kormánnyal. A betiltás egyébként nem példa nélküli, az Uberre és a hasonló appokra sok városban panaszkodnak a helyi taxisok, amiért szerintük az alkalmazást használók  tisztességtelen versenyelőnyhöz jutnak a hagyományos taxis cégekkel szemben azért, mert működésük nincsen hatóságilag szabályozva.

    A betiltás előzménye, hogy Sanghajban decemberben őrizetbe vettek és megbírságoltak 12, a Didi Dachen keresztül szolgáltatást nyújtó sofőrt. (MTI)

  • Maggie Grace, az Elrabolva-széria sztárja Conan O'Briannél járt, ahol kiderült, hogy Liam Neeson elképesztően jó fej. Az elején a szokásos, hollywoodi körbenyaldosásnak tűnt (Liam Neeson nagyon kedves, tök jó vele dolgozni, stb.), de aztán kiderült, hogy amikor Grace egyszer szakított, és a volt pasija szemét volt vele, Neeson felhívta a srácot, és Bryan Millsként, vagyis Taken-beli karaktereként megfenyegette. Szerencsére a hívást rögzítették, így mi is nevethetünk a telefonbetyárkodásán.

  • Az 57-es kilométernél baleset történt, a rendőrök félpályán váltva engedik a forgalmat, nagy a torlódás – írja olvasónk.

  • A Police.hu híre szerint egy 44 éves nő bement vásárolni egy várpalotai papírboltba, majd közölte az eladóval, hogy az árut elviszi, viszont fizetni csak később fog. Az eladó erre elvette a nőtől az árut, és akkor sem rémült meg, amikor válaszul egy 15 centi pengehosszúságú kést szegeztek a vállához. Dulakodni kezdett a nővel, mígnem egy arra sétáló helyi lakos értesítette a rendőrséget. A rendőrök még a helyszínen elfogták M. K-t.

    Késsel az üzletbe
  • Miközben a fél világ a franciaországi eseményekkel van elfoglalva, a feszültség éppen ezekben az órákban hág a tetőfokára, Magyarország köztársasági elnöke kedélyesen pezsgőzget kéményseprők társaságában a Sándor-palota teraszán. Nem tudok elmenni a tökéletes időzítés ténye mellett. 

  • Hogy hidegben látszik a leheletünk, az természetes, de tegye fel a kezét, aki látta már egy madár leheletét! Ian Plantnak Virginiában, a kutya hidegben sikerült lekapnia ezt a vörösszárnyú feketerigót.

  • Tavaly a frászt hozta Várna lakosaira egy zöld macska, amiről hamar kiderült, hogy nem csak internetes hoax, hanem valóban zöld. Az állat egy elhagyatott műhely mellett aludt, az ott tárolt zöld festék pedig teljesen beleette magát a bundájába.

    Most egy helyi állatmentő szervezetnek eszébe jutott, hogy befoghatnák és le is moshatnák, ha már mindenki kikacagta magát rajta. És tessék:

  • És ugrik egy fejest a jéghideg tengerbe.

  • Nyugi, nem Magyarország az. Hanem India. A történet főszereplője, bizonyos A.K Verma mérnökként dolgozott az indiai központi munkaügyi hivatalnál már tíz éve, amikor 1990-ben egy napon betegségre hivatkozva otthon maradt. Egészen 2007-ig, amikor a főnökeinek ez feltűnt, és elhatározták, hogy kirúgják. A kirúgási procedúra most zárult le, amikor a városfejlesztési miniszter egyébként is létszámcsökkentést és munkaerő-optimalizálást rendelt el a hivatalban. Reméljük Verma úrnak azóta sikerült meggyógyulnia, mert betegen munkanélkülinek lenni piszok rossz lehet.

  • Ahogyan arról korábban hírt adtunk, a szerdai nap végre halálos áldozat nélkül telt el Szíriában, a zord időjárás legalább ennyi pozitívummal járt a polgárháborús országban. A káosz azonban egy nap alatt nem tűnik el; ez a mai felvétel egy AK-47-es puskával bringázó damaszkusziról tökéletesen leírja a három éve dúló szakadatlan harc következményeként kialakult állapotokat.

