új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nagyon barátságos jószágok tőlem elfogadtak egy fűszálat, egy járókelőtől pedig a cigarettáját próbálták elkunyerálni, sikertelenül. Amikor megérkezett a 4-6-os pótlóbusz arra is majdnem „felszálltak”

    – írta Sára.

    Lehet, hogy a kacsapár a közeli Millenárisban nem bírta az építkezést, ezért az ottani tó helyett elkezdte feltérképezni a környéket.

    10422082 10206849516622161 7176497537442961907 n
    Fotó: Kocsis T. Sára / Olvasónk / Index
  • kissmedeadly

    1955. május 18-án mutatták be Amerikában a Kiss Me Deadly (magyarul Csókolj halálosan) című film noirt, vagyis sajátos bűnügyi filmet, aminek a jelenetei visszaköszönnek például a Ponyvaregényben és Az elveszett frigyláda fosztogatóiban, egészen pontosan ez a jelenet, ha valaki hatvanéves fekete-fehér bűnfilmeket akar nézni, akkor ne klikkoljon, mert ez a film vége:

    Ha viszont klikkolt és megnézte, akkor láthatja egy teljesen őrült film végét, ami egészen a befejezéséig a szokásos ötvenes évekbeli magánnyomozós sztori, aztán a végén szinte szó szerint elszabadul a pokol. A filmet Robert Aldrich rendezte Mickey Spillane regénye alapján, meg is lehet nézni angol felirattal az egészet a Youtube-on.

  • Ben Burtt hangmérnöknek nem lehetünk elég hálásak azért az emberfeletti melóét, amit a Csillagok háborúja-filmeken (az eredeti trilógiáról beszélünk, nem a gagyi másodikól) végzett. 

    The Sounds of Star Wars from Rishi Kaneria on Vimeo.

  • Komoly siker ez, főleg, mert Bakó Norbertnek ez volt a második nemzetközi versenye. Bakó a firenzei favágó vb-n lett második a 18-25 év közöttiek versenyében. Külön érdekesség, hogy az érsekvadkerti fiú eredményéhez az Ipoly Erdő Zrt. Facebook-oldala is gratulált

    Fantasztikus érzés volt a dobogón állni. Két évnyi sportfavágás után egy kis országból, egy kis faluból egy a kanadai srác után végeznem

    - mondta Bakó az Erdő-Mező erdészeti portálnak

    10422173 919555388101417 3325558670117252851 n

    STIHL Timbersports Rookie World Championship 2015 - 2. Helyezés. - KépekKöszönöm mindenkinek! :)

    Posted by Norbert Bakó on Monday, 18 May 2015
  • Barack Obama amerikai elnök csatlakozott a Twitterhez, és órák alatt máris közel 600 ezer követőnél tart. „Hello, Twitter! Barack vagyok. De tényleg! Hat év után végre megkaptam a sajátomat" – írta eddigi egyetlen üzenetében.

    laIuu4bB

    A POTUS-on (President of the United States rövidítése) nem biztos, hogy záporozni fognak naponta a tweetek, de ami kikerül, azt a Fehér Ház ígérete szerint tényleg Obama írja. A Barack Obama nevű Twitteren (ahol -bo aláírással voltak már Obamától posztok) már üdvözölték is az új accountot.

  • Az Eurovízió előtt az itt dolgozó sajtósok is megtartják a maguk szavazásat. Csemer Bogi nem áll jól, a mi csoportunkban hátulról a harmadik. Tavaly Kállay Saunders sokáig első is volt, végül egészen az ötödik helyig jutott.

    euro
  • Komplikációk nélkül szülte meg 21. gyermekét egy 51 éves brazil nő, a 46,5 centiméteres, 3040 grammos kisfiú gond nélkül jött világra – írja az MTI. „Mindig sokgyerekes anyaként láttam magam, ez volt a rendeltetésem, ebben biztos vagyok” – mondta Sebastiana Maria da Conceicao, aki első gyermekét 13 éves korában szülte. Sebastiana Maria és azonos korú férje halárusításból élnek. „Mindenki azt hiszi, hogy a fiam nagymamája vagyok. Amikor elmondom, hogy én vagyok az anyja, megrémülnek és furcsán néznek rám. De nem foglalkozom ezzel. 51 évesen anyának lenni összehasonlíthatatlan öröm, semmi kétség” – magyarázta.