  • A videó az AGDQ 2015 nevű játékshow streamjéből való, ezt a bulit direkt speedrunnereknek szervezik, vagyis olyan gémereknek, akiknek a specialitásuk egyetlen játék emberfeletti szintre történő begyakorlása, majd a minél rövidebb idő alatti végigjátszása. Kevin Birrel például a Tetris specialistája, és hát ilyen az, amikor igazán nekiveselkedik:

    A stream bevétele egyébként egy rákos betegekkel foglalkozó alapítványnak ment, így nem csoda, ha Kevin is lámpalázas volt kicsit, elég sokat hibázott is menet közben, de azért mindig sikerült neki korrigálni. Az első két percet át lehet ugrani, ott csak a duma megy, de utána azt fogja észrevenni magán, hogy lélegzetvisszafojtva drukkol, és úgy örül a hosszú egyenes blokk érkezésének, mintha a kedvenc focicsapata rúgott volna gólt.

  • Tavaly már novemberben tudtuk, hogy a Grand Budapest Hotel nyitja majd meg a Berlinálét, most viszont feltűnően nagy csend van a fesztivál körül is (alig valamit jelentettek be, és egy-két kivételtől eltekintve az is súlytalan, legalábbis A szürke 50 árnyalatát nem nevezném egy európai filmfesztivál húzófilmjének), és hónapok óta nem lehet tudni, hogy mégis mi lesz a fesztivál nagy dobása idén. Most legalább annyit bejelentettek, hogy négy hét múlva mi lesz a fesztivál hivatalos nyitófilmje, a spanyol Isabel Coixet (A szavak titkos élete, Az élet nélkülem) új filmje, a Nobody Wants the Night lesz az, a cím mindenesetre csodásan utal az idei berlini helyzetre, azaz hogy ezek szerint egy filmet sem sikerült találni, ami tündökölni szeretne a fesztivál dicsfényében. Én egyébként kifejezetten szeretem Coixet munkáit, de azért semmi esetre sem mondanám kiemelkedő, meghatározó, a világon mindenütt ismert és elismert rendezőnek. Ráadásul most nézem, hogy ez az új film egy kosztümös sztori 1909-ből, Juliette Binoche és Gabriel Byrne szerepel benne. A forgalmazó egy kutyaszános képpel csigáz minket:

  • Sajnos a címben szereplő felvetés nem egy elborult 80-as évekbeli cyberpunk keretsztorija, hanem a nagyon is a nyakunkban lihegő valóság hideg, gépies lehelete. Hiszen hogyan is lehetne pótolni az érző, hús-vér embeli lényeket, mint amilyen Mitch és C. J. voltak kedvenc tengerpartunk háborgó hullámai között? Képzeljük csak el, mi lenne, ha Malibu partjainál nem ezek a derék színészek, hanem a 2015-ben már divatjamúlt drónok vitték volna az életmentő úszógumikat a fantasztikusa testű lányoknak és fiúknak? Nos, a Project Ryptide néven pont ilyesmire készülnek a fejlesztők, akik ezzel újabb életmentő dróntípust állítanának csatasorba. Ha jól látom, a prototípus már kész is van, talán gyorsabb mint Mitch és C. J. voltak, de biztosan nincs akkora szíve, mint nekik. 

  • Oké, a fenti cím inkább úgy lett volna ütős, hogy

    Kiszivárgott az első kép a T5 folyékony fém T-1000-eséről!

    De a folyékony fém terminátor már az előzetesben is benne volt (ráadásul elég bénán rajzolták meg a mai CGI-mágusok, ennél még a Robert Ratrick-arcú, technikatörténeti őskövületeken megrajzolt T-1000-es is szebb volt, pedig azt 24 éve lőtték szét).

    PH3fGOjDTGo36b 1 m
    Fotó: Paramount Pictures / Skydance Productions

    A lényeg: július 2-án már mi is hallhatjuk, ahogy a jó öreg Schwarzenegger eldörmögi: "I'll be back!"

  • t.gif

    Stephanie Lacsa gondolataiba feledkezve látogatta meg a mellékhelyiséget San Diegóban. A szokásos műveletsor közben azonban olyasmi történt, amitől legtöbbünk pánikrohamot kapna, és visongatva menekülne ki a világból. Ugyanis amikor Stephanie felnyitotta a vécé fedelét, egy lefolyóba szorult hatalmas kígyó meredt és sziszegett rá! Az állatmentők szerencsére kimentették a lesoványodott állatot, és Stephanie sem kapott szívrohamot, néhány rémálma azonban biztos lesz. 