  • Orbán Viktor ma az Index kérdésére többek között arról is beszélt, hogy manapság meleg külföldiként nem érezhetik úgy a turisták, hogy Budapest a melegek elfogadottsága szempontjából veszélyes város lenne. Pont nemrég jött ki egy ezzel kapcsolatos kutatás, amiből kicsit konkrétabban is kiderül, hogy hogy érezhetik magukat a városba érkező melegek. Röviden: nem annyira jól.

    gay.png

    115 ezer meleg férfi vett részt a GayRomeo felmérésében, ami arról szól, hogy milyen melegként az élet azokban az országokban, ahol a meleg társkereső alkalmazásnak felhasználói élnek.

    A német Johannes Gutenberg egyetemmel közösen készített kutatás során minden ország esetében összeállították a Gay Hapiness Indexet, ami három kérdésre adott válasz alapján állt össze egy mutatószámmá. A három kérdés:

    • Hogy ítéled meg a melegek társadalmi elfogadottságát?
    • Hogyan viselkednek a melegekkel az országodban?
    • Mennyire elégedettek az életükkel és mennyire fogadják el magukat a melegek az országban?

    A legjobb megítélés 100, a legrosszabb 1 pontot ér. Magyarországon sorrendben 22, 58, és 59 pontos átlag jött ki, tehát a társadalmi elfogadottság nagyon rossz, a másik két helyzetben pedig a közepesnél kicsit jobb a helyzet a magyar meleg férfiak véleménye szerint. A listán Magyarország első felének alján van: a 127 felmért országból a 49., a régióban pedig közepesnek számít. 

  • Nem csak én gondolom ezt így, hanem a Mad Max: Fury Road stábja is. Ezért készítette a rendező George Miller, és a főgonoszt alakító Hugh Keays-Byrne az alábbi videót, amit Amerikában játszanak a Mad Max filmek előtt a PSA mozihálózatában.

    Kapcsold ki a mobilod és fogd be a szád!

    Én egyébként nem is értem, mi ez az új szokás, hogy emberek simán felveszik a telefont és beszélni kezdenek a moziban, előadás közben.

  • Annyi a terelés mostanában, hogy buszsofőr legyen a talpán, aki mindig tudja az utat.

    3:15-kor a 9-es busz megpróbált megfordulni a Bajcsy körúton a Zichy utca előtt, írta olvasónk a fenti fotó mellé. A BKV diszpécsere nem tudott erről az esetről, viszont elmondta, hogy szabálytalanul parkoló autók miatt az Oktogonnál kellett forgolódni a buszoknak.

    A képen látható buszsofőr valószínűleg elfelejthette, hogy a 4-6-os vágányépítése miatt az autóbuszok Óbuda, Rózsadomb, illetve Újpest irányába a Bajcsy-Zsilinszky út helyett az Andrássy út - Teréz körút útvonalon át terelve közlekednek, ezért túlment az Andrássyn.

    A Zichy utcánál azonban kapcsolt, és korrigált az útvonalon. 

  • A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a világ leghosszabb olyan vasútvonala - 11,7018 kilométer - amelyen a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el a Guinness World Records (GWR) szerint.

    A hitelesítési eljárás 2014-ben kezdődött, 2015 májusában pedig megérkezett Budapestre a világrekordot igazoló tanúsítvány, számolt be az örömhírről az MTI.

    Nagy nap tehát a mai a magyar gyermekvasútazás történetében, lesz is majd emléktábla Hűvösvölgy állomáson. 

    Bónuszként két adat:

    • A Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy állomás között közlekedő kisvasút első, 3,2 kilométeres szakaszát 1948. július 31-én adták át.
    • Az elmúlt 67 évben több mint tizenötezren voltak úttörő- vagy gyermekvasutasok, jelenleg mintegy ötszáz gyerek váltja egymást a szolgálatokban.
  • Meghosszabbított nyitvatartással május 23-ig látható a budapesti Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Közel ötszáz fotó a tavalyi év legfontosabb eseményeiről.

  • Szinte válogatás nélkül támadtak járókelőkre és biciklisekre a varjak Berlinben, látható a Bild felvételén. A madarak azért kapcsoltak agresszív üzemmódba, mert a fészkük közel van ahhoz a helyhez, ahol a felvételek készültek. Nyugi, ilyenkor állítólag csak ijesztgetnek, a csőrüket nem használják, de én marhára nem szeretném, ha bármikor is rárepülne a fejemre egy nagy fekete madár.