    [Reméljük, hogy a hír elolvasása nem befolyásolja jövőbeli mosdóhasználati szokásaikat.]

  • Angelina Jolie csütörtökön levetítette Louis Zamperini amerikai olimpikonról és második világháborús hősről forgatott új, Rendíthetetlen című második világháborús filmjét a Vatikánban. Bár Ferenc pápa nem nézte meg a filmet, utána személyesen fogadta a színésznőt. Jolie-t az olasz útra két lánya, Zahara és Shiloh is elkísérte. 

    Zamperini repülőgépét a háború alatt a Csendes-óceán fölött lelőtték, 47 napig hányódott a tengeren két túlélő társával, majd miután a japán haditengerészet rájuk talált, hadifogolytáborba kerültek. Az 1936-os olimpián feltűnt olimpikonnal a film forgatása közben Jolie közeli barátságba került.

    A Rendíthetetlen című filmet február 5-től játsszák a magyar mozik.

  • Biciklire ülni ónos eső után csak annyira okos dolog, mint autóba szállni, vagy gyalogolni. Arra készültem, hogy a kerékpárutakra úgysem jut figyelem,  meg ez sóhelyettesítő izé, és majd az autók mellett lavírozok el Dél-Budáról a Flórián térig. Nagyon rosszindulatú voltam, derült ki a Szabadság hídnál. A rakparti bringa- és gyalogos út zöldebb volt, mint egy tavaszi rét. (Mondjuk az sem értem, hogy miért bokáig érő mennyiségű zúzalékot kell kiszórni.) A Batthyány térig minden rendben is ment, de aztán véget ért a jóvilág.

    A Batthyány téren eddig kedveskedtek a bringásoknak, utána lehetett driftelni
    A Batthyány téren eddig kedveskedtek a bringásoknak, utána lehetett driftelni

    Nem tudni, milyen logikát követve, de megszűnt a szórás – úgy látszik, csak eddig szabad bringázni – , mire erre rájön a következő három méteren a naiv biciklista, már késő. Én is így jártam, kanyarodni próbáltam a Bem rakpartra, de ez olyan sportosra sikerült, hogy leért az oldalam. Egy szépet estem igazából. Volt, aki örült ennek. A mögöttem érkező bicajos a mutatványomat látva leszállt a bringájáról, és megköszönte, hogy megmentettem az életét.

    A Margit híd után csak ez a rövid szakasz volt felszórva, eddig azonban el kellett jutni
    A Margit híd után csak ez a rövid szakasz volt felszórva, eddig azonban el kellett jutni

    A Bem térig végig jeges volt az út, de később sem értettem a síkosságmentesítés (csodálatos szó) logikáját. A Margit hídnál már előre szólt egy szintén pórul járt bringás, hogy a híd és az rakparti feljáró között tuti a fejre állás. Ez csak félig volt igaz, mert a lámpánál egy 20 méteres szakaszt megint csak felszórtak, aki ideáig eljutott élve, máris annyi zúzalékot verhetett fel a bringájára, hogy azt már szobornak is el lehet adni.

    Ha ön is belebiciklizett értelmetlenül felszórt bringautakba, írja meg IDE.

  • A Parts Unknown című sorozatát most éppen Budapesten forgató séf és műsorvezető gengelt a legendás operatőrrel, ezen a képen például a Hősök terén, a stábjával együtt. Nem rossz társaságba keveredik itt, korábban Várady Zsolttal is sörözött.

  • Eddig 360 fegyvert 5835 töltényt adtak le a hatóságoknak Szlovákiában a december 1-én életbe lépett 3. fegyveramnesztia hatására, írja az Új Szó. Az amnesztia ideje alatt büntetlenül lehet megszabadulni az illegálisan tartott fegyverektől, sőt, amennyiben a ballisztikai vizsgálatok azt mutatják ki, hogy nem követtek el velük bűncselekményt, akkor a fegyvert tulajdonosuk legalizálhatja is, vagy akár az államra is átruházhatja. Az előző két fegyveramnesztia során a lakosság csaknem 8 ezer! fegyvert szolgáltatott be.

  • Ennyi pozitívum jár azzal, hogy kemény téli idő érte el a régiót, írja a Reuters:

    Szerda volt a szerencsés nap, amikor egy harc közben meghalt áldozatról sem érkezett jelentés.