    Emberekre támadnak a varjak Berlinben
  • A miniszterelnököt pár órával ezelőtt megkérdeztük, mit üzen a homofóbia-ellenes világnap alkalmából a homofóboknak, mire azzal kezdte válaszát, hogy 

    ez egy olyan kérdés, amely csábít a viccelődésre. 

    Nagy kár, hogy végül ez a homoszexualitással kapcsolatos, ki tudja, milyen élű és tartalmú vicc a kormányfőben ragadt, úgyhogy Havasi Bertalannál érdeklődtünk a részletekért. Amint választ kapunk, közöljük. Erre voltunk kíváncsiak:

    Megtudhatjuk-e, Orbán Viktor úr mire gondolt pontosan, a kérdés melyik része az, ami viccelődésre csábít, és milyen típusú viccek jöhetnek szóba? Esetleg megtudhatjuk-e, hogy miniszterelnök úr itt valami konkrét viccre gondolt-e? Ha így van, akkor pontosan melyikre?

    A miniszterelnök arról is beszélt, örül, hogy a magyarországi homoszexuálisok nem provokálnak, egyébként pedig megerősítette álláspontjukat, miszerint a melegekre más jogok vonatkoznak, és házasságot csak férfiak és nők köthetnek, és ez a jövőben is így lesz. (A melegek ezért nem túl hálásak.)

    DSC 4785
    Fotó: Bődey János

    Mivel látjuk, hogy a kampánytanácsadóiról nem nagyon szeret beszélni, és egyébként sem akartunk túlságosan erőszakosnak tűnni, így arra már nem kérdeztünk rá, hogy amerikai kampánygurujának, Arthur Finkelsteinnek szokott-e mesélni homoszexualitással kapcsolatos vicceket, vagy szokott-e érvelni neki a melegházasság ellen. Orbán Viktor pár napja az RTL Klubnak „nagyon kiváló és elismert” szakembernek nevezte Finkelsteint, akivel rendszeres kapcsolatban van, gyakran találkozik, nyilatkozata szerint akkor épp legutóbb két napja beszéltek. 

    Az a helyzet, hogy Arthur Finkelsteinről 1996 óta tudható, hogy meleg, és több mint tíz éve, 2004-ben házasságot is kötött partnerével Massachusettsben. Ez persze sem Orbánt nem akadályozza meg abban, hogy kétértelmű nyilatkozatokat tegyen a homofóbiáról, és ellenezze a melegek egyenjogúságát, sem Finkelsteint abban, hogy a melegjogok ellen Orbánnál sokkal-sokkal durvábban felszólaló pártokat és politikusokat is választási győzelemhez segítsen.

    Értjük, hogy a polgári Magyarországhoz hasonlóan a konzervatív Magyarország is csupán egy politikai termék, amivel jól rá lehet hajtani a homofób szavazókra, de ez így most talán a szokásosnál is egy kicsit cinikusabb.

  • Egyelőre csak egy közösségi finanszírozású Kickstarter-projektről van szó, viszont már össze is jött több mint 37 ezer dollár az eredetileg tervezett 15 ezer helyett Albert Einstein kézírásának digitális mására. Még 26 nap van hátra a gyűjtés végéig.

    (via Webisztán Weekly)

  • Ennyit tudunk tenni annak érdekében, hogy zökkenőmentesen induljon a hét.

  • 1507 ember mosott egyszerre fogat szombaton, ezzel megdöntötték a csoportos fogmosás Guinness-világrekordját – írja az Agerpres hírügynökség nyomán a Szatmár.ro. A csúcsdöntést a Studium Fogbarátok Klub és a fogorvoshallgatók diákszervezete szervezte a város több egyetemével és a polgármesteri hivatallal partnerségben. A résztvevők becsületére legyen mondva, az eső ellenére végighallgattak egy félórás szájhigiéniai előadást is, mielőtt megdőlt a szimultán fogmosás világcsúcsa, amelyet korábban Kairó tartott 1148 résztvevővel.

  • Vicces hír volt az idei cannes-i fesztivál előtt, amikor a szervezők előre bejelentették, hogy a vörös szőnyegen bevonuló sztároknak megtiltják majd a szelfizést (na jó, nemcsak vicces hír, hanem egy szomorú fotós probléma, erről írtam a fenti blogon is).

    Átnéztem ma reggel 4 ezer vörös szőnyeges fotót, és alig találtam köztük mobiltelefonnal szelfizős képet. Úgy tűnik, teljesen* eltűntek a mobiltelefonok a megnyitóról és a népszerűbb fotós helyszínekről.

    *Amíg a tavalyi fesztiválról nagyjából 100 szelfizős képet lehetne összegyűjteni a képügynökségek anyagaiból, addig az ideiről ötöt találtam. Az 5 fotóból összesen 1 képen fotózza magát valamelyik ismert sztár (Eva Longoria volt a bűnös!!4 Sixx már kirakta a fotóját tegnap este), a többin rajongók és vendégek próbálnak közös képet készíteni valakivel (lásd fenn). A Dailymail eggyel alaposabb volt nálam: ők két szelfiző sztárt is találtak.

    Az is simán lehet, hogy csak lemaradtak a többi szelfiről a fotósok, de ahol ilyen tömött sorokban várakoznak az ősz hajú fotóriporterek, ott ezt nehezen tudom elképzelni:

    Vajon mivel vehették rá a szervezők a sztárokat, hogy hagyják el a mobiljukat? Pénzbüntetés? Kitiltás? Életveszélyes fenyegetés? Annyira érdekelne! Mindenesetre a tiltás tényleg csak a vörös szőnyegre vonatkozik. Libor Anita szerint a cannes-i strandon a hideg italok után a szelfibot a legnépszerűbb árucikk.

  • hogy felépítsék, megtartsák, majd lebontsák a Gourmet-fesztivált, ahol sok pénzért lehet rossz társaságban jókat enni. Egy  olvasónk le is fotózta az előkészületeket, és azzal a jogos felvetéssel élt, hogy

    Nem értem, miért kell a pavilonépítéshez lezárni Buda legforgalmasabb játszóterét? Egy kisgyerekes szülőnek az ilyen hosszú szünet maga az örökkévalóság!

    Fénykép0131[1]
    Fotó: Olvasói Fotó / Index

    Update: A szervezők jelezték, hogy az építés alatt nincs zárva a Millenáris, csak csütörtöktől vasárnapig kell jegyet váltani, de akkor meg ugye lesz csirke-osztriga pörkölt, meg csirkepaprikás quiche, vagyis amúgysem csak a csendesen ide-oda motorozik a gyerek nagy svunggal,meg homokot eszik, két pofára miközben napozunk a dombon  lesz a program csak.

    Ehhez képest egyik olvasónk hétfőn délután két bejáraton is próbált bemenni a Millenárisra, de nem engedték be, és egy tábla is jelezte, hogy a park zárva van, a játszótérre sem lehet bemenni.

  • Nagy baki, ha egy hírügynökség egy Iránról szóló összefoglalójában összekeveri az atomügynökséget egy terrorista szervezettel? Ciki, de előfordul, emberek dolgoznak mindenütt.

    A dolog akkor válik kínossá, ha kormányzati szintre emelik ezt a bakit. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ugyanis - egy Szijjártó Péter miniszter alatt bevezetett új szokás szerint - a sajtót saját közlemények helyett MTI-hírek átvételén keresztül tájékoztatja.

    Így aztán a hivatalosnak tekinthető minisztériumi közleménybe is simán bekerült ez a mondat:

    A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IÁ) szervezésében már most képeznek és továbbképeznek iráni szakembereket Magyarországon. 

    NAÜ, IÁ, nagybetűs rövidítés, nagybetűs rövidítés. Nyilván Iránnal kapcsolatban néha összekutyulódnak a dolgok.

    Kihagyjuk a ziccert, és nem gondolkodunk el azon, hogy milyen szakembereket képezhetne az Iszlám Állam Magyarországon. Ehelyett inkább azon mélázunk, hogy elég ciki, hogy a külügy sajtóosztályán senki nem olvasta át a kiküldött levelet a copy-paste előtt. 

  • Szegény Frank Lowy, az ausztrál szövetség elnöke éppen a nagydöntő utáni kupaátadáshoz készülődött, amikor nem vette észre a lépcsőt, és hatalmasat zuhant a színpadról Melbourne-ben. Óriási szerencse, hogy a 84 éves férfi túlélte. 

  • A csecsen elnök megengedte, így már nem volt akadálya, hogy szombaton megtartsák a grozniji esküvőt, amit a csecsen elnök az évezred rendezvényének nevezett. Voltak ugyan huhogók – mint a Novaja Gazeta cikke – akik szerint a 17 éves Luiza Gojlabijeva nem önszántából megy az 57 éves rendőrfőnökhöz. Eszerint Nozsaj-Jurtovszk kerületének főrendőre még a rendőrséget is bevetette, a lány falujában, nehogy a család kicsempéssze a gyereket kiszemelt menyasszonyt.

    Hát tessék, itt a videó, döntse el ön, hogy örül-e az ara az anyakönyvvezetőnél. A képek 2:45-nél tűnnek a legbeszédesebbeknek, amikor a fiatalkorú lány átveszi személyijét.

    A Lifenews.ru az esküvő előtt interjút is készített a lánnyal és az édesanyjával. Ebben Luiza elmondta:

    • egy éve vannak kapcsolatban – ekkor tehát 16 éves volt –, önszántából megy férjhez
    • a negyvenéves korkülönbség nem zavarja
    • vőlegénye megbízható, férfias

    Kényszerházasság?

    A csecsen elnök – aki korábban fellépett az ellen, hogy fiatalkorúak ne házasodjanak – támogatásáról biztosította az ifjú párt. Személyesen is jelen volt az esküvőn. Korábban azt mondta, ez lesz az évezred esküvője, nagyobb, mint Vilmos hercegé és Kate Middletoné.

    A kétkedőknek megüzente, hogy a Luiza családja, és a férj, Nazsud Gucsigov már pert fontolgat azokkal szemben, akik be akarnak avatkozni a család magánéletébe és ehhez ő is megadja a jogi segítséget.

  • És esküszöm rohadt jó lett. Nem mintha maga a film nem lett volna az, ugye. A Mad Max: Fury Road jövő héten már nálunk is látható. 

  • A sorozat címe Outrageous act of science (mondjuk: égbekiáltó tudomány) Herczeg Balázsról, azaz Mókusról októberben forgattak a húskombinátnál, de az előzetes csak nemrég került ki a netre, írja a KaposPont.

  • ...amikben ugye van vagy 100 csatorna, amiből jó, ha ötöt néz az ember rendszeresen, de ha kell, ha nem, kap mellé még 95-öt, szóval ha minden így működne, akkor egy gombóc Kindé fagyi mellé kapnánk egy epret, egy almát, egy mákot, egy csokit, egy vaníliát, egy puncsot és egy ananászt is, mert ez így van, és kész. A Funny and Die videója hoz még pár példát.   

  • Ugye megvan, hogy tegnap az IS, amiről Tikrit után úgy tűnt, hogy most már aztán végleg elveszíti Irakot, egyszer csak bevette Anbár tartomány fővárosát, Ramádit? Az csak a ma hajnali hírekből derült ki, hogy az iraki kormány megint csak magának köszönheti a vereséget. A hadsereg és rendőrség alakulatainak a kétnapos harcban ugyanis

    elfogyott a lőszere.
     
     

    Ez még a közel-keleti front szintjén is abszurd, mivel ugye

    • nem egy Leningrád-, de még csak nem is egy Kobáni-hosszúságú ostromról van szó, hanem alig kétnapnyi lövöldözésről

    • Anbar tartomány volt az első, ahol felütötte fejét az Iszlám Állam, és Ramádi 2014 eleje óta Bagdad elővédjének számít, tehát nehéz volt azt hinni, hogy "á, itt úgysem támadnak!".
    • A helikopterek világában már nem kell vasutat építeni a Ladoga-tavon át ahhoz, hogy utánpótlással láthassanak el egy helyőrséget

    Szóval elég nyilvánvalóan egy iraki felsővezető megint vagy nagyon korrupt volt  vagy nagyon ostoba (inkább az előbbi). Az iraki hivatásos hadsereg rémisztően alacsony harcértékére utal az, hogy megint rengeteg hipermodern amerikai hadfelszerelést hagytak ott az Iszlám Államnak, valamit az, hogy Haider al-Abadinak a síita milíciát kell a tartomány helyzetének megszilárdítására küldenie - ez a lépés viszont önmagában is további káosz forrása lehet, ugyanis Anbar színtiszta szunnita tartomány, ahol a törzsek nagyon utálják a síitákat.

  • A Jurassic World mellé érkezett ez a videó, amit nem kell túl komolyan venni. Cserébe elég szórakoztató.

    iGen technologies
  • Kérem szépen, ez a macska nagyon ért a vadászathoz: a levegőben kapta el a lakásba betévedő denevért. Csodálatos mozdulat a videón.

    Reptében kapta el a denevért a házi macska
  • Avagy a bazinagy bőgő, amiből kettő van mindössze a világon, és olyan hangot ad ki, mintha egy elefánt szellentene a fülünk mellett, nagyon hangosan.